Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

„Decât să fim calmi”

Timp de 50 de minute, România a fost egala Norvegiei. La handbal, nu la venitul pe cap de locuitor

Permalink to „Decât să fim calmi”
miercuri, 9 decembrie 2020, 11:28

Problema este că un meci de handbal durează 60 de minute, iar la final tabela de scor arăta 28-20 în favoarea scandinavelor. Niciun iluzionist nu poate transforma într-o victorie o înfrângere la scor. Ideea era că ne temuserăm de un dezastru, ceva de dimensiunile bătăilor luate de Polonia și Germania, așa că acest 20-28 ni s-a părut o adiere de primăvară. Din aerul de om căruia îi trecuse glonțul pe la ureche, domnul antrenor B. Burcea mi s-a părut că gândise la fel.

Mork și Oftedal în pragul depresiei
Schimbarea în bine arătată de fete a fost evidentă, ba chiar a semănat cu un strigăt de revoltă. În poartă, Denisa Dedu și Iulia Dumanska le-a dus până în pragul depresiei pe faimoasele Nora Mork și pe Stine Oftedal. Apărarea din fața Iuliei și a Denisei a funcționat la un nivel decent, am văzut chiar și câteva contraatacuri reușite, iar jocul în centru al Elizei Buceschi a arătat mai aproape de nivelul talentului de pe care unii dintre noi se încăpățânează să i-l atribuie. Aplauze și pivotului Lorena Ostase și extremei Laura Popa.

Cu încetinitorul
Rana mereu nevindecată a jocului „tricolorelor” rămâne circulația mingii, capitol la care România arată ca o echipă din anii ’70-’80. La ritmul slab se adaugă, colac peste pupăză, și lipsa de adresă a paselor. Iar aceasta derivă și din carențe tehnice, și din lipsă de concentrare. Atacurile echipei noastre (zic așa, deși a rămas antologică scandarea de acum câțiva ani – „Pentru cine jucăm noi? Pentru nooi!”) păreau reluări cu încetinitorul ale acțiunilor norvegiencelor.

Calde pentru Cristina
România a intrat în grupa principală cu zero puncte. Am văzut că națiunea a celebrat golul 250 la Europene al Cristinei Neagu, evoluția ei modestă fiind trecută sub o tăcere patriotică. Dacă este o formă de recunoștință pentru ce a făcut până acum Cristina pentru handbalul românesc, este în ordine. Dacă este slugărnicie și/sau batistă pe țambal ca să nu o supărăm, nu mai este în regulă.

Apropo. Am băgat de seamă la time-out-uri că dincolo de indicațiile tehnico-tactice demne de o șuetă la o bericică, antrenorul Bogdan Burcea tot îi dădea calde Cristinei, cum se spune în argoul stadioanelor. „Ce am vorbit? Decât să fim calmi”, și-a încheiat academic discursul domnul antrenor la ultimul time-out. Mai puțin calme, norvegiencele au înscris de vreo 11 ori, iar româncele de 3 ori. „Decât” 3 goluri. Și de la 17-17 s-a făcut 20-28. „Decât” înfrângere, asta rămâne.

Comentarii (4)Adaugă comentariu

Ilie (150 comentarii)  •  9 decembrie 2020, 11:47

Diferența între Cristina Neagu și Cristi Geambașu este că prima a luat niște trofee internaționale iar al doilea a luat bani de la persoanele care au furat statul român. Cristina a explicat că nu și-a revenit după Covid 19. Dar Geambașu ori nu știe să citească, ori știe, dar capacitatea lui cognitivă nu îi permite să înțeleagă. Cred că îl urăște pe Buzărin. Fără nea Alin, reușea să nu mai fie cunoscut decât ca al doilea cel mai prost din redacția gsp.ro.

gilos (147 comentarii)  •  9 decembrie 2020, 17:53

D-le Geambasu, dumneavoastra ati urmarit meciul sau doar rezumatele de la Digi Sport ? Nu s-a pus niciun moment problema invingatoarei. Norvegia a abordat aceasta partida din pozitia de echipa matematic calificata, ca urmare au jucat relaxat, atmosfera fiind mai degraba una de antrenament , de joc amical cu gandul la fazele superioare. Nordicele au o banca de rezerve foarte solida, isi permit sa ruleze multe jucatoare, pe cand la noi greul este dus de cele 5-6 jucatoare , care inevitabil obosesc pe final si nu mai pot sa tina ritmul.

doilaunu (71 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 8:40

apreciez ca cel putin pana acum dnul Geambasu nu a simtit nevoia sa isi dea cu parerea despre scandalul de la Paris. Cand toata lumea are idei, cand toata lumea stie exact ce a gresit Coltescu si ce ar fi facut ei daca ar fi fost in locul arbitrului de rezerva, decenta de a nu spune nimic imi pare, sincer, remarcabila.

StrangerOne (42 comentarii)  •  10 decembrie 2020, 9:22

Norvegia a fortat doar când a fost cazul, asa ca, tare mi-e teama ca asa-zisul "reviliment" al fetelor noastre nu este decât o iluzie.

Comentează