Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cercul sau circul?

Cosmin Contra a plecat, spectacolul continuă în Groapă. Este un spectacol la care nu prea îți vine să râzi

Permalink to Cercul sau circul?
vineri, 4 decembrie 2020, 8:56

Joi dimineață a fost la Săftica pentru a-și lua la revedere de la jucători. Un la revedere cu parfum de adio. 11 meciuri. 3 victorii, 2 egaluri și 6 înfrângeri. Plus o durere în piept care nu se mai duce. Acesta este bilanțul lui Cosmin Contra după „aventura” de trei luni la Dinamo. În cazul lui, chiar a fost o aventură, fără ghilimele. În cazul lui Gică Mihali, antrenor la echipa sub 18 ani a clubului din Ștefan cel Mare, nu a fost aventură, ci lovitură de ciocan. Un nene din trupa trimisă la București de Pablo Cortacero l-a anunțat pe Mihali să își vadă de drum. Totul pe vorbe, că dânșii vin din patria lui Garcia Lorca și a lui Cervantes. Te fac din vorbe și din ordine de plată false.

Drumul spre profesionism

Episodul cu tentativa de demitere pe vorbe a lui Mihali nu este decât o etapă din drumul spre adevăratul profesionism propovăduit de alt nene spaniol, numitul Rufo Collado. Cică director sportiv. Ale cărui cuvinte-testament ne vor bântui în veacul vecilor. „Pe noi teatrul și circul ne lasă indiferenți, noi continuăm să muncim. Noi venim dintr-o altă mentalitate. (…) Pentru noi este șocant să fim întrebați de unde vin banii.” Ha, ha, normal că este șocant! Mai țineți minte, dragi microbiști și stimați dinamoviști? Ce-i asta, stand-up comedy? Dar cine are chef de râs la glumele lor proaste?

Odinioară

Cosmin Contra a plecat dramatizând și el un pic. A greșit garantând pentru acele „persoane”, dar asta nu trebuie să îl urmărească toată viața. După Contra vor mai pleca și jucători. Borja Valle și Isma Lopez sunt primii pe listă. Alexander Gonzales este și el cu bagajele la ușă. Foarte interesant este cine vine în locul lui Contra. Nu este mare înghesuială, căci Dinamo nu este nici CFR, nici Craiova. Nici sportiv, nici financiar. Dinamo a fost odinioară mai mult decât CFR și Craiova, dar acum nu mai este nimic. De fapt, este ceva, un teatru de luptă pentru resturile cadavrului.

La masa săracilor

Ce urmează pentru Dinamo? Urmează meciul cu FC Argeș de vineri seară. Asta e sigur. Tot la capitolul certitudini este faptul că toate costurile deplasării și cazării la Pitești au fost achitate de membrii programului DDB. Suporterii mai înscriu încă o dată în lupta deja inegală cu așa-zișii investitori spanioli, dar traiul de azi pe mâine, acest gen de masă a săracilor asigurată de fani fotbaliștilor, adâncește și mai mult criza provocată de administrația spaniolă. Cine va sta pe banca părăsită de Contra pare un amănunt în nebunia de acum. Potrivit ultimelor știri, provizoratul va fi asigurat la Pitești de Jerry Gane, secundul lui Cosmin până ieri, și de Iulian Mihăiescu. Deci nu Iulian Matei, cel care îl enervase peste măsură pe Gică Mihali.

Cine l-a enervat pe Mihali

Apropo de noul personaj apărut în peisaj, Iulian Matei. Întotdeauna este bine să asculți ambele părți pentru a încerca să afli adevărul. Asta apropo de scandalul provocat de îndepărtarea lui Mihali de la echipa U18. Măsură asupra căreia ibericii au revenit tocmai în urma undei de șoc provocată în media de cel vizat. Iulian Matei, până mai ieri antrenor la Dinamo 2, de 13 ani în club și posesor al licenței Pro, după cum se recomandă, pretinde că nu se cunoștea în prealabil cu spaniolii. Care spanioli, completează Matei, l-au solicitat să ia locul lui Mihali, fără ca el să fi știut că fostul internațional nu a fost informat că a fost dat afară. Ei bine, spaniolii luaseră ca variantă de lucru ca la Pitești pe banca lui Dinamo să se afle chiar acest Iulian Matei. Simt ceva consternare în aer. Ce, de Toni Petrea auziserăți până acum o jumătate de an?

Poate

Este o ironie, desigur. Poate că la urma-urmei oameni ca Petrea sau Matei nu au avut prilejul să se afirme mai repede fiind mai discreți, mai puțin vocali. Poate mai puțin norocoși. Poate că Adrian Dulcea urma să facă o treabă extraordinară pe banca Argeșului dacă nu era mazilit de primarul Piteștiului la două zile după numire. Poate că stă primarul pe bancă la meciul cu Dinamo și în pauză vorbește cu Rufo Collado despre profesionism. Așa s-ar închide cercul. Sau circul?

Comentarii (8)Adaugă comentariu

La circ se aplauda mult la final! (43 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 9:12

Cand spaniolii vor pleca din Romania o sa fie prea tarziu pentru inimosii dinamovisti care se simt apreciati despre cum cotizeaza ei cu banisori la echipa. Asadar, exista printre dinamovisti cativa pluşați care realizeaza si emisiuni de radio-câine si se simt asa de bine cand afla ca ii lauda cate un stelist pt isprava cu cheta ddb. Partea buna din pandemie e purtarea mastii ca sa nu li se vada fețele dinamovistilor cand vor afla ca in spatele lui Cortacero e Jiji Becali, dupa Serdean e Mache si dupa Rufo e MeMe de la fcsb. Coregrafia desfiintarii lui Dinamo regizata de Jiji Becali o sa doara mai tare ca farsa ddb. Apropo, coregrafia cu Nostradamus a dinamovistilor se implineste invers: Steaua are stadion nou si Dinamo va disparea in 2020!

Dan (2 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 9:33

Cică ar fi plecat euroii din spania cu un carutaș ,dar acesta fiind beat ar fii luat-o spre maroc .acesta trezinduse din beție in meknes. Acum trebuie să facă cale întoarsă pana la tanger care este la peste 400 km si trebuie sa astepte vaporul sa treaca in europa.deci putina pasiune

Para (3 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 9:53

Stimați dinamoviști ? Cine și de ce ii stimează ? Sau se stimează ei între ei , reciproc ?

adi_stelistul (454 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 11:12

Marturisesc ca m-a deranjat la Contra chestia cu "nu mai revin in Romania". Asta pentru ca a avut o experienta proasta cauzata de ... niste spanioli! Pentru care el a garantat, desigur. Ma rog, optiunea lui, dar m-a dezgustat. A fost un fel de "nu ma meritati" - foarte serios. OK, stimate, drum bun , cale batuta. Si bafta!

adi_stelistul (454 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 11:14

A, da, sa nu uit: a garantat pentru spanioli pentru ca, evident, "ei vin din alta mentalitate". Cred ca tot de mentalitate s-a saturat si Contra. Dar ... din Romania! Na, asta e.

Ilie (150 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 11:26

Cel mai sănătos pentru Dinamo este să o ia de la zero, fără personaje de genul Borcea, Badea sau Gerea. Înseamnă și ruperea de trecutul securistoid și o afirmare a faptului că DDB este o structură curată. Orice altă soluție este imorală.

Mircea fa-te ca-i lucrezi! (43 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 14:03

Cele doua izmene spaniole, Borja si Izmael, au prins curaj dupa ce au ajuns inapoi in Spania. Cu nimic mai deosebit au procedat si ei in comparatie cu minoritatea aia care aduna fer vechi. Dupa ce s-au vazut acasa ,,cu prada,, de fapt cu zero prada din Romania, au inceput sa spuna despre minciunile conationalului lor Contracero. De ce Izmael si Borja nu au anuntat presa din Spania sa vina la Bucuresti sa faca un reportaj sau mai multe despre priceperea lui Contracero de a tine o echipa cu burta goala?! Domnule Geambasu, acum se afla pe cati bani venisera spaniolii la Dinamo. Ceea ce se vantura in publica ca ar fi 10-15 mii de euro pe luna se dovedeste acum ca Borja Valle astepta peste 30 de mii de euro lunar. Nu-i asa ca merita banii astia pt 6 infrangeri consecutive si nenumaratele pase inapoi ?!!! Spaniolii si-au dat teapa intre ei in Ro. Pentru ca romanii nu erau in stare sa le dea teapa s-au gasit alti spanioli cu unealta reconfortanta a lui Tepes!

porceacincicoarde (1 comentarii)  •  4 decembrie 2020, 18:01

mimamovistii vor astepta lovelele din spania cam atat cat a asteptat si borcica ca mimamo sa joace in liga samponlongi,au trecut vreo 10 ani dar borcica asteapta in continuare.

Comentează