Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Simona și-a luat tainul!

Măria Sa, Tastatorul, a dat verdictul. Campioana de la Wimbledon s-a lăsat cumpărată și ea de marea conspirație internațională

Permalink to Simona și-a luat tainul!
marți, 10 noiembrie 2020, 7:02

Simona Halep a făcut anunțul de care ne temeam. De acum este clar ce urmează! Situație fără ieșire pentru numărul 2 mondial. Nu vrei să știi prin ce a trecut! Ion Țiriac aruncă bomba și rupe tăcerea. Mama ei a spus totul. De acum e gata!

Momeala

Le recunoașteți, sunt titlurile cu care te momesc site-urile. Deși știi că este o păcăleală, încă una și încă una, te lași prostit din nou și dai clic. Site-ul își face norma de accesări, tu îți promiți să-ți înfrânezi curiozitatea și să nu te mai lași fraierit la proxima ocazie. Dar acum, dacă tot ai intrat în „știre”, ce citești, de fapt?

Că Simona Halep a fost diagnosticată cu COVID-19. Nu acum, ci în urmă cu două săptămâni. Dar ce importanță are când? De ce să lași precizia temporală să ucidă o știre-bombă?

Continui lectura, tot mai speri că apocalipsa anunțată în titlu se bazează pe un sâmbure de adevăr. Afli că după infectare pentru sportiva din Constanța au urmat izolarea și tratamentul. Situația fără ieșire chiar asta înseamnă, că Simona nu a avut voie să iasă din casă.

Dar a trecut, iar mama ei a spus vecinelor că Simo e gata să își reia antrenamentele. Iar Ion Țiriac a spus că o așteaptă la Berlin, unde mută turneul de la Madrid. Pe câmpurile din jurul Berlinului e posibil să mai există bombe neexplodate din timpul războiului. Iete și bomba!

Unfollow! Măiculiță!

Râdem, glumim, dar așa stau lucrurile. Problema cea mare a Simonei nu este însă COVID-ul, ci faptul că un nene nervos i-a dat „unfollow” pe rețelele de socializare. Ce dramă! Vă dați seama? Sau, cum ar scrie respectivul, v-ă da-ți seama?

Deci, ca să traducem și pentru cei care nu știu boabă de engleză, tipul nu o mai urmărește pe Simona. Carevasăzică a scăpat de acuzația de hărțuire. I s-a aplecat însă fostului urmăritor de când campioana de la Wimbledon s-a dat lovită de noul virus. Și și-a luat tainul, cum zice un altul dezamăgit/indignat. Tainul ca să își plătească menajera vreo câteva luni, precizează altcineva.

Căci conspirația planetară are nevoie de personaje cunoscute, de celebrități, care să inducă psihoza în masele vaccinate la școala vieții. Și tu, Simona? Și tu te-ai mânjit? Iar acum te pozezi cu medicii și asistentele de ai impresia că ai câștigat turneul indoor de la Institutul „Matei Balș”. Rușine!

INVIDIE-19, URĂ-20

Trist, vorba unui conspiraționist de centru stânga, fost admirator al Simonei. Trist și îngrijorător, dar nu în sensul dat de cetățeanul tastaturizat. Trist nu doar pentru că Simona este deasupra bănuielii că s-ar preta la nu știu ce șpagă, de la nu știu ce entitate, ci pentru că nu mai avem repere. Pentru acest tip de bănuială nu există protecție.

Măștile, vizierele, combinezoanele, săpunul, gelurile antibacteriene, toate sunt inutile în fața virusului INVIDIE-19, cu forma lui mutantă URĂ-20. Netul, mai mult decât hârtia, este principalul suport al infectării în masă. Colcăie mediul online de umori, de presupuneri grețoase, de zvonuri murdare. În schimb, ne închinăm până facem febră musculară. Religia transformată în gimnastică a membrelor superioare. Sport, dar nu al spiritului.

Dreptul de a nu fi cotonogit

Dar suntem de acord că libertatea nu trebuie îngrădită sub pretextul măsurilor de protecție sanitară. Și cei care nu cred că virusul există sau îl consideră o gripă banală au dreptul să își exprime opinia. Au dreptul să iasă la miting la Piața Victoriei, fără a fi cotonogiți de Jandarmerie și blamați de autointitulata societate civilă.

Pentru consecvența demersului, ar fi frumos ca respectivii manifestanți să se angajeze din proprie inițiativă că nu vor apela la serviciile medicale ale statului în cazul absurd că se îmbolnăvesc de ceva care nu există, precizând totodată că nici nu se vor vaccina cu serurile produse de companiile farmaceutice americane sau occidentale. În spiritul fair-play-ului. Asta ca să dăm și o notă sportivă articolului.

Comentarii (34)Adaugă comentariu

Silviu (8 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:16

Bomba anului! » Decizie de ultim moment luată de Ion Țiriac!

popescu (22 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:24

În sfârșit domnule Geambașu scrisul care curăță

Dragos (1 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:38

"Le recunoașteți, sunt titlurile cu care te momesc site-urile. " Nu stiu daca ai vizionat site-ul vostru in ultimii 4-5 ani dar a devenit o cloaca abjecta de click-baituri proprii plus os uma mare din cele preluate de pe cele mai rau famate surse online si pe care le gazduiti cu mandrie pe pagina principala. Voi, gsp.ro , sunteti exact in topul celor care folosesc mizeriile pe care le blamezi in acest articol. Arunca o privire pe website! Ma gandesc unori cum reusiti sa dormiti noaptea gandidu-va ca lucrati pentru unul dintre vectorii de imbecilizare in masa ai poporului romana... Probabil ca nu am sa aflu niciodata dar intrebarea ramene: Cum reusiti sa traiti cu voi insiva profesional?

Mario (1 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 19:48

Ne certi boss?Suntem oi neascultatoare?Trebuie sa credem tot ce ne livrati fara verificari si din alte surse?Cum o arzi tu ateu si noi nu putem sa o facem coronasceptici sau nu?Vrem unanimitate boss? Nu se poate boss, RSR a murit si nu se mai intoarce oricat si-ar dori unii.

anti Geambasu forever (32 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 20:14

Geambasu ,un *** care *** fara rost Gazeta.*** fara pic de decenta.Un zero ca om ,un zero barat ca gazetar.Nimeni n a spus ca Simona n a avut covid.Doar ca in 6 zile s-a si vindecat ! ca si Esca ! aici au aparut discutii Geambasule,nu mai turna gaz pe foc. Au nevoie de casieri la Megaimage,poate acolo ai fi bun.Gazetaria nu e pentru tine,lasa-te....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ereticul (22 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 20:18

"Au dreptul să iasă la miting la Piața Victoriei, fără a fi cotonogiți de Jandarmerie și blamați de autointitulata societate civilă." - Eu nu ies la miting în piață, ba mă mai și minunez aproape zilnic de unele *** bizare care apar în tabăra coronasceptică, dar mă autodenunț voluntar ca făcînd parte din susnumita tabără. Drept urmare, îi mulțumesc d-lui Geambașu pentru că ne recunoaște drepturile respective dar, dacă nu cer prea mult, aș revendica și dreptul de a nu fi reduși cu toții la nivelul unei caricaturi fără corespondent în lumea reală. Or fi și oameni care nu cred în virus, or fi și cei care-l asimilează unei simple răceli, dar mai sînt mulți care pun întrebări, se informează din mai multe surse, pun lucrurile în context, contestă retorica oficială și așteaptă mult mai mult de la autorități. Știți de ce cred eu că situația generată de Covid-19 tinde să devină disperată? Între altele, pentru că cei pe care-i credeam cîini de pază s-au transformat prea ușor și prea repede în cățeluși de companie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 20:38

Foarte corect

Dan (1 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 20:59

A fost santajata, Tiriac e mare mason. Iohanis la fel, face ce le zic astia ca ii au la mana sau le e frica ca le daitruge cariera, ii face de ras prin presa ai altele. Sunt niste mascote si joaca dupa cum le canta papusarii mondiali

motanul incaltat (455 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:14

O sa-ti povestesc ceva ce mi s-a intimplat .... In 2010 , la Montreal am avut un accident groaznic de incendiu. 40 zile in coma indusa, traheotomie pt cine stie--- si un aparat ultra-performant de ventilat plamini---ca aveam vreo 15%. Am reusit sa ramin in viata dar au ramas ceva urmari---capacitate pulmonara la 75-80% fara sa mai pot ajung niciodata la 100%, bronsite repetate din cauza sensibilitatii plaminilor, transplante de piele dar alea nu se mai pun. Rezistenta destul de mica la efort fizic, la alergari din cauza plaminilor.Adica obosesc mai repede ca inainte... S-a tot spus ca Covid nu este doar o gripa banala ci ca lasa urmari si sechele. Cum naiba se face atunci ca toti acesti mari sportivi, fac COVID, sunt internati in spital-deci forme severe, dar dupa o saptamina se reintorc la sport de performanta----nu alergari usoare sau urcat pe scari pina la etajul 2-3 si ce sa vezi???? Plaminii lor functioneaza chiar mai bine ca inainte.... Ca inginer cum va explicati asta????? Ori Covid nu lasa urme sau sechele la aparatul respirator ori toti acesti mari sportivi nu au facut Covid......Ceea ce inseamna automat, o manipulare, o bataie de joc.

Ilie (150 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:18

Mai bine scrie despre ceva la care te pricepi: Prodanca, iubita lui Camara sau cea a lui Alex Garcia. Sau despre alte fete muncitoare. Nu se plânge Simona și te plângi tu, unul care trăiește de pe urma muncii unor sportivi, de pe urma eșecurilor lor , a durerilor lor sau, în cele mai multe cazuri, de pe urma unor fete care se dezbracă.

Ilie (150 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:23

Geambașu a dat de pământ...... Nu e titlu de click-bait. Geambașu nu poate nici să se uite urât la cineva, dar să dea de pământ cu cineva. Are fizic de sportiv, mai exact, de șahist. Dacă e adevărată teoria evoluției, în câteva milioane de ani ar putea ajunge unul.

Valexandru (7 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:33

Vai de capul vostru, amărâților....nici scandalul nu va iese, nici ironia...nimic...

Joe (11 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:40

Am citit un rezumat al aberatiei *** azi de Ciutacu, dar n-am citit comentariile corona-scepticilor. Oare, in imaginatia lor, la cat s-o fi ridicat tainul domnisoarei Halep ? Care e pretul corect pentru care iti vinzi imaginea si demnitatea ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sasa (51 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:51

Gripa, poliomelita, TBC, orionul, turbarea si lista poate continua, au devenit banale pentru ca exista vaccin. Fata de o gripa adevarata, gen gripa spaniola, Covid-ul e mic copil. Diferenta de imbolnaviri cu Covid dintre democratiile asiatice - ma refer la Coreea de Sud si Japonia - si cele europene e ca in Asia iti trimiteai copilul racit la scoala/gradinita cu masca, pe cand in Europa prolifereaza cei ce debiteaza ca vaccinurile provoaca autism la copii.

Frenemy (71 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 21:59

@motanul incaltat: vezi Djokovic, mici sechele au inceput sa apara la nivel de rezultate, si nu datorita varstei. To be continued ...

Unu’ (3 comentarii)  •  10 noiembrie 2020, 22:11

In urma cu vreo doi ani, in toamna, campioana Simona a jucat și a fost eliminată din primul tur de la vreo 3 turnee chinezești. Romanii pariau pe ea, că doar era "campioana noastră", și apoi pariau că "sigur o să câștige la turneul următor", apoi situația s-a repetat la încă un turneu. In final da Simona un interviu și spune că a jucat accidentată dar speră să se vindece pentru turneul campioanelor. In traducere libera "a jucat fara sa forțeze, știind că va pierde, doar pentru bani". Așa că vă rog să ne scutiți de morală atunci când este vorba de tenis.

Gabriel Netejoru (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 0:27

Cu scuzele de rigoare, dar nu am prins subiectul articolului! Sau tema. Sau titlul. Sau poate nu înțeleg metafore mai noi decât acum 30 de ani. Cred ca voi cauta butonul de "Ignore" pentru acest site.

Urod (270 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 2:21

Si nu ar fi corect sa se dea o lege impotriva acestor asa zise momeli...?!!!!!... De ce sa nu existe legi care sa impiedice asemenea escrocherii ?!!!!... Caci asta inseamna cand se practică asemenea strategii. Ce-ar fi cand te duci sa cumperi un produs, sa ti se spuna ca are garantie, si cand ajungi acasă, de fapt sa nu aibă...?!!!... Eu unul cand dau clic la asemenea momeli, ma simt escrocat... Este un mare abuz, care sper sa se termine... Cand sunt atatea alte domenii care trebuie sa respecte o sumedenie de reguli , pentru ca altfel suporta amenzi, sau si mai rău, sunt oprite din activitate, de ce presa se bucura de asemenea libertate de a face abuzuri?!!!... Asta nu inseamna și discrimare grosolana față de cei care au ales sa nu fie escroci ..?!!!!...Uite pentru asta ar merita iesit in Piața si demonstrat, pentru ca totul a devenit insuportabil.... Presa scrie despre fapte de coruptie, dar tot ea practica escrocheria in masa...,, Mama din București care sta acasa si câștigă 1ooo de euro pe zi... "..!!!!.. Lucrator in aeroport care a socat lumea cu cati bani câștigă...."!!!!!!... Corect, nu-i așa...?!!!!... Etc... Ar fi frumos si foarte surprinzator, sa se gandeasca cineva sa scrie niste editoriale despre acest subiect... Ce parere aveti?!!!!

Bordeianu Dorel (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 5:03

Lui Ilie :IQ<🐴. De ce jignești șahiștii,umbră intelectuală ?

Cristian DDB (41 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 5:26

Geambașu a dat de pământ cu cei care o acuza pe Simona Halep ca s-a lăsat cumpărată.....același Geambașu care a dat de pământ cu Patricia Tig pentru ca nu se îmbracă la fel ca Eugenie Bouchard? Serios? Mare judoka, nea Geambașu, una-doua, ipon!

StrangerOne (42 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 9:01

Simona s-a lasat cumparata si mai poarta si o masca ieftina si subtire. În privinta asta, nu e nimic nou sub soare. Poate într-o noua încercare. Asa ca, vorba lu' nea Nelu Craciunescu, "colegul de platouri": "De la capo al fine!", d-le Geambasu!

alex (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 9:26

Site-ul vostru practica asemenea tituri bomba.

itu52 (288 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 9:50

Să ne bucurăm pentru reușita Simonei și să-i urăm succes în bătăliile viitoare. Sigur va furniza informații prețioase cadrelor medicale care se ocupă de evoluția și tratamentul Covid în țara noastră. A părut, ca majoritatea sportivilor, asimptomatică. Să nu uite că mulți afectați au evoluții mai puțin fericite și de multe ori fatale. Poate, că poate, ar putea să aloce 1 mil. euro instituțiilor statului înregimentate în virusologie și dezvoltarea vaccinului Covid. E momentul, arată că-ți pasă! Același lucru l-ar putea face toți cei care iau prim planul țării, începând cu Esca, M. Pavel, etc. Până la urmă faptele vorbesc, a „compătimi” cu nefericiții când te ia valul(trendul), aduce a batjocură pe seama neputincioșilor .

Andrei (10 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 12:47

GSP a devenit o hazna pestilentiala. Ma asteptam ca Tolo sa nu umple ziarul cu mizerii de tabloid putred. Nu cred ca depinde de el. Gazeta s-a transformat intr-o fituica de *** pe care mi-e sila s-o mai rasfoiesc.

gg (1 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 13:34

Ce mi se pare cu adevarat trist, este ca nimeni nu remarca faptul ca spitalul Matei Bals este un spital pentru VIP-uri. Acolo ar trebui sa fie tratate toate persoanele care sunt arondate, nu doar pilele. Simona Halep a avut cel mai probabil o forma usoara, nu inteleg motivul pentru care a ocupat timpul medicilor de la Bals. Poate ca in acelasi interval se salva o viata. Persoanele din "celofan" sunt trimise de la Bals direct la privat pentru teste sau pentru retete, consultatii sau tratamente fara explicatii logice. Asta chiar daca sunt simptomatice si contacte directe. De aici este loc pentru o multime de intrebari, insa, din pacate, toate raspunsurile vor fi tipice unui sistem la care punem cu totii umarul.

victor L (285 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 14:59

dle Geambasu, pentru @ Gabriel Netejoru mai scrieti odata articolul, cu unele explicatii. Ca nu a "prins subiectul articolului"

Andrei (3 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 17:16

Cristi, ce crezi, e safe sa jucam tenis in balon? Am tot cautat (nu am gasit decat un articol pe tema asta), totul depinde de cat de bine e aerisit balonul respectiv cu aer proaspat. Nici nu stiu ce sa fac :) @motanul incaltat Se pare ca si marii sportivi pot sa faca forme severe. Aici e despre un inotator, campion olimpic, plamani mari si puternici .... https://www.nbcnews.com/news/us-news/olympic-gold-medalist-cameron-van-der-burgh-battling-coronavirus-n1166961

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 20:13

Nu știu, cred că nu știe nimeni să spună cu exactitate. Eu cu prietenii mei jucăm, dar nu este un balon clasic, un spațiu închis. Are și aerisire naturală pe părțile laterale

Sably (21 comentarii)  •  11 noiembrie 2020, 21:09

...Nu credeam , sau vroiam să apuc vremea să citesc atâtea mizerii, ale atâtor de mulți ***, dar, uite, sunt aici, toți cei pentru care, bacalaureatul nu putea fi trecut, doar dacă copiau... Mă crucesc, cum, cât de prost poți fi să crezi, să-ți imaginezi că Simona ar fi luat bani ca să se dea bolnavă? Cât?....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dan ungur (1 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 11:13

Felicitari pt articol!!!In acest moment sunt “infectat”undeva peste hotare,dar sunt asimptomatic,sotia si copiii negativi,sunt asistent medical cu cativa ani de Smurd in spate,aceasta mizerie trebuie sa se termine,o pandemie care afecteaza oamenii intr-adevar bolnavi ce nu pot avea acces la tratament pt ca noi tratam cazuri pozitive ,relatam pozitivi in loc sa ne focusam pe cei cu adevarat in suferinta,da pacaleala mondiala are nevoie de personalitati sa o prezinte ,exact ca reclamele la diverse!

andipanda (28 comentarii)  •  12 noiembrie 2020, 19:30

Bine scris, multumim.

Comentează