Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Cum arată planeta fără Maradona

Prima zi fără Maradona. Și prima constatare: oamenii nu s-au schimbat. Nesimțiții au rămas tot nesimțiți, pateticii au devenit și mai patetici, plagiatorii și-au făcut din nou mâna, bolnavii nu s-au vindecat peste noapte, iar oamenii harnici și conștiincioși au […]

...

Pierdem o lume

Scriem ferpare. Așa se numesc textele acestea voit cernite, care își propun să evoce personalitatea dispărutului în culori cât mai pastelate. Pericolul unor astfel de (sub)producții gazetărești este lacrimogenia. Și patetismul căutat cu lumânarea. Sau efuziunile de bocitoare profesioniste.

Maradona […]

...

Ce ar fi fost dacă Popescu…

În afară de faptul că zbârnâie în campionat, unde a acumulat 6 victorii consecutive și a preluat conducerea în clasament, FCSB ne propune un foarte tânăr jucător. Octavian Popescu, zis și Ansu Fati de România.

Întrebare răuvoitoare. Oare Ansu Fati […]

...

Cristina Neagu are dreptate

Ce se întâmplă atunci când două mari sportive, una în activitate, cealaltă retrasă, sunt de părți opuse ale baricadei? Poate rezulta o discuție interesantă. Nu orice contrazicere este musai o ceartă cu poalele-n cap. Iar Cristina Neagu și Gabi Szabo, […]

...

Leonardo, De Medici și Tătă

Se întâmpla fix în urmă cu 5 ani. Locul acțiunii, Florența, Piazza della Signoria. Cine a fost în orașul lui Leonardo știe că frumusețea locului nu este doar copleșitoare, ci și terapeutică. Aproape că îți vine să plângi, într-un amestec […]

...

Dar viceversa cum ar fi?

Gică Popescu s-a întrebat retoric acum câteva zile, imediat după tripla de groază a naționalei, dacă nu merită și ei, cei din Generația de Aur, o șansă. “Măcar o dată, să vedem ce putem”, a precizat fostul căpitan al Barcelonei la Realitatea TV

Permalink to Dar viceversa cum ar fi?
miercuri, 21 octombrie 2020, 8:26

Generația de Aur chiar a existat și își trage supranumele nu din câștigarea vreunei medalii din cel mai prețios metal, așa cum răstălmăcesc unii folosind sensul ad litteram, ci grație celor mai bune performanțe ale naționalei României. Evident, piscul a fost Mondialul american din 1994, cu acel simbolic (neverosimil?) loc 5, dar mai ales cu sfertul de finală pierdut în fața Suediei. Acolo, prea aproape de Soare, orbită de încredere, naționala și-a ars aripile.

Mască împotriva deznădejdii

Pe unii dintre noi ne doare și acum. Amărăciunea noastră nu poate fi comparată însă cu a lor, a jucătorilor. Deși am avut prilejul să vorbesc cu oameni decisivi în acea campanie imediat la întoarcerea din America și nu păreau chiar așa triști că pierduserăm la penaltyuri. Sau poate era doar o mască împotriva deznădejdii detașarea lor. Altfel, deși se număra printre jucătorii fundamentali ai naționalei, Gică Popescu nu a reușit cel mai bun Mondial posibil. Apropo. Nu cred deloc în legenda potrivit căreia s-ar fi extras din peisaj la loviturile de departajare, descălțându-se.

Între emoții și simț practic

Vedeți cum ne năpădesc amintirile? Ne-au bucurat și ne-au făcut să vibreze coardele cele mai tainice ale sufletului Gică și Gică, Ionuț, Ilie și Radu. A nu uita, asta este deja o formă de recunoștință. Mai departe, în plan instituțional, trebuie operat mai puțin cu emoții și mai mult cu spirit practic. De aceea mi se pare că sună melodramatic exclamația „Oare atât de răi suntem încât să ni se întoarcă mereu spatele?”. Mai ales că el este actor important în organizarea Euro 2020/2021 din partea României, iar implicarea în realizarea liniei ferate care unește aeroportul de Gara de Nord s-a dovedit cât se poate de rodnică.

„Eu vreau să văd dacă un membru al Generației de Aur va primi o ofertă de la actuala conducere. Să facă ceva important, într-un post-cheie, nu să taie frunză la câini. După mine, cei mai buni antrenori români în acest moment sunt Hagi și Petrescu. Meritau înaintea lui Rădoi să fie chemați? Tot respectul pentru Mirel, pentru ce a făcut la U21, dar nu putea fi înaintea celor doi” – Gică Popescu la Realitatea TV

Potențiali, dar prea scumpi

Dar, dragă Gică, reciproca este valabilă? Adică voi, odată ajunși la putere, ați oferta pe cineva din actuala echipă de la FRF? Pe un Mutu, să zicem, care, exercițiu de imaginație, se va fi împlinit ca un bun antrenor. Dar care Mutu a fost în barca lui Burleanu. La fel ca Belodedici, pe care îl ciupești amical, spunând că taie frunză la câini. Da, Hagi probabil că mai merită o a doua șansă după aceea oferită de Mircea Sandu în 2001. Când, la fel ca Rădoi, nu era nici el copt pentru postul de selecționer. De asemenea, Dan Petrescu este un potențial selecționer. Toată admirația pentru ambiția lui vecină cu nebunia. Dar pentru câți bani ar accepta Dan să fie selecționer? Dar Olăroiu? Dar Mircea Lucescu? Toți au primit oferte, dar au refuzat invocând că sunt angrenați în alte proiecte.

În urna în care miroase a cenușă

Are dreptate Gică Popescu atunci când spune că am decăzut. Și din cauză că puterea actuală excelează în birocrație și mai puțin în meritocrație. Dar și pentru că sămânța răului fusese deja aruncată de nași, corleoni și giovanni. Poate nu vom ajunge în urna a 4-a cu San Marino și Gibraltar, cum prevestește Popescu, dar suntem clar în a 3-a. Unde miroase puternic a cenușă de la crematoriu. Problema cea mare, pe care Ionuț, Gică, Gică și ceilalți par să nu o înțeleagă, este că schimbarea nu vine prin adeziuni populare, ci prin votul oamenilor din fotbal. Iar Burleanu și compania au știut să îi câștige de partea lor chiar de două ori. Adunând voturi și de la fotbalul județean, feminin sau alte sectoare de nișă.

Un proiect cu adevărat serios

Așa se întâmplă lucrurile astăzi, ordinea e dictată de FIFA și de UEFA, iar Ionuț Lupescu ar fi trebuit să fie primul care să o știe. În loc să rămână și să lupte, să arate că ei sunt mai buni, că au soluții și să-i debarce pe alde Bodescu și Vișan la viitoarele alegeri, convingând electoratul ăla mânat de interese locale, Lupescu a ales să fie dezgustat de România nerecunoscătoare și de românii trădători. Alegând acum proiectul serios numit Arabia Saudită.

Apropo, a trecut neobservată o declarație recentă a lui, în care sugerează că aceia care nu l-au votat în 2018 nici măcar femei nu pot fi numiți. Asta a ce vă sună? Ei, hai, specialiștii în derapaje!

Comentarii (22)Adaugă comentariu

mrnb (9 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 9:25

Soparle, soparle box - to - box! Fapte: Mircea Lucescu nu a avut niciodata o oferta reala si asa cum a precizat de mai multe ori nu banii au contat; Lupescu a dovedit ca este capabil administrativ dar nu a fost capabil pentru dl Geambasu aproropo de multiplele comentarii; fotbalul de calitate nu se va face niciodata pe voturi masluite de interese pecuniare (dovada si epoca Sandu si caricatura de acum Vochin - Burleanu; acutuala administratie reprezinta si vointa unei parti a presei sportive in frunte cu GSP si DIGI (Tolo, Geambasu, Naum fiind suporteri reali) prin urmare, VOI NU AVETI NICIO VINA?

Vali (20 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 10:10

Vina e mereu comuna, a selecționerilor puși de geambașii de fotbaliști sau politic, a presei care a accepta inepții gen ASA și craiolguta, echipe cu loc oferit contra regulamentelor sportive, a conducătorilor de cluburi care au acceptat să joace cu mizerii înființate politic, in loc sa conteste promovarea ilegală, a suporterilor care au acceptat orice de la descreierați și condamnați. Cate specii din astea ați găsit, sa zicem, in Suedia aia pomenită mai sus?

comentario23 (5 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 11:32

Odata obtinute, admiratia, respectul, etc. nu se vor pierde. Dar nici nu trebuie vanturate si scoase in evidenta apoi la orice actiune ulterioara, indiferent de natura sau utilitatea ei. In afara de Hagi, nimeni din generatia de aur nu a reusit un proiect serios in tara. Pe langa asta, nici macar jucatorii vanduti de Viitorul nu fac fata prin vest. De ce nu intelegem ca putem dezaproba si respecta in acelasi timp?

gigelos (39 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 11:51

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (280 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 11:52

Și totuși, generația de aur a purtat aur, nu toți, majoritatea. Au avut și argint în ”89. Ați uitat de Steaua ”87, ”89. Deci, scheletul național a purtat aurul continental. Generațiile de aur, prin extensie( naționalii ”87-”94 + Lucescu, Dumitrache, Dinu, Dobrin, Stefănescu, Balaci ...), au fost creația „IEPOCI” de aur. S-a prăbușit „Iepoca”, s-a prăbușit fotbalul, vremea inevitabilă a dăzvoltărilor individuale și imixtiunea novicilor, vânătorii de comori, au perturbat climatul favorabil continuării performanțelor înalte. Suntem în plin proces de sedimentare a valorilor administrative, în toate, cu implicații majore în rândul jucătorilor. E greu să ai peste noapte cluburi comparabile cu cele din vest. De fapt tot blocul de est suferă de aceeași meteahnă, debutul de ieri în UCL-grupe ne stă mărturie. Pentru binele ei generația de aur și-a conservat prestigiul, a evitat expunerea publică la eșecuri garantate 100%. Sportul reprezentativ a devenit de mult tip problemă de stat, a devenit noua formă de exprimare a supremației(să zicem nonviolentă, plină de glorii, cărămida în piept vs. cizma). Cei care nu pot au luat măsuri și au trecut pe import, ceilalți pompează, stimulează, fac orice numai să țină stegul sus. Partea proastă este că am pierdut ritmul mediocrilor și avem tendințe de rătăcire în lumea tomberoanelor din fotbalul mondial.

17 Nentori Tirana (660 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 13:15

„Generatia de aur“ n-a ajuns mare vorbind !!! Nici Hagi. De rest nici n-are rost sa vorbim, toti au profitat de fotbalistul Hagi. Chiar si cumnatul – care o sa-i faca praf academia – Lucescu – adus de Rege la Galata din postura de portar la Milano – ori Iordanescu pe care l-a facut mare antrenor. A fost si o conjuctura favorabila performantei, jucatorilor le era foame iar libertatea le-a lipsit. Ei nu-si dau seama nici azi de faptul ca erau tinuti ca niste *. De fapt exista si comert cu * ca in piata din Smirna (Izmir), doar lanturile le lipseau „cetatatenilor“, securistul Gelu Eftimie (azi respectatul profesor Anghelache care-i conduce afacerile Luceafarului) chiar negocia pretul celor vinduti in functie de sanatatea mintala, cetateni care mai erau si nevoiti sa le lase securistilor tot ce agonisisera, casa, tablori, bani. Sportivii nu erau vinduti, erau tinuti intentionat in prostie, exact ca azi, cu ei putea defila regimul comunist, azi primarii si politicienii. Un mic procent dintre sportivi s-au educat din proprie initiativa, poate din intimplare, poate influentati de familie, nu vreau sa dau aici exemple, doar atit ca Hagi a vrut el sa studieze, putina lume stie ca a si terminat ce-a inceput. A avut vointa ca fotbalist, apoi a vazut ca nu are cu cine lucra si a luat iar singur taurul de coarne. Lumea l-a crezut *** cind si-a prezentat obiectivele, baza sportiva moderna, academie, campionat si jucatori la nationala dar uite ca toate au fost realizate inainte de termen ! --- Problema vine cind cei lasati intentionat needucati – ca sa poata fi manipulati sarindu-le la cap cu tutun, mincare si bautura - isi pun ghetele in cui. Vedeti cum i-a educat parintele Luce pe Raducioiu, Rat, cum se descurca Laca, Bumbi, Tudorel. Ori „neamtul“ - caci avea un cotet linga Köln – Dorinel, cooptat de mila la FRF dupa ce-a baut 3 ani, ca sa se vrea acum parlamentar ! Ba, nu va doare mintea ? Ce sa faca tata Geambi generatia asta ? Scapati liberi, din *, au vrut doar tunuri, bani, masini, ceasuri exact ca rusii cind au ajuns in civilizatie in Transilvania, gagici … Imi pare rau dar Gica Po a realizat transferul lui Bratu cu 2,75 milioane dolari iar la Rapid au ajuns doar 0,65 milioane ! Au fost cinci capete de acuzare ! Uitati si de arogantele ca jucator, facut mare tot de Hagi, cind cerea un hotel ca sa joace. Apoi, ca si Do-ri-nel, a intrat in politica ca psd-ist, a „lucrat“ mai intii cu un tractorist, calificarea era ca stie drumul la UEFA, iar apoi pina si cu Vasilica Viorica. O generatie de paysani sportivi care viseaza fara nici o calificare faima si bani dupa incetarea activitatii sportive ! Asta e generatia de aur. ------ PS Poza e gresit aleasa. Burleanu o fi el „habarnist“ dar e un tip educat, a fost ales – democratic, de doua ori ! - ca manager. Uitam iar ca atunci cind lumea fotbalului l-a ales nu aveam arie de selectie, nu aveam tineri – intreaba-l pe Moldovan daca selectionata lui a vazut mingea in Germania care juca doar cu rezerve – nu aveam baze sporive. Eu zic ca a realizat destul ! La fotbal nu s-a bagat, tocmai datorita atmosferei, in schimb s-a bagat un fost coleg si un prieten, foarte curios ca de astia doi nu aminteste nimeni. Iar Hagi ar trebui sa faca el singur, sa ia iar taurul de coarne, nu sa-i impinga iar pe altii in fata, nu sa vorbeasca caci nu-i punctul lui forte. Imi pare rau dar cumnatul vorbeste pentru el, sa nu credeti ca vrea el sa preia Petrescu ori Hagi nationala si FRF. Olar-roiu ? - cadeti din lac in put. Liber, om liber, e si Reghe, iar bani multi pentru nationala vrea doar Pi Turca. Pentru ei este o onoare. Cit a cerut Dumitrescu la Steaua ? Eu zic sa-i intrebam cit vor Hagi, Petrescu, Reghe … Cel ales, cel care vrea cu adevarat sa faca ceva, ar trebui insa sa poata sacrifica cele trei meciuri ramase pentru a construi din temelii o noua nationala. Deci Radoi ar trebui demis imediat !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ADRIAN (4 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 13:50

Generatia de Aur e Steaua 1986 și își trage supranumele din câștigarea unei medalii din cel mai prețios metal . Orice altceva e irelevant

Umila parere (63 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 14:07

Singura generatie de aur este reprezentata de Steaua, campioana Europei. Slugarnicia presei a dat nastere unor superlative, demne de vechiul regim: "rege, Kaiser, briliant, uefantastici". Eroii mondialului american s-au prezentat in campania electorala surazatori, convinsi de iminentul succes. Cristian Bivolaru, trecut prin gasca lui Sandu era propus ca secretar general. Acest dubios individ este director general la Viitorul: "La trecutu-ti mare, mare viitor!". Burlanul a castigat lejer doua mandate, generatia lui Hagi s-a dovedit inerta. Numirea unui selectioner strain ar spulbera dubiile legate de misterioase convocari, in practica devine utopie pentru actuala federatie. Democratia suedeza iliesciana ne ofera variante negative, niciodata intre bine si rau, de aceea optez pentru raul minor, Hagi. Trebuie solutionat conflictul de interese prin vanzarea clubului Viitorul. Nici titularizarea lui Ianis nu ar fi problematica, exista precedentul Paolo Maldini, fiul selectionerului Cesare. Ar fi lovitura de maestru a lui Burlanul & co, palmaresul international al Viitorului vorbeste de la sine despre dimensiunea REALA, nu royala a lui Gica. "Sămânța răului fusese deja aruncată de nași, corleoni și giovanni"- sinteza fotbalului postdecembrist. Acest editorial merita citit cu atentie, felicitari, domnule Geambasu!

dan c (9 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 14:40

In primul rand, fotbalul profesionist trebuie condus de profesionisti, adica de oameni de fotbal; la fel si ziaristii, ei trebuie sa se inconjoare de profesionisti si apoi sa scrie; ideal ar fi ca ei insisi sa fi fost profesionsiti in vreun sport; altfel este greu sa scrii adevarul, te incurci in ce vezi si nu vezi ce trebuie; este adevarat ca fotbalistii nostri nu sunt prea cultivati, dar misiunea unui ziarist de valoare e sa invete esentele de la marii fotbalisti; ioan chirila, un bun ziarist a stiut sa traiasca si sa invete sa fie profesionsit fiindca stia sa inteleaga fotbalul si sa respecte jucatorii, buni , rai; el nu a injurat pe nimeni si a facut din fotbalistii pe care i-a cunoscut, celebritati; voi nu stiti sa faceti asta; voi denigrati, voi injurati, voi "stiti mai bine", voi creati scandaluri, voi murdariti mai tot ce atingeti; de aia, nici unul din voi nu este si nici nu va fi altceva decat o greseala a ziaristii sportive, ca multe altele in romania de azi

Cristian (1 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 15:25

Dati de pamant cu mafia din fotbal. De ce nu puneti reportaje pe nulitati ca burleanu sau ciuma rosie de dancu?

Cristian (11 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 16:41

Gica și Gica, Ionuț, Ilie și Radu.... doar ei au jucat? Adevărații “eroi” sunt aia care au dus greul și acum sunt necunoscuți. Dan, Daniel, Miodrag, Tibor, Dorinel, Bogdan.....lista e lunga și fără ei nu ar fi făcut regele Hagi și cumnatul Popescu mare lucru la naționala. Popescu și-a făcut-o cu mâna lui, iar de Lupescu ați avut grija(presa) ca sa apăra niște articole in care era frate cu dracu. Lupescu a realizat repede ca pentru a deveni președinte FRF nu contează programul, viziunea și profesionalismul, contează cât dai, cui dai și pe cine “răsplătești” ca să te voteze.

Umila parere (63 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 17:45

Nea Gica este la fundul sacului, academia nu mai produce nimic, datoriile bancare cresc, iata explicatia inmultirii *** din jurul sau. Hagi, numit selectioner ar fi o miscare abila. Ar fi obligat sa vanda Viitorul (lucrurile merg prost, declinul ireversibil), conflictul de interese nu-i permite rolul duplicitar de patron in Liga1 si selectioner. Il lasi sa-si franga singur gatul, in acest fel lichidezi campania pro Hagi. Ii dai mana libera la selectie, eventualele convocari din interes n-ar face decat sa-i grabeasca sfarsitul. A doua varianta, Hagi nu accepta sa vanda Viitorul, i-ar inchide definitiv usa nationalei, tot Burlanul castiga. Burlica ales secretar general dupa al treilea mandat ca presedinte, rocada cu Visan, colegul si amicul de la Cotroceni, metoda copiata de la tatuca Putin, folosita in precedenta de Gorbaciov si calul sau troian Boris Eltsin, in puciul din 1991. Notiunea de drept de autor nu va spune nimic?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Marik (1 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 18:31

Geambașu cam stropește contra vântului. Curentul duce către "afară cu Rădoi!", iar el dă șah la "rege". Își cam pune în cap pe toți nostalgicii generației de aur, ai Craiovei maxima și ai Mexico by Rică, câți or mai trăi. Vorba veche spune că cel care vede negru în loc de alb trebuie să plece la nani, poate-poate se răzgândește până la zi. Geambașu, nu și nu. Se ține tare, se duce cu capu'nainte. Îl ajut și eu. Iată un scenariu: după 3 eșecuri consecutive, Rădoi e atacat la picioarele scaunului de selecționer, să pice. Că n-are bac-ul și licența, că e necopt, că nu știe teorie, că... cântă după ureche și câte altele. Ăștia mici, cu ochii prin on-line și cu urechile culcate pă impresari zic și ei: da băi, așa e, noi suntem buni, dar nu știe ăla să ne zică ce să facem, cum să facem, nu înțelegem o iotă. Și uite-așa mister se trezește că bate câmpii pe la ședințele tehnice că ei tot ce știu și ce nu stiu fac iu

Urod (235 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 18:47

Ionut Lupescu are tot dreptul sa fie dezgustat. Este trist, dar foarte adevarat ca de multe ori se intampla ca acest dezgust sa existe si pentru alti români in situatii normale de viață. In GSP s-a scris despre o româncă stabilita in Islanda. Sa citim inca o data, despre cum suntem vazuti acolo si cat de uniti suntem. Deci sa nu-l judecam pe Lupescu pentru ca are acest sentiment de dezgust și nici sa nu-i cerem sa-si sacrifice viața amestecandu-se in mocirla celor 30 de ani de nași si corleoni. Pana la urma nașii si corleonii au existat pentru au putut, au gasit teren prielnic si pentru ca asa sunt o mare parte dintre români. Totusi nu pot sa uit virulenta cu care l-a atacat pe Lupescu, colegul Naum, pe motiv ca se intalnise cu Dragnea sau mai stiu eu cine.... Adica Lupescu facuse o crima, iar Burleanu apărut tocmai din mizeria politicii, era mai bun...?!!!!... Ca exact asta a reiesit din felul in care s-a pus problema. Si chiar daca Lupescu ar fi facut o mare greseala, tot el ramanea varianta corecta pentru Federatie... Si inca ceva, dupa alegeri, tot colegul Naum se declara in emisiunea in care era invitat Burleanu, dezgustat de modul in care el a castigat... Aparusera inregistrarile din ședințele lui Burleanu de pregatire a alegerilor... Iti aduci aminte ce-a raspuns Burleanu..?!!!.. Data viitoare ne vom asigura ca nimeni nu va mai putea sa inregistreze, si nicidecum ca isi schimba el maniera!!!!... Asa că noi culegem ce semănam.... Românii corecți și de valoare sunt mult mai puțini decat smecherii... Nu-i cereti lui Lupescu sa lupte el, luptati voi care lucrati in presa sa-i indepartati pe hoți si smecheri, scoateți la lumina oameni de valoare si atunci lucrurile cu siguranță se vor schimba. Apropo, despre derapajul lui Lupescu, depinde de contextul in care vrei sa-l plasezi...

motanul incaltat (452 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 18:53

Stie toata lumea ca cel putin Olaroiu si Mircea Lucescu nu ar lasa banii pe care-i cistiga acum pt o Nationala fara nici o perspectiva. In rest Dan Petrescu si Hagi nu ar face absolut nimic si sunt si scumpi. Pt FRF una din putinele solutii daca vrea sa-l inlocuiasca pe Radoi ar fi Multescu. Sau Dica. Pai daca Barca a riscat cu Pep si a reusit n-ar putea s-o faca si Burleanu cu Dica???? Un antrenor tinar, ieftin si fara nici o perspectiva in cariera viitoare. Ar fi tocmai bun. Bineinteles daca Multescu ar fi ocupat.

a dica (124 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 19:31

Incalcit articol. Ba e bine, ba nu e; ba unii-s buni si ailalti rai, ba viceversa. Ce legatura are munca voluntara pe care o face Gica Popescu la guvern cu ferefeu? Parca nu-l trecusera nici pe lista de invitati la festivitatea de la trageri, nu? Cam multi sar in sus cand cineva din generatia asta are o parere. Pai cine ar trebui sa vorbeasca daca ei nu au voie? Si ce chestie, auzi! Ionut Lupescu trebuia sa ramana sa lupte la urmatoarele alegeri. Adica un fel de „daca voi nu ma vreti eu va vreau”, nu? Iar aia cum ca „schimbarea nu vine prin adeziuni populare, ci prin votul oamenilor din fotbal” chiar m-a dat pe spate. Pai cine sunt oamenii astia de fotbal? Ati uitat cum si cine a votat? Ce-i greu de priceput? Cei ce conduc azi nu-s nici pe departe oameni de fotbal. Nici aia care voteaza! Iar voi astia care abia asteptati un articolasi gen ca sa sariti sa-i muscati de dos pe Gică și Gică, Ionuț, Ilie și Radu, cu toata gasca lor, nu sunteti suporterii fotbalului romanesc, sunteti haterii fotbalului romanesc. Va place pesemne situatia in care am ajuns si mocirla in care ne tot afundam.

Freddy RE (23 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 19:36

Mult prea bun articolul. Din pacate, si asta se vede din plin parcurgand comentariile, e cam greu sa iti alegi cititorii... "I love the poorly educated" - cine naiba o fi zis asta prima data...?

Vanbasten_85 (30 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 20:14

Cine ar lasa un salariu mare ca sa ramana pe bara 4 ani si dupa acele alegeri sa iasa tot cine trebuie? S-a schimbat cumva sistemul de vot care l-a ales pe Burleanu si nu stim? Nu cumva voteaza tot Asociatiile alea judetene, cu fotbalul feminin, futsalul si ceilalti?Dupa atatia ani de esecuri in care in mandatul dlului Burleanu nu s-a calificat nicio Nationala la turneul final( exceptie Nationala U 21 a lui Radoi) trebuia ca presa sa puna presiune pe Burleanu sa demisioneze. Asa cum trebuia si cuplul Vassaras-Bricheta sa plece dupa cum arata arbitrajul nostru. Dar presa noastra este oglinda FRF: fara oameni pregatiti, dornici de cancan-uri si de clic-baituri.

Sad (64 comentarii)  •  21 octombrie 2020, 20:23

Acum aproximativ 30 de ani a apărut o generație noua de oameni de fotbal( scouteri,antrenori de copii și juniori, antrenori de tineret, geambașu de fotbaliști, patroni de echipe de fotbal,etc.). Aceleași "calitati": lipsa scoala, lipsa scrupule, hoti sadea, legături puternice cu vremurile de curând apuse DAAAR beneficiari de lux a unor jucători,a unor echipe și implicit rezultate produse de adevărați profesioniști. Acestia au selectat, au educat, au antrenat generația actuala de jucători și antrenori. Rezultatul? Zero absolut!!! Cine credeți ca vor "jmecherii" ăștia sa credem ca e de vina? Ați ghicit, cei ce conduc acum fotbalul romanesc deși aceste rezultate sunt consecinta genialitatea lor. Sigur, asta nu înseamnă ca aceștia sunt buni ci numai ca abia peste 5-10 ani le putem reprosa viziunea. Pentru pustiul din prezent trebuie sa ne uitam la nași, corleoni,lorzi, coposi, regi,diamante, investitori(ha,ha,ha!), legende,s.a. Sa facem un exercițiu de imaginație, ce antrenor cu ce jucători cu ce tactica ar fi avut rezultate mai bune la nationala? Sigur știți răspunsul? Asta ziceam și eu!

doilaunu (61 comentarii)  •  22 octombrie 2020, 8:54

super articol, felicitari!

Comentează