Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Înapoi la minciunile cotidiene

Flacăra revoluției cu făcălețul de mămăligă agitat deasupra capului s-a stins. A ars câteva ore, ca un foc de coceni, apoi a pâlpâit timid, ca o scuză

Permalink to Înapoi la minciunile cotidiene
marți, 13 octombrie 2020, 3:47

Dragi tricolori, ne iertați că v-am criticat! Numai voi știți câte sacrificii ați făcut, doar voi știți ce-i în sufletul vostru! Aauuu inima mea! Făcălețul ca făcălețul, dar mămăliga însăși, ce să vezi!?, galbenă, ca tricourile băieților de la națională, s-a răcit și a prins o crustă tare. Ca obrazul gros. Cum să mai și explodeze?

Halucinant sau halucinogen?

La 3 zile distanță după bătaia de la Oslo, doinim cu alean despre ce a fost, descoperind nuanțe încurajatoare, iar glasul ne tremură atunci când ne gândim la viitor. Mesajul cu adevărat tonic, unii ar zice halucinant (halucinogen?) vine însă dinspre echipă. „Băieții” dovedesc un optimism reținut, dar solid, accesibil doar celor cu tărie de caracter. Alții ar fi intrat în depresie după coșmarul trăit alături de Haaland și Odegaard. Ei nu.
În anumite momente…

Alin Toșca bunăoară a observat că, deși norvegienii au câștigat cu 4-0, naționala României și-a demonstrat valoarea în anumite momente. Rețineți asta, „în anumite momente”, pentru că este de o profunzime abisală. Încerc să identific acele momente și cred că găsesc ceva. Am arătat decent la intonarea imnului, bine jucat din punct de vedere teatral. Chipuri transpuse de emoție, refrenul cântat la unison. Apoi, ne-au ieșit și schimbările, adică nu am pierdut timp. Că ăia care au intrat nu au arătat nimic în plus prin comparație cu cei care au ieșit, nici nu mai contează. Ideea e că ne-am mișcat repede.

Umoristul Răzvan Marin

La conferința de presă care a prefațat meciul cu Austria, prezent alături de Mirel Rădoi, Răzvan Marin a plusat spunând că avem echipă de Mondial. Nu știam că Răzvan are un simț al umorului atât de dezvoltat. Bravo, chiar așa arătăm, ca o echipă tânără, cu atitudine pozitivă, tehnică în regim de viteză, curajoasă, dovadă numărul de acțiuni și de șuturi în treimea adversă. Măi băieți, voi chiar vorbiți serios?

Mirel Alimoș, selecționer din Țara de Jos

Ironii, da. Care ați vrea să fie tonul? De baladă? Mirel Alimoș, haiduc din Țara de Jos. Sau ați prefera ceva constructiv? Să construiască oamenii care sunt plătiți pentru asta. Selecționerul, staff-ul lui, federalii, mai ales cei din Comisia Tehnică. Rapoarte de joc, statistici, să nu mai spună Toșca prăpăstii. Interesant este că atunci când nu mai ești în fenomen, când iei un pic de distanță, vezi limpede. A, că a zis un ziarist, unul dintre ăia care au distrus fotbalul românesc, că norvegienii jucau cu noi de parcă erau brazilieni, numai din devieri și călcâie. Dar dacă o zice și Iordănescu ce ne facem? Că nea Puiu nu se pricepe la termoficare, dar înainte de a fi antrenor și selecționer a fost și el nițel fotbalist.

Nu știu ce va fi cu Austria. Nu am nici viziuni apocaliptice, nici revelații divine. Vorbeam zilele trecute cu scriitorul Filip Florian pentru un viitor interviu. În afară de faptul că joacă titular pe la edituri de Bundesligă, adică are o confirmare internațională, omul se uită la fotbal cu o pasiune pe care poate că noi am pierdut-o. Jucaserăm cu Islanda, încă nu se consumase umilința de la Oslo. Iar Filip Florian mi-a zis așa despre „tricolori”.

„Am ajuns să mă uit inerțial la națională, nu prea mai sper nimic. Mai rău, am pierdut sentimentul de «ai noștri». Pare o adunătură de interese, condimentată bine de tot cu chestii legate de impresari, de viitoare transferuri. (…) Plus că nici jucătorul nu prea mai simte treaba asta numită patriotism. Totuși, să joci pentru țara ta este o bucurie fără preț”

Exagerează? Sau vă regăsiți în ce spune un scriitor care a văzut mai multe meciuri pe stadion decât Vișan și Bodescu? Acesta ar trebui să fie un paradox, dar nu este.

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Simeone (56 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 15:57

Tare chestiunea cu patriotismul. Vom ajunge sa intelegem ca cel mai patriot din Nationala e tocmai nou cetateanul Camora, iar restul sunt umoristi de serviciu. Daca ar fi la fel de buni pe teren precum dau din clanță am fi fost la Euro.

Nicolae Cristache (5 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 16:20

Nu pot crede. Scriitorul Florian a rostit cuvintele acelea? Domnule Geambașu sunteți un mare ziarist. Ce frumos! Ce frumos!!

JFM (151 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 16:33

Un paradox de neexplicat, fotbalistii astia tineri de azi care au fost mari jucatori, chiar au fost, chiar si Mirel... au un impas cand e sa dea rezultate la inalt nivel ca antrenori. In partea cealalta, anonimii Klopp, Flick, Tuchel... zeii bancilor tehnice de azi, e adevarat unii au si echipe de miliarde dar ei si le-au facut, cat valorau vedetele lui Liverpool cand a venit Klopp(cand le-a adus Klopp)? Totusi, cand ai cel mai bun lot al unei tari trebuie sa impresionezi prin ceva, daca nu prin tehnicitate, ori simt iesit din comun al portii, macar sa faci risipa de efort sa se cruceasca lumea, sa-ti iei golurile dar sa-i urci pe garduri dupa aia. Sa se vada orgoliul ranit. Ei parca pluteau pe teren, sa nu deranjeze nici firul de iarba. Asta nu se intampla pe vremea lui Piti sau Iordanescu. Nu mai vorbim de Jenei, cel mai bun antrenor al Nationalei, avera stiinta "motivarii", cu vorba buna facea lei din jucatori. Azi in casca internationalului roman intra vocea patronului "vezi sa nu te accidentezi ca m-ai nenorocit", intra vocea impresarei "vezi sa nu-ti rupi ceva ca nu mai pot sa te transfer", intra vocea divei care-l asteapta pe o plaja exotica "vezi sa nu te lovesti pe undeva ca ne-am f*** concediul"... Dupa ce in mintea lui intra si lucreaza distructiv atatea "voci" cum sa-l mai motiveze antrenorul, ce sa-i mai faca, el vede doar ca la antrenament rupe norii.

ionescu (26 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 16:36

ce zice filip florian, pregateste ceva? pare-mi-se ca au trecut vreo 5-6 ani de la bufnite.

Ilie (150 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 16:37

Cine îi lăuda pe cei doi impostori care conduc echipele naționale de fotbal? Cine le lăuda discursul, faptul că folosesc psiholog? Tot voi! P.S. Impostor e acela care exercită o funcție, profesie fără a avea acest drept.

gicapuia (32 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 16:58

Ce dracu domn Geambasu ! La ce meciuri va uitati dvs ? Sigur ati vazut meciurile sau ati vazut doar rezultatul si hai sa tragem repede articolul ?! Nu l-ati auzit pe Gheorghe Hagi ? Nu aveti televizor ? A spus clar ca avem jucatori de talie mondiala si europeana, Dar nu stim sa-i sustinem . NU STIM . Pai credeti ca asa se creste o nationala cu articole dastea otravite !? O sa va traga de urechi domnul Radu Naum cind o sa va duceti la Digi. Nu ati citit ce scrie in ultimul articol . Ia auzi "Fotbaliştii români sunt mai buni decât au fost la Reykjavik şi Oslo. În anumite situaţii fericite îşi pot învinge chiar şi frica. Numai că în miezul fragilităţii interioare stă otrava cea mare: frica de succes " Dupa ce le e frica de succes trebuie sa le fie frica si de dumneavoastra ?! E prea mult pentru ei saracii . Eu zic sa va revizuiti atitudinea si ca sa-l imbunati pe Gheorghe Hagi ( nu pe Gica Hagi ca ala era fotbalist) ziceti ceva de bine de Ianis (cea ce chiar e corect) , ziceti de Radoi ca e vinovat ca nu stie sa-l invete sa dribleze, ca daca l-ar fi invatat , reusea si el sa faca macar jumatate de dribling in lateral asa. Va doresc sa nu se supere domnul Naum si sa va rezilieze contractul de la Fotbal Plus. Ca sa-i treaca, atunci cind o sa mai mergeti ( daca o sa) ziceti ce vrea el sa auda ca asa sunteti si dvs cistigat si noi ca nu mai sta juma de emisiune la un subiect pina aia din studiou nu spun ce vrea el. Nici nu stie sa-si aleaga coechipierii. Pai il iei tu pa Craciunescu care e oltean pur singe. Fudul si capos. Iti da peste cap toata emisiunea. Cred ca cel mai bine va sta la Vali Moraru sa faceti echipa cu Radu Paraschivescu. Nu glumesc. Vorbiti sa il dea la schimb pe Decebal Radulescu la Fotbal Plus. Va dati seama : Radu , Decebal si Nea Nelu !!!! Pfai mama! Hai domnuleca nu o sa e faca gaura in cer.! Zile bune !!!!!!!!

Traian (12 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 17:18

Din păcate și mămăliga din presa sportiva a prins o crusta verde, mucegăită și nu mai explodează! Presa, inclusiv GSP și inegalabilul, eticul, Geambașu, au devenit părtași la deruta, distrugerea sportului românesc! Dl Geambașu cu lecțiile sale ieftine nu a fost in stare sa abordeze subiecte esențiale, le-a neglijat, cocoloșit, acoperit, fiind complice la dezastru! Dl Geambașu nu a criticat, semnalat, înmulțirea echipelor de partid, de primarii și consilii cu ale lor practici falimentare: bani de la buget pentru jucatori expirați din exterior, pt ca scopul nu e dezvoltare sportului ci voturile pe termen scurt! Echipe artificiale, anomalii politice, precum craiolguta, voluntari, Chiajna, Clinceni , Iași, rapid sect.1 și multe altele au fost lăudate promovate de presa in loc sa fie puse la colt! Și mai grav este ca dl Geambașu și presa tac mâlc atunci când e vorba despre oribilele relicve ale sportului de tip stalinist, CSA și CS Dinamo care mai exista doar in România și sifonează anual peste 50 mil euro pt buzunarele largi ale uniformelor șmechere plasate la loc călduț! Dl Geambașu semnalați și combateti aceste anomalii toxice și apoi aveți dreptul sa criticati!

Umila parere (67 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 17:20

Domnule Geambasu, calamitatea sportiva numita Tosca ti-a raspuns in mod indirect la retorica intrebare din editorialul precedent: "Chiar nu aveti rusine?". Am inceput sa ignor jocurile nationalei in perioada selectionerului Lucescu junior. Din curiozitate si un strop speranta, la fiecare nou mandat am urmarit primele doua meciuri, suficient pentru a ma convinge ca nimic nu s-a schimbat. In cazul lui Radoi, pacaleala s-a terminat la Reykjavik. In asteptarea viitorului selectioner, permite-mi sa urez acestor purtatori de echipament sportiv, aflat sub egida FRF un sincer: Noapte buna!

Nică fără frică (138 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 17:28

Geambasule, în ziua de azi să fii patriot sau să vorbești de patriotism a devenit periculos! Dacă spui că nu vrei străini la națională ești xenofob nu mai ești patriot! Dacă spui că nu vrei migranți sau emigranți în România nu ești patriot ești rasist!!!

Ion (15 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 18:38

Pazea ca se apuca Geambasu sa faca analiza pe text! O nationala se construieste, nea ziaristule! In timp ce construiesti o nationala apar, inevitabil, si infringeri rusinoase!

Eulescu (6 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 18:42

@JFM , faceti comparatie intre Radoi si Klopp ? Nu vorbeste rau Radoi, dar l-ati auzit dvs. vorbind pe Klopp ? Klopp este, pur si simplu, foarte inteligent si foarte educat ( il puteti vedea in inregistrari abordand niste subiecte despre care antrenorii romani n-ar intelege nimic). Poate ca si acestea sunt calitati necesare unui mare antrenor. E drept, Klopp nu e imbracat precum Radoi, ca la parada modei sau ca o reclama la ceasuri scumpe.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 20:00

Vina e si a presei care o tot da ca jucatorul roman este talentat. Talentat este Odegaard care joaca la Real Madrid, talentat este Halland care joaca la Borussia Dortmund. Despre ai nostri nu poti sa spui nimic. Cind tu esti dat afara de la americani sa mergi in Arabia Saudita nu poti zice nimic. Sau cind belgienii de la o echipa de locul 6 care n-ar rezista in Premier League nu mai stiu cum sa scape de tine e bine iar sa taci.... Si in cazul celorlanti nu poti sa zici absolut nimic....

Cristian B (12 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 20:03

Trec și ei prin perioade grele și noi suntem răi cu ei. Ianis- are comoție pentru ca a fost lovit de niște bucăți de istorie care cad tot timpul la Glasgow stRangers. Stanciu - îi naște nevasta și se gândește dacă o sa fie un tată bun. Mitraliuță - de la atâtea jocuri jucate in avion confunda realitatea cu lumea virtuală in care el este un mare driblangios și supeeer tehnic Maxim - fără baclavale, viața e pustiu. Iancu - nu prea vroia sa vina la naționala ca avea o nunta, dar a căzut transferul. Pușcaș - e deranjat la stomac de la sushi Manea - nu dă randament dacă nu urla antrenorul la el. Keseru - mamaliciki Go home, leka nosht detka Răzvan Marin - nu e negru in cerul gurii, e bleu-marin și oricum își pregătește in curând plecarea in țările arabe sau ma-ntorc la tine iar și iar, mare albastra... Alibec - a văzut toată lumea ca l-au citit si islandezii și de aceea vrea sa joace in naționala filipineza pentru ca acolo o sa fie tătic pe teren. Tosca - e optimist incurabil, pentru ca vede partea plină a paharului: Norvegia putea să de dea 10 și Islanda 4-5, deci e bine și așa! Nu a ieșit nici un mare jucător din echipa sa spună: oameni buni, ne cerem scuze ca n-am jucat bine, dar dați-ne încă o șansa cu Austria și apoi tragem linie( Galbena pentru ca dacă e albă rămânem fără selecționer la U21) și vedem ce e de făcut, adică sa plece Rădoi pentru ca noi de la mijloc in sus suntem de clasa mondiala( la aruncarea cu privirea). Sănătate, libertate și pace, vă doresc!

dan (67 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 20:11

@JFM : fain scris, mai ales finalul cu "in casca internationalului roman..."

JFM (151 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 20:30

@ Eulescu .. Nu compar piticii cu gigantii. Spuneam ca Radoi a fost bunicel ca jucator slab ca antrenor. Klopp anonim ca jucator, gigant ca antrenor. Asta se numeste comparatie? Nu, este un paradox, jucator vs antrenor, vezi ca am si spus acolo! In fine, ca sa ne linistim iti spun ca sunt mare fan Liverpool si am o parere la superlativ despre Klopp, inca de cand era la Dortmund. La final m-ai bagat in familia Dana Budeanu, te gandeai ca m-au fascinat costumele lui Radoi, ca apreciez haina nu caracterul si valoarea... Ce va mai place unora sa faceti pe inteligentii pe aici, sa va dati superiori, sunteti disperati s-o faceti.

Sorin (6 comentarii)  •  13 octombrie 2020, 21:07

Cristi, Este un articol bunicel. Pe cand unul la fel despre ramanerea lui Dinamo in prima Liga?! Te incumeti?! Eu sunt sigur ca esti profi si tratezi toate subiectele cu aceeasi unitate de masura!

Campioana CFR (30 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 0:11

Mi-a placut articolul. Umor frumos, ironie fina. Revenind la oile noastre, exact asa a fost nationala dupa '90 pana in prezent: o taraba de vanzare a jucatorilor impresarilor. Diferenta e ca atunci erau deja jucatori buni sau foarte buni. Acum marfa e second-hand. Cand se va lua examplul Germaniei, o sa avem si noi o echipa nationala cu care sa ne mandrim. Germania a construit de jos toata infrastructura si a crescut copiii cu mentalitate sanatoasa, educatie serioasa, dezvoltare fizica bine gandita, etc. Acolo se respecta procedurile si regulile. Smecheria e condamnata. Acolo nu merg pilele, spaga si nu e promovata nonvaloarea. E exact pe dos cum e la noi! Cand se va construi ceva serios cum au facut nemtii, vom avea si rezultate. Restul e gargara!

GeoOp (28 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 9:53

Stiti cum se uita suporterii maltezi la meciurile nationalei? sau cel putin va imaginati nu? eh..cam asa ar trebui sa ne uitam si noi momentan. Nu inseamna sa fii nepasator, ci realist!!!!!!! Nea Geambasu...fara ocolisuri, campionatul intern, liga 1 la ce nivel e? Ajungem la niveul ligii Albaniei? sau a Moldovei? Cam pe acolo cred eu ca suntem. Asa ca de ce sa ne facem sange amar pt o infrangere cu o echipa ca Norvegia? Care in ultimii 10 ani au bagat bani in fotbal, care au investit in fotbalul juvenil, ai crescut copii, au facut baze sportive, au angajat oameni capabili . Noi de 20 de ani nu am facut nimic!!! Sandu si Dragomir si-au umplut conturile si atat, a venit papagalul asta de Burleanu, si nu face nimic nici el. Mai isi ia si bobarnace pt situatia in care ne-au adus primii doi. Prostalau. Si tu te legi de fotbalisti? Are dreptate Hagi ca trebuie sa fim optimisti pt ca asta-i boala grea la noi. Daca faci 5 bune dar ai gresit-o pe a 6-a iti da toata lumea-n cap. in primul rand REALISM, apoi optimism. Cu scandal si ciritica...nu faci nimic. Nu suntem Germania sa ai jucatori de zeci de milioaane de euro in lot si sa pierzi cu un niimeni. Atunci da, poti critica. Da noi suntem vai de capul nostru, un campionat infect condus de interlopi, o echipa nationala CARPITA asa..cu doua trei rezerve, 2 3 jucatori de pe la turci de pe la rusi si restul umplutura din campionatul mamaliga. Faceti si voi jurnalism...vai de mama voastra

loopthelup (3 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 10:45

ia uite ce scriai matale in urma cu o luna....las aici linkul https://blogsport.gsp.ro/geambasu/2020/09/07/cealalta-romanie/. Bai nene, singurii care fac tragedie si scandal sunteti voi, presa, cand facem un meci bun, gata s-a schimbat echipa, incepe o noua era, ce jucatori, ce antrenori, vai de mine, hai ne calificam, si uite asa creati presiune inutila. La Reijkavik, ati tot scris ca, trebuia sa fie noul "Cardiff". De ce va tot agatati de un moment din trecut? Lasati lucrurile sa se intample asa cum se intampla, fiecare generratie mare are momentul ei, scrieti despre el dupa ce acea generatie se desavarseste nu inainte. Jucatorii romani sunt in cel mai bun caz mediocrii, asta e realitatea si este asa pentru ca ei sunt oglinda fidela a societatii din care vin. Din pacate nu reusesc precum unii dintre romani, sa scoata capul peste aceasta mediocritate. Inclusiv dumneavoastra ca ziaristi sunteti mediocrii, cititorii dumneavoastra ( eu inclusiv) suntem mediocrii, si asa vom ramane pana nu ne scoatem din cap ideea ca mama ce istorie avem noi si ce resurse si ce tara bogata si magariile astea de spalare pe creier nationalista. Aveti pretenti prea mari. Va intreb de unde? de ce? daca de 20 de ani noi am produs 3 fotbalisti care au facut fata in campionat tari. 3!!! ( Chivu, Mutu, Lobont) in rest 0. De ce avem aceste pretentii de la echipa nationala? De ce nu intelegem ca locul nostru nu mai este intre elitele continentului? Ca Norvegia a construit o scoala de fotbal, ca Islanda a creat o generatie, e generatia lor de aur, dupa aia nu stiu daca vor mai avea inca 100 de ani rezultatele astea. De ce sustinem ca suntem mai buni tehnici?nu suntem deloc, ati vazut cum mangaie mingea Odegard? cum suteaza Hallaand? Nu mai traiti in anii '70, ca fotbalul a avut 50 de ani de evolutie. Sportul in secolul asta se bazeaza foooaaaarte mult pe mental, si noi ca popor mental suntem praf, pentru ca avem o societate debusolata care nu reuseste sa se adapteze la acest secol, suntem rupti in doua, nu avem nici macar cea mai mica idee despre un plan de tara, si voi vreti echipa nationala.... Reveniti-va, va rog, si fiti mai realisti. Asta e nivelul, atat poate produce romania in 2020 si gata! putem ori sa tot aruncam cu venin si frustrari, ori sa devenim mai realisti sa ne acceptmam locul, le zicem la amaratii astia care ne reprezinta hai baieti! Si daca vrem performanta sa punem capul in pamant si sa bagam tati, sa bagam ca avem de recuperat mult. Da sa bagam prima data la scoli si educatie, sa ne scoatem figurile din cap si sa bagam munca, ca deocamdata bagam numa smenuri! Hai baietii, vai de steaua voastra!

loopthelup (3 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 11:03

@Nica fara frica - se spune imigranti. Emigranti sun aia care pleaca din tara cam ca 5 milioane de romani care au plecat de patrioti ce sunt sa isi faca o viata mai buna, Si tot de patrioti ce sunt le e scarba de romania. Ei au inteles ca patriot nu inseamna sa stai in tara ta si sa te bati cu pumnu in piept ca esti lenes si sarac. Sa fi patriot inseamna in primul rand, cred eu, sa fi realist. Realitatea este ca romanii in general sufera de un nationalism de asta fatidic, indus si care se bazeaza pe niste legende si istorii neadevarata! adica noi ne credem buricul pamantului, cei mai puri, cei mai destepti, cei mai bogati spiritual si ca resurse, dar mereu altii ne impiedica sa fim top! Eu nu cred asta deloc, suntem foarte saraci spiritual, blocati intr-o credinta ortodoxa toxica, care ne infraneaza foarte tare. Eu sunt credincios, dar biserica BOR a devenit o institutie toxica tocami pentru spiritualitatea romanilor, care a devenit lipsita de substanta. Suntem credinciosi, dar in acelasi timp suntem rai unii cu altii si nu ne suferim! Suntem foarte saraci ca resurse oricat de mult ne mintim ca avem aur, zinc nu stiu ce, nu avem, suntem saraci! Si daca avem suntem atat de saraci intelectual si tehnologic ca nu stim si nu avem posibilitatea sa le exploatam. Nu contam pe piata asta la nivel mondial, de aia nu le exploateaza nimeni, ca nu avem ceea ce se numeste levrage ca sa negociem, ca suntem si prosti si tinem de ele ca sunt a noastre. A noastre sunt si nu ne ajuta la nimic ca sunt a noastre. Dar gandul ca sunt acolo! ala ne linisteste. Asa o sa murim, fericiti ca muntii nostrii aur poarta... Suntem foarte xenofobi, pentru ca nu acceptam ca un strain poate sa faca mai mult si mai bine decat noi in tara noastra, lucru care izvoraste dintr-o invidie profunda fata de straini. Suntem invidiosi pe ei pentru ca pur si simplu sunt mai buni si mai seriosi la ce fac decat noi si nu ne place. Tin doar sa iti reamintesc ca un rege strain a infaptuit marea unire si o dinastie straina ne-a pus pe harta Europei si la masa bogatilor. Apoi singuri, asa romani sovini cum suntem, ne-am dat jos de acolo si ne-am aruncat in abis. Strainii fac mai multe lucruri valoroase in tara asta decat romanii. Romanii cam fura, strica isi bat joc, sunt pe smenuri si smecherii. Nu toti desigur, sunt multi oameni cinstinti, dar sunt mult mai putini la numar, si nu au loc de urletele si strigatele majoritatii care, no, nu poate sa accepte ca altii sunt mai destepti... Noi nu avem cu ce sa fim patrioti si fiecare stim asta, si o simtim, cand ne intalnim cu un neamt, un portughez, un ungur un orice vrei tu si atunci strigam sus si tare ca puritate si ca pe noi nu ne conduce nimeni, dar noi singuri ne conducem in bezna!

Zat, bautor de cumas! (1 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 12:12

***

flo-ww (4 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 13:17

Tosca se descurca cât de cât în sistemul cu 5 fundași, așa joacă și la turci, dar și la Betis sau Benevento tot așa a jucat, să-l pui in 2 e praștie. Nu cred că putem obține ceva cu linia asta de fundași și fără mijlocași defensivi autentici. Man duce in spate tineretul dar nu are loc de Iancu și Ianis la naționala mare. Poate ar fi cazul să ne axăm pe scheletul unei echipe de club.

Victor (36 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 13:23

Am mai zis, nu merita sa te superi si iti mai face si rau.Asta e realitatea.Forbalu' profesionist romanesc e putred, atat de putred incat duhneste.Si, dupa cum se stie, pestele de la cap se impute.Cat despre nationala, se vad de la distanta chestiile: de la numirea selectionerului si pana la procesul de selectie, totul e anapoda si contrar tuturor regulilor stravechi si verificate in practica.Mai stii, poate sunt inovatii fecunde si noi nu intelegem, suntem prea redusi...Cat despre patriotism, asta a devenit o notiune abstracta in ultimele decenii.Nu numai abstracta dar si condamnata.Nici nu e bine de adus in discutie, tinerii astia tatuati cu stampila ori te vor privi bovin ori cu dispret.

Marius (42 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 15:09

„Am ajuns să mă uit inerțial la națională, nu prea mai sper nimic. Mai rău, am pierdut sentimentul de «ai noștri»". Subscriu 100%

di livio (158 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 15:33

nimic de Lippi?...ceva ironii dure marca Geambașu, auzi tu, cică te dau afară Mutule și io credeam că tartoru-i Burleanu...auu, că de era Daum în loc de Lippi, nici covrigu nu-l mai scăpa, era ars pe rug

gicapuia (32 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 16:41

@loopthelup Bravo frate !!!!!!!!! Pentru ambele comentarii.

Ghita Nitescu (1 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 18:16

In strainatate convocarile lotului national dau nastere unor adevarate dispute jurnalistice, FIECARE jucator este analizat de presa. Nimeni nu l-a intrebat pe Radoi de ce primii doi portarii chemati sunt eterne rezerve la echipele de club, de asemenea prezenta in lot a jaloanelor de antrenament Balasa, Tosca, folosirea lui Hancu si mai ales a PENIBILULUI SEF, Bancu in roluri necorespunzatoare. In doar patru meciuri, Radoi a comis atatea greseli cat un alt selectioner intr-o cariera intreaga. Ajunge cu aceste glume de selectioneri!

Nae Cosma (1 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 18:35

Alegerea lui Daum a fost capcana federatiei, previzibilul esec menit sa inchida gura celor care doreau selectioner strain. A doua manevra perversa a fost titularizarea lui Camora pentru jocul cu Islanda. Toata echipa a fost penibila, dar evolutia sa modesta il exclude pentru viitoarele convocari, de asemenea, blocheaza viitoarele naturalizari. Tot inainte cu Bancu, o gluma de fotbalist, care trebuie expus ca marfa la piata pentru a fi vandut. Acestea sunt magariile federatiei lui Burlan si Stoichita, primul se ocupa de manevre politice, fiind instruit la Cotroceni, iar Lippi de Dambovita decide destinele nationalelor mari si mici. Morala: am pierdut cand a fost aleasa actuala conducere federala, compusa din nelegiuiti. Nici varianta propusa de Gica Popescu & co nu era viabila. Suntem obligati, la fel ca in politica, sa alegem intre variante proaste si altele mai putin proaste, NICIODATA intre bine si rau. Acestea sunt efectele democratiei suedeze a lui nea Nelu. Vorba imensului Dinica in "Patul conjugal": "Te fac astia sa-l regreti pe raposatul".

nebulaEXE (40 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 19:08

Am arătat decent la intonarea imnului, bine jucat din punct de vedere teatral. Chipuri transpuse de emoție, refrenul cântat la unison. Geambasule, care-i refrenul imnului Romaniei? Radeti si criticati fotbalistii?! Voi?!

Barbu (1 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 19:25

@ Nae Cosma Cel mai inteligent comentariu. Jos palaria!

bavaria (2 comentarii)  •  14 octombrie 2020, 20:34

mai d-nu Geambasu,intradevar in clipa de fata echipa nationala e cam la coada clasamentului european dpdv valoric! dar ,in acelasi timp intreb si eu si nu dau cu parul:din punct de vedere al calitatii tale de jurnalist sportiv tu si multi altii de la fituicile asa zis sportive pline de minciuni,exagerari si cancan,cam ce nota v-ati da???

Andrei (10 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 8:47

Radoi a fost un fundas mediocru si este un antrenor catastrofal. Din pacate nu avem suficienti bani pentru un antrenor rezonabil.

Ion vasile (3 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 10:22

Opriți nebunul care, pentru a demonstra cât este el de mare antrenor, risca sa facă de ras echipa națională inclusiv retrogradarea în Liga C a Ligii Natiunilor!

Umila parere (67 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 11:59

Am vazut in repriza secunda cu Irlanda de Nord cat curaj a avut Taras Bulba de Severin, baricadandu-se pe trei linii, in fata unei modeste echipe, aflata in inferioritate numerica. Tot curajul l-a determinat sa declare la Oslo, "cu Austria, ma gandesc sa limitez scorul"? Ultimile trei jocuri au fost cu adevarat "spectaculoase": trei infrangeri, un singur gol marcat (si ala din penalty!), sapte primite. Niciodata nu mi-am imaginat ca vom avea un selectioner mai slab ca Daum. Iata ca se poate si mai rau. Oare ce substante halucinogene consuma acest IMPOSTOR, fara carnet de antrenor, fara scoala si fara experienta???

Umila parere (67 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 14:17

Ce solutii exista pentru iesirea din acest dezastru? Destituirea imediata a lui Taras Bulba de Severin, inlocuirea sa cu un antrenor strain. Diferite tari au selectioner strain de multi ani, cu rezultate notabile. Un salariu echivalent celui avut de Daum, aproximativ o jumatate de milion de € anual ar fi mai mult decat rezonabil. In urma cu cateva luni am aflat ca Antic a fost aproape de-a semna cu federatia romana, sunt si alti antrenori importanti care ar accepta rolul. Contract plurienal, totala autonomie pentru a "taia in carne vie" aceste nesfarsite nepotisme in selectia si titularizarea tricolorilor. As propune un antrenor din fosta Jugoslavie, Olanda sau Brazilia, tari cu accentuata verva ofensiva. NU STIM sa atacam, ne trebuie profesor, nu ageamii care asediaza cetati cu pusti de lemn. Dupa esecul din Islanda primul nume venit in minte a fost Oleg Protasov. Cel mai frumos fotbal din ultimile decenii in Ghencea l-a jucat Steaua lui Protasov. Sa nu uitam ca a invatat meserie de la imensul Lobanovskyi. Exista si alti profesionisti care ar accepta misiunea, nu alta fosila tip Daum, importanta este hotararea federatiei de-a intoarce pagina. Nu stiu daca aceasta sleahta de oportunisti care au acaparat FRF ar fi dispusa sa-si bata "cuie in talpi" prin aducerea unui antrenor fara compromisuri. Solutia balcanica? Destituirea lui Taras Bulba si oficializarea lui Stoichita ca selectioner al Romaniei. Simpaticul (ce eufemism!) Lippi de Dambovita este oricum Deus et machina in federatie, macar sa-i oferim cadrul prielnic pentru a injura la conferintele de presa. S-auzim de bine!

Umila parere (67 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 15:05

Deux ex machina...doar evocarea lui Lippi Damboviteanul imi provoaca frisoane. Am plecat, o zi buna iti doresc!

Umila parere (67 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 16:01

Deus ex machina...***, Taras Bulba, nu asculta pe la colturi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Stefan (1 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 18:49

Nu exista popor ca romanul, care sa cheltuiasca atata energie in politica si in fotbal. Contraperformanta nationalei din ultimile meciuri a dat nastere unui val de polemici, care de care mai colorata: demisia Radoi, sa vina X, sa vina Y, avem mijlocasi si atacanti de talie mondiala. Nenea Radoi nu pleaca, dupa "reusita" din Islanda, urmatorul obiectiv este ratarea celei de-a doua calificari. Atunci ne va saluta pentru a inmana stafeta lui Mutu, "un bravo ragazzo" care creste mare si frumos, sub ochii parintilor spirituali Stoichita si Burlan. Golania lui Radoi mi-a amintit patania soricelului care mananca un bob de strugure, se imbata si striga plin de curaj: "Unde-i pisica s-o ...gadil? (cuvantul nu trece filtrul moderator). La fel si bietul elev fara liceu, infrunta tancul cu mainile goale, devine una cu pamantul, dar se cheama ca are sange in istalatie. Este pustiu in creierul sau, dar marlania si prostul gust le are din belsug.

De trei ori pe săptămână | Minutul si Scorul (774 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 18:56

[…] e necruţător: Alin Toșca bunăoară a observat că, deși norvegienii au câștigat cu 4-0, naționala României …. Chiar aşa, am fost colosali la intonarea ritmului şi de un profesionalism desăvârşit la […]

Gica Banu (1 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 19:30

@Stefan Cine se aseamana, se aduna. Nu uita al cui fin este, au acelasi limbaj, acelasi nivel cultural. Momentan sunt certati, dar se impaca ei, fii sigur.

Anghel (1 comentarii)  •  15 octombrie 2020, 20:00

@ Umila parere Tot sange in instalatie avea si cand a renuntat la echipa nationala ca jucator, suparat ca o domnisoara pentru criticile primite. S-a terminat heirupismul incepatorului entuziasmat. Pleaca si a doua oara cu coada intre picioare de la nationala, n-are nicio baza, nici cunostinte tehnice, e varza murata.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 13:55

Multi simt precum scriitorul Filip – i-a facut Marga, Horia, cea mai mare "reclama", la pachet cu Plesu, dar inca n-am citit nimic, poate acum cind vad si sinceritatea omului - el doar a sintetizat mai bine ca noi. Tot cumetrii, prietenii si calcule meschine caci cu prezenta la nationala creste cota, inclusiv a lui Radoi si Dica. Pe ultimul nu cred sa-l mai ia cineva dar Radoi cu Nationala in CV are cu siguranta oferte de spalat printre camile, poate si in China, Vietnam - „cu singe in inatalatie !“ Cred ca ar trebui facut un sondaj, ceva de genul „va mai reprezinta nationala ?“. Plus „v-a reprezentat mai mult nationala U21 ?“ Eu am crezut in U21, chiar am crezut ca o sa ia titlul european, am vazut la tineri o alta mentalitate. Personal ma deranjaza abonatii, „experimentatii“, lipsa de viziune si prostia. N-ar fi zis nimeni nimic daca Contra ori Radoi ar fi pierdut construind o alta nationala, cu tineri, continuind proiectul U21. Am fi inteles cu totii de ce am pierdut. Dar sa mai speri minuni de la „experimentatii“ care au ratat totul, unii chiar si in campaniile lui PiTi, Tata Puiu si Daum e de noaptea mintii. Am cistigat azi ceva cu Tata, Chiri, Grigore, Tosca, Maxim, Stanciu, Keserü ? Nu. Apoi Camora si Deac au 35 de ani, n-au viitor, iar Mitrita a fost adus din tribuna Statelor ca sa prinda un contract de spalat la camile, hai sa fim seriosi, cine ii da milioanele din contract unuia ca asta. Am cistigat ceva cu ei ? Camora si Deac sint buni dar la Cluj joaca altceva, nu-i bagi in meciuri decisive, se vede ca sint din alta echipa, e greseala lui Radoi. La Ploiesti il chinuie pe Deac pina in min 85 Iar reprezentantul generatiei care a incintat la europeanul U21, Hagi, intra pe stinga doar ca sa arate inpie-Dica-tul ca si cu tineri am fi aratat la fel. Pe stinga e titular Mitrita cind Tanase – care poate face si faza defensiva ! - si Coman joaca bine meci de meci, iar pe dreapta avem un Man si Hagi, un Hagi care ar trebui juca central. Deci azi ai de unde alege. Apoi e scos si saracul Alibec – alt vinovat - si intra Keserü ? Te doare mintea. La pauza Austria a schimbat cu o linie de 3 in aparare – Mirel a numarat 5 !!!, la scoala de antrenori presupun ca te invata macar sa numeri – si 3 in atac, au impins presingul in fata astfel ca Radoi, in loc sa riste si el si sa accepte lupta, se apara in 7 = 4 fundasi +2 interi + Marin, putea fi angajat doar Mitrita caci Deac nu putea alerga. E simplu, de clasa a patra, cam atit cita scoala au … Cu cine sa joace Alibec ? Apoi a putut fi angajat Hagi, pe stinga !!! - trebuia sa-l puna in poarta ca sa stim un lucru. Eu chiar nu stiu, pe voi nu va doare mintea ? Cit mai suportati sa va conduca niste prosti care au in cap doar masini si ceasuri ? Va si contraziceti, vreti jucatori experimentati dar staful poate fi luat si fara experienta. ---- M-a deranjat: „sa vina altul care sa va satisfaca placerile !“ Apoi Mirel a trecut la vorbe grele, demne de un interlop ramas fara replica, cind incepe sa rasunda cu scula in locul capului, cu „singele din instalatie“ !!! E foarte grav cind incepem sa ne masuram sculele. Optimist ca asa cere Regele, inchei cu o gluma: Radoi tata, l-a deranjat si pe Sumudica care se stie ca o are mica, iar la altii mai „experimentati“ a cazut, le doarme nevasta linistita. Lui Florin Manea i-a ramas limba pe care o scoate miticu cind glumeste dindu-se mare la interviuri – ca doar EL il poate transfera pe Man. Chiar nu stiu, ce-o fi cu voi ? Trebuie sa-i asculti pe toti astia cu „singe in“ cap doar doua minute ca sa-ti dai seama ca sint niste oameni neseriosi care nu sint buni de nimic, ori pe romaneste: voi, media, „trimiteti invitatii unor terchea-bechea pe care altadata arnautii i-ar fi oprit la poarta“. Voi promovati o lume de terchea-berchea si apoi va mirati de cit de jos ati ajuns. Altul, dupa ce-a baut 3 ani si a fost dat afara din cotetul de linga Köln, a fost cooptat de mila in FRF iar acum vrea sa-l unga psd parlamentar, alaturi de alti fosti sportivi care nu-si gasesc nici un rost, unii inca tineri pina la cei care nu mai nimeresc acasa fara Navi, unii chiar generali de carton, toti vor functii, parla-mentari, ieuro-parla, primari … Spune tu daca asta e o lume normala. Fotbalul, sportul in general, cu „infrastructura“ cu tot, cu cluburile ministeriale, ale primarilor si politicienilor, „MUZICA“, „cultura si educatia“ - a m r 100 de librarii, unele in moluri, unele vind de toate, carti se vind mai putine ca oriunde, dupa top poti vedea ca sint carti cumparate pentru a fi facute cadou nu pentru a fi citite ! - sint ca o oglinda a societatii oamenilor de nimic pe care ii promovati !

Gigi Buzu (6 comentarii)  •  16 octombrie 2020, 14:45

Nu inteleg cateva chestii la instalator. Cand si-a dat demisia Contra a fost intrebat daca ar accepta postul, a spus raspicat ca nu, deoarece erau altii mai buni inaintea lui, in plus, voia sa ramana alti doi ani la Under21 pentru a capata experienta. L-am crezut, parea sincer, dupa cateva saptamani, hop, il vad numit oficial selectionerul echipei mari. Halal coerenta! Dupa esecul cu Islanda a venit cu un discurs populist, de genul "trageti in mine, eu sunt singurul vinovat". De acord, esti singurul vinovat, da-ti urgent demisia, ai ratat obiectivul principal, ce o mai dai la intors? Gheorghe Constantin a fost destituit dupa doua meciuri oficiale si era ditamai antrenorul, nu habarnist. Un lucru este sa schimbi jucatorii care n-au dat randament, alta sa inlocuiesti sase, chiar SAPTE jucatori de la un meci la altul. Avea dreptate Ion Marin: "Antrenor mare este cel care face o schimbare prin care modifica tot jocul echipei", nu afonul care schimba toata linia de atac, ca la hochei. Un meci Burca este fundas dreapta, altul fundas central, Balasa central, apoi lateral, Nedelcearu lateral, apoi central. Cretu era mijlocas inchizator, a jucat fundas central cu Islanda. Avea nevoie de gol, il baga pe Cicaldau in min 85, intra Keseru si in loc de atacant a jucat mijlocas, parca era coordonator de joc. Nebunie TOTALA, n-am vazut un asemenea ageamiu nici la nivelul echipelor de cartier. Are frica, este confuz, transmite aceste stari echipei. Imediat demis, adus un selectioner cu experienta care sa castige ultimile meciuri. A facut praf calificarea la campionatul european, nu-l lasati sa ne compromita sansele pentru mondiale!

Comentează