Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

CFR are Boli

Deși nu a jucat rău, Clujul a pierdut calificarea în fața lui Dinamo Zagreb. Regizorul absolut al eliminării, Kevin Boli

Permalink to CFR are Boli
joi, 27 august 2020, 9:12

Cu un dribling scurt, Ivanusec îl trimite undeva prin Turcia pe Boli. Bălgrădean respinge prost, adică în față, iar Gojak înscrie pentru Dinamo Zagreb. 1-0 pentru croați, care își păstrează avantajul până la pauză și din cauză că Deac ratează o ocazie foarte mare după un corner.

Dinamo Zagreb nu este Bayern, nu este nici Sevilla și nu este în general o formație care să te pună la respect. Uneori supralicitarea adversarului este o tactică periculoasă. Dar poate că Dan Petrescu știe mai bine.

Alt meci

Tot Deac Robocop a refuzat CFR-ului o egalare logică după jocul bun, ratând penalty-ul scos de Debeljuh. Lovitură de pedeapsă care a provocat și eliminarea fundașului central al lui Dinamo, francezul Theophile. După ce apără șutul lui Deac, Livakovici se revanșează apoi față de ardeleni la șutul lui Pereira, când boxează mingea în propria poartă.

Zoran Mamici fierbe pe margine, fiindcă are impresia că la faza precedentă echipei antrenate de el i se refuzase un penalty. Este 1-1 și pare să înceapă alt meci. Meciul CFR-ului.

Fotbalul fără frontiere

Brusc, cărțile jocului sunt redistribuite. Toți așii sunt acum în mâna lui Dan Petrescu. CFR domină, o făcuse și în prima parte a meciului, și impune ritmul. Petrescu are experiență și miroase lipsurile adversarului.

Rondon, intrat în locul unui Chipciu care mai sperie doar pe la interviuri, înviorează ofensiva. Lucrurile mergeau bine înainte să meargă prost, adică înainte ca Boli să fie iar pe post de hopa-mitică și Kastrati să înscrie golul de 2-1 al lui Dinamo Zagreb.

Anulat apoi în penultimul minut al prelungirilor de reușita lui Debeljuh, un croat. Fotbalul fără frontiere joacă feste legendare. Un 2-2 nesperat și prelungiri. Un glonț mare cât Feleacul trecuse pe lângă urechea lui Petrescu.

În prelungiri se remarcă mai mult suporterii de pe banda sonoră a transmisiunii TV. Echipele sunt obosite, croații își trăiesc demn inferioritatea numerică. Și cumva toată lumea așteaptă loviturile de departajare. Care vin și prilejuiesc apoteoza lui Boli.

Ivorianul ratează penalty-ul decisiv șutând peste dealurile din spatele stadionului. 90% prostie, 10% indolență.

Sau invers, nu mai contează.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

mirel ceaus (1 comentarii)  •  27 august 2020, 9:44

De Golofca nu zici nimic.

dan (67 comentarii)  •  27 august 2020, 9:53

De acord cu articolul. Doar ca la 11 m, Boli nu mai trebuia sa ajunga sa traga daca agitatul de Golofca marca...

nic (10 comentarii)  •  27 august 2020, 9:59

sa ai asemenea ,sansa de calificare si sa nu profiti ,ce sa mai zicem vai de fotbalul nostru ,daca jucam la ei ne dadeau linistit 3 de la pauza ,pana nu scapam de actualele conduceri de la lpf si frf puse acolo politic nu o sa avem fotbal .

Moș Gerilă (3 comentarii)  •  27 august 2020, 10:05

„90% prostie, 10% indolență. Sau invers, nu mai contează.” Ba eu cred că, dacă ar fi fost (doar) 10% prostie și 90% indolență, ar fi fost suficient de multă inteligență pentru ca mingea șutată să nu ajungă peste dealurile din spatele stadionului. Chiar mai mult de atât, să poposească în poarta croaților. Ceea ce, mă gândesc, am fi putut citi un cu totul (și cu totul) alt titlu: „Deși nu a jucat bine, Clujul a obținut calificarea în fața lui Dinamo Zagreb. Regizorul absolut al calificării, Kevin Boli” - semnat CRISTIAN GEAMBAŞU

Umila parere (67 comentarii)  •  27 august 2020, 10:22

CFR are frica de adversar, primita in doze masive de la propriul antrenor, care transforma banali adversari in balaurul cu sapte capete. Episodul Rennes revine in actualitate, clujenii au fost dominati pe alocuri in maniera stanjenitoare de un adversar aflat in inferioritate numerica. Am asistat la un festival al erorilor, de la incapacitatea fructificarii superioritatii numerice timp de 75 minute si terminand cu desemnarea celor doi fundasi centrali pentru executarea celor mai importante lovituri de la 11 m. Dupa asemenea prestatie in tarile anglo-saxone antrenorul isi depunea mandatul, pe la noi, individul isi continua seria acuzelor. Acarul Paun se numeste Petrescu, nu-l blamati pe Boli!

Banisorii sa-i numere patronul… (43 comentarii)  •  27 august 2020, 10:28

,,Acaru' Paun,, nu e Boli. Greselile lui Dan Petrescu au fost doua si l-au tocat de multe ori in meci: Pufi si Golofca. Baietanul Golofca parea aseara ca n-are treaba cu fotbalul. Si dupa ce a vazut Golofca cum 9 jucatori se concentreaza sa dea gol de la 11m tintind lateralul portii, s-a dus baietanu' ca orice molodovan si-a zguduit-o pe centrul portii! Rezultatul final nu e rau! Pentru patronatul cefereului de tip Bucsaru rezultatul meciului e foarte bun. Pai ce, nu stim ce ar fi facut cu banii din ,,sheampeonlig,,?! Cand ai portar pe Arla si nu-i dai banuti e mai ieftin sa te uiti la Pufi cum ia gol pt ca se arunca in reluare. Aici si Petrescu are vina ca il joaca. Cum sa te bazezi pe Pufi care a trecut prin mana multor antrenori de portar si la varsta lui inca se arunca contra timp la minge?!! Asta daca se arunca!pt ca de multe ori o priveste cum intra in plasa portii, ce sa mai plonjeze Pufi ca si-asa n-are forta in picioare! Calificarea a fost pierduta din birourile cfr-ului. Jucatori ca Golofca si Pufi n-aveau se cauta la meci nici pe banca de rezerve. Dinamo Zagreb nu e o forta ca Sevilla.

Ardeleanu (8 comentarii)  •  27 august 2020, 10:35

În primul rând e vina lui DP, s-o întors împotriva lui, propriile declarații. Jucau cu om în plus, și tot ei erau *** la funduleț.

Mircea (10 comentarii)  •  27 august 2020, 10:45

Boli a facut ce ,a incheiat seria de penaltiuri ptr ca nu mai vroia nimeni sa traga. Punct. Bravo Boli. Iar pt asta iti trbuie inteligenta si responsabilitatate nu doar critica

c.vasile-constanta (2 comentarii)  •  27 august 2020, 10:46

coloana vertebrala a cfr a fost de nerecunoscut: Balgradean (cand inger ,cand demon),boli(preferatul lui Petrescu), djokovici(lent si lisit de imaginatie),Deac(surprinzator de apatic ,mai ales dupa ratarea penaltiului) si de ce nu, Marele Dan-supralicitat de presa ca cel mai bun tehnician -fara reactie dupa ce scorul a devenit egal si cu o declaratie naucitoare, referitor la cei care au executat loviturile de departajare!!

dan daniel (14 comentarii)  •  27 august 2020, 11:29

cam asta este diferenta intre noi si ei... noi doar behaim ( vezi jiji ) ca vindem jucatori cu 15 meleoane pe cand ei chiar vand pe banda . cu golofca si un boli cu gandul doar la plecare , nu ai nici o sansa ! vom ajunge sa iesim in strada cand ne vom mai califica in grupe sau la vreun turneu final...si uremeaza cireasa de pe tort meciul cu islanda

StragerOne (42 comentarii)  •  27 august 2020, 12:33

Ia ascultati aici: Boli vrea sa plece si nu e lasat, iar Golofca stie de câteva zile ca va fi împrumutat! "Home, sweet home", pardon, în traducere libera: "Razbunare, dulce razbunare!"

Andrei F (698 comentarii)  •  27 august 2020, 13:00

Zoran Mamici fierbe pe margine, fiindcă are impresia că la faza precedentă echipei antrenate de el i se refuzase un penalty.

viorel (33 comentarii)  •  27 august 2020, 13:18

Buna analiza! Inca asteptam de la dl Geambasu semnalarea cu curajul si fermitatea care il caracterizeaza, a raului facut sportului romanesc de relicvele staliniste toxice, unitatile militare sportive ale armatei, CSA si militiei, CS Dinamo. Aceste doua aberatii sportive militarizate, care nu mai exista niciunde in UE, inghit anual 50 mil euro, fara ca nimeni sa se intrebe in folosul cui si cu ce implicatii reale in sport. Pana cand tacerea si omisiunea dl Geambasu???

ovialex23 (6 comentarii)  •  27 august 2020, 13:52

Ce magarie tipic romineasca. Sa-ti fie rusine Geambasu (ce nume cu conotatie!) ca ai gasit acarul Paun in Boli. Dar cine l-a nominalizat sa traga? Dar ca marele Petrescu nu a gasit solutia ca avind un om in plus pe teren sa nu mai primeasca gol ci sa marcheze pentru calificare, ca doar asta e rolul antrenorului! Iar Golofca cu rateul lui la 4-4??? Acum s-a vazut "clasa" lui Petrescu cum stie sa gestioneze o situatie de criza.

Cristijansen (18 comentarii)  •  27 august 2020, 14:20

Nasol pentru CFR cu arbitri straini .

Andrei F (698 comentarii)  •  27 august 2020, 15:20

,,Zoran Mamici fierbe pe margine, fiindcă are impresia că la faza precedentă echipei antrenate de el i se refuzase un penalty. ,,Fraza asta pentru suporterii romani arata profesionismul DIGI!!!!Sa nu dea macar o reluare a fazei...?Speram ca DIGI macar in Europa se comporta normal...Dar ce sa facem daca DIGI are boala pe abonatii romani si se face pres in fata CFR???Fabulos si unul dintre comentatorii meciului care laudau priceperea lui Golofca in a obtine penaltyuri...Naravuri de jurnalisti romani care nici macar nu se mai feresc...

un om (2 comentarii)  •  27 august 2020, 16:44

Cat sa mai mearga si norocul la echipa lui Danut? Macar 4 din cele 6 titluri sunt castigate de CFR in ultima etapa cu scorul de 1-0 (goluri inscrise din penalty-uri). Acum s-au razbunat o parte din mizeriile facute de CFR in ultimii ani. Choiar in Gazeta este un interviu dat de Porumboiu care explica toate mecanismele politice ce au dat CFR-ului posibilitatea sa castige atatea titluri....

Urod (270 comentarii)  •  27 august 2020, 17:45

Dan Petrescu face ce poate cu ce jucători are. Chiar face mai mult decât se cuvine. Nu avem campionat, nu avem fotbal, nu avem nimic.... Luminița de la capătul tunelului este departe... Cam 10-15 ani de lucru bine facut și după aceea mai putem avea pretenții. Dar după cum se mișcă lucrurile la noi, cred ca avem nevoie de mai mult timp.....

rejo (2 comentarii)  •  27 august 2020, 19:49

Meci frumos a lui CFR; critica e cea mai usoara; nimeni nu vorbeste de faptul ca la Dinamo Zagreb pana si Teophile Catrine castiga 500.000€/an pe cand la CFR majoritatea castiga 50.000€ / an

Catalin Mihai (11 comentarii)  •  27 august 2020, 19:56

Penalty a ratat si Baggio in 1994..

KVSC ? nu ! (64 comentarii)  •  27 august 2020, 23:56

"Regizorul absolut al eliminării, Kevin Boli"? Nici gand! Insusi "Bursucul" e vinovat! Ce se poate spune despre modul cum a tras Boli in minge? Se poate spune ca ESTE NE-ANTRENAT. Inseamna ca "Bursucul" il pune la antrenamente sa faca numai respingerea mingii cu diverse organe fotbalistice, si marcaj la om. Altceva, nimic. Pentru ca in modul cum s-a lasat Boli in lateral-spate cand a sutat, cam asa faceam si eu in locul lui, dar eu n-am jucat niciodata pe un teren cu iarba si cu o minge de piele. Asa ca eu eram scuzat, dar "Bursucul" NU este, pentru ca stia ca poate ajunge la executari de penaltiuri in final de meci. Dar ce parere ai de vedeta Golofca, "ATACANT DE MESERIE"? "Meserie", nu-i asa? L-a ales bine "Bursucul"... HAHAHAHAHAHA! "Petrescu are experiență și miroase lipsurile adversarului"? Lipsul mare al adversarului era UN JUCATOR IN MINUS, pe teren. Pentru ca gaina aia beata, Theo', n-avea habar de joc, a demonstrat si in multe alte momente pana la eliminare, si se panica la orice minge in careu! Una peste alta, se pare ca miticii sunt cei care regreta cel mai mult ca Clujul a disparut din peisajul C.L. S-a dus baba cu colacii... Noi, suporterii, credem ca echipa asta nu merita mai mult. De la finantator, "staff", jucatori-petarde adusi pe sume mari, jucatori proprii si Minteuan alungati, si pana la jucatorii ne-platiti dupa ce au intrat 20 de milioane in contul vlubului, sunt tot atatea motive ca echipa "Bursucului" sa nu aiba dreptul la realizarile echipelor lui Ioan Andone, Maurizio Trombetta, Paulo Sérgio.

Campioana CFR (30 comentarii)  •  28 august 2020, 0:23

Boli e doar unul dintre cei care au facut greseli. Sa-i luam pe rand. Balgradean e clar sub Arla. Petrescu spune ca n-a mai aparat de mult timp si de aceea face greseli. Ma indoiesc ca e asa. Despre Boli as mai adauga doar ca are o nonsalanta dupa ce ia un rosu, face un penalty (nu cel de la Clinceni care a fost inventia arbitrului) sau rateaza un 11 m... Uitati-va pe fata lui. Parca nu s-a intamplat nimic. Urmatorul pe lista ar fi Deac. Deac a fost apatic tot meciul. O fi fost obosit? Posibil. Problema e ca n-a fost schimbat eventual cu Itu. Bordeianu e bezmetic cam in nota lui obisnuita. Alearga mult, se bate dar greseste pase inclusiv in situatii critice. Djokovic are scuza ca a fost in carantina mult timp si n-a jucat la nivelul sau. Chiar si asa, n-a fost o catastrofa. Prastia echipei s-a numit Golofca. Nu pentru ca a ratat un 11 m, ci pentru ca nu are ce cauta pe teren intr-un meci european! N-am inteles de ce a fost inlocuit Pereira (autorul golului de pana atunci) cu Golofca!!?? WTF??!! De ce a facut tampenia asta Petrescu? Tin minte ca era fermecat de viteza lui Golofca cand inca nu era la CFR si o fi o slabiciune a lui, dar viteza lui e zero in compania echipelor gen Dinamo Zagreb. Nu mai zic de altele mai valoroase. Una peste alta, pe langa problemele cu covidul si cele de lot, Petrescu si-a dat singur cu tesla peste.... Sa vedem daca a invatat ceva din asta.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  28 august 2020, 6:41

CFR e pina la urma o echipa mica... Nu o sa apuce nici grupele Uefa Ligue....

Albu (1 comentarii)  •  28 august 2020, 12:00

Am înțeles că din cei nominalizați la 11 m ,de la CFR cultiva au refuzat!?S a ajuns la cei doi Mupett!? Ba ești prost? Mergi la lucru cînd vrei? Varga,sa ți trăiască,tocmai te au ciuruit!

KVSC ? nu ! (64 comentarii)  •  28 august 2020, 17:34

@ "Campioana CFR", 28 august 2020, 0:23 Cred că greșești cu privire la moralitatea lui Boli. Chiar dacă nu-mi place cum joacă el uneori, și chiar dacă consider că pe postul ăla trebuia să joace titular fie Horj, fie Andrei Mureșan, trebuie să-ți spun că am urmărit finalul jocului cu Zagreb, și după ce a ratat penaltiul decisiv, era acolo ]n picioare la marginea terenului, nu mai știu lângă cine de la echipa Clujului, și avea ochii în lacrimi. Se vedea clar că regertă imens greșala făcută, dar mai mult ca sigur că el nu se exteriorizează mai mult de atât! Golofca făcea temenele pe iarbă și se prefăcea că plânge amarnic, la 30 de metri distanță de el... Preferai așa? :))))

Campioana CFR (30 comentarii)  •  28 august 2020, 22:15

@KVSC? nu! Eu l-am mai observat si in alte meciuri. Mie mi s-a parut mai nonsalant. E posibil si sa nu se exteriorizeze.. Golofca nu trebuia sa ajunga deloc pe iarba in meciul asta! N-are treaba cu fotbalul la acest nivel! De plans sa planga acasa! :)))

Comentează