Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Ce a spus Răducioiu și ce a ieșit

Știți de ce adulților li se pare că odraslele lor spun lucruri trăsnite? Pentru că ei, copiii, spun adevărul. Iar asta este o nebunie în sine. Cum adică să fii sincer și să îi trântești omului în față ce gândești? […]

...

O salvare pentru Dinamo

Houdini Burleanu a scos cumva castanele lăsate la foc domol de LPF și a pus punct șaradei. Afară sunt 36 de grade, dar clasamentul a înghețat prin hotărârea congelatorului CEx FRF. Trecerea imediată la sistemul cu 16 formații înseamnă că […]

...

I-am mai și faultat, dar corect!

Finala s-a terminat, campionatul continuă. Poate și acesta în vreun fel în zona play-out-ului, dar vorbim despre campionatul următor, care, ce să vezi?, începe pe 21 august. Adică peste două săptămâni și jumătate. Totul la altă viteză Ce înseamnă asta? […]

...

Mulțescu, un antrenor

Tocmai s-au încheiat meciurile decisive pentru promovarea în prima ligă. A început Voluntari-Dinamo și ai senzația că urmărești un meci de Champions League. Deși este tot fotbalul acela care ne enervează cel puțin de câteva ori pe săptămână. Cam asta […]

...

De la Edison la Edinson

În jargonul fotbalistic românesc, Uruguay-Paraguay definește un joc-școală între titulari și rezerve. Sau între probabili și posibili. Năzbâtiile de limbaj ale lumii fotbalului sunt infinite, cel puțin la noi. De unde o fi apărut snoava asta cu Uruguay-Paraguay nu știe […]

...

Fotbalului i-a căzut masca

De fapt, a aruncat-o cât colo. Cât să ne mai prefacem că suntem disciplinați, curați, corecți?

Permalink to Fotbalului i-a căzut masca
marți, 21 iulie 2020, 8:46

Ieși pe stradă, găsești două Românii. Una cu mască, alta fără mască. Ziceți și dumneavoastră. Nu vi se pare că ăia cu mască au ceva de ascuns? Nu le vezi fața, dar ghicești rictusul specific celor cărora le pute totul. Noroc cu ochii. Ochii îi trădează pe mascați. Aerul acela superior se transmite atât de ușor din priviri. Mai ușor decât Covidu’.

Noroc cu ceilalți. Cei fără mască. Ei sunt oamenii liberi pe care nu i-au speriat „ăștia” cu virusul. Pe ei nu îi păcălește nimeni cu vaccinul, nu le infestează hemoglobina cu 5G. Ei nu au nimic de ascuns, au fața la vedere. Fața la joc cum se spune pe la noi, pe la fotbal. Și privirea goală. Asta neapărat.

De gura „ăstora”

Fotbalului și dacă a purtat mască acum i-a căzut. Ca să fie clar pentru nelămuriți. Fotbalul nostru este populat în majoritatea lui din acei oameni liberi de care aminteam în preambulul articolului. Sigur, o vreme, fotbalul s-a chinuit să poarte mască. Nu de bunăvoie. De gura și de teama sancțiunilor „ăstora”. A torționarilor, cum mai sunt alintați acum de gardienii democrației. Privilegiat, fotbalul nu a purtat orice fel de mască, ci una scumpă.

„Mai specială”, ca să vorbim pe înțelesul torționarilor limbii române. Fotbalul a fost dotat din oficiu de autorități cu masca cinstei și a corectitudinii. Pe care sigur că nu a putut să o poarte prea mult timp. Se sufoca. Așa că a aruncat-o cât colo. Păi, dacă Mirel Rădoi, aflat în tribună la Botoșani, nu poartă mască, de ce să o poarte taica popa de la baza din Berceni a FCSB-ului?.

Știri din pandemie

Urmarea era previzibilă. Nu pentru toți, doar pentru unii dintre noi, mai mascați. Crește de la oră la oră numărul cazurilor de infectați din fotbal. Jucători, masori, bucătari, personal administrativ sau tehnic de-a valma sunt atinși de „gripa aceasta cu un marketing foarte bun”, ca să îl cităm pe ilustrul gânditor BA Vintilă. La Dinamo este cel mai rău, apoi la CFR. Craiova a început și ea să strănute, dar deocamdată își înghite tusea de teama amenzilor de 10.000 de euro pe cap de covidat anunțate de Mihai Rotaru. Cu fiecare oră care trece mai este amânată o partidă, iar Justin Ștefan de la Ligă apare la TV și pe site-uri mai des decât Klaus Iohannis.

România e numai una!

Știrea este banală. În Europa civilizată fotbaliatoare, doar România are cazuri de Covid și meciuri amânate. Mândru că sunt român. Simplu și edificator. Nu papagaliceam noi că fotbalul este oglinda societății? Uite că este la propriu, nu numai ca figură de stil. Dezordinea din stradă o găsești la scară redusă în cuibușorul de nebunii de la Săftica. În avionul care duce Clujul la București. Vă aduceți aminte? Conducătorii fotbalului au refuzat categoric atunci când li s-a sugerat respectuos să intre în cantonament pe toată durata competiției rămase de disputat.

Fotbaliștii și lăcașurile de cult(ură)

Era o măsură de prevedere necesară și presupunea că cetățenii cărora (inclusiv din propriile mărturisiri) li se cam acrise de stat cu familiile aproape 3 luni în șir pe timpul izolării vor fi capabili să suporte regimul cantonamentului timp de o lună, o lună și jumătate. La fel ca și acea parte a societății nepurtătoare de mască, fotbalul a cotcodăcit zgomotos despre încălcarea drepturilor fundamentale. A libertății indivizilor. Ciolacii fotbalului au țipat că jucătorii vor intra în depresie și se vor arunca pe fereastră dacă nu vor fi lăsați să meargă acasă. Acasă însemnând așa după cum știm mai ales o serie de lăcașuri de cultură unde adastă fotbaliștii la ceas de seară.

Modelul francez. Mai lasă-ne, dom’le!

Spre comparație. Roxana Mărăcineanu, șeful sportului în Franța, a înghețat campionatul încă de la debutul pandemiei. O măsură radicală, absolut nepopulară. Tot Roxana Mărăcineanu a avertizat după amicalul PSG-Beveren, la care suporterii parizieni și-au dat în petic, că va interzice accesul publicului în tribune în noua ediție de Ligue 1. Roxana Mărăcineanu s-a născut în România în 1975, iar la vârsta de 9 ani a emigrat în Franța, cu familia. Roxana a fost prima campioană mondială pentru natația franceză și a câștigat argintul olimpic pentru țara de adopție la Sydney. Ia să vedem. Ce este Roxana Mărăcineanu, româncă sau franțuzoaică? Și dacă era ea ministrul sportului în România? Dar ajungea ea vreodată ministru?

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Predys (3 comentarii)  •  21 iulie 2020, 21:28

De multe ori nu subscriu ideilor dl.Geambasu, dar acest articol este super si ar trebui sa fie preluat de si share-uit de toate publicatiile media de la noi.Felicitari!

Andrei F (684 comentarii)  •  21 iulie 2020, 21:33

Puteau săracii jucători sa stea în izolare în bazele de pregătire ani întregi și ar fi fost în zadar!!! De ce??? Pentru că ar fi inutilă izolarea jucătorilor daca administrativul din bazele de pregătire nu sunt testați și mai ales merg acasă la familii și...în plus la bazele de pregătire este pelerinaj aici venind după chef suporterii-patroni plus Mircea Lucescu....Asta s- a întâmplat la echipa aleasa!!! Care? Cea care poate în public amenința oficiali FRF și LPF...Desigur că se vad mai bine măștile din Berceni,de la Națională ...știm,focul la ei!!!E ușor sa confunzi pedigreeul cu negrul in cerul gurii...nu domnule jurnalist?

Victor (25 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:00

Domnule, nu mai jigni oamenii, te rog eu.Unde ai vazut dumneata "neaparat" priviri goale?Si asa, zi, acu' vreti sa purtam masca si pe strada, nu?Asa, ca sa vindeti voi ( nu voi, stapanii) si mai multe masti...Sa faca avere aia pe mizeria oamenilor...Eu nu mai dezvolt in continuare teoria mastii, nu are sens, de fapt toti oamenii aia cu "priviri goale" cunosc problema.Dar incetati sa dati cu piatra in cei care s-au imbolnavit.Ce dracu', toleram tot felul de anormali dar tragem cu piatra in cei infectati cu un virus care se pare ca e mai contagios decat gripa.Vad ca asta e trendu' si pe la guvern, aia care dau bani presei libere.Cetateanu' nu respecta, d-aia se imbolnaveste...Opriti-va cu prostia asta si inainte sa vedeti paiul din ochiul altuia vedeti barna din ochiul vostru.Vezi cazul sparanghelul.

Umilă părere (34 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:15

Retorica întrebare cere un răspuns la fel de limpede: este franțuzoaică. În cel mai fericit caz, cetățeană franceză de origine română; amară consolare! Țara lui Balzac i-a oferit posibilitatea realizării profesionale. Niciodată n-ar fi devenit ministru în România, unde nonvaloarea și *** (eufemism impus de cenzura literară) sunt premiate cu generozitate. Fotbalului autohton i-a căzut fața, nu doar masca, tandemul Stoichiță- Rădoi prevestește precum cotele apelor Dunării, gheață la mal. Ana Maria Popescu a câștigat în martie medalia de aur la Grand Prix, înca un aur adăugat palmaresului impresionant. Mai sunt dubii cine va fi portdrapelul Romaniei la viitoarele jocuri olimpice?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alba – neagra (46 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:22

"În Europa civilizată fotbaliatoare, doar România are cazuri de Covid și meciuri amânate"... Să ne amintim puțin de anii 1998-2005, când ciclismul Europei civilizate nega vehement dopajul, în frunte cu marele obraznic americanul câștigător Armstrong, și cu "Festina" (Lente), cu sprijinul neprecupețit (și ilegal) al laboratoarelor civilizate, al Comitetului Internațional Olimpic și al altora sus-puși... Așa că e foarte credibil și acum că la ei nu sunt cazuri în cea mai mare afacere sportivă a continentului... E mai sigur că la noi jumătate din cazurile declarate sunt FALSE sau GREȘITE, și că la ei unele (mai ales la fotbaliatori) lipsesc din statistică... "And Lance said yes. And the doctor asked, what were they? And Lance said, growth hormone, cortisone, EPO, steroids and testosterone"...

Suedezul (1 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:32

Problema mastilor tine de 'participare mistica', un concept psihologic dezvoltat de cativa baieti foarte destepti acum 100 de ani, printre care si Carl Jung. Este vorba despre instinctual uman de a se atasa de simboluri sau obiecte prin care se separa de alti indivizi pe care considera ca pot sa-i atenteze la siguranta de grup. Cu cat populatiile sunt mai inapoiate (istoriceste vorbind) cu atat este mai puternic sentimentul de asociere cu astfel de obiecte. Purtatul mastilor este dovada perfecta de participare mistica. Lumea nu intelege de ce le poarta, nu se intreaba de ce nu le-am purtat in toiul epidemiei, acum trei-patru luni, si le purtam acum, nu incearca sa afle daca sunt studii stiintifice care sa arate cat de eficiente sunt, 99% dintre cei care le poarta nici nu stiu ca daca le atingi cu mana isi pierd efectul de protectie instantaneu, nu se intreaba de ce nu avem containere speciale unde ar trebui sa aruncam mastile purtate (pentru ca, nu-i asa, sunt contaminate cu cel mai periculos virus din istoria omenirii). Dar continua sa le poarte aproape religios, pentru ca in felul acesta se separa de grupul periculos al celor care le atenteaza siguranta. Doar priviti cum o reporterita americana este oripilata de faptul ca nimeni nu poarta masca in Stockholm (acum patru zile), nici pe strada si nici in metrou. Si cum aproape isi doreste (ca multi altii) ca ceva foarte rau sa se intample in Suedia. Atat ca suedezii au ajuns la un nivel de civilizatie pentru care obiectele mistice nu mai reprezinta nimic. https://www.cbsnews.com/news/sweden-covid-coronavirus-deaths-make-sweden-example-of-how-not-to-deal-with-covid-19/

marin (28 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:45

Ha ha ha ***.... nici in al 12-lea ceas romanii nu inteleg/ vor sa inteleaga .... in Franta cu toate masurile, o parte din populatie - de toate rasele si culorile - se comportau ca la noi. Au fost linistiti rapid cu amenzi - acum este 135 euro daca nu ai masca in anumite locuri publice si fara masca NU intri acolo nici daca platesti amenda pe loc. Am mai comentat pe acest subiect pe blogurile voastre (GSP) si am mai spus ca inca in Romania COVIDul nu si-a atins maximul (din pacate). Ca dovada urmariti tabelele cu imbolnaviri zilnice...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ereticul (4 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:57

Vai, inchiziția botnițelor l-a prins pe Rădoi fără mască. Să fie ars pe rug!

xstelu (60 comentarii)  •  21 iulie 2020, 22:59

Andrei F iar ai apărut maaaaah oropsitule pesedeu și beheheu și aici? Ce ți face pipereanul maaaaah Gica contra maaaah?!!

Romania- fotbal cu lelea si dădica (21 comentarii)  •  21 iulie 2020, 23:58

De la fotbalul cu masca Romania trece la fotbalul cu basca. Chiar nu stiu ce asteptari mai aveti cu fotbalul romanesc! Presedintele lpf isi ia salariul degeaba. De cand cu fii-su cu accidentul Gino e fantoma la lpf. Dincolo la frf e nenea Burleanu la costumatie de ginerica preocupat de infiintarea fotbalului feminin si de fotbal sub acoperis in sala. Echipa nationala a devenit expozitia de antrenori nepriceputi care stau in functie pana ce aproape matematic rateaza obiectivul. Fetelor care v-ati plictisit cu masca pe botic la terase apucati-va de fotbal ca va face nenea Burleanu rost de ocupat timpul. O sa va roage echipele sa stati in cantonament ca sa nu luati covidu', insa voi o sa sariti gardul ca mai aveti nevoie si de farmacie. Sau poate o sa fiti ca Semeghin, fetelor! Ati vazut cum nu l- a lasat Burleanu pe Contra somer de la Dinamo si i-a dat serviciu la Nationala sa vedem ca habar n-are! O sa fie fotbal distractiv in Romania. Cu masca, cu basca si cu...***. Zi nea Jiji, ai pregatit stocul de *** pt echipa de fete? Si Burleanu o sa vrea sa ai si camera de alaptat

Nică fără frică (118 comentarii)  •  22 iulie 2020, 0:15

M ai surprins plăcut cu acest articol! Păcat de harul pe care-l ai că te lași târât în can can ul și mahalaua din fotbal!

Tyn (3 comentarii)  •  22 iulie 2020, 0:24

Daca Roxana traia in Romania si castiga acele medalii pentru Romania, nu numai ca nu devenea ministru, dar n am mai fi auzit niciodata despre ea dupa retragerea din sport. Pentru ca ea nu este o Veorica, numai o Veorica poate ajunge ministru in Tara lui Dragnea.... P.S. - bun articol, sunt curios daca mi publicati comentariul...

Sad (62 comentarii)  •  22 iulie 2020, 1:14

Mi se pare total neadecvata sau cel putin nefireasca siguranță interpretărilor date de un inginer-jurnalist în probleme medicale. Chiar nici un dubiu? Chiar trebuie sa fii *** dacă gândești mai nuanțat ? Invectivele fără argumente statistice nu sunt semn de inteligenta. Ce știm? Știm ca virusul exista, are o viteza de răspândire foarte mare, afectează foarte grav toți pacienții cu comorbiditati importante și în special pe cei în vârstă. Mai știm ca tinerii și sportivii NU SUNT AFECTAȚI! !! Adică sunt asimptomatici sau fac forme ușoare ,comparabile cu a altor viroze. Eventuale exemple punctuale se încadrează statistic evenimentelor nefericite din timpul altor epidemii virale. TREBUIE SA ȘTIM CA : boala e data de simptomatologie si evolutie ulterioara nu de infectare. Știți ca în România sunt un milion de infectați cu virusul hepatitei B, sute de mii cu cel al hepatitei C, mulți alții cu HIV? Acestea dau cu timpul complicații devastatoare care afectează grav calitatea vieții. Sunt tot infecții virale. Mai știm ca o epidemie/pandemie se încheie sau intra întro faza de echilibru NUMAI ATUNCI CÂND 80% DIN POPULAȚIE DEZVOLTA ANTICORPI! A te feri eficient de infectare este o utopie. Noile valuri de infectări sunt mersul natural al lucrurilor. Este firesc. Și nu e nimeni de vina!!! Terminați cu vânătoarea de vrăjitoare. Ăsta e viața. Siguranță cu care anunțați apocalipsa pe ce modele matematico-biologice se întemeiază? Afirmațiile mele au la baza studii științifice oficiale. Pana la atingerea pragului de 80% în continuare se vor infecta oameni care, în cazul celor sub 65-70 de ani cu o sănătate decenta, vor fi asimptomatici în proporție de 90% și cu simptomatologie ușoară restul de 10%. În continuare va avea efecte devastatoare pentru categoriile vulnerabile. Nu este corect sa acreditati ideea ca simplii infectați, cu sau fără siptomatologie, din rândul sportivilor vor avea o evoluție groaznica mergând pana la deces când știți bine ca sportivii (indiferent de sport si divizie)și arbitrii activi au dezvoltat cel mult forme ușoare, lipsite de periculozitate. Simptomele grave cu urmări inprevizibile exista DAR NU LA ACESTE CATEGORII! Alte argumente? Cele mai multe decese "cu" sau "din cauza" covid sunt în tarile cu speranțe foarte mari de viață (Suedia și Italia cele mai bune exemple), pe când în zone promiscue ,cum sunt taberele de refugiati musulmani din Turcia, nu e măcelul la care te-ai aștepta după teoria dlor Geambasu-CTP-Arafat-etc. De ce ? Vârstă sub 65 de ani e răspunsul meu. Adică cazul majorității dintre noi. Va rog sa mă scutiți de...impolitetea de a mă socoti cinic, lipsit de empatie fata de cei vulnerabili. Știu infinit mai multe lucruri decât marea majoritate și teoretic și practic. Acceptați, va rog, o părere "altfel", eu zic nuantata si argumentata.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Sad (62 comentarii)  •  22 iulie 2020, 1:17

Subiectul este extrem de serios și de aceea ironiile ieftine și mistocareala gazetarul mă indispune.

Cristian B (31 comentarii)  •  22 iulie 2020, 3:53

Domnule Geambașu, Același lucru se întâmpla peste tot in lume, o parte a populației poarta masca, iar alta nu, unii cred ca virusul e periculos, alții nu. Dar oare cineva se mai întreabă cum și de unde a venit virusul asta?

motanul incaltat (416 comentarii)  •  22 iulie 2020, 6:36

Ce n-ati inteles este ca virusul asta cu dedicatie mondiala a avut perioada lui. Acum ea s-a cam dus in toata lumea. Numai ca Romania e bineinteles in urma Europei cu multe zeci de ani. Ea nu a inteles mesajul pt ca e cam grea de cap....Si acum unele echipe profita.... Cazuri numai la CFR si Dinamo----echipe care au ceva neaparat de cistigat???? Cfr -campionatul, Dinamo sa ramina in Liga 1 . De ce nu sunt cazuri la Sepsi, Viitorul, Astra???? Ca ele oricum nu cistiga si nu pierd nimic. Craiova s-a cam prins de invirteala si ameninta si ea.... Or sa fie mai multe cazuri la Cfr or sa fie si la Craiova..... Deocamdata dupa clasament ea conduce acum si isi permite sa ameninte.....

adi_stelistul (416 comentarii)  •  22 iulie 2020, 7:54

Marturisesc ca, desi sunt destul de "habotnic" in legatura cu respectarea regulilor privind preventia (de pilda port masca inclusiv cand urc sau cobor din casa pana la masina, pe casa scarii), gasesc ca se bate moneda prea mult pe cazul Radoi. Regula este ca masca trebuie purtata in spatii inchise! Tribuna unui stadion nu corespunde totusi definitiei. In rest sunt de acord cu articolul. Si, in completare, apropo de "Romania e numai una!", tocmai a aparut o poza de la summit-ul UE, cu un grup de domni si o doamna (intre ei, Macron, presedintele Frantei si Kurz, premierul Austriei, plus Iohannis al nostru) in care toti poarta masca mai putin unul. Ghiciti care! Ca sa mai aud pe careva ca Iohannis n-ar fi roman neaos, de-al nostru. Ca e sas, ca nu-i ortodox, ca... Vedeti-va de treaba, baieti: e romanas verde, voi nu vedeti?

Ilie (63 comentarii)  •  22 iulie 2020, 8:10

Roxana Mărăcineanu e franțuzoaică. Și nu văd legătură cu restul articolului. Un articol foarte bun, de altfel.

alt Sorin (65 comentarii)  •  22 iulie 2020, 8:12

Domnule Geambasu, nu pot sa nu fac o paralela intre imaginea de mai sus si imaginea care am vazut-o la Digi sport 1 - se transmitea meciul de duminica seara(parca) si in studiou erau 3 persoane , toate 3 fara masca. Una dintre persoane erati dumneavoastra domnule Geambasu. In afara situatiei in care Digi si-a mutat studioul pe terasa, dumneavoastra erati intr-un spatiu inchis in timp ce Radoi,MM, Dica si Mache erau in aer liber......

itu52 (264 comentarii)  •  22 iulie 2020, 8:41

Masca, teroarea noastră existențială, își trăiește momentele de glorie supremă. Ne-am născut în vremuri tulburi când am fost nevoiți să fim duplicitari, cu două fețe, să zici una și să faci alta. A fost un fel de automascare, o autocenzurare vecină cu autocritica pentru a preîntâmpina consecința contondentă a forței brute. Ne-a preluat apoi masca mediatică a democrației, prezentarea duplicitară a tot ce mișcă în societate, alba-neagra din vectorii conflictuali(propietate, politică, cultură, sport, sănătate). Tăbăceala socială, purtată sub semnul lucrăturilor mascate, a lăsat multe victime(dovada, sporul negativ al populației înregistrat pe parcursul a zeci de ani). De multe ori conflictele, orientate duplicitar au erodat miezul societății, familia, chiar individul. Acțiunile globale, mai ușor de controlat(cotitura, mineriadele, manifestațiile, duhorile media, etc.) au fost nesemnimificative, ca pierderi, în raport cu „micile bătălii” din cadrul restrâns sau bipolar ale individului. A fost, așa cum cineva m-a tras de urechi, o selecție naturală. Aceasta e o prezentare elevată pentru că în fapt a fost o clismă socială, o epurare în toată regula. A fost vremea mascaților de lângă noi, dar și a celor oficiali care au intervenit de multe ori în forță. Trăim acum vremurile „măștii reale”, prezentarea duplicitară a necesității ei, în mijloacele media. Întâi, legea care impune dar care are excepții(cei cu probleme respiratorii, capii problemei); apoi diriguitorii „first” (Orban și ziua lui), președintele cu mască ieftină și fără mască la Bruxelles și tot felul de oficiali ai statului cu atitudini sfidătoare la adresa situației; nu în ultimul rând ploaia de vedete (că de „x” nu a auzit nimeni) lovite dubios de năpastă. Toate acestea capătă aspectul de „material didactic” pandemic, material susținut teoretic. Pe stradă nu văd acțiuni hotărâte de „primejdie” sau urmări pandemice grave. Nu văd cimitire depășite numeric(din contră, par în regresie), nu văd patrule oficiale care să acopere localitățile, nu văd o atmosferă de asediu pandemic care să concorde cu dimensiunile media. În fine, când mănânci, când bei cafeaua, când fumezi și multe alte situații de la slujbă sau acasă, porți mască? Iar când o porți unde ajunge aerul expirat(că nu ai rezervor în spate), ea nu este filtru și nici generator de oxigen. Nu cumva pe la îmbinări mai intră și iese aer și emanații corporale, d’apoi câte nu mai scoate organismul prin piele, numai aura noastră odorantă știe. Nu merită, la loc comanda, cel mai greu de purtat este masca mediatică, ne sufocă cu adevăruri mascate și prezentări dubioase. „Când Dumnezeu vrea să piardă pe cineva, îi ia mai întâi mințile”. S-a umplut lumea de dumnezei care au renunțat la bătaia fizică și administrază subtil „pilulele amare” în mintea păcătoșilor, spre pierzanie. De fapt ne naștem și murim ca purtători de mască, suntem un tranzit „mască artificială” între două măști reale, cea placentară ce trebuie să dispară în contact cu oxigenul și galbena mortuară ce înflorește în lipsa lui. Ferice de cei care trăiesc și respiră liberi, dar să-i mai lase și pe cei obiduiți să sufle, că de amar l’e lumea! Credeți că vă disculpă cele 5 mii prin care familia semnează c-a avut Covid ... nefericitul?(dacă nu este adevăr, simpla lansarea pe piață a zvonului îi conferă această putere). Este trist când „***” concluzionează că au înebunit normalii, pare o versiune a teoriei relativității în mediul social, te duce la gândul că normalitatea e o formă avansată a nebuniei și invers.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mozzie (13 comentarii)  •  22 iulie 2020, 9:40

Masca se poarta pentru ca asta spune Legea. Nu stam sa ne uitam ca un antrenor, un ziarist, un fotbalist NU poarta si atunci nu purtam nici noi. Nu asa functioneaza lucrurile. Cel care n-o face, daca legea spune ca trebuia s-o poarte in acel loc, acela ia amenda. Sau ar trebui sa ia, aici intervine o eventuala discutie, de ce n-a luat-o. Daca n-o porti si mai te si lauzi cu asta atunci ar trebui o incadrare mult mai dura, ca e amenda sau altceva. Deci la intrebarea "de ce nu porti masca" in spatii inchise NU se raspunde cu "l-am vazut pe Trump ca nici el n-o poarta". Nu, daca o faci inseamna ca esti un mare ***. Amenda oricum ti-o iei.

Aurel Craciun (68 comentarii)  •  22 iulie 2020, 10:39

tot blocat sunt pentru că am opinii diferite?

Pop Ion (29 comentarii)  •  22 iulie 2020, 12:06

Bă geambasule, tu ești un ciolacc de prima clasa.

Aurel Craciun (68 comentarii)  •  22 iulie 2020, 12:16

Eu fac parte din "deștepți", deoarece nu am purtat deloc masca (eu nu pot respira cu mască, trebuie să am ori nasul ori gura neacoperite, preferabil amândouă). Indirect am și confirmarea că nu am contactat Covid 19 (o persoană ce locuiește în aceeași casă a primit rezultat negativ acum 2 zile). În schimb eu nu am avut nici o problemă în a respecta celelalte reguli deoarece eu mă spăl pe mâini de câte ori e necesar, și respect spațiul personal al fiecăruia (sub 1,5 m se consideră spațiu personal, pentru Covid avem 2 m dar prima dată fusese stabilit 1,5). O să port mască curând în timpul zborului către destinația de vacanță. Concluziile le trage fiecare. PS: mă aștept ca după această opinie să îmi fie blocat iar IP-UL așa cum a făcut GSP deși nu am încălcat nici o regulă, doar mi-am expus părerea despre Covid. PS2: Cristian, aici unde locuiesc și muncesc a îți spune pe numele mic (tutuire cum îi spui tu) este un lucru normal și o dovadă de respect. Am fost întrebat de ce nu vreau să mă întorc în România, și răspunsul este evident, pentru că un comportament normal în România este o ofensa adusă altora.

elgabri (1 comentarii)  •  22 iulie 2020, 12:29

Mirel trebuie intrebat daca are BAC ul si raspunsul lui va da de inteles lacelelalte intrebari

adrian (6 comentarii)  •  22 iulie 2020, 12:43

probabil cel mai bun exemplu..Real Madrid..dupa meciul care a decis si matematic campioana a fost oprit Sergio Ramos la iesirea din baza de un jurnalist ca sa-i ofere un cadou. ..acesta a oprit masina ..si-a pus masca, manusi, si-a scos sticluta cu dezinfectant..a deschis geamul a luat cadoul si l-a pus intr-o alta punga...a multumit si a plecat. Probabil cel mai mare fundas din instoria lui Real si sigur intre cei mai buni din lume...la noi mistoul este la cote de campioni mondiali. Degeaba fac toti teste...daca cei din conducerea ddb nu le fac...astia au facut partie pana la Saftica...zilnic sunt cate doi trei acolo...pot face testele si ei??? poate de acolo vine nenorocirea de fapt..

Fane (132 comentarii)  •  22 iulie 2020, 13:35

Asta este cei care nu cred si nu se feresc sa suporte consecintele nivelului de educatie pe care il au. Cei de la jocul aceste de dat cu piciorul in minge fara prea multa gandire sunt cei mai grozavi,smecheri inconstienti. Au masini bengoase ,tatuaje neverosimile si partenere bombe.Virusul nu se atinge de ei.

Ereticul (4 comentarii)  •  22 iulie 2020, 14:01

Sint curios daca marele inchizitor ii va dedica un articol si presedintelui Joianis, acum ca toata Europa l-a vazut fara masca. Hai, Geambasu, stim ca poti!

Urod (194 comentarii)  •  22 iulie 2020, 14:20

Foarte buna remarca....NICIODATA ROXANA MARACINEANU N-AR FI AJUNS MINISTRU...PENTRU CA PRIMA CONDIȚIE ESTE SA FII *** CA SA AJUNGI IN MIJLOCUL CELOR CARE CONDUC....BINEINTELES , *** DAR CU SMECHERIE...ADICA SA TRANSMIȚI MULTA CINSTE FAȚA DE OAMENII CARE TE ALEG, DAR IN SPATE SA FII DIN GASCA CELOR FURA....PRECUM D-NA PINTEA....ITI DA-I OCHII PESTE CAP DE PREA MULTA CINSTE, IAR IN SPATE ESTI PRINS CU SPAGA ANCESTRALA ROMÂNEASCA . In rest trăim vremuri la care nu ne-am fi gândit vreodată, nimeni nu garantează ca purtarea măștii ne ferește 100%, dar totuși trebuie sa o facem pentru ca asa este corect.

dan (58 comentarii)  •  22 iulie 2020, 14:21

Articol corect, aveti dreptate. Totusi, nu cred ca in Romania este obligatorie purtarea mastii in aer liber deci exemplul cu Radoi nu este cel mai fericit ales...

dan (58 comentarii)  •  22 iulie 2020, 14:34

In plus, comparatia cu Franta este fara sens. Acolo s-a oprit campionatul din doua motive: 1. Se stie cit de seriosi sint latinii/francezii, in special cei din fostele colonii 2. Doar o singura echipa lupta pentru titlu -PSG S-a incercat inghetarea campionatului si in Spania dar acolo nu a mers fiindca sint cel putin 2 echipe care lupta la titlu: Real si Barca...

Urod (194 comentarii)  •  22 iulie 2020, 15:42

Am citit declarația lui Marcel Vela despre stadionul Dinamo.... O parte înaltă și una joasă...!!!!!... O porcărie arhitecturală românească, din care sa se fure bani și sa închidă gura fraierilor care vor stadion. Nu se Nu lăsați sa se întâmple asta... Mai bine fără stadion, hoții trebuiesc învinși... Incredibil la ce sunt în stare sa facă pentru a-și atinge scopurile... Nu mai exista frica de nimic în România. Hoții acționează la lumina zilei...

roy (1 comentarii)  •  22 iulie 2020, 15:59

mimamo e cel mai bun exemplu de club bolnav si la propriu si la figurat,urmeaza cufureul ,frf-ul trebuie sa aplice amenzi si retrogradare pentru cel care nu au respectat regulile si au riscat compromiterea campionatului.

flotor (2 comentarii)  •  22 iulie 2020, 16:36

si totusi...cum sa pui la nationala un antrenor care a refuzat nationala cand era jucator?

andipanda (20 comentarii)  •  22 iulie 2020, 17:29

Cuiva nu i-a placut expresia ca cei fara masca au ochii goi. Bine, ochi de peste e bine?

Eulescu (1 comentarii)  •  22 iulie 2020, 18:45

Cel mai bun articol pe care l-am citit pe gsp.ro in ultimul an ( cel puțin...). Bravo !

Ereticul (4 comentarii)  •  23 iulie 2020, 18:19

@Eulescu, în cazul ăsta, poate ar trebui să citești mai des.

Comentează