Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Dinamo chiar arată a retrogradată!

Hagi nu experimentează cu Dinamo. Cu Dinamo are o datorie de plătit. În general, Viitorul se simte confortabil contra lui Dinamo. Și este foarte bine când fotbalul nu devine un spațiu al cumetriilor. După Aventura cu Sepsi, Viitorul pare să […]

...

Despre dezastru cu optimism

Dinamo joacă joi împotriva Viitorului. Și, dacă nu v-ați dat seama ori ați plecat urechea la șoaptele persoanelor rău intenționate, Dinamo se află într-o perioadă în care joacă bine. Asta este părerea antrenorului Adrian Mihalcea. Grav este că omul vorbea […]

...

O posibilă Craiova Maxima

A fost o pledoarie pentru curaj, atitudine ofensivă, pentru fotbal generos. CFR are meritul că a participat activ la spectacolul propus de olteni. Mijlocul terenului, acolo unde se plămădește jocul. Așa zic înțelepții fotbalului. Itu, Bordeianu, Djokovici contra Nistor, Mateiu, […]

...

Mai dăm afară motoreta? Mai râdem de juniori?

Atunci când un jucător supraponderal și în general neantrenat, cum este astăzi Adi Popa, zburdă pe flancul apărat de Kilyen și cu o frână de motoretă veritabilă își aruncă adversarul în alunecare ca pe pârtia de la Clăbucet, lucrurile sunt […]

...

Despre solemnitatea prostiei

O posibilă continuare a articolului „DJ Djoko și asimptomaticii gândirii” al colegului Radu Naum. Era un editorial despre faptele de vitejie ale bravilor tenismeni sârbi și ale tovarășilor bulgari, ruși de de alte naționalități care dau peste nas sistemului capitalist. […]

...

Despre dezastru cu optimism

Adrian Mihalcea și Dinamo pregătesc meciul cu Viitorul într-o atmosferă propice performanței. Nu zâmbiți, oamenii vorbesc serios!

Permalink to Despre dezastru cu optimism
marți, 30 iunie 2020, 9:00

Dinamo joacă joi împotriva Viitorului. Și, dacă nu v-ați dat seama ori ați plecat urechea la șoaptele persoanelor rău intenționate, Dinamo se află într-o perioadă în care joacă bine. Asta este părerea antrenorului Adrian Mihalcea.

Grav este că omul vorbea serios. Dacă ar fi glumit părea deplasat, dar puteam aprecia încercarea de umor. Tot părerea tehnicianului ultimei clasate a Ligii 1, echipa care a încasat 7 goluri și a dat unul în cele 3 meciuri disputate de la reluarea sezonului, este că Dinamo nu se află într-o criză profundă. Dimpotrivă.

„Am fost înfrânți, dar cu un joc mai bun din partea noastră. Se vede o schimbare în bine din partea noastră față de meciul precedent”

Să nu îi supărăm pe domnii antrenori

Asta a declarat Mihalcea imediat după înfrângerea din meciul cu Voluntari, 0-1. Sigur, este un punct de vedere. O perspectivă optimistă asupra dezastrului. Apropo. Tot atunci, la interviul-blitz pentru televiziuni, Mihalcea i-a dat replica unei colege reporter. Fata îndrăznise să pronunțe sintagma „situație dezastruoasă”. O făcuse cu infinită precauție, să nu îl supere pe domnul antrenor. Așa procedează cam toți reporterii cu subiecții lor din dorința subînțeleasă de a nu-i supăra. Și în loc să îi curenteze, le dau calde, scuzați limbajul neacademic. Dânșii, domnii antrenori, sunt iuți la mânie și își iau jucăriile și pleacă.

Dinamoviștii, ca furnicuțele

Nu sunt la fel de spirt domnii antrenori atunci când trebuie să ofere soluții tehnico-tactice. Idei care să lumineze mințile fotbaliștilor pe care îi pregătesc și care să ne facă meciurile mai frumoase. Sau poate că strălucitele dumnealor planuri nu ajung la mintea și la sufletul jucătorilor. Ceea ce oricum este o problemă, nu-i așa, Adi Mihalcea? Festivalul paradoxurilor nu s-a oprit însă la micul paradox lingvistic creat de semnificația adjectivului dezastruos. Adrian Mihalcea a mărturisit în fața camerelor TV că și-a felicitat elevii, pentru atitudine și pentru că și-au creat câteva ocazii. Iete-te, alde Popescu și Sorescu sunt ca furnicuțele, strâng bob cu bob provizii. Puncte nu prea strâng, goluri nu prea înscriu ei. Primesc, în schimb, și gata, se creează echilibrul în natură.

Diferența dintre Adi și Dusan

Ar fi simplu să spunem că Mihalcea trăiește într-un univers paralel ori să continuăm ironiile. Sigur, acest Dinamo de-zas-tru-os nu este nici pe departe doar opera lui. Demobilizarea generală, discrepanțele salariale, nesiguranța, zvonurile despre vânzare, restanțele, creanțele nu sunt ale lui Mihalcea. Dar el a acceptat să fie antrenorul lui Dinamo știind toate astea. Nu a picat din Alfa Centauri, ca un omuleț care se hrănește cu raze ultraviolete și a descoperit craterele din Groapă care seamănă cu planeta lui îndepărtată. Mai mult sau mai puțin, Dusan Uhrin a lucrat la Dinamo în aceleași condiții. Și a bătut FCSB în formulă completă, nu a fost bătut de niște juniori, foști copii de mingi. Cam la asta se reduce discuția.

Hagi are de plătit ceva

Ultima în clasament, cu două meciuri mai puțin, ce-i drept, Dinamo arată mai rău ca niciodată în istoria ei de 72 de ani. Nu o spunem noi, ci statisticile. Urmează meciul cu Viitorul, iar întâlnirea cu Gabi Iancu și cu Rivaldinho va fi încă o încercare pentru apărarea de carton a roș-albilor. Căci este de presupus că Hagi nu va alinia garnitura secundă în fața adversarului care indirect l-a condamnat să joace în play-out. Așa te ajunge trecutul din urmă. Trecut recent sau evadat din negura timpurilor.

Retro gsp. Povești nemuritoare
Acum 43 de ani, Dinamo se consacrase deja campioană și Dudu Georgescu înscria 5 goluri în ultimul meci al ediției 1976-1977, încoronându-se cu a doua Gheată de Aur. Totalul neverosimil de 47 de reușite constituia recordul absolut al trofeului decernat de cotidianul L’Equipe. Dudu chiar era un mare fotbalist și un golgeter înnăscut și nu ar fi avut nevoie de acel circ pus la cale de politrucii și securiștii patrioți. Prin urmare, fondatorii competiției au suspendat acordarea Ghetei între 1991 și 1995, revenind din 1996 cu un sistem care răsplătea productivitatea atacanților funcție și de valoarea campionatului din care proveneau. Așa am desființat noi și alții ca noi o competiție europeană. Optimiștii vor susține că am ajutat la reformarea ei.

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Ilie (50 comentarii)  •  30 iunie 2020, 21:16

Bun articolul. Dar nu înțeleg vina lui Mihalcea. Poți avea 1000000 de idei tactice dar cu cine să le aplici. Nu am jucat fotbal ci baschet. Dar cred că pot să mă descurc la vârsta mea mai bine decât mulți de la Dinamo. Și sunt leat cu Mihalcea. Chiar un an mai bătrân. Cine a văzut că băieții ăia pot juca fotbal e de vină. Dar dacă decanul ziariștilor sportivi zice despre Alibec, acest nimeni în fotbal, că e un jucător de clasă nu mai e nimic de comentat. Vedeți că Vodă de la Sibiu a dat gol. Cred că îl caută Barcelona. Așa fotbaliști, așa impresari, așa ziariști.

Sasa (48 comentarii)  •  30 iunie 2020, 21:48

Adi Mihalcea este antrenorul pe care si-l permite Dinamo in acest moment. Sa fim obiectivi: conducerea, lotul de jucatori si situatia financiara sunt cum sunt. Ca sa aduci un antrenor de calibru la Dinamo-ul de azi (cu lotul si situatia financiara binecunoscute) trebuie sa dai un salariu serios, completat de o prima de instalare substantiale (asta ca antrenorul sa treaca cu vederea de o eventuala intarziere a salariului). Ori bani se pare ca nu sunt. Altminteri, niciun antrenor mai de calibru nu vrea sa isi asocieze numele cu cea mai proasta clasare a lui Dinamo din istorie.

sorinescu (6 comentarii)  •  30 iunie 2020, 22:06

Ai sa vezi ca ii batei pe Viitorul...no comment

F31M (50 comentarii)  •  30 iunie 2020, 22:25

"Dusan Uhrin a lucrat la Dinamo în aceleași condiții. Și a bătut FCSB în formulă completă, nu a fost bătut de niște juniori, foști copii de mingi. Cam la asta se reduce discuția." In sfarsit..

Urod (185 comentarii)  •  30 iunie 2020, 22:53

Corect articol ....Dudu Georgescu a fost un mare jucător, nu era vina lui pt ce si-au dorit potentații de atunci...cu certitudine că multor jucători de acum le-ar fi imposibil sa inscrie la antrenamente și cu poarta goală goluri, pe care Dudu le dădea cu ochii închiși. Dudu a înscris si pentru Naționala, si in meciurile internaționale intercluburi goluri , pe care cred ca nimeni nu are curajul sa le suspecteze ...dar nu se stie niciodată, nația română naste multe surprize. Despre Mihalcea , am mai spus-o și cu alte ocazii, stia perfect in ce se bagă. Trebuie să fim corecți și să spunen ca situatia lui este mai grea față de momentul cand o fost Uhrin. Dar oricum, declaratia lui o putem numi chiar iresponsabilă. El are vina ca a acceptat, dar aceeași vină, chiar mai mare o au cei ce i-au propus. Despre ei ar fi interesant un articol....nu m-as mira sa fie si Prunea amestecat in numirea asta, ca il vad foarte virulent in ultimul timp. O virulență ciudată, smechereasca ,folosită de cei ce se simt cu musca pe căciulă dar care vor să se extraga de la răspundere. Mihalcea nu avea nimic care sa-l recomande pentru Dinamo de azi si nici pentru un Dinamo in normalitate....Dusan Uhrin este antrenor, dar si pentru el toate au avut o limită ...Cu el , Dinamo nu ajungea în starea asta in play out...

Victor (18 comentarii)  •  30 iunie 2020, 22:58

Se intelege ca de aia au suspendat aia aia in 1991, ca securistii ( tot astia, intotdeauna astia) au facut aia in 1977.Zbang!Au latenta mare prietenii tai din vest, se vede.Se pornesc greu da' atunci cand o fac, rup...Oricum, e trist, este a doua oara in ultimul timp cand lovesti aiurea in dl. D.Georgescu.E pacat pentru ca omul este de un mare bun simt si nu are nici o treaba in nenorocirea la care ati pus si voi, presa, umarul.Dar de ce sa ma mir de atata lucru?Voi, niste admiratori declarati al sistemului vestic, stati in genunchi si cu mana intinsa la guvernul dambovitean...

Urod (185 comentarii)  •  1 iulie 2020, 0:31

Apropo.... Sigur ii bate Viitorul, nu este nicio îndoială... Iar banii spaniolilor dacă nu au ajuns Marti, în mod sigur nu a fost trimiși nici măcar Luni, pt ca banii fac prin conturi 24 de ore...

PCH a spurcat antrenorii (5 comentarii)  •  1 iulie 2020, 0:31

... de care avea nevoie Dinamo acum. Domnule Geambasu, explicati tactica de joc a lui Mihalcea in cele doua meciuri de campionat. Meciul de cupa cu FCSB nu se pune. Poporul microbist trebuie sa stie ce fel de antrenori secunzi sunt adusi la echipa nationala a Romaniei si rezultatele s-au vazut. Mihalcea, bun prieten cu unu', Guritza, a ajuns sa stea pe banca nationalei ca secund!! Pentru merite deosebite!! Daca nu stiati Mihalcea a fost propus pentru titlul de cetatean de onoare al Sloboziei, nu si al...Calarasiului pt ca se confunda cu titlul de la BOR pt episcopi!! Nu conteaza ca Mihalcea scufunda Dinamo dupa meciuri in care echipa arata din ce in ce mai bine atat timp cat Mihalcea e trecut in cartea de istorie a fotbalului din Baragan ca fiind primul antrenor din Ialomita care antreneaza in liga1. Acestea fiind infaptuite Dinamo poate retrograda linistita, Mihalcea si-a facut doar datoria! Sa stea Mihalcea pe banca lui Dinamo pana cand matematic niciun antrenor n-o mai poate salva. PCH si-a indeplinit planul de a cotiza pentru Negoita, acesta doar autocarul mai are sa-l vanda si ii lasa cu chilotii la glezne.

Cristian B (22 comentarii)  •  1 iulie 2020, 0:36

Nistor era 60% din echipa. Jucător ca a deranjat pe multă lume dar care merita tot respectul pentru ceea ce dă pe teren. Craiova a făcut o super afacere cu el și cred ca dacă o sa fie lăsat sa joace ceea ce știe, Craiova poate câștiga titlul. Dacă Cicâldău înțelege ca Nistor a fost adus să-l ajute, atunci nu au limite. Cei doi seamănă leit la joc cu Dorinel Munteanu, un număr 8 care poate oricând sa scoată jucător din joc, sa paseze decisiv sau sa înscrie.

Andrei F (657 comentarii)  •  1 iulie 2020, 1:27

Daca europenii ar vedea cum se joaca Dinamo- Steaua cu spectatori sunt sigur că ar retrage României dreptul să credem că am juca fotbal...Cum jurnalistul este suporterul echipei care strica fotbalul este de înțeles de ce se face că nu vede...Daca ultimul meci Dinamo- Steaua se juca cu spectatori scorul era 3-0 pentru Dinamo...Bine, ,,spectatori,,?

Minunea De DiviziaB (5 comentarii)  •  1 iulie 2020, 6:11

Dinamovisti, in viata asta mai avem ceva de retrogradat!

Ilie (50 comentarii)  •  1 iulie 2020, 6:46

Eduard Apostol iar aberează despre investitorii turci și spanioli de la Dinamo. Probabil că a băgat 48 de euro în programul DDB și îl cicălește nevasta acasă. Puneți mâna de la mâna su salvați-i căsnicia omului. Că altfel va trebui să se ducă să muncească cu adevărat, nu să scrie niște minciuni.

VEBER (1 comentarii)  •  1 iulie 2020, 7:27

...daca pica in B ....cind va reintra? Ceva de neimaginat.

17 Nentori Tirana (629 comentarii)  •  1 iulie 2020, 19:43

Condoleante sincere ! Cartile - Doar Dinamo Bucuresti - par facute pentru retrogradare. Negoita nu-i cazut in cap, nu cred ca-si poate permite sa-si bata cineva joc de el, iar in caz de retrogradare voita eu cred ca Negoita va retrograda echipa pina in judeteana, unde o va tine ca pe potaile lui Mister, - ca cit costa ? - asa ca as avertiza ca orice calcul cu Dinamo mai ieftin in B este profund eronat. --- Sint si eu curios sa vad ce-o sa faca Hagi. E orgolios si marinimos in acelasi timp, eu sper sa nu bage juniorii. In orice caz doar Hagi v-ar mai putea da puncte, fara ele puteti deja sa va antrenati la matineu. --- PS Foarte bine observat, un eveniment important in istoria Roma-niei. Dudu, Camataru, Mateut - pai draga Geambi daca te facea mama militian cred ca luai si tu Gheata de Aur. UEFA a trebuit sa desfiinteze trofeul – ce sa faca ? Singura solutie ! - caci cu nea astia Luceferii de la DDB, ADN, … nu se poate discuta nici azi.

Comentează