Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

O posibilă Craiova Maxima

Toată admirația pentru Bergodi și “baieții” lui.

Permalink to O posibilă Craiova Maxima
duminică, 28 iunie 2020, 10:36

A fost o pledoarie pentru curaj, atitudine ofensivă, pentru fotbal generos. CFR are meritul că a participat activ la spectacolul propus de olteni.

Mijlocul terenului, acolo unde se plămădește jocul. Așa zic înțelepții fotbalului. Itu, Bordeianu, Djokovici contra Nistor, Mateiu, Cicâldău înseamnă avantaj Craiova. Pe hârtie și pe teren. Plus de tehnică, de imaginație, de forță chiar.

Atacul, acolo unde munca mijlocașilor poate prinde rod. Deac, Omrani, Costache contra Ivan, Koljici și Mihăilă. Echilibru aparent, dar clar fiecare cu două mâini moarte. Costache la CFR, Ivan la Craiova. Plus că Omrani pare plictisit. De prea mult bine?

Apărarea. Avantaj categoric CFR, Craiova șchioapătă ca Bălașa, care avea crampe musculare din minutul 65. Așa a fost posibil golul bătrânului Vinicius, care egala la 2. Dar se petrecuseră multe până atunci. Craiova jucase impecabil 55 de minute, înscrisese două goluri prin Koljici și Mihăilă, arătase curaj și calitate, organizare și o subtilă capacitate de a aspira forța adversarului.

Iar golul bosniacului Koljici, primul al partidei, demonstrează a nusemaiștiecâtaoară că fotbalul este o activitate în echipă, dar nu funcționează după principii democratice. Nu masele decid, ci personalitățile. Iar Koljici este un atacant cu personalitate. Șutul pe jos, fără ezitare, l-a făcut pe Arlauskis prea mic pentru o poartă atât de mare.

Craiova primelor 45 de minute a fost o echipă mai ofensivă și mai bună decât CFR. Hotărâtă, pregătită, cu lecțiile învățate. Și să terminăm odată cu clișeul școlii italiene, apropo de Bergodi.

Craiova a dat tonul meciului, CFR a fost obligată să răspundă. CFR nu și-a mai putut permite să apere meschin rezultatul, ca la partida cu FCSB. Campioana cu repetiție a fost silită să se ridice la nivelul impus de adversar. Să iasă din tranșee, nu să tragă mereu cu lunetiștii. Așa au rezultat ocaziile importante ale lui Djokovici și Itu.

Agitația lui Petrescu este parte organică a spectacolului. Pe cât de ermetice sunt echipele lui, pe atât colorate sunt ipostazele antrenorului pe persoană fizică. Golul lui Mihăilă, care a fructificat pasa oportună a lui Andrei Ivan, a fost o lecție de contraatac și de atac în același timp, fiindcă reacția oltenilor a fost posibilă pe fondul unui joc la alibi al clujenilor.

Deac a speculat adevărul simplu că Bancu nu este fundaș stânga și a făcut 1-2, apoi Vinicius, de care pomeneam mai devreme, a profitat că Bălașa și Acka sunt fundași centrali așa cum este Bănia patria flegmaticilor. Și a egalat.

În timp ce scriam „De ce încă o dată senzația aceea că echipa lui Dan Petrescu și-a păcălit cumva adversarul? Măcar Craiova rămâne învingătoarea estetică a derbyului”, Cicâldău făcea dreptate. CFR-Craiova 2-3.

Un gol nu atât de estetic, cu deviere din călcâiul lui Camora, dar atât de necesar pentru justiția minimă a fotbalului.

Craiova arată bine, respiră tinerețe. CFR arată bine, respiră echilibru. Am avut un meci frumos, avem un duel pentru titlu. Restul sunt statistici.

Comentarii (28)Adaugă comentariu

ulise (1 comentarii)  •  28 iunie 2020, 22:59

CFR a jucat groaznic si Craiova a facut 2-0. CFR s-a trezit si a egalat, nu a inchis jocul (cum face DP de obicei) si a cautat victoria. Impotriva jocului, golul a picat la cealalta poarta. Dupa ocazii, clujenii au fost superiori. CFR nu a primit un penalty la Costache in start de meci, iar golul 2 al oltenilor este suspect de ofsaid. CFR i-a tratat de sus pe olteni pana la 2-0 si la 2-2. Esecul este consecinta acestei atitudini.

CFR4x4 (1 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:03

DACA si cu poate...gandesc acum CFR-istii. Daca "***,omul de casa al CFR-ului" (cum spun cei lipsiti de argumente reale) dadea acel 11m recunoscut si de olteanul Craciunescu..la 0-0,poate se marca si sigur era altul jocul..si rezultatul ! Felicitari invingatorilor !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silviu (8 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:03

Ramai la Metallica si Glastoburry Rock Forever

miami (32 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:19

Cand Geambasu scrie doar despre fotbal si nu despre Gigi Becali sau Nicu Ceausescu,scrie chiar bine.Un articol realist. Poate primul articol bun din ultimele 6 luni scris de Geambasu.

FLO (2 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:20

Esti jurnalist. Atat tu cat si unii colegi de-ai tai din mass-media folositi acele trucuri de .. click" pe stire sau informatie. De multe ori va contraziceti pe voi, fiecare, (laude sau critici). Asta e jurnalismul si legea care e de patea voastra. N-o sa stau acum sa scriu .... multe. Dar imi pare rau... ,,, Cicâldău făcea dreptate" intr-o tara in care vai de capul nostru in toate sporturile iar cu mila Domnului CFR ne-a mai scos cat de cat in lume in 2019. Parea-i om cu cap... dar pt. o simpla stire cu denigrarii ... nu-i bine. Stim cu totii ca fotbalu nostru e varza. Ai lovit in inima CFR-ului... prin simplu fapt ca esti jurnalist. Atatia ani mi-ai placut...dar...,,, ''Cicâldău făcea dreptate". Cu siguramta ai sa-mi dai reply ca ,, ar fi conform jocului". Probabil. Dar nu era formula exacta pentru dat click pe stire. Iarta-ma. sa-ti fie rusine! Daca voi (jurnalistii sportivi ) ve-ti continua in acest stil doar pt. a va justifica salariul.... sportul romanesc... sa-si ia adio. Nu faceti nimic pentru a-l incuraja. Sunt multe de spus, dar nu mai am rabdare sa bat la tastatura...oricum daca cumva imi raspunzi.. e clar ca sunt scuze... sau alte interpretari ale postarii tale, scrise. Nu te mai obosi. De 30 de ani ...sunetm dusi cu zaharelul. Fac prin acest reply un apel la toti jurnalistii. NU SUPARATI SPORTIVII . nu sunt remunerati cum ar trebui si nu-i descurajati. (chiar daca sunteti.........influentati).CEAUSESCU-ROMANIA-LOS ANGELES 1984.

George Popescu (20 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:31

După victoria Craiovei Victor Piturca este cel mai trist dintre romani.

teorema lui Pita Gora (64 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:52

Penalti clar la Costache, refuzat de arbitrul saivanului, pentru interesele saivanului. Cu un început cu 1-0 pentru Cluj, altfel se juca meciul. Clujul joacă NIMIC! Nu de azi. De 1 an și jumătate, de când Neluțu (partenerul de dialog la telefon pe teme de fotbal al apropitarului saivanului; apărut peste noapte din spuma de servici-i, domnul Iuliu Mureșan a fost clar!) s-a dus în Dubai ca să-l convingă pe "Bursuc" să lase China și milioanele de $, și l-a adus la Cluj. În meciurile de cupe europene am văzut aceleași lucruri ca azi. Iar acum o lună, Minteuan a fost alungat din club de același *** Neluțu! Mara zicea ieri-alaltăieri că nu-l vor pe un sîrb de la saivan, că Clujul are 6 fundași centrali... Realitatea, demonstrată și azi, e că Clujul are UN SINGUR FUNDAȘ CENTRAL: Vinicius! ...pe care, dacă "Bursucul", "în pană de" ORICE, îl trimite să dea gol - fiindcă Omrani nu știe ce să facă pe teren, dar e ținut pe teren de 1 an și jumătate, Traore nu poate să facă ceva pe teren, iar Țucudean e ținut pe bancă sau în tribune fiindcă are gura mare - Clujul nu-l mai are în apărare, și Clujul ia goluri! Burcă și Bordeianu au arătat ce au arătat și în cupele europene: că-s ăia buni di la Buot'șăni. Cine face echipa și o antrenează (chiar el ne-a spus-o, cu gura lui!)? "Busucul"! Cine-l ține aproape pe "Bursuc", ca Dumnezeu pe sfîntu' Petru? Neluțu! QED

Umilă părere (67 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:52

Profesorul Gheorghe Constantin spunea o dată: “Suntem mai latini decât latinii, după înfrângere vedem totul în negru, iar la victorie suntem campioni mondiali”. Ajunge un singur meci de calitate și întrezărim o nouă Craiova maxima. Plictisitorul joc la ciupeală al echipei gazde a fost anihilat de tonicitatea și agresivitatea craiovenilor, chemați astăzi la ultimul apel. Finalul de sezon devine mai atractiv, datorită nesperatei victorii obținute de elevii simpaticului Bergodi, titlul rămâne incert. S-auzim de bine!

Maoru (6 comentarii)  •  28 iunie 2020, 23:57

Foarte bun articol, felicitari!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  29 iunie 2020, 0:12

Sunt suporter al Craiovei dar nu ai nici o sansa sa cistigi campionatul cu Acka, Ivan, Vatajelu. Bancu ar trebui sa fie doar rezerva nu capitan.Insa locul 2 nu are cum sa-l mai piarda zic eu. Ceea ce e destul de OK.Elvir Koljici -este un mare atacant---avem noroc ca saracul, se accidenteaza fff des---nu stiu din ce cauze--altfel ar juca prin Bundesliga.

Cristian B (41 comentarii)  •  29 iunie 2020, 0:27

Un meci frumos între 2 echipe complet diferite, CFR o echipa conservatoare, speculativa și foarte bine organizata( nu a fost cazul și in prima repriza), Craiova o echipa tânăra, tehnica, rapida, care se bazează prea mult pe tresaririle de orgoliu nebune ale “mânjilor” pe care îi are în componenta. Craiova o echipa in forma după pauza cauzată de pandemie, CFR un pic obosita și plictisita. Sper ca in ultima etapa sa fie aceiași diferența de puncte și sa vedem un meci cel puțin la fel de frumos ca cel de azi. Sa câștige cine va juca mai frumos și mai bine. Sepsi este a 2 a echipa in forma al acestui sfârșit de campionat, cu câțiva jucatori tineri foarte interesanți. Fără Nistor la Dinamo, viața e pustiu, dar sper sa poată câștiga un campionat cu Craiova, dacă va merita.

DJ Thrror (46 comentarii)  •  29 iunie 2020, 0:38

CFR sau Craiova... OK, oricare dintre ele, doar fcsb NU !!!!

Andrei F (698 comentarii)  •  29 iunie 2020, 0:45

Sunt curios daca Becali îi întoarce serviciul lui Rotaru și baga și el o echipa de copii cu echipa care trebuie...Și el trebuie să se pregătească pentru finala Cupei României,nu? Și este curios că GSP nu știe nimic de problemele de la Cluj de care vorbește Dan Petrescu mai ales că zilele trecute am citit că s- a făcut plățile pentru toate datoriile din urmă!GSP se canonea sa creeze probleme la unele echipe dar acum sa nu știe nimic? Miroase...a partizanat...Apoi Craiova maxima pentru o echipa care în primul meci de play off au câștigat cu arbitrii cu Mediașul...au luat o bătaie mare cu Steaua și au câștigat greu in extremis cu Astra și Botoșani...?

Andrei F (698 comentarii)  •  29 iunie 2020, 0:48

@ CFR 4_4 Tănase cu Gazul a luat și el galben la o fază asemănătoare...Și el a intrat într-un picior pus spre direcția de alergare...

Ciollo (3 comentarii)  •  29 iunie 2020, 2:31

Care "aparat meschin rezultatul", mai geambasule? Echipa care are cele mai multe goluri marcate in liga mamalicichi?... O sa sarbatoresti rezultatul acesta maxim 2 saptamani apoi, o sa plangeti din nou .

Sax (50 comentarii)  •  29 iunie 2020, 3:58

Prostie Maxima!

Ilie (150 comentarii)  •  29 iunie 2020, 7:07

Ai văzut alt meci. Golul doi al Craiovei a venit după un offside mare. Iar de la 2-1 Craiova a jucat penibil. A fost un meci slab . Dar, după atâtea meciuri câștigate fără merit, CFR a meritat această înfrângere. Craiova, dacă merge în UCL, se va face de râs pentru că nu are antrenor. CFR are lotul îmbătrânit, dar Petrila a jucat promițător. Totuși, vom vedea dacă Craiova va bate Steaua. Dacă echipa lui Rotaru susține că e Universitatea Craiova atunci și R București a primarului pesedist din B e Rapid atunci și echipa lui Becali e Steaua. Și, implicit, și FC Botoșani este Real Madrid.

Filip (3 comentarii)  •  29 iunie 2020, 9:24

Apropo, unde a dispărut Andrieș Maria....😃

itu52 (288 comentarii)  •  29 iunie 2020, 10:04

Crește numărul „repatriaților” la Craiova, are toate șansele să ajungă „maxima” în interior și „minima” în exterior. Golul doi, cel iepuresc, salvează prestația previzibilă a tandemului Ivan-Mihăilă. Joacă în general într-o și după ureche, nu vor găsi niciodată, în străinătate, o echipă care să bage bani în așa ceva. Messi e mare pentru că „risipește” foarte puțin, construcția este la el, tot ce pleacă din piciorul lui are mari șanse de reușită. Salvați-l pe Mihăilă să nu ajungă „iepure vopsit”, în afară nu poți avea randamentul de 1/4, devii repatriabil. Pe acolo ca să faci parte din echipă, trebuie să arăți „ce faci pentru echipă”. Încărcătura partidei a împins meciul în zona reușitelor ediției în curs. Împreună cu Viitorul, care are un plus la construcție, cele două asigură garanția unei revigorări a întrecerii pe viitor. „Bursucul pedagog” depresurizează lansând ideea „Craiova are prima șansă”, se dă broscă țestoasă și vrea să adoarmă vigilența iepurească. Ar fi bine să-i reamintească cineva că Pițurcă s-a retras în cochilie și că Bergodi este „destupat” la minte. Cum se zice „urma alege”, adică „care pe care”.

Popa Ionut (1 comentarii)  •  29 iunie 2020, 10:51

Omrani nu poate juca niciodata in data lui Rondon..dar na...trebuie vandut...Rondon e ,,batran''.

gio (16 comentarii)  •  29 iunie 2020, 11:37

Nu inteleg de ce presa s-a facut ca nu vede penaltyul din min 5 si golul din offside. Ostilitatea GSPului fata de CFR este evidenta, ba o acuza ca primeste prea multe penaltyuri, desi e doar pe locul 4 la acest capitol, ba ca joaca meschin si defensiv desi are cele mai multe goluri marcate, ba incearca sa minimizeze performantele europene etc. Daca ia titlul Craiova, pariu ca gspul va sustine impostura adunand titlul la celelalte 4 ale adevaratei Stiinta.

a dica (129 comentarii)  •  29 iunie 2020, 12:09

Cu un Cicaldau nu se face... Craiova maxima! Si asa, jucand prost, CFR trebuia sa castige. Norocul din meciul cu FCSB s-a intors pe partea cealalta.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  29 iunie 2020, 12:16

Am sustinut mereu ca Dan Penalti a facut minuni cu trupa pe care o are. L-am vazut iar cazind ca la teatrul de comedie, iar si iar, pe Costache – si-a tras genunchiul sting cu mult inaintea unui contact voit pe dreptul, dar aproape inexistent ! - , asa cum cad toti ai lui Penalti in toate meciurile, la absolut fiecare contact. Atit i se poate evental reprosa lui D Penalti. Mare, mare antrenor. Dar, scuze Geambi, vorbesti de Maxima ? - cu fotbaliatorii astia ? N-am vazut decit un mic rezumat, asa ca nu pot spune mai mult. Sa-i vedem cu o echipa care ataca si fara un arbitru FIFA. Iar cu Botosani au avut noroc caci CraiOlganii erau total nepregatiti, cel mai bun de ieri iesise accidentat din masacrul la care a fost supusa „Maxima“ de catre rezervele si juniorii lui Hagi. E oare posibil sa fi fost inscenate doua cazuri de COVID ? In orice caz CraiOlganii le-au aruncat in strada valizele Botosanenilor in miez de noapte !!! N-aveau saracii nimic cu ce sa se intoarca in Moldova lor, cucerita de olteni prin jerfe inimaginabile: au cazut 17 Prazuri, in ciorbe, plante eroi ai neamului, ca CraiOlganii sa dicteze unui moldovean. Valea olteanul si arabul roma-n i-au mai bagat si in carantina. Astfel ca la Botosani o se serveasca o saptamia numai apa cu praz si ardei iute inainte de meci, o sa se ascuta crampoanele. Nu au nici o sansa la titlu. Poate Steaua daca preia comanda Pintili iar Arges si MM ramin ca decor. --- Iar Dinamo, cu magazionerul, alta smecherie roma-neasca, dupa cum vezi, si-a dat cu stingul in dreptul. Saracu Mister, eu il inteleg, m-a impresionat iar cind si-a dat potaile afara. Eu nu-mi pedepseam amimalele dar recunosc sincer tirania mea pacatoasa ca le promiteam o portie extra doar daca bateam Dinamo. De la anul sa nu mai aiba animalele mele o sansa la extra plus lugu-lugu sapamini intregi ? - iti dai seama cine pierde daca pica Dinamo ? Condoleante sincere maestre.

Capsa3 (4 comentarii)  •  29 iunie 2020, 13:24

Cfr a jucat groaznic cu Steaua,și a câștigat. În meciul cu Fc Botoșani,nu au fost nevoiți ca să depună prea mult efort,echipa din Botoșani a avut grijă ca să nu-i încurce pe clujeni. Cfr,de la reluarea campionatului,nu a arătat că e stăpână pe vreun meci.Nu degeaba,după meciul câștigat cu 1-0 cu Steaua,Petrescu se plângea de jocul echipei sale. Craiova,dacă vrea să spere cu adevărat la titlul de campioană,trebuie să bată pe steaua,și nu-i prea văd capabili.Cu Steaua,mereu sunt altfel de meciuri,și la olteni nu le-a prea ieșit.Au pierdut 4-1 în tur...si alte scoruri de genul ăsta. Dar suntem după pauza provocată de pandemie....echipele arată altfel... Vezi cazul DDB....DezastruDinam0Bucuresti.

antisistem (1 comentarii)  •  29 iunie 2020, 15:56

Ziaristii buni din Romania ii numeri pe degetele unei singure maini. Geambasu nu e nici degetul mic de la picior!

Noi buzunărim, nu gândim (2 comentarii)  •  29 iunie 2020, 16:40

Domnule Geambașu, sunteți unul dintre puținii a cărui descriere este corectă, realistă. Excelent editorial, sincere felicitări!

Garido (18 comentarii)  •  29 iunie 2020, 19:39

Tragedie nationala ,echipa campioana antifotbal cu o medie de 3.000 de spectatori / meci a primit inca o lectie de fotbal .. Pacat ca ceferistii nu au primit acel ceva se ii caracterizeaza ,un penalty . Renumitul antrenor D.P. Penalty ar fi primit inca un contract fabulos in ...... China ,in Europa mai greu .

?????? (278 comentarii)  •  30 iunie 2020, 17:18

@ Bă ce treabă are arbitrajul sportiv cu criteriul financiar de un tribunal sportiv restrânge activitatea sportivă pe criterii financiare, ?

Comentează