Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Să ne spălăm pe mâini! Așa, și restul?

Fără nicio legătură cu fotbalul, cu sportul. Sau dimpotrivă, acum când totul are legătură cu totul, câteva observații provenite din exercițiul profesiei de ziarist. Știți, acea meserie și acea categorie de oameni antipatici, cârcotași, dușmănoși, bănuitori, care intră cu bocancii […]

...

50% FCSB. Urmează avalanșa!

Gigi Becali minte cum respiră. Și respiră ușor, din fericire. Ideea este că nu toată suflarea fotbalistică fecesebistă a aplaudat micșorarea cu 50% a salariilor. Anunțată zgomos de patron, la fel ca atunci când donează un sul de hârtie igienică […]

...

Flacăra Jocurilor s-a stins. În sfârșit!

Știam. Japonezii au o aplecare specială pentru simboluri. Orașul Sendai din nord-estul țării, greu lovit de cutremur și de tsunami în 2011 (peste 16.000 de morți), a fost ales să întâmpine flacăra olimpică. Drept semn al revenirii la normal, la […]

...

Cazul Alin Fică. Un posibil epilog

Timpul nu vindecă orice. Timpul nu șterge orice urme ale răului pe care îl facem invocând mereu cauze nobile. Sau nici măcar. Deși s-a încheiat 0-0, Gaz Metan-CFR nu a fost un meci fără istoric. În primul rând că a […]

...

Țuica și planeta care ne respinge

În vremuri care dau fiori, puțini oameni rămân calmi, lucizi, atenți cu semenii. Grijulii nu doar cu propria igienă corporală, ci și mentală. Netul este inundat de prostii apocaliptice, teorii ale conspirației vâjâie prin blogosferă și Noua Ordine Mondială orchestrată […]

...

DDB fără FCSB

Echipa lui Becali a absentat de la întâlnirea cu derbyul, iar înfrângerea cu 2-1 nu este o întâmplare

Permalink to DDB fără FCSB
luni, 17 februarie 2020, 12:09

Lăturile refulează la derby. Scurgerea înfundată a societății adună în tribune foști, actuali și viitori penali. Alături de glorii ca Ilie Năstase sau Cristina Neagu în sectorul VIP stau laolaltă interlopi de rând și interlopi fruntași, oameni care au țepuit Statul Român cu sute și sute de milioane de euro.

Când vor să execute un corner, jucătorii sunt bombardați cu obiecte care prisosesc pe la casa omului, în special petarde, brichete, resturi menajere și scaune care fac parte din inventarul Arenei Naționale.

Miroase a violență, a proastă creștere de cea mai pură esență. Coronavirusul nostru este cocălăria. Vaccin pentru așa ceva există, dar nu-l folosește nimeni.

Sigur că nu toată lumea e așa. Problema este că personajele alea cu cefele groase și buzele botoxate se văd. Ei/ele sunt filmați, căutați, curtați. Asta e, îți pui mâinile la nas și te uiți la meci.

Care are ritm, îndârjire, nu și calitate fotbalistică. Este un derby second hand. Golul de autor al lui Andrei Sin vine în antiteză cu deficitul general de tehnică, de unde și uimirea versus stupoarea care pogoară peste stadion.

Urmează apoi accidentarea îngrozitoare a lui Perovici, pe punctul să sucombe după șutul în plină figură al lui Iulian Cristea. Există însă domnișoare în tribună care se simt bine și zâmbesc în fața camerelor care le ipostaziază tâmpenia. Să ne simtem bine, fetelor!

FCSB rămâne în 10 după eliminarea logică a lui Cristea și chiar se simte mai bine decât în 11. Dovadă egalarea survenită din penalty după faultul prostesc al lui Filip la Planici. Așa se încheie prima repriză, cu fotbal cu pipeta și cu multă încrâncenare.

A doua începe cu intrarea lui Oaidă și Adi Popa în locul lui Olaru și Moruțan. Antrenorul, care nu doar că nu stă pe bancă, dar nici nu este în tribună să-și mângâie mătăniile, înțelege că nu poți rezista încă 45 de minute fără sânge proaspăt dacă joci în inferioritate numerică.

Cu un om în plus, dar și cu o idee de joc peste adversar, Dinamo trece în avantaj grație golului înscris în minutul 62 de repatriatul Vali Lazăr. Întreruperea partidei și plecarea echipelor la vestiare completează tabloul așa-zisei atmosfere incendiare produse de ultrași. Iar FCSB arată mai rău decât Voluntari, echipa care tocmai făcuse instrucție cu Dinamo. Dar echipa lui Uhrin, clar învingătorul profesional al derbyului, are puterea să întoarcă logica prescrisă a derbyului.

Victoria lui Dinamo răsplătește dăruirea și organizarea, plus o formă de revoltă a celui crezut învins dinainte. Înfrângerea FCSB-ului marchează falimentul pseudo-credinței că o colecție de speranțe antrenate de un executant al ordinelor lui Becali pot construi imaginea unei campioane.

Restul sunt petarde. Și ironiile bâlbâite de Florin Tănase înainte și după meci.

Comentarii (21)Adaugă comentariu

motanul incaltat (373 comentarii)  •  17 februarie 2020, 2:20

Esti dinamovist si te bucuri... Dar ai dreptate. FCSB e o echipa de play-out. Iar perlele ei sunt din plastic de cea mai proasta calitate si fara nici o valoare.... Pina acum credeam ca Papura e cel mai incompetent personaj din fotbalul romanesc, dar Vintila cu declaratiile de presa de dupa meci ii da clasa....Un elev de clasa zero era mai coerent si mai logic....

Mozzie (8 comentarii)  •  17 februarie 2020, 2:22

Doar bijuteriile lui Becali nu s-au vazut, au batut degeaba drumul oamenii lui Klopp, altadata sa vina la un meci cu Voluntari, Botosani sau alt satelit becalian, daca vor sa-i vada miscand.

Gelula (11 comentarii)  •  17 februarie 2020, 3:37

Apropo de cocalarie , când o mai invita colega stucan pe femeia alfa la voi in emisiune? Daca are și pălăria aia de neam prost e ideal. Și mai luati-va toți de Hagi, căci asta face GSP, cultiva cocalareala. Urate vremuri Cristi nu-i așa?

Cristian (19 comentarii)  •  17 februarie 2020, 4:30

Sunt dinamovist și rezultatul ma mulțumește intr-o oarecare măsură. Sunt nemulțumit ca la Dinamo nu au existat o minte limpede după eliminarea lui Cristea. Fabrini este foarte talentat dar suferă de narcisism și nu poate deocamdată înlocuiască plecarea lui Nistor. Mult mai bun la duelurile 1 la 1 dar îi lipsește altruismul pe care un conducator de joc trebuie să-l aibă. Dinamo putea ușor sa marcheze de 4-5 ori la felul cum a evoluat adversara de azi. Din păcate in presa de azi nu sunt lăudați decât marcatorii de goluri, însă cei care câștiga meciurile sunt coechipierii lor care muncesc din greu și contribuie esențial la succesul unei echipe. Nedved și Modrici au fost excepții in aceasta era fotbalistică dominata de CR7 și Messi. Messi îi face sa strălucească și pe cei de lângă el, in timp ce Cristiano e un etalon al fotbalistului egoist și oportunist care trăiește din munca altora. Trăim intr-o perioada a milioanelor și a miliardelor , in care contează foarte mult câți urmăritori ai pe contul de Instagram sau twitter , in care valoarea nu e stabilită de cât muncești pe teren, valoarea se măsoară in argintii care îi aduci in visteria ta, a clubului și a sponsorilor. Numai ca exista in lumea noastră cineva sau ceva care de multe ori face dreptate și îi încununează pe cei care merita cu adevărat. Astăzi au câștigat suporterii care au adus de acasă și nu cei care au ieșit din “pescarie” și au venit sa cerseasca. Au câștigat fotbaliștii care merg cu metroul, nu cei care își cumpara limuzine care costa cât bugetul de salarii pe o luna al celor care merg cu metroul. Păcat ca nu toți suporterii dinamoviști sunt Civilizați și Decenti. Mesajele, scenografiile și cântecele sunt cele care te ridica deasupra celorlalți și nu scaunele rupte, trivialitățile sau obiectele aruncate in adversari. Ca suporter dinamovist mi-e dor de Steaua, Steaua aia din liga a 4 a, FCSB nu este continuatoarea Stelei lui Bumbescu, Iovan, Lăcătuș, Tudorel Stoica și chiar Ilie Dumitrescu. Steaua nu poate avea patron, manager și șef de galerie trecuți pe la “Pescarie”! Armata înseamnă decenta, clasa, fair-play, respect pentru adversar și nu aroganta, dispreț, lăudăroșenie, minciuna. Poate ca intr-o zi totul va reveni la normal și in țara noastră și toți acești șarlatanie vor dispărea din societatea românească și adevăratele valori vor conduce țara și sportul, pana atunci: “vrei sa schimbi lumea? Începe de la tine!” Arbitraj de nota 9!Arbitrul nu a fluierat la toate simulările jucătorilor din ambele echipe și a procedat foarte corect la CRISTEA dându-i cartonas galben in prima faza și după ce a constatat gravitatea loviturii a scos cartonașul roșu. Singurul reproș e ca a uitat sa fluiere finalul.

Adi (1 comentarii)  •  17 februarie 2020, 7:28

DA !! In 2 minute am citit cel mai bun articol vazut vreodata in presa noastra. Scurt, sincer si exact pe subiectul dureros al societatii si sportului nostru. Felicitari pt sinceritate si curaj. Sper ca pe viitor sa fiti un exemplu si pentru colegii dumneavoastra facatori de articole mincinoase despre perle, diamante si zeci de milioane de euro, indiferent ca subiectul ar fii un rege un cioban un palmier sau doamne doamne !

Simeone (4 comentarii)  •  17 februarie 2020, 8:08

Nu știu de ce dar aveți perfecta dreptate. Ați punctat aproape tot. Rămâne doar sa ne întrebam dacă asa va arata și Naționala României la meciul cu Islanda, însă acolo noi nu avem un Pulici, un Vinicius, un Planici. Sintem doar noi cu oile noastre

14you (2 comentarii)  •  17 februarie 2020, 8:25

Salut!Pentru Dinamo este o victorie buna pentru moral,am mizat pe asta,pentru ceilalti ii trag inapoi tocmai tembelul de gigi,ba cu streangu'ba cu matanii,nu e atitudine sportiva doar balci si mahala!Cred ca mai bine le statea in coada clasamentului sa invete,reinvete,modestia!Il convingeau 6-7 goluri,citeam alte"arogante"gigesti,haida-de?Victoria e suficienta!

Emilian (14 comentarii)  •  17 februarie 2020, 8:54

Excelenta sinteza! Dinamo a castigat prin indarjire si organizare, dar nu poti sa nu ovservi tonele de gafe ale jucatorilor, narcisismul lui Fabrini (un jucator cu calitati peste coechipieri), cocalarimea de pe stadion si grotescul "perlelor" lui Becali.

Andrei F (615 comentarii)  •  17 februarie 2020, 8:58

Sa am iertare dar la rezultatul de aseară ați pus osul vârtos și voi presarii și oamenii de ,,bine,, din fotbal!!! Goloniile alea cu obiecte aruncate din tribună se întâmplă la fiecare meci dintre cele două echipe dar numai unii jucători sunt sub bombardament! O fi fost fotbal fazele in care Feșnic impune lui Tănase sau Coman sa execute loviturile de colt sub bombardament???Avea motive Feșnic să oprească meciul atunci și să incerce sa asigure executarea loviturilor de colt în condiții regulamentare???Apoi ce nu o sa analizeze corect presarii și marii Balaj sau Crăciunescu...Va aduceți aminte meciul trecut Steaua Dinamo cu Coman care aplauda dinamoviștii care îi făceau ,,dedicații,,despre origini când la fel nu putea executa cornerul??? Aseară Lazăr a făcut același lucru după ce a marcat,a sfidat galeria stelista aplaudand și Feșnic s-a făcut că nu vede,presarii iată la fel!!! De, Lazăr avea galben!!! Același Lazăr mai are o intrare din spate dar Feșnic nu face decât să ridice mâinile lăsând avantaj!!! Va mai amintiți meciul de la Cluj cu faza cu Planici și Deac??? Ei bine aseară Man a scăpat spre poarta dinamovista Grigore îl faultează și arbitrul nu a dat nici un cartonaș!!! La începutul reprizei secunde la o cascadă de diblinguri ale aceluiași Man arbitrul nici nu fluieră deși se vede clar că Man era ținut!!!Apoi Fabrinni îl împinge pe Olaru in careul dinamovist dar același Fabrinni primește lovituri libere și când nu este atins!!! La faza in care Coman executa pe poarta o lovitură liberă în minutul 26,Tănase este ținut în careu clar!!!Planici este calcat pe mana dar deja știm că steliștii pot fi călcați fără a fi sancționați agresorii ,precedentul Omrani care-l l calca pe Omrani acum Planici este călcat de atacantul dinamovist...Presarii,prietenii lui Tănase când cădea acum nu vad nimic desi o seamă de dinamoviști sar că în bazin campion fiind Fabrinni!!!Da ,Dinamo a învins pe Steaua dar nu este o noutate privind mijloacele folosite...Cu Steaua se pot folosi toate mijloacele și presarilor le place...!!!

Hombre (21 comentarii)  •  17 februarie 2020, 9:31

Da, acelasi scenariu din ultimii 30 de ani. Dinamo se mobilizeaza cu Steaua si salveaza sezonul. Nu conteaza ca in rest fotbalistii nu fac nimic, important e sa ii bata pe aia. Iar suporterii sunt (culmea) multumiti de echipa lor.

itu52 (232 comentarii)  •  17 februarie 2020, 10:16

Scurt și cuprinzător, fain, fără zorzonele explicative că nu mai suntem pe vremea „sportului popular”. Suntem pe vremea „Spotului Popular”, a cocălăriei papuașe cositorită cu apa tare a democrației. Onomatopeele calmelor ecuatoriale împroșcă duhorile vocabularului peste arenele cu gladiatori săraci în exprimare. Mulțumiți că și-au marcat teritoriul vulgarității, că s-au împăunat cu gloria secvențelor delirante, se retrag în liniștea mahalalei. Aici, încing poveștile grozăviei. Aburii berii slăvesc spiritul de ultraș, libertatea lui de exprimare câștigată subjugând dreptul la trai decent al majorității. Probabil ca, asta definește diferența dintre a susține(englezește) o echipă de fotbal și a-ți da în petic - românește. Gratuități ce ung sufletele sărace! Să remarcăm golul de generic al lui Andrei Sin, dar mai presus de toate, prezența lui în zona interviurilor unde: modest, fără rețete retorice, a demonstrat naturalețe și substrat intelectual.

Andrei F (615 comentarii)  •  17 februarie 2020, 10:44

....Omrani il calca pe Tanase...

Cris (33 comentarii)  •  17 februarie 2020, 11:36

Andrei F, ai avea dreptate doar in masura in care ai puncta si asediul, bombardamentul la propriu cu petarde etc. sub care a aparat in prima repriza portarul dinamovist cu galeria de huligani ai stelei in spate. Iar in cazul asta situatia ar fi in oglinda pt ambele echipe. In caz contrar, omitand detaliile comparative, ce spui reprezinta doar expresiile subiective ale unui suporter.

Cris (33 comentarii)  •  17 februarie 2020, 11:40

Si inca ceva, Andrei F, daca dupa prestatia absolut jalnica a FCSB ului tu poti sa ai comentariul asta, scuzand efectiv infrangerea categorica (scorul nu reflecta diferenta dintre cele doua echipe aseara, Dinamo putand sa castige la o diferenta mult mai mare), atunci va meritati soarta de perdanti de serviciu ai titlului, an de an, desi investiti cat toate celelalte echipe din liga intai la un loc.

drac (2 comentarii)  •  17 februarie 2020, 11:43

Oare cand va realiza makidonul credincios , ca piaza rea la echipa e *** ? Cu el in staf , erau pe ultimul loc , iar dupa plecarea lui , echipa a ajuns pe doi , ca apoi sa nu mai bata pe nimeni , odata cu reintoarcerea lui ( ***) . Nu cred ca Piturca e "satana " :-) , pentru FCSB , e *** . Pana cand Becali nu scapa de Stoica , FCSB nu va mai castiga nimic .

Andrei F (615 comentarii)  •  17 februarie 2020, 12:21

@Cris (33 comentarii) • 17 februarie 2020, 11:36 Domnule ,de ce crezi dumneata ca arbitrul a intrerupt meciul ????Cumva pentru ca Lazarica sa nu ia cartonasul galben care ducea la eliminare pentru ca sfidase spectatorii stelisti????Fix faza pentru care Coman in meciul tur a primit cartonas!!!Si e tare ca vorbesti de asediul asupra portarului dinamovist!!!!In careul stelist este ca erau aruncate numai floricele?Citeste in GSP cum un jucator in Portugalia are curajul si paraseste meciul pentru ca este jignit de spectatori!!!!Voi meciul trecut ati avut grija sa-l ,,aranjati,,pe Eric!!!!Voi meci de meci cu Steaua aruncati cu obiecte in jucatorii adversi!!!! Voi desi ati primit o pedeapsa dupa ce ati facut la Ovidiu ...pedeapsa s-a transformat in bascalie cu concursul FRF!!!!Asta este normalitatea voastra!!!!Va merge in Romania dar in Europa iti amintesc ...ati fost scosi din stadion la Bilbao iar in Olanda-asta tara normala!!!-inca jandarmii va au la index...!!!!

unul (1 comentarii)  •  17 februarie 2020, 13:00

@Andrei F Amice, ar trebui sa taci ca si c-a-ca-tul( ce esti) in papusoi. Esti unul dintre cei mai *** fcsbisti. Accepta infrangerea si gata . Cand pierde fcsb e de vina alticneva. In Europa e la fel.

bubu (1 comentarii)  •  17 februarie 2020, 14:29

nu mai laudati o victorie a arbitrului carea fluerat doat intr-o parte, darosul a fost coret, dar cel putin doua penalti pt steaua, filip si lazar iertati de al doile galben, revedeti faza cand nenea arbitrul lasa avantaj pt steaua iat lazar isi pune mainel in capa pt ca stia ca avea galben iar la prima oprire a jocului va primi galben, dar nu s-a intamplat, iar la filip nu a schitat nimic arbitrul asa ca nu mai laudati dinamo este la fel de varza ca si steaua

ERA SĂ SCĂPĂM DE GIGI ȘI ALTELE 17.02. – Psihologul muzical (771 comentarii)  •  17 februarie 2020, 15:40

[…] DDB fără FCSB […]

Andrei F (615 comentarii)  •  17 februarie 2020, 15:43

@ unul ,,Amic,,ești doar cu cine-ți permite sa postezi acele jigniri!!!Negoiță al tău a putut să se plângă de Feșnic și unul ca tine în loc să folosească argumente ai trecut la jigniri...

Urod (138 comentarii)  •  17 februarie 2020, 17:31

Este prima data cred, când si in articol atât de precis și la obiect și tot prima data când într-un fel recunoști cat de mult face acest fel de televiziune care se face după '89. Nu cred că este un vaccin pentru cocalareala pentru că cocalarul naște cocalari și nu altceva. Doar știi că face cate 4-5 iar creșterea devine exponențială in timp. Doar daca se i-ai copiii de mici și sunt educați...întrebare de cine pot fi educați ?!!!!.... Vorbești de loje , du-te in parlament și ai să găsești o mulțime de politicieni care în tinerețe au fost infractori , acum oameni politici , mliar acum își dau legi sa scape de pușcărie...toate clanurile sunt legate politic...deci cine sa facă educație ?!!!!!

Comentează