Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Victorie cu extreme

Mai ales la propriu, dar și la figurat. România învinge Ungaria cu 28-27 după un meci absurd, dar care ne poate vindeca de multe complexe

Permalink to Victorie cu extreme
vineri, 6 decembrie 2019, 6:14

Televiziunea japoneză care asigură transmisia meciurilor de la Mondialul de handbal lucrează impecabil. Dincolo de meciul propriu-zis, cadrele cu suporterii par trase sub îndrumarea lui Akira Kurosawa. Genialul regizor nu mai trăiește demult, dar a lăsat o moștenire solidă. Întrebarea este alta însă. Mai trăiește naționala feminină de handbal a României? Ce moștenire va lăsa handbalului românesc generația Cristinei Neagu?

Danke!
Chipurile românilor din tribune exprimă plastic imaginea echipei. Crisparea de pe fețele lor este în rezonanță cu starea de spirit a fetelor trimise în teren de Tomas Ryde. Sau de Costică Buceschi, senzația este că ultimul este antrenorul de facto, iar suedezul îndeplinește rolul unui consultant neutru. Și nu are rost să ne facem rău rememorând desfășurarea meciului România-Ungaria 28-27. Inima și capul nu sunt pregătite pentru un astfel de supliciu. Am câștigat dramatic, cu dăruire și cu picături de sacrificiu, cu ceva noroc și cu niște arbitre nemțoaice care au avut gentilețea să ne acorde o lovitură de la 7 metri în ultimele secunde ale meciului despre care dacă am fi fost unguri, dar nu suntem, am fi țipat până la următorul campionat mondial.

Au înțeles tot japonezii!
În antiteză, suporterii lui Tomori, Hafra și compania sunt relaxați și mustesc de referințe istorice la începutul partidei. Bannerul prin care cer „Totul înapoi”, adică anularea Tratatului de la Trianon, este scris în maghiară și nu îi impresionează decât pe câțiva dintre suporterii români cunoscători ai limbii lui Petofi Sandor. Pentru noi, ceilalți, „Mindent Vissza!” e un fel de „Etelize Sito”, parte celebră grație lui Toma Caragiu din textul explicativ scris pe punguțele de Delikat, concentratul surogat de legume care îmbunățea gustul supelor mamelor și bunicilor noastre înainte de decembrie 1989. Să ne întoarcem totuși la meci, cu observația că trecerea timpului în meci a mutat crisparea de pe fețele românilor pe cele ale vecinilor care suspină după Ardeal. Kumamoto, ca să zicem așa!

O încropeală de echipă
Este firească și necesară bucuria succesivă victoriei în fața Ungariei. Poate un pic exagerată în valoare absolută, dar naturală dacă o punem în context. Mai ales că a fost obținută contra unui adversar istoric, care are grijă aproape de fiecare dată să mute disputa și în plan politic/istoric. Dar această echipă a României nu este decât o încropeală de echipă. O precizare necesară. Fără să dezvolt o pasiune aparte, urmăresc de mult, de foarte mult timp handbalul. Copil fiind m-am bucurat de darurile neprețuite ale lui Gruia, Penu, Gațu și Birtalan, ca adolescent și om matur am trăit apoi decăderea lui lentă și ireversibilă. Așa că nu o să joc rolul neofitului care sub imperiul emoțiilor se apucă să scrie un articol inflamat despre această națională feminină.

Absentul Ryde
Rezumând, nu a fost o victorie a spiritului de echipă, ci a reușitelor personale ale lui Seraficeanu și Iuganu (în sfârșit, avem și extreme!), a stăpânirii de sine și a preciziei monumentale a Cristinei Neagu, care se vede din cosmos că nu este complet refăcută (va mai fi vreodată acea Cristina Neagu?), a inspirației Denisei Dedu din finalul meciului, a puterii de luptă a lui Gabi Perianu, care a făcut și prostii, și lucruri bune. Această calificare nu este însă rodul competenței lui Tomas Ryde. Căci o formație care nu înscrie niciodată pe un pasaj de 7 goluri ale adversarelor (vezi întâlnirea cu Muntenegru) ori începe meciul cu un pasiv de 5 goluri, cum s-a întâmplat cu Ungaria, una și aceeași formație care pasează scremut și încearcă să compenseze lipsa de ritm a circulației mingii cu rezolvări aiuristice nu este decât imaginea unui antrenor absent în gesturile minime ale meseriei sale.

Ruletă contra viziune
Rămân cu impresia accentuată că Buceschi nu este doar translator și secund, ci omul care transmite minimul de luciditate fetelor. Fete care au meritul de a se fi calificat în grupele principale cumva împotriva pasivității cu gust de rumeguș a omului plătit să le ofere soluții și alternative tehnico-tactice. Și sper să nu mi se spună că am câștigat pentru că Ryde a riscat evoluând pe atac fără portar și cu 7 jucătoare de câmp. Asta e ruletă, nu viziune handbalistică.

Acum, așteptăm meciul cu Rusia zâmbind la gândul că se poate și mai rău. Apropo de eliminarea Franței, campioana mondială și europeană în exercițiu. Avem jucătoare de 24 de carate și un bijutier miop, care e în stare să transforme aurul în tinichea.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

MMm (16 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:38

Parca vad aceeasi poveste cu Daum dar de data asta e alt sport. Ramaneti cu Hagi, sa va faca el campioni si la Handbal nu il uitati pe Tadici.

DILIBAU (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:47

Adevărată, foarte adevărat ultima frază. Ryde e un mercenar cu mult noroc, și asta-l aduce în situația de a încurca și mai mult ițele pentru că, deh, acum ne-am îndeplinit obiectivul și nu-l mai poți da afară... Deși am șchiopătat grav într-o grupă pe care altă dată am fi câștigat-o cu rezervele. La fel de adevărat e însă că am avut un scandal de dopaj halucinant de hidos înainte de decolare, ale cărui ecouri vor mai răsuna mult după episodul Corona. Pentru care lui Ryde nu i se poate imputa nimic. Una peste alta a reușit puținul pe care Federația i l-a impus în niște condiții bizare și de-aici înainte se pare că cu el defilăm.

dan daniel (14 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:55

Cristi draga , daca taceai filozof ramaneai ! nu stiu ce meciuri ai vazut de a lungul turneului ,dar eu am vazut in oglinda natiomala de fotbal a Romaniei. acum desigur am avut noroc,unguroaicele tinere si lipsite de experienta s au vazut cu sacii in caruta la pauza...in rest vad ca elogiezi niste jucatoare care la fel ca la fotbal, lustruiesc bancile de rezerva ,slabe din punct de vedere psihic caci tactic nu au avut nici o directie,nici o idee de cum trebuie sa joci la un asa nivel asta desigur multumita lui somnorila. vad ca il ridici in slavi pe buceschi ,dar l am vazut vorbind mai mult decat somnorila dar asta nu inseamna ca a vorbit cu rost. la fel cum poti sa vorbesti la superlativ pe dedu ,o alta greseala a antrenorilor sa incepi cu dedu care a avut un procent de reusita ,de 30 % un procent mai bun decat al celor din senegal ,hazacelor,cuba etc,pe cand o ai pe yulia,sau fortatrea lui polcoser care saraca a gresir sportul trebuia sa se apuce de K1, morosanu ar fi invidios pe ea cum a maturat podeaua cu adversarele,dar a uitat ca pt asa ceva se mai primeste si cate vreo eliminare lasandu ti echipa in inferioritate... BRAVO, am castigat dar asta nu precum subliniezi tu ,multumita atator jucatoare si antrenori , mai trebuia sa i multumesti si lui dedu varianta lui burleanu in fotbal , ne-am calificat multumita lui dumanska si in primul rand CRISTINEI,restul doar co beligeranti. adevarul doare dar din pacate am ajuns sa traim doar din amintiri cum defapt traim in tot sportul romanesc ! si cand ma gandesc ca in romanika noastra se fura sute de milioane de euro dar uni carcotasi stau si se inreaba de ce trebuie sa i dam cristinei un salar asa de mare din banii contribuabililor. tin sa le aduc aminte ca acest nesi al handbalului castiga intr un an precum castiga mesi al fotbalului in trei zile ! ma intreb ce se inatampla,cum vorbeam de critina daca ar fi acceptat oferta celui mai mare club , gyor, mult mai mare decat cea a csm ului !!!

Pénz (64 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 18:57

"...cu niște arbitre nemțoaice care au avut gentilețea să ne acorde o lovitură de la 7 metri în ultimele secunde ale meciului despre care dacă am fi fost unguri, dar nu suntem, am fi țipat până la următorul campionat mondial." Altceva nu e de zis despre "victorie"... Dar nu poci sa nu ma intreb: oare arbitrul "Bricheta" o fi PRIMIT CEVA atunci cand a scos echipele de pe teren? Dar smecherul ala argentinian care a arbitrat finala CM dintre Croatia si Franta?

Valentin Iliu (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:02

Fara sa va contrazic, nu reusesc sa impac argumentele dumneavoastra cu medalia obtinuta in 2015, cu acelasi antrenor.

Dan (29 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:10

am vazut ce ascris MMm m-ai sus, la Daum m-am gandit si eu, la el saracul nu a mers dar aceeasi istorie... acum il faceti si pe Ryde de ***. Geambasule Ryde de ieri a declarat ca trebuie sa le blocheze extremele sau tu nu ai citit. Ai o anliza de ***. Diferenta dintre Daum si Ryde este ca Ryde are cu cine iar daum nu afost inteles de *** pe care ii ridicati voi in slavi. Serios ma faci sa rad.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

andrei (5 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:18

Astăzi s-a jucat Spania-Muntenegru, în min.43 era 23-19 pentru echipa unde secund este Adi Vasile. Până în min.58 Muntenegru nu înscrie, scorul devine 26-23 pentru iberice, adică încasează ca și noi cu ele 7 goluri consecutive ! Apoi, într-un minut și jumătate înscriu de 3 ori și egalează cu 19 secunde înainte de final și iau bătaie cu 27-26 gol marcat cu 4 secunde înainte de final. Este bine de văzut și evoluția scorului în meciul Coreea-Germania, asiaticele aveau 27-23 în min 54 și se termină 27-27, tot în meciul ăsta, în prima repriză, nemțoaicele au 12-6 în min.15, urmează 12 minute în care sunt praf, iau 6 goluri și scorul devine 12-12. Prin urmare, ori e ceva necurat legat de pariuri, ori așa e cu handbalul fete și să nu-l mai înjurăm pentru asta pe al nostru, că și Vasile sau antrenorul Germaniei au pățit la fel...

klaus (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:19

mdaa, tipic romanesc. 20 de *** afiseaza ceva, si voi deja urlati cu spuma la gura. mai intai cautati complexele in voi dl geambasu

Maxentiu (64 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:21

Impresia ta "accentuata" e ca Buceschi ar avea toate meritele si Ryde ar fi asa, un fel de Daum. Impresia mea e ca ai ramas cu handbalul la nivelul Gatu, Gruia, Penu si Birtalan si esti incapabil sa asimilezi transformarile prin care a trecut acest sport in ultimele decenii. Daca tot "in sfarsit avem extreme", cum constati cu atita ingenuitate, poate o fi avut si Ryde o contributie la asta. Clar. tipul are un stil mai non-conformist, dar nu e venit chiar de pe plaja. Iar mizeria aia cu "jucatoare de 24 de carate si un bijutier miop" o sa se intoarca curind impotriva ta, cind Ryde n-o sa mai fie la nationala si tu o sa te intrebi cum de urmasii lui nu reusesc sa faca performanta cu aceleasi jucatoare "de aur" (Buceschi, Tadici sau mai stiu eu ce alti bijutieri de geniu om mai avea prin handbalul romanesc). Hai sa fim sinceri cu noi insine, in afara de Neagu, fetele noastre nu exceleaza la nimic, asa ca ar fi dragut sa-i dam un pic de credit si lui Ryde cind mai cistiga cite un meci.

sorinarges (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:42

Lovitura de la 7 m e foarte clara. Din păcate noi suntem dezobișnuiți sa primim ce ni se cuvine.... mai ales la handbal. Și batem câmpii...

Marius (3 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 19:53

7 m nu e, Pristavita face pași, deci e 9 m, se vede clar pe video de pe DigiSport.

Yonkers (8 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:02

Geambasule te pricepi la hanbal ca l fotbal....

cornel (40 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:06

Dle Geambașu , până când noi o să ne purtăm cu mânuși cu ei , care sunt mult mai xenofobi și mai nesimțiți decât românii în confruntările directe ! De ce noi nu reclamăm astfel de fapte la forurile internaționale ?!

Mihai (11 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:09

Gsp,Ioanitoaia,Geambasu si alti cativa "geambasi"sunt contra"fotbal,handbal,gimnastica ,,,,,,,in general contra a tot celor care nu le impartasesc parerile,sunt contra a ceea ce inseamna organizare,tot ce misca in tara asta, nu e bine,dupa savanta lor parere.Voi sunteti cu puscariasii,voi aveti invitati mereu clanul ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

And1 (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:16

Marele “merit” pentru halul in care a ajuns handbalul romanesc la fete este al lui Dedu. Pentru cel de baieti este al lui Gatu, pe vremea lui a fost permis nepotismul la toate nivelurile de antrenorat. Revenind la handbalul feminin Ryde e marioneta. Selectia o face Buceschi si suntem pe deplin lamuriti cat de bine o face. Nu pot sa uit imaginea cu Martin cautand solutii pe banca Romaniei si nu gasea pentru ca selectia era facuta prost de acelasi Costica.

Marian (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:31

Neagu e cea mai buna jucatoare a lumii dar si datorita echipei la care a jucat si joaca. Sa fim multumiti ca e refacuta nu e la 100% dar e ok. Si dupa cum merg lucrurile in Romania vreti sa avem campioane mondiale? Nu o sa ni se permita niciodata. Vedeti scandalul de dopaj nu e oare ciudat ca se intampla chiar inaintea plecarii spre Japonia?

Alex (2 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:40

Toti stiti handbal doar la mondiale ai europene... Sunt curios daca urmariti componentele lotului si in campionatul intern, unde freaca banca...Ryde este un antrenor excelent care incearca sa faca o echipa de talie mondiala cu Neagu si Pintea, in rest nu avem nimic la nivel de "fuori clase". Ce asteptari sa ai de la Perianu pe atac cand ea joaca 90% din timp in aparare? Iar el e fortat sa joace cu ea caci Bazaliu, Laszlo si Buceschi sunt sunt distruse de un club de ***... Voi realizati socul produs la nivelul lotului? Bravo Ryde si bravo tuturor fetelor!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Bubu (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:41

Marii ziaristi ai Gazetei sunt de la PRM ,nationalisti pana maduva oaselor asta-i sigur,asa au dat si n Daum in toate felurile si modurile posibil,jigniri peste jigniri,tin minte perfect un articol al lui Buzarin,un mare ziarist roman:))),de Gurita n-ati prea zis nimic,desi a esuat lamentabil.Acuma l-ati luat pe Ryde,ca de fapt n are nici un merit,ca voi sunteti mari ziaristi si voi a-ti indoit banana,sunteti un ziar bun de impachetat pestele,ca sa citez dintr-un mare invadator strain imperialist

Alex (15 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 20:49

Suntem un popor de ....si cu o mass media pe masura ))) Tind sa cred ca va pare rau pentru victoria Romaniei ) Voua ziaristilor va place numai scandalul, barfa si aruncatul cu noroi in tot ce este romanesc. Daca am castigat , tot nu este bine si.... am castigat cu noroc)), daca pierdeam era perfect pentru voi ( formatorii de opine). Cat despre acel mesaj din tribune sunt curios daca era scris de galeria noastra ce se intampla??? Cititi maine presa din UNGARIA si 99% veti constata ca nimeni nu pomeneste NIMIC despre acel baner. Aceasta este diferenta dintre VOI si jurnalistii maghiari. Unii sunt mai patrioti si altii mai...servili. Aceasta este diferenta intre Ludovic si Viktor ( Orban) si din acest motiv ungurii au un nivel de trai mult mai dezvoltat decat romanii.PS-- in acel sondaj realizat de GSP cu privire la rezultatul acestui meci am vazut clar starea de spirit a poporului roman, iar voi ziaristii nu faceti nimic pentru a ridica moralul acestui popor ,ba chiar va consider PRINCIPALII VINOVATI pentru distrugerea acestei tari.

ovidiu (1 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 21:20

"... nu mai traieste DE MULT" nu demult. Surprinzator pentru cineva care chiar cunoaste limba romana...

Caoradea (7 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 21:41

Ryde a obtinut mai mult in hanfbal decat Geambasu in presa. 7 m nu afost, in sfarsit ati putea scrie ca ne-au ajutat arbitrii nu ca ne-au furat, dar ...lipsa de.profesionaliam jurnalistic. Ungurii sunt xenofobi, ok. Dar noi ???? Noi suntem usa de biserica. Frustrati, nu cumva sa ne fure cineva Ardealul. Copii ce sunteti...

Gabriel (13 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 21:54

Simbolica imaginea de final :Cristina Neagu este intinsa , izbeste frenetic cu pumii in podeaua salii si imediat , deasupra ei, se ridica piramida izbavirii romanesti. Da. Si cand nu este exceptionala, Neagu pune 100% in determinare si incrancenare. Bravo , fetelor , pentru tot ce ati facut astazi si pentru stropul de bucurie de la pranz ! Altfel, condescendenta lui Geambasu este din ce in ce mai suparatoare si enervanta. Dincolo de cliseele ieftine, vezi randurile cu Kurosava, dar si pe cele in care ne spune, riscant si la limita Dex-ului, ca nu-i un neofit in handbal, ceea ce deranjeaza este impertinenta nejustificata de vreo isprava handbalistica, repezita josnic inspre Ryde. Ca si colegul sau Udrea, care nu-l mai scoate pe suedez din " Somnorila" , de parca ar fi invatat amandoi la Universitatea din Stockholm. Pe bune ?! Asa ca, pastrand tonul lui Geambasu , nu pot sa inchei decat astfel : Ziaristul , pana nu e si fudul, nu e box-to-box destul ! P.S. Penibil comentariul cuplului Lolek si Bolek de la Digi !

Urod (270 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 22:01

***...***...***.....și n-ar trebui sa mai acordam atenție le ce-și doresc ei. Sa fim atenți la ce ne dorim noi și să fim mai echilibrați in aprecieri. Echipa noastră este zguduită de scandalul de dopaj de la Brașov. Contează enorm cele patru jucătoare care lipsesc, in condițiile in care nu ne putem lauda că am avea așa multe opțiuni. Ne place sa jignim, in loc sa ne spunem părerea în mod civilizat. Mă refer aici la cum se scrie despre Thomas Ryde. Putem fi mai atenți la felul cum evoluam că nație, iar voi ziariștii sunteți în prima linie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pop ion (29 comentarii)  •  6 decembrie 2019, 22:14

Ca de obicei, un articol jalnic, in care autorul dovedește, o data in plus, ca habar nu are ce înseamnă sa fii un jucător și nu un amețit de chibiț, care nu înțelege nimic din fenomen, dar are un papagal de prima clasa.

omul negru (1 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 2:37

....cu multa delicatete ati scris despre aruncarea de la 7m pe nedrept primita....felicitari ! dar bine ca s-au calificat !

Vladimir Cinezan (50 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 7:11

Domnule "box", avem impresia că săpând groapa antrenorului ai uitat că victoria este a reprezentantei României şi că ecest eveniment, poate puţin aşteptat, a mai luminat casele conaţionalilor noştri. Puţini sunt românii care n-au lăcrimat, martori la dezlănţuirea de bucurie a handbalistelor noastre la sfârşitul acestui meci de poveste, dar se pare că dumneata ai fi preferat lacrimi de crocodil, după o înfrângere care să dea apă la moară unui atac jurnalistic prin care să înnegurezi tot ce (încă mai) licăreşte în sportul carpatin.

marin (30 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 7:52

… daca rata Neagu ...….. problema este meritam sa ne calificam? facem fata sau vom fi ciuca batailor? veni, vidi ……?...….

Dan (1 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 8:38

cu Ungaria a fost o victorie dramatică dar asta din vina echipei noastre. Dacă anulăm primele 5 minute când echipa noastră nu a fost pe teren, permițând unguroaicelor să conducă cu 5-0, România a zdrobit Ungaria la o diferență de 6 goluri! Aceste este rezultatul real al meciului, desigur trebuie analizat motivul pentru care am început meciul cu întârziere pentru a nu se mai repeta. Cu toate greșelile de selecție și a gafelor deloc puține ale jucătoarelor și antrenorilor valoare există. Din păcate inexplicabila cădere din meciul cu Muntenegru, pe care l-am avut în mână, ne costă calificarea în semifinale pentru-că Suedia și Japonia sunt de bătut dar o victorie cu Rusia este de domeniul minunilor!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 8:59

Bitte domnilor. L-au ales si ele pe Presedintele vostru, ca doar avem o istorie comuna, sintem europeni. Sa nu credeti ca nu se stie. Nu-i asa ? Bine ai revenit domnule Geambasu, cu un subiect si articol pe masura premiului obtinut – cam mult concediu in perioada in care pe pistele de ski nu gasesti decit pisici, mi-a fost frica ca ai emigrat la Le Echip. --- Foarte bun articolul. Am spus inainte de meci ca din interviuri reiese la fetele nostre o dorinta prea mare care ar putea intuneca ratiunea si ca totul va sta in cit poate da Neagu la ora asta. Ca antrenorul va fi sarit din schema – inexistenta – mie imi era clar. Cu rusoaicele ar trebui insa sa se adune, sa fie un grup unit, iar planul nu-l poate face decit antrenorul, asta nu stiu de ce nu le explica nimeni. Rusoaicele sint sportive, n-ai cum sa intri in ele cu tancul, sint tari, mobile si fisnete. Noi o avem pe Cristina. Vad ca unii scriu de Pintea &coop, hai sa fim seriosi, a crescut asta facind sport ? Da, a muls vaca, asta e realitatea, nu provine nici una dintr-un sport de masa, la noi sport de masa nu exista. Trebuie facuta o reforma a invatamintului, de mici trebuie sa-i facem sportivi nu bizoni. --- Ce reforma ? Trebuie demolat si construit cu caramizi reale caci azi nimic nu are legatura cu realitatea, se toarna carte in bostane tinere ca si pateul in gura gistelor. Iar activi trebuie sa fie elevii, nu profesorul cum e la noi. Eu nu stiu daca voi va dati seama dar tot sistemul asta e demential. Ganditi si voi putin, cind elevul merge la meditatii face profesorul show sau tace si el odata dr... din gura si doar ajuta cind trebuie si cind e intrebat ? Trebuie construita initiativa elevului, la fel si in sport, trebuie facute concursuri ca elevii sa-si dea seama la ce nivel sint. Sa vrea elevii nu profesorul. Restul, lasa-i tata, oricum nu are cine sa-ti munceasca. Selectia ar trebui facuta doar pe baza notelor dupa clasa a patra, cei mai buni cu programa de liceu, restul de generala cu indrumare spre meserii. Nu va suparati parinti, e spre binele „copilasilor“ - va pot spune ca aproape toti care muncesc in occident nu au nici o calificare, nu stiu sa faca nimic in mod profesional. Asta vreti si voi ? --- PS mi-a placut reactia lui Dan Penalti. Mai cunostem noi nebuni frumosi.

MZM (198 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 16:11

Desigur, multi sunt suparati pe Tomas Ryde si pe echipa noastra, dar sa ne gandim o clipa si la bietii suporteri maghiari! Echipa lor a calcat-o in picioare pe a noastra in primele 30 de minute. Ne-a condus cu 6-0, 7-1 si cu 16-10 la pauza. Cu vreo 3 minute inainte de final unguroaicele conduceau cu 26-23 si... au pierdut cu 27-28 cand mai ramasesera 3 secunde de joc. Deci romancele au condus o singura data in acest joc, doar 3 secunde, cu un gol inscris din lovitura de la 7 metri, lovitura pe care arbitrii puteau (foarte simplu!) sa nu o dea, jocul se termina egal si Ungaria era calificata!! Cine are motive de suparare mai mari, noi sau ei? Deci, sa multumim din toata inima proniei ceresti, antrenorilor si mai ales fetelor noastre care, pana la urma, au facut minuni de vitejie!

Resiteanu’ Exilat (54 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 16:49

Domnule Geambasu, de ce te deranjeaza asa de mult acest antrenor, un tip calm, calculat si echilibrat? Preferi un mitocan ca Tadici?

Mircea (120 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 17:04

@Cristi Geabasu: cam in acelasi mod ai scris despre Darren Cahill: ba ca este mai mult meritul lui Pavel ba ca este meritul lui cutarica. In fine cred ca habar nu ai ce inseamna in lumea de azi conceptul de antrenor / coach bun. Eu cred ca, tinand cont de cat de subtire este lotul, Ryde a reusit destul de mult cu aceasta echipa.

Urod (270 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 17:15

Nu inteleg de ce-am fos moderat in legatura cu Ungaria....am scris in mod civilizat un adevăr istoric....foarte bun articolul lui Remus Udrea despre Thomas Ryde. Sunt intru totul de acord cu el. Noi avem obligația să evoluăm si sa fim ca el si nu invers.

oglinda (64 comentarii)  •  7 decembrie 2019, 23:41

@ Vladimir Cinezan, 7 decembrie 2019, 7:11 "... ecest eveniment, poate puţin aşteptat, a mai luminat casele conaţionalilor noştri." Băi cinteză, sigur că nu s-a așteptat nimeni, la valoarea reală a echipei reprezentative comparativ cu Ungaria, și neștiind că deja mafiotul Dedu A "FEZANDAT" ARBITRII... Spre deosebire de fotbal, unde "Guriță" n-a reușit acum să profite de situație, cum reușea cu ani în urmă echipa ovină cu nume din 4 consoane și fără sediu, în disputele cu Aiaks și Celsi... Ce "licăreşte în sportul carpatin"? ȘPAGA, ***! " Puţini sunt românii care n-au lăcrimat, martori la ..." Zău? Punem pariu că 75% n-au avut habar de meciul ăsta, și că nici nu știu că se joacă un campionat în Japonia?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează