Primul răspuns. Halep!
Simona a fost jucătoarea mai constantă, mai echilibrată. Bianca, jucătoarea mai spectaculoasă. Știți cine a câștigat
Bani mulți pe masă, spectatori mai puțin. Și o suprafață de joc mov-lila. Shenzhen 2019, Turneul Campioanelor. Chinezării și jucătoare de top. Simona Halep și Bianca Andreescu față în față pentru prima oară. Vecine în ierarhia la zi WTA. 4 Bianca, 5 Simona. Și multe întrebări. Mai ales care este starea fizică a campioanei de la Wimbledon? Cum va contracara ea jocul variat al campioanei de la US Open? Nu în ultimul rând, cum va aspira șocul emoțional Bianca, adolescenta pusă față în față cu modelul copilăriei? O adolescentă care în 2019 a spulberat toate adversarele din Top 10, mai puțin Naomi Osaka.
Gata cu poveștile, începe meciul! Simona joacă lung și liftat și stă la aspirație. Absoarbe forța loviturilor Biancăi. Atât cât poate, când poate. Fata cu bunici în Vaideeni dă tare în minge și caută colțurile terenului. Alternează forța cu finețea. Slaisul este deja marcă înregistrată Andreescu, deplasarea și lungul de linie pe rever sunt proprietatea Simonei. Meciul are aspect de finală de Grand Slam. A fost scos tot arsenalul din dotare. Și se merge cap la cap în primul set. Până la 3-3. Acolo se rupe echilibrul pentru că Bianca este jucătoarea pur și simplu mai curajoasă. Și cel puțin deocamdată, mai bună, mai inspirată. Cu lovituri mai variate. Dar asta știam. Deci 6-3 Andreescu.
Între seturi, timpul pare să fi curs înapoi. Darren Cahill vine și îi dă sfaturi Simonei, pecetluind și prin fapte revenirea în stafful Simonei. Rezultatul scurtei ședințe nu este spectaculos, dar Bianca își ajută adversara și începe să împrăștie loviturile în fileu și în aut. Mai calmă, mai experimentată, Simona profită. La 4-2 pentru fostul lider mondial, Andreescu pare în pană de idei. Ba nu, pe serviciul ei Bianca reușește o scamatorie, lovitură printre picioare, care demonstrează contrariul. Adolescenta își sfidează adversara sau a fost un gest reflex? Poate ceva din amândouă. Și 4-4. Simona îl cheamă pentru a treia oară pe Darren. Ce să fac?, îl întreabă. Chiar așa. Australianul îi oferă niște piste de urmat, dar este oare suficient pentru a o scoate pe Simona din tunel? Da, pentru că a fost rândul Biancăi să o ajute. 7-6 după un tie-break în care Simona a jucat mai îngrijit.
Setul decisiv. Simona vine din urmă, dar Bianca este o campioană a seturilor decisive. Și a time-out-urilor medicale. Parte din strategie? Posibil, tânăra de 19 ani este unsă cu toate alifiile tenisului. Cu toate! Ia-ți timp!, o îndeamnă Darren la al 4-lea on court coaching. Al patrulea! Dar funcționează. Andreescu face punctele imposibile și spectaculoase, Halep joacă procentual. Și continuă să aspire forța adversarei. Câștigă campioana de la Wimbledon în fața campioanei de la US Open! Englezii ar spune to be continued! Urmează. Un duel pentru anii viitori între două jucătoare excepționale.