Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Domnule Michel Aulas, domnule Silvinho,

Vă deranjez din România cu un subiect care v-ar putea interesa.

Permalink to Domnule Michel Aulas, domnule Silvinho,
vineri, 6 septembrie 2019, 12:00

Știu că sunteți oameni importanți, cu responsabilități în Ligue 1. Dumneavoastră ca președinte, domnule Aulas, și dumneavoastră ca antrenor, stimate Silvinho, la Olympique Lyon, cel mai important club francez până să vină qatarienii la PSG, aveți griji nenumărate pe cap și mai mult ca sigur nu ați avut timp să vedeți meciul România-Spania.

Sincer, și dacă ați fi avut timp, nu cred că vă gândeați să urmăriți acest meci. De aceea vă scriu, am zis să vă țin la curent. Să vă spun că Tătărușanu este bine, sănătos și că a fost titular contra Spaniei. Ciprian Tătărușanu, vă aduceți aminte de el, portarul pe care l-ați transferat în vară de la Nantes și pe care ați cheltuit mai multe milioane de euro. Actuala rezervă a lui Anthony Lopes, portughezul pe care dumneavoastră, domnule Silvinho, îl preferați pentru postul de titular.

Sigur că opțiunile tehnice nu se discută și dumneavoastră faceți cum doriți, senhor Silvinho și monsieur Michel. Dar e bine să aflați că Tătărușanu a apărat contra Spaniei de parcă era Kepa plus De Gea la un loc. Îi știți, portarii lui Chelsea și Manchester United. Paradele lui Ciprian în fața lui Alcacer, Ceballos, Jordi Alba sau Rodrigo nu au limitat proporțiile scorului, au împiedicat Spania să ne ridiculizeze și pe tabelă. Că în rest, a făcut-o.

Chers messieurs,
Tătărușanu a avut reflexe, intuiție, prezență de spirit, curaj, ambiție, toate lucruri pe care nu le-am văzut nici cu microscopul la coechiperii lui. Dar asta vă interesează mai puțin spre deloc pe dumneavoastră. Ar trebui să vă intereseze totuși că aveți un portar excepțional și ar fi păcat să îl țineți la conservare. Va rugini și e păcat și pentru voi, și pentru noi. Noi avem încă o imagine idilică despre corectitudinea sistemului profesionist, capitalist în general. Despre eficiența investițiilor și, de ce nu?, despre șansele egale oferite angajaților.

Nu vă dau sfaturi, doar vă îndemn să vedeți măcar un rezumat al meciului România-Spania 1-2, rezultat blând după cum a arătat jocul. Nu e timp pierdut, credeți-mă! Urmăriți-l pe Tătărușanu și poate vă mai gândiți. În rest, faceți abstracție de ce veți vedea în cazul că veți viziona meciul pe care tot vi-l recomand. Gazonul prost, apărarea noastră cu 5 fundași din care greu faci doi decenți, jocul modest al lui Răzvan Marin (care explică nemulțumirea olandezilor de la Ajax), prestația la alibi a lui Stanciu, imprudențele lui Robocop Deac. Am respirat și noi prin ad-mi-ra-bi-lul Pușcaș sau prin Florin Andone, autorul golului, dar suntem departe de Spania. Departe de fotbalul de calitate.

M-am luat însă cu vorba și am deviat de la subiect. Dacă nu vi se pare prea mult din partea unui francofon, o rugăminte. Un apel, numiți-l cum doriți. Priviți-l altfel pe Tătărușanu și tratați-l cu mai mult respect. În țara care a tăiat capul regilor pentru „Liberte, Egalite, Fraternite” este păcat și neelegant să te comporți ca în Coreea de Nord.
A bon entendeur, salut!

Comentarii (43)Adaugă comentariu

Lup (19 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:13

Uita-te si tu la sezoanele facute de titularul lui Lyon (la Lyon), inainte de a propune propuneri (la Lyon).

F31M (52 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:25

A aparat foarte bine Tatarusanu, dar parca mi se pare ca exageram si ridicam in slavi prea mult ca de obicei. Au fost mingi de scos, nu spiderman-uri. Pai altfel ce am putea spune de Tim Howard in meciul SUA-Belgia? Ca a fost Dumnezeu pe pamant. Cei de la Lyon probabil, au inca in minte faza in care Tatarusanu a fost ridiculizat de Armando Sadiku (jucator albanez nu interlop din Ferentari) la exact aceeasi poarta fizic vorbind pe care o apara acum. Cordialement, monsieur francofon cher, De la fatza locului.

flasc (24 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:31

Tatarusanu ne-a scapat de umilinta, dar nu putem uita cum ne-a ingropat in 2 meciuri muuuult mai importante: cu Franta si Albania la euro.

a dica (129 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:36

Rezolvaram toate problemele noastre si acum ne ocupam de ale lyonezilor. Tatarusanu e baiat mare, se decurca el. Hai sa vorbim de ale noastre, de ce a trebuit Tata sa fie atat de bun?

emil (6 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 0:43

Avem vreo sansa sa scapam de Contra pana la finalul calificarilor? Nu de alta dar poate ne-am apuca de construit pentru mondial. Plus ca e pacat si de timpul lui Contra, sunt convins ca multe echipe din spania il doresc si viseaza la momentul in care o sa joace cu cinci fundasi, dupa care sa declare ca jucatorii au fost fricosi. Singurul lui merit in momentul de fata este ca il irita pe Gigi "Licenta Pro" Becali.

DanS (7 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 1:04

Revoluția respectivă a introdus Cultul Rațiunii, Ființa Supremă sau Religia Virtuții; vă sună clopoțelul? De aici până la Coreea de Nord nu a fost decât un pas.

MaistorKokir (76 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 1:26

Asta doar noi romanii credem ca daca un portar este rezerva, este tinut la ruginit. Lyon e un club de top 20 in Europa, nu de azi sau ieri, ci de 20 de ani. Tatarusanu este pregatit de antrenorul portarilor, de parca a 2-a zi ar fi titular in finala champions league. Lyon e un club super professional, detaliile nu sunt trecute cu vederea. Portarul titular oricand se poate accidenta, poate fi suspendat sau pur si simplu sa-si iasa din forma. Nu uitati, Italia 90, Goyko, rezerva lui Nery Pumpidu, avea sa fie declarat portarul turneului.

?????? (278 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 1:51

Cât considerați că ar fi pierdut domnule Geambașu fotbalul românesc, la înfrângerea cu Spania de pe teren propriu; 50 sau până la 100 de milioane de euro pentru următorii ani, și căror decidenți din fotbal considerați că li s-ar putea considera nerealizările, ?

Doru (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 2:48

Monsieur Geambașu...nu vă supărați pe mine. Tătărușanu a venit liber de transfer la Lyon...de-aia nici nu a mai fost titular la Nantes în ultimele meciuri. A refuzat prelungirea. A bien tout.

?????? (278 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 2:57

Probabil că diferența dintre Tătărușanu și Radu este că la poarta lui Tătărușanu sunt ocazii de gol pe când la porta lui Radu nici ocazii de gol nu prea sunt, ? Probabil și de cum își organizează fiecare apărarea, ? Opinați că o astfel de observație l-ar și ține pe tușă, la echipa de club, pe Tătărușanu, ?

Bogdan (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 4:46

Jean-Michel Aulas, nu Michel Aulas. numele omului este Jean-Michel Aulas, e un singur prenume. si Sylvinho,nu Silvinho . Tatarusanu a prins un contract de vis la un prestigios club al Europei, e platit la zi,se antreneaza in conditii impecabile si tu ceri mai mult respect? adica ce,sa-l inlocuiasca pe Lopes,titularul nationalei portugheze, produs 100% al clubului,cel mai portar al campionatului ? asta respectul pe care-l ceri,dle Geambasu? pe ce criterii? Tata n-are decat sa se antreneze ,sa fie profesionist si sa-si astepte sansa,daca vreodata va veni,probabil prin meciuri de cupa Ligii.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 5:27

Ai vazut echipa si te-ai mai uitat la meci ? Eu am renuntat, prostia ma deranjeaza. O vad acum pe Bianca Vanessa si copia ei si incerc sa citesc cum a fost meciul. Aflu ca Keserü a fost menajat pentru Malta, ca Her*ules a fost inlocuit cu Topaila iar din caseta tehnica aflu ca Smyly si Pistol au fost la meci – or fi noii urmasi reprezentativi ai imperiului roman, analistii vrea ei sa atate ce-a iesit la suprafata din ***. Bigudii, afro si papagali. ***. Comentatorii chiar remarca ca rochia afrocoafurei nu mai e asa plina de culori dar cineva tot ar trebui sa-i intoleasca. E clar, ai nostri stau pa fund, canadianca joaca. E deprimant, noi nu avem nimic, bine ca ne fac altii un drum ca sa nu dam in gropi si un pod ca sa nu mai trecem Dunarea inotind. Si iar la fotbal, poate sa-mi explice cineva cum de tot prostii ies in frunte ? Ca asa-i si in politica - Ceasca, Ilici, Base, Vasilica - nu-i un raspuns. PS Ce-o fi in bostanul celor care n-au stiut ca se cere un moment de re-culegere ? Capsuni. Canada ia primul set !

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Polilula (15 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 6:39

În primul rând, Ligue I nu este Liga I sa îi spuneți președintelui pe cine sa bage în teren. În al doilea rând, Lyon sigur nu a ajuns unde a ajuns și nu a vândut de sute de milioane de euro, neurmărindu-si jucătorii. Mai mult ca sigur, știu exact ce a făcut Tatarusanu aseară. În al treilea rând, Lyon nu a plătit niciun milion pe Tatarusanu, ci l-au luat gratis. În al patrulea rând, Tatarusanu știa exact la ce se înhămă atunci când s-a dus la o echipă care are un portar titular incontestabil. Și-a asumat, precum Pantililimon în mai multe rânduri, lejerul post de portar de rezerva. Articolul de fata suna mai degrabă a oda comunistoida. Sunt convins ca dacă Tata nu apara în acele situații și ar fi fost învins, chiar și fără vina lui, articolul dvs ar fi sunat cam asa: -mare nedreptate făcută eroului Radu -de ce avem nevoie de un portar care a ales sa fie rezerva la Lyon? -Cât sa mai așteptăm schimbul de generații? Asa ca lăsați ipocrizia. Bravo Tataruseanu!

Razvan (46 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 8:07

Problema lui Tatarusanu e ca face 2-3 meciuri excelente si apoi te ingroapa cu gafe incredibile. Contra nu are aceasta problema! El face DOAR meciuri de *** si o selectie pe masura (cu vesnicele lui obsesii, chiar daca aia joaca prin liga a 7a din Rusia sau la retrogradare prin Ungaria si Turcia)! Nu am putut sa cred ca nu au jucat Anton si Grozav, dar au intrat Nedelcearu si Tosca si m'am linistit! Oricum, a jucat curajos, a bagat doar 5 fundasi...putea baga 7-8! Nu zice nimeni ca puteam bate Spania, dar e de *** sa te aperi in careul tau de 16m si sa spui ca "jucatorii nu au avut curaj"!

Vali (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 8:43

Dacă antrenorul e brazilian și portarul portughez normal k l baga pe portughez k e de al lui, cum a pățit Adrian Ilie la Valencia când antrena Hector Cuper, fiind argentinian pe toți argentinienii ii titularizat iar pe Ilie la marginalizat

gica (32 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:01

Nene Geambasu,tot Daum este de vina.L-a invatat pe "Selectionerul Contra"sa faca prostioare.Cu Alibec si Budescu aveam acum o victorie 5-2 cu Spania.

Eftimie (8 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:20

Eu zic că ăia de la Lyon știu de ce e în stare acest Tătărușanu, altfel nu i-ar plăti salariul.

Dragos (2 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:34

c o spui tu...pai cum suna Aulas si cum suna geambasu...

Mircea (120 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 10:58

nu ma pricep la fotbal ( nici nu imi doresc asta ) dar asa de departe si din pozitia de outsider mie mi se pare ca de data asta aceasta echipa are viitor dar nu are - la momentul actual - un antrenor bun. Din cate am putut eu vedea si compara putin cu alti antrenori / selectioneri, Contra nu este inteligent. Asta ii lipseste: inteligenta ( bun, ii lipsesc si alte chestii dar inteligenta este un factor determinant pt un antrenor/selectioner la acest nivel ). Nu stiu cum a ajuns tipul asta sa fie selectioner la un nivel atat de inalt dar cert este ca nu cred ca conjunctura actuala este omul potrivit la locul potrivit. Cred ca actuala echipa are nevoie de altceva pt a performa.

ana (6 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 11:47

Stilul perdant romanesc de-a ne lauda, serios??? Credeti ca aia nu vad sau voi stiti mai bine tot??? Este inconstant ca multi jucatori romani. Suntem ultimii ca natie in Europa, iar aseara la deschidere sa vazut. Imi este rusine de natia asta.

anonim (7 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 11:56

Când vii dintr-o țară in care ultrasii fluieră la moment de reculegere e de înțeles. Singura imagine care mi-a rămas in minte este cea cu Sergio Ramos (ăla huiduit tot meciul) felicitandu-l sincer (cu respekt) pe Andone după golul României.

Vio (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 12:49

Un articol frumos bine scris și realist fără patimă. Dl Geambașu ridică un semn de întrebare. Oare lumea fotbalului nu risipește un mare talent și o valoare incontestabilă împiedicând-l pe Tatarusanu să se exprime pe teren și nu doar la antrenamente? Dacă nu crezi că poți folosi corect un astfel de jucător nu este mai onest să îl lași să plece?

nefertem (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:51

Ce o tot invartim, s-a demonstrat inca o data ca tot ce era rau in fotbalul romanesc la nivel de Nationala pleca de la Daum, iar acum totul este roz.

nae (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:54

până și dinamo sau fcsb îi băteau pe spanioli

?????? (278 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 13:58

"Manta de vreme rea", la Olympique Lyon, ?

Gorila (3 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 14:39

Mai bine ii recomanda i la Vergil Andronache sau Boagdan Andone ce sa manince la micul dejun , poate te citeau....stai linistet ziaristule ca nu te citesc aia ....oricum BAFTA

Durden (270 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 17:09

@geambasu Dar pe actualul titular al postului de portar la lyon in cate meciuri l-ai vazut? Intreb pt un prieten.

itu52 (288 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 18:16

Din lac în puț, l-am avut pe Daum și am avut mari probleme de comunicare, am făcut contra, la 180 grade și am rămas cu aceleași metehne. Nu înțelege nimeni nimic din jocul reprezentativei României. Am văzut ieri ceva incredibil, jucători pe două linii înconjurați de adversari distribuiți uniform pe toată jumătatea noastră. Stăteau pe două linii imobili, parcă-i pusese Țepeș în scobitori din alea mari. Măria sa experiența, câștigată pe băncile vestului, prin Bulgaria, prin Arabia și te miri unde, și-a arătat încă o dată neputința. Jocul constipat din prima repriză practicat de echipa ad-hoc a României, ne arată lipsuri mari în zona pregătirii inteligente a jocului de fotbal. Evident nu ești inteligent dacă faci pe agentul de cirulație 90 de minute, nici când încurci șiret limbile și nici când te blagoslovește domnul cu rezultate, ci atunci când piesele merg ca unse. Atunci când smulgi admirația adversarului și respectul națiunii(la selecționer). Faptul că pe acest post s-au perindat nonvalori, fie din cauza imixtiunii politicului, fie din cauza unui cadru organizatoric deficitar(FRF, LPF), a dat și dă speranțe unor neaveniți să-și încerce norocul. Suntem în situația în care trebuie regândit totul, exact așa cum ziceau înțelepții revoluției. Se impune iar, repunerea cărămizilor sociale la locul lor, locul meritat nu dobândit prin diverse mijloace. Dictatura incompetenței este cruntă, mai ales când este exercitată de oameni atotștiutori plasați în coada evaluărilor IQ. Cine nu învață din trecut(barem ăla odios), să ocolim riscurile și să zicem că, merită să poarte bostanul care împiedică ploaia să-i inunde stomacul.

?????? (278 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 19:03

Deci, despre faptul că guvernul nu acordă bani pentru competițiie în care nu sunt implicați sportivi români considerați că ar putea determina FRF, în eventualitatea necalificării echipei României la Campionatul European, să caute alte surse de finanțare pentru organizarea meciurilor din România, de la turneul final al Campionatului European, ?

MCM (1 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 19:14

Mmda,corect si foarte infiltrant mesajul catre "becali" de franta.Citesc commenturi si ma minunez de atatea comm. *** ,de-a dreptul,normale tinand cont ...ca suntem romani.Subiectul s-a axat taman pe jocul lui Tatarusanu in meciul cu Spania. De unde atata tevatura "pe"subiect. o singura intrebare,draga Cristian G.,Ceea ce ai scris aici se traduce si in franceza!?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (11 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 20:50

D le Geambasu,Franta nu e Romania,nu te baga nimeni in seama si nici nu meriti.Numai in Romania ziaristii fac si desfac guverne,fac politica mai mult si mai bine decat marii politicieni,,,,,,,,,,Scrie numai despre sport,nu ca te pricepi foarte tare dar e mai digerabil.La fotbal,.mai ales se pricepe toata lumea,deci ai cu cine te contrazice.

Mihai (11 comentarii)  •  6 septembrie 2019, 22:39

Neneaaaaaaaaaaaaaa Geambasu cum e cu blocarea comentariilor,care sunt criteriile de aprobare?Nu cumva te porti mai rau ca ciobanul proslavit de voi?

co (2 comentarii)  •  7 septembrie 2019, 11:41

Cher Monsieur Geambasu, Nu va dau sfaturi, doar va indemn sa renuntati la sarcasmul ieftin, la aroganta damboviteana, sa studiati dosarele mai adanc, altfel spus sa (re)deveniti un jurnalist. Lucrurile acestea v-ar fi permis sa aflati cine este Anthony Lopes, care este statutul sau la Lyon, si astfel sa nuantati discursul. Intr-adevar, ar fi fost mai putin "accrocheur" - vous allez comprendre, vous êtes francophone - dar mult mai credibil. Insa credibilitatea a devenit poate un concept prea straniu ca sa fie lucrat...

Ilie (57 comentarii)  •  8 septembrie 2019, 20:16

Ce articol naiv .. Din Coreea de Nord ptr ca nu-l titularizeaza pe Tatarusanu ?! Semnat de acelasi 'ziarist' care-l trata pe Daum de fata de gardian de la Dachäu

Comentează