Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Simona și uraganul Taylor

Americanca a avut un plan de joc de care s-a ținut la literă. Așa a învins-o pe campioana de la Wimbledon. Dar o astfel de desfășurare a unui meci de tenis este fără precedent

Permalink to Simona și uraganul Taylor
vineri, 30 august 2019, 3:36

Nimic nu anunța… Dezastrul? Furtuna? Ciudățenia sau absurdul unei partide în care adversara vine la fileu de 105 ori? Dacă ați mai văzut așa ceva, vă rog spuneți-mi! Eu nu am știință și cunoștință, nici măcar din epoca în care tenisul, cel al bărbaților în special, însemna serviciu-vole. Dar la meciul Simonei cu Taylor Townsend s-a întâmplat.

Filmul meciului
Începuse în grafic Simona, cu un prim set câștigat calm, 6-2. Situația părea sub control, chiar era, masiva americancă nu avea decât răspunsuri sporadice la jocul precis al româncei. Townsend, exponentă autentică a stilului de alimentație fast-food, lovea tare și căuta să își exploateze calitățile specifice de stângace. În special la serviciu. Îmi închipui că puțini au rezistat până târziu în noapte să vadă meciul Simonei, urma o zi de lucru. Și mai ales că tot ce se întâmplase anterior anunța o victorie de traseu pentru campioana de la Wimbledon. De aceea încerc acest succint film al meciului.

Ca Federer, Sampras și Edberg la un loc
Setul secund a început într-o notă contrară primului. 2-0 pentru Taylor, pe fondul unei relaxări pasagere a Simonei. Așa credeam. S-a făcut 2-1, apoi Simona a avut mingi de 2-2. Ratate. În loc de 2-2 a fost 3-1. Apoi 4-2, 5-3, 6-3. Cu câteva sclipiri ale Simonei, dar și cu multe, foarte multe greșeli neforțate de adversară. Epica partidei era însă alta. Americanca avea un plan de joc pe care îl urma neabătut. Venea la fileu. Pe primul serviciu, pe al doilea, pe loviturile de retur mai accesibile ale româncei. Și pe cele mai dificile. Iar voleul sau demivoleul erau executate cu acuratețe demnă de Federer, Edberg și Agassi în zi bună! Și sigur că pofta venea mâncând, și ce foame îi era lui Taylor! Iar îndoiala, dincolo de fileu, creștea direct proporțional. Cu cât strângea Taylor mâna mai tare pe racheta Dunlop, cu atât devenea mai rigidă priza Simonei pe Wilson-ul ei de ultimă generație.

Carnețelul
A fost un moment pe finalul setului decisiv pe care l-am prins fiindcă spotul publicitar al Eurosport-ului a durat ceva mai puțin. Era 6-5 pentru Simona, Townsend urma să servească pentru a rămâne în meci. Nu arăta foarte lămurită. Dimpotrivă. Înainte să se ridice de pe scaun a scos un carnețel din geanta de echipament și a citit ceva acolo. Bineînțeles că nu un pasaj din ultimul roman al lui Philip Roth. În acest timp, Simona părea calmă și stăpână pe situație. Privea undeva departe, poate spre săptămâna a doua a turneului. Tiebreak-ul a fost dramatic și a dat câștig de cauză jucătoarei care a știut de la un capăt la altul ce vrea. Repet, care a avut un plan de joc. Din care nu s-a sfiit să citească, precum un școlar conștiincios, chiar în timpul meciului. Într-un moment capital al acestuia.

Factorul Dobre
Nu se întâmplă în fiecare zi ca adversara să atace fileul de 105 ori. Să servească atât de precis și de variat, să instrumenteze voleul cu o naturalețe dezarmantă. Probabil că a fost meciul vieții pentru Townsend și ea va redeveni o jucătoare de pluton. Posibil chiar de la următorul meci, contra Soranei, de ce nu? Problema este că Simona nu a avut răspuns, dincolo de ziua excepțională a oponentei. Aici ajungem la antrenor. Dincolo de tot ce ne spune Simona despre Daniel Dobre, rămân la convingerea că ea merită un om mai pregătit lângă ea. Unul pregătit nu doar să îi cânte în strună. Unul care să o învețe să se plieze pe stilul adversarei, unul care să îi ofere alternative, inclusiv la situații cu totul atipice.

Și hârjoana cu Cahill
Simona Halep este un om inteligent și este o mare jucătoare, dar nu cu Dobre va progresa. Iar hârjoana cu Darren Cahill, acest joc de-a v-ați ascunselea, vine, nu vine, este, nu este nu produce nici el nimic în afară de știri semimondene. Poate că eliminarea prematură de la US Open, încă una, va fi prilejul unei noi setări pentru Simona. La Wimbledon totul a mers perfect și grație întâmplării fericite că nu a dat peste nicio „nebună”. Timpul trece, iar la aproape 28 de ani nu ești bătrân, dar începi să vezi deja sfârșitul autostrăzii pe care gonesc marii campioni. Și obosești, și te gândești tot mai des că ai atâtea alte priorități în viață.

Altfel, reconfortantă buna dispoziție a Simonei la conferința de presă de după meciul cu Townsend, când a găsit puterea să glumească (amar) despre felul în care americanca îi cerea sfaturi. Probabil că această forță de a trece peste înfrângeri dureroase îi separă de campioni de noi, ceilalți.

Comentarii (31)Adaugă comentariu

dan (14 comentarii)  •  30 august 2019, 16:30

eu nu vad nici o harjoana!... eu vad doar o prea mare incredere in sine sau o zgarcenie. cahil este cel mai bun antrenor dar este si scump . mai stim un caz din fotbal care crede ca el poate sa fie, el, si patron si antrenor si am vazut unde a ajuns acel club.sper sa nu fie o mentalitate de natie si cine o sfatuieste ,daca o sfatuieste sa realizeze ca pana si cei mai mari jucatori de tenis au avut nevoie de cineva care sa i sfatuiasca. ar mai fi o varianta , simona sa r fi indragostit poate prea tare sa poata sa tina stacheta in top 10, dar oricare ar fi raspunsul la cum se prezinta sigur , la sfarsit de an , nu se va numara in primele 5 jucatoare !

Marius (12 comentarii)  •  30 august 2019, 16:45

..am vazut si azi - noapte , recunosc ca alternativ cu meciul de fotbal , si azi , ultima jumatate de ora , in reluare . am tot sperat sa cistige Simona , dar la finalul meciului , vazind si interviul de linga fileu , faptul ca americanca plingea... m-am bucurat pentru ea . "" jocul "" pe care il face , cu Darren , ii avantajeaza pe ambii . notorietate , ajutor reciproc . ca vor mai lucra sau nu impreuna asta este deja alta discutie . si despre bani , aceasta discutie... punctual eu nu ii gasesc mare "" vina "" lui Dobre la meciul in discutie , atita timp cit nu avea cum sa o sfatuiasca , conform regulamentului ,, -- ne aducem aminte de Serena acum un an, parca... -- ,, afara de cazul ca adversara a mai abordat tactic in acest fel si alte meciuri... in cele trei meciuri precedente cu Halep eu nu stiu sa... nu a avut reactie , de acord . dar asta trebuie vazut si discutat doar "" in dreptul ei "" , in cazul asta . a venit de 105 la fileu , de zeci de ori a fost "" lipita "" de fileu , eu nu am vazut NICIUN lob . daca o "" alerga "" de sapte ori fara-spate-fata "" se alegea praful "" de planul tactic al adversarei... a fost neatenta , asta e , toti "" patim "" chestii de tipul asta... sa speram ca Sorana va fi mai atenta .

Catalin (15 comentarii)  •  30 august 2019, 18:04

@Marius : a dat vreo 4-5 loburi, 2 f lungi in aut si 2-3:scurte pe care Townsend le-a smashuit. In apararea Simonei, f multe mingii nu se pretau la lob pt ca veneau de la TT adanc, jos si f rapid . Dar e clar ca lobul nu e lovitura favorita a Simonei. Ce ii putem reprosa mai degraba Simonei e ca nu i-a atacat serviciul 2 lui TT mai curajos, ca nu a dat mai multe in lung de linie, ca a gresit prea des ( multe UE in momente f importante). Eu in locul ei lasam rusinea si trageam si 3-4 la corp cand suia TT la fileu, ca poate o mai potolea, plus sunt si mai greu de returnat.

Nicco (44 comentarii)  •  30 august 2019, 18:13

Simona Halep si-a câștigat deja locul printre cele mai faimoase jucătoare de tenis. Nu vreau si nici nu sunt competent să o critic. Totuși mi-aș exprima nedumerirea că o jucătoare ca ea a putut spune că a pierdut pentru că (citez aprox. nu pun ghilimele) nu a mai jucat cu cineva care să vină așa des la fileu. Deci nu a știut cum să joace cu coneva care era mereu la fileu! In amatorismul meu sunt sigur că antrenorii pe care i-a avut când era copil, apoi junioară, au învățat-o cum să joace în astfel de situație!

Mihai (6 comentarii)  •  30 august 2019, 18:33

Cristi....doar femeia de serviciu de la Flushing Meadows mai are s o invinga pe simona dupa *** aia submediocră. My 2 cents.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  30 august 2019, 18:36

Incercam sa credem - in naivitatea noastra - ca Simona ar fi cea mai buna tenismena a lumii si ca Locul 1 WTA ii revine pe drept. Cei care cunosc reculul unei tinere care iubeste cu patima, in pralel cu participarea (probabil tot mai sporadica) la competitii, nu sunt uimiti! In plus, jocul Simonei a devenit unul anacronic, dincolo ce lipsa sa de spectaculozitate si banal, gratie fortei generate inca de jocul de picioare. Sunt convins ca "Era Halep" este la apus de cariera si ca acele falsete de incurajare, potrivit carora se simtea plina de energie si increzatoare ca va reusi chiar sa triumfe la US Open, erau pentru Dobre, un biet antrenor sinonim cu Dica, Teja, Bogdan sau acest nefericit de Vintila. Nu de alta, dar se pare ca in anumite familii relatia jucato(a)r(e) - antrenor este una de supunere oarba si de transformare a ultimului la statutul de supus tacut care are voie numai sa deschida gura cand i se porunceste sa aclame pentru a-si incuraja "stapanul inelelor". Oare n-a sesizat nimeni aceasta inclinatie spre dominare absoluta a acestei aprige jucatoare care acum "striga in pustiu" dupa omul care a ajutat-o si de care s-a debarasat. Degeaba, parerea de rau nu tine loc de... Darren Cahill1

Argus (18 comentarii)  •  30 august 2019, 19:03

Cred ca trebuie sa facem o distinctie clara intre « inteligenta » si « inteligenta in joc ». La « joc », fie-mi iertat, Simona a aratat orice, dar « inteligenta », nu! Cand vezi ca nu poti s-o pasezi, sa nu incerci sa lobezi (sa o bagi « cu ochii- n soare »)? Cu lobul, Ilie Nastase l-a exasperat pe Red Laver (de nu ma-nsel, episode relatât de regretatul Ioan Chirila in « Ar fi fost prea frumos », cu referire la Cupa Davis in care echipa noastra a pierdut trei finale) exasperat de loburile trimise de Nastase se-ntreba « cine-i pustiul asta? ». Asa ca, iata, Simona a mai invatat ceva, fara lovituri adaptate jocului adversarei, nu potin sa castigi. Fara un serviciu pe masura talentului ei (chiar ne facem ca nu vedem ca inca « il cauta », ca nu este prima data cand serveste pt. castigarea jocului, si-si pierde serviciul?) asemenea situatii voir mai fi, din pacate! Asa ca, nu cele 105 veniri la fileu sunt « de vina » cat incapatanarea Simonei de a o pasa, si in a o suta cinci oara! Asta da  «consecventa »

?????? (278 comentarii)  •  30 august 2019, 19:25

Fizic, Halep arată vreo 2-3 kg sub greutate , părea a avea și cearcăne și probabil nici nu și-ar fi dorit foarte mult să continue și cu niște partide în care ar fi jucat cu Sorana Cîrstea și probabil și Bianca Andreescu, ? Remarcați și că după partida cu Mihaela Buzărnescu pe care Halep a câștigat-o totuși dificil, Buzărnescu nu prea a mai câștigat și alte partide, cu unele excepții mai puțin ,concludente, ?

Gelula (12 comentarii)  •  30 august 2019, 19:26

Esti mitocan cu zDobre. De ce? Pentru ca tu te consideri special si crezi ca poti sa fii. Cand a batut-o pe serena nu ai zis nimic. Ziarist de 2 lei, ce drept crezi ca ai tu sa zici de dobre ca nu e pregatit? Si nu drept, dar ce comprehensiune a tenisului crezi ca ai? Te duci la DEX pentru figura mea de stil? Obscurantistule. Intreaba-l pe Boanchis de data asta ce inseamna

?????? (278 comentarii)  •  30 august 2019, 19:39

Remarcați și faptul că, Naomi Osaka după ce a căștigat două turnee Grand Slam în anul anterior, devenind și lideră a clasamentului WTA, a schimbat antrenorul , a luat o pauză ceva mai lungă și a pierdut și în greutate, ?

Laurentiu (1 comentarii)  •  30 august 2019, 19:47

Si Simona a avut notite..a citit de cateva ori intre game uri. Nush daca la TV s-a vazut, dar eu am urmarit pe Eurosport player. Ca notitele nu au ajutat-o, asta e altceva..:(

Mircea (1 comentarii)  •  30 august 2019, 20:37

Evident am vazut meciul si auzt comentatorii de la fata locului. Parerea lor : Simona este singurul superstar sportiv din Romania . Consecinta - foarte mare presiune din toate partile. Se mentioneaza lipsa unui antrenor de elita. Nu e cazul lui nea Brica . Parerea mea este ca nu mai are nici sustinerea morala a familie , ca rezultat al nefericitei sale alegeri a noului sau iubit .. Pana la remefierea situatiilor respective , sunt toate “ sansele” ca Simona sa iasa din Top 10 ...

same (63 comentarii)  •  30 august 2019, 21:06

dureros, intr-adevar. Dar ce a durut cel mai mult a fost lipsa intr-adevar de replica a Simonei la venirile americancei la fileu, un lucru destul de riscant in tenis, chiar foarte riscant, ca dovada ca nu se intampla deloc "in fiecare zi" acest lucru, ba dimpotriva cred in 1-2% din totalitatea meciurilor, zsi acolo in doar "cateva" momemte rarisime ale jocului, ca element surpriza, si atat. De ce? Pai simplu. Pt ca se presupune ca adversarul, daca ulciorul vede ca merge deseori la apa, gaseste apoi evident solutii, gaseste si isi schimba rapid tactica si executiile. Ca dovada ca in istoria tenisului aceste lucruri apar NUMAI ca "element surpriza", cand nu-i dai timp de gandire adverarului si marchezi niste puncte decizive de care ai nevoie ca de aer. Altfel? Altfel nu tine, nu merge? Pt ca in joc se gasesc lesne antidoturi. Altfel se juca pe acest gen de tenis permanent, chiar de catre ambii adversari, totul tramsformansu-se intr-un bambilici. ziceam ca sportul numit tenis are raspunsuri o droaie la un astfel de joc. Pai da, iar Simona a facut in schimb o treaba PUR romaneasca in sua, ce sa mai..., la perfectie. In primul rand nu ai cum sa returnezi mai mult de 90% din serviciile dupa care americanca venea rapid la fileu PE CENTRUL TERENULUI! N-ai voie sa faci asa ceva. Stiu, presiunea, competitia, publicul, grand slam. Da, inteligenta emotionala a Simonei si a romanilor scad drastic spre zero in astfel de conditii. Fac pariu ca la antrenamente cu un barbat sparring la fileu Simona n-ar putea returna in halul asta. Totusi, cum de nu a resetat-o nimeni, un semn ceva din tribuna, sa returneze numai pe extreme, pe cat posibil. Nu, ea casunat numai pe centru, unde americanca avea ulterior toate variantele din lume. Si a plesnit nu gluma. Ea venea tavalug la fileu si pe al doilea serviciu, inacceptabil pt Simona. In al doilea rand, pune un catusi de putin efect in retur, chiar daca era puternic, nu returna pur si simplu plat, mai aled daca nu poti returna plasat, macar putin "efect", oricum nu pur plat, puneai in dificultate majora orice venire la fileu a "matadoarei". Mai ales pe serviciul doi. Simona incapatanata, pardon, incremenita la idei: ioc. am scris aici doar despre doua solutii livrate de un amator. Profesionistii, nu Simona ci cei de le langa, ar stii multe altele ...

?????? (278 comentarii)  •  30 august 2019, 21:49

https://www.youtube.com/watch?v=6ip2F8FUwco Chal Chal Chal Mere Saathi (Video Song) | Haathi Mere Saathi | Rajesh Khanna & Tanuja ?

Marius (12 comentarii)  •  30 august 2019, 22:47

..@Catalin . pot admite 1. ca ati urmarit mai atent ca mine meciul si 2. ca "" va pricepeti "" mai bine . imi aduc si eu aminte de un fel de lob , prost executat , cind TT era "" in zona interzisa "" . da , "" smasuit "" . eu aduc in discutie zecile de ocazii in care ,, poate nu au fost chiar zeci , admit ,, in care adversara , dupa o minge cum - necum pusa in terenul Simonei , de pe la jumatatea terenului , aflata "" in drum spre fileu "" , se "" lipea "" practic , de fileu . ajungea Simona la minge si incerca sa dea "" prin ea "" , -- apropo... nu a avut jena , si nu trebuia sa aibe... a dat de destul de multe ori "" in ea ""... -- , in loc sa dea "" peste ea "" ... asta este parerea mea , posibil gresita , nu am pretentia ca sunt mai mult de un "" chibit""... si da , a spus si comentatorul spre final , TT o cam "" astepta "" pe rever , cred ca si aici daca era mai atenta... in fine , asa e in sport , sa ne bucuram si pentru alte jucatoare , nu "" e capatul lumii... "" . la final m-am bucurat pentru cistigatoare , si m-am bucurat si de atitudinea Simonei , una lipsita de ranchiuna . frumoasa . iar cele doua - trei kilograme mai putin "" ii vin bine "" , ca sa ma exprim asa... ii doresc in continuare sa faca record : prezenta in "" top zece "" , fara intrerupere . pentru asta , sanatate , in primul rind !

Octavian (48 comentarii)  •  31 august 2019, 3:15

Imi pare rau ca sant dubii despre Dobre. Ce sa zicem de Cahill ca anu trecut Simona a pierdut in primul tur!? - Ca si acu' doi ani! E adevarat ca exista o persoana la care m'asi gandi ( o parere deja exprimata anterior - in acest blog): Daca asi fi eu Dobre sau sau tatal SImonei asi sugera tare o conlucrare cu Sascha Bajin, fie si numai pentru sase (6) luni. Dar eu nu sant nici in echipa ei, si nici nu am inside information despre cum e Sascha in realitate - numai ce am vazut la TV ca a facut cu Osaka - care e pentru mine destul. Imi pare si mai rau ca a pierdut Simona. Am pierdut $10 pentru ca am pariat pe ea - e drept ca la Wimbledon am castigat un pic mai multi. Daca ne uitam la istorie: Simona a avut varfuri incredibile si consistenta in victorii, dar nu a aratat PERIOADE de invincibilitate. E teribil de greu sa castigi trei patru meciuri la rand la orice nivel profesionist. Ca sa castigi doua slamuri la rand trebuie sa castigi paispe' (14)! Nu'mi aduc aminte de nici o perioada a Simonei in care sa fi facut asa ceva.

petrache (87 comentarii)  •  31 august 2019, 5:12

Excelent articol. (Cu o mica exceptie, aluzia de prost gust la alura fizica a lui Taylor. Daca veti consulta un medic, veti afla ca formele lui Taylor pot avea cauze genetice si nu de alimentatie.) Absolut corecta referinta la Dobre. L-am laudat cu totii dupa Wimbledon. Acum e timpul sa-si asume raspunderea pentru toate performantele mediocre (pentru o jucatore de top 5) avute de Simona pe hard anul asta: 7 meciuri jucate, numai 4 castigate, chinuit, la jucatoare afara din top 50. Simona a intrat complet nepregatita la meciul cu Taylor - de care trebuia sa stie ca joaca serve-volley. E timpul ca Dobre sa dea explicatii.

Carol_K (146 comentarii)  •  31 august 2019, 8:17

Azi este episodul 2: Sorana si uraganul Taylor. Teoretic ar fi posibil si un al 3-lea episod, Bianca si uraganul Taylor. Adevarul e ca domnisoara 5XL merita toata aprecierile, la dimensiunile ei altele stateau relaxate pe canapea, la TV, cu popcorn si cola, nu faceau 105 veniri la fileu cu victorie la fostul numar 1 mondial, considerata la randul ei cea mai mobila jucatoare din circuit.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  31 august 2019, 9:16

Nu stiu daca Townsend se va intoarce in anonimat, cum spuneti. Multa lume nu stie, dar americana a fost, ca junioara, o imensa promisiune. Ea era "noua Serena". A castigat la 15 ani AO la junioare si are si 3 titluri de GS la dublu (de aici si dexteritatea venirilor la fileu). Cariera de senioara a ratat-o in debutul ei pentru ca nu a "metabolizat" (da, cam rautacios) rigorile vietii de sportiva de top. Dar timpul nu e pierdut - nici Simona pana la 22 de ani nu era mult mai sus in clasament. Cum spune chiar Taylor, victoria aceasta i-a aratat ca poate. Asa cum Simonei i-a aratat o victorie cu Radwanska acelasi lucru. In rest, despre Simona... N-am vazut decat finalul decisivului, de la 3-2 pentru Townsend. Cand a recuperat doua mingi consecutive de meci si a facut break la 5-5, in ultimul moment posibil, eram convins ca lucrurile se vor termina fericit. Cum a fost cu Davis la AO cand a recuperat 3 mingi consecutive de meci. O jucatoare dinafara top 100 oarecare ar fi fost descumpanita rau la acea demonstratie a favoritei. Nu si Townsend, ceea ce imi arata ca nu e chiar orice jucatoare. Simona n-a jucat ingrozitor de slab ieri. De exemplu, a jucat mai slab cu Sasnovici la Wimbledon, intr-un meci castigat. Dar Townsend s-a dovedit (in mod cu totul neasteptat) foarte puternica. Probabil ca a prins meciul vietii, cum spuneti. Dar eu v-as completa si as spune "meciul vietii de pana acum".

itu52 (288 comentarii)  •  31 august 2019, 10:26

Am văzut ceva ce rar se poate vedea pe un teren de tenis. După un set în care a jucat așa cum face toată lumea, clasic, Townsend experimentează cu success venirea la fileu. Și tot vine, perfectând și speculând orice slăbiciune a Simonei. A venit la fileu după fiecare serviciu pus în careu și după fiecare minge returnată slab de Simona, când aceasta avea serva. Să zicem că a servit în 11 ghemuri(jocuri), din cele 22 ale ultimelor seturi, de 66 de ori( cam 6 serve pe joc). Diferența de 39 de veniri s-au făcut pe serva moale a Simonei sau returnări slabe. Venirile au hipnotizat-o pe Simona, acea unduire masivă în câmpul visual au destabilizat-o, trimitea totdeauna minge pe traiectorii atacabile, de multe ori violent de către Townsend. Preț de două seturi Simona nu a găsit soluția de a tăia elanul adversarei. Antidoturile, lobul executat în regim de forță și scurtele fine, alături de servă, sunt elemente pe care le-a facut deficitar. Din păcate este un meci din care se vor inspira multe adversare. Pe viitor va avea viață grea dacă nu ia măsuri rapide. Cândva Sirina răsfoia notițe în pauzele meciului. Cred că este mai mult o diversiune menită să producă panică decât o aprofundare a slăbiciunilor adversarei. La nivelul acesta o jucătoare nu poate avea atâtea puncte slabe încât să umpli o pagină de caiet. S-a văzut de la o poștă că este un lucru în premieră izvorât din neputința jocurilor anterioare și din ambiția de a câștiga. A meritat să câștige, a condus jocul, a fost mai lucidă, chiar dacă nu și-a ciocănit capul atrăgând atenția că i-a venit mintea de pe urmă. Pierde în aventura de toamnă americană cel puțin 1000 de puncte, prioritatea ei va fi turneul campioanelor, să sperăm că rămâne în cărți.

?????? (278 comentarii)  •  31 august 2019, 13:57

Halep ,,și-a mai luat înfrângeri" ,după ce a câștigat Grand Slam, și de la Ons Jabeur și de la Hsieh S-W. , ?

pierre tzutzea (11 comentarii)  •  31 august 2019, 14:10

imi este greu sa vad cum romanul nu rationeaza nu vede corect ceea ce se intimpla cu aceata halep fiind intre teama de a vorbi atacind "un bun national" ca deh a fost sarbatorita pe marele stadion nu o data ceea ce trebuie sa recunoastem ca am avut si alti sportivi care meritau sau cel putin trebuiau si ei sa fi adusi acolo ca un preambul la cele ce se intimpla mondial cu halep. conjuncturile i-au fost favorabile in a cistiga un Wimbledon cu o jucatoare care nu a luat in serios jocul care intr-un fel s-a batut singura avind peste 40 de greseli nefortate. speculativ pot merge mai departe dupa anuntul suspicios al ambasadei americane la bucuresti care spunea ' azi noi nu avem o preferata." chiar asa? sau era un pret ce trebuia platit inapoi dupa tradarea lui ilie nastase la cupa davis. nu stiu dar nu mi-a mirosit bine. serena are zidul de la acest turneu plin de numele ei . ce mai conta acum? ma rog. au urmat fieste ca la tarile subdezvoltate ca fiind un mare razboi cistigat cind lucrurile nu au fost asa. chiar ma gindeam ce a simtit patzaichin pentru care am tot respectul din lume. a fost o umilire chiar si pentru nadia comaneci. ma rog o prostie care se razbuna in zilele de azi pentru ca oricum ai da-o constanteaca numarul unu fost mondial se face de ris pe zi ce trece. chiar nu joaca nimeni din neam la pariuri? si daca nu atunci este catatrofa sau agila in a nu dori sa se intilneasca cu bianca sau serena. toate pot fi la un loc. eu cred ca cei care stiu tenis si urmaresc in mare ce se intimpla au un film facut au cazut in 'default' cu halep care este din ce in ce mai saracaciosa in joc care promite si atunci cin promite ca este bine ca simte jocul pierde. mai vezi ca urmatoarea jucatoare ar fi bianca sau serena te lamuresti si te intrebi daca ea chiar poate juca cu cea pe care a invins-o intimplator. nu . categoric nu pentru ca totul s-ar narui sa mai ia si o bataia sora cu moartea ar arunca-o in derizoriu . fiti realisti si vedeti exact ce se intimpla. darill este un antrenor bandit. miroase ca se va intimpla cutare lucru. nu este vreun om fara creier sa se angajeze cu o jucatoare inconstanta. acum ar fi ris toti de el. da si el stie ca a fost un context favorabil si a cistigat acel roland gaross pe cind s-a tremurat la jocul ala penru a americanca cu putin i-a lipsit sa o invinga. de acolo au urmat relaxari , premieri fara sa joace alte jucatoare accindentate sau invinse prematur ce au facut-o sa ramina pe primul loc nejucind. bafta si asta este. dar acum lucrurile se complica. halep realizeaza si spune asta ca azi oricine poate cistiga ca fetele sint bine pregatite si nu mai sint favorite parca anuntindu-si limita si iesirea intr-un fel. banuiesc ca trage la inca un grand slam si apoi la revedere ca si cel din viata ei nu poate sta asa pe 'uscat' cu fatuca plecata prin lume pentru ce? bani. are. faima ? si-a facut pe ici pe colo. si atunci? ce altceva? inca un grand slam si daca nu va fi o va da pe niste dureri crincene de spate de picior pentru ca daca ai bani multi doctori iti pot da orice diagnostic. cred ca este timpul sa ne lase sa se ocupe de cireada de copii cu care ne ameninta ca ii va face sa isi lege viata punindu-si pirostriile cu nea asta cu experiente ratate linga niste femei dar cu bani si accpetat de nea halep ca deh asa sta bine omului nu cu inima nu cu filingul ci cu contul la banca si asta pentru a nu ridica pretentii. si cind te gindesti ca se pot face certificate prenuptiale... cum ar fi normal dar cel putin sa iti ei omul decis de tine pe care sa -l iubesti in primul rind. aici lucrurile sint putin diferite. pute a ordin de familie " pe asta sau pe nimeni!" asa ca mai bine tenismena de duzina dar cu o viata intima curata si sanatoasa decit cu obsesiile ce pot genera din casatorii aranjate. pina atunci cred ca isi mai ia o vacanta lunga apoi iarasi se va antrena pe la colturi de teren va spune ca este in forma ca simte jocul si va porni la razboi pina va afla cine este urmatoarea pe lsita cu ca re poate juca. atunci cei din tribuna ii vor face semn cu degetul cel gros aratind in jos. ne va spune ca a fost surprinsa si ca tendonul este inca nerefacut de acum 3 ani... succes simona cu acest joc timp fara sens unde te consumi inutil in loc sa te retragi si sa iti vezi de viitorii copii. atit.

Andy (1 comentarii)  •  31 august 2019, 16:17

Unii insista sa speculeze ca a pierdut fiindca, la fel ca si in alte momente, asa trebuia pt. ca ,,surpriza'' (cota) sa fie foarte mare. Este aberant sa tot sustineti ca poate veni una de pe locul 116 si bate o campioana (chiar si de pe 4). E ca si cum cineva ar putea crede ca intr-un meci pe bune Real ar putea pierde cu fcsb-ul sau cfr-ul (sau o selectie a celor mai buni de la ambele). Cand casele de pariuri au ajuns oficial sponsori importanti ai sporturilor si invart mai multi bani si de 50 ori decat acum 20 ani nu mai poti vorbi de lupta pe bune in orice sport. Totul a devenit afacere si nu trebuie condamnati cei care-si urmaresc propriul interes. Bineintels ca nu trebuie sa cadem in ridicol si sa credem ca fcsb-ul n-a intrat in grupe pt. ca a facut jocurile pe partea asta necurata a pariurilor. Ei se fac de tot rasu'/ plansu' pt. asa trebuie. Pe gigi l-au facut altii sa joace cum i se canta si el numai executa spre multumirea ziaristilor care au si ei zilnic subiecte de umplut ziarele pentru tot suporteru' care trebuie si el saracu' sa-si umple timpul cu ceva.

itu52 (288 comentarii)  •  31 august 2019, 19:55

*** lovește din nou pe plaiul mioritic! A venit rândul Soranei să cadă pradă navetei la fileu a jucătarei americane. Să sperăm că Bianca Andreescu ajunge să corecteze instalarea unui coșmar în neamul românesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian (48 comentarii)  •  31 august 2019, 20:07

Realmente imi pare rau de multele comentarii dure la adresa lui Dobre. Sant Roman si pentru mine o sa ramana: Halep a castigat WIMBLEDON cu UN ANTRENOR ROMAN. WIMBLEDON Doamnelor si Domnilor! Psihologia omului e grea. Psihologia doamnelor e cu adevarat complicata: Halep pierduse in PRIMUL TUR CU CAHILL anul trecut si acum doi ani. Si totusi toata lumea zice ca Cahill (cacofonie da!) e geniu (nu!). Chiar geniul zice ca a fost vina Simonei ca a pierdut doua 1st US Open rounds! Bineinteles ca daca pierde e vina ei si daca bate e meritul lui (al geniului)! Si are si microfon la ESPN ca sa zica asta. Domnilor si Doamnelor: Ce s'a intamplat cu Kerber anu' trecut dupa Wimbledon? Dar anul asta? Sant Roman si pentru mine o sa ramana: Halep a castigat WIMBLEDON cu UN ANTRENOR ROMAN! NU cu Fisette! Traiasca DOBRE! NU cu Cahill! Traiasca DOBRE! NU!? Ce ziceti Doamnelor si Domnilor din Romania?

valexandru (7 comentarii)  •  2 septembrie 2019, 11:36

ca tot romanul, il ridicati in slavi pe amaratul de Dobre... se vad rezultatele ....ar trebui concediat ... poate juca si fara antrenor daca nu vrea rezultate mari...si nu va mai imbatati cu apa rece... Wimbledonul oi se datoreaza Simonei si lui Cahill...

Comentează