Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cât de frumos! 

Victoria Simonei și pasul spre finală nu au fost o demonstrație de tenis, au fost o desfătare.

Permalink to Cât de frumos! 
joi, 11 iulie 2019, 5:53

Un moment de magie sportivă pe care, dacă ai noroc, îl întâlnești o dată, de două ori în viață

Ce bucurie! Ce senzație de bine! Ce împlinire! Și câtă muncă în spatele acestei victorii… Cum? Deplină. Autoritară. Copleșitoare. Demonstrație de tenis în fața unei adversare reduse la condiția de sparring al campioanei. Iar Elina Svitolina nu este o jucătoare oarecare, așa cum a părut sub tirul loviturilor Simonei.

Simona Halep-Elina Svitolina 6-1, 6-3. Banal, nu? O oră și 13 minute de meci, cu 26 de mingi câștigătoare pentru româncă. Cifre impersonale care descriu o aventură absolut personală. Fiindcă Simona este, mai mult decât alte mari campioane ale tenisului, un edificiu personal. Wimbledon 2019. Un drum la începutul căruia nimeni, chiar nimeni!, nu anticipa ce urma să se întâmple. Nici ea, Simona nu credea, a mărturisit-o cu o sinceritate pe care nu o descoperi la multe dintre colegele de circuit.

Pofta de joc și dorința de victorie s-au hrănit tot mai voluptuos din ambiția ei regăsită. Acea ambiție disipată cumva după triumful de la Roland Garros și recuperată acum, pe iarba londoneză. Un câmp de luptă care cere mereu altceva. Alt tip de deplasare, lovituri mai variate, adaptabilitate la felul neregulat în care sare mingea. Complicitatea cu suprafața de joc este unul dintre secretele Wimbledon-ului.

Simona a dominat-o pe Svitolina cu o seriozitate impresionantă, aproape aristocratică. Demnă de locul unde s-a produs, pe arena centrală de la All England. Simona a jucat precis, sobru, variat. Vedeți cât de simplu pare? A știut în fiecare moment unde trebuie să trimită mingea, ce o incomodează pe oponentă, când trebuie să atace, când să temporizeze și cum să aspire forța loviturilor de dincolo de fileu. Greu să descrii excelența! Și când a greșit, a greșit ea pentru că eroarea ne separă de roboți. Elina nu a fost în măsură să o deranjeze cu adevărat. Simona a jucat înspăimântător de bine, iar asta a anulat armele Svitolinei, care a resimțit lipsa experienței la acest nivel. Simona era la a 7-a semifinală de Grand Slam, ucraineanca de-abia la prima. Toate amintirile dureroase din trecut au trecut de la pasiv la activ.

Apariția „scurtelor” în jocul Simonei ar merita celebrată într-un articol separat. Ca și în alte situații, am subestimat-o. Capacitatea ei de a învăța, îndemânarea pe care nu i-ai citi-o urmărind aplecarea spre stilul în forță au făcut posibilă această schimbare fundamentală în desenul evoluțiilor ei. Sigur, nu totul este perfect, încă se simte o inocență copilărească în execuții, dar este reconfortant să o vezi pe Simona jucând și altfel. Ieșind din liniaritatea meciului și propunând lucruri noi, situații care destabilizează adversarul.

A fost o după-amiază frumoasă. Este o zi frumoasă care alungă grijile cotidiene. Putem participa la bucuria ei cu bucuria noastră cu decență și fără să sforăim vorbe mari. Ne-a dăruit ceva neprețuit, iar cadoul poate fi și mai mare dacă suntem cuminți. Promitem să fim așa până sâmbătă, după finală.

Comentarii (46)Adaugă comentariu

jos_cenzura (96 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:04

După comentariile Simonei, cu aromă de automulțumire că a ajuns în finală și că nu mai contează altceva, se pare că și de data asta va claca în ultimul meci.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:11

Am mai spus-o o data, cred ca tot aici la dumneavoastra: cine isi imagineaza ca Simona nu stie scurte habar n-are. Primele 300 de jucatoare, cel putin, au toate loviturile in CV. Sa fie foarte clar. Dar nu toate ies la fel si depinde de cat iti propui sa risti. Cred ca pur si simplu Simona a atins la antrenamente nivelul critic de la care considera scurtele suficient de sigure pentru a le incerca. Chiar daca sunt inca destul de "inalte" (sa nu ne amagim, nu au fost tocmai perfecte). Nu mi se pare "istorica" aparitia scurtelor in joc. Eventual spectaculoasa. Istorica mi se pare revenirea agresivitatii din epoca "Pavel" (ca sa-i zic asa). Dublata si de o siguranta marita... Urmeaza Serena. Mai puternica decat oricand in ultimii 2 ani. Aproape de nivelul 2015-2016. Si totusi cred ca sunt sanse. Chiar mari. M-am uitat la meciul cu Strycova. N-a deranjat-o deloc. Altfel vor sta lucrurile cu Simona.

M. deWylde (4 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:16

Frumos! Foarte frumos! Si ce finala de Wimbledon! Simona-Serena! De data asta, de la egal la egal. De data asta Simona chiar poate sa termine triumfatoare impotriva incredibilei zeite a acestui sport magnific. Am prezis acum cateva zile ca Simona, ajunsa la o maturitate sportiva aproape desavarsita, va castiga inca doua, trei, chiar patru sau cinci Grand Slam-uri pana la finalul carierei. Sa fie acesta al doilea!

california (172 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:27

excelent! niciodata nu am vazut-o pe halep jucand asa bine; prin nu stiu ce simbioza, a gasit solutia imbinarii in mod complementar a stilului ei de joc cu caracteristicile terenului cu iarba, dublat de concentrare si stapanire de sine; s-ar putea ca de acum in colo terenuriloe cu iarba sa devina preferinta ei pt. ca nu cred ca pe un teren cu zgura s-ar fi detasat atat de evident de svitolina; pacat ca strycova nu a reusit nici macar sa o oboseasca pe williams; multi ar fi preferat-o pe cehoaica in finala, insa gloria va fi daca simona reuseste sa o invinga pe americanca; la urma urmei ar fi si timpul; peste cativa ani si ea va fi depasit perioada marilor performante, asa ca daca nu acum, cand? succes in finala!

cris4co (14 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:46

Excelenta e putin spus...este momentul acela din MATRIX când toate gloantele vin spre tine si se opresc...ca pentru tine NU CONTEAZA...TU esti mai presus de orice...

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 18:51

Da, Barbora nu a deranjat-o deloc, nu are armele necesare. Nu a reusit sa ii ia set Serenei intro cariera intreaga. Cu Simona va fi alt meci, unul in trei seturi.

itu52 (288 comentarii)  •  11 iulie 2019, 19:07

Cum zicea Hagi, după atâta antrenement, azi și-a dat drumul la joc. Primul set a fost fără cusur cu o Simonă dezlănțuită. O primă parte a semifinalei dominată tot atât de clar ca cea a U21 din semifinala cu nemții. La debutul setului doi au început să apară semne de îndoială și tendințe de cădere în misticism. Blestemul semifinalelor la români? Noroc că Simona și-a revenit rapid a făcut rebreak_ul de 3-2 și s-a tot dus. Și ... s-a dus strălucind și semănâd perle. A fost un meci de referință al carierei, undeva la înălțimea celui cu Kerber de la AO-2018, numai că acesta a fost mai economic și plăcut. Acela a fost o bătălie de uzură, acesta o demonstrație de tehnică, forță și inteligență. Avem timp până sâmbătă să aflăm ce zice Oracolul din Ovidiu și să ne încurajăm pentru că acolo unde a reușit Kerber și Osaka în 2018(la Serena), poate reuși și Simona în 2019. Dacă joacă ca azi o lasă lată în setul trei, între noi fie vorba, o cam merită mama Serena, capabilă la te miri ce, dacă pierde. Doamne ajută!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  11 iulie 2019, 19:25

Acum doi ani am vazut un interviu amplu cu Simona si am scris aici ca eu nu-mi mai fac griji – Simona e mai tare decit cred toti, inclusiv eu si ea. E tare ! Atit de tare ca nu are cum sa nu devina Nr. 1 Mondial. A dovedit-o des caci nu joaca nimeni mai bine in situatii limita, vedeti doar cite ghemuri a cistigat de la 0:30 si 0:40. Pentru Simona nu-mi fac griji. Singura conditie e ca Simona sa vrea int-adevar sa cistige. Cu Serena n-a prea vrut niciodata. Acum e cazul sa nu-i mai cedeze nici un punct, deci sa ajunga motivata si flaminda pe teren. Ajunge ! Hai Simona ! ------------ Pentru altii imi fac griji, nu-i inteleg. Un Gigi Be numara margele: "in poarta Simona, fundasi laterali Simona si Simona, mijloc Simona, virf Simona iar in spatele lui Simona. Antrenor Simona. Gata, nu mai dorm cu bibila, dorm cu Simona. Ce, sint prost ? O cumpar pe Simona cu 300 mii si o vind cu 100 milioane ! - ca eu sint Gigi Becali, pentru mine conteaza doar banii, malaiul, ce campionate ….Da ce fac cu MM-u ? Ba MM-ule, ce zici, vindem tot si o cumparam pe Simona ? – pina nu-i vine idea lui Talpan. De ce sa ma complic eu cu fotbalu ? - sa ia Talpan tot, ii mai dau si 5 milioane daca va ia pe toti. Ba, ce zici, o putem folosi pe Simona si ca avocata ? Ba, ia suna-l pe taica-sau, ii dau 5 milioane !" - "Patroane, ma tem ca mai tre sa dai si doi berbeci !" ------------ PS Vina are si Simona. Unde sa joace Vina ? E bun, de viitor dar nu de Vina aveam nevoie azi. Vina a fost singurul care se lasa antrenat de MM: "Patroane, vezi ca-i liber ..." - un bigudiu de la CFR . "Ia-l tata" "Patroane vezi ca-i liber …. Salmonela ? - care a fost la Dinamo." "Ia-l tata si pe asta." Deci tot MM face si drege: dupa ce-a renuntat la Tucudean i-a dat afara pe Alibec, Budescu – caci nu-l bagau in seama ! - acum a renuntat si la Teixeira ca sa ramina cu Hora – eu n-am auzit de el – si Bizonu – pe care daca il mai vad odata in teren trec la Talpan ! MM-u vrea sa faca echipa pe scheletul un Popescu – caci Pintili e iar accidentat caci nu are cine sa-l antreneze – si un Filip, doi rubgisti si sa marcheze cu bizoni. AMR Tanase, dar daca Tanase nu e folosit cum trebuie Steaua – pardon FCSB – garantez ca va juca mai curind la retrogradare decit sa ajunga in EL.

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 19:39

Serena e insarcinata cu al doilea copil.

victor L (285 comentarii)  •  11 iulie 2019, 19:49

Mi se pare culmea ipocriziei ipocrite ca dupa ce ai ridiculizat-o atunci cind a pierdut, sa vii in urma victoriilor si s-o lauzi, sa te declari incintat. Dovada ca nu tenisul te intereseaza, tenis care are parte si de infringeri, ci ambîţul tau de jurnalist.

Vlad (26 comentarii)  •  11 iulie 2019, 19:56

Simona a jucat bine tot turneul. Bravo ei! Mai mult nu se poate spune! Eu recunosc, nu credeam că ajunge în a doua săptămână. A demonstrat că nu este pe o pantă descendentă.

Marian (34 comentarii)  •  11 iulie 2019, 20:41

Simona nu e Strikova.De aici incepe meciul

Mihai (2 comentarii)  •  11 iulie 2019, 20:59

Se pare ca nimeni nu ia in considerare ca Serena este la sfarsit de cariera si ca tot ce face (e fortata) este sa mai castige un GS ca sa detina recordul absolut in tenis. A spus-o de 2 ani ca atat mai are ca scop. Voi nu intelegeti ce si cat inseamna puterea banului (marketing dar nu in ultimul rand dorinta pana in maduva oaselor a americanilor de a detine toate recordurile). Eu sunt convins ca daca Simona este cumva atentionata inainte de finala despre eventuale situatii atunci o sa piarda lejer. La ora actuala sunt convins ca majoritatea jucatoarelor o pot invinge pe Serena. Sper sa ma insel si sa castige Simona. Eu traiesc pe langa indivizii astia care se cred cei mai corecti din lume, dar in realitate sunt departe de ceea ce promoveaza. Si sportivii stiu dar sunt blocati de sponsori sa spuna sau sa faca ceva, ca isi risca cariera. Stiu.... iubitorii Serenei pot sta linistiti, nu o sa se mai intample nimic similar cu Armstrong.. :)

Vio (6 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:15

Fără presiune, concentrată, organizată, inteligenta și aristocrata și Simona a reușit promovarea în finala lorzilor. Dacă va rămâne așa și nu se va intimida de tunurile Serenei va câștiga finala. Felicitări! d-lui Geambașu pentru acest articol scris cu talent și sinceritate.

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:19

@Mihai: Daca esti atat de dezamagit de americani, de ce mai ramai acolo? Sa le iei banii? Hmm ...

valeriu mangu (30 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:23

Felicitari SIMONA . Esti nr. 1 in lume . Dupa cum joci acuma vei castiga finala in 2 seturi . HAI ROMANIA !

di livio (158 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:25

cititorii voștri, la fel de inteligenți ca voi...cel puțin...cum zice Vlad, a demonstrat că nu este pe o pantă descendentă...asta-i cel mai important...și Geambașu este pe o rampă ascendentă...ca Simo...pînă vine nea Ovi de la 6.000 km...articol bun...utimul paragraf îmi pare fabulos...promitem să fim cuminți pînă sîmbătă, după finală...să mai fie o zi frumoasă care alungă grijile cotidiene

Mihai (2 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:31

@Frenemy: Am spus ca traiesc pe langa ei, :), suntem vecini dar le simtim vibratia de putere din toate punctele de vedere.

MZM (198 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:38

Simona a ajuns in prezent la un nivel exceptional din toate punctele de vedere: fizic, tehnic, tactic si moral-volitiv. A aratat clar acest progres in ultimile 3 jocuri de la Wimbledon. Svitolina a inteles printre primii valoarea actuala a Simonei si a intrat in teren derutata, prea grijulie, neincrezatoare in victorie. Si a avut dreptate sa se teama: Simona a facut instructie cu ea! Cat despre finala, desigur ca era de preferat sa o intalneasca pe Strikova, dar acum nu mai conteaza. Daca Simona isi pastreaza calmul si incredarea in fortele ei... o trimite sigur pe Serena la pensie!

maistor kokir (76 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:46

Spalati-va pe ochi si minunati-va, am avut o vara cu nationala de fotbal calificata la jocurile olimpice, si o finala de wimbledon pt simona halep. Pt Romania, unde tenisul se invatza doar pe zgura, o finala pe iarba londoneza tocmai impotriva Serenei Williams, e o adevarata binecuvantare.

alex (41 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:58

Cat de dependenti sunteti de succesul altuia! Ce tara, ce oameni, Dumnezeule! Mesia e din nou pe pamanr!

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 21:59

Mai usor cu frenezia asta contra "babei" Serena ... Simona are clar un complex fata de ea si nu vad cum se va rezolva chestia asta asa, batand din palme. Serena este clar favorita, chiar daca joaca la jumatate din potential si Simona se autodepaseste. Oricum este o mare performanta sa joci finale de Slam pe toate cele trei suprafete.

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 22:03

@Mihai: am inteles, Hamilton & Mississauga & Toronto, colonii romanesti. Ideea este aceeasi :)

Frenemy (71 comentarii)  •  11 iulie 2019, 22:09

@maistor kokir: binecuvantare vor fi cele maximum 2 medalii de aur la Tokyo, compara cu Sidney si Atena.

Gica Paunescu (30 comentarii)  •  11 iulie 2019, 22:19

La cat nu ma pricep eu la tenis de camp, imi pare ca solutia castigarii finalei impotriva Serenei ar fi un joc pe laturile terenului si mingi scurte in unele momente ale jocului. Am observat ca Serena este statica, serviciul/loviturile puternic trimise o avantajeaza ( serviciul ei / returul pe serviciul al doilea al adversarei). Nu-mi pare o lupta intre David si Goliat, Simona are atuurile ei, care-o pot face castigatoare pe iarba Londrei. Succes, Simona ! (Si nu, nu neaparat in 2 seturi).

Ion (2 comentarii)  •  12 iulie 2019, 1:30

Nu ma uit la meciurile Simonei. Insa ma intereseaza mult evolutiile si rezultatele ei. Simt o bucurie intensa la fiecare succes al ei, mai mic sau mai mare, apreciat de ea si de ceilalti. Ce mi se insa extrem de regretabil in cazul Simonei, singurul aspect regretabil in cazul ei, este faptul ca o parte deloc neglijabila din succesele ei se datoreaza gemetelor (=veritabile strigate de lupta), pe care ea le produce in mod autoasumat, autocontrolat si autoexersat la fiecare lovire a mingii si cu care isi agreseaza emotional adversarii permanent, afectandu-le in mod constant, frecvent si repetat, intr-o foarte mare masura, concentrarea si eficienta in actiune. Intr-un un mod total nesportiv, cred eu. Acest comportament nesportiv, nepotrivit, iritant si respingator atat pentru adversarul ei cat si pentru spectatori este extrem de eficient in dezarmarea nesportiva si perfida a adversarilor. Si nu-i face cinste deloc Simonei. In convingerea mea. Un cunoscator abil, dar lipsit de onorabilitate, a invatat-o foarte bine cum sa isi elimine majoritatea adversarilor, insa, din pacate, in detrimentul onorabilitatii si al sportivitatii. Prin poluare fono-emotionala, si nu prin maiestrie si abilitati sportive.

dorin (7 comentarii)  •  12 iulie 2019, 1:33

ma bucur a citesc un asa comentariu ! domnule ,jos palaria ! asa DA ! sa mai bata SIMONA ,sa scrieti tot asa frumos ! am obosit sa citim si sa auzim ce rau si prost e romanul si romania. avem nevoie si noi de putin din partea noastra,adica sa mai ziceti si de bine . MULTUMESC,DOMNULE GEAMBASU ! P.S. SIMONA HALEP= DIN ROMANIA !

jos_cenzura (96 comentarii)  •  12 iulie 2019, 2:10

Simona va pierde finala. E mulțumită că e acolo. Lupta s-au terminat pentru ea. Sper să greșesc. „Imediat după meci am vorbit cu mama. Acum zece sau cincisprezece ani mi-a spus că visul ei este să joc la Wimbledon în finală pentru că în loja regală sunt tot felul de celebrități. Așa că visul ei a devenit realitate. E un moment special să pot să joc finala aici. Mi-aș dori ca la finală să vină Kate, ducesa de Cambridge. Îmi doresc enorm să câștig la Wimbledon și nu mă gândesc că aș putea-o opri pe Serena din drumul său spre al 24-lea trofeu de Mare Șlem. E un număr enorm. E doar un meci de tenis, o mare provocare, așa că o să încerc să dau tot ce am mai bun”

Cornel (1 comentarii)  •  12 iulie 2019, 4:01

@Frenemy.....ca unul care traiesc intre ei, nu langa ei, iti raspund ca-n povestea lui Noe din Biblie: din cauza dezastrului de afara a suferit mirosul greu dinauntru. Sper sa intelegi...

Octavian (48 comentarii)  •  12 iulie 2019, 4:15

1) Simona e mare: dac'o bate pe SW va avea un palmares ca Nastase (caveat: Nastase voia bani: in vremea lui NU slamurile aduceau multi bani - in sistemul actual, poate ar fi castigat mai multe slamuri, dar daca, parca ...); 2) Felicitari domnului Daniel Dobre. Eu unul n'am vazut-o pe Simona jucand mai bine nici cu Cahill, nici cu Fisette, ... Bineinteles: daca pierde Sambata jumate din realizare se duce! C'asa e'n tenis. (Caragiu) 3) Despre Sambata: Aici e locul unde ar fi fost nepretuit Sasha Bajin. Daca as fi fost sfatuitorul Simonei, asi fi impins foarte tare sa gaseasca o forma sa'l angajeze, macar pentru sase luni pe dl. Bajin - consultant, coach, part time / full time ... Dupa cum l'asi fi impins pe Federer sa'l angajeze pe Magnus in 2013, SAU 2017. Bajin chiar o stie pe SW. S'a vazut la US OPEN si din helicopter. Bineinteles, daca si parca se aplica si la mine - un slabut care n'a realizat mai nimic comparativ cu Simona si chiar nimic comparativ cu Fed. Sa dea Dumnezeu sa fiu eu un diletant arogant si Simona impreuna cu Daniel sa demonstreze Sambata ca Bajin ar fi fost inutil! Sa le dea Dumnezeu si unor Romani ceva noroc!

Vali (49 comentarii)  •  12 iulie 2019, 6:59

Cred că e dubios totuși că Serena sa fie la jumatate din capacitatea de joc,și să se prezinte la 100%.Subiectul ăsta a tot fost discutat. Are fizicul obosit?Nu prea.*** ?Cam da(ca forța desigur).Refacerea după naștere cam rapidă?Cam prea.Sunt niște întrebări,zic eu pertinente.Astept si alte păreriPro sau contra,nu contează. Contează că noi credem ca sa prindă o zi mai slabă. Si Simona să profite.Succes mare,Simona!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ady (25 comentarii)  •  12 iulie 2019, 8:44

Serena pana acum nu a jucat cu nimeni, in primele tururi datoria organizatorilor cu tragerea la sorti "ïmpartiala" iar mai apoi datorita faptului ca pe partea ei au pierdut toate favoritele.De individa numita Serena mi-e scarba totala dupa episodul din turul 3 la dublu Wimbledon 2014 cand a aparut pe teren *** si nu i-a facut nimeni nimic pentru ca asa e "politically correct" , asta ca sa nu mai vorbim despre dezvaluirile hackerilor dupa spargerea bancii de date de la WADA unde se vede clar ***. Sper insa din tot sufletul ca Simona sa o invinga pe aceasta *** "***" ***!!!! Metaforic vorbind este un meci intre Wendy WASP si MAMMY!! IN CONCLUZIE HAI SIMONA!!! .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vladone (44 comentarii)  •  12 iulie 2019, 10:10

Domnule Geambasu, va schimbati parerea mai des decat isi schimba Ianis Hagi destinatia de transfer. Acum Halep e gata, e terminata, acum e cea mai tare. Acum dati cu noroi, acum curatati si ridicati in slavi. V-am mai zis si o repet - sunteti un ziarist talentat dar ironia si modul taios in care scrieti va recomanda pentru fotbal nu pentru tenis. Nu intelegeti sportul acesta si e pacat ca il "manelizati". Ati contribuit din plin la esecul din FedCup cu Franta, norocul aici este ca Simona a ajuns prea sus sa mai fie afectata (asa cum era acum vreo 2 3 ani) de aceste articole.

Ioan (5 comentarii)  •  12 iulie 2019, 11:03

Am observat că imediat după semifinală, Simona Halep a vorbit despre finală de pe poziția a doua. Cu mentalitate și discurs de outsider nu are cum să joace de la egal la egal cu Serena Williams!

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  12 iulie 2019, 11:06

O motivare in plus. Acum sint buna, sint romanca ? Simona ar trebui sa intre pe teren hotarita sa le ia haterilor si cocosilor, piuitul, cotcodacitul. Stiu ca Ea nu-i asa dar pentru multi sportivi ar fi o motivare mai tare decit titlul si banii. -------------------- Am comentat si eu printre cei multi dar am fost taiat, nici „***“ n-am primit, caci incercam sa-mi explic de unde vine un virus al natiei care produce efecte mult mai grave decit cunoscutul „sa moara si capra vecinului !“ Nu pot sa ma supar pe Geambi, stiu ca are aceesi opinie dar se pare ca adevarul inca nu poate fi spus. --------------------- La un meci slab al Simonei intrau aici peste 100 de comentatori, dintre care peste 50 imbolnaviti de comunismul de ieri, lipsa de perspective de azi si in primul rind lipsa de educatie. Unde sint ? Lipsesc peste 75 care nu mai au grai. Banciu – ori Bancu ? - a dat-o in bara cu Serena, cu ungurii, nemtii si Simona si se gandeste serios sa renunte la emisiunea taraf de pe Luna si sa se calugareasca, Mironica scria pe 09.06.2014 „Bani publici pentru milioane private“ iar ieri in timp ce comenta Steaua ii pupa picioarele Simonei. ----------------------- PS Eu marturisesc sincer ca atunci, prin 2014, l-am descoprit pe „Mihai Bulica“ care l-a copiat si m-am bucurat sincer ca Romania mai are medici care l-au declarat nebun. Nu marturiseam dar am o intrebare: oare experimentul a demonstrat ca mai sint si oameni care inteleg, ori tocmai invers ?

Suporteru’ (2 comentarii)  •  12 iulie 2019, 13:15

!!! ,,înspăimântător de bine'' !!! Tocmai ce-ati spus ca adversara era la prima semifinala. Deci nu era dintre cele mai tari adversare astfel ca rezultatul a fost unul normal. Jocul Simonei a fost insa peste ce a aratat pana acum in anul asta. Poate ca s-ar fi potrivit un joc mai putin ,,stelar'' (vorba cuiva) pt. a lasa ceva si pentru finala. Sigur ca tre' sa ne mai amintim de semifinale ,,fabuloase'' ca apoi sa vina finale de tot plansu'. Iar ca sa bata buldozerul e necesar mult mai mult decat un joc ,,înspăimântător de bine''. Tre' sa faca puncte. Sigur ca eu m-as bucura sa faca un meci memorabil chiar daca o sa piarda decat un meci sters si sa castige de care sa nu-mi mai aduc minte peste 2-3 ani.

George (15 comentarii)  •  12 iulie 2019, 20:53

@Mihai : sper ca referinta ta la marketing implica si "retragerea" mafiei caselor de pariuri din "joc", dupa prezenta "ciudata" a lui Bautista Agut colea, in semifnale... Cu riscul de a-mi fi cenzurat comentariul, se pare ca tonul dat de binecunoscutul Extrem Orient la "cestiune" este semnificativ, in sensul ca deja majoritatea pariurilor online indica victoriile normale din semifinale (Federer acum si Djokovic mai devreme), urmand ca finala feminina sa se decida la pariurile live de maine ! (foarte multi au mizat anterior pe pasi gresiti in primul set al Simonei ...) Puteti sa-mi dati "minusuri" cate doriti, dar eu nu mai cred demult in Mos Craciun, recte ca meciurile se joaca "pe bune" la Grand Slam-uri...

?????? (278 comentarii)  •  12 iulie 2019, 22:03

@Probabil că ar putea și să o convingă pe Serena Williams să joace departe de linia de fund a terenului , cu mingi lungi și înalte, ?

Miriam (9 comentarii)  •  13 iulie 2019, 2:28

Vad ca nimeni nu vede ce se întâmplă în lumea tenisului(si a mai tuturor sporturilor!),se trag sforile!!!!Serena trebuie sa castige acest GS,sa o depaseasca pe Steffi Graf!E musai,bizonii au nevoie de circ cu mândrie națională!Anul trecut s-au dat toate la o parte,inclusiv Simona,ca sa-i faca loc.Kerber însă nu a vrut,ca nu o au cu nimic la mana si,deși e poloneză,are o Germanie puternică în spate.Si le-a stricat jucăria!Acum au *** pe Serena din nou la maximum cu tot tacâmul si iar s-au dat toate fetele la o parte.A jucat numai cu amărâte,care îi dau la mana,ca nu prea poate fugi la 100 de kile!!!Si acum au ajuns la Simona.Ea o bate cu stânga daca vrea,o plimbă putin si a terminat-o,cu tot dopajul ei!Înțelegeți oameni buni,toti jucătorii sunt tot mai uscați astăzi, nu poti juca cu atâtea kilograme ca Serena,e imposibil!Si la vârsta aia!Simona,din păcate,va fi nevoită să o lase,cum a făcut și la Singapore,după ce o scosese din ghete in grupe si apoi a fost trasă de urechi si a jucat pentru ea si i-a dat si finala!Simona e cea mai bună din lume,în acest moment,numai Barty o poate bate.Sambata va începe iar cu dublele,lovituri înalte pe mijloc si mult fileu!Si va face si teatrul de rigoare cu nervii,dar ea isi ia frumos banul si nu supăra pe stăpâni!Sharapova a facut-o si a terminat-o cu tenisul!Simona nu e proastă!Si-l mai are si pe perversul de Țiriac,care sigur ii da sfaturi pertinente si ii si dublează si banii!!!Prietenii stiu de ce si cum!!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Octavian (48 comentarii)  •  13 iulie 2019, 6:50

Simona Halep e mare. Acu' vine SW. Aici s'ar fi putut sa ajute mult Sasha Bajin a carui intelegere contra SW s'a vazut si din avion la US Open. Nu inteleg de ce Simona nu l'a cooptat macar pentru sase luni - coach, consultant, part time, full time. Eu zic c'ar fi meritat dupa cum si RF poate ar fi meritat sa'l considere pe Magnus Norman. Dar pe langa Simona eu n'am facut mai nimic si pe langa RF chiar nimic. Asa ca: Sa le dea Dumnezeu Simonei si lui Daniel D puterea si intelepciunea sa demonstreze ca Sasha ar fi fost inutil. Sa le dea Dumnezeu si unor Romani ceva putere si noroc@

Aurel (75 comentarii)  •  13 iulie 2019, 14:34

După cele întâmplate la US OPEN, în cazul unei victorii a Simonei, Serena va cere rejucarea meciului (de câte ori este nevoie până câștiga) din motiv de discriminare deoarece Simona face on Court Coaching tot timpul, iar ei nu i se permite.

Paul (2 comentarii)  •  13 iulie 2019, 18:01

Acum ca a castigat finala, se poate face o analiza a contributiei stafului tehnic in ascensiunea Simonei ? Ceva despre antrenor ?

Gica Paunescu (30 comentarii)  •  13 iulie 2019, 19:44

La cat nu ma pricep si mai mult la tenis de camp, mi s-a-ndeplinit dorinta ( nu pronosticul, caci mai putin speram! ). Bravo, Simona ! Si-a fost chiar in 2 seturi. S-auzim numai de bine, al dvs ....

Brian Glanville (6 comentarii)  •  14 iulie 2019, 13:19

"Simo la Cincy, ma intelegi?" Oare ce public poate aprecia detractorii? https://blogsport.gsp.ro/geambasu/2017/08/21/simo-la-cincy-ma-ntelegi/

Comentează