Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cristal! 

Așa arată această victorie a Simonei Halep în fața Victoriei Azarenka. Îmbucurător este și faptul că Simona nu a mai consumat energie în exces

Permalink to Cristal! 
vineri, 5 iulie 2019, 8:31

Atât de simplu! Când stai și privești, da. Dar a fost simplu. O victorie atât de limpede acest 6-3, 6-1 al Simonei Halep în fața Victoriei Azarenka. Cristal. O victorie cât un antrenament bun, numai potrivită pentru a intra cu forțe intacte în săptămâna a doua a Wimbledon-ului.

Dar nu a fost deloc evident la începutul meciului că românca o va pune la colț pe fosta dublă campioană de la Melbourne. S-a întâmplat însă că la 3-1 în primul set Simona a început să joace atent, îngrijit. Să trimită tot mai lung în terenul adversarei. Să varieze loviturile. Ceea ce mult mai experimentata bielorusă nu a încercat. Și a rezultat că Azarenka a mai câștigat un singur game până la sfârșitul partidei sub privirile stupefiate ale lui Wim Fissette. Actualul ei antrenor, fostul antrenor al Simonei. Să-i zicem epoca ante-Cahill.

A fost Simona impecabilă sau a căzut Vika pradă tentației/disperării de a lovi mereu puternic, cu chiotele aferente? Propun să mergem pe prima variantă. Și oricum nu contează. E important că atipic cumva și după foarte mult timp Simona își construiește o victorie care să nu o coste cât o înfrângere. Și este devreme pentru pronosticuri. Ca de obicei, atmosfera în turneul feminin este volatilă, nu-i vorbă că ar fi mai solidă în cel masculin.

Kerber, campioana de anul trecut și învingătoarea Simonei la Eastbourne, a pierdut la Lauren Davis, acea Lauren Davis care a avut mingi de meci cu Simona la Melbourne 2018. Osaka e și ea out, Muguruza de asemenea. Ca și Wozniacki. Dar Kvitova, Pliskova, Bencici, Serena, Svitolina sau Bertens sunt acolo. Ne așteaptă o săptămână fierbinte la Wimbledon și mulțumită Simonei suntem și noi pe acolo cu condiția de suporteri care călătoresc la clasa I.

Comentarii (45)Adaugă comentariu

florin (11 comentarii)  •  5 iulie 2019, 21:32

bravo, simo, jos palaria!Foarte optimisti unii, pe baza performantelor de acum vreo 7 ani ale Vikai. Ghinion pentru ei, greu sa revii in varf pe amintiri.

alex (41 comentarii)  •  5 iulie 2019, 21:41

Sa fim seriosi! Halep s-a dus. Sa bati locul 40 in lume vad ca e deja o performanta pentru ea! Cel putin asa zice presa noastra... Doamne fereste sa nu se faca de ras cu Gauf (sau, poate, Hercog)!

Sor (8 comentarii)  •  5 iulie 2019, 21:58

Si Kerber (5 WTA) care n-a fost in stare sa treaca de locul 95 ce sa mai zica? Dar ne place sa ne bagam in sema aiurea...

Jean-Paul (174 comentarii)  •  5 iulie 2019, 22:11

D-le Cristian Geambasu, Ati trecut pe ode? Nu va mai cantariti epitetele? Comentariul dvs este mincinos. Vika s-a batut singura. Asta daca vreti sa fiti cat de cat obiectiv. De la 3-1 pentru ea, Vika a gresit mereu coordonatele loviturilor de parca era legata la ochi si a ajuns sa fie disperata ca nu mai nimereste terenul advers. Mie mi-ar fi jena sa trambitez ce victorie a obtinut Simona. Chiar nu pot sa pun victoria pe seama prestatiei Halepei, adica sa ma fac ca nu vad greselile nefortate cu duiumul ale Vikai. Cred ca de frica sa nu va certe iar internautii, ati lasat obiectivitatea in valiza.... In loc sa spunem, "ce bine ca Vika a jucat legata la ochi"si, astfel, Halep n-a mai avut emotii, nici probleme, voi ii ridicati ode gratis.... Bravos natiune obedienta!

Paul (36 comentarii)  •  5 iulie 2019, 22:34

c-asa-i in tenis! pana la meciul urmator.......

Nicu (2 comentarii)  •  5 iulie 2019, 22:55

Sper să nu fie rampă de lansare pentru Coco Gauf...cum a fost cu alte adolescente...

Romil (19 comentarii)  •  5 iulie 2019, 23:06

@alex, @paul Sincer, oare poate fi ceva mai rău pe lumea asta decât să nu știi, să nu poți, să nu vrei să te BUCURI alături de cel/cea care se BUCURĂ ??? Ura și invidia îl coboară pe om *** ... Doamne ferește pe toți oamenii din lume de asemenea stări sufletești, că sentimente nu le pot numi !!! Felicitări din toată inima Simonei și Doamne ajută în continuare !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romil (19 comentarii)  •  5 iulie 2019, 23:14

@Jean-Paul Ceea ce am scris lui @alex și @Paul este valabil și pentru domnia ta... Ba chiar ești un pic și mai absurd.Este drept că Vika a intrat în joc mai arogantă cum a zis și CTP, dar asta face parte din joc și nu știrbește cu nimic biruința Simonei. Și nu crezi că și d-ta ești cel puțin la fel de arogant ???

Andrei F (698 comentarii)  •  5 iulie 2019, 23:38

Daca citesti unele comentarii ajungi sa te intrebi daca nu cumva Simona este ultima jucatoare de tenis din Romania sau daca nu cumva comentariile apartin unor performeri care tin sa ramana anonimi...Vai de voi...

cris4co (14 comentarii)  •  6 iulie 2019, 0:25

In tenis castigi daca te bati cu terenul si cu propriile limite fizice...daca te bati cu adversarul mai si pierzi...

Romil (19 comentarii)  •  6 iulie 2019, 0:42

Dragă Cristi Geambașu, dă-mi te rog un singur exemplu de animal care urăște și/sau invidiază !!! Unul singur ... Chiar dacă n-ai fost învățat la școală că animalele sunt conduse de instincte, spre deosebire de om care este condus de minte, poți afla măcar acum acest lucru. Deci, niciun animal nu este capabil de ură și/sau invidie. Nu mă aștept să-mi aprobi acest comentariu, dar nu pot să nu remarc un lucru, am scris aici pe blog, un comentariu în care m-am exprimat exact la fel ca în comentariul pe care mi l-ai moderat, dar nu mi-a fost considerat vulgar sau jignitor. Și chiar cred că nu este. Dar ce spui de exprimarea lui @Jean-Paul :"Bravos națiune obedientă." ??? Nu este jignitoare la adresa unei întregi națiuni ? Cum poate demonstra @Jean-Paul că o întreagă națiune este obedientă ? Și obedientă cui ???

Arthur (8 comentarii)  •  6 iulie 2019, 8:40

V-am vazut comentand si la TV sivam citit,sporadic,comentariile dvs.despre tenis,mai ales in legatura cu Simona.Imi pastrez parerea formata dupa cateva astfel de "intalniri": habar nu aveti despre fenomenul tenis si comentati complect subiectiv!Cand Simona a pierdut la Anisimova,aia jucand bine,iar Simona modest,ati facut-o tandari,ca si cum era ovdiferenta imensa de valoare.Acum faceti la fel,dar invers!Sigur ca Simona a jucat foarte bine tactivsivsi-a valorificat atuurile multe pe care le are in joc,dar Vika a jucat si prost tactic,dar mai ales la executie,de aici scorul!Se demonstreza din nou de ca Simona e de 5 ani in primele 10: are inteligenta tactica si este de obicei constanta in executie,mai ales cand e linistita psihic! Poate nube cea mai buna din lume ca sa bata pe oricine oricand,dar de cele mai multe ori invinge,d'aia si intr-un an "chill" are 32 victorii si doar 10 infrangeri!Si cu putin noroc si multa inspiratie poate castiga turneul,nu ar fi nicio surpriza!Maicales daca ovdiriti si dvs.dl.Geambasu!

octavian (109 comentarii)  •  6 iulie 2019, 8:49

Si simonei nu i-a mers jocul de multe ori si a pierdut(vezi cele doua finale de la Roland Garos) Apierdut si cand a jucat foarte bine(Australia)Nu poate castiga numai la superlativ.Faptul ca Vica a jucat mai neinspirat, nu scade din meritele Simonei.O singura tenismana avem,Simona,dar si pretentii absurde: sa bata in conditii ideale dupa jocuri impecabile. De unde atita tenis?

cirneliu (43 comentarii)  •  6 iulie 2019, 12:03

După meciul de luni 8 iulie 2019 îmi doresc să scrieți la fel ca azi. Nu cred că Gauff se va bate singură ca Vika. Simona va avea viață grea, sper să fie norocul de partea ei.

victor L (285 comentarii)  •  6 iulie 2019, 12:52

N-am gasit alta rima: Nu slavindu-te pe tine/ lustruindu-se pe EL

Catalin G (15 comentarii)  •  6 iulie 2019, 13:42

Vad ca se revine la obsesia de acum 2-3 ani, cand contestatarii Simonei ii numarau meci de meci nr de winners vs unforced errors ale adversarelor. E complet nerelevant ca Azarenka a avut multe UE , care de fapt nici ele nu sunt asa unforced. Daca iti asumi riscul sa mergi la limita cu loviturile, iti asumi si riscul greselilor si infrangerii. Azarenka a facut greseli pt ca Simona a stat bine in raliuri, a lovit bine mai tot timpul si nu i-a oferit prea multe sanse Vikai sa atace decisiv. Daca ti se pare asa usor nenea Jean-Claude sa nu faci greseli la tenis, pune mana pe o racheta si vezi cum e.

victor L (285 comentarii)  •  6 iulie 2019, 14:41

@ Catalin G, ce vorbesti, dom`le?! cind nu mai ai motive s-o critici pe Simona spui ca adversara s-a batut singura. Dupa dictonul "a concurat singura si a ajuns pe locul doi".

alex (41 comentarii)  •  6 iulie 2019, 16:37

Mai, d-le Romil, esti bestial! Ai un mod comunist de a privi viata si lumea. Daca nu ridicam osanale cuiva, santem rai, plini de ura! Halal mod de a gandi! Nu o uraste nimeni pe Halep, nu avem timp de asta. Sunt lucruri importante pe pamant, nu sa o uram pe Halep, sau sa o iubim. Asta e apanajul oamenilor simpli, manipulabili, care se hranesc cu iluzii si cu intamplari din vietile altora. Crezi ca ma intereseaza ce face Halep, sau Messi, sau Dalai-Lama? Nu, nene, nu voi fi niciodata victima acestui mod de a gandi si a trai.

Radu (1 comentarii)  •  6 iulie 2019, 18:22

Pe toate site-urile cu sport romanii comenteaza negativ sportivii tarii. Asa a fost si la fotbal, cat au fost rezultate s-a comentat fara rost doar nulitati. Astept sa se retraga si Halep peste cativa ani, si nu vom mai avea ce comenta nici la tenis. Natiune nerecunoscatoare! Cinste sportivilor! Sportul inseamna competitie si depasirea limitelor, doar zeii au fost invincibili. Cand o sa inteleaga unii aceste lucruri oare?

Jean-Paul (174 comentarii)  •  6 iulie 2019, 19:08

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Aurel (2 comentarii)  •  6 iulie 2019, 20:03

Articol ZERO , bate apa in piua si nu vine cu nimic nou fata de ce se stia ; pierdere de timp citirea lui.

valeriu mangu (30 comentarii)  •  6 iulie 2019, 21:19

Felicitari Sima. Inca odata ai demonstrat ca stapanesti toata gama de lovituri din tenis . Meciul Gauf -Herczog o suma de greseli alternative a subliniat decalajul valoric fata de sportiva noastra care intr-o zi obisnuita le spulbera pe oricare dintre ele . HAI ROMANIA !

Adu (66 comentarii)  •  6 iulie 2019, 21:31

Bencic si Bertens au iesit si ele, plaja marilor favorite se ingusteaza. Cred ca Gauff va da o replica frumoasa, asa cum a aratat ca poate, dar dupa 6 meciuri la rand, cu emotii in crestere la fiecare victorie, si mai ales ieri, cred ca va invinge Simona. Apoi, in sferturi, au disparut favoritele Osaka, Wozniacki, Garcia si Kenin, si au ramas doar Zhang sau Yastremska! Hai Simona!

Romil (19 comentarii)  •  7 iulie 2019, 0:05

alex (40 comentarii) • 6 iulie 2019, 16:37 "Mai, d-le Romil, esti bestial! Ai un mod comunist de a privi viata si lumea. Daca nu ridicam osanale cuiva, santem rai, plini de ura! Halal mod de a gandi! Nu o uraste nimeni pe Halep, nu avem timp de asta. Sunt lucruri importante pe pamant, nu sa o uram pe Halep, sau sa o iubim. Asta e apanajul oamenilor simpli, manipulabili, care se hranesc cu iluzii si cu intamplari din vietile altora. Crezi ca ma intereseaza ce face Halep, sau Messi, sau Dalai-Lama? Nu, nene, nu voi fi niciodata victima acestui mod de a gandi si a trai." Dacă nu te interesează, atunci ce cauți pe-aici ??? Da, sunt un om simplu, dar despre "manipulabili"-tate mai rămâne de văzut... Nu "e" toți cei simpli "manipulabili" după cum crezi d-ta ( între noi fie vorba, de-asta te-ai și ostenit ca să-mi răspunzi, ca să mă pui la încercare...). Zici d-ta: "Sunt lucruri importante pe pamant, nu sa o uram pe Halep, sau sa o iubim." Și care sunt acele lucruri ??? Dacă :"Atât de mult a IUBIT Dumnezeu lumea, încât pe Unicul Său Fiu L-a dat pentru ca toți cei care vor crede în El să nu piară ci să aibă Viața Veșnică și din belșug să o aibă", ce poate fi mai important DECÂT să ne IUBIM unii pe alții, așa cum Domnul Iisus Hristos ne IUBEȘTE pe noi ???

Romil (19 comentarii)  •  7 iulie 2019, 0:11

Radu (1 comentarii) • 6 iulie 2019, 18:22 Mulți comentează pe-aici pe blog cu nume de români, dar numai români nu sunt... Cum îi poți recunoaște ? "După roadele lor îi veți cunoaște." Nici d-ta nu pari a fi român ("Natiune nerecunoscatoare"). Cine îți dă dreptul să judeci o națiune ???

Vlad Cristian Suceveanu (6 comentarii)  •  7 iulie 2019, 3:34

Meciul Azarenka - Halep a fost ca pe vremea bataliei din jungla, rumble in the jungle de la Kinshasa in 1974 cand Muhammad Ali a reusit sa il doboare pe George Foreman, cel care il trimisese pe Joe Frazier la podea de nu mai putin de 7 ori. Leul tanar Foreman a atacat puternic, totusi prudent stiind ce adversar avea in fata, obraznicul Ali cu joc de picioare irezistibil si pumni de fier. A dat ca Azarenka, 7 reprize tot a ciocanit la garda inexpugnabila a lui Ali, imposibil de prins si lovit in plin, totusi mai batran cu 7 ani decat Foreman 24 ani). Dupa 7 runde in care Ali s-a multumit sa faca joc de glezne, sa se fereasca cu maiiestrie si sa ii mai si trimita cate o lovitura asa din trecere peste agresorul feroce, a venit si repriza a 8-a. Foreman a plecat din nou decis sa il termine pe Ali, numai ca a ratat si a si primit un pumn naucitor. Atat ii si trebuia, au urmat o serie de pumni teribili care i-au bubuit in cap si la corp, Ali stia ca daca nu ii iese perfect seria de lovituri distrugatoare, nu va mai rezista unui nou clinch cu Leul tanar. Asa si Simona Halep, care a prins curaj si i-a trimis Vikai lovituri desavarsite numai pe linie sau oricum imposibil de parat, profitand si de ratarile incredibile ale adversarei pusa sa lovesca numai cu ghioaga, bata de baseball, orice numai finete de racheta dibace, NU! Seria de 11 game-uri care a spart garda Vikai a fost exact ce trebuia sa reuseasca Simona Halep in 68 minute. Cu Cori Gauff va fi cu totul altceva, Simona trebuie sa nu cada in capcana pe care i-a pus-o Vikai. Simona trebuie sa se concentreze pe jocul ei si sa se impuna prin experienta si valoare. Pentru Gauff va fi o provocare uriasa, numai gandul unei asemenea ispravi o poate propulsa departe. Simona Halep trebuie sa nu se enerveze si sa isi faca punctele cu rabdare pana castiga si trece in sferturi de finala.

tavi (1 comentarii)  •  7 iulie 2019, 5:26

sa nu mai joace la dublu si fed cup numai la simplu si va avea rezultate f mari

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 12:37

Apreciați că până în pauza competițională din iarnă Ianis Hagi ar trebui să rămână la Viitorul Constanța, ?

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 12:58

Opinați că în interesul clubului FC Viitorul ar fi să îl păstreze pe Ianis Hagi cel puțin până în pauza competițională din iarnă, ?

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 15:29

Dacă FC Viitorul și-ar vinde altei echipe conducătorul de joc înainte de debutul în cupele europene opinați că ar arăta că FC Viitorul nu prea așteaptă performanțe de la participarea în cupele europene, ?

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 15:52

Remarcați totuși că Rădoi a reușit să ajungă în semifinalele Campionatului European U21 cu mulți dintre jucătorii de la FC Viitorul, și cu foști jucători la FC Viitorul, ?

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 16:18

Opinați și că Hagi l-ar putea instala antrenor la FC Viitorul pe Rădoi, în vederea participării în cupele europene, ?

Vlad (26 comentarii)  •  7 iulie 2019, 16:51

Domnule Geambașu, Vă rog să le spuneți colegilor Dvs. care o tot întind cu CSA în Liga I că dacă se întâmplă acest lucru suntem excluși automat din UEFA și FIFA. Nu au voie cluburi departamentale in aceste organizații. Tocmai de aceea s-au desprins secțiile de fotbal din cluburile Steaua, Dinamo și Rapid. Așa că justiția română nu știe acest lucru. Iata cei care susțin aceste lucruri sunt ori proști, ori vor răul fotbalului românesc. Vă rog să scrieți un articol pe tema asta. Sunteți singurul capabil. Vă mulțumesc!

FANFAN LA TULIPE (15 comentarii)  •  7 iulie 2019, 16:54

Daca AZARENKA emite chiote,,,,,atunci diva noastra ,ce produce?RAGETE....MUGETE......GROBIANISME SONORE?!?!?!Deoarece,constat de la o vreme,ca a noastra comoara nationala *** cumplit la fiecae lovitura aplicata mingii....nu-i asa?

Vlad (26 comentarii)  •  7 iulie 2019, 18:24

Ma uit la finala CM de fotbal feminin. În Liga 2 sunt multe meciuri cu realizări tehnice net superioare. Chiar foarte multe. Asta spune multe despre decizia lui Burleanu

kpaxcmdr (18 comentarii)  •  7 iulie 2019, 19:14

Pentru VLAD! În Europa League şi în Champions League sunt echipe ca PSG sau Manchester City, unde statul stă în spatele echipei. E vorba de Abu Dhabi şi Qatar. Vă dau și exemplul lui Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este în spatele echipei și a jucat în cupele europene. Sau cazul celor de la Steaua Roșie Belgrad și Partizan, care sunt susținute financiar de guvern și de primărie. Alt exemplu,Rubin Kazan, echipa unei regiuni din Rusia, tot guvernul este in spatele echipei si a jucat in cupele europene. Si mai este o situatie asemanatoare si in Kazakstan,dar am uitat numele echipei...

guy (1 comentarii)  •  7 iulie 2019, 19:57

aveti un *** la *** sporturilor care tot il transfera pe ianis,pana la urma tot la viitorul va juca dar el nu si nu,o tine cu barcelona,azi a fost la spartak transferat,spune-i geambasule ca e rasuflata ,nu mai tine gogosi de tipul asta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

?????? (278 comentarii)  •  7 iulie 2019, 20:11

Cum ați comenta totuși despre avantajele transferului de la o echipă de fotbal din România care este este implicată în lupta pentru câștigareade trofee, cum este FC Viitorul ,la o echipă din Spania, care de regulă se străduiește să evite retrogradarea, Valladolid, referitor la calitatea jocului unui jucător de fotbal, tânăr, care dorește să evolueze, ?

FANFAN LA TULIPE (15 comentarii)  •  7 iulie 2019, 20:56

Lui ??????????!Scuza-ma,***Ce are ce pui tu in discutie cu tema articolului lui Geambasu,care e despre Halep?!?!Mare a Gradina Domnului.....Doamne fereste!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează