Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Rednic pleacă. Ce facem cu Ziggy?

Aceasta ar fi doar o întrebare după debarcarea celui care promisese minuni în Ștefan cel Mare

Permalink to Rednic pleacă. Ce facem cu Ziggy?
luni, 3 iunie 2019, 5:18

Dinamo a pierdut multe în ultima vreme, nu și umorul. Comunicatul oficial al clubului confirmă despărțirea de Mircea Rednic. De unde umorul (mai degrabă sarcasmul) într-o știre care pecetluiește un mandat din care nimeni nu a înțeles nimic, soldat cu un rușinos loc 9 în play-out? Ne vom lămuri împreună.

Amiabil, nu amical
În primele rânduri ale textului emis de la centru se vorbește despre o despărțire „amiabilă”, pansament verbal care însoțește multe dintre divorțurile și scandalurile monstruoase ale fotbalului nostru. La nuanță, veți fi de acord că amiabil este altceva decât amical. Consultați atât de utilul dexonline în cazul în care nu credeți. În situația puțin probabilă în care totuși veți continua să vă închipuiți că plecarea lui Rednic s-a produs în bună înțelegere cu clubul, o lectură integrală a comunicatului ne ajută să pricepem cum stau lucrurile.

În primul paragraf, după proclamarea despărțirii amiabile, putem citi următoarele: „… încetarea raporturilor contractuale după cea mai slabă clasare din istoria echipei din Ștefan cel Mare, locul 9 în Liga 1 la finalul sezonului competițional 2018-2019.”

Bilanț
Mai departe, comunicatul enumeră contraperformanțele perioadei în care Rednic a antrenat Dinamo. Să recapitulăm și noi. Numit pe 15 octombrie 2018, după 11 etape disputate în campionat, antrenorul care aducea ultimul titlu în Ștefan cel Mare cu 12 ani în urmă îl înlocuia pe Claudiu Niculescu, înlocuitorul lui Florin Bratu. Două săptămâni de la instalarea noii echipe tehnice, Dinamo era eliminată din Cupa României de Csikszereda, echipă din Liga a 3-a la vremea respectivă. Finalul sezonului regulat consfințește alt eșec, necalificarea în play-off. Finalul absolut al aceluiași an competițional găsește Dinamo pe locul 9 , al treilea al play-out-ului. Cea mai proastă clasare din istoria de 71 de ani a clubului. Remember Mustoe, McDermott.

Plus obsesia Ziggy
Mult peste rezultatele echipei, finalul comunicatului.

„Dincolo de rezultate, FC Dinamo București îi mulțumește lui Mircea Rednic pentru activitatea pe banca echipei din Ștefan cel Mare.”

Umor nebun. Așa deci. Ne-ai îngropat, noi îți tragem un șut în fund, dar, oameni de lume, ne facem că îți mulțumim. Păi, asta ne întrebăm noi, dincolo de rezultate ce rămâne? Morișca transferurilor, operațiune mai mare decât debarcarea Aliaților în Normandia? A înțeles cineva ceva din experiențe precum Jordan Mustoe ori Sean McDermott? Dar din insistența obsesivă pentru transferul lui Ziggy Gordon, mai dorit la Dinamo decât Hazard la Real? Apropo, ce se va întâmpla acum cu Ziggy? Dar cu „regele” Zenke? Dar cu ceilalți?

Cine deține puterea?
Continuăm întrebările. Ce a vrut Mircea Rednic, care a fost proiectul lui? Bilanțul mandatului – 11 victorii, 9 egaluri, 6 înfrângeri, golaveraj 36-29, 1,62 puncte în medie pe meci. 1,62 este medie de echipă mediocră. De locul 9 în play-out. Dar intențiile lui Ionuț Negoiță care au fost? Care sunt acum? El l-a dat afară pe Rednic sau subestimatul BB, Bogdan Bălănescu, a cărui putere în club pare să fie mult mai mare decât bănuiam? Voia într-adevăr Negoiță să-i vândă pe Nistor și pe Montini, iar Mircea Rednic s-a opus?

Fake Dinamo
Nu vom avea curând aceste răspunsuri. Avem însă o reacție a unei facțiuni importante a suporterilor din Ștefan cel Mare. Suporteri care se dezic de Ionuț Negoiță. Sunt aceiași cu cei care mai an ne înjurau și ne ofereau pilde de viață atunci când ne mărturiseam rezervele față de stilul de guvernare al lui Negoiță, minciunile cu New Dinamo și vindecarea de epoca Borcea prin înfometare. Suporterii îl numesc ironic „mare caracter” pe Negoiță. Acum însă răul e fapt consumat. Acum totul e istorie. Ultimul titlu câștigat în 2007, tentativele de New Dinamo, cei 20 de jucători aduși de Rednic în decurs de 8 luni. Rednic însuși e istorie. Trecut.

Prezentul este acest Fake Dinamo, care va continua să se târască prin campionat și în sezonul viitor. Și în următoarele, până când Negoiță nu va mai avea ce vinde la prețuri de soldare și se va produce inevitabilul. Retrogradarea. Până atunci s-a deschis o listă cu posibili succesori ai „Puriului”, iar Ciobotariu și Niculescu au refuzat deja. Surpriza absolută este plasarea lui Eugen Neagoe ca favorit al castingului propus de demiterea lui Rednic. Păcat că pista Marius Șumudică a fost abandonată! Serios.

Comentarii (14)Adaugă comentariu

octavian (109 comentarii)  •  4 iunie 2019, 12:30

Necazul lui Dinamo nu sta numai in Rednic.Rednic la Dinamo a lucrat pentru Luana.Necazul lui Dinamo consta in confuzia in care se afla clubul. Este obisnuitul lant al neregulilor si excrocheriilor. S-au facut intelegeri care au pagubit clubul si suporterii,, Nimeni nu are curajul sa puna punctul pe i. Din pacate la Dinamo tot comunistii dicteaza. Asa ca D-le Cristian, ramine cum am stabilit. Sanatate. Cat despre vinzarea clubului ???!!!

Darius (1 comentarii)  •  4 iunie 2019, 12:48

Sumudica nu e genul de antrenor care sa vina la o echipa fara buget de transferuri.

Kross (89 comentarii)  •  4 iunie 2019, 12:50

Rednic a fost pus in situatia de a reconstrui o echipa in plin campionat cu jucatori gratis.Daca ramaneau ceilalti se retrograde sigur.Erau depasiti total.Rednic a salvat Dinamo de retrogradare,dar calicul este pretentios. Dinamo cu Negoita nu are nici-un viitor. Sa ne aducem aminte cum a cerut insolventa,in conditiile in care datoriile erau catre el.Adica cam 80% din datorii erau tot catre el,asta inseamna ca de fapt Dinamo nu era in insolventa,doar calicul hot a facut ca Dinamo sa intre pe o panta periculoasa.A luat un club cu o medie de spectator de 4000 si a dus-o la 2000.Deci o diferenta in acesti 7 ani de aproape 6 milioane de euro numai din bilete.Plus jucatorii pierduti gratis datorita insolventei. Este evidenta intentia de desfiintare a clubului.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  4 iunie 2019, 14:29

***. Imi pare bine ca l-ai adus in discutie – n-a fost cu tot respectu dat afara de la camile ? -, si eu l-as ierta, dar vezi bine ca nu-i pot altii ierta mirlaniile. A fost avertizat: Suncu tata, vezi ca toate „glumele“ se vor intorcea impotriva ta, nu vrea nimeni un scandalagiu pe banca ! Pacat de el. Rednic. L-am apreciat mereu, a fost fotbalist si este antrenor, nu cred ca are vre-un stelist ceva cu el, este tipul care se intelege cu oricine, chiar si cu Becali. Daca nici acum, dupa atitea greseli, cuplul Gigi love-le MM nu-si iau antrenor atunci e foarte grav, inseamna ca prostia nu are nici o limita in Roma-nia. Acum, daca Edi nu are c...uraj, ar trebui luat Rednic. Asta ar fi si un raspuns pentru Dinamo. Neagoe. Merita, a avut un sezon exceptional, a aratat ca e antrenor. Daca s-a inteles bine cu Pepsi nu vad de ce nu s-ar intelege cu Ionut love-le BB. E la fel de ... BB asta al tau ca MM ? - ca are si Ionut asta un mers ... ----------------- PS foarte bun articolul despre Rege love -le Votul, bune si multe comentarii – daca nu votezi voteaza altii pentru tine, iti meriti soarta. Eu ma bucur ca majoritatea a votat ! - inseamna ca mai e speranta. Orice Rege merge la Buda ca tot omul, Regele nostru a dovedit ca e si el om, dar din pacate il taie citeodata chiar la microfon. Il iertam mereu ca-i de-al nostru.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

MZM (198 comentarii)  •  4 iunie 2019, 15:03

Rednic pleaca sau este dat afara?

Emilian (91 comentarii)  •  4 iunie 2019, 15:23

Rednic stia la ce vine, fiecare antrenor care a trecut pe la Dinamo a lucrat in aceleasi conditii dificile, ba as zice ca Rednic a beneficiat de o libertate mai mare ca oricine! Rednic nu are scuze! A improscat cu *** in stanga si in dreapta, iar el a facut totul dupa capul lui si nu pare sa fi realizat un progres. Singura "realizare" e ca "am scapat de retrogradare". Cam subtire as zice fata de aroganta cu care a venit la Dinamo si a "facut curat"!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

kross (89 comentarii)  •  4 iunie 2019, 15:30

Negoita nu a fost deacord cu alte investitii si la dat afara.Va dati seama ca Negoita numeste investitii pe toti jucatorii luati liber de contract?***.

itu52 (288 comentarii)  •  4 iunie 2019, 15:34

Când mă gândesc la Dinamo, la conducerea FC Dinamo, parcă văd o unitate militară, bine mascată. Sunt feștiți pe față, au caschetă verde cu crenguțe și uniforme în culoarea mediului. Patronul un cameleon desăvârșit, stă nemișcat pe o creangă întrun copac și așteaptă să plesnească conturile antrenorilor și tranzacțiile cu liberi de contract. Rednic, sponsorul de ocazie, antrenorul voluntar, cu relații în ograda europeană a disponibililor, a adunat o *** de fotbaliști, buni de livrat la cel mult 150.000 euro bucata. Perfect pentru noul sezon, locul ocupat a fost un moft, contează să supraviețuiască și să rămână cu ceva. Haita de prădători feroce și roșii din fruntea lui Dinamo, s-a redus la vicleșugurile pânditorului dispus să adune firimituri. Nu trebuie să disperăm, până la căpușe, păduchi și purici mai este loc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

groparu (15 comentarii)  •  4 iunie 2019, 17:59

Ce proiect a avut Rednic? A avut dar l-a ratat! Misiunea lui era sa duca Dinamo in divizia secunda.Asta s-a inteles cu Negoita care are planuri imobiliare uriase in Groapa. Si nu numai el.Negoita e doar exponentul lui Badea in spatele caruia se afla actuali si fosti politruci, actuali si fosti colonei si generali. Ce-i uneste pe toti? Terenurile din Stefan cel Mare care au o valoare de piata uriasa. Cu Dinamo in divizia secunda, echipa poate juca oriunde si chiar se poate desfiinta.Adica exact ce isi doresc cei insirati de mine.Amintiti-va povestea cu insolventa, amintiti-va de faptul ca toti se opun reconstructiei unui nou stadion.Si nu in ultimul rind lipsa de constanta a echipei indusa de caruselul schimbarii anternorilor.Negoita la Dinamo nu mai investeste, doar vinde si ce mai pica din drepturile TV.Orice investitor trage cit mai sus, Negoita e multumit sa treaca timpul.S-au perindat o multime de posibili investitori- cumparatori.Nimeni nu poate cumpara o echipa fara stadion si cu valorea jucatorilor extrem de scazuta.Daca a rasarit ceva in curtea lui Dinamo, Negoita a vindut imediat dar nu apus nimic inapoi.Juactorii adusi de Rednic nu au valoare, sint doar niste mercenari prost platiti care contribuie si ei la caderea fotbalului romanesc prin faptul ca le ia locul jucatorilor tineri.Bratu a fost mazilit deoarece incerca sa faca acest lucru: cu o echipa de jucatori tineri si doua -trei plombe cu staif nu ai cum sa retrogradezi.Ori conducerea lui Dinamo asta doreste dar nu arata fatis acest lucru. Daca Negoita dorea sa faca bani din fotbal trebuia sa investeasca.Doar ca Negoita si ceata lui vor sa faca bani din imobiliare dar culmea, ii incurca chiar echipa de fotbal.

geo (1 comentarii)  •  4 iunie 2019, 18:19

Aveam curaj sa pariez toti banii ca Dinamo retrogradeaza daca nu venea Rednic ...restul este doar cancan. Rednic era cel mai indicat ptr a conduce pe Dinamo cu un patron in halul lui negoita ***

tindala (151 comentarii)  •  4 iunie 2019, 19:27

Da'ce facem cu Negoita?Parca vad ca va foarte multumit daca Becali ii "aruncsa"vreo 300 de mii pe Montini si vreo 50 de mii pe Nistor!cred ca asta a fost motivul real pentru care l-a indepartat pe Rednic-care tinea la pret!

constantin (241 comentarii)  •  4 iunie 2019, 20:31

Lumea dinamovistă a obosit. Parcă ieri îi spuneam lui Neagoe... Nea Goe. Să-i spun, acum, maestre? Cîine? Urmează un nou sezon New Dinamo? Ce să-i reproșez lui Rednic? Că a vrut? Că a sperat? Că a dat speranțe? Că nu a venit cu mai mulți bani de acasă? Astăzi îmi este clar de ce a fost adus Rednic la echipă: pentru a fi compromis. Metoda Becali. Așa a procedat și Becali cu toți steliștii adevărați. Lăcătuș, Hagi... După ce i-a făcut praf și pulbere, a putut spune cu toți dinții: 'Echipa MEA'. Ce a ajuns Dinamo? Echipa lui Negoiță și doar a lui! Dinamo nu mai este un renume, ci o poreclă! Mircea Lucescu putea să dea cu Rednic de pământ, avea oarece motive, dar n-a făcut-o! Omul chiar înțelege situația. Ăsta-i sfârșitul! PS Rednic a fost adus pentru a evita retrogradarea și pentru a face o echipă competitivă din vară. Am uitat? Că a vorbit Rednic de play-off.... ce putea să zică? A încercat să dea speranțe, să mobilizeze lumea... N-a avut transferuri reușite? Cu ce bani și când a făcut el transferuri?

lenroc (12 comentarii)  •  5 iunie 2019, 6:48

Nicio vorbă în tot ziarul de sport, pasămite, despre finală campionatului național de baschet. Jenant.

Mushu (8 comentarii)  •  5 iunie 2019, 10:51

Domnule Geambasu, De acord cu ceea ce spuneti si cu tot ceea ce spun cei ce iubesc aceasta echipa, totusi, nu pot sa nu imi amintesc de "sicriul" si "crucea" pentru Copos, care l-au determinat sa puna punct finantarii la Rapid. La acest moment, Dinamo este singura echipa de traditie din Bucuresti care nu a luat-o pe"Golgota" diviziei a 5 a. Nu o fi Alba ca Zapada Negoita, dar va intreb si intreb: este cineva dispus sa investeasca, daca el pleaca?

Comentează