Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Fata cu rochia roșie ca zgura Parisului

Începe Roland Garros și întreaga țară va fi conectată la marea competiție din capitala Franței. Fals! Nimic mai neadevărat. Pasionații de sport, care oricum nu se confundă cu întreg poporul român, o așteaptă pe Simona Halep. Eventual și pe celelalte […]

...

Dedu, Luca şi Vărzaru dau democraţie cu carul! 

Galeria campioanei feminine SCM Râmnicu Vâlcea a afişat trei bannere la meciul de campionat cu CSM Slatina. Cele trei mesaje la adresa federaţiei, a Steluţei Luca şi a Cristinei Vărzaru, considerate jignitoare, au provocat o amendă din partea FRH pentru […]

...

Feminin, masculin sau doar uman?

Sigur că nu echipamentul câştigă Roland Garros-ul. Nici statistica. Deşi Simona este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură în ultimii trei ani. Y compris, cum spun francezii, şi pe zgura pariziană. Totuşi, slăbiciunile arătate în faţa Vondrousovei la […]

...

Viitorul care arată bine, viitorul care arată rău

Play-off-ul s-a încheiat, play-out-ul continuă. Oftaturi multe în partea superioară a clasamentului, auturi nenumărate în subsolul acestuia. Finalul sezonului fotbalistic în România nu este însă apocaliptic, căci pentru aşa ceva este nevoie de măreţie. Avem o campioană a constanţei, dar […]

...

Fuga din Arabia 

În aceeași zi în care Răzvan Marin înscria două goluri pentru Standard Liege, lăsând încă o dată loc de regrete în Belgia, un alt fotbalist român important fugea. Nu fugea pe teren, ci de la echipă. Fotbalistul se numește Nicolae […]

...

Tamaş, partea goală a paharului

La distanţă de aproape două luni de la escapada alcoolico-rutieră, Gabi Tamaş a primit decizia definitivă a instanţei din Petah Tikva

Permalink to Tamaş, partea goală a paharului
marți, 14 mai 2019, 6:40

Două luni de muncă în folosul comunităţii, o amendă de 3.000 de shekeli, adică aproximativ 650 de euro, şi interdicţia de a mai şofa timp de 4 ani în Israel a primit fotbalistul pentru că a condus băut, cu o viteză de 205 kilometri la oră. Cu precizarea că în caz de recidivă el va fi automat condamnat la închisoare cu executare pe o perioadă de 6 luni. Până la aflarea verdictului fotbalistul lui Hapoel Haifa a petrecut, vorba vine, 7 zile în arestul poliţiei, şi peste o lună de arest la domiciliu.

Universul exceptaţilor
În rezumat, acestea sunt faptele. Nu de arme, ci de pahar ale lui Gabi Tamaş. Tonul glumeţ-şugubăţ a însoţit mereu aventurile etilice ale fostului fundaş central al naţionalei. Nu întâmplător, abordarea aceasta relaxată a venit în special dinspre lumea fotbalului. Adică lumea căreia îi aparţine jucătorul. Universul libertăţii de expresie a exceptaţilor.

Acesta este locul în care oamenii îţi fac complice cu ochiul, ce mare lucru, băi ipocriţilor, a băut şi băiatul un pahar în plus, toţi bem, şi voi, şi noi, nu ne mai dăm fete mari, toţi ascultăm manele, spunem bancuri porcoase şi ne hăhăim la ele, dansăm din buric şi ne urcăm pe mese, spargem uşile de la intrarea în blocurile comuniste îmbătaţi cu băuturi capitaliste şi dormim pe preşul de la intarea în apartamentul unui microbist care e „happy” sau „crazy”, doar un pic, că ne găseşte dimineaţa la uşă, apoi circ la poliţie, fostă miliţie, şi mai apoi o condamnare simbolică şi ura şi la gară, liber pentru altă petrecere.

Atunci când „organele” nu închid ochii
Domnii noştri din fotbal au clipit şi acum ghiduş, o să vedeţi voi, scapă imediat, pe evreii ăia îi interesează doar să îi ia banii. Că al nostru avea de unde să plătească. Ei, uite că nu a fost chiar aşa. Clubul l-a ajutat, dar patronul Ioav Katz nu s-a arătat foarte fericit cu situaţia. Gabi a stat priponit în arest o săptămână, la început nelămurit, pe urmă tot mai speriat. Apoi, în arest la domiciliu încă o lună. Asta spre stupoarea avocaţilor şi a suporterilor haifieni, dar mai ales a admiratorilor lui din România, oameni de bine obişnuiţi ca legea să fie maleabilă şi „organele” să închidă ochii. Iar atunci când totuşi procurorii şi judecătorii aplică legile să modifice legile, ţipând că sunt victime ale abuzurilor. Recunoaşteţi personajele, judeţele, ţara.

Munca în folosul comunităţii
Dar, ce să vezi? Pe „evreii ăia” nu prea i-au interesat banii lui Tamaş, amenda e simbolică, dar i-a interesat mesajul educativ al pedepsei, munca în folosul comunităţii. Nu oriunde, ci la spitalul Rambam din Haifa. Acolo, 5 zile pe săptămână, timp de două luni, să vadă şi Gabi ce înseamnă suferinţa bolnavilor şi compasiunea, pasiunea şi competenţa celor care îi tratează pe bolnavi. Cine ştie? Poate că „băiatul” va înţelege ceva din experienţa pe care o va trăi. Poate va pricepe că el însuşi ar avea nevoie de atenţie medicală. Sau cineva din anturaj, dacă îi doreşte cu adevărat binele, o va face.

Aceşti bolnavi care ne sunt idoli
Altfel, trebuie observat că Tamaş nu este un caz singular. De sportiv care are nevoie de ajutor de specialitate. Lumea arenelor este plină până la cel mai înalt loc de oameni-victime ale celebrităţii şi banilor. Caz tipic de comportament obsesiv-compulsiv netratat (vezi alinierea sticlelor de apă sau cu răcoritoare ori controlul tactil al fundului şi al organelor genitale, urmat de mirosirea degetelor aceleiaşi mâini), Nadal continuă să fie idol pentru milioane de iubitori ai tenisului. Idol, model şi obiect de fantezii sexuale. Se poate? Da, se poate!

Aici se închide cercul. Care este de fapt un balon. Mai exact o cuşcă cu gratii aurite. O formă de arest la domiciliu.

Comentarii (20)Adaugă comentariu

pawn (119 comentarii)  •  14 mai 2019, 19:34

"vin la munca!", a strigat gabi! alb, sec, rece, mult si gratis sa fie :) pai bautorul de lapte (astia-s cei mai rai; veganii, laptarii...) putin a mers pana la capat: l-a aruncat pe kokorin (jucator bun) in gulag ptr betie. iar rafa nadal e si curentat, dar in primul rand e superstitios ca o baba: isi face cruci inainte de serviciu, disimulate in potrivirea bentitei si a umerilor tricoului (a se observa succesiunea miscarilor).

Sorinache (5 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:04

Nu înțeleg de ce îl alături în acest articol pe Tamaș cu Nadal. Un fel de *** cu prefectura. Ai vrea tu sa fii Nadal.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

ovidiu_3003 (655 comentarii)  •  14 mai 2019, 21:21

Tamas nu se mai face bine ...

constantin (243 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:12

Tamaş, un golan care nu merită clemenţă. Judecătorii din Israel au fost prea blânzi. Sper ca munca în folosul comunităţii să fie adevărată.

Filbert (64 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:34

Inteleg ca i-ai fi trimis la 'ajutor de specialitate' pe mai toti care au inseamna si inseamna ceva pentru cortex-ul umanitatii, de la Leonardo si Michelangelo la Mozart si Beethoven, de la Dickens si Modigliani la Tesla si Einstein. Culpa lor? Nu au fost 'normali'. Care o fi legatura dintre alcoolismul lui Tamas si excentricitatile/ticurile lui Nadal, un exemplu de profesionalism, fair-play si disciplina, de fapt, doar tu stii.

Geanina (11 comentarii)  •  14 mai 2019, 22:50

Asta e un articol bun. 'Baiatul' s-a trezit.

Andrei (205 comentarii)  •  14 mai 2019, 23:55

Nadal e un sportiv uriaș. În cercurile de specialiști serioși nu se fac comentarii de șantier tip Geambasu în legătură cu felul în care spaniolul își obține nivelul de concentrare necesar. Iar la ziarele serioase, nu tabloide online, articolele struto-camila, de tipul celora cu care ne asasinează zilnic Geambașu, ajung în *** redacției dimpreună cu contractul de muncă al posesorului ilegal de stilou.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

motanul incaltat (339 comentarii)  •  15 mai 2019, 2:17

I s-a dat interdictie de a parasi Israelul 4 ani???? Nu . Asa ca in 2-3 saptamini ,poate, dupa ce-si va efectua munca in folosul comunitatii se va transfera in alta tara unde n-are interdictie nici sa bea nici sa conduca. Cel mai probabil la vreo echipa din Liga1 ca nicaieri nu e mai bine ca acasa...Si asa *** care sa te accepte nu gasesti in lumea larga....

Alex One (113 comentarii)  •  15 mai 2019, 9:02

Apropo de munca in folosul comunitatii, am citit adineauri o gluma buna , poate lasa Tamas spitalul fara spirt. Ca si a lui "pawn". Oare cum se simte impresara AMR care dupa episodul lui Tamas din martie declara hotarata ca sigur Gabi nu o sa mai faca vreo nazbatie, jura ea ca doar se pricepe la oameni ? ! Ce usor cad unii in ridicol.

robertino2 (22 comentarii)  •  15 mai 2019, 10:42

"Sursele Gazetei susțin că Tamaș, fundașul lui Hapoel Haifa, beat fiind, l-ar fi sunat pe patronul clubului, Ioav Katz, și i s-ar fi adresat în termeni foarte duri. Katz a fost șocat de atitudinea românului." A inteles tot, Tamas.

Razvan (47 comentarii)  •  15 mai 2019, 11:12

A vrut sa se dea cunoscator si Geambasu si iar s'a umplut de...mirosuri! E o mare diferenta intre superstitii/ticuri si un comportament obsesiv-compulsiv (care, in sine, nu are nimic periculos sau care sa necesite tratament medical , el fiind doar menit sa construiasca un cadru familiar pentru "posesor"). A'l compara pe Tamas (care conduce beat cu 205 la ora) cu Nadal (care isi miroase degetele la fiecare setviciu) e ca si cum l'ai compara pe Geambasu (haterul frustrat, semidoct si lipsit de talent) cu un ziarist adevarat!

Ionnis (78 comentarii)  •  15 mai 2019, 13:06

„băiatul” nu va înţelege nimic din experienţa pe care o va trăi pentru ca la cateva saptamani distanta s-a imbatat iar la o chermeza si l-a sunat pe patron sa il certe. E irecuperabil.

yo-yo (1 comentarii)  •  15 mai 2019, 13:11

Munca in folosul comunitatii se va executa intr-un pub cu program prelungit

Florin (25 comentarii)  •  15 mai 2019, 22:00

Eu zic sa ai grija sa nu te prinda Tamas pe undeva, ca atunci ai avea tu nevoie de spital, nu el... "baiatu" nu prea stie de gluma... ;))

ALex.D (4 comentarii)  •  16 mai 2019, 10:40

Cu toate că au mai spus o și alții simt și eu nevoia de o completare...ce dracu legătură o fi intre băutul lui Tamaș și *** al lui Nadal trecând (atenție!)prin draaagniia, numai unul că ține poate știi. Ăsta chiar e un articol slaaab rău .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează