Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Fata cu rochia roșie ca zgura Parisului

Începe Roland Garros și întreaga țară va fi conectată la marea competiție din capitala Franței. Fals! Nimic mai neadevărat. Pasionații de sport, care oricum nu se confundă cu întreg poporul român, o așteaptă pe Simona Halep. Eventual și pe celelalte […]

...

Dedu, Luca şi Vărzaru dau democraţie cu carul! 

Galeria campioanei feminine SCM Râmnicu Vâlcea a afişat trei bannere la meciul de campionat cu CSM Slatina. Cele trei mesaje la adresa federaţiei, a Steluţei Luca şi a Cristinei Vărzaru, considerate jignitoare, au provocat o amendă din partea FRH pentru […]

...

Feminin, masculin sau doar uman?

Sigur că nu echipamentul câştigă Roland Garros-ul. Nici statistica. Deşi Simona este cea mai bună jucătoare din lume pe zgură în ultimii trei ani. Y compris, cum spun francezii, şi pe zgura pariziană. Totuşi, slăbiciunile arătate în faţa Vondrousovei la […]

...

Viitorul care arată bine, viitorul care arată rău

Play-off-ul s-a încheiat, play-out-ul continuă. Oftaturi multe în partea superioară a clasamentului, auturi nenumărate în subsolul acestuia. Finalul sezonului fotbalistic în România nu este însă apocaliptic, căci pentru aşa ceva este nevoie de măreţie. Avem o campioană a constanţei, dar […]

...

Fuga din Arabia 

În aceeași zi în care Răzvan Marin înscria două goluri pentru Standard Liege, lăsând încă o dată loc de regrete în Belgia, un alt fotbalist român important fugea. Nu fugea pe teren, ci de la echipă. Fotbalistul se numește Nicolae […]

...

Gata pensia!

Pleacă Martin Ambros, care a dat senzaţia că nu este nicio clipă cu gândul la naţionala feminină de handbal a României. Revine Thomas Ryde, care se retrăsese de 3 ani

Permalink to Gata pensia!
duminică, 12 mai 2019, 11:08

Aflăm că Thomas Ryde va pregăti în paralel şi CSM Bucureşti. Să punctăm că Ryde se întoarce nu doar în România, de unde plecase (fusese împins să plece?) în 2016, ci şi în handbal. În urmă cu 3 ani, antrenorul scandinav îşi anunţase retragerea din activitatea sportivă, pentru a se dedica familiei şi afacerilor. Sau invers.

Să zâmbim, începe curăţenia în fotbal!

Pentru că Dan Negru a luat la puricat Champions League şi Europa League, unde realizatorul de emisiuni de divertisment a descoperit nişte mari blaturi, putem părăsi pentru o vreme mirifica lume a fotbalului. Asanarea morală a Sportului Rege este pe mâini bune. Dar handbalul? Ce se petrece în singurul sport de echipă în care mai contăm? Doar la fete ce-i drept, că băieţii sunt mai „leneşuţi”, mai grăsuţi. Deci, de unde şi până unde Thomas Ryde? Simpatică, Wikipedia îl prezintă drept „retired swedish handball coach”. Hmmm!

De ce a hotărât să revină?

Să convenim că enciclopedia online, altfel foarte utilă, poate da şi chiar mai dă şi rateuri. Există mijloace de documentare mai sigure. Faptul este că totuşi fostul poliţist devenit antrenor de handbal şi câştigător de Champions League cu Viborg în 2006 nu a mai profesat în meseria care i-a adus faima exact de 3 ani. Din momentul în care pleca din România şi anunţa că se va dedica familiei şi afacerilor. Ce l-a determinat pe Ryde, la aproape 60 de ani, să-şi lase traiul tihnit pentru a se întoarce în vârtejul unei vieţi stresante, cu responsabilităţi? Al unei duble responsabiltăţi, naţionala şi echipa de club cea mai bogată. Posibil a acţionat dorinţa de a nu trăi prea devreme din amintiri. Probabil ideea că bătrâneţea poate fi alungată cu deosebire prin muncă, nu prin partide de pescuit.

Diferenţe şi asemănări între Ryde şi Daum

Mai este Thomas Ryde antrenorul care reuşea ultima performanţă notabilă a naţionalei noastre feminine, bronzul mondial în 2015? Sau o supă reîncălzită de la Ikea? La această întrebare ne-ar putea răspunde Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal. Dar nu va răspunde cel puţin din două motive. Primul, că nu ştie nici el. Al doilea, că nu s-ar deranja şi dacă ar şti. Aşa că trebuie să ne descurcăm singuri. Apelând la o comparaţie, cum vi s-ar părea dacă la naţionala de fotbal ar reveni Christoph Daum? Haios, nu? Mai ales că pe Ryde şi pe Daum îi leagă ceva esenţial în ultimii ani. Inactivitatea profesională. Cu observaţia că la Ryde a fost o alegere, la Daum, o lipsă cosmică de oferte. Ca de obicei, admiratorii nu puţini ai neamţului vor sări să-l apere. Îi înţeleg. În subconştient, ei apără conceptul de neamţ, nu neamţul în carne şi oase care a pus naţionala pe butuci.

Ne prieşte şcoala nordică

Spre deosebire de Daum, Ryde a lăsat ceva semnificativ în urmă, acel bronz mondial. Bizar, Thomas Ryde şi Kim Rasmussen, un suedez şi un danez, deci doi nordici, au fost oamenii cu rezultatele cele mai bune în handbalul românesc al ultimilor 10 ani. Incomparabil mai bune decât ale atât de lăudaţilor spanioli Martin Ambros ori Xavier Pasual. Ultimul ex-antrenorul naţionalei masculine. Ambros şi Pascual, tehnicieni reprezentând o şcoală care măcar teoretic ne-ar fi mai apropiată. Stilistic, temperamental. Uite că nu! Ryde, care mai nou şi-a convins şi soţia să vină în România (amănunt doar în aparenţă minor!), anunţă ca primă terapie vindecarea de dependenţa de Cristina Neagu şi de Eliza Buceschi.

Interesant. Cum se zice acum, o provocare. Şi mai interesant va fi modul în care Ryde va reasambla CSM Bucureşti. Fosta campioană a Europei se află la capătul unui sezon falimentar şi în faţa unei schimbări de filosofie, prin infuzia de jucătoare române. Are ceva de muncă Thomas Ryde! Şi se pronunţă Ruude!

Comentarii (17)Adaugă comentariu

Ali Bec (9 comentarii)  •  12 mai 2019, 12:05

În subconştient, ei apără conceptul de neamţ, nu neamţul în carne şi oase care a pus naţionala pe butuci... eheeei, se simte stilul duplicitar al lui Ioanitoaia. In realitate este exact invers. Voi, mai ales Ioanitoaia, l-ați atacat fiindcă e neamt și nu făcea jocurile miticilor. Cititorii au început sa-i ia apărarea (lui personal, nu a nemților) din spirit de fair-play. Și pentru ca romanul este ospitalier. Deci din rușinea de rușinea voastră. In alta ordine de idei: Pasual sau Pascual?

ovidiu_3003 (655 comentarii)  •  12 mai 2019, 12:21

Daum nu putea sa puna o nationala care a luat bataie de la Albania pe teren neutru ...pe butuci ...Albanie care nu mai avea nicio motivatie ... Dar Contra?...ce face acest Contra care a avut meciuri de pregatire ?...nu i bun de nimik .

Chis Alexandru (41 comentarii)  •  12 mai 2019, 12:43

Exista vreo deosebire intre metodele de antrenament ale acestui Rfyde si neaosul nostru temperamental Tadici? Probabil de... remuneratie si de denumirea bacnotelor! Dar cum la conducerea FRT este vesnicul sustinator al actualei guvernari, Dedu, dedu... cem ca si antrenorii clubului ex-fanion si ai nationalei feminine trebuie sa fie dintr-un aluat hispanico-nordic. Cine sa mai inteleaga "caile domnului Dedu"? In mod sigur acest fiordist, Ryde, isi rade in barba de decizia romanilor de a-l rechema din somaj tehnic auto-impus pentru a distruge tot ceea ce a mai ramas de distrus din tenisul feminin. Si daca se va distruge, nu-i nimic, il re-aducem pe guralivul Tadici! Unde esti tu, Tadici-Doamne, ca punand gura pe ei sa le bati putin obrazul "simpaticilor" nostri... habarnisti-tocatori de valuta forte!?

catyo (13 comentarii)  •  12 mai 2019, 13:29

Nu la nivelul antrenorilor este, in general, problema noastra la sporturile de echipa. Problema este undeva mai sus, la nivelul ministerului de resort, al sefilor de federatii, al modului in care (nu) gandim strategiile pe termen mediu si lung. La fotbal, de exemplu, putem sa-l aducem noi la "Nationala" si pe Klopp, nu va face nimic pentru ca se vor gasi destui "specialisti" care sa-i spuna ce trebuie sa faca.

Poli 21 (20 comentarii)  •  12 mai 2019, 13:46

Pentru chis : te-ai culcat visind handbal si te-ai trezit din mahmureala vorbind de tenis. Las-o mai moale cu trasul pe nas.

Mioriticul (4 comentarii)  •  12 mai 2019, 14:44

@Ali Bec, @catyo, @Poli 21: foarte corect. Respect!

Vladlaurian (1 comentarii)  •  12 mai 2019, 15:20

Ali Bec, esti pe dinafara. Oamenii l-au atacat pt Daum pt ca rezultatele au fost horro pe de o parte, iar pe de alta parte, si asta e mai important, a fost o discrepanta uriasa intre discursul lui referitor la ce vom juca si ce am jucat de fapt...adica din vorbe vom ataca si cand nu vom avea mingea, iar din fapte am fost vai mama noastra.

ticbis (106 comentarii)  •  12 mai 2019, 15:41

Am prevazut dezastrul de la echipa nationala feminina de handbal si de la clubul CSM Bucuresti, inca de acum un an si mai bine. Am invocat atunci ca si argumente, cateva aspecte de bun simt: 1. La nationala feminina a Romaniei, numai un conducator diletant de federatie (sau numit politic) poate pune un antrenor sub contract cu un club bogat din afara tarii (Gyor sau Rostov), indiferent cat de valoros ar fi acesta pe piata de specialitate. Sa antreneze 12 luni din 12 pe an o echipa de club din Ungaria sau Rusia, angrenata in competitia suprema inter-cluburi europeana, si sa ai pretentia ca ala sa sa-ti faca selectia unei echipe nationale din alta tara, pe parcursul a 3 (TREI) saptamani pe an cu ocazia turneelor finale, e o ineptie cat casa! Intr-un an de zile, Ambros Martin N-A vizionat pe viu NICIO partida din campionatul intern al Romaniei; n-a fost vazut NICIODATA in salile din Zalau, Buzau, Cisnadie, Cluj, Roman, Baia Mare sau Brasov, ca sa-si urmareasca jucatoarele live, eventual sa aibe oarece discutii motivationale dupa meciuri, tehnice sau tactice, cu cele nominalizate a fi intrate in vizorul lui pentru selectia la nationala. Omul a profitat din plin de prostia crunta a FRH, le-a luat banii cu lopata, a bifat cateva esecuri, dupa care s-a retras singur, ca altfel risca sa-si pateze palmaresul! Cu alte cuvinte, le-a tras romanilor o mare teapa!!! Eu inteleg sa-l pui pe asta selectioner la nationala, insa doar daca antreneaza o echipa din campionatul romanesc, ca macar sa vada jucatoarele romance la lucru, in meciuri directe; altfel, e bataie de joc si bani aruncati cu ghiotura pe apa sambetei!!! Daca FRH a angajat acum un alt antrenor, retras de 3 ani din activitate, e cea mai mare ineptie posibila; handbalul evolueaza si e evident ca individul asta a pierdut contactul de mult cu nivelul asta; n-are nicio motivatie de performanta... e simplu: mai castiga si el niste banuti frumosi de pe urma prostilor... unde altundeva, decat in Romania??? 2. Cat priveste CSM Bucuresti, aici sefii clubului primariei capitalei au dat dovada de un diletantism dus pana la nivelul de prostie crasa, pe bani multi! Am avertizat cu vreun an in urma: NU exista sanse de performanta cu politica lor jalnica. In primul rand, o echipa de club romaneasca NU va face niciodata performanta de top daca e construita pe scheletul jucatoarelor de origine slava (ex-jugoslave sau ex-sovietice). Astea, oricat de vedete ar fi ele, vin in Romania doar pentru bani multi, fara absolut nicio ambitie de performanta. Sa nu uitam, Managarova, Bulatovic si alte cateva au jucat cu ani in urma la Oltchim, cu realizari mediocre. Acum, Cvijic, Lazovic, Lekic, chiar Mehmetovic, au aratat aceeasi atitudine. Sa ne intelegem, astea sunt vedetele lui Vardar, sperietoarele Europei ieri, invinse astazi fara drept de apel pe teren propriu, in campionatul Romaniei, de catre Buzau, echipa aflata la retrogradare!!! Colac peste pupaza, daca ai pus un antrenor sarb de doi bani, care in viata lui nu mai antrenase vreo echipa de fete, dezastrul era previzibil si anticipat! Acum, o alta ineptie se prefigureaza: formarea unei echipe cu 90% jucatoare romance!?:) Le atrag atentia diletatantilor de la CSM Bucuresti ca, oricati bani ai baga intr-o asemenea formula, NICIODATA aceasta nu va mai ajunge in Final Four! Este o utopie! Spre exemplu, Metz este 90% nationala Frantei, campioana mondiala si europeana, si este carne de tun in Final Four! La fel, Rostov este 80% nationala Rusiei, si ani la rand n-a avut sansa sa se bata la trofeul suprem al cluburilor! Repet: singura sansa a CSM-ului de a mai conta in viitor in Europa, daca tot are un buget atat de generos, este de a-si face un lot majoritar din jucatoare nordice, olandeze, germane, frantuzoaice, spaniole, cu cateva implanturi reusite de romance si slave. Si, obligatoriu, cu un antrenor scandinav de top, nu cu aia care s-au retras din activitate de 3 ani! Daca nu ma credeti, va rog sa rememorati lotul CSM-ului cu care a castigat Liga Campionilor cu 3 sezoane in urma, spulberand TOT si invingand in finala Gyorul, chiar la Budapesta!!! 3. Nu in ultimul rand, exista problema Cristina Neagu. Este o handbalista fabuloasa, cea mai buna din lume, insa, in angrenajul unei echipe romanesti, de club sau de nationala, franeaza jocul. Mai bine zis, personalitatea ei este atat de puternica si de dominanta, incat acapareaza absolut toate relatiile de joc. Practic, nu mai joaca o echipa, joaca doar Cristina Neagu. Acuma, daca prinde o zi buna, castiga de una singura; daca nu, nimeni alta dintre colege nu indrazneste s-o suplineasca si echipa pierde lamentabil. Am vazut scenariul asta de zeci de ori la nationala Romaniei, la Oltchim si acum, la CSM. Despre bisericutele pe care le genereaza in colectiv, nu mai vorbesc; sunt notorii si indelung dezbatute in presa. Dupa parerea mea, Cristinei Neagu i-ar prinde foarte bine un club norvegian sau danez, pentru ca in cultura handbalistica a acestora, toate jucatoarele sunt la fel si au aceeasi libertate de a-si exprima personalitatea, talentul si abilitatile de actiune in teren, fara a fi timorate de vreo vedeta anume, adica, ceea ce se numeste cat se poate de clar, O ECHIPA! Parerea mea, daca Cristina Neagu ar ajunge maine la Vipers, in Norvegia, ar exploda ca joc si ca performante, ar rupe topurile mondiale. In Romania, in Macedonia sau prin Serbia, Croatia sau Muntenegru, n-are nicio sansa! Ramane doar cea mai buna handbalista din lume, si atat!!! In fine, imi cer iertare pentru comentariul asta atat de lung; dar va asigur ca sunt gandurile sincere, si, pe cat posibil, obiective, ale unui iubitor de handbal si fan al tuturor echipelor romanesti de handbal, timp de peste 48 de ani... de pe vremea cand Steaua castiga Cupa Campionilor Europeni la handbal masculin si Romania era campioana mondiala... pe vremea aia faceam si eu handbal de performanta la juniori, la Steaua... atat de mare a fost emulatia... la fel cum ma apucasem si de tenis, datorita lui Nastase si Tiriac... la fel cum m-am legitimat si la gimnastica (am castigat chiar cateva concursuri, am si acum medaliile si diplomele), datorita genialei si perfectei Nadia Comaneci... Ce se intampla acum in sportul romanesc, e apa de ploaie... doar Simona Halep ne-a mai ramas ca borna de referinta si motiv de mandrie si de satisfactie... altfel, ZERO pe linie!

comentario23 (5 comentarii)  •  12 mai 2019, 15:55

Tin sa expun un punct de vedere, sper, nesingular: Daum nu a fost apreciat in comentarii datorita nationalitatii, nici datorita performantelor. S-a remarcat prin deschiderea catre public si prin decenta. Romanii au aplaudat faptul ca nu mai aveam un general de garnizoana sau un taciturn imbufnat pe banca. Omul incerca sa explice, nu trata lumea de sus. De asemenea, romanii l-au aparat in comentarii din dorinta oricui de a tine cu "underdog-ul". Romanii nu mai tolereaza atacurile fara discernamant(puteti vedea articolele colegului Buzarin din perioada respectiva).

ticbis (106 comentarii)  •  12 mai 2019, 17:26

Revin cu un Post Scriptum la comentariul anterior: Ce naiba a fost in capul alora de la FRH camd l-au pus selectioner la nationala feminina de handbal pe Ambros Martin? Ce credeau ei? Ca astazi Martin ala o va invata pe Anna Vyakhireva la Rostov cum s-o anihileze pe Cristina Neagu in meciul de CL impotriva CSM-ului, iar 3 (TREI) saptamani mai tarziu s-o invete pe Cristina Neagu cum s-o anilileze pe Anna Vyakhireva in meciul de la Campionatul European Rusia-Romania???!!! Iar dupa turneul final al CE, sa o ia de la capat, insa invers??? Si tot asa??? Asa ceva, pe langa dovada unui grad de prostie incomensurabila, este, in esenta, un exemplu de manual in ceea ce priveste notiunea de conflict de interese, mai ales in sportul de competitie! Lasand deoparte faptul ca pe Ambros Martin ala nu l-a interesat niciodata nationala Romaniei, ca habar n-avea de ce se intampla in campionatul Romaniei, ca n-a urmarit niciodata live jucatoarele selectionabile, dovada rezultatele, este clar ca omul a "***" la doua tate o gramada de bani. De ce? Pentru ca romanii i-au permis asa ceva!!! De ce? De prosti ce suntem! E ca si cum antrenorul Stelei din campionat ar fi angajat de Dinamo s-o antreneze doar in meciurile din Cupa Romaniei, impotriva Stelei!:) Cat despre oficialii aia de la CSM, ii asigur ca, la diletantismul de care dau dovada, pot sa bage si de doua ori mai multi bani in echipa asta si in salarii (ca tot sunt bani publici fara numar, nu din buzunarele lor), ca ciu-ciu performante viitoare pe plan european! Vor obtine doar atat cat ii duce capul, nimic mai mult! Adica, NIMIC! Atrag atentia ca Gyor, al doilea oras ca marime din Ungaria dupa capitala Budapesta, are cca 120 mii de locuitori, cam la fel cu Buzaul nostru. Echipa de handbal fanion a orasului are o sala de sport proprie, de 4500 de locuri. La fel, echipele de handbal de top ale Norvegiei si Danemarcei, din orasele de nivelul Mizilului, au sali proprii cu cateva mii de locuri. In schimb, Bucurestiul, ditamai capitala europeana, cu 3 (TREI) milioane de locuitori si cu buget local de 2 (DOUA) miliarde de euro pe an, n-are pentru clubul sau nicio sala proprie; joaca fie la Polivalenta de 6 mii de locuri, daca nu e ocupata cu alte activitati extrasportive, fie in sali ca Dinamo, Rapid, etc, de 1500-2000 de locuri maxim, insalubre si vechi de pe vremea lui Gheorghiu Dej. Asadar, ii sugerez primaritei Capitalei, Gabriela Firea, daca tot si-a rezolvat problema personala si si-a scos sarma din colon ce-o deranja teribil, sa puna mana si sa construiasca URGENT o sala polivalenta in Bucuresti, la nivel de top european, cu minim 16 mii de locuri, asta ca CSM-ul sa-si gaseasca locul, casa proprie si identitatea. Altfel, poate sa aduca toate vedetele din lume, ca nu va castiga nimic: nici glorie sportiva si nici fani de suflet si atasati pe viata de acest club. Sunt doar bani aruncati aiurea... iar minunea din urma cu 3 sezoane nu se va mai repeta niciodata, ever!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Zagna (27 comentarii)  •  12 mai 2019, 17:28

Cum poti sa caracterizezi o institutie condusa de un individ care a stat tot mandatul in spital, *** sau *** ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (581 comentarii)  •  12 mai 2019, 19:04

De ce-a fost scos atit de repede articolul trecut ? - si inlocuit cu unul care pare de rezerva. Caci sa-i intrebi chiar pe romani de sefi straini mi se pare o pierdere de timp – chiar daca diferenta dintre nea-os si strain ar putea fi ca de la manea la oda bucuriei. Ar trebui intrebati cei de la Gyor, Liverpool … Ori Becali, care a spus ca echipa lui - de buna ce e - o poate antrena si un cal, trebuia intrebat daca totusi intre un cal englez si un berbecut nea-os nu l-ar prefera pe cel cu cornite. ------------ Ideea „antrenor strain“ - aici atacata - nu poate fi in principiu atacata. Presupune obiectivitate, orizont mai larg, iar aici in special, unul fara „semtimentalisme“ balcanice si-ar dubla obiectivitatea si ar avea o alta abordare decit cea de dictaror, cezar si filozof paysan ori pur si simplu de mirlan comunistoid. Din nefericire toate cluburile din Romania au considerat ca daunatoare educarea sportivilor - acum avem ce-am semanat, antrenorii pe care ii meritam, in general vai de capul lor. Sint doar citeva exceptii: PiTurca, Ilie Nasty, Tadici, nea Ando de la scularie, Gica Contra, geniul care in afara lotului Daum a selectionat initial si cei mai experimentati dinamovisti si rapidisti – spre bucuria noastra inca in viata. Pun pariu ca regreta si acum ca a renuntat la capitanul Rat, plecat sa studieze germanistica. Astia iti dau numai daca te uiti la o poza cu ei. A stat Simo linga Nasy, si-a scrintit glezna. A stat Simo linga Contra, a facut sciatica. De la oamenii lui Tiriac a luat un virus. Asta e adevarul. Si desigur nea Mircea. A dat Ianis mina cu El, a fost aerian, bine ca nu s-a rupt. Nea Asta mai lipsea de la petrecerea lui Tiriac, bine ca a scapat Simona – care a stra-lucit in rochia ei rosie superba la ... petrecerea fastuasa - sanatoasa din semifinala si finala, dupa ce atitia romani de bine au deocheat-o. Daca Tiriac cind era mic n-a reusit sa mai stea la mama inca doua zile, azi daca era mare aducea acolo si un Popa care sa dea cu ceva in urma Simonei cind pleaca acasa, sa lase totul in urma si s-o aduca la normalul de dinaintea semifinalelor. ------------- Acuma serios. Ce sa faci cu alde nea Tadici ? Cristina Neagu a fost intrebata despre diferenta dintre „militieni“ romani si „politist“ ori Ambros: ne activeaza, ne pun sa conlucram la antrenamente, ne pun sa gandim si sa venim cu idei, ne intreba ce ne doare, ne explica utilitatea exercitiului si in general deciziile luate, decizii pe care si le asuma, conlucrind ne creaza impresia ca sintem o echipa. In ultimele 4 sezoane Ambros a fost numit cel mai bun antrenor in CL, probabil va mai lua un titlu, a demonstrat ca e antrenor, e de discutat doar slujba a doua, ciubucul din Romania. Burleanu i-a interzis lui Reghe sa antreneze si Nationala. Nici Daum n-a antrenat si la Gyor, din pacate nici la Dinamo n-a fost posibil. Dar, ce m-as bucura ... Am asa o bola pe ingineria asta neo-comunista numita csu ori csm incit daca le gasiti un nea-os gen mascul alfa-omega tatelor din Bucuresti ma imbat de fericire. Adevarul: cum au semnat cele pe care Simona le cara in spate cu csu, csa … imediat n-au mai cistigat nimic. Probabil ca le transmite tata Gabi, ori alta tov de p-acolo lunar succes iar atit ajunge ca sa le aminteasca cit de jos au ajuns.

vasco (1 comentarii)  •  13 mai 2019, 12:34

D-le Geambașu,mi-a fost jena când te-am văzut radiind de fericire după înfrângerea Simonei in finala de la Madrid.***...Așa si cu articolul acesta.Plin de ura prosteasca.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florin (25 comentarii)  •  13 mai 2019, 15:19

Nici nu a ajuns Ryde in Romania si deja s-a pus geambi in genunchi, sa scrie. Despre lucruri la care nu se pricepe si pe care nu le intelege. El crede ca daca se uita la un meci-doua pe luna, intelege fenomenul. Comparatia Daum-Ryde este absurda, rautacioasa, ***. Din toate pdv. Hai sa il lasam pe om sa descalece, sa se apuce de treaba, sa treaca cateva meciuri, apoi sa il cantarim. Menetekel... va recomand tuturor articolul de pe lead . ro, sa cititi ce spune, cum gandeste. M-a impresionat ca s-a uitat la Turneul final J1 de la Turda, unde a avut ce vedea. O finala superba, jucatoare f talentate, unele de abia 16 ani. Oare geambasu s-a uitat? Marele intelegator de handbal... Faptul ca s-a uitat la acele meciuri inseamna ca pe Ryde il intereseaza viitorul, ca are un plan. El ne-a adus ultima medalie, iar *** ca geambasul il sfasie in aer, cu avion cu tot. Ceea ce ma *** la geambi e ca scrue doar negativ referitor la handbal. Doar la esecuri sau sa atace la persoana. Niciodata nu a scris la performante si mari victorii. A tacut malc cand Nationala lua bronz la CM, cand CSM se califica trei ani consecutiv in F4, cand Craiova a dat de oamant cu Viperele in Finala EHF sau cand Nationala a zdrobit Norvegia la CE, interzicandu-i de facto accesul in semifinale. Asta e geambasu....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cicero (15 comentarii)  •  13 mai 2019, 15:42

Nu se pronunta Ruude ci un scurt Ruide, y in suedeza suna ui

vasco (7 comentarii)  •  14 mai 2019, 10:51

@ticbis,Reușești prin modul grețos arogant in care te exprimi ca,chiar si când ai dreptate sa pari ca n-ai.Catre administratorul blogului:mi-ați corectat postarea chiar dacă nu am folosit cuvinte jignitoare,prin aceasta denaturate sensul respectivei postări ,și-a anume ca d-l autor are o problema de caracter .Nu sunt surprins,acest fapt arătând ca chiar are.

Comentează