Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Absolutul nu moare 

În ziua în care el ar fi împlinit 72 de ani, 3.000 de oameni care poartă numele Johan, Johannes sau Johanna au primit dreptul unui tur gratuit al arenei „Johan Cruyff” din Amsterdam. Aşa a comemorat Ajax ziua eroului său […]

...

Gino nu doarme!

Bani mulţi pe masa fotbalului. 28 de milioane de euro pe sezon pentru Liga 1. Aceasta este valoarea noului contract semnat pe 5 ani între Liga Profesionistă şi eAD, firma deţinătoare de drepturi. Senzaţia este cunoscută. Bani mulţi şi fotbal […]

...

De ce am pierdut cu Franţa

Franţa s-a prezentat mai pregătită pentru un meci de o asemenea importanţă. Garcia, Mladenovic şi compania au rezistat presiunii, au făcut alegerile corecte. Căci tenisul nu oferă varianta meciului egal în spatele căruia să te ascunzi o vreme. La final […]

...

Ten Hag pentru Ten Petrescu

Ferestre către fotbalul mare, cupele europene ne pot da şi temperatura întrecerii interne. Valoric, organizatoric. Din perspectiva spectacolului. Când vezi un meci FCSB-Craiova, de exemplu, îţi mai vine inima la loc. Zici: uite, se poate, nu suntem atât de departe […]

...

Miki, nimichi. Și un căpitan nejucător-necâștigător

Simona Halep, victorie logică și solidă în fața Kristinei Mladenovic. 6-3, 6-1. Joc solid, echilibrat, cu pigment de clasă mondială. Voință, concentrare, anduranță, accelerare când era cazul. Un nivel al prestației la care ajungi după ani petrecuți în elită. Dincolo, […]

...

„D” de la Dinamo şi „T” de la tablă

Saga stadionului din Ştefan cel Mare se transformă într-o poveste cu accente mistico-penale

Permalink to „D” de la Dinamo şi „T” de la tablă
miercuri, 10 aprilie 2019, 9:37

Născut pe 9 aprilie 1962, Mircea Rednic a venit pe lume la fix 10 ani de la inaugurarea stadionului Dinamo. Sărbătoritul nostru, căruia se cuvine să-i urăm toate cele bune şi să îşi păstreze intacte sarcasmul şi simţul umorului, a început să ţină cu echipa al cărei antrenor este astăzi pe când avea doar 7 anişori. Ca mulţi alţi copii din vremea aceea juca fotbal în spatele blocului sau pe maidan, îşi picta „D”-uri de la Dinamo pe tricou, alegându-şi, premonitoriu, numai numere de fundaş. Ceea de atrăgea ironiile tatălui, care îi recomanda ori numere de atacant, „că ăia care dau goluri fac bani”, ori să îi calce pe urme şi să îmbrăţişeze meseria de instalator.

Balaurii din acte
Mircea Rednic a rezistat ispitei de a schimba coturi şi obertainere. S-a făcut fotbalist, s-a consacrat la clubul pe care îl iubea de copil, iar acum, la maturitatea deplină, mai visează la încă un titlu de campion în Ştefan cel Mare. În afară de zgârcenia proverbială a lui Ionuţ Negoiţă, care subfinanţează constant echipa, şi de un contract aiuritor al CS Dinamo cu societatea lui Nicolae Badea, care stă la baza blocajului construcţiei noii arene, pe Mircea Rednic îl încurcă mai nou în demersul lui nişte balauri descoperiţi în actele contabile şi prezentaţi pe larg în articolul bine documentat al colegilor Remus Răureanu şi Victor Vrînceanu. O gaură de circa 9 milioane de euro, bani dispăruţi în tot soiul de modernizări inutile sau pur şi simplu fictive.

Pista de atletism. SF
Peste toate, cred că pe Mircea Rednic l-a amuzat, ca şi pe noi, povestea cu tabla care era destinată să acopere coşmelia Tribunei I, dar care a fost donată Patriarhiei. Valoarea donaţiei, aproximativ un milion de euro. Simţiţi fiorul credinţei? Smerenia? Pocăinţa? Proşti manageri ori băieţi cu imaginaţie bogată, dar sigur buni creştini, oameni cu frica lui Dumnezeu, cei care au operat aşa-zisele modernizări au reuşit să mai dea o gaură în bugetul statului şi în aşteptările suporterilor. Aceştia din urmă, lipsiţi de imaginaţie, spre deosebire de băieţii deştepţi şi credincioşi, nu pricep în ruptul capului ce nevoie avea Stadionul Dinamo de o nouă pistă de atletism, „printre cele mai moderne din Europa”, susţine mândru Marcel Popescu, fostul comandant al CS Dinamo.

Altă tichie de mărgăritar
În afară de faptul că nimeni nu şi-a dat seama că pista de atletism ar fi fost ultimul răcnet, domnul Popescu ar trebui să ştie că de pe vremea Anişoarei Cuşmir şi a lui Vali Ionescu, ca să nu zicem a Iolandei Balaş, România nu a mai organizat vreo gală atletică de anvergură internaţională. Deci ne aflăm încă o dată în situaţia clasică a tichiei de mărgăritar care urma să acopere capul chelului. Un stadion expirat, în ale cărui cotloane rişti să dai peste vietăţi preistorice, dar cu o pistă de atletism ultramodernă, unde să fi concurat Usain Bolt.

Nimeni nu este vinovat. Mai vedem
Pe bune, domnule Popescu, chiar vorbiţi serios? Şi se pare că da, că nu vă simţiți vinovat în niciun fel. Nici DNA-ul (instituţia aia care persecută oameni nevinovaţi) nu v-a căutat, nici Corpul de Control al nu ştiu cărui ministru. La fel, George Cosac, actualul şef al CS Dinamo. Nici dumnealui nu se simte vizat fiindcă a venit la cârma clubului după evenimentele cu tabla zincată şi cu pista de atletism. Din punctul de vedere al celor mereu păcăliţi, al cetăţenilor de rând, există totuşi o veste bună. Povestea nu se sfârşeşte aici. Acţiunea organelor abilitate continuă, la fel demersul jurnalistic al colegilor mei. Mai sunt şi alţi dinozauri ascunşi prin acte care aşteaptă să fie puşi în libertate.

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Andrei U (5 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 9:49

Pai DNA-ul chiar persecuta oameni nevinovati si rezolva vendete personale, tocmai de aia nu il cauta pe dl Popescu care probabil inca nu a deranjat pe cine nu trebuie ;-)

Florian Brabete (3 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:10

Cam multi bani, noua milioane de €. Cred ca trebuia sa se sesizeze mai de mult timp organele abilitate. Felicitari pentru articolele scrise D. Geambasu!!!

johnneil (24 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:11

Ce ne tot miram de "ingineriile" (a se citi: magarii) financiare? De 30 de ani (aproape) ne-au sufocat efectiv pana la epuizare acesti "oamenii de afaceri". Toate insa cu complicitatea celor care trebuiau sa faca ordine si nici-decum dezordine in aceasta tarisoara. In toate domeniile suntem ingenunchiati. Deocamdata. In curand vom cadea definitiv.

Yinyang (2 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:18

D-le Geambașu, lasă-te....

Liviu (2 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:32

Prea multi infractori obladuiti sub umbrela MAI. Nu vi se pare?

alt Sorin (73 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:45

Cu ce v-au suparat colegii dumneavoastra sa-i acuzati ca au un articol bine documentat? Ei au muncit atata timp sa-si creeze o imagine de soparlari si lansatori de porcarii "pe surse" toate in scopul informarii cititorilor(evident) si a aflarii adevarului. Bagati de seama ca le stricati imaginea!

Andrei F (574 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 10:49

Sa vina DNA la Dinamo??? Poate doar sa pazeasca gentile de bani- conform marelui dinamovist Cornel Dinu care ne- a luminat cum se castiga campionatul in Romania...Cornel Dinu a spus ca 20 de procurori erau gata sa dea iures in Stefan cel Mare daca Dinamo nu facea jocurile CFR...Si DNA nu s- a rusinat! Nu a dezmintit spusele lui Cornel Dinu dar nici nu s- a facut ca ancheteaza ceva...Ca doar nu se ancheteaza singuri,nu?Buna ,,credinta,,domnului Geambasu ca DNA ancheteaza doar nevinovati...Poate asa se explica cum la anumite jocuri ale lui Dinamo jucatori Aluia sunt mereu loviti de spectatori si nimeni nu vede...Sa vezi ce bine au sa vada cand fanii dinamovisti au sa fie imitati! Deja sunt semne...

Alex One (111 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 11:16

Situatia de la Dinamo ramane o mare enigma. Cat de puternici pot fi cei care au un interes obscur de a se mentine aceasta stare neverosimila ?

Alex94 (4 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 11:25

Bine punctat. Cred totusi ca povestea se sfarseste aici, macar din perspectiva organelor abilitate.

constantin (235 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 11:55

La Mulţi Ani, Mircea Rednic! Multe speranţe se leagă de numele său, dar mai întîi trebuie făcută ordine în contabilitate. Un audit, o anchetă (se pare că sunt temeiuri) şi mers până la capăt. Ne-am săturat de hoţi, şmecheri şi idioţi.

_ge (18 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 12:17

Bine puntat Cristi! Suferim de pe urma unor hoti. Neprinsi.

Urod (127 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 14:33

Nu s-a intamplat nimic deosebit... Doar s-au furat niste bani.... !!!! ... Deosebit era sa nu se fure, atunci da, subiectul chiar era interesant.

tindala (189 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 14:56

@Andrei F Dom'le ai ajuns sa crezi pirtzurile intrigantului ala toxic de Dinu?Care s-a dat de gol ca "tinea legatura cu Becali"-cu toate ca el o parazita pe Dinamo?Adica numai atunci castigase Dinamo in fata echipei lui Becali,ca sa vi se para "suspect"?Dar cand a castigat impotriva CFR Cluj-gol Adrian Cristea-permitandu-i echipei lui Becali sa prinda locul 2-in locul CFR-si sa mearga in preliminariile UCL,atunci cum a fost?

gilos (47 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 15:36

Marcel Popescu este principalul vinovat de situatia in care se afla Dinamo. Chiar nu stiu cine il apara pe acest individ alunecos si mincinos . In timpul cat a fost el presedinte s-au sifonat acei bani, basca acel asa-zis contract nemuritor incheiat cu srl-ul lui Badea, complet defavorabil Clubului Sportiv si super-avantajos pt Badea. Practic, actele incheiate de el, blocheaza investitia intr-un nou stadion. La Steaua deja s-au putut demara lucrarile, la noi de ce nu se poate ? Bagati infractorul la puscarie, anulati aberatiile de contracte, recuperati ce mai puteti din creante, ura si la gara ! Hai sa incepem odata noul stadion !!

Andrei F (574 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 17:10

@tindala (169 comentarii) • 10 aprilie 2019, 14:56 Domnule mie nu mi se pare nimic!!!!Stiu insa sigur ca toti ,,actorii,,-CFR,Dinamo,procurori,servicii...- de care a vorbit Cornel Dinu nu au fost prejudiciati!!!!Altfel ,te asigur,aveau foarte multe cai in a semnala ca dinamovistul Cornel Dinu greseste...Sau dumneata ai auzit ceva?

cristi vavure (6 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 17:24

concluzia ? stadion nu se face pentru ca : dl popescu, Ionescu, etcilescu au furat niste bani acum 10 - 15 ani ? ; Nicolae badea (mai) are drepturi in interiorul bazei sportive ?! ; Guvernul actual psd-ist Nu a dat inca o OUG sa I ia lui badea ceea ce alt govern psd-ist ia dat ? ; badea are toate datele si detaliile furturilor facute de fosti conducatori de la CS si FC si ii santajeaza sa nu demareze un nou stadion ?!

cortes (54 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 18:18

Domnul Popescu spunea în momentul investiției că suma alocată modernizării pistei a fost de două milioane de euro. Văd că defapt au fost nouă. Nu e mare diferență... Mai spunea domnul Popescu că se vor organiza competiții internaționale de atletism?! Că banii cumva se vor întoarce, bla-bla-bla. Mare manager (la stat) și mare vizionar! În cel mai bun caz pentru el, domnul (chestor) Popescu a fost numai incompetent și extrem de limitat ca intelect. Am o nelămurire legată de Nicu Badea. Ce scop are totuși societatea non-profit Dinamo pe care o conduce? Care este rostul acelei societăți și cum ajută ea clubul Dinamo? Este absurdul-absurdului acastă societate anti-Dinamo!

Bargaoanu Dragos (44 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 19:06

Bun! Asa cum ne-ai obisnuit! Pus degetul pe rana! Adrian Nastase "rulz"! Nepotul Tamarei...ce atinge...se usuca! Tupeu?! Cat Everestul!

cucu (3 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 19:15

doar o alta gaura

costel (54 comentarii)  •  10 aprilie 2019, 21:55

cum poate sa stea firma lui Badea in insolventa timp de 7 ani? chiar o echipa cu atatia suporteri nu pot avea un stadion cu bani europeni si zone fara fotbal in tara costruiesc stadioane din banul public. Suporteri lui Dinamo nu contribuie la bugetul tarii? Badea si Psd principalii vinovati si cred ca mai sunt si in Ministerul de Interne cativa!Cine ar fi interest de o ancheta?

motanul incaltat (333 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 0:03

In tara in care toata lumea fura ce apuca, nu putea militia sa faca exceptie.....

Alex One (111 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 9:36

Concret, cine stie care e situatia reala la Dinamo ? Vad ca niciun jurnalist nu este tentat sa faca o investigatie, asa de la A la Z. De fapt ce detine Negoita ca Badea zicea acum catva timp ca palmaresul, culorile si emblema ii apartin lui. Asa ca ce vrea sa vanda Negoita, jucatorii. Am inteles ca stadionul este a lui Badea ,pista de atletism este al CS Dinamo iar tribuna oficiala altcuiva !? Care este situatie juridica la zi a lui Negoita in procesul penal cu sustragerea de la innventariere a unor active ? Nu de alta dar daca ramane o solutie de condamnare rezulta ca iesirea din insolvanta s-a facut fraudulos si consecinta ar fi declararea juridica a falimentului, ceva in genul Realitatea TV. Asa ca despre ce vorbim ?

17 Nentori Tirana (574 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 13:42

Galeria Dinamo – batalioane romane, mitici, costei, sticleti si musciutari bine vitaminiazati ce se vor alatura in curind unui Taplan Doi- se afla din lipsa de ocupatie în plin război a lor, ca trece ei in deliru lor Carpatii si le arata ei la toti istoria lor mareata -Nistor saracu macar vede beculete colorate - , dar se pare că această nevoie de a evada din realitatea înconjurătoare pastrata marturie in poza bine aleasa care insoteste articolul, detestabilă, își are o explicație firească: Groapa, Cloaca. Ca si eu - Într-o sîmbătă seara, spre toamnă, într-unul din acele ceasuri cînd simți că urci pe rînd toti peretii …. melancoliei, m-am trezit în fața unui geam aburit de frizerie prin care se deslușeau umbrele mai multor mușterii. Cineva scrisese cu degetul pe placa de sticlă o invitatie simplă pentru Rapid Doi: treci și te T, hai D! Prăvălia aceasta mică, cu streașină ca un cozoroc de șapcă de militian, mai există și azi, undeva în apropierea șoselei Ștefan cel Mare. Mi se pare că dacă aș mai trece într-o sîmbătă seară pe acolo, aș putea auzi acea pasăre bătrînă, un sticlete plutonier cu duh pe care l-am ascultat cu ani în urma, cînd ușa acelei frizerii s-a deschis: „Sa traiti tov plutonier !““ *** !“ și asa s-a născut Cloaca «Groapa».” ---------------------- Dinamo, Rapid, egal, macar suncudicii se rusineaza cu originea sanatoasa si nu delireaza ca moldovenii buzoieni. Comentati, planificati, sarbatoriti-va si delirati cit vreti … caci poza ramine – bine ca nu sint seminte si chistoace sub scaune, bine ca v-a facut moldovencele curat inainte sa ramina poza ca marturie: Da stimati militieni, de aici rasare Soarele pentru toti romanii. Roma-niiia, roma-niiia, ole, ole-ee … oaa-lele ! Se aude la Bu-zau ? - in moldova, in China, hau fratilor chinezi sa faceti si la noi stadion, da fara pi... Ca lu doamna Carmen i-ati cerut degeaba, Livache si Iordache vrea Mol, asa ca treceti la: da si la mine Maotedune frate stadion ....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

custov (1 comentarii)  •  11 aprilie 2019, 18:58

cum sa nu ai stadion cand suporterii echipei DINAMO au reusit cu banii marelui imparat fecesebist jijel sa imbrace la un meci de sampion lig 20000 de fecesebei cu veste ,de a ras toata europa si toata planeta marte cu martieni cu tot .

gogu (14 comentarii)  •  12 aprilie 2019, 8:55

badea falimenteaza dinamo si drept multumire adi nastase ai da stadionul CU ACTE GRATIS PE VIATA ,probabil si nastase are procente din el si marcel popescu are procente cum noi nu mai avem dna nu cred ca mai poate cineva sa i cerceteze pe acesti hoti de nivel mare cum spun unii ganditori dna se ocupa de niste oameni nevinovati si amarati ghita fugar ,mazare fugar ,udrea si bica fugare ,dragnea care chiar e nevinovat pe bune dar schimba legile trei judecatori nu sant buni cinci nu sant buni verdict NEVINOVAT

Comentează