Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Absolutul nu moare 

În ziua în care el ar fi împlinit 72 de ani, 3.000 de oameni care poartă numele Johan, Johannes sau Johanna au primit dreptul unui tur gratuit al arenei „Johan Cruyff” din Amsterdam. Aşa a comemorat Ajax ziua eroului său […]

...

Gino nu doarme!

Bani mulţi pe masa fotbalului. 28 de milioane de euro pe sezon pentru Liga 1. Aceasta este valoarea noului contract semnat pe 5 ani între Liga Profesionistă şi eAD, firma deţinătoare de drepturi. Senzaţia este cunoscută. Bani mulţi şi fotbal […]

...

De ce am pierdut cu Franţa

Franţa s-a prezentat mai pregătită pentru un meci de o asemenea importanţă. Garcia, Mladenovic şi compania au rezistat presiunii, au făcut alegerile corecte. Căci tenisul nu oferă varianta meciului egal în spatele căruia să te ascunzi o vreme. La final […]

...

Ten Hag pentru Ten Petrescu

Ferestre către fotbalul mare, cupele europene ne pot da şi temperatura întrecerii interne. Valoric, organizatoric. Din perspectiva spectacolului. Când vezi un meci FCSB-Craiova, de exemplu, îţi mai vine inima la loc. Zici: uite, se poate, nu suntem atât de departe […]

...

Miki, nimichi. Și un căpitan nejucător-necâștigător

Simona Halep, victorie logică și solidă în fața Kristinei Mladenovic. 6-3, 6-1. Joc solid, echilibrat, cu pigment de clasă mondială. Voință, concentrare, anduranță, accelerare când era cazul. Un nivel al prestației la care ajungi după ani petrecuți în elită. Dincolo, […]

...

(La) Teatru cu Ionuţ Lupescu

Meciul de fotbal Suedia-România a strâns în faţa televizoarelor 2,5 milioane de oameni, ceea ce se traduce în 14 puncte de rating.

Permalink to (La) Teatru cu Ionuţ Lupescu
luni, 25 martie 2019, 8:33

O audienţă bună spre foarte bună, demnă de ProTV, postul-locomotivă care a transmis întâlnirea din capitala Suediei. Se uită românul la ProTV şi dacă este difuzat un apel în aşteptare de la e-mag!

Nu tot românul. Ionuţ Lupescu nu a văzut meciul. El a fost la teatru. La un spectacol pe care, generos, ni-l recomandă şi nouă. „Fierarii”, cu Horaţiu Mălăele. Sigur, în distribuţie mai sunt şi alte nume importante, de exemplu Maia Morgenstern şi George Mihăiţă, dar lumea îl reţine pe Mălăele. Care este un must (citiţi-l şi în engleză, şi în română, cum doriţi), un fel de ProTV al teatrului românesc contemporan. Se duce lumea să-l vadă şi dacă joacă rolul batistei pierdute a Desdemonei, din Othello.

Revenim la Ionuţ Lupescu, spectatorul lipsă la apel al meciului cu Suedia. A fost o absenţă tematică. Nu biletele cumpărate de soţie, care s-au suprapus partidei de la Stockholm au fost motivul. De aproape un an, Lupescu interpretează şi el un rol. Cel al supăratului. Pe ţara nerecunoscătoare. Pe suporterii ingraţi, pe presa trădătoare. Nu contează că nu ei au decis votul alegerilor la FRF, acolo unde a fost învins categoric de Burleanu.

Domnul Ionuţ Lupescu ne transmite mesajul că este scârbit de mizeria din fotbal, care ar fi făcut posibilă înfrângerea lui. Doar că procedând astfel se răzbună pe echipa naţională. Care nu este proprietatea lui Burleanu. Nici măcar anexa lui temporară. Naţionala nu este nici a oamenilor din fotbal care nu i-au dat votul. Dar este a lui Ionuţ Lupescu şi a tuturor celor care au jucat pentru România. Este a tuturor celor care ţin necondiţionat cu această echipă. Ca să plonjăm adânc în patetism. Ori nu. Poate că totuşi nu este patetic să ţii cu naţionala ţării tale.

Nu îl prinde deloc pe Ionuţ Lupescu postura asta de primadonă dezabuzată. Înţeleg că şi alţi colegi ai domniei sale au boicotat meciul Suedia-România. Probabil în semn de solidaritate cu cel care jura că nu se mai întoarce să lucreze la UEFA. Nu aşa se articulează o opoziţie credibilă şi puternică la actuala putere de la Casa Fotbalului.

O recomandare pentru setea culturală a lui Ionuţ Lupescu. Marţi seară, la Teatrul Bulandra se joacă „Omul bun din Seciuan”, de Bertolt Brecht. O piesă care dezbate tema concesiilor şi a compromisului. Pare mai interesantă decât meciul cu Feroe.

Comentarii (63)Adaugă comentariu

ManX (75 comentarii)  •  26 martie 2019, 15:03

@Cristian Geambaşu (799 comentarii) • 25 martie 2019, 23:04"Doar că procedând astfel se răzbună pe echipa naţională. Care nu este proprietatea lui Burleanu." Eu am interpretat atac a doua propozitie. Sa zicem ca ma însel, dar acum, recitind prima fraza, nu vad cu ce si cum se razbuna pe echipa nationala.

anton (2 comentarii)  •  26 martie 2019, 16:50

Un fotbal aflat in ruine a intrat pe mana gastii infiltratului burleanu care a dus mai departe opera Nasului Sandu, cu mult mai mult talent si dedicatie. Praduitorii federali au avut ca obiectiv doar capusarea fotbalului si obtinerea unui nou mandat ceea ce au reusit deja. acum pierd pe linioe la U17, 19, 21 si la echipa mare, echipele de club sunt submediocre din cauza relansarii cooperativelor in play-off, dar smenarii federali impreuna cu prietenii lor politici se simt bine: deplasari, diurne, cazari, mese, protocoale VIP, prime, salarii!!! Au venit in fotbal din afara, isi umplu buzunarele, distrug ce mai era in picioare si apoi migreaza spre alta sinecura, unde sa faca la fel! Eterna si fascinanta, inegalabila Romanie!

Liviu (28 comentarii)  •  26 martie 2019, 19:04

Hai ca-i buna !!! Te pomenesti ca am pierdut meciul cu nordicii deoarece nu s-a uitat la tv I Lupescu ??? !!! CEEEE ??? Dar, e dreptul lui de a refuza ENERVAREA. A trecut vremea PLACERII vizionarii unui meci a echipei noastre nationale... Acum si eu ma uit cu teama, nervi, ca joaca de-a latul terenului si in spate (apropo cand jucam eu, daca faceam la fel ne spunea nea SEPCI : Luati mingea si duceti-o acasa) si nici pe vremea lui Lupescu nu se juca asa. Deci omul e SATUL de piesele de teatru ieftin numite FOTBAL ROMANESC.

Nica fără frica (108 comentarii)  •  26 martie 2019, 19:49

Geambasule ești mai mult decât ***!!!! Păi te ai apucat acum să i faci programul lui Lupescu!!!??? Băiatul e liber să facă ce vrea fără să dea nimănui socoteală și mai ales....ție!!! N am citit un articol mai dezgustător până acum!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (28 comentarii)  •  26 martie 2019, 23:00

Acuma, trebuia sa-i dea socoteala Lupescu lui Geambasu ca nu s-a uitat la meci ori ca face pe suparatul. Noi romanii ar trebui sa ne vedem mai mult de gradina proprie, chiar e problema lui Lupescu ce face, nu fav ce-l freaca pe Geambasu de simte nevoia sa scrie articole.

Dumitrescu Virgil (5 comentarii)  •  26 martie 2019, 23:02

D-le Geambașu, Deși uneori le mai nimerești, cu articolul ăsta ai atins superlativul absolut în materie de penibil. Ce obligație trebuie să aibă Lupescu în legătură cu meciul ăla? Era președintele FRF, selecționer , sfătuitor de taină al selecționerului, agent cu oarecari interese? Nici una din calitățile astea. Ai luat-o pe arătură ca și un alt ilustru coleg al tău care descoperea nivele de radiație de Cernobîl în proximitatea pieții Victoriei...

Coco (5 comentarii)  •  27 martie 2019, 1:45

Sunt uimit de acest articol. Ati luat-o razna rau de tot. Pe langa faptul ca Lupescu nu are nicio functie care sa l oblige sa fie prezent la vreun meci, sesizez ca il ironizati si pe Horatiu Malaele, o alta legenda pentru noi, romanii de bun simt. Nu mai discutam de faptul ca brusc va deranjeaza audienta Pro Tv, iar pana acum, ani de zile, cand toate meciurile nationalei erau transmise de Tvr nu va deranja nimic. Este total ilogic acest articol, aveam mai multe asteptari de la un fan al lui Roger Waters .

Comentează