Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

62% vor, 38% nu vor

Vorbim despre subiectul care divizează cetăţenii Bucureştiului, salariul Cristinei Neagu. Curăţenia oraşului, transportul în comun şi drumurile sunt probleme de ordinul trecutului

Permalink to 62% vor, 38% nu vor
marți, 26 februarie 2019, 5:07

Site-ul gsp.ro şi-a întrebat cititorii dacă ar fi de acord cu o mărire de salariu pentru vedeta CSM-ului, Cristina Neagu. Sau dimpotrivă, cu o menţinere a celui actual. 62 la sută dintre aceştia au răspuns că da şi doar 38 la sută au considerat că este greşit ca Primăria Generală a Bucureştiului să suporte o renegociere superioară a actualului contract.

Oportunism politic
Comunicatul de acum câteva zile al Primăriei Generale a Capitalei era o mostră de oportunism politic. Ni se spunea acolo că Primăria moare de grija cetăţeanului, a contribuabilului. Nu chiar cu cuvintele acestea, dar pe aproape. Prin urmare, mai aflam de acolo, din textul emis sub tutela gospodarului şef al Bucureştiului, că handbalistei Cristina Neagu i s-a înaintat o propunere de prelungire a contractului, sugerându-se că termenii înţelegerii rămâneau aceiaşi. În condiţiile unei diminuări semnificative a bugetului pe 2019, confortul bucureşteanului şi investiţiile în infrastructură nu trebuie totuşi să sufere, ni se mai aduce acolo la cunoştinţă.

Primarul bun politician
Revoltei unui bun prieten i-am replicat cu observaţia că respectivul comunicat este scris corect româneşte. Măcar atât, i-am zis, dacă tot avem o doamnă primar fostă ziaristă. Sau şi viitoare, cine ştie? N-a gustat gluma amicul şi a continuat să îşi exprime nemulţumirea. În mod evident, prietenul meu şi cu mine nu aparţinem eşantionului majoritar. Acel 62% care vrea un salariu mai mare pentru Cristina.

Între timp, primarul general Gabriela Firea şi-a exprimat în direct opinia printr-o intervenţie la Digi Sport Special. Confirmând conţinutul comunicatului şi nuanţându-l. Faptul că a acceptat să dialogheze în direct pe un subiect atât de sensibil nu o califică pe doamna Firea drept un primar mai bun. Dar dovedeşte că este un bun politician. Unul care nu trebuie subestimat.

Între „Da” şi „Nu”
Discuţia despre finananţarea CSM-ului şi a vedetelor sale este complicată şi aproape fără ieşire. Nu există neutri în această speţă, că dezbatere ar fi prea mult să o numim. Să remarcăm încă o dată că dintre cei 35.000 de respondenţi ai sondajului de pe gsp.ro 62% au răspuns da, sunt de acord ca Neagu să primească un salariu mai mare din bani publici. Căci întrebarea aşa suna. „Merită Neagu 30.000 de euro din bani publici?”, iar variantele de răspuns erau „Da, poate chiar şi mai mult” sau „Nu, salariul actual este suficient de bun”.

Mulţi, foarte mulţi
35.000 de oameni sunt un eşantion reprezentiv? Mai mult decât reprezentativ, ca să zicem aşa, din moment ce exit-poll-urile la alegeri se bazează pe maximum 1.000-2.000 de persoane. Sunt aceşti cetăţeni iubitori de sport mai mari decât noi? Posibil. În orice caz, ei sunt cei care au aceeaşi părere cu Hagi, cel care ne desfide atunci când află că ne cârcotim să-i oferim 200.000-300.000 de euro pe an Cristinei. Un mizilic pentru Messi al handbalului.

Sunt aceşti peste 21.000 de oameni care doresc bani mai mulţi pentru Neagu mulţumiţi şi de felul în care arată oraşul lor? Presupunând că majoritatea celor care au răspuns chiar sunt bucureşteni. Transportul în comun, starea drumurilor, curăţenia, funcţionarea RADET-ului? Probabil că da. Deci, avem o problemă. Gabriela Firea este primăriţa noastră, a celorlalţi?

Comentarii (89)Adaugă comentariu

menumorut2 (1 comentarii)  •  26 februarie 2019, 22:10

Cristina Neagu merita cu prisosinta un salar de 300.000 euro pe an. Pentru ca e cea mai buna din lume. Dar e imoral ca acei 300.000 de euro sa fie platiti din bani publici. Asa cu e imoral sa fie platiti/platite din bani publici handbaliste din Scandinavia, Olanda, fosta Iugoslavie, hanbalisti spanioli, cubanezi, iranieni, baschetbalisti americani, sarbi, s.a.m.d inclusivi fobalisti profesionisti (acestia din urma sub umbrela unor parteneriate public-private). Romania merită acel sport profesionist pe care care economia reală îl poate susţine. Nicăieiri în Europa nu e un astfel de desfrâu al sportului "profesionist" pe bani publici. Spre exemplu, rivala CSM-ului, Gzor, e finantata de o multinationala. E bine că primăriile au bani pentru sport. Dar dacă aceşti bani ar fi investiţi în copii, daca mşcar 50% din copiii României ar face sport, peste 15-20 de ani vom avea mai mulţi sportivi de performanţă. Dar marele câştig nu ar fi acesta. Peste 15-20 de ani, cei care au făcut sport, chiar dacă nu au avut talentul şi norocul de a deveni mari sportivi vor fi oameni mai educaţi, mai harnici, mai disciplinaţi, mai productivi, oameni care vor şti să facă alegeri mai bune. Iar Crisitna Neagu, dacă vrea să câştige banii pe care îi merită să meargă la unul din marile cluburi de afară. Tot aşa cum, un medic bun, un inginer bun, un muncitor bun, un şofer bun, un actor bun, un agricultor bu, dacă vor să câştige mai mul, pleacă afară.

DMT (6 comentarii)  •  26 februarie 2019, 22:22

Intre "subiectul care divizează cetăţenii Bucureştiului" si "Site-ul gsp.ro şi-a întrebat cititorii", daca pui egal, ca sa fii pe acelasi palier cu mintea Geambasului, TOTI cititorii gsp-ro, ba, mai mult, TOTI cititorii gsp-ului care au si votat, SUNT bucuresteni. Ba baiatule, vreau eu salariul tau! Promit sa scriu mai inteligent chiar si de pe buda! P.S. Am votat, sunt "cititor" si locuiesc in Buzau, platesc taxe in Buzau. Ce ne facem???

Lerstie (48 comentarii)  •  26 februarie 2019, 22:33

30 de mii de euro pe luna pentru o jucatoare care aduna doar cateva sute de oameni la un meci? E enorm! Cristina Neagu a realizat performante la nivel de club. Eu insa nu tin cu CSM Bucuresti si nici cu vreuna dintre echipele straine pe la care ea s-a perindat. Eu tin cu nationala Romaniei, pentru care Neagu nu a facut mare lucru. Nici ea si nici coechipierele ei, asa ca sa o lase mai moale cu pretentiile, mai ales cand e vorba de bani publici.

constantin (241 comentarii)  •  26 februarie 2019, 22:34

Apropo de sondajul GSP. Cunosc un fost primar de comună care a pierdut alegerile (şi) pentru că a spus că va desfiinţa echipa de fotbal (liga a V, judeţeană). Ştiţi ce a zis lumea? Nenorocitul! Vrea să-şi mărească salariul şi nu mai are bani, vrea banii copiilor. Candidează la viitoarele alegeri....este hotărât să propună ca pe lângă echipa băieţilor să înfiinţeze şi o echipă de fete. Dă-le naibii de drumuri, alegătorul nostru, stăpânul nostru, mi-a zis. Referitor la temă, eu sunt de părere că, în limita posibilităţilor, municipalitatea trebuie să susţină sportul, mai ales handbal, volei, scrimă, box, şah. Sporturi unde nu se înghesuie privaţii. Iar dacă Bucureştiul are bani pentru Cristina, ar fă păcat să nu... Dar rămân la vechea mea observaţie: cei care se ocupă de echipă nu se pricep la marketing.

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:14

Am vazut sondajul (!?) ... dar puteti sa prezentati ... ce dovezi aveti ca cei care au votat in procentul de 62% ... sunt bucuresteni? Pentru ca obiectul in discutie este Bugetul Local al PMB ... si atunci nu vad de ce ... un respondent din afara Bucurestiului ... ar fi interesant de ... infrastructura din Bucuresti ... mai mult decat sa o vada pe Cristina Neagu ... evoluand in Romania pe banii alora! ...:)) Deasemnea ... eu nu am putut sa votez ... pentru ca nu am fost de acord nici cu a-2-a varianta ... 'Salariul actual este suficient de bun' ... pentru ca nu doresc sa legitimez in nici un fel ideea ... ca o Jucatoare de Handbal .. .care nu produce mai mult de 2-3.000 de euro / luna ... merita sa primesca un salariu de 22.000 de euro pe luna ... adica de cca 10 ori mai mult decat produce efectiv prin munca ei! ...:)) Si nu in ultimul rand ... Forza SCM RM. Valcea ... Liderul din Liga Florilor practic de la inceput, singura echipa neinvinsa ... si viitoarea Campioana a Romaniei! ...:))

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:23

Sunt mare consumator de sport. Sunt si un adept activ al sportului, al miscarii. Urmaresc cu mare placere aproape toate sporturile de mare performanta dar in acelasi timp consider ca e mult mai important sa se investeasca in sportul de masa decat in sportul de lux, cu multi privitori. E mult mai important sa faci sport Cu mult mai important decat sa-l privesti. Beneficiile adevarate ale sportului sunt ale celor ce-l practica nu al privitorilor. Model elvetian, nordic, american. Acest model nu exclude sportul de mare performanta dar il lasa sa se dezvolte natural ,nu dopat cu fonduri publice.

Calin (1 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:24

La cat de sifonat e bugetul capitalei de diverse firme fantoma ale unor smecherasi cateva mii de euro in plus pentru cea mai buna handbalista nici nu se vede.Bineinteles ca aia sunt bine merci avand milioane in conturi pe spatele bucurestenilor si nu-i intreaba nimeni de sanatate.Mi-e scarba.

Marius (1 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:29

Crimson Veritas@ Sa vad ce faceti in Europa ca anul asta v-ati grabit sa iesiti rapid din Europa.Daca nu ajungeti macar in grupele principale ale Ligii Campionilor titlul vostru face fix zero.

zzz (2 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:36

Pana sa existe CSM ati avut strazi si spitale? Aia 4.5 mil euro crezi ca o sa faca diferenta? O sa desfiintati voi astia de la gsp si CSM ... Bucuresti o sa arate la fel..doar ca fara CSM! Caraghiosilor.... Voluntari? Chiajna? Bani publici in fotbal? Nu va deranjeaza, nu? Nu...ca de-acolo iti iei bani..sa comentezi derby-urile comunale din liga lu' mitica.

z (2 comentarii)  •  26 februarie 2019, 23:40

daca ti-ai misca fundul de analist din studiouri la un meci al CSM, ai vedea ce emulatie sportiva a creat Neagu la bucuresti. Viitoare campioane... Dar e mult mai usor sa comentezi si sa distrugi ce se construieste. abia astept desfiintarea CSM ...sa vad cum strluceste bucurestiul cu astia 4.5 mil euro in plus (sifonati in borduri).

Stan Sandu (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 0:23

Referitor la întrebarea din titlu,domnule Geambașu,(a cui e primărița Firea)este a lui Pandele!!!

gio (28 comentarii)  •  27 februarie 2019, 0:50

Intrebarea a lasat de dorit. Dvs ati intrebat daca merita neagu mai multi bani, normal ca majoritatea au zis "da", neagu este o valoare si este apreciata. O parte au zis "nu" pentru ca s-au gandit la sursa acestui salariu, respectiv bugetul public. Probabil si o mare parte din cei care au zis "da" ar fi zis "nu" daca puneati intrebarea corecta: "Sunteti de acord ca neagu sa fie platita din banii municipalitatii, ba inca si cu 30 de mii de euro?"

Ion Grogore (2 comentarii)  •  27 februarie 2019, 2:53

Deci cu cei 8 000 de euro lunar,pe care Neagu "nu ii merita",la bugetul primariei capitalei,Bucurestiul va incepe sa straluceasca.Cei 96 000 de euro reprezinta marea gaura in bugetul primariei capitalei,pe 1 an de zile.Va dati seama cate sute de km de gard s ar monta intre sinele de tramvai si partea carosabila ? Sau cate borduri s ar schimba de 96 000 de euro intr un an ? Cate fantani arteziene s ar putea construi de banii astia ....nici nu aveti idee.In locul Cristinei Neagu as cere 50 000 pe luna,nu 30. Asta e marea problema a Bucurestiului...8 000 de euro.vai de capul nostru...

Bebita1 (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 3:13

Nu stiu daca este catastrofal salariul Cristinei pentru bugetul primariei, insa sunt sigur ca mediatizarea excesiva a acestuia si necunoasterea duc la o ruptura. Cineva spunea sa plece afara si nu inteleg de ce. Ce facem cu mandria nationala, cu speranta si visele noastre, cu exemplele pentru copii nostri ca se poate? Salariile sportivilor vor impiedica schimbarea bordurilor si plantatul panselutelor. Vi se pare ceva grav care sa necesite exportul de mandrie?

axel (48 comentarii)  •  27 februarie 2019, 4:58

Ungaria dubleaza bugetul alocat pentru Oltul Sfantu Gheorghe.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  27 februarie 2019, 7:13

Probabil că cei 62% sunt cei care nu plătesc impozite și stau pe spinarea celor 38%. Democrație, ce mai, când votul fiecăruia contează egal...

Cristinel (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 7:22

Ar fi de preferat sa dam la Catedrală mai bine,decât la cel mai bun sportiv din lume la handbal.

Owen (7 comentarii)  •  27 februarie 2019, 8:41

Se pare ca cei care au votat contra au o mare problema. Ei nu inteleg ca pot tremura de frig in casa atunci cand Radet opreste caldura din cauza defectiunilor, nu inteleg ca atunci cand se defecteaza mijloacele de transport in comun, pot sa mearga pe jos pana la destinatie, fac miscare, care ajuta pentru sanatatea corpului. De asemenea, au o problema cand nu inteleg ca pot sa mearga cu masina prin gropile din asfalt, ce e asa de greu sa ocolesti niste gropi?!? Uof, se pare ca autorul acestui articol nu mai intelege ca noua romanilor ne place..."lasa ma, ca oricum banii astia ii furau pentru ei, asa macar ii da Cristinei Neagu...oricum am fi tremurat de frig in casa..."

Mihai (2 comentarii)  •  27 februarie 2019, 9:04

Trebuie distinse foarte clar 2 lucruri: 1. Cristina Neagu este o emblema pentru sportul romanesc si mondial, iar salariul este strict problema ei. Este normal sa-si ofere serviciile la preturile care le considera de cuviinta. 2. Intr-o societate cu loc de multe imbunatatiri, cum este cea romaneasca, sau pe problema prezentata cea bucuresteana , alocarea unei sume atat de mari pentru o echipa in detrimentul celorlalte investitii sfideaza bunul simt. In acest context Cristina Neagu este prinsa intr-un joc din care nu va iesi bine. Daca accepta salariul propus pierde oportunitatea de a castiga cat merita, iar daca pleaca vor fi destul de multi ipocriti "patrioti" care o vor blama. Din pacate intrebarea din sondaj e facuta pentru clickuri , pentru a incita, si a pune intr-o lumina proasta un sportiv exceptional. Daca chiar se doreste sa se sublinieze ceva aici, ar trebui sa fie oportunismul politic, micii si berea oferite votantilor sub forma de echipa de handbal. Cristina Neagu este cea mai buna handbalista din lume, politicul a prins-o mozerabil in jocul ei iar jurnalismul e in cautare de senzational

victor L (285 comentarii)  •  27 februarie 2019, 9:28

Pe linga sondaj v-ati expus si opinia. Dar cam confuza, din moment ce spuneti " În mod evident, prietenul meu şi cu mine nu aparţinem eşantionului majoritar. Acel 62% care vrea un salariu mai mare pentru Cristina." Atunci dece o mai forfecati pe Firuta? Sinteti in asentimentul primaritei.

Cristian (3 comentarii)  •  27 februarie 2019, 9:30

daca nu i dam 20k, 30k pe luna hai s o lasam sa mearga linistita in Ungaria ca ACOLO ii fac aia toate mofturile si o sa mergem la Final 4 sa strigam Hajra Gyor in loc CSM, CSM.. pentru Bucuresti, chiar daca banii se dau din bugetul primariei e nimic, ar putea da linistit inca 2-3 ani cit mai joaca.. ca, sa fim seriosi, asa mult n o mai tine...E pacat ca nu putem sa fim putin mai cinici sa dam Cezarului ce i trebuie, echipa sa fie dusa de un antrenor capabil sa tina fetele in friu si sa mergem la Budapesta sau unde s o mai tine acel Final 4 sa nebucuram de acel handbal frumos .. sau asteptam sa vedem daca intram anul asta in Final 4 si dupa sa i marim salariul? e si asta o varianta de luat in seama..

Cristi (12 comentarii)  •  27 februarie 2019, 9:34

Sa presupui ca majoritatea votantilor sunt bucuresteni este gresit. Puteti verifica de unde vine traficul si veti vedea ca Bucurestiul va aduce max 25% din trafic. Oricum, sondajul este complet irelevant pentru ca: - putini oameni analizeaza intreg tabloul inainte sa raspunda - "merita Neagu" si "din bani publici" sunt chestii care deja te fac sa nu stii ce sa raspunzi - cum spuneam, au votat foarte multi din provincie - oamenii nu au avut toate datele (care-i al 2-lea salariu din echipa, care-i media salariilor in echipa, care-i media salariilor in Romania, care-i media salariilor in alte tari) Probabil ca daca ai face o intreaga analiza, raspunsul ar fi clar NU. Sau mai nuantat, Neagu merita bani multi, dar suntem prea mici pentru o atat de mare jucatoare. Mai mult decat atat, nu suntem capabili sa construim ceva demn de asemenea valoare, in jurul ei, astfel incat sa merite asemenea investitie. Sa intram in drepturi de televizare, sponsori si altele? Are sens? Asa ca, draga Cristina, daca nu vrei ca la fiecare esec sa te huiduie romanii, scandand "ne-ai mancat impozitele si pensiile, ca sa ce?", du-te in alta tara ca oricum in cativa ani te retragi

mirceo (2 comentarii)  •  27 februarie 2019, 10:37

crede cineva ca daca oricare din handbalistele romance ar primi oferte mai bune din strainatate ar juca in camp.romaniei?Daca Neagu ar primi 30000 euro de la Audi credeti ca n.ar uita de patriotism si ar merge cu primul avion in ungaria..,.

Paul (21 comentarii)  •  27 februarie 2019, 10:42

Nu stiu de ce se tot leaga discutia de numele Cristinei.E vreo diferenta intre cei x mii oferiti ei si cei y mii oferiti oricarei alte jucatoare din lot?!Intrebarea e daca e OK finantarea din bani publici a CSM-ului sau nu.Cristina a semnat un contract de profesionist cu un club.Nu e treaba ei care sunt sursele de finantare ale clubului.

Danny (5 comentarii)  •  27 februarie 2019, 10:58

Este rau .. foarte rau :d ne meritam soarta !! de asta nu mai avem scoli ... avem indivizi prea inteligenti !!! Pai nu merita Neagu 30k salariu de la romani .. ce *** .. Neagu ca Neagu ca e din Romania.. dar alti jucatori turci indieni chinezi americani spanioli . care vin si castiga in euro la noi in tara .. ce frumos !! profesorul care`ti educa pruncul are 14k ron pe luna ..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Danny (5 comentarii)  •  27 februarie 2019, 11:04

Ion Grogore (1 comentarii) • 27 februarie 2019, 2:53 Deci cu cei 8 000 de euro lunar,pe care Neagu "nu ii merita",la bugetul primariei capitalei,Bucurestiul va incepe sa straluceasca.Cei 96 000 de euro reprezinta marea gaura in bugetul primariei capitalei,pe 1 an de zile.Va dati seama cate sute de km de gard s ar monta intre sinele de tramvai si partea carosabila ? Sau cate borduri s ar schimba de 96 000 de euro intr un an ? Cate fantani arteziene s ar putea construi de banii astia ....nici nu aveti idee.In locul Cristinei Neagu as cere 50 000 pe luna,nu 30. Asta e marea problema a Bucurestiului...8 000 de euro.vai de capul nostru... Ion .. imi este mila de tine!! nu este vina ta ca sistemul e gaunos si te Prosteste !! Pai Doar Cristina Neagu joaca ? Doar echipa Lui Neagu e Sustinuta din bani publici ? 96 de k pe an pentru UN JUCATOR este enorm . Statul sa faca sali de sport daca vor sa investeasca !! Romani .. Avem imnul asta chiar degeaba ? Ne desteptam si noi odata ?!!!!

Ady (25 comentarii)  •  27 februarie 2019, 11:30

Domnule Geambasu as dori sa va intreb un singur lucru: din salariul Cristinei Neagu , la preturile aberante din Romania, cati metri patrati (deci nu kilometri) de trotuar s-ar putea asfalta (bineinteles fara garantie)???!!! Daca nu doriti sa va pierdeti obiectul muncii , sportul trebuie finantat intr-o forma sau alta. Ambiguitatea legilor indeparteaza toti potentialii investitori privati din sport asa ca mai ramane sectorul de stat , prin primarii (dar si acolo, pe criterii geopolitice, unele au voie iar altele nu).

Cryss (3 comentarii)  •  27 februarie 2019, 12:05

Este OK finantarea din bani publici a CSM-ului sau nu?Dar ce ne facaem cu spotivii care au mari grade in armata,ex Generalul Ilie Nastase,asta de unde este platit in grad??????????Mare armata a facut asta ,cu n.......fapte de vitejie pe campul de lupta de a devenit mare general?????Astia nu sunt bani publici si daca ptr.astia gasesti,atunci ptr. Cristina nu ar fi logic si normal sa faci tot posibilul sa ii asiguri ce merita ??

manea doru (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 12:18

Buna ziua. Nu ascund faptul ca sunt un om din handbal (inca). Personal o cunosc pe CRISTINA, de cand a inceput, ca si copil handbalul, si chiar am ajutat-o financiar, printr-o structura sportiva. un sprijin nesemnificativ, dar care a venit ca o recunostere a posibilitatilor sale de a ajunge o mare sportiva, lucru care s-a si intamplat. Dar revenind la zilele noastre, trebuie sa spunem deschis, ca aceasta sportiva, a reprezentat cu mare cinste sportul romanesc in lume, motiv pentru care ii aducem inalte elogii si o respectam si o iubim. In handbal 17.500 euro/luna, reprezinta o suma fabuloasa pentru orice handbalista de la orice echipa europeana, si nu numai. Azi Cristina trece printr-o perioada grea, ce tine in primul rand de sanatatea ei. Sa nu uitam ca are si o varsta destul de matura, pentru postul din echipa, in care joaca. Vine o vreme cand trebuie sa ne gandim mai mult la sanatatea noastra. Asa face acum si Cristina. Dar in atare conditii sa mai ceri si o majorare salariala, cred ca este prea mult. Este bine sa se bucure, ca cei de la C.S.M. Buc. au acceptat o prelungire de contract, la care sincer eu nu as fi facut-o, la un asa salariu, din varii motive. Sa nu uitam ca in minutul 51, al jocului cu Ungaria, cu Cristina in teren, cand s-a accidentat, eram condusi cu un gol. Sa nu uitam de asemenea, ca acest loc patru obtinut la europene, de Romania, este peste asteptari, in conditiile in care echipa noastra are un sapte de baza si cam atat. Noi romanii, am suferit si vom suferii in continuare la toate jocurile sportive, la CAPITOLUL PREGATIRE FIZICA. De aici ni se trage preponderent lipsa de performanta europeana si mai ales mondiala. Vis a vis de Cristina, eu personal o imbratisez pentru tot ce a facut pentru handbalul de club si mai ales pentru handbalul romanesc, ii doresc, multa sanatate si performante deosebite in continuare. Dar sa nu uite ca are o varsta si cu sanatatea, mai sunt ceva probleme. Ii recomand, sa se aplece cat mai mult pentru viitorul ei, cand nu va mai fi sportiva de performanta, sa devina un intelectual rasat. Mult succes. Va rog sa fiu iertat, daca am gresit fata de o mare campiona. DOAMNE AJUTA. Manea Doru, de la.......handbal.

Alex Dragomir (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 12:38

Acest sondaj nu reflectă realitatea, oamenii care nu sunt interesați de sport, implicit nu agresează finanțarea echipelor de la bugetul local, nu citesc Gazeta Sporturilor, respectiv nu au oportunitatea de a vota în astfel de sondaje. Realizat pe stradă, acest chestionar sr primi cu totul alte răspunsuri. Mai degrabă ar trebui reținut ca inclusiv din rândul iubitorilor de sport, 4 din 10 tot nu ar fi de acord cu aceast gen de cheltuieli.

_ge (15 comentarii)  •  27 februarie 2019, 13:20

Bey Cristinel, ca de'obicei vorvesti vorbe ca sa te'afli'n treaba. Sa te bagi'n seama. Pen'ca sondaju' bazat pe un esantion "mai mult decat reprezentativ" este irelevant. Ar fi fost relevant daca esantionul ar fi fost format din bucuresteni. Adica de cei care platesc acel salariu si care simt pe pielea lor intr'un fel sau altul modul cum sunt cheltuiti banii lor. Presupunerea ca majoritatea respondentilor sunt bucuresteni nu se bazeaza pe nimic. E o gogorita de'a ta, feic nius cum'ar zice unii, stire falsa pe romaneste. Voturile din provincie sau din afara tarii nu au relevanta in cazul de fatza. Pentru ca nu sunt banii lor la mijloc. Sunt "patrioti" pe banii altora.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  27 februarie 2019, 14:09

Manipulare – asa cum spun multi incepind cu Cristian. Neagu da, dar rezultartul e interpretat ca si cum 62% ar fi de acord cu finantarea CSM Bucuresti – 20 milioane EURO anual numai pentru salarii !!! Un Mamut care nu are nici macar o sala polivalenta, cumpara straini, nici macar nu-si creste jucatori. Statul trebuie sa finanteze sportul de masa, sa acorde tinerilor posibilitatea de a face sport organizat – asa cum foarte bine spun multi incepind cu Scorilo. NU un alt Mamut comunist pe linga Dinamo si CSA Bucuresti – iar aici putini observa ca problema e mai mult a intregii tari, a tuturor celorlalte cluburi care sint clar defavorizate. Multi spun: da ba uite succesuri pantru Romania – Neagu, Simona, Bucuresti. Ori nici Bucuresti nu e Romania iar CSM-urili si alte structuri organizate de facut si spalat malai, alte oratanii pe linga cluburile ministeriale, nascute politic, cu scop politic. Oricum am privi lucrurile aceste structuri sint ilegale – caci neconstitutionale, cu finantare netransparenta si neaprobata de catre cetateni, nascute politic prin acte de coruptie ! - iar eu sint sigur ca vor face toate obiectul unor cercetari ale DNA. Spre exemplu seful CSA si ministrul MapN cu „ajutorul“ Primului Ministru au desfiintat sectia de baschet, au dat pe gartis marca „Steaua“ unei banci ilegale unde Pota si-a numit un prieten ca sef si urmas al cumnatului lui Geoana si altui prieten care conduce „afacera“ la CSM, fara a fi adus absolut nimic in combinatie !!! – ca au ramas elevi pe drumuri e „normal“ in Roma-nia, unde MTS numara in Feb. 2016 sub 12 mii de elevi legimati in toate sporturile si in toata tara !!! Oare Neagu stie aceste lucruri ? Nu cred, cred ca de-abia le afla, ea a fost mult plecata si n-a realizat ca a fost adusa de fiul mai destept al lui Petrache ca justificare a acestor „investitii“ cum nu are nici o echipa de handbal din lume. Dar tatele ei colege si cele din tenis stiu cu siguranta ! Cred ca Neagu a aflat si vrea sa plece, nu cred ca vrea bani mai multi ! Ar fi bine sa afle si Simona alaturi de ce comuniste iresponsabile – care au semnat de curind cu CSM, CSA si Dinamo - joaca ! Ar fi bine sa afle si cine seful FRT, ofiter, comisar sef, care se plinge ca „da si la mine ceva boier MTS“ dar nu are curaj sa numeasca persone, un militian care a trait bine toata viata la MI, desi cred la Marcu l-a bagat in piine la Brasov si chiar la doctorat. ------------------ PS intr-adevar Fi rea pica bine dar observ ca deja uitam ca a deschis ca o poeta blonda „woodstocku“ lu DrAgnea –Woodstock caci exact asa se comporta pe scena, de unde sint sigur ca, de baiat bun ce era pe atunci sefu cu streasina de muci peste gaura de unde se vad fildesii de sobolan, saraca cu duhul nici n-a vazut mutrele sarmanilor psdisti obostiti adusi cu forta din toata tara. Fratilor, nu exista psdisti buni. Provin din raul initial FSN – o adunatura care a participat ilegal ca partid la alegerile din 1990, comunisti, rusi, securisti si impostori. Elena Gabriela - ce trebuia sa ajunga Presedinte - inca presta saraca pe vrema aceea, facea bataturi la buze ca sa-i reziste lui Base, caruia i-a plasat-o concetatenul sau, pestele Cocos. Sub birouri planuiau interventia revolutionarilor mineri Ilici, „Roman“ - azi liberal -, ***, Base, … pina si Ca ca rau era alaturi de ei, cel care i-a suflat Presedentia lui Base. Apoi Pota, DrAgnea si o Fa nu erau ei intr-o barca ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vladone (44 comentarii)  •  27 februarie 2019, 15:23

Hai da-o incolo de treaba... ca Pandele finanteaza o echipa de fotbal, unde probabil 3 anonimi amatori adusi de "marele" Andone castiga cat Neagu nu e nici o problema. Ca avem cea mai buna handbalista din lume, care probabil si-ar gasi lejer loc si pe salariu dublu in alte echipe facem periodic stiri. Neagu merita nu 300.000 si 500.000 euro anual si da, merita din banii bucurestenilor. Cand se platesc milioane de euro pt Catedrala, e ok...

Cristi (1 comentarii)  •  27 februarie 2019, 16:49

10 mii 20 mii 30 mii ..... pe cand un sondaj despre salariul lunar ar tuturor angajatilor din companiile municipale ... si al efectului pozitiv al cheltuirii acestora.... pe de alta parte ...in articol se primarul spune de o crestere la 21000 sondajul spune de 30000 ... nu avem bani pentru un sportiv de performanta, avem bani pt companii municipale, ale caror activitati "dubleaza" si afecteza piata privata... iar aici se discuta despre cat de "violat" este bugetul primariei de cererea salariala a sportivei.... Ca sa nu mai vorbim de papuasii angajati pe post de fotbalisti pe la echipe de fotbal sustinute din bugete locale .. dar vorba cuiva pe aici ... am mai facut putin trafic, a mai intrat un ban un pusculita

anti (32 comentarii)  •  27 februarie 2019, 21:07

Nene Geambasule,nu e vorba numai ca sunt bani publici.E vorba ca vorbim despre o handbalista de 31 de ani care nu a castigat nimic ,nici pt Bucuresti ,nici pt Romania.Liga Campionilor ,castigata de CSM ,a fost castigata inainte sa vina Neagu la CSM.Ea e "Messi al handbalului",tot la fel cum e Hagi "Rege".Hai sa fim seriosi,nici 'Messi al handbalului",nici "regele" n-au casigat nimic pt tara.Acum Hagi vine si ne spune ca trebuie sa luam din bani publici sa-i dam Cristinei Neagu sute de mii de euro.El,'regele" de ce da doar 2000 de euro lunar celor de la Viitorul,desi au castigat titlul?pt ca e un club privat si le da "regele"cat vrea.Neagu ,vrea multi bani din impozitele cetatenilor,dar ea nu vrea sa joace pt ei.Va amintiti?: "Pentru cine jucam noi? pentru noi "!!!

mihaela (1 comentarii)  •  28 februarie 2019, 14:09

O iubesc pe Cristina Neagu!este una dintre cele mai mari sportive ale Romaniei si cea mai buna handbalista din toate timpurile.Este unica si formidabila si merita orice salariu ,chiar si din bani publici.Nu vreau sa plece din tara!ne-au plecat destule valori si nu s-au mai intors inapoi.Am incredere ca pina la urma va aduce medalia de aur la care viseaza pentru aceasta tara .

Gheorghe (1 comentarii)  •  28 februarie 2019, 16:32

Merită salariu mare dacă are cine sa i-l dea! Am văzut ca vine Mork și Pintea, care au valori apropiate cu Neagu asa ca trebuie mare atenție la gestionarea salariilor. Oricât de mare ar fi salariul lui Neagu, doar cu ea nu se poate face performanță de vârf. Ar fi bine sa nu amestecați politicul la aceasta frumoasă echipă. Sper ca oricine va fi primar se va ocupa ca să performeze pe plan european!

Comentează