Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Dinamo chiar arată a retrogradată!

Hagi nu experimentează cu Dinamo. Cu Dinamo are o datorie de plătit. În general, Viitorul se simte confortabil contra lui Dinamo. Și este foarte bine când fotbalul nu devine un spațiu al cumetriilor. După Aventura cu Sepsi, Viitorul pare să […]

...

Despre dezastru cu optimism

Dinamo joacă joi împotriva Viitorului. Și, dacă nu v-ați dat seama ori ați plecat urechea la șoaptele persoanelor rău intenționate, Dinamo se află într-o perioadă în care joacă bine. Asta este părerea antrenorului Adrian Mihalcea. Grav este că omul vorbea […]

...

O posibilă Craiova Maxima

A fost o pledoarie pentru curaj, atitudine ofensivă, pentru fotbal generos. CFR are meritul că a participat activ la spectacolul propus de olteni. Mijlocul terenului, acolo unde se plămădește jocul. Așa zic înțelepții fotbalului. Itu, Bordeianu, Djokovici contra Nistor, Mateiu, […]

...

Mai dăm afară motoreta? Mai râdem de juniori?

Atunci când un jucător supraponderal și în general neantrenat, cum este astăzi Adi Popa, zburdă pe flancul apărat de Kilyen și cu o frână de motoretă veritabilă își aruncă adversarul în alunecare ca pe pârtia de la Clăbucet, lucrurile sunt […]

...

Despre solemnitatea prostiei

O posibilă continuare a articolului „DJ Djoko și asimptomaticii gândirii” al colegului Radu Naum. Era un editorial despre faptele de vitejie ale bravilor tenismeni sârbi și ale tovarășilor bulgari, ruși de de alte naționalități care dau peste nas sistemului capitalist. […]

...

Absent nemotivat, golul 

Teoretic cele mai spectaculoase echipe ale campionatului, Viitorul și Craiova au oferit 90 de minute de fotbal scrâșnit

Permalink to Absent nemotivat, golul 
duminică, 3 februarie 2019, 10:08

Cum ar fi arătat meciul de la Ovidiu dacă pe teren erau Drăguș sau Mitriță? Întrebare inutilă, vor zice unii. Cum ar fi fost dacă cei prezenți pe teren, atât de la Viitorul, cât și de la Craiova, ar fi fost preocupați de la început de calitatea jocului și mai puțin de gleznele și tibiile adversarilor?

Gata, prea multe întrebări și niciun răspuns. Dar cum te poți opri să te gândești ce a văzut Marcel Bârsan atunci când a dictat penalty la duelul dintre Kuipers și Koljici. El a văzut penalty, noi nu. Noroc cu același Koljici, care a executat prost și i-a dat prilejul lui Cojocaru să apere.

Viitorului îi lipsește un vârf de meserie, asta este clar. Iar Ianis nu poate suplini această absență. Craiova, în schimb, are atacant de careu, pe Koljici, dar nu prea (mai) ajung mingi la el. Acest 3-4-3, 5-4-1 pe fază defensivă, nu stimuleză deloc atacul, în condițiile în care nici Mateiu, nici Cicâldău nu strălucesc. Dar să așteptăm partea a doua a partidei, chiar dacă muștruluiala de la pauză este doar un clișeu prăfuit.

Primul șut pe poartă al Viitorului, și periculos pe desupra, a fost în minutul 66, când De Nooijer a primit pasa excelentă a lui Ianis Hagi. Fuseseră până atunci momente de joc mai bune ale craiovenilor, încununate de execuția spectaculoasă a lui Cicâldău, în debut de repriză secundă. Crește și cantitatea de fotbal livrată de cele două echipe odată cu trecerea timpului, dar întâlnirea-vedetă a etapei este în continuare departe de așteptări.

Ca să întărească atacul, Mangia îl trimite mai întâi în teren pe Nuno Rocha, cu creastă, dar nu pe Andrei Cristea, fără creastă. Ciudat. Să nu îl fi dorit italianul pe fostul atacant al Iașiului? Să fi fost transferat Andrei peste capul lui? Nu, pentru că, iată, într-un târziu Cristea este trimis și el să lupte pentru toate punctele puse în joc. Hagi răspunde imediat cu Rivaldinho. Poate că de-abia acum, după minutul 80, echipele arată așa cum ar fi trebuit pentru un spectacol ofensiv.

Prea târziu. Miza, tacticizarea și poate periajul reciproc al antrenorilor ne-au privat de un meci bun. Las’ că vin ele întâlnirile din play-off!

Comentarii (27)Adaugă comentariu

Fairplayromania (1 comentarii)  •  3 februarie 2019, 22:29

Domnul Geambasul, vine ziua indrăgostitilor....lasa fotbalul si incearca Cupidon .....

dinamo_fan (48 comentarii)  •  3 februarie 2019, 22:42

Un articol scurt, corect, fara teorii conspirative si pareri subiective. Deci si poate !

itu52 (255 comentarii)  •  3 februarie 2019, 23:19

Dacă era noroi, dar și la celelalte echipe, ziceam că fotbalul a intrat la apă. Așa, a intrat la frig. Fruntașele au scăpat victoria lăsându-ne să ne bucurăm de victoria săptămânii, victoria ”motociclistului”. Nu-mi place acel sport, duritatea lui, sunt singurele secunde pe care le-am urmărit. A primat curiozitatea, dorința de a vedea pleznind, o beșică prost plasată în societate. De sport ne vom bucurăm în weekend. Fotbal, handbal și mai ales tenis.

dan b (111 comentarii)  •  4 februarie 2019, 0:14

O incercare de a face analiza unui meci de fotbal. De laudat! Exagerata chestia cu preocuparea fata de gleznele si tibiile adversarilor. Poate au fost 2, 3 de fiecare echipa. Sa mai punem cate 4, 5 faulturi de joc (scoatem faza de penalty, n-avem ce discuta), dar ce facem cu restul de pana la peste 40 de intreruperi ale jocului? Cred ca este momentul, si va rog, sa va ocupati un pic si de arbitrajul romanesc. Sunteti presa, o putere reala care poate influenta in bine lucrurile. Ia lasati-i un pic pe jucatori si antrenori si ocupati-va de cavaleri si forul lor conducator. Vrem fotbal mai bun, sa-l facem mai bun. Nu intrerupand jocul de dragul orgoliului unor arbitri, nu permitand tragerile de timp sau tavalelile si vaicarelile nejustificate vom avea fotbal de clasa, nu vom progresa, iar spectatorul nu mai vrea sa piarda timpul, sa se enerveze mergand la stadion. Nu v-ati intrebat niciodata de ce arbitrii nostri abordeaza doua stiluri diferite cand arbitreaza in tara si cand arbitreaza in Europa? Arbitrii precum acest Barsan (fricos, confuz, uneori judecand diferit faze asemanatoare) trebuie rastigniti in gazetele de sport, disecati, analizati, facuti cu ou si cu otet, facuti responsabili in parte pentru spectacolul jalnic pe care il vedem pe terenurile de fotbal. Ori isi schimba stilul , ori se lasa... Ce-i cu comisia asta a arbitrilor? E stat in stat? Ce face federatia? Ce face presa? Va spun sincer, in unele cazuri, cand aflu cine arbitreaza, nici nu-mi vine sa mai merg la stadion.

JFM (128 comentarii)  •  4 februarie 2019, 3:46

La Viitorul-Craiova te uiti chiar daca te prinzi repede ca nu vor fi multe goluri. La Voluntari-Sepsi nu te uiti chiar daca te-ar asigura cineva ca vor fi 6 goluri. Asta e diferenta.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  4 februarie 2019, 4:08

...trebuie spus adevarul despre Ianis...un ratangiu ...fara ...talent...

dansy (16 comentarii)  •  4 februarie 2019, 8:18

Penaltiul a fost clar ca lumina zilei.Cand Colici s-a inaltat sa loveasca balonul cu mingea fundasul viitorului l-a impins cu mana in piept si s-a vazut clar ca Colici s-a oprit o secunda in aer datorita impingerii.Dar tu habar nu ai ce inseamna o mana pusa in piept la acea viteza a fazei.

dansy (16 comentarii)  •  4 februarie 2019, 8:21

A foat penalti clar.In momentul cand Colici a sarit sa loveasca balonul fundasul Viitorului la impins cu mana in piept si l-a deviat pw colici de pe traiectorie.Se vede clar cum Colici da pe spate din cauza impingerii.

bănățanu v.2 (7 comentarii)  •  4 februarie 2019, 9:09

Nu mai fi atât de cătrânit, nea Geambașu. Au dat Voluntarii goluri destule...

Vali Ionescu (6 comentarii)  •  4 februarie 2019, 10:13

Mangia a alcatuit in mod ciudat echipa pentru acest meci . Nu ar fi o problema "creasta" lui Nuno Rocha , daca s-ar simti prezenta lui in teren! Probabil ca, daca nu va fi titular in meciurile urmatoare, Andrei Cristea va regreta alegerea facuta . Nu va mai accepta sa fie introdus 10 minute, pe final de meci, precum un un jucator tanar, multumit ca prinde si el cateva minute de joc . Cred ca , prezenta lui in teren de la inceputul meciului ar fi dat mai multa claritate actiunilor ofensive ale Craiovei . A si fost laudat de antrenorul Mangia dupa meciurile disputate in cantonament .

Birlic (6 comentarii)  •  4 februarie 2019, 16:39

Geambasule esti un ipocrit.

Vasile (13 comentarii)  •  4 februarie 2019, 18:44

Interesant articol.

Seducatorul (16 comentarii)  •  4 februarie 2019, 18:49

Absenti nemotivati in articolele "scrasnite" ale lui geambi: sarea si piperul, umorul (macar involuntar si tot ar fi ceva), bunul simtz, cei 7 ani de acasa, stilul, dragostea, echilibrul etzetera.

Comentează