Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

CSM, numele unei farse scumpe

Nouă ne creşte tensiunea, lor le creşte colesterolul. C-aşa-i în handbal!

Permalink to CSM, numele unei farse scumpe
miercuri, 30 ianuarie 2019, 12:42

Tocmai se încheiase întâlnirea de la Gyor în care strălucise o româncă. O singură problemă. Crina Pintea nu jucase însă la „noi”. În faţa microfoanelor, Crina spunea că se simte bine la noua ei echipă, că a fost adoptată de colege şi de public. Frumos.

Tactica celor 30 de secunde

Stingheră, Iulia Curea mărturisea în faţa aceloraşi microfoane că nu ştie ce s-a întâmplat. Ea chiar nu avea de unde să ştie. Motivul era evident. Curea jucase foarte puţin în meciul Gyor-CSM 36-27. Vorba lui Radu Voina, câte 30 de secunde, acolo, pe final de partidă, când bucureştencele erau oricum conduse copios şi nu se mai putea schimba nimic. Dar Iulia a fost trimisă să dea explicaţii. La declaraţiile de după meciul în care campioana noastră făcuse figuraţie, din partea CSM-ului nu au venit decât Iulia Curea şi Aneta Udriştoiu. Altă româncă din marea de vedete străine ale echipei Primăriei Generale.

Unde erau starletele? 

Udriştoiu evoluase şi ea la fel de puţin, de asemenea Oana Manea sau eterna speranţă Bianca Bazaliu. Aşadar, potrivit unui obicei strămoşesc, pe care îl cunoaştem şi din fotbal, nevinovaţii la înaintare. Udriştoiu şi Curea să explice dezastrul, iar starletele cu voci masculine ascunse strategic prin vestiar. Te pomeneşti că suntem răutăcioşi, iar doamnele şi domnişoarele analizau partida împreună cu domnul Dragan Djukici. Aiurea!

95% banii noştri, 0% românce

Radu Voina, fost campion mondial şi antrenor al naţionalei feminine a României, observa absenţa româncelor din echipa de start şi în general din formula de bază a CSM-ului. De ştiut, Radu Voina nu este genul de personaj care se îmbracă în sumanul lui Avram Iancu pe 1 decembrie, nici nu îi bubuie în boxele maşinii nemuritoarea piesă „Noi suntem români!”.

La fel ca pe unii dintre noi, posibil tot mai puţini, pe Voina îl intrigă (deranjează?) faptul că o echipă de handbal finanţată 95% din banii contribuabililor bucureşteni, carevasăzică români, nu doar că nu promovează elementul autohton, dar îl şi marginalizează. Când cea mai bună formaţie de club din România nu oferă aproape nimic echipei naţionale, dar trăieşte pe picior mare din banii celor care aşteaptă performanţe de la echipa naţională, înseamnă că lucrurile nu sunt în regulă. Nu este aşa, doamna preşedintă Gabi Szabo?

Contraexemplul Fodor

Pentru cei care consideră că obsesia demodată a românismului ne întunecă bruma de luciditate, un contraexemplu. Fodor. Csenge Reka Fodor. Foarte tânăra jucătoare a Gyor-ului, care va împlini 20 de ani pe 23 aprilie, a fost una dintre vedetele multiplei campioane a Europei în partida cu CSM Bucureşti. Ciudat, nu vi se pare? Adică, într-un conglomerat de vedete internaţionale, ca Groot, Oftedal, Anne Mete Hansen, Veronika Kristiansen (nu le-am enumerat aici pe celebra Nora Mork și Eduarda Amorim, accidentate), îşi face loc o unguroaică getbeget. O puştoaică. Revoltător, nu?

Comparaţi, dar nu cumpăraţi!

Ce vor fi zis oamenii ăia de la Audi, care pompează grosul banilor? Eu cred că au zis „bravo!”. Căci asta este deosebirea fundamentală între mercenariatul puturos al CSM-ului, la adăpostul căruia îi creşte colesterolul Draganei Cvijic şi înfloreşte candoarea stupidă a lui Dragan Djukici, şi contractul serios dintre constructorul german de automobile şi comunitatea locală din Gyor. Comparaţi cei 10 antrenori schimbaţi în 6 ani de CSM cu cei doi tehnicieni succedaţi la Gyor în 7 ani şi veţi avea imaginea şi mai clară. La bugete similare, cheltuieli păguboase la Bucureşti (păguboase pentru club!) şi investiţii cu cap la Gyor.

Să vedeţi distracţie la vară, când contingentul sârbo-muntenegreano-sloven îşi face bagajele. Până atunci să ne amuzăm un pic împreună cu mânuitorii de tastaturi ai Primăriei, care au confundat cele două titluri de Grand Slam ale lui Ilie Năstase cu locul doi mondial. Chiar că suntem ai naibii, doar cine nu munceşte nu greşeşte!

Comentarii (42)Adaugă comentariu

Vlad (26 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:17

Când au luat Liga Campionilor era un club mare. Acum sunt o farsă. Dar voi, care sunteți colegi cu baba Vanga și față de la pag. 5, cum sunteți?! Niște păcăliți.

stefan (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:24

Intr-o tara in care copiii merg la scoala in fundul curtii si in spitale te imbolnavesti sa dai 10 milioane de euro pe un club sportiv e o crima. Pur si simplu criminal. Sa nu ma luati cu sportul cel mai bun ambasador. Aiurea. Vi s-a schimbat parerea despre Macedonia dupa ce a luat Vardar liga la masculin? A fost cineva a viziteze Gyor pt ca au luat liga la feminin? S-a schimbat ceva in perceptia strainilor despre Bucuresti dupa ce a luat CSM liga? NU. Astea sunt aberatii emise de unii, ca sa isi pastreze statutul de lipitori. Si mai e ceva. Cat produce clubul asta, in afara de banii primariei? 1 milion? Nici vorba. 500 mii? poate. Ei bine cat produce atat ar trebui sa reprezinte buget. Inseamna ca atat valoreaza munca lui Neagu, Draganja sau Dragan. De fapt nu sau...si. Neagu, Draganja, Dragan si tot cei si cele din club ar trebui sa imparta bugetul ala, sa se descurce cu salarii si deplasari, ca atat valoreaza si produce de fapt munca lor. Vi se pare ca exagerez? Daca exagerez sa imi raspundeti la urmatoarea intrebare: De ce e moral sa il impozitez pe Ionescu, cu jumate din banii pe care ii produce, ca sa ii dau Cristinei Neagu salariu de cateva zeci de ori mai mult decat produce? De ce Ionescu, pt un salariu net de 2000 de lei, sa trebuiasca sa produca de minim 4000, ca sa isi achite si impozitele, iar din impozitele alea...sa i se dea lui Neagu salariu de 10-20 de ori mai mult decat produce munca ei? Neagu, repet, ca si toti ceilalti, ar trebui platiti cat produc. Si atunci ar vedea cu adevarat ca o minge in vinclu valoreaza poate 3000 pe luna, nu 30.000, ca sa ramana bani de salariile colegelor, ca singura nu poate juca. Valabil pt toate sporturile, valabil pt banii aruncati pe concertele unor artisti ce nu-s in stare sa vanda bilete, valabil pt foarte multe din cheltuielile aberante din tara asta. Si acum...cand dai 10 milioane pe un club sportiv, dar iti mor copiii nascuti prematur pt ca n-ai incubatoare...e sau nu crima risipa asta?

montpellier8-0 (100 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:25

Sunt fan al echipei CSMB, chiar am abonament pe tot sezonul, dar recunosc ca dl Geambasu are dreptate. Echipa asta arata jalnic, o adunatura croita inexplicabil. 2 muntenegrence care abia asteapta sa plece, 2 suedeze ratacite pe aici, 1 slovena care vrea sa se lase, 2 sarboaice f bune, dar care au dat de un salariu bun si un mediu fara stres si cateva romance depasite, care nu ar avea loc la Braila. Ideea de a avea o echipa de top intr-un sport indragit in Romania nu e rea deloc, pacat ca incompetenta pesedista s-a intins si aici. O echipa cu 4-5 jucatoare de nationala (Buceschi, Dedu, Perianu, Pintea etc), cu 3 supervedete gen Neagu, Kurtovic si Lekic si cu 3-4 tinere de mare perspectiva (inclusiv Omoregie) ar putea ataca cu succes F4 si ar fi mult mai simpatizata. Oricum, eu raman recunoscator acestui proiect care mi-a permis sa vad live de 3 ori un eveniment exceptional cum este F4

california (172 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:34

cred ca ai vrut sa intrebi: " nu este asa doamna primar gabi firea?" pt. ca ea administreaza fondurile primariei; pasajul ciurel zace asa cum l-a lasat oprescu, impreuna cu alte lucrari neterminate; in timpul asta coana firea, inebunita dupa aparitii televizate, ofera fraierilor spectacole de strada unde sunt mai greu de controlat banii sau infiinteaza societati economice subordonate primariei; inainte de alegerile pt. primar, firea se lauda ca ea este curata pt. ca n-a administrat niciodata nimic...dar vrea sa administreze o capitala europeana! pe langa multe altele, hop si echipa de handbal crezand ca aceasta va triumfa in cupele europene si o va umple pe ea de glorie in drumul ei spre prezidentiale; si pe halep a vrut sa o foloseasca pt. propria imagine, dar machedoana s-a prins, neavand nevoie de" favorurile" lui firea.

stefan (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:41

Nu stiu daca o sa publici link-ul asta, e de la alt site, dar as vrea sa vad daca cineva imi poate spune ca, in starea actuala a statului roman, acesta ar trebui sa bage nu 10 milioane doar in CSM, ci 1 milion in orice implica sport profesionist de seniori, cumulat. E cineva de parere ca ar trebui sa faca asta inainte sa rezolve problemele reale? Eu cred ca statul ar trebui sa bage bani in sport doar la nivel de infrastructura, dar si acolo cand vorbim de infrastructura pt sport de mase. Sa faca locuri de joaca si terenuri de sport in cartiere. Atat. Asta ar avea efecte in sanatatea populatiei. Restul sunt bani tocati aiurea. Si va mai intreb ceva inainte sa inchie. Credeti sincer ca un primar care sponsoreizeaza o echipa, de fotbal, de handal, de baschet, de ce vreti voi...nu ia nimic inapoi? Cat de greu e sa dai o prima de instalare de 50.000 euro, din care sa ti se intoarca tie, ca primar, 20.000? Nu foarte greu, ca-s banii altora. Is banii alora pe care ii impozitezi cu 50% din munca lor https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/sanatate/bebelusi-tinuti-in-viata-de-donatii-nu-de-stat-anual-mor-10-000-de-prematuri-care-nu-au-noroc-sa-beneficieze-de-incubatoare-1006594

alt sorin (65 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:58

Intr-un comment la articolul dumneavoastra de acum cateva zile am facut referire la situatia de la CSM invocand chiar o necesara ancheta a organelor de "represiune" . Constat ca nu spuneti nimic despre cine asigura managementul la Gyor. Sunt de parere ca acolo se despart decisiv traseele celor doua cluburi . Indolenta manifestata de starletele (cum inspirat le-ati numit ) de la CSM este doar partea vizibila a icebergului . Ar trebui sa ne puna pe ganduri modul cum niste jucatoare de certa valoare (verificata inainte de transferul la CSM) - gen Mehmedovici - vin la CSM intr-un concediu platit foarte bine dupa care pleaca la alta echipa unde incep sa joace asa cum o faceau inainte de CSM. Cine se face vinovat de crearea acestor premise? Cine se face vinovat de inceata si previzibila distrugere profesionala a unui real talent ca Bazaliu care dispare incet in umbra unor portofele umflate aflate in tranzit. A plecat unica jucatoare straina implicata admirabil - Bella Gulden si a parut a lasa in urma o senzatie de nemultumire pt atmosfera din vestiar - are cumva legatura cu atitudinea nr 1 mondial? Cat despre tanara Fodor nu pierdeti din vedere ca o buna parte din meci a beneficiat de "implicarea" unui adversar direct aflat in drum spre Buducnost

Emilian (16 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 13:58

Atunci cand se cladeste o echipa peste noapte, e de asteptat sa se faca si greseli majore. Instabilitatea din lotul CSM ului si la nivelul bancii tehnice reflecta clar amatorismul in managementul acestui club. Amatorism care este ingropat cu banii aruncati cu darnicie de municipalitate.

Carol_K (146 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 14:27

CSM-ul a fost un grup unit, pe bani putini, cu multe romance, cu mult entuziasm, fara Neagu dar si fara Gabriela Firea si cohorta ei de activisti de la CSM. Uite asa fetele au castigat Liga Camnpioanelor in 2016. A venit Firea, au venit banii garla, mercenarele, politrucii si s-a fasait treaba. Vorba domnului Geambasu, a ajuns o farsa scumpa, pe banii fraierilor care suntem. Sa bage Firea jumatate din bugetul echipei din banii ei, hai ca nu e saraca, v-ar lua ameteala sa auziti cat produce, sa bage ea jumatate si mai stam de vorba. Asa, pe banii altora iei toate deciziile proaste ca nu te costa nimic. Pacat de echipa aia din 2016. Cu amintirea ei ramanem.

Lima (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 14:29

Felicitari! Scurt si la obiect! Mare adevarata!

Alex.D (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 14:30

Si eu care credeam ca vrei sa te iei de Consiliul Superior al Magistraturii. Acum fara gluma, de obicei cand te apuca analiza CSMului inchid browseru' dar de data aceasta,IN MARE,ai dreptate...chiar nu credeam ca o sa spun asta vreodata in legatura cu subiectul asta.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 14:59

OK, eu nu pot spune ca nu aveti dreptate in multe aspecte atinse aici. Dar nu sunt de acord cu "farsa". OK, e o infrangere la 9 goluri diferenta, dar echipa asta e intre primele 5-6 ale Europei, daca nu mai bine (a fost in F4 in ultimii 4 ani, nu?). Nu prea arata a "farsa", ci a chestie destul de serioasa. Sigur, valoarea noastra intrinseca ne-ar permite mai mult de atat (da, sunt ironic), dar nici o prezenta constanta intre cele mai bune 4 echipe ale continentului nu e de colo. Chit ca in celelalte discipline si chiar si in handbal pentru alte echipe o astfel de prezenta este o obisnuinta (oops, I did it again).

Andrei F (698 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 15:36

Pentru ca tot a pomenit de ea cineva...Baba Vanga este vinovata pentru ca nu a prezis ca cea mai buna jucatoare a cupelor europene ,o romanca 100% o sa se accidenteze?Si de la prezis ...dumneata chiar sa uitati ca la CSM exista Cristina Neagu?

Sibelius (23 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 16:35

@Andrei F: a.si la Gyor cele mai bune doua jucatoare erau accidentate. b. CSM juca prost si cu Neagu neaccidentata. Sa lauzi un club ca o foloseste pe Neagu e ca si cum ai lauda antrenorul de la PSG ca joaca cu Mbappe. @Stefan: handbalul feminim la nivel de club e o gluma...bani multi pompati de echipe din Est ca sa traiasca jucatoarele din Vest. Cand/daca va deveni profitabil vor aparea si cluburi din vest interesate de o competitie in care sut 16 echipe, dupa 6 meciuri raman 12, iar dupa inca 6-8.

Andrei F (698 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 16:45

@Sibelius (12 comentarii) • 30 ianuarie 2019, 16:35 Poate ar fi jucat prost si cu Neagu ....chiar nu sunt ..Vanga!!!!Totusi daca Cristina Neagu este ceva neimportant de ce am citit ca i s-a decernat premiul pentru cea mai buna jucatoare din cupele europene in 2018?

JFM (151 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 17:07

S-a cam plictisit Firea de echipa, asta s-a intamplat. Fetele simt ca atmosfera e proasta, nu de cea din tribune vorbesc. Nu e o atmosfera de handbal profesionist, sa stai la pomana banului public toata viata, la acest nivel. Uitati ce atmosfera e la Gyor, au sponsor de sponsor, au Sala, public, antrenor stabil, ma uitam lla Crina Pintea ce bine s-a integrat, e fericita. Asta e handbalul de top, cel in care echipa se sprijina pe un club puternic, nu doar ca bani.

Ion (146 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 17:08

Faceti o ancheta serioasa, daca puteti, si veti gasi probabil milioane de euro plimbate prin conturi dubioase, comisioane uriase platite unor impresari, parandarat cat cuprinde readus ”ordonatorului de credite”, pentru ca sportul, ca si Biserica, sunt cai de spalare a banilor si de umflare a unor bugete pentru care nu exista un mercurial limpede.

Mircica (15 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 17:23

La prima vedere, pentru necunoscatori, ai mareeeeee dreptate. Si acum sa facem analiza pe text: Curea n-a jucat 30 de secunde, a jucat chiar 30 de min. Probabil o mica greseala cind ai scris articolul. Si ce sa vezi, e si capitanul echipei. Cine o fi mai nimerit sa vina, capitanul sau orice alta jucatoare? Apoi, aduci aminte de Radu Voina, un nume mare ca jucator, destul de mic ca antrenor (parerea mea) dar care a beneficiat de o generatie de exceptie. Aici ar mai fi un lucru de zis/scris, poate nu cunosti, aproape toate echipele de handbal din primele ligi (masculin si feminin) sint echipate de fiul marelui Voina. Care echipe, sint finantate tot de noi. O ancheta/investigatie/articol pe cind despre treaba asta? Sau familia Voina nu trebuie deranjata? Csenge Fodor: pai fata aia n-ar fi jucat nici macar un minut daca Gorbicz ar fi fost apta. Si aici te-am prins ca nu te-ai uitat la meci, Fodor a dat golurile fie pe contraatac fie din unghi mai mare de 45 grade. Adica cum e mai usor. Ca de ce a ajuns in situatia aia e alta poveste dar tu nu te referi la analiza tehnico-tactica asa ca n-o voi face nici eu. Audi: eeeiiiii, aici sint multe de spus, de la faptul ca sint scutiti de niste taxe si impozite (n-am auzit sa sara cetateanul maghiar din Budapesta in sus despre asta, ala din Gyor nici atit) pina la o lege a sponsorizarii si o lege a sportului. Un articol despre asa ceva n-ai facut niciodata dar nu-i surprinzator pentru cine te urmareste. PS1 Josnic atacul la Lekic, macar pentru ca e femeie n-ar trebui sa vorbesti asa. PS2 Dupa cum se arata lucrurile, anul viitor acest subiect, CSM, va fi inchis, vor fi numai romance (probabil si fara Neagu, "cea mai bine platita bugetara") si-ti dispare una din modalitatile de a o ataca pe Firea. Sint sigur ca vei gasi alte subiecte dar ai grija sa nu le omori si pe-alea asa cum l-ai omorit pe-asta.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 20:49

S-ar putea sa stiti mai multe despre dedesubturile handbalului, nu va contrazic. Si despre familia Voina, iesiti si faceti marturisiri complete! Altfel, nu m-ati prins cu nimic, ca nu as fi vazut meciul, etc. Ei bine, l-am vazut. Poate nu l-am inteles, nu ma uit decat de vreo 50 de ani la handbal, deci e de asteptat sa nu pricep mare lucru. Fodor a jucat ca a jucat si pentru ca a fost optiunea antrenorului, nu ca a lipsit Gorbicz, care oricum este pe final de cariera. La noi de ce nu au jucat Bazaliu sau Constantinescu (amandoua interi stanga) daca tot lipsea Neagu? Va spun eu. Ca n-a vrut antrenorul. Inca un lucru. De ce este josnic sa observi ca o sportiva-femeie vorbeste ca ***? Este josnic sa amendezi o anomalie, o monstruozitate? Si nobil sa te faci ca ploua? Ia ganditi-va!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian (3 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 18:07

Acum sincer are dreptate omul... Realitatea pură.. După două Final 4 vizionate la fața locului ma gândesc serios sa vând biletele de anul ăsta... Sunt 50-50 la momentul ăsta... Sper într o revenire a echipei dar în stilul politic în care e executată primarita sa nu cumva sa se desființeze la anul... Prima vizionare va fi sâmbătă... Dacă nici pe alea...

Toader (116 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 18:26

(1) Acu cîteva minute am trecut pe lîngă fostele terenuri de zgură unde se antrenau echipele de hanbal juniori, băieți și fete, pe vremea, nu scurtă, cînd făceam legea în lume la masculin; cei cu condițiile s-o lase mai moale. (2) Firea, precum orice alt politician pînă la președinte, nu conduce nimic, este fațadă. (3) Locurile de joacă din cartieul unde stau, nu puține, sînt pustii. „Ești inconștient, cum lași copiii afară singuri?” Oricum între meditație la mate, ora de înot (dezvoltă corpul zic apdatații) și ora de pian nu mai ai timp. (4) Nu m-am uitat la meci, echipă de mercenari. (5) N-avem nevoie nici de antrenori străini nici de metode de antrenament moderne; roata a fost inventată, n-ai cum s-o faci mai rotundă, unge-o bine.

Gary (51 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 19:01

Bun articol domnule Geambasu! La obiect !! Nu sustin ca as avea un merit,"aruncand poanta:despre CSM FIRUTZA..." Imi place ca ai facut-o si DE ACORD !!!

al nostru (1 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 20:17

O echipa ,,zero barat". Nu au nici o scuza, la aceiasi bani cheltuiti , basca si publici, zero rezultate.Cupa castigata a fost doar o intamplare, exceptia care confirma regula. Foarte bun articol. Daca te uiti la palmaresul lui Gyor in ultimii 6-7 ani te ,,ingrozesti", cat de bogat este. Cat timp numesti conducatori pe criterii politice, nu ai cum decat sa cheltui banii ,,cetatii" fara sa te intrebe nimeni ce si cum.

Claudiu Germania (15 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 20:48

Mircica, mult ne mai aburesti tu. 1. Timpul de joc al tuturor romancelor abia a sarit de 30 minute iar Iulia Curea a jucat sub 10 minute. 2. Doar la feminin avem 7 firme distincte de echipament sportiv. Sa nu-mi zici ca Bogdan Voina aduce echipamente de la branduri concurente (avem de la Erima, Masita sau Kempa pana la Adidas si Hummel). Daca ii adaugam si pe cei de la masculin, avem vreo 10 branduri care activeaza pe piata interna. 3. Fodor Csenge imparte postul atat cu Gorbicz cat si cu Puhalak. Si, ghici? A JUCAT SI IN MECIURILE IN CARE GORBICZ A FOST APTA! Trebuie doar sa te uiti la meciuri si sa vezi lucrurile astea. Restul sunt baliverne de-ale tale, nu merita efortul meu de a raspunde. Iti sugerez sa te mai uiti la handbal din cand in cand.

ticbis (80 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 21:51

Imi permit cateva consideratii personale pe marginea acestui subiect. 1. Problema CSM-ului nu e de cate romance sunt in lot, cate joaca titulare si cate sunt rezerve. Problema e de lotul in sine, prost ales, prost intocmit si prost manageriat, de la oficialii clubului si pana la antrenor si echipa tehnica; 2. Ideea unui club de handbal cu jucatoare 100% autohtone nu e o solutie pentru performanta maxima (castigarea trofeului european intr-o competitie de genul Final Four); nici Vardar, nici Oltchim, nici FTC Budapesta, nici Rostov, nici Buducnost, nici Metz, nici Thuringen, etc. n-au reusit asa ceva cu un asemenea proiect. Singurele echipe care se pot lauda cu o astfel de performanta sunt din Scandinavia, norvegiene sau daneze (Viborg si Larvik); 3. Personal, nu ma deranjeaza banii publici cheltuiti de primaria capitalei pentru echipa de handbal; sa fim seriosi, bugetul capitalei e de 2 miliarde de euro anual; cu banii bagati in echipa de handbal nu se zugravea nici macar o jumatate de spital si nu se cumpara nici macar un computer tomograf la spitalul de urgenta... se inlocuiau doar bordurile de pe o strada si se plantau niste panselute proaspete prin doua parcuri; 4. Daca analizez handbalul prin prisma psihologiei neaose romanesti, e evident ca nu ne ajuta nicio jucatoare de top din spatiul ex-iugoslav sau ex-sovietic, oricat de valoroasa ar fi aceasta. Sa nu uitam, la Oltchim au jucat Bulatovic si Managarova... acum la CSM joaca Cvijic, Radicevic, Lazovic si Lekic... rezultatul e la fel de dezamagitor! E o chestiune nativa de mentalitate; nu degeaba cea mai mare performanta a CSM-ului a fost obtinuta cand scheletul echipei era compus din jucatoare scandinave: suedeze, norvegience si daneze. 5. Legat de observatia anterioara, am remarcat cel putin 10-15 jucatoare tinere exceptionale, daneze, norvegience, suedeze, olandeze, nemtoaice, in Liga Campionilor, mult peste valoarea unguroaicei Reka Fodor; costa putin si ar fi rupt norii daca ar fi fost racolate de CSM. Cat despre romance, CSM le-a intors spatele: Perianu, Pintea, Dumanska, Laslo, Zamfir... pana si pe Bazaliu au facut-o praf! Asadar, despre ce romance vorbim noi aici??? Ani de zile, nicio nordica de top n-a acceptat sa joace la vreun club din Serbia, Croatia, Muntenegru, Macedonia, Rusia, Ucraina, Polonia, Cehia, Slovenia sau Slovacia. M-am frecat la ochi acum 3 ani, nu-mi venea sa cred, citind achizitia scandinavelor la CSM. Au castigat trofeul suprem atunci, insa nu cred ca vreo nordica se va mai transfera in viitorul apropiat la un club din campionatul feminin de handbal din Romania.; 6. Cu tot respectul pentru marea noastra jucatoare, Cristina Neagu, probabil cea mai buna handbalista din lume, trebuie sa admitem ca suedeza Bella Gullden este in momentul de fata cea mai buna jucatoare de handbal ce a evoluat vreodata la un club din Romania; si nu cred ca aceasta afirmatie mai are nevoie de argumente sau ca poate fi pusa la indoiala! Faptele si rezultatele sunt suficiente; vorbesc de la sine!; 7. De departe, Gyor este cea mai mare forta mondiala in handbalul feminin la nivel de club. Si asta nu pentru ca are o forta financiara mai mare decat a CSM-ului si nici pentru ca aduna in lot jucatoare mai valoroase. Are insa ceva ce CSM-ului ii lipseste cu desavarsire: profesionalism! Are o conducere isteata si competenta, atenta la detalii si la nuante; are un management profesionist si competent, are o strategie perfecta atat pe termen scurt cat si de perspectiva; este cumpatata in decizii si nu arunca cu banii aiurea; nu este influentata si nici condusa politic; are un plan de achizitii perfct pus la punct; are stabilitate si incredere; are in spate o experienta colosala la nivel competitional de top. CSM-ul n-are nimic din toate astea, e un club condus dupa ureche de diletanti si politruci ce au crezut ca trofeele se castiga doar cu bani multi, ca tot nu sunt ai lor si nici nu dau socoteala pentru ei! Nimic mai fals, si asta se vede acum! 8. CSM-ul are o strategie falimentara; spre deosebire de Gyor care-si pastreaza ani de zile componenta de baza, de la antrenor la jucatoare, clubul primariei Bucurestiului schimba intr-o veselie tot ansamblul lotului, la fiecare sase luni sau cel mult dupa un an, ca pe sosete. N-am inteles de ce aduci jucatoare pe contracte de un an, n-am inteles de ce faci contracte antrenorilor pe sase luni. Rezultatul se vede acum, la televizor; cu toate vedetele aduse ieri de la Vardar si care deja maine vor pleca in corpore, asa cum au venit dar cu contul mult mai rotunjit in euroi, CSM-ul nu numai ca se face de ras in Liga Europeana, ci chiar si in campionatul intern!!! Cand vedetele alea nici n-au apucat sa-si achite prima chirie la apartamentul din Bucuresti si deja au semnat pentru plecare, nu e de mirare ca te chinuie in campionat Valcea sau Buzaul! 9. Nu in ultimul rand, e o problema uriasa de identitate. E clar ca CSM este un club relativ nou infiintat, fara istorie in spate. Totusi, se revendica a fi clubul Bucurestiului, clubul unei capitale europene. In 4-5 ani de zile, sa n-ai tu, club cu buget urias si cu pretentii la Liga Campionilor, o sala proprie in care sa te antrenezi si sa-ti joci meciurile, sa n-ai tu un vestiar in care sa te simti acasa si in elementul tau natural si firesc, e de neconceput! Joaca CSM-ul in campionat pe "teren propriu" pe unde se nimereste: ba la Polivalenta, ba la Dinamo, ba la Rapid... te doare mintea! Nu stiu cum se simte madam Firea sau Gabi Szabo, dar mie mi-a fost rusine ca sunt roman cand am fost in sala Rapid la un meci al CSM-ului si ploaia de afara se scurgea prin tavan pe parchetul de joc si in vestiarele sportivelor... Jucau Bella Gullden si Carmen Martin... ma intrebam ingrozit ce naiba cauta astea in Romania, in asemenea conditii de bataie de joc... Cu siguranta, d-aia au si plecat... indiferent de salariu, sunt obisnuite cu un alt standard de civilizatie, cu o alta normalitate a notiunii de sport de performanta! 10. Atrag atentia primaresei Firea ca Bucurestiul ei este SINGURA capitala europeana ce n-are o sala polivalenta la standarde decente si de capacitate corespunzatoare; atrag atentia sefei clubului CSM, Gabi Szabo, ca indiferent cat de mare ar fi bugetul echipei de handbal, n-are casa ei proprie! Oricati bani va plati primaria pentru vedetele din handbalul feminin mondial, niciuna nu va face purici si performanta la Bucuresti. E limpede de ce: toate fetele astea, pe langa salariu, isi doresc un loc de care sa se lege mental si afectiv: o sala a ei, un vestiar al ei, o sauna a ei, dusurile ei, dulapul ei, locul ei de parcare din incinta complexului, intimitatea ei pe "teren propriu". Altfel, se simte ca "*** cu cortul"; isi incaseaza banii, dar nu performeaza! Cu siguranta, exceptia de acum 3 ani cu lotul de scandinave in frunte cu Bella Gullden, acompaniata de Carmen Martin si sustinuta de Paula Rodigues, nu se va mai repeta niciodata. Cu parere de rau, dar e evident ca trebuie sa ne multumim doar cu bucuria de atunci...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

cn (84 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 23:14

E corect tot ce spune autorul, dar e la momentul nepotrivit. Le da unora posibilitatea sa obiecteze : "dar cand castigau, era un proect bun?". Nu, nu era bun nici atunci, pentru ca e un proiect faraonic din bani publici. Sper ca gazetarii de la GSP sa tina subiectul in atentie mai des si nu numai la infrangeri.

Dani (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 23:43

In mare parte esti un om ce vezi clar sportul, insa ai momente de hatereala pura, ca acest articol. In primul rand Gyor nu o pastreaza pe Crina, astazi a cumparat inca pivot, avand 3 in lot pentru sezonul urmator, prea mult oricum pentru o echipa handbal. Nu inteleg de ce va luati de greutatea lui Cvijic, sa fim seriosi nici Crina nu e o slabuta, este adevarat ca Pintea este nr.1 in lume la ora actuala pe postul de pivot, insa mai are de transpirat pentru a avea medaliile si rezultatele lui Cvijic. Acum iti transmit parerea mea: Un sezon rusinos si o bataie de joc. De ce joaca echipa slab ? raspuns simplu, nu avem antrenor, am inceput sezonul cu un antrenor mediocru, acum a venit un antrenor ce nu are nicio treaba cu handbalul feminin, doar masculin. Alta problema poarta, de ce CSM incaseaza 100 de goluri in ultimele 3 meciuri ? Foarte simplu, pe langa faptul ca Paula a ajuns deja la o varsta, iar Gruba ultima minge aparata a fost acum 3 ani cu Gyor, mai este o problema ce nu o spune nimeni, cum e posibil ca CSM sa inceapa Liga Campionilor fara a avea antrenor de portari ? Sunt si alte probleme : faptul ca al doilea an consecutiv staful CSM, un staff amator, transfera jucatoare ce isi anunta retragerea dupa doar 2-3 meciuri la club, lasa calea libera din luna ianuarie celor 2 muntenegrence catre Buducnost. Pe scurt toate probleme vin din partea managerului acestei echipei si al presedintelui, dar nu uita Cristi poate citesti acest mesaj, cu toate aceste probleme, cu lipsa Cristinei cu lipsa Amandei, CSM nu are cum sa rateze sferturile, iar acolo probabil o sa intalneasca Odense/Copenhaga, eu unu asa cred chiar daca te uiti pe clasament acum o sa spui ca nu ma pricep, iar in Final 4 indiferent unde se joaca si contra cui orice e posibil. S-ar putea un sezon rusinos sa fie unul de mare succes, problema mea ? Acum se da in jucatoare, daca o sa fie un sezon de succes staful o sa fie non stop la televizor sa ne explice ce handbal stiu ei.

Dani (2 comentarii)  •  30 ianuarie 2019, 23:50

O completare la mesajul anterior, daca se investesc bani romani nu inseamna ca echipa trebuie sa fie formata din romance, corect, o greseala ca Pintea,Buceschi,Dedu,Chiper joaca prin alte parti decat la CSM, dar nu e cel mai bun exemplu Gyor ce are 8 jucatoare din Norvegia.

Mircica (15 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 0:09

@Cristian Geambasu. 1. Despre afacerile familiei Voina nu trebuie sa ies eu si eventual sa fac un denunt asa cum insinuezi, e un lucru care se vede urmarind meciurile de handbal din Romania. In plus, nu sint nici ziarist sa fiu platit pentru a scrie despre afacerile lor. 2. Te lauzi cu 50 de ani de handbal, am si eu vreo 40 in care l-am mincat pe piine. Dar nu cred ca are rost sa laudam cu numarul de ani de handbal. Ma intrebi de Constantinescu si Bazaliu? Pai au jucat, Constantinescu credea ca e inca la Zalau s-o lase adversarele sa traga iar Bazaliu avea ceva cu spectatorii de la peluza. De ce sa le mai lase antrenorul in teren, sa le lase sa se faca de ras? 3. Este josnic sa subliniezi defectele unei persoane, ramin la parerea mea. Poate Lekic ar fi vrut sa fie o noua Madonna dar n-a ajutat-o vocea. Si s-a apucat de altceva ca sa nu cada in ridicol. Altfel hai sa ridem si de cei care sint sasii, care si-au pierdut un membru sau care au diverse afectiuni vizibile (vitiligo spre exemplu). Sint chestii de moralitate si empatie. Inchei, spunindu-ti un lucru: e usor sa darimi, mai greu sa construiesti. Din pacate, tu faci parte din categoria celor care darima dar vreau sa te intreb, de construit cind mai construim? Macar o sala asa cum are Clujul, ca la o societate normala si functionala nu mai am asteptari.

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 0:12

Dude ... ETO Gyor ... este un club infiintat in 1948 ... Audi este noul sponsor al clubului din 2005. Vorbim de 70 de ani de handbal si management in handbal (know how) ... de unde sa stie un club ca CSM infiintat paractic in campanie electorala acum cativa ani (lasand la o parte perioada de ligi inferioare) ... cu ce se manaca handbalul de top level? CSM nu are experienmta, nu are un proiect pe termen mediu sau lung, nu are fani, nu are un staff care sa stie ... handbal ... piata de jucatoare si antrenori din handbal ... are doar bani ... si adunta tot felul de jucatoare deja consacrate ... sperand ca pana la urma iese o placinta cat de cat ... reusita. Bani irostit ... pe un non-brand ... intr-un oras (chiar daca locuiesc aici) ... fara traditie si apetenta pentru acest sport. Oltchim-ul ... era tot ce nu e CSM ... dar Oltchimul ... avea ... brand, vindea foarte bine ... imagine si publicitate ... avea fani, avea traditie ... avea un proiect de performanta care includea promovarea handbalului autohton ... HCM Rm Valcea ... astazi ... un club nou ... cu un specialist in handbal ca Berbecaru (se vede si in lotul de jucatoare pe care l-a construit si in banca tehnica) ... conduce Liga Florilor, al 2-lea an de la promovare ... cu un buget de cca 10 ori mai mic decat al CSM-ului. Ce altceva mai e de spus? ...:))

NebulaEXE (40 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 3:50

La care Club Sportiv Municipal nu-i conducta de risipire a banilor publici. La SCM Craiova era sef, cred ca inca e, unu Manda. Am cautat pe google si da, e fratele lui Claudiu Manda, sotul Olgutei Vasilescu. Ma rog, viitor sot.

Albert (2 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 4:14

Dom Geambasu,uite ca cum sta treaba:cand unii ziceau ca echipa asta este un *** gen echipa profesionista platita din bani publici,nu prea te-a vazut nimeni prin zona.De,echipa primariei,primar PSD.Acum,cand madamme FiRea e in dizgratia gruparii infractionale draqnea&co,ai avut brusc revelatia pe care ai expus-o in articol. Hai sa traiesti si dom professor Voiculescu sa te vegheze!Ca-i boier de boier si mai joaca cate un poker cu infractorul sef al psd.Si la miza mai arunca la misto cam ce sa scrii tu la urmatorul articol.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

EMY (13 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 8:40

DOMNULE GEAMBASU pentru ca CSM a pierdut la 9 goluri doferenta este un dezastru. Ar trebui desfiintata echipa. DANEMARCA A INVINS IN FINALA CAMPIONATULUI MONDIAL NORVEGIA TOT LA 9 GOLURI ? NU TREBUIE DESFIINTATA SI ECHIPA NORVEGIEI. Jucatoarele straine de la CSM vor pleca toate dint-un motiv simplu, s-au saturat de presa de scandal. Probabil nici Neagu nu o sa-si mai prelungeasca contractul. Dupa 3 calificari cosecutive in primele 4 ale Europei, voi pseudoziaristi fara performante europene aveti neobrazarea sa criticati ce voi nu ati fost instare. ATI DISTRUS GIMNASTICA si alte sporturi si in fiecare zi publicati articole cu Becali si palatul sau. SA VA FIE RUSINE ! Q.e.d.

Marcel (52 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 8:58

CSM e o echipa FARA SUFLET... iar 'sufletul' NU-L POTI CUMPARA... La Gyor e altceva... e emulatie si bucuria de a juca handbal in timp ce la CSM hanbalistele joaca doar pentru ca TREBUIE pentru ca altfel nu-si primesc sutele de mii de euro... Atitudinea lor e una de 'LEAFA-MI MERGE' SI CE O FI O FI... Handbalul romanesc e condus de O ADUNATURA DE 'HABARNISTI' IN FRUNTE CU ACEST 'dedu' care decind a devenit seful FRH, ANTRENORII SI HANDBALISTII ROMANI NU MAI AU LOC LA ECHIPE... si atunci, ce pretentie sa mai ai...

dan B (25 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 12:21

Sa ne calmam. Gyor e o clasa peste CSM fara Neagu si Kurtovic. Chiar si cu cele doua in teren, Gyor e echipa net mai buna. A castigat deci cine e mai bun la ora asta. Gyor va castiga Liga fara probleme. CSM trebuie doar sa salveze ce se mai poate din sezon. Sa ia campionatul si sa se bata pt final 4. Niciunul din rezultate nu e garantat. Atata poate echipa, valoric.

monica (1 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 21:33

Principalii vinovayi pentru jaful de CSM se stiu, Caliman, Vasiliu si Luca. Au invatat ca sa schimbe antrenorii si jucataorii ca le fie bine lor din punct de vedere financiar. Si toti trei au mers mana in mana cu Dedu ca sa aduca cat mai multe straine ca sa plateasca taxe cat mai mari de transfer catre federatie. E simplu ca buna ziua. CSM a platit taxe de transfer catre federatie pentru jucatoare straine cat bugetul pe o jumatate de an de la Braila, Slatina sau Galati.

di livio (158 comentarii)  •  31 ianuarie 2019, 22:44

Mircică, omule, m-ai uns pe suflet...ești unu dintre puținii oameni normali care mai tastează p-aici...e josnic să te iei de defectele FIZICE ale oamenilor...vocea .lu Lekic sau dantura lu Geambașu...echipa finanțată din banii *** nu promovează elementu autohton...ai naibii elemenți chiaburi autohtoni...echipa finanțată din bani publici *** luă șampion ligu la Gyor acasă...uitași domnu jurnalist sportiv Geambașu?...mai bagă și matale un deț dă vinars să-ți revină memoria

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Alex3 (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 0:00

articolul mi se pare prost - si cam josnica treaba cu colesterolul, nu inteleg atacul asta rautacios la niste sportive. cateva observatii: 1. CSM e o echipa de club si nu are nicio obligatie sa faca echipa nationala. Daca joaca bine si castiga nu ma intereseaza din ce tari vin jucatoarele, asta e ideea de echipa de club. 2. Sportul e meritocratie. Daca antrenorul ar face favoritisme - gen hai sa bagam o jucatoare mai slaba pentru ca e romanca si tinem o straina mai buna pe banca, s-ar alege praful de echipa aia si ar fi o atmofera nasoala. Si daca ar face treaba asta atunci de ce mai platim jucatoarele bune din strainatate - sa ne batem joc de bani si de ele, sa vina sa fie rezervele unor jucatoare inferioare lor? 3. Instabilitatea. Aici autorul are dreptate. La CSM e debandada, se schimba lotul si antrenorii in fiecare sezon. Nu inteleg de ce nu se semneaza contracte pe 3-4 ani. E ceva dubios cu treaba asta, vii stai cateva luni si pleci. 4. CSM s-a format dupa falimentul Oltchim. Suntem si noi in top cu un sport si oamenii au zis sa salveze echipa. E o treaba buna in principiu, insa banii nu trebuie aruncati aiurea, schimband echipa in fiecare an. E o risipa.

Adrian Manea (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 0:03

Sunt de acord cu tot ce a comentat @stefan. E o mizerie ca se cheltuiesc atatia bani pe niste sportivi. S-a ajuns prea departe cu toate aceste sume vehiculate in sport, cand atatia oameni mor de foame. Sunt sume ilegale, imorale...

Ionut (1 comentarii)  •  1 februarie 2019, 8:39

Exista câteva categorii de oameni,făcători de nimic pe lumea asta care trăiesc doar din ce fac alții,ziaristii sportivi ocupa poziția fruntașă! Acești oameni mici trăiesc toată viața lor din bani câștigați pe spatele sportivilor, pe care ii lauda

Comentează