Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Victoria incorectă politic a Pliskovei

Nu ni se spune pe şleau, dar insidios cam asta ni se sugerează. Că mama eroină Serena nu trebuia să piardă. Că Karolina, trăiască cacofoniile!, a stricat petrecerea

Permalink to Victoria incorectă politic a Pliskovei
miercuri, 23 ianuarie 2019, 3:05

Prostia absolută ar fi să ne simţim părtaşi la victoria Karolinei Pliskova în faţa Serenei Williams. Să ni se pară că Simona şi laolaltă cu ea şi noi am fost răzbunaţi. Nimic mai fals. Dar probabil că în corpul de fiinţă fabulos-preistorică al Serenei românca plantase şi ea un germene de oboseală.

Care, la un moment dat, la copleşitorul 5-1 în setul decisiv pentru americancă, a declanşat ceva. Nu acea mult doinită entorsă la glezna piciorului stâng, despre care s-a vorbit deja mai mult decât despre asasinarea lui JFK. Nu, altceva. Din sămânţa de oboseală a înflorit în toată splendoarea ei neîncrederea.

Aşa a fost posibil ca Pliskova să supravieţuiască celor 4 mingi de meci ale mamei Olympiei. Mamă eroină pe umărul căreia plânge o planetă corectă-politic.

Învingătoarea culege anonimă firimiturile gloriei. Despre ea se vorbeşte puţin, meschin. În fond, ce mare brânză să revii de la 1-5 în decisiv, câştigând partida cu 6-4, 4-6, 7-5, deci să nu mai pierzi niciun game, să joci excepţional în momentele decisive, să arăţi concret că povestea aceea potrivit căreia în tenis nimic nu este pierdut niciodată nu este doar o metaforă?

Nu, dragi tenismeni şi teniswomene, noi acum trebuie să o jelim pe Serena. Şi să îi mai ridicăm o statuie. De data asta că nu a chemat fizioterapeutul. Trainerul cum atât de stupid continuă să fie numit la toate microfoanele, de către toţi comentatorii.

Într-o lume nu ştiu neapărat dacă mai bună, dar sigur mai întreagă la cap, am fi desluşit mesajul pe care ni-l transmit Pliskova, Naomi Osaka sau Stefano Tsitsipas. Am fi simţit aerul proaspăt pe care l-au adus aceşti oameni pe terenurile de la Melbourne. Sper ca Simona să fi urmărit meciul dintre Pliskova şi Serena, pentru că este ceva acolo de învăţat şi pentru ea. Pentru noi toţi, cei urmăriţi de complexe, de obsesii, de fatalisme.

Avem toţi ceva de reţinut din demonstraţia Karolinei. Vorba vine toţi. Noi toţi cei atât de puţini care încă mai credem în poveştile în care balaurul este răpus de Făt-Frumos şi nu invers. Curat incorect politic! Şi ce-i ăla Făt-Frumos? Făt-Urât ce-i mai prejos?

Comentarii (54)Adaugă comentariu

NebulaEXE (40 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:16

stati linistiti, comiteti cacofonii si fara sa va dati seama. altfel, va intreb, total fara sens: nu voi anuntati cu felinarul rosu pe prima pagina ca nu mele 'aneimaria' un va mai aparea in gigietasporturilor? cate coloane cerebrale tre sa-mi frang ca sa ajung la nivelul vostru?

JFM (151 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:20

Corect. E bine ca a scos-o, hai sa mai vedem si niste tenis, de jocul "de-a serviciu-voleu" ne-am cam saturat. Mi-ar placea sa castige Danielle Collins, tanara care si-a amanat intrarea in circuitul profesionist desi era cea mai buna junioara din USA. De ce? Pentru a-si termina mai intai studiile, ceea ce a si facut. Pana ieri era o necunoscuta. Iat-o in semifinale la un turneu de Grand Slem. Exemplu pentru tinerii de azi care nu deschid nici macar o carte.

Andrei F (698 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:21

Acum sa nu cadem in cealalta extrema...Ce sa se invete de la Pliskova...?Norocul in stare pura?Totusi imi amintesc de un meci al lui Begu care a rasturnat meciul tot de la 1-5 cu Lisiki...Am sa revin sa vad daca-mi amintesc bine...

adrian (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:28

In viata exista un principiu al compensatiei. Simona a avut 3 (trei) mingi de break in ghemul 6 al setului trei. Sunt convins ca daca una din ele ar fi fost castigata si s-ar fi ajuns la 2-4 Simona ar fi avut cale libera spre turul urmator. N-a fost sa fie atunci dar peste doua zile ...fatalitate fatala (vorba lui Nea Iancu). Sa conduci cu 5-1 si sa ai 4 mingi de meci ....Cel de sus nu doarme. Hai Simona te vom iubi mereu.

Andrei F (698 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:28

Meciul este Begu Lisiki la Miami unde nemtoaica conducea cu 5-0 in decisiv iar Begu castiga cu 7-6...La ghemul 6 castigat in cele din urma de Begu nemtoaica a avut mingii de meci...Cea mai mare rasturnare de scor din istorie este socotit un meci disputat la Lagos unde meciul a fost intors de la 5-0 si 40-0...

Fane (133 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:31

Nu simpatizez pe niciuna dintre cele doua ghiogare,dar nu poti sa nu apreciezi victoria *** Karolina in dauna *** Serena asa cum a fost in realitate.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adrian (10 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:32

Serena este terminată fizic. Forța ei ridica multe semne de întrebare. A servit intr-un meci anterior cu viteza mai mare decât Nadal. Nu se pot da la o parte toate sportivele pentru ca S.Wiliams sa moara de bătrânețe pe teren, aidoma unui ilustru actor român, Beligan. Și bineânțeles, la aceeași vârstă. Nu sunt corect politic, treaba asta nu are nici o legătură cu sportul. A avut creat culoar favorabil. Până la meciul cu Simona a învins trei jucătoare venite din calificări. Și brusc, specialiștii au decretat că va reveni pe primul loc. Simona , din nou a tratat-o cu respect excesiv. În sport nu poți trăi în trecut. Trebuie să-ți valorifici orice ocazie.

Cristian (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:34

Pliskova a avut un parcurs bun la AO dar in acest meci dupa parerea mea a avut f.f.f.mult noroc iar loviturile pe linie (de totul sau nimic) in anumite momente importante ale setului decisiv au fost mai degraba rodul intamplarii. Nu sunt un fan al Serenei (chiar deloc) dar s-a vazut clar ca dupa ce a calcat gresit randamentul ei a scazut f.mult mai ales in ceea ce priveste serviciul intr-un meci pe care ar fi meritat sa-l castige.

Radu (13 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:36

N-am inteles ce ar fi trebuit sa se intample? Sa aiba interzis in tenis pentru ca a nascut? Pentru ca are fundul mare? Sau pentru ca e negresa? Cand aud astfel de argumente in vine sa devin fan al corectitudinii politice.

Corect (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:39

S a găsit *** Geambașu să scrie de corectitudinea politică când el îl ataca pe domnul Tudor privind viața sa privată;habar nu are Geambașu ce i aș face dacă m aș vedea cu el!!!

P.M. (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:40

Geambașu le eee,revino ți la realitate,numai fi ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei F (698 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:41

@Cristian (1 comentarii) • 23 ianuarie 2019, 15:34 Pai culmea norocului a fost ca la asul Serenei care ar fi inchis meciul sa fie greseala de picior...

Corneliu Stanciulescu (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:46

Dragul meu Cristi, Lasand la o parte simpatia mea pentru tine (tinem cu aceeasi echipa) scrii foarte bine. Iar azi mi-ai facut ziua. Iti multumesc.

adrian lengyel (25 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:47

Felicitari pentu articol domnule Geambasu . In mod cert sunteti singurul care are curaj sa scrie adevarul chiar daca nu e politic corect (si din pacate traim intr-o lume unde adevarul nu va mai putea fi rostit). Numai ca din pacate nu stiu cat veti mai fi lasat sa scrieti ce vreti , caci pe noi cei care comentam articolele din ziar ne umplu astia de cartonase chiar daca folosim un limbaj elevat, dar continutul comentariului este in discordanta cu politica mondiala actuala. Moderatorii ziarului ar trebui sa invete definitia cuvantului democratie, care presupune ca fiecare om are dreptul sa-si spuna opinia nu doar cei care se aliniaza la globalizare!

Cris (1 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 15:57

O rasturnare de scor la fel de spectaculoasa a realizat CHIAR si Simona in sferturile RG 2017 impotriva Elinei Svitolina. Era 6-3, 5-1 si parca servea Svitolina pt meci.Si de acolo s-a rupt filmul ca si in meciul de azi.A castigat in decisiv Simona cu 6-0.

ANTON LUPAN (12 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:00

PLISKOVA RULES FOREVER!Asa trebuie jucat cu ***!Inteligent,fara inhibitii,cu tupeu maxim!Big mama e terminata cand da de jucatoare adevarate,nu de parodii ca a noastra comoara nationala!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

adi_stelistul (454 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:00

Serena a spus clar ca nu entorsa a fost problema, ceea ce mi se pare o declaratie fair. Totusi, trebuie remarcat un fapt, care nu poate fi contestat nicicum, pentru ca e obiectiv. Din acel moment, survenit la prima minge de meci, Serena a pierdut TOATE serviciile sale. 11 servicii, 11 puncte pentru Pliskova. Daca cineva poate gasi in cariera Serenei o situatie in care sa piarda 11 puncte consecutive cu serviciul putem spune ca tot ce s-a intamplat tine de dramatismul sportului. Parerea mea este ca fara acea usoara accidentare (n-a fost cine stie ce, dar a fost ceva acolo) Serena nu pierdea meciul. Si ma bazez tocmai pe faptul ca dupa aceea n-a mai stiut sa serveasca. Chiar nu pare suspect? Oricat de putin simpatica ne-ar fi americanca.

Mircea (9 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:02

Pertinent la obiect. Când orgoliul este mai presus de bunul simț se întâmplă lucruri lipsite de sens. Sa sti să ai măsură si să accepti ca nu mai este vremea ta, mare lucru! Grotesc pe de altă parte

adi_stelistul (454 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:10

@ Anton Lupan Si totusi, "jucatoarea adevarata" are un scor direct de 2-7 cu "parodia". Nu stiai asta, bineinteles, de ce-ai sti-o? Si de fapt nici nu te intereseaza, ai si tu o parere si tii la ea. Acum e democratie si chiar si-un lupan amarat dar batos poate fi Einstein pe net.

teo (107 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:25

vad in comentarii mult cuvantul ghem? va referiti la ghem de ata? eu stiu ca e game...dar anyway. felicitari Pliskovei

Andrei F (698 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 16:34

Pentru clasamentul lui Halep era bine daca invingea Serena....pentru intrecerea de Fed Cup e bine ca Pliskova mai joaca in Australia...

itu52 (288 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:12

Sunt prea multe fete în WTA care nu mai au probleme cu Serena. Toate fetele care posedă o servă bună și un joc în forță. Cred că sunt vreo 10, unele au încă caș la gură. Restul cad victimă pentru că abia pot returna pe centru și fără forță. Aici tronează Mami înfofolită în năvod și corsajul verde ce arborează triunghiul Bermudelor pe spate. Nesolicitată în deplasări laterale își conservă energia și încheie rapid socotelile, pentru că nu a uitat știința lovirii, iar masa corporală în creștere, plusează la forță. Vorba aia „i-au cam ieșit strigările”, are suficienți bani să se retragă pentru a nu terfeli un nume clădit cu multă trudă. Dacă ați reținut, a avut un moment în setul 1, când înainte de a servi, ruptă de oboseală, bâjbâia mingea cu racheta și cu mâna ca acum vreo 5 ani cînd s-a retras de la un meci de dublu. Venus o scuza că „e un pic obosită(beată)”. Câștigătoarea s-a văzut de la început, povestea s-a lungit numai pentru că Pliskova are 2-3 căderi în meci, iar dacă reușește să se trezească la timp, termină învingătoare. Această inconstanță o să-i fie fatală cu Osaka, nu cred că-și duce tema până la capăt. Ar mai fi de spus că s-ar impune corecții la terenul de tenis. Media în înălțime a crescut, atât la fete cât și la băieți. Cam abundă așii și servele ghiulea, apar jucători și mai ales jocuri seci, nu prea dau bine ochiului. Poate că acea creștere medie în înălțime, ar înfrumuseța jocul dacă ar micșora careul de serviciu. Nu? Un careu mai mic cu vreo 10 cm, nu ar diminua dominația forței? În altă ordine de idei, să ținem pumnii juniorului Jianu care are șanse să prindă una din finale(simplu sau dublu). Să-i urăm succes și să sperăm că o să confirme(e favorit 4).

Lestie (48 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:16

Foarte multi dintre cei care se uita la tenis, dar nu vad nimic, se intreaba cand va reveni Halepa pe primul loc in WTA. Le spun eu: niciodata!

Chis Alexandru (55 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:19

M-a deranjat fraza de inceput a Simonei de la Conferinta de Presa, cea cu... "lovita de tren" pentru ca ea reprezinta chintesenta reverentei pe care, de fiecare data, Simona o face, umila, in fata Serenei, reverenta sapata adanc in subconstientul jucatoarei noastre. De aceea sunt perfect de acord cu fraza din postare, potrivit careia: "Sper ca Simona să fi urmărit meciul dintre Pliskova şi Serena, pentru că este ceva acolo de învăţat şi pentru ea". Si, intradevar, pentru noi toţi, cei urmăriţi de complexe, de obsesii, de fatalisme".

M deWylde (24 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:26

Cu siguranta nu ati inteles nimic din conceptul "corectitudine ploitica" domnule Geambasu. Incercati sa va educati in ceea ce priveste istoria lui pentru a intelege de ce a fost nevoie ca el sa apara. Dupa aceea, inchipuiti-va o lume in care acesta nu ar exista. De fapt, tocmai pentru ca acea lume a existat in America pana prin anii '80, a fost nevoie de aparitia lui. Stiu ca traind in Romania este mai greu de inteles, pentru ca in Romania acea lume nu a existat. Daca ati intelege, va spun sigur ca un om educat si cu o moralitate solida nu si-ar dori ca el sa dispara. Dar, bineinteles, nu intelegeti despre ce vorbesc pentru ca nu ati studiat cu adevarat fenomenul, din acesta cauza avand o perceptie distorsionata a ceea ce inseamna sa fi "politically correct".

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:37

Observ că dumneavoastră ştiţi mai bine decât mine ce nu ştiu eu. Ceea ce reprezintă o performanţă extraordinară. Vă dau o veste proastă, subiectul este vast şi nu trebuie şi nu poate fi rezolvat-discutat cu o postare pe un blog în care îl jigniţi pe autor. Te pomeneşti că e şi asta o formă de corectitudine politică necesară a ne elibera de demonii ignoranţei

adi_stelistul (454 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:42

@ M deWylde Ma bucur ca cineva o spune. Asa e, corectitudinea politica a dus la chestii pe care rational vorbind nu le poti accepta, dar fara ea prea usor s-au produs grozavii in lumea asta. Dumneavoastra vorbiti de ce a fost in SUA, dar grozaviile au fost mult mai mari de atat. In Germania anilor '30 ideea ca rasele sunt inegale si ca oamenii trebuie cumva separati dupa rasa era foarte comuna. NSDAP nu a devenit partid de mase din nimic. Sigur, morala crestina a functionat, astfel ca prima actiune de boicot a produselor evreiesti, din 1 aprilie 1933, nu a avut prea mare succes. Germanii au fost in numar destul de mare solidari cu evreii. Dar incetul cu incetul, pe terenul ideilor rasiste, lucrurile s-au schimbat. Oameni onesti au crezut ca legile de la Nurnberg, din septembrie 1935, care interziceau amestecul rasial, ii vor ajuta pe evrei. Insisi unii evrei au crezut-o! Apoi lumea a inceput sa se obisnuiasca sa vada evrei abuzati si nimeni n-a mai protestat. Si stim ce a urmat. In lumea in care traim, atat de supusa "tiraniei politice", i-ar fi mult mai greu unuia ca Hitler sa-si imprastie. Pentru ca, sa ne lamurim, corectitudinea politica e, scuzata-mi fie incorectitudinea politica, pentru cei ce iau lucrurile asa cum li se arata. Si oricat de enervanta e, are rolul ei. E la fel de utila ca un medicament amar si enervant.

Bibicul (54 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 17:42

Foarte bun articolul! Paradoxal, corect politic in sensul ca trebuie spus lucrurilor pe nume: discriminare rasiala contra jucatoarelor albe(cine pe cine facea curcan alb mare?) ifose, tupeu fara margini, enorm de multi bani in joc si peste toate, promovarea cu orice pret si cu oricate dispense din partea WADA a sportivilor si sportivelor din SUA vezi si domnisorica multipla campioana la gimnastica care a luat si ia in continuare pastilute fara a fi pedepsita in timp ce Andreea Raducan a fost deposedata de titlu la Sydney pentru un prapadit de Nurofen. Nu voi intelege niciodata de ce Simona o trateaza cu respect amestecat cu frica de fiecare data in primul set pe Serena din moment ce stie ca Serena poate fi invinsa , remember 2014, Turneul Campioanelor, meciul din grupa castigat de Simona cu 6-0, 6-2! Cat despre entorsa, nu a fost nici macar atat de grava ca a fost a Simonei in primul meci AO 2018. Cand am vazut-o pe Serena mi-am adus aminte de un supererou, ca tot le plac americanilor, incredibilul Hulk.

mg (232 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:10

..s-ar putea spune că Serena a dat cu piciorul victoriei. Arbitrul de linie, ca şi cel din scaun de la finala US Open de anul trecut, a judecat corect. Greşeală de picior, iar soarele, din ce în ce mai arzător, de la Melbourne a înlesnit revenirea Pliskovei. Corecţii politic ar fi vrut probabil ca cei doi să-nchidă ochii (atunci sau imediat după..) Să nu luăm însă din meritul cehoaicei. Karolina, cu tatuajele ei, are o altă filozofie de viaţă. Condusă cu 5-1, şi-a spus probabil : de-acum dau în ea de-i merg fulgii. Şi i-a ieşit. În rest, e o poveste despre statui care nu stau la locul lor.. Ca-n reclama aia cu "Domnu' Paţachin, treceţi vă rog, la locu' dumneavoastră".. Cu deosebirea că americanii ţin la ale lor..

zorrozabal (151 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:14

Oricum am suci-o,acest meci a fost pierdut de Serena Wiliams!Mai exact setul decisiv!Si nu sunt un papagal!Am vazut o parte din meci in direct- de la 4-4 in setul 2!Daca la sfarsitul setului 2, Pliskova a ratat de putin inchiderea meciului in doua seturi,in favoarea ei, in decisiv...s-a trezit ***!Ei bine,in setul decisiv- pana la scorul de 5-1 si serviciul-am revazut-o pe Serena Wiliams de dinainte de declin-adica dinainte de 2014-acea jucatoare care servea imparabil,mai ceva ca veteranul croat Ivo Karlovici si care returna imparabil,ca Jelena Ostapenko in 2017!O adevarata tornada in fata careia nu ai nici o sansa!Dar la acest scor-cand servea pentru inchiderea meciului- intr-adevar si-a scrantit glezna, iar la gabaritul ei i-a fost fatal!Pliskova insasi a declarat dupa meci ca nici ea nu mai credea in minuni! Oricum,tenisul feminin e doar un spectacol de divertisment vesel,in comparatie cu tenisul adevarat,adica cel masculin!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gin (30 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:25

Simona a intors un meci cu Svitolina in halul asta.

MOSHU (5 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:29

Sunt convins ca la 5-1 Serena nu si-a pierdut increderea !!" Increderea" ei depaseste chiar limita bunului simt asa ca .... OPINEZ ca atunci (la 5-1) "acumulatorii" ei (atat de stiintific planificati) s-au descarcat pur si simplu !! Masurati viteza mingiilor Serenei si veti vedea ca nu Karolina a inchis ochii si a lovit ci americanca a devenit neputincioasa ! Si Simona a contribuit, poate, la "epuzarea" Serenei tinand-o prea mult in teren !

zorrozabal (151 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:35

@Andrei F Nu stiu de acea rasturnare de scor de la Lagos,dar stiu de o rasturnare de scor facuta -prin 1977-de spaniolul Manuel Orantes,revenit de la 0-2 la seturi si 0-5 in setul decisiv!

adrian (10 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:35

Oricum am suci-o această persoană nu mai trebuie să apară pe un teren de tenis. Atitudinea, ținuta sunt o insultă pentru toată lumea. Mai sunt și alți clienți: Venus, Șarapova, Federer. Gata, mulțumim, adio

Ics (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:36

In cazul numelor proprii vorbim de o excepție de la regulă. Nu se consideră cacofonii.

mihai motrescu (19 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 18:37

Mă întreb şi eu ca tot omul:care naibii e mai bună?...că Serena matură pe jos cu Simona,pliskova o bate pe Serena,iar Simona o mănâncă pe Pliskova cu fulgi cu tot pe unde o prinde?...al naibii triunghi,nu credeţi? Cât despre locul unu,ei bine,ăsta-i trecător,contează să fii considerată cea mai bună dintre jucătoare.Care este ,incă,mama Serena.

jan (3 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 19:04

Am toata admiratia si tot repectul pentru Simona si pentru ce a realizat in tenis. Nu pot sa nu observ ca a gresit enorm ca a inceput sezonul fara antrenor. Chiar si un nespecialist putea observa ca Serena nu o poti invinge la momentul acesta decat daca o plimbi pe teren insa ea a jucat numai pe centru.

pawn (106 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 19:32

@itu52. si renuntarea la primul serviciu, dar banuiesc ca nici n-ai mai pus asta, ptr ca ti se pare deja de bun-simt si evidenta. @jan. acuma...stii cum e cu "plimbatul serenei"? crezi ca n-a incercat nimeni pana acum? sau or fi incercat si nu prea le iese? intr-un meci cu serena, la cat de tare, taiat si precis loveste, e o performanta sa returnezi mingea. nici nu te mai gandesti unde o dai, e o scofala in sine sa o trimiti peste fileu.

Nick (8 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 20:17

OK, păreri multe și interesante, atât în articol, cât și în comentariile pe marginea acestuia. Aș avea însă și eu câteva observații. La Wimbledon, la US Open și acum la AO, Serena s-a bucurat de tot felul de avantaje. Cap de serie ca mămică, culoar atent cântărit și jucătoare de top care s-au dat respectuos la o parte! Gurile rele au vorbit și despre ceva toleranță la „stimulente”. La Wimbledon, când a dat de o jucătoare cu spirit englezesc (Conta), Serena a arătat ca o balenă care încerca să facă tumbe în piscină. La Flashing, Simona s-a dat bătută în setul al treilea cu o jucătoarea bunicică din Taiwan. Până la urmă, Serena a ajuns în finală cu juna Osaka, ce-i păruse lui Muratoglu și păpușarilor turneului o pradă ușoară. Ce a ieșit, s-a văzut. O veritabilă „tragedie americană” cu circ și istericale! Acum, la Melbourne, deși nu a forțat cine știe ce, Pliskova a fost dominantă în primul set. Același scenariu și în setul al doilea, deși, cuprinsă încet-încet de apatie, cehoaica nu mai părea foarte interesată de victorie. În decisiv, n-a mai fost însă tenis, ci mascaradă. Serena își vedea sârguincioasă de bubuiala mingilor, iar Pliskova i le punea pe tavă numai bune de bubuit. De aci, senzația acută de blat! La 4-1, n-am mai rezistat și m-am dus la culcare, ca să aflu apoi că a fost 5-1 și ... 5-7!!! După un asemena meci mai mult decât ciudat nu poți să nu te întrebi: a fost un aranjament inițial, iar Kliskova s-a supărat (și răzgândit) în final? Să fi fost o chestie legată de pariuri? Sau americanca a clacat, stoarsă fiind energie? De ultima supoziție este legată și o alta. S-a zumzăit discret depre ceva stimulente necesare pentru forța disproporționată dezvoltată de Serena în fața Simonei și ar fi fost riscant să se recurgă la ele și în fața Pliskovei. În aceste condiții, după trei seturi de bubuială a mingilor, rezervorul de energie a rămas gol-goluț! Oricum, Simona a făcut-o pe Serena să-i curgă sudorile pe tot corpul precum untura, ceea ce, cât am văzut eu, la meciul cu Pliskova nu s-a întâmplat! Oboseala din oase și mușchi a rămas însă acolo.

incorect politic (64 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 20:22

Cine-si aminteste: https://www.youtube.com/watch?v=zyOP1Q1-M0o Uitati-va la Karolina Pliskova: parca ar fi sora Monikai Szeles! Aceeasi fizionomie, acelasi temperament, aceeasi gestica: https://www.youtube.com/watch?v=2ZPrpKwAHZU

betino31 (5 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 20:39

mihai motrescu: Nu stiu daca Simonica noastra o mai papa cu fulgi cu tot pe Pliskuta, vom vedea la FED Cup, mi-e teama sa nu fie invers. Nici un meci nu seamana cu altul, la fete nu e ca la baieti sau ca la patinaj artistic, unde castiga favoritii hartiei, clasamentelor sau ai caselor de pariuri, la fete o Osaka sau o Collins sau o Ostapenko pot da lovitura sau chiar o Buzarnescu sau Andreescu daca prind o saptamana buna. De aceea e spectaculos tenisul feminin, ca nu se califica in finala primele 2 favorite clasate pe 1 si 2 WTA, foarte rar se intampla, exceptia a fost anul trecut tot la A. Open si nici atunci n-a castigat favorita 1. Clasamentul WTA e ceva conjunctural, la fel si cel de la fotbal, F.I.F.A., care nu are ca lider campioana mondiala intotdeauna. Acum Belgia este prima la numai un punct diferenta de Franta, iar Belgia a terminat pe 3 la ultimul Campionat Mondial.

Vali (49 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 22:37

Ar fi fost culmea ca tot ceea ce cu siguranta folosește Serena,să actioneze in vindecarea gleznei accidentate.Tema de lucru ptr.laboratoarele americancei....

constantin (241 comentarii)  •  23 ianuarie 2019, 23:07

Pliskova a reinstaurat normalitatea în tenisul feminin. Merită felicitată. Toată stima şi pentru Stefano Tsitsipas.

Marcel (52 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 0:31

Dl. Geambasu, ati scris un articol bun ceeace dovedeste totusi ca aveti mai multa coloana vertebrala decit oricare individ "corect" politic... Da. Asa numita "corectitudine politica" este MIZERIA zilelor noastre potrivit careia trebuie sa acceptam ca "Fat-Urit" e defapt mai bun si mai frumos decit "Fat-Frumos" in ciuda faptului ca evidenta spune contrariul... mizerie absoluta...

M deWylde (24 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 4:31

@ Cristian Geambasu: Nu v-am jignit domnule, cu nimic. Unde e jignirea? Da, stiu foarte bine ce nu stiti, pentru ca va urmaresc de ani de zile si in presa scrisa si pe la TV. V-am auzit de nenumarate ori ratoindu-va la corectitudinea politica, ca si cum ar fi ceva impus de vestul pe care de atatea ori il denigrati si il priviti de sus din inaltimile moral avansatei romanii. Nu, subiectul corectitudinii politice nu este unul complex. Este foarte simplu atunci cand ii intelegi originile, ceea ce te-ar face sa-i accepti necesitatea. Dar, si mai important, te-ar face sa discerni foate rapid cand este vorba de falsa corectitudine politica, cea pe care o confundati neincetat cu adevarata corectitudine politica. Si inca ceva: Mai usor cu sensibilitati false de genul "m-ati insultat" doar pentru ca vi se spune intr-un mod mai direct ca sunteti (uneori) pe alaturi.

cn (84 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 9:42

Ziarul asta e precum Curtea Miracolelor: numai ***, vezi Anamaria, si *** - Gigi, Meme etc. A, si tot ca la Curtea Miracolelor, e o veselie permanenta, toate intamplarile sunt halucinante, si toate declaratiile personajelor, savuroase. Ce legatura are cu articolul de fata? Niciuna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cipinho (34 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 12:51

cineva probabil a avut grija de Serena sa-si ia doza necesara pentru a o invinge pe Simona, dar pentru "pasiva" Pliskova probabil s-a considerat ca nu mai e necesara sau e de ajuns o doza mai mica. probabil ca nu s-au gandit ca tancul sa mai poate si accidenta si pierde meciul... asta sigur nu era in program! subliniez cuvantul "porbabil" pentru a nu-mi mai sterge comentariile, asta nu e o acuzatie e o parere ;)

alex (41 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 13:08

Sunt sigur ca Serena va castiga anul asta un turneu de Mare Slem. Asa ca mai incet cu prohodul. E adevarat, nu mai are rezistenta fizica, dar a lipsit mai bine de un an. Cat despre marele Federer, chiar daca nu prea mai castiga turnee, e o incantare sa il vezi...

GigiMigi (1 comentarii)  •  24 ianuarie 2019, 19:44

Are dreptate Geambi ...

motanul incaltat (455 comentarii)  •  25 ianuarie 2019, 1:31

Nu intelegi un lucru-Simona chiar daca este machedoanca sau aromanca este nascuta in Ro si urmarita de blestemul Mioritei. Asta nu da campioni da looseri....Poti fi chiar nr 1 la un moment dat printr-un concurs favorabil----Neptun in conjunctie cu nu stiu ce alta planeta----daca vii din Ro tot mentalitate de looser ai. Eu as fi curios de un lucru----si-a dat Daren -antrenorul sau demisia sau l-a dat Simona afara. Pai sa vedem logic----nu-l dadea Simona afara pe unul care te aduce pe locul 1 . De ce sa-si fi dat Daren demisia atunci cind ai un elev nr 1 mondial???? Pt ca iti dai seama ca e provizoriu si ca are mentalitate de looser.

Valentin (33 comentarii)  •  25 ianuarie 2019, 4:12

Simona femeie muncitoare. Serena la fel. Am prins ultimul set. Ca femeie iti asumi ca o sa ai copii. Biologic. Noi ca barbati le ajutam. Nu pana la numarul unu mondial. E treaba lor.

Comentează