Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Cealaltă dimensiune a Simonei

Cum se cheamă când îți procuri o victorie autoritară în fața unei legende? Clasă, da. Contra Serenei va fi nevoie chiar de mai mult

Permalink to Cealaltă dimensiune a Simonei
sâmbătă, 19 ianuarie 2019, 12:38

Pragul al treilea trecut cu bine. Acum Serena! Privim înainte fără a uita ce tocmai s-a întâmplat azi. Meciul cu familia Williams este la jumătate și a devenit posibil prin victoria chirurgicală a Simonei în fața lui Venus. 6-2, 6-3, oglinda unei partide desfășurate în deplin control pentru liderul mondial.

Venus este tipul de adversară-mănușă pentru Simona pentru că îi dă prilejul să își pună în valoare toate calitățile. Viteza de deplasare, constanța, mai nou serviciul. A servi mai bine decât Venus este o performanță pur și simplu uluitoare, asta pot confirma chiar și marii specialiști. Aceasta este una dintre schimbările fundamentale din jocul campioanei noastre. Noua dimensiune a serviciului. Nu este doar o șlefuire de natură tehnică, este (încă) un triumf asupra propriului fizic. Să servești așa când ai 1,68 metri ține aproape de miracol. Amăgitoare explicație, tot munca este de fapt motorul schimbării.

Au fost câteva momente atipice jocului Simonei în primul set și nu trebuie uitate. Câteva veniri la fileu succedate ba de un demi vole, ba de o contra scurtă. Toate executate natural, cu o finețe reconfortantă. Sunt mici bijuterii care lipseau din bagajul ei și pe care le invocam așa cum invocă paparudele ploaia. Sunt probe ale încrederii în continuă detentă. Meci după meci, Simona își recapătă ritmul. Mai puține greșeli neprovocate, mai multe daune în terenul advers. Asta înseamnă mai multe mingi câștigătoare față de câte își procura ea în trecutul recent.

Aerul acela nu de superioritate trufașă, ci de liniște autentică din timpul meciului cu Venus este câștigul uriaș al Simonei după prima saptămână de la Melbourne. Și pașaportul ideal către întâlnirea cu o Serena reîncărcată. Redimensionată. Va fi greu, apăsător, copleșitor. Asta știm. Atît știm. Și mai știm că victoria în fața surorii mai mari i-a oferit deja un trofeu Simonei. Păstrarea poziției de lider mondial WTA.

Haita condusă de Sloane și de Svitolina este însă pe urmele ei și vânătoarea va continua în săptămânile viitoare. Până atunci, să savurăm această victorie. Cu voia Simonei, care ne-a spulberat încă o dată îndoielile. Cam așa cum a spulberat-o pe Venus.

Halep – Venus, în cifre:

Procentaj primul serviciu: 69% – 59%
Erori neforțate: 12 – 33
Lovituri câștigătoare: 21-24
Ași: 2-5

Comentarii (20)Adaugă comentariu

Mihai (2 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:19

Bravo Simona !!! Esti Number One pe planeta de 64 de saptamani !!!! Poti lua al doilea trofeu de Grand Slam !!! Acum !!! Avem incredere in tine, poti sa le elimini pe surorile Williams. Daca e nevoie si pe cumnate, cumetre, vecine si pe toti cei care te vedeau eliminata din primul tur. Esti Simona, Number One pe Planeta Terra de 64 de saptamani neintrerupt! Bafta Simona, esti un simbol pentru Romania, o tara atat de doritoare de elite adevarate !!! Bafta !! Suntem cu tine!!

dan (67 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:19

Va copiati unii pe altii pe gsp ? Mai este un articol despre o presupusa haita ! Nefericita alegere de cuvinte.

zona magheru (150 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:25

Venus a venit cu temele facute . Am " citit-o" din tunel . Stia ca sansele sunt mici de tot . In rest ? Da. Titluri bombastice ! Sindromul BOLONI .

Urod (270 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:31

Fără muncă nimic nu este posibil...Simona încă mai poate progresa, dar asta va depinde mult si de viitorul antrenor. Nu este ușor să găsești pe cineva care s-o preia pe Simona si s-o mențină acolo sus . Serena vine tare din urmă .....

mrnb (9 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:33

Excelent comentariu! Da, după ce multă vreme ai condus corul contestării valorii lui Halep de ceva vreme deja arăți ca un jurnalist fan, care atrage atenția asupra pericolelor sau minusurilor dar totodată permite copiilor să vadă partea plină a paharului, adică crează premise pentru a fi iubitor de tenis românesc. Nimeni nu are nevoie de adulatori dar toți avem nevoie de pozitivism și entuziasm. Poate te citește și colegul Jumătate!

simona dezavantajata (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 13:47

este clar ca granzilor tenisului mondial Simona le sta in gat: trageri la sorti trucate (in timp ce celelalte din frunte au parte de adversare din categoria 200-300 WTA ea e pusa sa se bata -din primele tururi - cu adversare din frunte si in forma (nu numai aici ci si la celelalte turnee de mare slam- a se vedea Urlatova etc); acum -intamplator desigur - i-au fost scosi in fata cei 2 frati revigorati la varsta pensiei si tratati intensiv cu picaturi miraculoase(aprobate , desigur, doar in acest caz de AD desigur) Daca trece se SW, prinde sigur finala. HAI SIMONA!

gogu (5 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 14:11

Hmmm.... in fata unei legende....38 ani are Venus... nu stiu daca la 38 ani halepa mai joaca tenis.....nu ca acum ar juca..... Sa auzim de bine !

Emilian (16 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 14:38

Cristi, tu esti comentator de rezultat: cand Simona castiga atunci ai numai cuvinte de lauda, cand pierde dai cu pietre ca haterii aia frustrati. Eu zic ca indiferent de rezultat Simona e o sportiva de exceptie: ambitioasa, muncitoare, talentata! Asta trebuie sa vezi tu si multi altii, dincolo de rezultat! Ea are nevoie de suportul nostru al tuturor, nu de ofticile unor oameni sau de parerile "de specialist" ale altora. Ce zici, nu crezi ca asa ar trebui sa ne purtam?

Cris (99 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 15:12

Da, asta e un articol f bun! La fel si cel al lui Teo Jumatate! Adevarul este unul si este indubitabil. Simona este, statistic, cea mai buna jucatoare de tenis a pamantului in ultimii 5 ani. Este singura care a stat in top 10, ba chiar in top 5 jucatoare in lume. Iar de aproape 2 ani este nr 1 in lume. Suna zeistic, sa fii nr 1 in lume intr un domeniu de activitate, chiar daca pt unii suna bombastic (probabil pt ca ei nu pot aprecia dimensiunea reala a ideii de lider al pamantului intr un domeniu de activitate...ei sfarsind lista de multe milioane de persoane in domeniile lor de activitate). Si cel mai important pt noi, liderul pamantului in tenis feminin este romanca. Suna zeistic (dar se vor ivi “pretentiosii legitimi” cu reclamatii si critici)!

Alin (1 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 15:27

Redimensionată ... Hahaha 😂🤣😂

Eugen Qy (25 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 15:42

Cristiene taica, vezi ca se poate sa scrii si frumos despre sportiva noastra ? Unul dintre putinele aricole scrise de tine care chiar mi-au placut ! Un sincer BRAVO ! Tine-o tot asa !!! IN REST Succes Simonica noastra draga !!! Vei juca un meci cu o jucatoare care, terminand alaptatul, a revenit la vechile obiceiuri -pe care le cunoastem toti, dar ne place sa ne prefacem (mai ales cei din CONDUCEREA MONDIALA A TENISULUI) ca nu le-am sti- redevenind uraganul S.Williams...

Eugen Qy (25 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 15:51

BRAVO Cristiene taica. Vezi ca se poate sa scrii si despre sportiva noastra draga, de bine ? Simona, draga, iti urez mult succes si cu atat mai mult BAFTA in inclestarea TERIBILA cu redopata -dupa ce a terminat cu alaptatul si-a reluat vechile obiceiuri si poate a luat si alte "substante " si mai puternice care sa o faca aproape INVINCIBILA ! EU am incredere ca SIMONA va face tot ce ii sta in putere ca sa castige ACEST meci desi va avea de infruntat nunumai adversara ci si o imensa maree pro Serena.... HAi Simona adevaratele INIMI ROMANESTI sunt cu TINE !!!!

pawn (106 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 18:22

evenimentele se rostogolesc repede, in noapte de duminica se joaca deja, dar imi place amenintatoarea postura a simonei (anuntata de o fraza a autorului: "Simona nu o spune răspicat, dar toată lumea înțelege ce se întâmplă. Adversarele primesc un mesaj neliniștitor") de la sfarsitul meciului cu venusiana: cu tricoul nike strans in brau ca o olteanca dracoasa si cu pumnul strans, sfaramand pe oricine vrea sa-i ia locul unu, care e AL EI :) he, he, misto agresivitate!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 18:25

...surorile Williams sunt foste legende ...de cand a revenit Serena n a castigat vreun G.S. Halepoaica daca nu castiga contra nr 16 mondial ...o sa arate tuturor ca au avut dreptate cei care au spus ca e cel mai slab nr 1 mondial al tuturor timpurilor ...

tindala (151 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 19:46

Ca sa fac pe carcotasul,poate ca nici Venus nu a fost prea dornica sa se mai intreaca odata cu Serena!In ultimii ani,serena-aflata in culmea invincibilitatii-ceda aproape mereu in fata surorii mai mari!

itu52 (288 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 21:40

Are cel mai greu traseu la AO. Dacă câștigă, cârcotașii de pe tot globul, pot să-și declare obiectului muncii, pierdut. Se pare că pentru performanță are nevoie de recuperări mai lungi, lucru care nu ne convine, dar fizicul ei o cere. Cred că pentru toate tenismenele e greu, toți organizatorii de turnee (parcă prea mulți) vânează vedetele, iar numărul jucătoarelor bune a crescut. Azi Giorgi a demonstrat cât de mică este distanța până la marea performanță. Muntele Serena e greu de escaladat, dar dacă ajungi în vârf preiei o parte din gloria lui. Nu o deposedezi de trofee, dar o ciupești la aură. Să vedem, puțin a rămas.

Merace (11 comentarii)  •  19 ianuarie 2019, 22:15

Cred ca Simona poate sa castige cu Serena. Victoriile Serenei in Hopman Cup au aratat ca ea a revenit la o forma buna de joc, dar e altceva la AO, unde pana acum nu avut adversare redutabile. Simona e prima ei adversara mare la acest AO, si sper ca va reusi sa treaca si de Serena.

Sorinache (141 comentarii)  •  20 ianuarie 2019, 3:50

Cealalta dimensiune a Simonei este cand a fost mitocana cu cei care au sustinut-o in tribune la Montreal la peste 40 de grade, diar pt ca ea aparuse cu Firea...si a doua oara, cand la conferinta de presa ...le-a facut aceeasi aroganta ziaristilor straini, cand au intrebat-o ce ne-a spus in romana...asta este Simona adevarat, nu ai vazut cum a parasite-o antrenorul? Pe net!! A spus tot omul ala!

mihai motrescu (19 comentarii)  •  20 ianuarie 2019, 8:43

Am văzut meciurile Serenei şi am constatat că este o jucătoare de bătut,scorurile ei nu reflectă jocul bun,ci doar greşeli mari,neforţate ale adversarelor.Care adversare au fost f.f. facile.Pe Serena dac-o alergi de vreo câteva ori stânga-dreapta ai terminat-o,suflă greu,locomotivă cu aburi.Serena nu mai aleargă,dar joacă din experienţă şi serviciu,Foarte periculoasă,dar de bătut,Simona poate s-o elimine.ŞI cred că o va face.

MZM (198 comentarii)  •  20 ianuarie 2019, 15:00

Daca Simona va juca in meciul cu Serena cel putin la nivelul din intalnirea cu Venus atunci... ”***” va avea mari probleme.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează