Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Planeta durerii. Şi o speranţă

Lacrimi, suferinţă, tristeţe. Dar o calificare meritată, fiindcă răsplăteşte munca unui întreg turneu

Permalink to Planeta durerii. Şi o speranţă
joi, 13 decembrie 2018, 8:06

România este în semifinala Campionatului European de handbal fără Cristina Neagu, accidentată grav în meciul cu Ungaria. Ea (se) plânge cel mai puţin. Superb, Cristina a găsit puterea să nu se alăture corului naţional de bocitoare.

Lecţie degeaba
Virus localizat în special la nivelul televiziunilor. Acolo înfloreşte oportunismul ca nicăieri altundeva. Acolo unde nu găseşti doi, trei oameni care să ştie câţi jucători are o echipă de handbal, se plânge la foc automat. Binefăcătoare antiteză, discreţia Cristinei succesivă accidentării constituie o lecţie pentru cei care aşteaptă să-şi dea ochii peste cap, sforâind patriotism de tarabă. Sigur că lecţia va rămâne neînvăţată.

Pur şi simplu un mare ghinion
Să privim mai departe. Jelania asta în mare măsură ipocrită nu rezolvă nimic. Dimpotrivă, ne aruncă într-un defetism păgubos. Accidentările sunt parte (dureroasă) a sportului de mare performanţă. Apropo, acum foarte mulţi ani Brazilia a câştigat o cupă mondială la fotbal fără Pele, victima violenţei programatice a adversarilor. Nu a fost cazul la Cristina Neagu. Unguroaica Szimonetta Planeta a comis un fault de joc, nimic mai mult, iar accidentarea vedetei noastre nu trebuie cercetată în presupusele intenţii criminale ale adversarei. Poate că suprasolicitarea şi supralicitarea Cristinei au cântărit mai mult decât faultul Szimonettei.

Noi plătim, nu creştem jucătoare!
Convocarea Biancăi Bazaliu în regim de urgenţă, ca înlocuitoare a Cristinei Neagu, deschide un capitol interesant. Incomod şi mai puţin plăcut, căci vorbeşte despre felul în care nu ştim să ne creştem jucătoarele. Bianca Bazaliu a fost una dintre vedetele echipei de junioare a României care câştiga Campionatul Mondial U18 în 2014. Legitimată în prezent la CSM Bucureşti, Bazaliu evoluează sporadic, fiindcă gruparea finanţată de Primăria Generală nu are timpul şi scopul să şlefuiască o viitoare Cristina Neagu.

Nu, dragi „handbalişti”, CSM îşi propune obiective „măreţe”. Cum observ că e la modă să se papagalicească acum. CSM, care cheltuie bani publici, le are pe Cristina Neagu şi alături de ea încă o cohortă de vedete-mercenare în scopul declarat de a câştiga Liga Campioanelor. A ieşit o dată, când toată lumea se aştepta mai puţin. Dar oamenii sunt perseverenţi în cheltuirea banilor. Că nu cheltuie de la ei, cheltuie de la noi. Dacă vă miroase a populism această abordare, scuze! Acesta este meniul astăzi.

Outsider. Nu e rău
Frumos ar fi ca Bianca Bazaliu să strălucească pe locul lăsat liber de Cristina. Ca ea, alături de Crina Pintea şi Eliza Buceschi, să pulverizeze toate îndoielile şi opinia generală că România va fi victimă sigură în faţa Rusiei. Şi poate că postura de outsider presupune şi avantaje. La Paris, inclusiv publicul local va susţine mai degrabă România, nu echipa eternului Trefilov. Înţelegeţi de ce. Dat fiind contextul, este de anticipat că nici arbitrajul, veşnica noastră spaimă, nu ne va fi potrivnic. Franţa, ca posibilă finalistă, ar prefera acolo România. Esenţial este ca fetele să se adune, să îşi şteargă lacrimile şi să fie lucide. Aşa cum nu au fost trei sferturi din meciul cu Ungaria.

Limpezimea gândurilor exprimate la final de Pintea şi de Buceschi trebuie prelungită pe teren. Astfel, portarul advers nu va mai părea mai mare decât poarta însăşi. Hai România!

Comentarii (47)Adaugă comentariu

pawn (106 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 21:01

nu, articolul asta e de-o lasitate josnica (da, e curajos cu obisnuitele tinte imobil-pasive, politicienii romani). "ria, ria, ria, leprozeria" a jucat CONSTANT dur (daca nu o rupea acolo pe cristina, ar fi fracturat-o mai devreme sau mai tarziu), cu satisfactia brutala a distrugerii "rivalilor istorici" (ce "rivalitate" e asta, ba?). ultimul lucru de care pot fi acuzat e ca sunt "de dreapta", de aia imi si provoaca greata intaratarea nationalist-ingamfata a vecinilor nostri, stimulata politic de la cel mai inalt nivel, la fel ca in rusia. si de asta mizez ca fetele in galben, cu spatele la zid, disperate si criticate (poate cel mai dur) chiar de "romani", vor face maine meci care sa lase urme de "lacrimi, transpiratie si sange", pe parchetul din paris. "we shall never surender!"

st.il. (22 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 21:11

Aceste fete minunate ne-au "umplut" de respect !. Indiferent ce se va īntâmpla în semifinale cu echipa "mamei" Rusia , aceste fete trebuiesc lăudate, lăudate, lăudate !...Suntem mândri de voi , mâțelor , vă iubim , credem în voi și vă ținem pumnii strânși !...Prin voi , sărbătorile noastre de iarnă , au devenit mai frumoase !...P.S._Cristina , the show must go on !.............

JFM (151 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 21:13

Buceschi a fost chiar de toata lauda. Se vede ca joaca de ceva timp afara, n-a prins microbul autovictomizarii tampe al gospodinei transpirate pe care-au depasit-o treburile casei si nu mai are timp sa se uite la domnul Gadea. Oare cui nu-i pare rau de Cristina Neagu ? Sa vezi o valoare sportiva de Top mondial zvarcolindu-se neputincioasa la pamant. Cat priveste bocitoarele de la TVR, asa au fost si vor fi mereu, n-au pic de stofa, manelisti.

itu52 (288 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 21:59

Grea problemă ne-ai propus, au început să-mi sară prin cap frânturi de aranjamente și permutări ca să pot determina cardinalul unei echipe de handbal, că aici unii intră, alții ies. Apoi nu știu ce să fac cu antrenorul/antrenorii și restul personalului. Mă salvează poza expusă care arată că planeta Magyarország are 42. Noi suntem vreo 30, una peste alta, să zicem cel mult 50, e un numar pe care un internaut naiv și redus în știința sticlei îl poate emite. Mai demult crainicii aveau prostul obicei să facă referiri la sportul în cauză cu apelativul de „handbal în 7”, alții pomeneau și de 9 , iar părintele jocului a pornit-o de la 11, cu terenul cât cel de fotbal. Un lucru este clar, în teren este un număr impar, restul lăsăm în seama specialiștilor să ne lămurească, nouă ne râmăne privitul în gol și neputința gândirii, că de aia suntem internauți.Scuze dacă am înțeles greșit, așa suntem noi consumatorii , în lipsa concretului, servim ambiguitățile expusului.

Toader (116 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 22:20

Dacă echipa e ținută de o jucătoare, de ce s-a dat o căruță de bani pt unul ce antrenează la seral echipa României?

?????? (278 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 22:51

Cronicari GSP par să fi găsit și ei pe alții în mass-media pe care să îi critice ? Mai apare câte un ''pai'' sau câte o ''bârnă'' ?

alb-rosu_in_VN (116 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 22:54

Articolul atinge corect cateva subiecte interesante, care meritau aprofundate, pentru ca ar fi putut trece, pe nedrept, neobservate. Atitudinea jucatoarelor dupa meci, care si-au recunoscut prestatia modesta pe alocuri, chiar daca obtinusem calificarea. Comportarea Cristinei, plina de demnitate. Absolvirea jucatoarei maghiare de o posibila vina pentru accidentarea Cristinei. Convocarea de ultim moment a lui Bazaliu (si eu cred, ca multi altii, ca ea trebuia sa fie in lot de la inceput, in locul uneia din jucatoarele care si-asa n-au jucat deloc in atatea meciuri). Aici, Ambros are de dat niste explicatii. Statutul de outsider al Romaniei in semifinala cu Rusia, care se poate transforma intr-un atu. Sper ca fetele sa joace fara frica, determinate, cu gandul si la Cristina.

valeriu mangu (30 comentarii)  •  13 decembrie 2018, 23:43

Limbajul de lemn al articolului aminteste de dialectica eristica -arta de a avea intotdeauna dreptate . Ma scuteste de alte comentarii .. In rest cred ca se cuvine sa remarcam performanta Federatiei de handbal-care spre deosebire de cele mai multe, -inimaginabil in conditiile precare social-economice organizeaza intreceri pe echipe si la baieti si la fete cu bune rezultate oglindite la nivelul reprezentativelor. Felicitari Cristinei si colegelor ! Din Boston prof. Al. Mangu .

di livio (158 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 0:07

Romania in semifinale fara Cristina si cu antrenor strain...un fel de Daum...acest Daum al handbalului, are el vreo responsabilitate pt calificare?...au ba?...dupa meciu cu Olanda vazui ca Martin era responsabil...inainte sa-ti critici colegii din tv, ar cam trebui sa-i critici pa aia de la gsp.ro...aia care fac zilnic gafe co-smice...aia de-l facura pe Copil locu 53 WTA si pa Weah il facura coasta de fildes

Blakkumen (22 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 0:09

Cat de ipocrit e geambasu... a uitat cum a sters pe jos cu Cristina cand a scris despre CSM, sau la infrangeri. Acum ii saruta picioarele. Cat despre Bazaliu, a primit o gramada de sanse. Si nu le-a valorificat. Clubul a vrut sa o imprumute. Sa joace. Ea s-a opus. De ce nu te informezi nea geambasule? Uita-te la meciuri, sa vezi ce joaca Bazaliu. Nu are nimic din clarviziunea lui Neagu. Arunca. Are brat. Atat. Nu vede jocul fara minge al coechipierelor. Nu vede pivotul. Nu se apara.Mare pacat fe fata asta. Fetele alea din Divizie, Tarsoaga si Popa au 17 si 18 ani. Sunt mai inteligente in joc si se apara deja acum mult mai bine decat Bianca. Desi aceasta are un fizic extraordinar. Eu ii doresc sa rupa norii cu Rusia. Daca va juca destul. @JFM: Buceschi joaca la Corona, nu afara. Face parte din cea mai frumoasa echipa din LN. Dintr-o linie de 9m cu Tirca si Bucur. 19 ani ambele.

Aberescu (1 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 0:23

LIKE, LIKE, LIKE!

Blakkumen (22 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 0:30

Dar cu lectia cum ramane? Predata Norvegiei. Ca iar vorbesti de lectii. Tu cand iti inveti lectia?

Mircica (15 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 0:37

No ce sa vezi, acum Neagu nu mai e capusa bunului contribuabil despre care voi, GSP, ati scris atitea articole? Ai gasit in L'Equipe un articol despre Pintea care capuseaza si ea contribuabilul parizian? Pentru ca ce sa vezi, si aia sint sustinuti de autoritatile locale. Aceeasi situatie si pentru Dedu, Perianu, Zamfirescu, Dragut sau Geiger. Cita ipocrizie!

Andrei F (698 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 1:21

Ha,ha...Adica o echipa hranita din bani publici trebuie sa fie construita nu de conducere- antrenori ci pentru ce i se pare benefic natiei- pe criterii si ipoteze gazetaresti- dar un patron 100% trebuie sa nu se implice deloc...Boala grea a jurnalistilor damboviteni...O exista in lumea asta o echipa cu buget mare care sa limiteze selectia pe criterii extrasportive?Barcelona atat de legata de Catalunia de ce nu o fi oprit selectia doar la zona lor? Nu or fi patrioti?!Sigur nu sunt patrioti pe intelegerea jurnalistilor romani...Bilbao exista dar nu o sa fie niciodata Barcelona ...

?????? (278 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 1:36

Din modul în care nu a controlat aterizarea din săritură opinați că desprinderea ligamentului s-ar fi putut să se fi produs în momentul efectuării săriturii ?

Marius (2 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 6:00

Ramane numai ca Ambros sa aiba curaj si s-o foloseasca pe Bazaliu. In momentul acesta Romania nu are inter stanga. Bucevschi joaca centru, Laszlo joaca centru, Perianu joaca numai in aparare (oricum la Perianu se vede ca nu are coordonarea necesara pentru a arunca din saritura de la 9 metri 9nici macar nu cred ca stie sa joace in atac)). Asa, ca ce are de pierdut? Oricum pornim cu sansa a doua in meciul cu Rusia. Depinde numai de noi (si uneori si de inspiratia antrenorului) sa le maximizam. Hai Romaia!

radu (1 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 6:09

Infrangerea in fata Ungariei nu trebuie sa fie o surpriza uriasa. Poate doar pentru noi,cei care doream mult sa fim siguri de calificare in semifinale,culmea dupa o victorie in fata "rivalelor) Infrangerea este de fapt,sportiv,o victorie,cele doua goluri diferenta fiind garantia calificarii. Cat despre cei care supraliciteaza rivalitatea cu Ungaria ar trebui sa stie ca o astfel de rivalitate SPORTIVA am fi avut cu pricare alta echipa. Sportul este o meserie,o profesie,si fiecare meci,gol sau o faza,iti poate aduce o realizare colectiva sau personala,un contract mai bun,un transfer superior. Cat despre rivalitatea mult discutata cu natiunea UNGARIA,nu cea sportiva,pentru mine este un mare semn de intrebare cand in ultimele 8 secunde ale meciului puteampierde calificarea daca echipa adversa avand posesia reusea sa duca scorul la 3 goluri diferenta! PUR SI SIMPLUN-AU ATACAT! Fie n-au stiut ca un gol ne-ar fi eliminat,fie s-au multumit ca au reusit o victorie la europene,fie nu le-au vrut pe norvegience in semifinale,fie chiar sa existe o simpatie reciproca sau macar afinitati intre sportivele celor doua echipe,o palma data celor care,din interes,cauta sa exagereze o disputa istorico-politica

luis (32 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 7:11

@pawn,esti un nenorocit sovin frustrat. Esti o rusine de om. Si sa nu uit .esti de o nesimtire si prostie iesita din comun.

Nelu (4 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 7:47

In primul rind aceste fete traiesc fenomenul handbal si aceasta competitie la nivel maxim. Sunt adevarate romance tot respectul meu pentru ele. Sigur lipsa Cristinei va cintarii greu nu numai prin valoarea sportiva , dar cu ea in teren chiar si intr-o zi mai slaba psihicul echipei este altul. Eu o consider una dintre cele mai mari sportive ale Romaniei alaturi de Halep, Hagi, Nadia, Nastase,Tiriac .O sa treaca si peste acest moment neplacut si va revenii sunt sigur. Azi toti ROMANII vor fii alaturi de echipa in acest meci important , la 18,30 lasati tot si fiti cu gindul si sufletul alaturi de aceste fete. Sunt sigur ca fetele nu ne vor dezamagii. HAI ROMANIA!

mordved (9 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 9:34

Cine e profesorul Mangu din Boston (MA, I presume) sa ne impute, ex cathedra, frustrarile sale? Si de ce este ingaduit acel labă (pawn), sa ne împută cu șovinismele sale? Evident indivizi pentru care handbalul e la fel de cunoscut ca si lacrosse ori jai alai. Parca as fi luat purici. Altminteri, bravos!

mordved (9 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 9:37

Vivat @luis! Hai Romania!

Andrei U (4 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 10:34

Are si dl Geambasu o frustrare: primarul Bucurestiului vine de la PSD. Aceasta obsesie incarcata de ura pura parca ii intuneca mintea. Este ultima data cand mai citesc un articol semnat de el. Se arunca in derizoriu castigarea Ligii Campionilor de parca ar fi un mizilic. "O cohortă de vedete-mercenare" ii imputa CSM-ului de parca la alte echipe joaca vedete-voluntare sau ceva. Iar "felul în care nu ştim să ne creştem jucătoarele" se refera desigur la CSM, cum altfel. Pe dumnealui il surprinde faptul ca rezerva Cristinei Neagu pe pozitia de inter stanga joaca sporadic. Intelegeti logica? Iar realitatea ca lumea e impresionata si simpatizeaza la unison cu durerea Cristinei Neagu e tratata cu mult prea mult dispret ca sa mai merite pentru mine sa ii mai acord atentie. De ajuns cu ipocrizia, umorile personale motivate politic si accesele de superioritate.

mg (232 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 11:12

..ghinion cu accidentarea lui Neagu, nu cred ca fata aia din Ungaria să fi premeditat ceva gen Ramos-Salah.. Din păcate, accidentarea asta nu e singura problemă a echipei. Să sperăm totuşi, de ce nu, la un meci de graţie, ca cel cu Norvegia. Şi e posibil pentru că, la nivel psihologic, suntem ca în grupă, când nimeni nu avea mari aşteptări. Cu mintea limpede, fără presiune.. Iar rusoaicele l-au mai adus pe Trefilov în pragul infarctului.. Hai România !..din Seaca de Pădure, arhitect-doctor-inginer-paraşutist, mg

gilos (47 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 11:42

Cristina Neagu a fost jucatoarea romana care a jucat cele mai multe minute la acest Campionat European ! Este evident ca a fost fortata, iar riscul de accidentare era imens, ceea ce s-a si intamplat. A fost o greaseala evidenta a staff-ului tehnic. Cristina trebuia protejata, menajata, cel putin pe faza de aparare trebuia sa stea pe banca... Aveti dreptate in privinta CSM-ului, si as completa si a celorlalte echipe din"Liga Florilor", care au aceiasi politica : desi sunt finantate din bani publici, prefera sa investeasca in aducerea de handbaliste straine pe bani multi, vizand un efemer succes, in detrimentul cresterii unor jucatoare autohtone. Nu-i in regula deloc ! Vrei performante cu orice pret ? Fa-ti echipa privata si legitimeaza norvegience, suedeze. sarboaice sau mai stiu eu ce...Ai echipa din bani publici, atunci ia si pune accent pe junioarele de la noi, da sansa cresterii unor tinere talente !!

Blakkumen (7 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 12:00

@mordved: vezi ca nici dragul tau Luis nu e mai bun. Il stiu de pe alt Forum. E maghiar si a jignit si el destul romancele sau poporul roman. Ti-o spun ca fiind si eu de alta etnie. @radu: eu zic sa revezi faza, nu sa te iei dupa Ursescu. Laslo executa cand mai erau 7,5 secunde. mingea este recuperata de catre Planeta cand mai erau 2,9 secunde. 3 sa zicem. Ce mai putea face Ungaria, avand in vedere ca Szimo se afla pe propriul semicerc?

luis (2 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 12:20

@Blakkumen esti mincinos. Eu nu am jignit romani pentru ca sunt romani. Am raspuns unor nemernici in maniera in care au facut-o ei. Si daca sunt maghiar,este o problema pentru tine?

Mircea (120 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 12:54

@gilos: yep, a fost cea mai utilizata jucatoare dar nu cred ca se putea altfel. Daca era menajata, sansele de a ne califica in semifinala s-ar fi imputinat. A nu mai forma echipa in jurul Cristinei inseamna un mind set diferit, ceea ce cere timp. Acum, Cristina este accidentata si este loc de schimbare. In alta ordine de idei: Cristina este o jucatoare enorma ! De la inteligenta in joc pana la forta si ambitie, numai superlative. Provocarea este: cum adaptezi restul echipei ? Pe cine ai in echipa ? etc. Uitat-va la Messi si Barcelona. Barcelona castiga si fara Messi in teren pt simplul motiv ca restul echipei se ridica cat de cat la nivelul lui Messi. Si mai este chestia cu dinamica si psihologia grupului: prima reactie a fetelor a fost: " ce facem noi acum fara Cristina??" E o reactie de panica care spune multe. In fine, cred ca selectionerul cunoaste foarte bine aceste probleme si provocari asa ca am incredere in el.

Mircea (120 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 13:04

As mai adauga ceva: in ceea ce priveste CSM-ul nu este chiar alb/negru: este un club de top si isi doreste performante de top. Este foarte normal. Chestia cu banii nostri este populism ieftin care nu face bine nimanui. Pt promovarea talentelor tb probabil ceva facut si la nivel de federatie; inafara de CSM si probabil inca un club, nu prea se joaca un handbal de nivel international. Nimeni nu interzice cluburilor sa-si doreasca cresterea talentelor, rezultate internationale, sa vina cu initiative, etc... Fiecare implicat tb sa-si asume riscuri si responsabilitati. Inca o data, dau exemplul Olandei: Olanda a avut la nivel de federatie un plan foarte concret: in 10 ani sa transforme handbalul feminin din nimic la medalii internationale. Si au reusit in conditiile in care Olanda NU are handbal profesionist. Toate fetele pe care le-ati vazut la tv joaca ori in competitii externe pt a castiga un ban ori in campionatul Olandei la nivel de amator si cu inca un job pe langa. Si inca o chestie: mi-au placut enorm mesajele de incurajare la adresa Cristinei din partea fanilor si colegelor din Ungaria !! Deci mai lasati naibii patriotismul idiot.

Blakkumen (7 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 13:29

@Luis: ai jignit. Nu conteaza de ce si cine a inceput. Asa nu o mai scoatem la capat. Nu mai faceti pe ingerii. Puteai sa te iei doar de "nemernici". Am vazut unii dintre voi(nu spun explicit tu) care intra inaintea meciurilor si baga mare. "Valahe im p u t z i te", "***...", "tras e is te". Referitor la jucatoarele romance. Deci lasa-ma. Ca esti maghiar nu este absolut nici o problema. Nu ai c itit ca nici eu nu sunt roman? ;)) Dar m-am nascut in tara asta si o iubesc. Asa cum e.

gebrail (5 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 14:04

privesc echipele de handbal-baschet-volei, feminin si masculin din Romania, si constat ca sunt pline de jucatoare-jucatori din diverse tari, pe ici pe colo si ceva romani-romance...si cu echipele noastre nationale, cum ramane? cum sa progreseze tinerele talente de la noi, daca folosim stilul asta ,,occidental" mai bine zis frantuzesc?????

gilos (47 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 14:30

@Mircea, Cu tot respectul( vad ca sunteti informat si cunoasteti handbal ), dar in privinta CSM-ului nu sunt de acord cu dvstra. Nu este deloc populism ieftin, aceasta echipa chiar este finantata din bugetul PMB, bani publici. Ca bucurestean as fi de acord ca Primaria sa finanteze sportul, cu conditia ca banii sa mearga catre incurajarea practicarii sportului, respectiv investitie in sali de antrenamente, in intretinerea salilor, in echipamente, in salariile antrenorilor, in organizarea de competitii pentru copii si juniori... etc Iar toate cheltuielile sa fie complet transparente. Atata vreme cat banii sunt publici, ca cetatean contribuabil am aceasta pretentie. Ca vrea un patron, sau o societate privata sa investesca intr-un club de handbal profesionist, este alta discutie, este liber sa o faca !! Dar daca Norvegia si Olanda au campionate semi-profesioniste, de ce n-am avea si noi la fel ? Suntem mai bogati ca ei ?

Dan (1 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 14:36

Excelent articol.Excelent analist sportiv.Bravo

california (172 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 14:58

calificarea in semifinale e mai mult jocul rezultatelor; daca am fi batut in ultimul meci, era altceva; asa e o calificare fara glorie, care e posibil mai mult sa dauneze prestigiului handbalistic decat necalificarea, in contextul in care ar urma sa mai luam doua batai la rand, cumuland 4 batai in ultimele 5 meciuri, asta asa pt. locul 4 european cu care deja au inceput sa se laude baietii aia de la gsp care scriu articole fara sa le semneze; referitor la cristina, ghinion, desi nu pot sa cred ca planeta n-a avut nicio contributie, chiar daca si numai pt. faptul ca a intrat prea tare la ea; nu o vad refacuta prea curand si cu cate accidentari a mai avut, s-ar putea sa nu mai poata reveni la nivelul care a consacrat-o; viata insa merge inainte iar pt. nationala, evident cu alt selectioner, apare posibilitatea, desi fortata, sa-si schimbe jocul; ani de-a randul am tot sperat pe baza declaratiilor de dinaintea fiecarui turneu, sa facem ceva, dar maximul a fost paremi-se un bronz, in rest jocuri pt. locurile 5-10; jucam doar la 9 m, fara extreme, avem un singur pivot care in a doua parte a meciurilor oboseste, cristina trage cand si de cate ori vrea la poarta, ajungand golgeter, dar procentul ei de reusite este in jur de 50%, ultima din top 10 golgetere ale turneului; in felul asta risipim multe atacuri, mai si pierdem mingea, ratam lovituri de la 7 m, nu aratam un joc care sa justifice o clasare superioara; sigur, ca orice roman, inca sper sa facem o minune cu rusia, asa cum am facut cu norvegia, dar dupa ce am vazut cum a maturat norvegia pe jos cu adversarele care ne-au batut pe noi, iar pe rusoaice cum si-au asigurat locul in finala inca inainte de ultimul tur, repet, jocul aratat de fete taie mult din speranta.

Mateo (1 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 15:20

Domnule Geambasu, m-am saturat de faptul ca problema sportului romanesc, mai precis a handbalului romanesc, o reprezinta investitia banilor publici! Ce treaba are CSM Bucuresti cu nationala Romaniei? Ce treaba are Gyor cu nationala Ungariei?Chiar ca aveti o mare frustrare! Sincer imi doresc sa vad handbal de calitate in Polivalenta, nu am nicio problema ce nationalitati joaca daca jocul este frumos! Cati ucrainieni avea Sahtior, dar o laudam si o vedeam la televizor ca era antrenata de mercenarul Lucescu!!!!! Sa fim seriosi, nu sunteti corect in apreciere, cam subiectiv! Sa avem parte de un joc al nationalei ffff bun, astfel incat sa ne inselam amandoi! Hai Romania!!!!

fgh (48 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 15:25

-o particularitate a acestui turneu este faptul ca incepe si se incheie cu acelasi meci: franta - rusia...

Lagrange (8 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 15:37

Citind toate comentariile "internautilor" pe marginea editorialului domnului Geambasu, mi-am amintit "panseul" unui mare dascal, profesor de matematica, disparut de mult, care spunea: "Toti cu muschii de otel/Sa culegem musetel..."

rammstein (42 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 15:58

langa ,danga se aude talanga......locul patru..e bun //....eu mersesem pe cinci....dar asta-i langa ,danga....

gio (28 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 21:02

@Andrei U Poate sa vina primarul Bucurestiului si de la Washington, tot nu e normala cheltuirea banului public pentru sport profesionist. Inteleg sa asiguri infrastructura, sa acorzi premieri pentru performante deosebite care aduca mandrie comunitatii, dar NU sa platesti din bani publici salarii de sute de mii de euro unor jucatoare profesioniste. Rolul banului public IN SPORT este altul nu sa finanteze un profesionism artificial. Daca ar fi asa normal, de ce nu finanteaza primaria oslo, sau copenhaga sa vezi buget acolo. Cand colo nordicele vin sa joace la CSM Bucuresti unde primaria plateste generos din banii romanilor morti de foame.

pawn (106 comentarii)  •  14 decembrie 2018, 22:16

@mortverde. bai, nu stiu, eu sunt un tip reactiv, ma provoaca adversarii inteligenti...nu e cazul cu tine, care ma injuri impur si descompus. ce sa fac? sa te injur si io? pai am muncit (si) pe santier, pot saa injur o saptamana fara sa ma repet, ca marin preda sau ultim/prima florareasa de pe linia lui 32. revenind (desi eu nu intru in prelungiriniciodata): primele 15 minute au fost...bune.

valeriu mangu (30 comentarii)  •  15 decembrie 2018, 1:18

Uni nestiutor nerod sau cum il chiama ii spun ca mereu am avut antrenori si handbalisti mari . I-am cunoscut si admirat pe Oprea Vlase , M.Nedef ,Ioan Kunst Ghermanescu , Tica Popa,Otto Thelman , C. Jude , C. *** , Anghel,, Redl , Bulgaru , fratii Costache , Moser , Schmidt , Gruia , Gatu, Hnat, Radu Voina , Otelea , Ani Nemetz , Terri Székely ,Simona Arghir , Irina Nagi , Nadire Ibadula Lutas etc. Iar fetele de astazi cu Cristina Neagu in frunte sunt demne reprezentante ale handbalului romanesc Le multumesc shi le felicit 1

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Romil (19 comentarii)  •  15 decembrie 2018, 2:00

"Esenţial este ca fetele să se adune, să-și șteargă lacrimile și să fie lucide.Așa cum nu au fost trei sferturi din meciul cu Ungaria." Ca și cum ele n-ar ști acest lucru :că trebuie să-și șteargă lacrimile, că trebuie să se adune... Ele știu aceste lucruri, dar te izbești de niște realităţi, de niște evidenţe...Vezi că deși dai tot din tine, lucrurile nu merg exact cum dorești... Ele au fost cât se poate de lucide, dar nu le-au mers schemele cum și-au dorit !!! A fost un cumul de factori potrivnici, iar ele merită tot respectul nostru pentru felul cum au luptat, la sacrificiu.Scriu aceste rânduri după meciul cu Rusia și după cel dintre Franţa și Olanda. Există similitudini între cele două meciuri 28-22 și 27-21 (șase goluri diferenţă, după ce la pauza diferenţa era de un gol în ambele cazuri !!!). Rusia și Franţa sunt mai bune în momentul de faţă, asta-i realitatea. Am sperat de la bun început la locul trei, medalia de bronz. Vom vedea duminică... Doamne ajută fetelor !!! Indiferent ce vor spune sau vor scrie cârcotașii,nu este la îndemâna oricui să participe la aproape toate turneele europene /mondiale de handbal feminin de-a lungul timpului, iar în momentul de faţă să fii în primele patru echipe naţionale de handbal din Europa, lucru pentru care se cuvine să vă mulţumim din toată inima, pentru că ne-aţi bucurat de Centenar așa cum ne-aţi promis. Nu în ultimul rând mulţumim și inimoasei galerii și fanilor care v-au încurajat din tribune. Încă o dată vă urăm multă sănătate și Doamne ajută duminică !!!

Valentin (33 comentarii)  •  15 decembrie 2018, 3:25

Încă nu apreciați faptul că Ungaria dacă voia ne dădea şi cinci cu tot cu Neagu pe parchet. Neagu n-a murit. A fost exilată. Nu i-a plăcut Bucureștiul. Cui i-ar plăcea? Ori n-ai ce mânca, ori n-ai timp să mănânci. Lumea gândește repede şi degeaba. Neagu ştia că nu duce mult în turneu. A rămas, cu toate vorbele urâte ce i s-au spus, să ne gândim că s-au făcut multe sacrificii pentru România. Poate este timpul pentru Pintea, Buceschi, Bazaliu să demonstreze că sunt mai femei decât Groot, personaj Marvel. :)))). Era bun şi un site de susținere separat din partea FRH. HAI ROMÂNIA!!!

alex (107 comentarii)  •  15 decembrie 2018, 9:54

Buna ziua! Din pacate naționala de handbal a Romaniei isi consuma, la acest campionat european, ultimul cântec de lebădă! In timp ce alte naționale si-au creionat o strategie clară pentru Japonia si aloca si resurse financiare, noi regresăm si trăim din talentul a 5-6 jucătoare! Am sa dau exemplul Biancăi Bazaliu, o fata talentata, dar atat! Faptul ca antrenori diferiți de la CSM o lasa be banca, ei ar trebui sa-i dea de gandit! Părerea mea: este leneșa si nu are personalitate! La Naționala lucrurile stau la fel: lipsa de personalitate! Si hai sa vedem ce nu mai avem.... extreme, ceea ce se traduce prin lipsa unor contraatacuri pe repuneri rapide, adică echipele adverse nu mai trăiesc cu grija pierderii mingii! Nu avem un înter dreapta de ani de zile....si cu asta s-a explicat ca jucam in 5-6 posturi! Cristina Neagu sunt sigur ca s-a supralicitat singura, eu nu cred ca antrenorul si ea nu au avut discuții, dar dorindu-si enorm o medalie s-a luptat sa suplinească ce altele nu erau in stare: de exemplu înter dreapta, acolo s-a accidentat. S-a pus intrebarea: de ce nu a fost odihnita in aparare? Acum ca meciul cu Rusia a trecut aveti raspunsul: pitica de la ei a dat 13 goluri din care 7 din acțiune! A si declarat ca încercau sa se anihileze reciproc! Ca o concluzie...multe nu au personalitate! Daca nu se regândesc anumite strategii si competiții interne...nu avem șanse ....priviți Ungaria... Ei construiesc pentru viitor si au avut o echipa cu o medie de 24 ani! O zi faina sa avem!

pacific ionel (32 comentarii)  •  15 decembrie 2018, 12:37

La fel ca întotdeauna este mai bine și mai ușor să fim pretențioși, să căutăm vinovați, să punem etichete, să vedem doar partea maro a situației, să fim cărpănoși, mofturoși etc. , că nu am câștigat totul, s-o dăm pe primărie, pe politicieni, să ne aducem aminte că de aia nu avem autostrăzi, pensii mai mari castele, etc. Chiar trebuie mereu să fim mai catolici decât papa, am ajuns în semifinale , ne-am calificat la mondial și punct. Felicitări fetelor că au ajuns în careul de ași, că ne-au făcut mândrii că suntem români, că și românii fac performanță în sport și... gata. Nu,ne văicărim, apar specialiștii lui ....Spătaru, că nu s-a făcut că nu s-a dres, apare presa sportivă a tot cunoscătoare care în spatele unor expresii pompoase ne explică incapacitatea nației de a-și depăși condiția și...mereu, mereu ne învârtim în jurul cozii și ne scufundăm în aceiași mocirlă a bagatelizării, desconsiderării, pesimismului. Am ajuns o nație cu mentalitate de victimă, hipersensibili şi obosiţi înainte de vreme. Eu vreau să mă bucur și sunt fericit că fetele noastre frumoase s-au luptat cu marile puteri din handbalul european și nu mă interesează mofturile marilor patrioți de carton și specialiști de bâlci și spectacol ieftin. Hai România!

valeriu mangu (30 comentarii)  •  16 decembrie 2018, 19:38

Ce bine ar fi ca shi in alte sporturi sau domenii social-economice sa ocupam locul 4 shi sa fim nemultumiti . Echipa are componente -in frunte cu Cristina de mare valoare internatationala+un Daum....Dar asta-i traba federatiei shi a lui Dedu. Felicitari fetelor minunate shi intristati-i in continuare pe carcotashii antiromani , bucurandu-ne pe noi care va iubim ! Din Boston Al. Valeriu M.

Comentează