Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Doar noroc?

FCSB s-a calificat mai greu decât ne așteptam. Gnohere a devenit fundamental, dar apărarea scârțâie din toate încheieturile

Permalink to Doar noroc?
joi, 16 august 2018, 11:58

Bun venit la fotbalul fără fotbal! Care este ca friptura fără carne, cașcavalul din lapte vegetal sau șampania ținută fără dop o săptămână. Greu de privit prima repriză din meciul FCSB-Hajduk Split!

Și mai greu de povestit. Săracilor nepoți, ăia invocați mereu de comentatori, ce să le povestești? Cum a stat mereu Gnohere cu fundașii croați în cârcă? Cum s-a luptat Pintilii la mijlocul terenului? Despre organizarea defensivă ireproșabilă atât a croaților, cât și a românilor?

Previzibil, meciul s-a deblocat din minutul 46, atunci când antrenorul l-a trimis în teren pe Moruțan. Și nu în locul oricui, ci al lui Florin Tănase. Și cum care antrenor? Chiar nu știți?

Logic, prima dată când apărarea lui Hajduk a fost destabilizată s-a întâmplat la prima acțiune a foarte tânărului Olimpiu. Henț în suprafața de pedeapsă și un penalty transformat de Gnohere în minutul 55. Reușită salutată de puștii atacantului francez cu bucuria pură a copiilor de pretutindeni.

Obligată de rezultat, Hajduk a început să joace ofensiv. Iar atacurile croate, nu foarte periculoase în valoare absolută, au dezvelit încă o dată lipsurile fundașilor roș-albaștri. Și poate că Benzar, privit din tribune de selecționerul Cosmin Contra, ar face bine să nu se mai arunce la primul duel umăr la umăr cu atacantul advers.

Cât despre Junior Morais, absent la sprintul lui Jairo la faza golului înscris de Said de lângă un Planici visând la cai verzi pe pereții Bundesligii, ce să mai spui?

Dacă ar fi să judecăm după cantitatea de noroc și din felul în care a reușit să se adune la 1-1, FCSB pare să fie una și aceeași echipă cu Steaua. Tulburat trebuie să fie în astfel de situații maestrul Talpan. Și da, fotbalul răsplătește perseverența.

După ezitările din a doua parte a reprizei secunde, Benzar are însă meritul incontestabil de a fi centrat excepțional pentru lovitura de cap a lui Gnohere. Iar francezul a acceptat cadoul lui Posavec, care a ieşit pe sub minge.

Era minutul al treilea al prelungirilor și calificarea se jucase. Fotbal, muncă, inspirație, noroc. Este rețeta unei echipe din București care se califică aproape neîntrerupt în grupele cupelor europene. Cine zice că e puțin e invitat să încerce.

Comentarii (37)Adaugă comentariu

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  17 august 2018, 0:26

Din pacate atat de adevarat. Sa antrenezi aceeasi jucatori 2 ani si sa nu ai calitate la loviturile de cap nici in aparare nici in atac numai Dica si Becali pot reusi. Si sa nu-mi dati exemplul bizonului ca el si-a facut temele in alta parte. Man dadea multe goluri cu capul la Arad iar acum nu mai exista la acest capitol. Dar definitoriu este faptul ca nici un jucator nu a progresat sub bagheta celor doi. Relatiile de joc sunt mai inchegate la Chiajna, Voluntari sau Gaz Metan dupa 3 saptamani de antrenamente cu 15 jucatori noi decat pentru nedumeritii Stelei. Asta e rezultatul antrenorilor limitati si fara carte .

Andrei F (698 comentarii)  •  17 august 2018, 0:26

Apararea lui Dica a fost atat de slaba incat a luat un gol in doua meciuri...Ca sa nu va supar...pacat ca nu ati scris si de apararea lui Real Madrid...De fapt ce norocosi astia de la Real...---- Poate vede cineva ca nu poti sa ai meci usor cu o echipa puternica, de gabarit ...Benzar,Man,Tanase,Nedelcu nu pot castiga dueluri unu la unu ca Gnohere...Daca nu va place asta multumiti- i lui Vochin si Burleanu...Tinerii mai ales sunt mai firavi,asa este cu natura...

Catalin Ivascu (1 comentarii)  •  17 august 2018, 0:28

Mister, Jairo l-a depasit pe Teixeira! Moraies era pe zona, "incerca" sa blocheze centrarea dar era departe de Jairo. Daca ne uitam la meci doar din obligatia meseriei nu prea facem nimic. Mai atent putin!

Corneliu (2 comentarii)  •  17 august 2018, 0:35

Sa puna mana patronul si sa tocmeasca un antrenor pe care SA-L LASE SA ANTRENEZE. Nu am nimic impotriva lui Dica,dar inca nu are stofa. Si accepta sa NU-L lasi sa antreneze...Asa ca pentru mine,"Du-te Dicaaaaaaa"este inca valabila. Pentru "boier"..Daca vrea sa faca bani cu echipa,ia-ti antrenor cu staif si lasa-l sa-si faca treaba. Tragi linie la sfarsit si vezi daca merita sau nu..Eu zic ca merita...

Iulian (1 comentarii)  •  17 august 2018, 1:23

De multa vreme, cam de când echipa e antrenata de calificati la locul de munca si dirijați prin telefon, vedem un fotbal necăjit si desuet. Dacă Becali ar avea o firma de transport , si-ar angaja cei mai buni șoferi si le-ar spune , la fiecare mișcare, cum sa tragă de volan sau când sa frâneze. El, care are doar permis de motoreta. Amin.

Vlad (1 comentarii)  •  17 august 2018, 1:29

"Cât despre Junior Morais, absent la sprintul lui Jairo la faza golului" acolo i-a facut semn Teixeira ca va ataca el, n-a mai avut energie,n-a mai putut si Junior a ajuns tarziu, n-are nicio vina

dodo (93 comentarii)  •  17 august 2018, 1:39

Asa e dl ,,Jurnalist,, box-to-box, Steaua e norocoasa, Luce e ghinionist si urmarit de tramvai.

cn (84 comentarii)  •  17 august 2018, 1:40

Pai in titlul relatarii despre meci scrie ca a fost o calificare "GENIALA". Ceva deosebit, unic - daca admitem ca o calificare poate fi geniala. Dar la ziarul asta, daca subiectul nu e HALUCINANT, nu poate fi decat GENIAL. Bine, pentru un juralist de sport, si buletinul meteo cred ca pare genial.

Mozzie (22 comentarii)  •  17 august 2018, 3:06

Stai ca nu s-a calificat inca in Grupe.

Maistor Kokir (76 comentarii)  •  17 august 2018, 3:13

Fcsb trebe sa treaca si de Rapid Viena, pt a merge in grupe, in rest, adevarat, din 2004 incoace echipa lui Gigi e de fiecare data in grupe, exceptie un singur an, cand Radoi era antrenor, iar nasu inca era la bulau.

Zamfir Ionut (5 comentarii)  •  17 august 2018, 7:28

Cum sa spui ca apărarea e varza într-un meci în care adversarul nu a avut nici o ocazie? Iar în doua meciuri una. Vorbim asa în general, adunând toate meciurile din ultimele 3 sezoane? Aseară atacul a fost varza nu apărarea!

Alex One (122 comentarii)  •  17 august 2018, 8:03

Noroc ? Poate, dar daca ne reamintim ultima faza din meciul tur, aia cu Morutan,ce se poate zice ? Ca si ghinionul, precum ulciorul, nu merge de multe ori.....Realitatea e ca Steaua a facut un meci modest ca sa nu zic slab. Asta sa fie valoarea echipei ? Jucatori supraevaluati ? Si nu ma refer la visele lui Gigi ,la clauzele lui aiuritoare, ci la opiniile exprimate de persoane care se pretind cunoscatoare in fotbal . Nu stiu cum joaca echipa austriaca dar va fi foarte greu, aproape imposibil, pentru Steaua daca va juca la fel sa ajunga in grupe, adica la parale !

Marius (1 comentarii)  •  17 august 2018, 8:34

Dacă nu se joaca meci de meci cu aceeași jucători nu se pot crea relații de joc și trasee

tumbler (6 comentarii)  •  17 august 2018, 8:53

Cand te dai in stamba dupa ce treci lejer de amaratii aia din Slovenia apoi,dupa ce joci asa cum ai jucat cu croatii,nu poti sa spui decat ca doar norocul te-a adus in situatia sa treci mai departe.Iar Hajduk nu e astazi vreo mare scula de echipa,e mai degraba echivalentul fecesebist din Croatia si ieri seara, cu mai putin noroc.Urmeaza sa-i vedem saptamana viitoare pe Rapid Viena,un nume mare mai demult,astazi nu cine stie ce echipa. @ Andrei F Despre "suporterii" fecesebisti care i-au spart nasul propriului jucator chiar nimic?! Hai ca poti,doar i-ai cainat atata pe Boldrin sau Man ca au fost "bombardati" de "ultrasii" dinamovisti cu cartoane mototolite.Uite ca ai tai sunt mult mai eficienti cand e vorba de produs daune printre jucatorii din teren.

itu52 (288 comentarii)  •  17 august 2018, 9:02

„Bizonule”, treci la fapte!, te-a auzit domne, te-a auzit. E singurul care poate zice „un fleac, i-am ciuruit”.

corneliu (43 comentarii)  •  17 august 2018, 9:08

Nu numai noroc, a spus-o și Becali că la ajutat Dumnezeu.

Bodrin (44 comentarii)  •  17 august 2018, 9:10

Incă nu s-a calificat! Si joacă pentru a se califica în EL, un fel de competiţie de consolare pentru toată lumea ce nu poate să ajungă în CL. Obs. Mai există o echipă, campioana României, care a trecut și ea , în aceeași fază a preliminarior EL!

Mihai (8 comentarii)  •  17 august 2018, 9:11

Da, Steaua sau FCSB e echipa care poate. Sper să ajungă in grupe. Și da, are patron un cioban. Si? Noi, românii, nu suntem in stare să fim proprii noștri șefi, avem nevoie de bici altfel ne mănâncă lenea. Suntem mult prea comozi. Nu suntem machidoni, nu avem perseverență și nu suntem consecvenți. Ce a reușit Hagi, Halep, Becali nu e ușor de egalat. Pentru că sunt îngrozitor de ambițioși și consecvenți și ia totul cum trebuie:PERSONAL. Mesajul capitalistilor:nu luați nimic personal - ABUREALĂ, totul e personal, dacă nu muști ești mâncat. Machidonii știu, mai au gena, la noi doarme... Până când?

Sorin Camner (4 comentarii)  •  17 august 2018, 9:16

Si ala a marcat de langa Balasa. care nu stiu la cu Bundesliga visa. Poate la cea italiana.

Andrei F (698 comentarii)  •  17 august 2018, 10:09

@tumbler (6 comentarii) • 17 august 2018, 8:53 Astept ca sa-l prinda pe faptas si apoi vorbim de ADN...Nu de alta dar tot GSP inaintea meciului lauda suporterii adevarati care au fost prezenti la un meci european printr-un slogan acum fix doi ani si au facut lucruri memorabile...A da,tot al Stelei era meciul dar suporterii erau dinamovisti...E si asta un mod de a incuraja o echipa romaneasca.-----Dinamovist sau stelist cel care a lovit tot trebuie pedepsit si oricum asa ceva nu se poate accepta...Acum daca era suporter stelist dupa cine sa se fi luat...?O sa decupeze si asta ziarul si o sa aiba sarbatoarea lui...

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  17 august 2018, 10:34

Norocul Bizonului. Foarte inspirat articolul trecut in care ii cereai sa iasa la rampa. As ramine totusi realist si mi-as lua antrenor in locul lui. Lent va ramine dar ar putea pleca macar de pe loc si sprinta 10 metri. In putinele momente cind a reusit sa puna piciorul pe minge a fost nevoit sa scape de ea prea repede in lateral. In afara golurilor a mai obtinut un galben dupa o simulare grosolana. Daca nici el nu-i in stare sa cistige dueluri si prefera sa cada atunci cine ? De fapt toti par firavi in dueluri si apar in continuare accidentari ciudate. La al doilea gol a aparut atipic pe lung acolo unde ne obisnuise Moncilovici - noroc chior si ca portarul a sarit pe linga minge - asa ca sa nu-mi zica Dica ca a exersat faza. -------------------- Sa fim realisti, sa nu uitam ca au fost doua jocuri iar in primul am avut o ocazie si un sut. Noroc cu antrenorul hajducilor - pe latineste haiduci - care in al doilea meci n-a adus jucatori in careu, poate si sub presiunea publicului a preferat sa joace prudent. Ocazii au lipsit si in al doilea meci. ---------------------------- Ciudat este ca ieri au jucat bine toti dar tot nu s-au inteles intre ei. Pintili a fost cel mai bun dar schimbarea care n-a adus nimic s-a justificat tactic - in sfirsit bine facut de nici nu cred ca a fost Dica. Doar Man a jucat mai slab decit ne-a obisnuit dar tot fizic a pacatuit - este inadmisibil ca in liga 1 sa alergi 5 metri si deja sa nu mai poti suta de la 16 metri. N-am dominat, n-am avut ocazii. Retin doar una buna a lui Nedelcu - pe final - care a dovedit iar ca poate ajunge un jucator mare. Si asta a intrat cumva cu noroc. Teixeira nu-i motoreta, nici Chipciu, nici lemn Tanase, locul lui este in centru iar pe stinga trebuie sa fie batut in cuie Tanase, acolo unde a dat mereu randament si s-a si aparat bine. Pe stinga mai e si Coman, chiar nu-l inteleg pe Dica. Doar daca nu merge Man il pui motoreta pe dreapta unde Benzar urca foarte bine si poate intra Morutan central. Daca trebuie fortat rezultatul atunci il bagi pe Jakolis si-l treci iar in mijloc in fata unui inchizator. Teixeira este de departe cel mai tehnic si experimentat jucator iar tu il ti pe post de motoreta la 36 de ani. Nu stiu ce sotroane fac la antrenamente dar sper ca toti pot vedea ca in meciuri nu se inteleg, nu exista trasee jucate, nu leaga trei pase decit pe loc fara sa avanseze. Nu merge, Dica trebuie sa plece cu tot staful altfel pierdem si acest campionat oricite matanii o sa faca Becali.

F31M (52 comentarii)  •  17 august 2018, 12:35

Noroc chior ca de obicei. Toata Romania fecesebista e la piciorele bizonului. Acelasi jucator de care radea aproximativ toata Romania football-istica profesionista cand a venit la Dimanu. Inclus la categoria "alte petarde" aduse de Dimanu gratis ..hahah huo Negoitza ca nu "investeste" cate doua meleoane in Alibeci rasfatati geniali manelisti din Romania. Domnule Geambasu, cu respect. Nu cumva va simtiti inclus in categoria celor cu musca pe caciula? Pai shade frumos? Macar neshte scuzitze acolo de impresie artistica lacrimogena. Nu stiu cum se face ca FCciobanu5B-ul tot alearga dupa asemenea petarde trecute pe la Dimanu libere de contract. Pe unele le prinde, pe altele nu.

california (172 comentarii)  •  17 august 2018, 13:16

calificare norocoasa, poate doar grohere si morutan o meritau; in niciun caz antrenorul dica scolit cu invataturile preacuviosului gigi si ale clarvazatorului stoica; desi altele erau datele problemei, "troica" fricoasa si opaca a inceput meciul cu acelasi atac care la split nu fusese in stare sa dirijeze niciun sut pe poarta pana la introducerea lui morutan; celor trei le este greu sa priceapa ca morutan, pe langa driblingul "personalizat", are viziunea de ansamblu a jocului, mai pe inteles, nu plange la mormant strain, iar coman poate avea oricand o tasnire care sa destabilizeze o aparare de haidamaci, ca alte calitati croatii nu aveau; cat priveste pe grohere, el saracul a trebuit sa stea la rand dupa alibec, tanase, acum probabil si dupa un "pufulete" oxidat; cu o conducere tehnica corespunzatoare, care sa stie sa selecteze jucatorii puternici si rapizi, dar in special cu simtul portii, aceeasi echipa ar putea mult mai mult.

Comentează