Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Săriţi, ne sufocă tinerii!

Federaţia plusează. Şi enervează. Până vom vedea pe cine, să vedem de ce

Permalink to Săriţi, ne sufocă tinerii!
luni, 6 august 2018, 9:47

Comitetul de Urgenţă al FRF a decis că din sezonul 2019-2020 echipele din Liga 1 vor fi obligate să alinieze în formula de start doi jucători sub 21 de ani. Iar minimum unul trebuie să fie pe teren în tot restul partidei. Până acum, regula prevedea prezenţa permanentă a unui singur jucător sub vârsta amintită. Acelaşi Comitet al FRF a mai hotărât ca în lotul de 25 al formaţiilor din prima ligă să existe măcar 8 fotbalişti formaţi la nivel naţional şi 2 la nivel de club.

Armistiţiul
Aţi observat că după 18 aprilie, data alegerilor la FRF, în fotbalul nostru s-a aşternut liniştea. Nu pacea, tăcerea sinonimă armistiţiului. Învingătorii şi-au sărbătorit triumful, după unii prea strident, învinşii şi-au înghiţit hapul înfrângerii şi, spre lauda lor, au acceptat rezultatul votului. Resentimentele au rămas neatinse de ambele părţi. Imediat după realegere, Răzvan Burleanu a susţinut câteva interviuri, apoi a mai avut câteva apariţii de serviciu, să le spunem. Nimic spectaculos, deci în ton cu personajul pe care îl cunoaştem.

Tăcerea învinsului
Învinsul, Ionuţ Lupescu, a ieşit complet din peisaj, prin tăcerea absolută transmiţându-ne parcă un mesaj. Deziluzie. Decepţie. Dezamăgire. Dezgust. Faţă de cine tot acest amalgam de sentimente ar fi interesant să aflăm. Faţă de cei care l-au convins (împins?) să candideze, fără să fi evaluat corect raportul de forţe? Faţă de lipsa de ecou a scurtei lui campanii în rândul masei votanţilor? Faţă de acea parte a presei care a găsit potrivit să joace cartea echidistanţei, refuzând să devină agent electoral?
Probabil câte ceva din toate. Lupescu este însă un om cerebral, obişnuit cu jocurile de putere. Aşa că sigur va găsi explicaţiile logice. Şi va merge mai departe. Înapoi la UEFA? S-ar contrazice vehement. În aşteptarea bătăliei (revanşei) de peste 3 ani şi jumătate, pe care să o pregătească aşa cum se cuvine? De ce nu, ar demonstra o consecvenţă demnă de un mandat prezidenţial.

Să ne amintim cum se zvârcoleau
Cu poziţia consolidată după câştigarea alegerilor şi pe baza succesului pe care l-a avut regula jucătorului sub 21 de ani, echipa lui Burleanu a dublat miza. Succes acum, dar ţineţi minte scandalul pe care l-a stârnit acum doi ani hotărârea FRF. Cum ţipau şi cum se zvârcoleau domnii patroni şi acţionari, şi finanţatori. Susţineau că li se încalcă dreptul de a fi capitalişti. De a decide pe cine transferă şi pe cine folosesc pe banii lor. Au invocat drepturile omului, în special dreptul la liberă circulaţie.
Vă amintiţi bănuiesc ce indignare dezinteresată se propaga dinspre impresari, ba chiar şi de la unii „analişti” TV. Care deplângeau abuzul. Discriminarea. Păi, cum puteau ei să mai aducă vagonete de jucători de 30 şi mulţi de ani dacă un fost ziarist ajuns acum consilierul lui Burleanu promova legea jucătorului sub 21 de ani? Vedeţi ce se întâmplă dacă în loc să conducă oamenii de fotbal îşi bagă nasul presarii?

Vechea placă
Am văzut. Au văzut şi patroni ca Gigi Becali care acum se felicită că îi are pe Moruţan, Man sau Coman în echipă. Acum creşte din nou presiunea. Promotorii regulii cu doi jucători sub 21 de ani susţin că însănătoşirea fotbalului românesc este posibilă prin promovarea elementului tânăr autohton. Fie şi prin metode coercitive, în cazul că viziunea conducătorilor cluburilor se limitează la comerţul cu marfă second hand. Ceilalţi, mai puţini decât înainte, au pus aceeaşi placă. Discriminare, reguli comuniste în societate capitalistă. Pe bune?

Lux marca Ilie Dumitrescu
De aceea cred că merită salutată fără rezerve poziţia lui Ilie Dumitrescu. Fostul internaţional, el însuşi un produs al curajului unor antrenori care i-au dat şansa odinioară să joace de la o vârstă fragedă, a susţinut că se putea coborî pragul vârstei tinerilor chiar sub acela de 21 de ani. Că la 21 de ani dacă nu eşti fotbalist format este cam târziu să mai ajungi. Vorbele lui Ilie Dumitrescu sună a blasfemie în biserica oamenilor de fotbal de rit vechi. Ori a pact suspect cu duşmanul, fiindcă el în mod natural a fost unul dintre susţinătorii lui Ionuţ Lupescu. Susţinător, nu luptător în tranşeele luptei de clasă. Îi ştiţi.
De fapt, nimic din toate astea. Ilie nu a fost cumpărat de Putere, nici anexat de Opoziţie. El îşi exercită dreptul de a gândi liber şi de a fi corect, ceea ce este un lux în lumea noastră. Aşa cum ştim, îi place luxul.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

Andrei F (698 comentarii)  •  6 august 2018, 22:20

Ham...Dar nu ati vrea domnule jurnalist ca regula tanarului de 21 de ani sa se aplice si la FRF ? Sau chiar la presa asta asa de meseriasa? La FRF si in presa sportiva totul este la modul ideal?!Apoi sunteti putin in ...afara jocului...FRF de fapt a invins o parte din patroni si a fost invinsa de altii...Va reamintesc : FRF a vrut sa limiteze si jucatorii straini din Liga 1!!! Ce sa vezi...asta FRF nu a putut!!!Asta nu era o reforma buna?Si mai sunt contradictii!!! Radoi nu era bun la Steaua dar vad ca este mana cereasca fix peste bunul national ,lotul de sub 21 de ani!!!Elementul din presa de la FRF este zeu pentru ce a facut in Liga 1 cu tanarul impus dar oare pe problema Daum cum este???Pentru ca va amintiti de Lupescu...Vedeti ca de Lupescu ati scris tot ce ati vrut,liber...De Burleanu insa sa va spun eu ce nu ati spus? Deci filiera Burleanu a fost respectata de presa...Atat de mult incat s-a uitat chiar si ce ati spus candva despre el negativ...

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  6 august 2018, 22:47

Ham, adica ham, ham? Sau hmm? Bag seama ca mereu va pute ceva, la orice articol, indiferent de numele autorului. De ce va faceti rau? Sunteti banuitor si atoatestiutor. Deci, ce rost are sa ne mai certati?

Flavius (2 comentarii)  •  6 august 2018, 22:48

Mama. Bravo, Andrei.

Flavius (1 comentarii)  •  6 august 2018, 22:49

Bravo Cristi voiam sa zic.

Unu oarecare (43 comentarii)  •  6 august 2018, 23:12

Articol bun, de data asta. geambasu asa cum e el, cu toate pacatele sale, pare mai corect si mai echidistant decat alde nea ovi si catelul sau Buzarin... chiar na asteptam sa scrie o data cineva despre aceasta regula noua, despre medaliile de la Canotaj, despre Miki Buzarnescu... dar Craciun ne baga pe gat un articol de nota zero, cu poza lui nea Gigi in prim plan...

itu52 (288 comentarii)  •  6 august 2018, 23:17

Ilie Dumitrescu nu este tranșant în idei, indiferent despre ce este vorba. Totdeauna își păstrează o variantă de rezervă și bâjbâie în explicații savante care cristalizează greu în lucruri demne de urmat. Aș putea zice că exprimă în teorie, cam cea ce a arătat când a vorbit în iarbă. Regula cu doi jucători sub 21 de ani este O.K, dar ar trebui federația să asigure jocuri majorității jucătorilor din loturile echipelor. Cândva se derula în paralel un campionat al tineret-rezervelor. Sunt cheltuieli suplimentare, dar ține în priză întregul lot. Aici s-ar putea forța obligativitatea de a avea 5 jucători sub 21 ani, iar 2 să fie sub 19. Zicem, lăsăm parul pentru alții.

Cris (99 comentarii)  •  6 august 2018, 23:18

Agent electoral poti fi direct sau indirect. Prin promovarea unor presupuse neregularitati ale lui Lupescu (presupuse, intrucat ulterior s a abandonat total subiectul, de unde, ad dedictio logica, nu cantareau prea mult adevar in ochii presei pt a urmarii subiectul), o parte a presei a devenit indirect, voluntar sau involuntar, indubitabil agentul electoral al lui Burleanu.

Catalin (5 comentarii)  •  6 august 2018, 23:19

Pare un pic cam mult sa obligi 2 jucatori under 21 la start. O fi bun dpdv al nationalei dar pt. cluburi nu prea ( suntem pe 29 in clasamentul UEFA, o sa fie sarbatoare daca o sa trecem de primul tur preliminar). Dar daca s-ar da posibilitatea cluburilor din L 1 sa opteze ori 2 jucatori under 21 titulari ori echipa II under 21 in esalon inferior ( minim L 3) ar fi mai bine pt. ideea promovarii tinerilor. Obligativitatea 8 jucatori formati in tara /2 formati de club este impusa de UEFA de mult si inca mai strict (8 formatiin tara /4 de club)

Andrei F (698 comentarii)  •  6 august 2018, 23:22

Curios...Sa va amintesc cum aceleasi lucruri- unele dintre ele...- va ,,puteau,,si dumneavoastra sau ziarului unde lucrati?Apoi sa va victimizati dumneavoastra cei din presa? Pai din ce zi sa va spun criticile servite altora in ziarul dumneavoastra sau chiar a dv.? Cum este sa dati lectii lui Buzarnescu si sa nu auziti pe cei cu ham,ham ca tot i- ati amintit ???Si sa stiti ca sunt om de inteles...spuneti o singura data ca nu vreti alta opinie si ati ,,scapat,,...sau puteti spune concret ce e gresit in spusele mele...

Marian Boeangiu (65 comentarii)  •  7 august 2018, 0:16

Cred ca regula cu 2 jucatori sub 21 de ani in primul 11 este foarte buna dar trebuie completata obligatoriu cu o calitate crescuta a antrenorilor . Asta poate insemna scolarizarea "pe bune " a unora din cei existenti, "recuperabilii" ca sa spun asa,adica cei cu o buna capacitate intelectuala si disponibilitate la efort intelectual sau promovarea de entuziasti cu idei, initiativa, proveniti din mediu academic. Viitorul in mod cert este al desteptilor. Numai ei pot face cu adevarat performanta adica sa castige competitii, sa faca scoala care sa produca urmasi cel putin de aceeasi valoare. Meseriasii facuti la locul de munca traiesc toata viata din "faze"fie ca sunt fotbalisti fie ca sunt antrenori. E reconfortant pentru mine sa-mi amintesc de faptul ca Varane a amanat raspunsul catre Real cu 6 luni pentru ca avea de dat bacu' sau de Caldara care prefera o carte buna in locul jocurilor pe calculator. De la noi apreciez discursurile lui Radoi, Iftime, Teja, Fortes, Mangia si mai sunt. Dar prea putini...

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  7 august 2018, 0:39

...sunt contra regulii cu jucator sub 21 de ani ...performanta nu se face asa ...unde vezi matale succes ?...pe cine au batut formatiile noastre ? tinerii sunt inconstanti ...fac un meci mai bun si trei proaste ...tinerii valorosi sunt extrem de putini care ar juca titulari indiferent de regula ... ...valoarea trebuie sa primeze ...si valoarea nu asteapta numarul anilor ...pe noi ne a batut Albania la European ...trebuie sa invatam sa batem tari ca Albania in meciuri oficiale zece meciuri din zece ...atunci putem vorbi de succes ...

constantin (241 comentarii)  •  7 august 2018, 0:40

1. Nu sunt fan Burleanu, eu am sperat să câştige Ionuţ Lupescu, dar în cazul de faţă Burleanu are dreptate. Şi Ilie Dumitrescu... Mai ales Ilie. Fără obligarea cluburilor de a avea jucători tineri în formula de start, dar şi pe parcursul jocului, echipa naţională nu are nicio şansă. Patronii nu au de ce să fie supăraţi, nu cred că această măsură le scade valoarea echipei, ce mari jucători străini sau români îşi permit? Atunci când jucători precum Hagi sau Popescu vor fi convinşi de patroni să-şi încheie carierele fotbalistice în România, da, putem discuta. Deşi, dacă stau bine să mă gândesc, nici atunci n-ar trebui să dispară această regulă. 2. Nu cred în echidistanţa editorialiştilor, indiferent de profilul ziarului. Nu cred că este posibil. Într-un ziar doar ştirea ar trebui să fie echidistantă, nu şi comentariul. Suntem pro sau contra, asta este starea naturală a omului. A, da, pot fi comentarii pro sau contra în acelaşi ziar, în funcţie de cum gândeşte fiecare, dar atât. Şi nu în proporţii egale. Este o utopie, părerea mea. Dar poate că greşesc, mă rog, nu sunt deţinătorul adevărului. Eu prefer editoriale pro sau contra, dar bine argumentate.

NebulaEXE (40 comentarii)  •  7 august 2018, 0:54

Buna seara. Articolul mi-a atras atentia. Ma rog, titlul articolului-opinie. Cum titlul era promitator, am intrat, dar e un dezastru. Imi cer scuze, dar am ferma convingere ca ori vreau si eu ce-ati fumat, ori e cazul sa renuntati la placerile bahnice. Armistitiul - cand, dupa vreo campanie si alegeri, s-au mai vazut oameni sa se comporte la fel?! Niciodata (formatez asa, fiindca sunteti tot la nivel de 2003 din punctul asta de vedere) Ilie Dumistrescu - o zice bine, dar referirea lui la tinerii jucatori extrem de talentati nu e nici macar tangentiala cu ceea ce doreste FRF. FRF isi doreste ca fotbalisti romani care n-au 'explodat' pana la acea varsta sa fie folositi in detrimentul unor stranieri tristi, dar mai ieftini, uneori cu un randament ceva mai bun, randament dat strict de experienta. Regula e proasta, insa, fiindca forteaza rebuturi, pana la urma. Niciun campionat mare nu a murit din cauza inflatiei de stranieri ieftini. Eventual, s-a dus nationala din cauza lipsei de educatie fotbalistica a tinerilor din propria pepiniera. intre 34 si 45 la suta dintre juniorii de la marile academii din franta, spania si anglia sunt de alta nationalitate. Cu toate astea, 'talentele' locale nu au murit. Belgia, care are un campionat modest, nu a murit fotbalistic, desi au inceput si ei sa mearga pe rebuturi ieftine si cu ceva experienta (chipciu, rotariu) in detrimentul tinerilor lor foarte talentati. Atunci cand au o minune in curte, o folosesc indiferent de reguli. Asa ca Dumitrescu se refera la un nonsens. Academia Hagi - toti ne plecam si ne crucim la minunea de la Ovidiu. Minune artificiala sustina, in primele ei faze, de bani publici (Chiajna, printre alti bani publici). In continuare, pentru ca fotbalul e considerat un joc 'fenoment social', Hagi beneficiaza de inlesniri de la bugetul de stat. Orice fel de ajutor intra aici. Ei, in conditiile astea, e cam impotriva naturii sa folosesti jucatori pe nepotisme (cazul Mladen, neptoul lui Popescu Gheorghe, un alt frant trimis pe relatii pe la mari cluburi; As Roma, in cazul de fata). Tot Hagi Gheorghe cere impozit pe profit la multinationale care sa fie destinat exclusiv academiilor private. Cum suna asta? Va e jena sa-l trageti de urechi pe omul care la peste 50 de ani inca nu e in stare sa lege trei cuvinte? Lui nu-i e jena de familie, prieteni, presa? E greu sa dai 50 de lei pe saptamana pentru niste cursuri? Tot despre Academia Viitorului Hagi, de cativa ani, prin relatii, trafic de influenta si alte combinatii urate, acolo se aduna cei mai buni 3-4 jucatori din top10 pe acelasi post. Asta e un cancer al fotbalului. In trecut, aia 3-4 erau rasfirati la echipe precum LPS Slatina, UTA, Sportul sau Dinamo. Acum sunt toti la Hagi. Problema e ca doar unul dintre aia 4 se dezvolta, ca doar unu joaca. Ceilalti trei vor ajunge vanzatori la mcdonalds sau zidari in Italia. Zvarcolitii - n-au niciun motiv. Da, ei reprezinta societati private, dar s-au afiliat la o federatie care, in baza unor reguli, decide legile jocului. Asa ca nici nu ar trebui mentionate zvarcolelile lor. Sunt liberi sa ramana cu srl-urile sau sa-urile si sa-si faca sifonarii.

Leo Strizu (3 comentarii)  •  7 august 2018, 1:28

"Presa a refuzat sa devina agent electoral" :))))))))) Cața ipocrizie, când voi ați stat ***:)))

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

di livio (158 comentarii)  •  7 august 2018, 1:30

da, am inteles...daca nu era presaru Vochin la FRF, Jiji nu-i avea pe Man, Morutan si Coman...da o sa ai probleme cu nea Ovi...nea Ovi era unu din aia unii ,,analisti" carora le putzea Burleanu...si din Ciurli Burli nu-l scotea...amu daca l-ai amintit pa presaru de la FRF, pomeneste-l si pa presaru de la GSP, nea Ovi pe numele lui...ca nea Ovi tzipa si se zvircolea mai abitir ca domnii patroni, actionari si finantatori...asa ca articolu asta cam pute a tifna de presar mi(ti)c burghez tranzitind matematic catre burjui...si ce rost are sa mai scrii daca te supara ca mai esti si certat din cind in cind

nica fără frica (138 comentarii)  •  7 august 2018, 2:42

Geambasule nu ai vrea ca regula de întinerire să se aplice și la voi în redacție? Nu de alta dar ne-am cam plictisit de majoritatea dintre voi!!! Numai can can uri și mai nimic despre sport!

motanul incaltat (455 comentarii)  •  7 august 2018, 3:23

Parerea mea---- o masura total gresita..... Nu trebuie sa-ti impuna Burleanu sa joci cu jucatori sub 21 de ani. Daca ei au valoare sigur joaca. Daca Burleanu a fost primul cu regula asta inseamna ca pe timpul comunismului nu exista. Logic nu???? Cu toate astea Balaci la 18 ani juca deja la nationala iar la Craiova a inceput pe la 16....N-am auzit sa fii fost mare comunist la vremea aia el sau parintii lui.Sau sa aibe PILE... Insa era o VALOARE.... Si nu putea sa fie tinut deoparte. Valorile trebuie sa iasa nu sa fie impuse prin pile sau alte reguli.... Ca un ex---capitanul parca al nationalei de tineret under 21 a fost transferat de la Inter in serie a 2-a pt 3 milioane de euro.... La ce preturi se vehiculeaza azi in fotbalul mare cu 3 milioane se transfera maseorul de rezerva..... O viitoare stea a fotbalului romanesc???? Eu as opta mai degraba pt. o rusine.....Un coleg de-al sau de la Nationala -Ianis_ a fost recumparat de tasu ca era vai de capul lui.....Cu asemenea tineret, declaratia lui Contra ca va reimprospata echipa mare cu 5-6 tineri pare de spitalul de nebuni. Ca si declaratia ca ne vom califica in deceniul douazeci-douazeci la vreun campionat fie el mondial sau european......

adrian (6 comentarii)  •  7 august 2018, 6:59

am scris tot aici și repet,poate-poate pricepe cineva:niciun campionat serios nu face asta! e o regulă absolut tâmpită! soluția normală este să obligi cluburile să aibă academii de tineret și să organizezi apoi o competiție la nivel național dedicată exclusiv lor,de unde cei mai talentați cu siguranță se vor impune(crede cineva că de pildă Moruțan n-ar fi promovat de la tineret în echipa mare dacă s-ar aplica acest model?;dealtfel,să fim serioși:majoritatea puștilor folosiți cu forța din cauza aberațiilot federației nu confirmă).o fi așa greu de înțeles? oare Franța care e campioană mondială sau Spania cum au făcut? Și încă ceva:îi blamăm pe patronii care se bagă peste antrenori și le dictează cu vine să joace,că,vezi-Doamne,imixtiunea nu-i normală! ok,așa și este! Doar că,atunci când practic FRF-ul încalcă exact același principiu,nu mai e nicio problemă! Hal de ziariști-moraliști,după cum bate vântul....Peste 3 ani,probabil burleanu va cere și explicit,cum să-i cheme pe cei 3-4-10 tineri sub 21 de la fiecare echipă în parte!

Alex (107 comentarii)  •  7 august 2018, 7:23

Buna ziua! Articol corect si argumentat! Il felicit pe Ilie Dumitrescu pentru argumentele pe care le-a prezentat, fata de acel coleg de-al dvs. care considera ca singura modalitate de a face ziaristica este "pe surse". Regula/regulile sunt asemenea unui tratament aplicat unui bolnav de cancer. Esenta este urmatoarea: ca sa susti varful, largesti baza. Da, motivezi acei oameni nevazuti care lucreaza cu copii si juniorii. 32 de jucatori cu varste de sub 21 ani, nu vor insanatosii fotbalul dar ii pot oferi o Speranta. Bravo, Andrei Vochin! Sunt cateva echipe care au academii de fotbal si se poate dezvolta si un sector de scouting pentru tineri! O zi faina SA avem!

aciduzzo (130 comentarii)  •  7 august 2018, 8:59

Regula asta under 21 nu trebuia sa fie norma juridica! Asta trebuia aplicata de conducatori, finantatori (!!!), antrenori, presedinti de cluburi si ce-or mai fi fost categoriile astea de personaje....( borfasi, bisnitari, imprumutatori!!!).....ca orice norma ar trebui sa contina ipoteza, dispozitie si sanctiune.....nu stiu care este sanctiunea in cazul in care n-ai doi sub 21 pe teren....ideea e ca daca nu dam totusi girul unor asemena idei si actiuni.....imaginati-va ce s-ar fi intamplat acum 40-50 de ani....am mai fi avut un Dobrin....Balaci.....Lita Dumitru......Gica Hagi...Ilie Dumitrescu....Dan Petrescu??.....ca sa nu mai vorbesc de toti copiii lui Lucescu fie de la Hunedoara fie de la Dinamo.....Mateut, Raducioiu, Lupescu, Lupu......pai eu l-am vazut prima data pe Ilie Dumitrecu la debutul pe Ghencea cand a inceput turul 88 in meci cu F C Brasov....scor 3-2 pentru Steaua si daca nu ma insel doua goluri le-a dat Ilie Dumitrescu.....ca la sfarsitul partidei lumea era contrariata si nu stia ce sa scoata din acel meci.....fie cele doua goluri date de Ilie, ca se intreba lumea cine e frate pustanul asta ca pana atunci nimeni nu auzise de el...fie sa bufneasca de nervi ca Steaua a incasat doua goluri si alea acasa de la Brasov, stiut fiind faptul ca in anii din urma ca sa ia doua goluri Steaua era necesar sa treaca 5, 6, 7 etape!! Regula e buna.....dati incredere tinerilor, aveti rabdare cu ei, incurajati-i...aratati-le ca doriti sa va bazati pe ei.....conducatori, antrenori si scouteri(!!!) si ce-oti mai fi...lasati vanzarile ca pe sclavi, admonestarile si chiar jignirile fie in particular sau si mai grav in public....lasati copiii astia sa arate ce stiu, ca unii dintre ei chiar stiu.....ma uitam la Morutan asta....stie cu mingea de te darama.....te pune jos din fenta de nici nu stii pe unde ti-a dat-o....AI GRIJA CIOBANE....NU-L STRICA ....SI TU SI DESTEPTUL ALA DE MEME....CARE LE STIE PE TOATE SI DE FAPT HABAR N-ARE DE FOTBAL.........AVETI GRIJA DE COPIII ASTIA!!!...Cat despre luxul lui Ilie Dumitrescu.....ham ham ....sau hm hm....prin Mexic s-apucase de pictura!!!.....Cristi....cand il mai prinzi prin studio la Digi...intreaba-l tu de tabla inmultirii cu 7.....sau cu 9.......s-ar putea sa ai surprize....MARI!! ....Ca Vochin ala ...cat o fi el de antipatic sau simpatic.....ca v-a fost coleg....si poate inca va este...nu stiu....ala nu e chiar atat de prost sa-si lase odrasla pe mana unui Ilie.....si asta din foarte multe motive....si nu numai dintr-acelea legate de nivelul intelectual!!

adi_stelistul (454 comentarii)  •  7 august 2018, 9:01

Ca principiu discriminarea pozitiva se aplica atunci cand subiectii ei au potential dar le-a lipsit sansa de a-l valorifica din motive independente de ei. Cum sunt locurile pentru candidatii rromi la facultatile de stat. Nu stiu daca e cazul fotbalistilor U21. E drept, nu stiu nici daca principiul acela trebuie aplicat obligatoriu - nu exista nicio obligatie legala in acest sens. Cred insa ca exista riscul ca in lipsa unei competitii reale nu prea e posibila cresterea valorica, perfectionarea. Jucatorii sub 21 de ani de la o echipa vor concura doar intre ei. Iar daca din 3-4, cati sunt, 2 se bat pe posturi cu "senatori de drept" la echipa, pentru ceilalti 2 ideea de competitie cu ei insisi si cu ceilalti dispare. Deci eu am niste rezerve in legatura cu regula. Inteleg si beneficiile (cresterea jucatorilor pentru loturile nationale) dar ma tem ca nu cumva rezultatul sa fie opus - se stie ca drumul spre iad e pavat cu bune intentii. E drept, recunosc, rezultatele aplicarii pana acum a masurii sunt bune. Ma intreb insa daca inafara celor cateva exemple spectaculoase de reusite nu exista o mare masa de dezamagiri. Si mai e ceva: sigur-sigur Morutan, Man, Coman, etc., au iesit la iveala ca urmare a aplicarii masurii? Nu cumva s-ar fi impus oricum? Pana s-a luat decizia acum 2 ani nu aveam jucatori sub 21 de ani care sa se impuna? Ilie Dumitrescu, daca tot ati adus vorba, n-a avut nevoie de regula asta. In sfarsit... Nu inteleg de ce nu se gandeste o reinfiintare a campionatului de tineret (pana si UEFA a facut o UCL pentru categoria aceea de varsta) si de ce nu se reface si echipa de juniori Luceafarul care sa fie inscrisa in liga a doua pentru a juca meciuri grele, cum facea Luceafarul in anii ' 70 - '80? Masurile acelea au dus la generatiile anilor '80-'90. Si au fost abandonate cu o voiosie greu de suportat.

Mario (1 comentarii)  •  7 august 2018, 9:35

Excelent articol. Si f buna ideea cu promovarea tinerilor. Din pacate nu vor putea promova altfel in Romania.... Din cauza ca sunt marginalizati de grupul veteranilor iar antrenorii nu prea au curaj sa riste. S a vazut ca au promovat si crescut multi jucatori noi cu regula asta. E de apreciat.

Eugen Radu (1 comentarii)  •  7 august 2018, 12:28

Excelent articol. Asa e normal sa crestem . Cu tineri . Numai ca as avea o nuantare : Daca ai in echipa un jucator crescut de tine ( de la juniori sau min 2 ani ) , gen Matan - Viitorul , sa fie considerat eligibil pt regula asta pana il vinzi - chiar daca are 23 ani. Pentru ca altfel o sa fie greu sa ajungi la un moment dat cu 4 jucatori de 22 ani in echipa de baza - sa zicem ca 2 isi castiga dreptul de titular dupa 3 ani de joc ( 18-21 ani) si dupa asta nu mai corespund . Ce s-ar intampla cu ei ? ii vinzi sau ii treci rezerve , ca sa promovezi alti 2 fotbalisti sub 21 ani ? Ca nu o sa plece toti precum Screciu la fix 21 ani. In rest , s-auzim de bine si sa promovam tinerii ! ... Si mult mai competititv pt ei ar fi campionat de tineret , cum era odata...

Liviu (5 comentarii)  •  7 august 2018, 13:28

Salut. Cristian, stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar vroiam sa te intreb ceva. Atunci cand un coleg de la redactie scrie un articol, stire, ceva, el verifica informatia? Sau doar o copiaza de pe alte site-uri " sa fie acolo". De exemplu, daca Becali zice ca a refuzat oferta de 11 milioane, el cere hartia oficiala cu oferta? Stiu ca in zilele noastre, mai ales in mediul online, totul tine de marketing, de modul cum atragi mai multi oameni pe site, dar am impresia ca ne indepartam de realitate. Pierdem oamenii care conteaza, adevaratii iubitori ai sportului, care vor sa vada stiri reale, nu doar zvonuri. Mergem usor, usor, spre cancan. Nu crezi ca ar fi mai bine sa facem o rubrica cu stiri neoficiale, neconfirmate sau zvonuri din popor?

adi_stelistul (454 comentarii)  •  7 august 2018, 14:17

@ Liviu Desi poate nu e cazul, imi permit sa iti spun ca nu ai inteles demersul jurnalistic al acelui articol. Stirea era "Becali spune ca a avut oferta" nu "Becali a avut oferta". In conditiile acestea chestia cu verificarea informatiei nu se mai impune. Si asa trebuie citita, pentru ca asa e stirea ("Becali spune ca..."). Daca tot ce "elucubreaza" Becali are rating, de ce n-ai face o stire din productiile lui? E nociv? Si fructele tratate in toate felurile sunt nocive, dar publicul le apreciaza, mari si frumoase, si le va alege in detrimentul celor netratate, mai mici si nu foarte aratoase. E la fel si cu stirile - tot marfa. Si mai e ceva: calul de dar nu se cauta in dinti. Cat timp accesul pe gsp e gratis... In sfarsit, ca o paranteza, sa nu-ti imaginezi ca un jurnalist cere documente. Intreaba daca sunt disponibile dar in functie de cat de credibila e sursa care-i da stirea o publica si fara acele documente.

Urod (270 comentarii)  •  7 august 2018, 14:37

Daca s-a asternut linistea dupa alegeri, foarte bine... Avem exact ceea ce meritam... Avem fotbalul masculin condus de cel feminin... Nu e bine...?!!!!... Ce mai vreti, sa-l umiliti pe Lupescu a doua oară...?!!!... Prost ar fi... Locul lui este la UEFA, ce sa caute un fotbalist presedinte la FRF...!!!!.. O sa avem cea mai buna nationala de fotbal feminin, nu este suficient?!!!..nu are rost sa-ti mai pui intrebari eronate, Lupescu nu face parte din peisaj si din cauza ca voi ziaristii nu ati fost ceea ce trebuie de aproape treizeci de ani... La urmatoarele alegeri, Burleanu va baga si al treilea jucator sub 21 de ani si gata, a rezolvat realegerea lui cu urale de la domnul de la Buzău... Ce zici, nu e bine Cristi...?!!!!

Relu (1 comentarii)  •  8 august 2018, 0:10

Eu nu sunt de acord cu aceasta regula. Daca as fi antrenor la o echipa profesionista nu as fi niciodată de acord sa mi se impună ceva in primul 11. Tin minte ca acum doua sezoane am auzit o declarație a unui antrenor din Liga 2-Foresta sau Oradea nu mai știu exact - care spunea ca este dezamăgit de jucătorii tineri din lotul echipei, profitand de avantajul acestei reguli. Concret la Liga 2 ti se impun doi jucători u21 si unul u19, iar antrenorul respectiv declara ca jucatori tineri din lot se pregatesc superficial, in schimb jucători chiar și de peste 30 ani se pregateau la antrenamente mult mai bine decât mai tinerii lor colegi, insa tinerii știau ca indiferent cum se pregătesc ei oricum o sa joace titulari pentru ca beneficiază de acea regula. Pana la urma ca antrenor tu trebuie sa faci o selecție a celor mai buni jucători si sa ii introduci pe teten pe cei care dau randament maxim indiferent ca respectivul jucător are 20 sau 30 de ani e roman, străin samd.

nica fara frica ! (138 comentarii)  •  8 august 2018, 1:39

*** !!!!....se vede asta de la o posta !!...niciun om *** n-are cum sa se bucure ca sef la federatie e unul care n-a jucat decat....fotbal cu nasturi !!!...daca nu s-au vrut la frf Lupescu , Chivu , Galca si altii care au castigat campionate si cupe Europene si l-au ales pe *** e jale mare !!!!....pentru asta suntem ultima tara din Europa pentru ca nu avem conducatori de calitate !!!!....o *** e prim ministru , un infractor ne conduce tara , iar care a fost de valoare precum Kovesi a fost mazilit !!!...vorba lui Brucan , suntem o tara de prosti !!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  8 august 2018, 8:01

Este protecționism de doi lei, să impună cluburilor cu cine să joace. E la fel ca impunerea unor rromi în facultăți (în detrimentul unor elevi mai pregătiți) pentru că pe propriul merit nu pot intra. Sau la fel că impunerea unui parlamentar de etnie slovacă - pentru că nu poate aduna un număr suficient de voturi în democrație, așa că i se dă. Ar trebui să susținem valoarea și concurența la echipele de club, nu măsuri protecționiste din anii 1960. De exemplu, la FCSB, ați prefera să nu mai aibă loc Texeira de unul tinerel, tatuat și cu silicoane în buze, care se împiedică de minge? Să intre cel mai bun la momentul respectiv, nu cine decide Burleanu și populiștii lui de centru stânga.

Comentează