Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Fotbal! Derby! Despre ce vorbim noi aici, domnule?

Pentru cei care cred că meciurile care merită cu adevărat sunt doar cele din Champions League şi Cupa Mondială

Permalink to Fotbal! Derby! Despre ce vorbim noi aici, domnule?
duminică, 29 iulie 2018, 11:12

Imperfecţiuni tehnice? Sigur. Greşeli tactice? Da, se întâmplă şi la casele cele mai mari ale fotbalului. Dar încărcătura Derby-ului rămâne aceeaşi. Oricând, oriunde, când lumea este în vacanţă la mare sau când plouă cu găleata. Încleştarea, voinţa, dorinţa. Bucuria de a fi parte a poveştii. Emoţia. Fotbalul este emoţie înainte de a fi tactică, tehnică, aşezare în teren.

Modestul Corbu poate fi egalul internaţionalului Benzar atunci când miza meciului apasă greu. Katsikas şi Mihai Popescu nu sunt pe hârtie egalii rivalilor Planici şi Bălaşa, dar acelaşi nemilos zeu Derby îi tratează ca pe nişte muritori de rând pe toţi. Şi da, dacă este să discutăm despre alegerile antrenorilor, surprizele nu au lipsit. Axente vârf de atac la Dinamo a fost propunerea lui Florin Bratu. Filip şi Ovidiu Popescu închizători la FCSB a replicat Nicolae Dică în lipsa lui Pintilii.

Întrebare de microbist amator. Cine trebuia să îl marcheze pe Gnohere la golul, foarte frumos, de 1-0? Şi încă una. Cum să faci tu, fundaş dreapta, stop pe piept ca să îi aşezi mingea lui Axente care înscrie pentru 1-1? Altfel, alt gol extraordinar.

Continuă întrebările. Cum să nu pui om la bară pe colţul scurt la cornerul bătut direct în gol de Florinel Coman? Penedo este victimă, nu gafeur!

De fapt, echipele sunt proiecţia oamenilor de pe bancă. FCSB străluceşte la posesie, este adepta jocului elaborat. Îl recunoaşteţi pe Dică? Dinamo se bazează pe ruperi de ritm, pe explozie. Îl şi vezi pe Bratu cum antrenează o fază cum a fost aceea de la golul de 2-2 al lui Nistor, când Hanca a pasat cu adevărat inteligent. Decisiv!

Golul de 3-2 al lui Florinel Coman premiază nu echipa mai bună din Derby, ci echipa mai bună pur şi simplu. Golul de 3-3 al lui Mihai Popescu este reîncarnarea peste timp a reuşitelor lui Dudu Georgescu. Derbyul trăieşte, alimentat de pasiunea pe care o descoperă cu bucurie copilul care merge prima oară pe un stadion. Chiar vi se pare puţin?

Comentarii (41)Adaugă comentariu

Lup (20 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:20

Un meci foarte-foarte slab, salvat de goluri.

Radu (54 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:25

Nu e derby,am jucat cu FC Fcsb! Cine sunteți vOI?

Andrei (222 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:26

@Geambasu, cum ti s-a parut Pintilii?

Dan (113 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:37

Stop pe piept face Benzar care e fundas dreapta . Ma rog era mai mult la Hagi , aici la Dica mai subtire . Ca si multi altii aici la Dica . Palarie prea mare pentru " du-te Dica " , e de un an si ceva la FCSB si nu se vede nimic , acum ca a ramas si fara cei doi mofturosi talentati si datatori de goluri in momente cheie o sa faca un ghiveci si mai aiuritor . Egalul din seara asta este rezultatul unui joc greu de catalogat al FCSB in fata celui mai slab Dinamo de dupa revolutie sau ce-o fi fost treaba aia . Ok trebuie sa vindem marfa dar hai sa nu prostim lumea , multe goluri nu inseamna in cazul asta altceva decat multe greseli care n-au ce cauta la acest nivel . Daca mai e vreun nivel in campionatul nostru .

corneliu (43 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:38

Dacă marea echipă fcsb nu a câștigat cu desculții de la Dinamo înseamnă că ne vom distra la meciurile din preliminariile EL ale minunatei formații slăvită de jurnaliștii sportivi talentați.

vAsile mIezu (2 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:40

fază lucrată la golul 1 al ...(nu, nu ***...) lui Gnohere, întâmplare la primul gol al lui M”bapi, reușitutz al doilea... noroc de rezultat că iar îl dădea geambașul (hi hi sunt foarte deștpt dar suctil..) cu minim 20 mileoane... A fost plăcută lupta jucătorilor dinamoviști, chiar dădătoare de speranțe... mai mult decât la cei făr” de mileuri...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihail (1 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:42

Nu-si are rostul pomenirea lui Dudu Georgescu aici....nu e un derby Steaua - Dinamo, ci FCSB - Dinamo. Nu amesteca, C Geambasu!

lestie (48 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:43

Steaua are nevoie de un antrenor care sa spuna ce trebuie facut la 1-0 si pe final, cand conduci cu 3-2. Nu se poate sa marchezi gol si apoi sa lasi initiativa de partea adversarului. Este, de asemenea, inadmisibil ca tu, patron, sa te bucuri ca echipa nu a castigat nici un meci in campionat, pretinzand ca te intereseaza doar Europa League.

cn (84 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:47

Multumesc pentru comparatia cu Dudu Georgescu, exact asa sarea si inscria! Eu, ca dinamovist, la momentele memorabile ale meciului astuia as mentiona si (1) iesirea din aparare a lui M Popescu la golul doi, si (2) cele doua suturi ale lui S Popovici, care mi-au adus aminte, daca tot suntem la comparatii nostalgice, de Dragnea si Custov.

radu (1 comentarii)  •  29 iulie 2018, 23:58

scor de maidan, meci de maidan, echipe de maidan(ezi).

BogDan (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 0:18

Dacă scoți și virgula de după "noi" ai să pari chiar cult în gură, gen nu agramat. Jurnaliști crescuți de Ioanițoaia, nu este ca și cum ne-ar mira...

Andi (5 comentarii)  •  30 iulie 2018, 0:22

Becali impusca te daca nici acum nu vezi ca n ai nici o sansa cu pacaliciul de Dica inseamna ca ori esti dus cu zaharelul ori esti prost! Hai Steaua !

Andrew (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 0:38

Becali ori esti prost ori esti dus cu zaharelul cu Dica antrenor te faci de rasu lumii mai bine ia ti alt pacalici !

Andrei F (698 comentarii)  •  30 iulie 2018, 0:47

Hategan si- a meritat numele dat de GSP.Buzarnescu are motive sa se declara nemultumita dupa acest articol....Nici dumneavoastra nu ati auzit nimic condamnabil...

Catană (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 1:44

Dinamo e Dinamo sunt impresionat de jocul lor si de egalul cat o victorie clar se putea mai mult dar avand in vedere transferuriile facute este ok si asa.

Sergiu C (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 1:54

Daca luăm în considerare că suntem abia la începutul sezonului și echipele nu sunt inca bine conturate putem spune că a fost o partida peste nivelului campionatului nostru,pe alocuri chiar cu momente de fotbal bun. Să nu uităm că fotbalul nostru este oglinda fidelă a societății în care trăim,o societate ambiguă un fel de ghiveci cu de toate din care uneori rezultă și anumite aspecte bune,repet....uneori. Am văzut în această seară așadar un fel de ghiveci fotbalistic și cu bune și cu rele dar per total până la urmă a rezultat un meci cu intensitate și cu ceva realizări notabile și de o parte și de alta cu 2-3 goluri realizate cu execuții chiar demne de toată lauda.Pana la urmă rezultatul pare echitabil și cred că mulțumește toată lumea,vezi și declarațiile din ambele tabere după încheierea partidei. Totuși nu pot să mă abțin și va rog să faceți un exercițiu de imaginație :oare ce s-ar fi întâmplat si care ar fi fost comentariile dacă Nistor făcea 4-3 la ultima faza?

florin (14 comentarii)  •  30 iulie 2018, 1:58

Bătrâne, ca ziarist care scrie și comentează despre fotbal, n-ai voie să fii și nici să pretinzi că ești "microbist amator". Derby-urile și articolele despre ele sunt despre emoții. Al tău mi provocat doar puțin dezgust, dar mi-a trecut la comparația cu Dudu Georgescu. Dinamo a jucat fotbal, Steaua mai puțin. Penedo n-a gafat la golul din corner, dar portarul cere om la bară, deci tot Penedo e primul de vină.

supervizor (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 4:13

Haţegan a oprit hoţeşte meciul la un fault asupra lui Tănase, pentru un egal la alibi, cum se spune. Bagă capul între umeri, fluieră ce e de fluierat, nu-ţi asuma decizii controversate că scandalul nu-ţi face bine. Să vedem dacă mai pupă vreun turneu final, Haţeganul, căci ce ţi-e scris în frunte ţi-e pus! În legătură cu problema ,,uite Steaua, nu e Steaua!'': echipa lui Becali e adevărata Steaua! Nici un dubiu! În legătură cu deciziile din justiţie aş întreba: Mai credeţi în justiţia română după sutele de procese câştigate împotriva statului român de cetăţenii români la CEDO? SUTE! Ca urmare, echipa ministerului nu e decât un palid surogat, proiect născut mort, care nu poate avansa în ligile superioare sau în competiţiile europene. Cine mai aşteaptă până în 2021 să intre ei, profesioniştii armatei - care nu sunt - în Liga I profesionistă de fotbal? Poate Becali, care le va cumpăra echipa ca să poată reface Steaua!

JFM (151 comentarii)  •  30 iulie 2018, 6:23

Dinamo vrea sa arate ca nu se mai multumeste cu putin in acest an desi pe patronul lor nu pare sa-l fi deranjat locul 7 de anul trecut. Becali cu toate pacatele lui il vezi macar ca incearca, pune niste bani la bataie, chit ca-i pune fara cap, dar macar incearca. A venit vremea investitiilor in tineri, cam gata cu tunurile speculative, "investesc in vedete gata formate de Hagi si-i vand de 4-5 ori mai scump". Nu ajungi nicaieri asa. Pana pe locul doi, nu mai sus.

Alex (107 comentarii)  •  30 iulie 2018, 8:20

Buna ziua! Din pacate fotbalul romanesc se afla in regres! In campionatul nostru o echipa modesta poate reusi lucruri frumoase daca este motivata si determinata! Sa ne amintim doua meciuri de anul trecut: Poli Iasi - CFR si Poli Iasi - FCSB! Multa lume vorbeste de calitatea antrenorilor de parca ei realizeaza pe teren gesturile tehnice sau pozitionarile tactice. CFR, FCSB, dar mai ales Craiova sunt super uzate, iar anul acesta nu stiu cum vor ajunge in play-off! Viitorul este o echipa care produce bine, fotbal in special, iar daca nu mai vinde ..... Concluzia este urmatoarea: Dinamo are mijloc puternic, CFR - echipa matura, FCSB - atac individual bun, Craiova - stanga echilibrata, Viitorul - omogena, Sepsi - straini dcisivi, Astra - ambitioasa, iar Poli Iasi si Botosani se vor lupta sigur pentru un loc in primele 6! Zi faina sa avem!

Fane (133 comentarii)  •  30 iulie 2018, 8:42

Cand te entuziasmezi din nimic,dai raspunsul bramburelii din toate domeniile societatii.Filozofelile teoretice nu se regasesc in practica.

ionescu (1 comentarii)  •  30 iulie 2018, 8:59

meciurile care merita cu adevarat nu sunt numai in liga campionilor si cm. mai sunt si in primera, serie a, premier, bundesliga. plus ca vine imediat liga asta a natiunilor (prima divizie indeosebi) care anunta multe dueluri pasionante, sper sa nu ne dezamageasca. spania si rfg cred ca au ceva de demonstrat, nu mai zic de italia si olanda. revansa angliei asupra croatiei. avem ce vedea.

a dica (129 comentarii)  •  30 iulie 2018, 9:02

O echipa cu jucatori cu personalitate are nevoie de un antrenor cu personalitate. Ceea ce Dica nu e...

stelian trandafirescu (2 comentarii)  •  30 iulie 2018, 9:58

jiji si-a facut rau xu mana lui afirmand cu ironie ca dinamo e un fel de echipa slovena ,de adunatura,ca nici nu se pune problema sa nu defileze pe arena nationala.bratu n-avea nevoie de pregatire psihologica pentru tinerii sai jucatyoti omul care le stie pe toate de la aducerea unor jucatori paba ka creionarea sistemului de joc pentru antrenorul mascarici si suita lui.pe mine nu m-a impresionat acestg derby de mare [upta ci doar acea scena care s-a declansat in spatiul tehnic al...albilor cum fugeau ca disperatii unul catre celalalt,se sarutau,faceau tumbe,urlau ca niste salbatici,scene de prost gust pe care nu le vezi la adevaratul fotbal profesionist.iar in loja oficiala unde jiji statea singur sarutandu-si si invartindu-si micul sir de margele de pe muntele a thos a aparut si tata puiu cu iconitele sale *** care o tine intruna ca nu mai facer pacate decand s-a educat la poarta alba,dar fatarnicia lui e prezenta mereu in spatiul public.a spus un om de fotbal serios si experimentat ca la fcsb exista resurse de a performa dar pana nu scapa de dica,cel care alearga mai mult pe tusa decat jucatorii lui,gesticuleaza,se lamenteaza si dupa vceia isi pune mainile in sold ca precupetii din piata sau tata leana de pe santul rural,istoria acestei echipe candva frumoasa se duce dracului.oierul este oarecum cinstit afirman mereu ce io vreau bani de la liga europeana.machedonul este machedon,euroii l-au inebunit,el arte in minte doar sa aduca jucatori de valoare indoielnica pt ca apoi sa-i vanda sa.... caslige ceva,

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Emilian (91 comentarii)  •  30 iulie 2018, 10:21

Meciul a fost frumos, articolul tau pe masura! As vrea totusi sa nu ne imbatam cu apa rece: nivelul tehnic si tactic este unul scazut, greseli cu duiumul. Remarcatii mei: Man si Filip de la fcsb, Penedo (in ciuda golului 2) , Popescu si Mahlangu de la Dinamo.

zorrozabal (151 comentarii)  •  30 iulie 2018, 10:57

Meciul nu a fost cine stie ce,diferenta facand-o "atmosfera"creata de tribunele mult mai populate decat intr-un meci obisnuit,de "galagia" mass media si bineinteles de galeria "cainilor rosii"!Nu inteleg de ce fcsb este considerata echipa mai buna!Din cauza "verdictelor" proclamate de finantatorul cel smecher, nelipsit zi de zi de la GIGI SPORT 1?Si a sumelor care au fost "spalate"prin transferuri?Pentru ca pe teren, s-a vazut cum in repriza a 2-a- cand Bratu a inteles sa consolideze apararea pe flancul stang- unde Salomao nu prea il ajuta pe Popovici-dintr-o data Man a revenit la valoarea reala-nu cea vehiculata de propaganda fcsb-ista!Iar Benzar, a devenit ceeace a fost dintodeauna,adica un bun mijlocas, dar un fundas dreapta "cu lipsuri"!Cum sunt-din pacate-cam toti fundasii laterali,de la noi sau de aiurea!Fara Pintilii la mijloc,fcsb este o echipa de pluton!De la Dinamo,mie personal,mi-a placut fundasul central Mihai Popescu- care are personalitate -Corbu si Mahlangu!Si il astept pe tanarul Sorescu!

cineva (35 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:00

dupa seceta de goluri din derbi-urile anterioare , v-ati entuziasmat datorita numarului de goluri . Din pacate 4 dintre ele sunt venite din gafe atat pe organizarea la faze fixe cat si pe organizare in dinamica jocului ,repet GAFE , CE NU AU FOST DETERMINATE DE VITEZA DEJOC SAU CHESTIUNI CONTROLATE ci pur si simplu lipsa de valoare si orientare in teren. Raspunsul nivelului de joc din liga 1 il gasim in echipa nationala care nu se mai califica nici macar in acest format diluat al cupei mondiale sau europene iar nivelul jocului e dat de nivelul conducatorilor si antrenorilor din fotbalul romanesc . Talente avem o gramada

pop iongoluri (29 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:21

La fel ca si tolo, si geambasu se dovedeste un suporter infocat al miticilor de la steaua si dinamo. In realitate, a fost un meci slab, cu cateva goluri de cascadorii rasului (vezi golul din corner sau cel la care mingea a sarit din pieptul unui fundas ca din gard. Meciul a scos in evidenta valoarea adevarata a fotbalulii de la noi, adica undeva aproape de zero absolut. In plus, golaniile din tribune au completat tristul peisaj al eternului (!) derby. Chiar asa, se pare ca nivelul incalificabil de slab la care a ajuns fotbalul romanesc este etern.

Cris (99 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:32

Primul gol al lui Coman nu a fost gol direct din corner, ci a fost o centrare deviata in gol de catre Penedo. Prin urmare, a fost, practic, mai degraba un autogol, decat un gol al lui Coman (cu atat mai putin direct din corner, caci daca mingea nu era atinsa de catre Penedo nu intra in poarta). Apoi, atat de bine a stralucit FCSB la posesie, ca a fost egala lui Dinamo (50 - 50 % a fost posesia in final). In rest, de acord cu articolul.

Cris (99 comentarii)  •  30 iulie 2018, 11:40

Ce procarie este asta cu lipsa entuziasmului cu privire la calitatea derbyului din cauza faptului ca golurile ar fi fost marcate si pe greselile adversarilor. Pai ati vazut finala CM? Si golurile din finala CM au fost marcate tot pe greseli ale adversarului. De altminteri, este de natura evidentei ca, in general, golurile se marcheaza pe greseala adversarului (daca adversarul ar juca fara greseala, atat fundasii, cat si portarul, provocata sau neprovocata, golul nu ar putea aparea).

itu52 (288 comentarii)  •  30 iulie 2018, 14:03

Deja marele spectacol începe să pălească, atmosfera încărcată cu dorința arzătoare de fotbal adevărat s-a stins. Am rămas cu cele șase trimiteri în poartă dintre care numai vreo două poți zice că au avut miez, restul întâmplare și hazard. Surpriza a fost Dinamo, a așezat mai bine mingea și a dat două goluri lucrate. Mahlangu împreună cu Nistor și pe alocuri Man au fost condimentele necesare unui preparat acceptabil. Se insistă mult pe Coman, însă îl contrazic pe marele analist Ilie Dumitrescu și socotesc că nu are clasă, fizic e prea rar să devină un pur sânge, iar dacă dă peste fundași cu experiență devine anonim. Ieri a adunat suficienți aburi să treacă la hibernare. Cantitativ acceptăm ideea că ieri fotbalul a fost la el acasă: goluri, ocazii, șuturi, dăruire și dorință, mai ales în tribune. Calitativ, restanță, să așteptăm sesiunea de toamnă târzie, undeva în etapele returului din Noiembrie, la reeditare.

Dan (113 comentarii)  •  30 iulie 2018, 17:56

Pai domnu' Geambasu astept si io o bere ca paremi-se dupa sesizarea mea fundasul central a devenit dreapta . Chiar daca asa pe muteste . Multumesc anticipat .

Comentează