Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Chin, Kenin

Acum ne putem permite un zâmbet. Terminăm și noi obosiți meciurile Simonei. Ne dor toate. Mușchi, articulații, capul. La fel ca ea simțim cum ne înțeapă ba coapsa dreaptă, ba aia stângă. Dar știam că a fi suporterul Simonei nu […]

...

Celelalte

Tabloul WTA afişează 6 românce în prima sută mondială. Încă. Suntem în compania selectă a naţiunilor de tradiţie ale tenisului. Cehia, Statele Unite, Rusia, Germania, Spania. La ce disciplină ne mai putem lăuda cu aşa ceva? Întrebarea o punem cu […]

...

Sfârșit de coșmar, început de speranță

Prudentă, Simona ne avertiza că urmează un meci greu. Eurosport a inserat o porțiune de interviu cu numărul 1 WTA chiar în debutul meciului cu Kaia Kanepi, când românca tocmai câștigase un game pe serviciul adversarei. Dar Simona anticipase corect, […]

...

Despărţirea de Andy

Retragerea unui mare sportiv se poate consuma în mai multe feluri. În triumf sau în uitare vecină cu indiferenţa. În tristeţe apăsătoare, cuplată cu emoţie grea. Cunoscând personajul, a lui Andy Murray nu avea cum să fie altfel decât tristă […]

...

Oh, merde!

Pe Patrick Ekeng l-au mai ucis indolenţa, nepăsarea, suficienţa, plictiseala şi sictirul pe care unii dintre ai noştri le afişează ca pe nişte medalii. Tuturor acestora li se adaugă şi rasismul, da. Şi, apropo, acelea nu sunt medalii. Sunt tinichelele […]

...

Nebunul și discriminatul

Deşi s-a făcut de râs la Cupa Mondială, Germania ne propune două personaje-cheie zilele acestea. Julian Nagelsmann şi Mesut Ozil

Permalink to Nebunul și discriminatul
joi, 26 iulie 2018, 5:31

Conform criteriilor fotbalului contemporan, Julian Nagelsmann trebuie internat de urgenţă la nebuni. Nu înainte de a i se fi pus şi cămaşa de forţă, pentru că este un tip periculos pentru societate. Pentru semeni. În schimb, Mesut Ozil merită o medalie. Pentru demnitate, pentru spiritul civic. Angela Merkel şi Recep Erdogan stau deja la coadă cu decoraţiile în mâini.

Întrebarea

Cine este, dom’le, Julian Nagelsmann ăsta pe care vreţi să-l băgaţi în ospiciu? Păi, simplu. Un tip care a jucat fotbal doar un pic mai mult decât mine şi decât tine, cititorule. Din cauza unor accidentări repetate la genunchi, Julian a fost obligat să se retragă din activitatea competiţională pe când avea doar 19 ani şi evoluase numai la tineretul lui Munchen 1860 şi Augsburg. După ce s-a lăsat de fotbal, tânărul a urmat cursuri de business şi de ştiinţă a sportului, apoi a revenit la Augsburg, unde s-a apucat de antrenorat. În momentul de faţă, o pregăteşte pe Hoffenheim, una dintre revelaţii în Bundesliga. La 31 de ani de-abia împliniţi, Nagelsmann este unul dintre cei mai promiţători antrenori germani. Şi foarte la modă.

Declaraţia

Bine, bine, veţi spune, dar toate astea nu sunt motive de internare. Dimpotrivă. Sigur că nu, până mai ieri omul nu se transformase în pacient. Ofertat de Real Madrid, pe bune, verificat!, Nagelsmann a refuzat politicos, apoi a produs următoarea declaraţie.

„Cine şi-ar închide telefonul dacă te caută Madridul? Nu există FC Univers şi nici club mai mare ca Real. Oferta a venit însă prea devreme. Am 31 de ani, o poziţie confortabilă şi familiei i-ar fi fost greu să se mute acum. Voi mai avea ocazia să ajung la un club de top în cazul în care cariera va evolua rezonabil. Problema societaţii noastre e tendinţa de maximizare. Să fii mai ţipător ca vecinul, să ai cea mai tare maşină, cel mai gras cont în bancă, cea mai mare casă. Eu nu mă încadrez aici”.

Agentul provocator

Înţelegeţi de ce gluma că antrenorul lui Hoffenheim ar trebui internat la nebuni. Există din fericire astfel de oameni. Încă mai există, înainte să ne smintim cu toţii. Pentru lumea fotbalului Nagelsmann este un eretic. Religia interesului material care domneşte în fotbal nu are nevoie de indivizi care sfidează Evanghelia cash-ului. În lumea care alege banul şi numai banul invocând familia, Nagelsmann este un agent provocator. Un anarhist, un terorist.

El, în schimb, aduce în discuţie familia tocmai pentru a justifica de ce rămâne la Hoffenheim. La un club mic, într-un univers ordonat, liniştit şi străin de excese. Julian Nagelsmann îşi permite luxul să observe şi să înţeleagă că nu contul în bancă şi maşina cea mai tare sunt cele mai importante lucruri în viaţă. Ha! Ha, ha, ha! Spune-i asta lui Reghe. Lui Oli, lui Şumi. Şi hai să ridicăm niţel ştacheta. Spune-i asta lui Capello, lui Lippi, lui Eriksson. Sau lui Jurgen Klopp, conaţionalul lui Nagelsmann.

Iar observaţia cu „tendinţa de maximizare” a societăţii contemporane probabil că ar merita un simpozion la care să participe filosofi, sociologi şi antropologi.

Cel care merită medalie

La Mesut Ozil lucrurile sunt mai simple. El face pe discriminatul, iar doamna cancelar Merkel, ea însăşi o multiplă campioană a corectitudinii politice, se prinde în horă. Şi ne recomandă să fim respectuoşi cu supărarea stimatului fotbalist care s-a retras de la naţionala Germaniei. Jawohl! Chipurile persecutat de opinia publică şi de presă din cauză că s-a fotografiat cu preşedintele turc Erdogan, Ozil se declară dezgustat şi mâhnit peste limita suportabilului. Jucătorul lui Arsenal îşi interpretează rolul de discriminat cu ceva mai mult talent şi sigur cu mai multă pasiune decât a făcut-o pentru cvadrupla campioană mondială în Rusia.

Ce zice „Haaretz”

Are el ceva contestatari, dar majoritatea germanilor, dresaţi de 70 de ani să se culpabilizeze, îi cântă în strună. Şi când colo, cine strică povestea ţesută cu atâta trudă? Cine compromite apropiata decernare a medaliei? Fix un cotidian din Israel. „Haaretz” titrează sub semnătura editorialistuluilui Uzi Dann: „Decizia lui Ozil de a părăsi naţionala Germaniei este o victorie pentru rasiştii din lumea întreagă”.

Aha! Deci s-ar putea să fie taman pe dos decât îşi închipuiau Mesut şi adepţii lui. Şi nu e o medalie, ci o tinchea legată de piciorul fotbalistului. Piciorul de bază sau cel de urcat în Merţan? Că doar n-o avea vreun Opel ca Nagelsmann.

Comentarii (49)Adaugă comentariu

JFM (79 comentarii)  •  26 iulie 2018, 17:47

Dintre toti antrenorii eu il prefer pe Klopp. Are cate putin din toti. Geniu, carisma, un pic de nebunie, mult tact, simpatic, comunicator samd O avea si defecte, poate i le-au gasit cei apropiati lui dar din ceea ce trece prin sticla i-am gasit doar calitati, deh, poate si subiectivismul e de vina.

ovidiu_3003 (624 comentarii)  •  26 iulie 2018, 18:36

...daca e sa ridicam stacheta pentru antrenori romani ...trebuie sa i spunem asta lui Mircea Lucescu cel mai oportunist dintre toti ...omul este in limba dupa bani ...

Politm4ever (1 comentarii)  •  26 iulie 2018, 19:05

Foarte bun articol.Respect.

Danut Munteanu (15 comentarii)  •  26 iulie 2018, 19:06

Mesut Ozil e un jucător de origine TURCA, din naționala Germaniei, care evolueaza la Arsenal, in Anglia. Cui ii pasa de părerea unui obscur ziar - Haaretz, de sorginte israeliana ?

Filbert (62 comentarii)  •  26 iulie 2018, 20:32

Ttitlul publicatiei israeliene sugereaza ca articolul il sprijina pe Ozil, termenul de 'rasist' care e in antiteza cu fotbalistul turco-aleman, nu este unul pozitiv in nici o limba. Cit despre Mesut, el s-a retras din fotbalul de mare performanta cu citiva ani inainte sa se retraga din nationala...El foloseste acest pui de scandal doar ca sa plece ca *** din Mannschaft.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Florian Geyer (3 comentarii)  •  26 iulie 2018, 20:58

Dintre toti, doar @Filbert a sesizat bine. Ha'aretz sprijina gestul lui Özil, e de partea lui. Deci medalia inventata de geambas ii este sigura turcului. Turc, nici macar 1% german. Desi a crescut aici. A refuzat sa cante Imnul tarii pt care a imbracat tricoul " cu mandrie". Se pare ca Efendi e si bigot. Din partea mea sa ii dea toate medaliile din lume. Nu au nici o valoare, sunt mincinoase. Cat despre Klopp, geambasu habar nu are ce om este. Nu a plecat nici el de la prima strigare, a pornit si el de jos , din 2. BL, a fost un fotbalist mediocru, dar mare sufletist, s-a copt ca antrenor in BL si a vrut sa progreseze, a plecat abia la vreo 48 de ani, nu stiu exact. Nu stiu ce e in mintea geambasului uneori...

corneliu (33 comentarii)  •  26 iulie 2018, 21:13

E la modă să țipi că ești discriminat. Dacă ești negru, musulman, lgtb-ist ai n-ai valoare tu ești discriminat. "Neamțul" nu mai merge nici la Arsenal, s-a plictisit!

bogdan (9 comentarii)  •  26 iulie 2018, 21:40

Cu respect, comparatia cu dl. Klopp in sensul ca si el ca si Lippi, etc are fi un itinerant captivat de bani si glorie spre deosebite de Nagelsmann este complet eronata. Klopp nu are 31 de ani ci 50 deci este perfect normal sa fie deja la un club mare de tot, de fapt si Nagelsmann tot acolo bate pe termen lung, cu bun simtul sau de a nu sari peste etape. Si Klopp a inceput tot de jos, a stat 7 ani la Mainz si 7 ani la Dortmund iar acum este de 3 ani la Liverpool unde are toate sansele sa stea tot 7 sau poate ceva mai mult, dupa care a declarat ca este f posibil sa se retraga pt ca nu se vede antrenind pe la pensie... deci profilul si etapele parcurse sunt extreme de asemanatoare diferenta este de virsta, experienta si, ca rezultat, stadiul in cariera in acest moment...

Florian Geyer (3 comentarii)  •  26 iulie 2018, 21:58

PS: Germania s-a facut de ras spune geambasu... repede sariti voi cu expresii din astea... bine ca au rupt altii norii, mai ales ai nostri flacai. Cand tu esti praf si pulbere geambasule, lasa pe altii, care de bine de rau, au 4 titluri mondiale. In buzunarul de la ceas. In care baga ioanitoaia cititorii. Uita-te in ograda ta si a lui ioanitoaia. Ca in oglinda nu cred ca va puteti uita.

?????? (130 comentarii)  •  26 iulie 2018, 21:58

Opinați că Edward Iordănescu ar fi putut solicita și acțiuni în cadrul clubului CFR Cluj ,în contul clauzei de despăgubire ?

?????? (130 comentarii)  •  26 iulie 2018, 22:02

Reformulare. Opinați că Edward Iordănescu ar fi putut solicita și acțiuni la clubul CFR Cluj ,în contul clauzei de reziliere ?

?????? (130 comentarii)  •  26 iulie 2018, 22:07

Pițurcă parcă a mai avut un contract cu o clauză de reziliere foarte mare, cu FCU Craiova lui Mititelu , până să fie exclusă din campionat ?

?????? (130 comentarii)  •  26 iulie 2018, 22:33

Dintre manele parcă domnul Iuliu Mureșan prefera, "Cenușăreasa" ?

?????? (130 comentarii)  •  26 iulie 2018, 22:46

Varianta cu "doar pe interes" parcă o aprecia dumnealui ?

?? (1 comentarii)  •  26 iulie 2018, 22:47

Nagelsmann a semnat deja cu Leipzig incepand de sezonul viitor. Poate si acesta a fost un motiv pentru a refuza Real.

asdd (2 comentarii)  •  26 iulie 2018, 23:19

Sa recapitulam putin: - Ozil e un singur jucator din 23 chemati la CM. (restul ce au facut ?) - A jucat 2 meci din 3. - A fost chemat de Low la nationala desi avusese scandalul deja si stia ca este iesit din forma. - dupa mondial au iesit la atac presedintele federatiei Bierhoff si Rummennige atacandu-l pe Ozil ca si cum el ar fi pierdut calificarea. - Lui Low i s-a prelungit contractul dupa CM fara niciun comentariu asemanator pentru dzastrul de la CM. - nici un alt jucator (ex neuer sau muller Werner sau boateng) nu a fost criticat pentru prestatia de la mondial ...nu stiu cum vedeti voi dar eu vad un pic de discriminare sau daca nu, s-a gasit un tap ispasitor

nica fără frica (95 comentarii)  •  27 iulie 2018, 0:00

În sfârșit după multă așteptare citesc și un articol bun scris de Geambasu. La mai multe pentru că poți!

Filbert (62 comentarii)  •  27 iulie 2018, 0:34

Asta e culmea cenzurii...'printesa bosumflata' e limbaj intolerant....:))))))

Che Guevara (112 comentarii)  •  27 iulie 2018, 0:49

1. Numai cine nu traieste in Occident nu intelege ca sunt multe, foarte multe lucruri in viata asta mai importante decat banii. Banii sunt importanti atunci cand nu ii ai. Iar cum toti imbogatitii romanii au fost saraci lipiti in tinerete, acum au devenit avari de teama de a nu veni din nou o zi cand vor ajunge iar acolo de unde au plecat. Este valabil pentru 99,99% dintre romanii cu conturi grase in banca. Ion Ratiu a fost opusul acestui tip parvenit. A fost un boier in sensul bun al cuvantului si societatea romaneasca s-a speriat de el pentru ca putea sa aduca in Romania acest gen de civilizatie. Ar fi putut sa ne transforme pe toti in getlemens si atunci cum mai parvenea cineva de genul Gigi Becali, Ion Tiriac sau Mircea Lucescu? 2. In Occident rasismul nu este intotdeauna un lucru rau. In Romania fug toti de acest concept ca de SIDA. Dar exista partide occidentale care se declara imporiva strainilor, impotriva emigrantilor de orice provenienta si unele din ele castiga alegerile. Care e problema? Atat timp cat acest lucru este recunoscut si asumat din start stii de cine sa te feresti daca te deranjeaza aceasta idee. E mai grav atunci cand ai de a face cu ipocriti de tip PSD care sar in sus cand vine vora de rasism dar lanseaza pe piata lozinci gen "Mandru ca sunt roman" sau "Iohannis nu e bun ca nu e ortodox". 3. Mesut Ozil este cel mai slab mijlocas german al tuturor timpurilor. Nu stiu ce cauta la Arsenal si nici cum i-a pacalit pe englezi sa il aduca acolo. Dati-mi un meci bun facut de Ozil in toata cariera si imi retrag cuvintele. Iar in afirmatiile mele nu are importanta provenienta acestui jucator. Eu il consider neamt si gata.

constantin (199 comentarii)  •  27 iulie 2018, 2:53

Am citit articolul domnului Geambaşu după ce am venit de la serviciu. N-am înţeles finalul şi am evitat să comentez. Sunt cam obosit, mi-am zis, il citesc după un somn bun. L-am recitit, tot nu înţeleg. Cum l-a compromis Uzi Dann pe Mesut Ozil? Eu am înţeles că i-a luat apărarea.... Un fotbalist turc este apărat de un ziarist din Israel, în condiţiile în care ştim că relaţiile turco-israeliene sunt sub nivelul mării. Asta era ştirea, părerea mea. Iar relaţiile turco-israeliene sunt foarte proaste din cauza ipocriziei turcilor: plâng pe umărul palestinienilor în timp ce rămân insensibili la problema kurzilor. Ei văd paiul din ochiul altora... Şi ca să preîntâmpin comentarii gen: şi israelienii de ce sunt insensibili la problema palestinienilor?, o să fac un scurt comentariu pe această temă. În anul 1948, pe teritoriul vechiului Israel, ONU înfiinţează două state: Palestina şi Israel. Evreii au fost de acord, dar nu şi arabii... Au spus că evreii trebuie aruncaţi în mare şi au început războiul, iar Israelul s-a prezentat pe câmpul de luptă... Trebuia să se apere. Războiul nu s-a terminat iar Israelul, invocând dreptul la apărare, a ocupat mai multe teritorii din Siria, Palestina, Egipt...teritorii pe care le-a considerat vitale pentru apărarea sa. Aşa-i la război. Israelul a încercat să negocieze pacea, dar nu a avut cu cine, pentru că arabii nu vor să recunoască Israelul. Iar Bibi este mai radical decât înaintaşii săi: nu mai negociază ceva până când arabii nu vor recunoaşte dreptul evreilor de a avea un stat. Recunoaştere reciprocă! Mi se pare rezonabil. Cum să negociez cu unii care cred că evreii trebuie aruncaţi în mare?, se întreabă Bibi. Şi nu-i corect? De ce nu-şi retrag evreii armatele pe teritoriul Israelului din 1948? Pentru că nu s-a încheiat pacea. Reamintesc faptul că pacea după Marele Război din Europa s-a încheiat cu armatele învingătorilor la Berlin. De ce în Orientul Mijlociu ar fi altfel? Mai ales că, aşa cum spuneam, în 1948 Israelul a recunoscut Palestina. Nu intru mai adânc în istorie...pentru că atunci ar trebui să spun că palestinienii ar trebui să aibă statutul ungurilor din România... Arabii au ajuns pe teritoriul Israelului pe la anul şase sute şi ... după Christos...aşa cum ungurii au ajuns în Transilvania prin anii nouă sute şi ... tot după Christos. Arabii, ca şi ungurii, spun că atunci când au ajuns ei acolo nu mai era picior de băştinaş. Hai, bre... Să-i întrebăm şi pe Cruciaţi? Mă opresc aici. Deci, cum spuneam, un ziarist evreu apără un fotbalist turc, în condiţiile în care Turcia, plângând pe umărul palestinienilor, face un mare deserviciu Israelului. Cum să critice Turcia Israelul? În timp ce Israelul a recunoscut Palestina în 1948, Turcia nu a recunoscut niciodată dreptul poporului kurd de a avea o ţară. Iar Israelul va recunoaşte încă o dată Palestina, dar atunci când arabii vor recunoaşte şi ei Israelul. Recunoaştere reciprocă, asta-i condiţia israeliană. Vi se pare că cer prea mult? P.S Teritoriul vechiului Israel a fost ocupat de arabi tot aşa cum Transilvania a fost ocupată de unguri timp de o mie de ani. Să nu uitaţi asta atunci când priviţi spre Orientul Mijlociu.

motanul incaltat (306 comentarii)  •  27 iulie 2018, 4:37

Chiar ar fi ascultat Sergio Ramos indicatiile venite de la un neamt de 31 de ani???? Eu zic ca a facut foarte bine.....Mesut Ozil nu e Razvan Rat -a avut decenta sa se retraga cind a simtit ca nu mai poate la nivel de campion mondial----motivele puteau sa fie chiar si un vatman de tramvai supersonic din Bavaria....Am impresia ca ai dat-o in bara cu articolul asta.... Ai inteles ceva politicaly -corect si nu e bine.....

Canadianul (4 comentarii)  •  27 iulie 2018, 5:56

De multe ori nu am putut fi de accord cu tine doar ca esti din Bucuresti si pt. Tine alta echipa nu exista doar Dinamo sau din nou fcsb ( de unde iei o suma frumusica din banii lui begAli ) dar ...dar ...sincer din adincul sufletului acest articol merita nota 10 ..Bravo ..si iti doresc succes in continuare .. Un CFR ist dezorientat pe moment din westul Canadei !!!

Canadianul (4 comentarii)  •  27 iulie 2018, 5:57

De multe ori nu am putut fi de accord cu tine doar ca esti din Bucuresti si pt. Tine alta echipa nu exista doar Dinamo sau din nou fcsb ( de unde iei o suma frumusica din banii lui begAli ) dar ...dar ...sincer din adincul sufletului acest articol merita nota 10 ..Bravo ..si iti doresc succes in continuare .. Un CFR ist dezorientat pe moment din westul Canadei !!!Te rog sa nu scri nimic pro sau contra demiterii lui Edward ...lasa ca speculatiile pe seama lui Diji Tv. Mersi !!!

Anti rasist (1 comentarii)  •  27 iulie 2018, 6:12

Ești rasist, xenofob și antisemit, stimabile. E bine ca ai semnat totuși, ca sa știe lumea cine ești, inițial am crezut ca e o anonima, atât de criminal e discursul. Dar na, ce poți sa ceri...

Durden (235 comentarii)  •  27 iulie 2018, 8:10

@geambasu Imi explici si mie care era legatura cu klopp? De cand e el bolnav dupa bani? Ps: nu mai dramatiza atata cu obsesia asta pt bani. Sau macar recunoaste ca nu are legatura cu sportul. Sunt convins ca multi colegi ai dvs ar pleca la un tabloid pe un salariu triplu

cata (5 comentarii)  •  27 iulie 2018, 8:36

nu stiu daca trecerea lui Klopp pe lista e corecta. omul a refuzat totusi manchester united inainte de a semna cu liverpool. united care e unul dintre cele mai bogate cluburi din lume

firi (1 comentarii)  •  27 iulie 2018, 8:41

Taman evreii vorbesc de rasism...L O L

VaterCourage (1 comentarii)  •  27 iulie 2018, 9:34

Am vazut aici o parere cum ca dupa descalificarea rusinoasa de la Mondial doar Ozil a fost criticat de Bierhoff pentru prestatia slaba. Nu e chiar asa. Ca sa facem o imagine completa. O luna inainte de Mondial Gundogan impreuna cu Ozil si-au facut o poza cu Erdogan. Dupa ce lumea a reactionat la acea poza Gundogan a iesit si a dat explicatii, Ozil a preferat sa taca chiar daca toata lumea l-a sfatuit sa n-o faca pentru ca ar fi fost mai bine pentru starea de spirit pe perioada mondialului. Si pentru asta a fost criticat Ozil de Bierhoff si nu pentru joc. Pentru faptul ca nu a clarificat lucrurile atunci cand a trebuit. Ca si o parere personala: ce face Ozil acum e o mizerie. Ok, nu spune nimeni ca nu exista discriminare in Germania si asta e foarte grav. Dar sa spui ca te simti discriminat si in acelasi timp sa-i faci campanie lui Erdogran, un dictator, un sef de stat care incalca drepturile omului aproape la fiecare pas, un instigator la violenta, un om care discrimineaza "oficial"(vezi cazul curzilor) e ipocrizie.

Ilie (53 comentarii)  •  27 iulie 2018, 9:54

'majoritatea germanilor, dresaţi de 70 de ani să se culpabilizeze' - prostia asta (rafinat rasista, recunosc) de unde ai scos-o ?!

?????? (130 comentarii)  •  27 iulie 2018, 10:09

Cum considerați că ar putea proceda cluburile, în cazurile vânzărilor drepturilor de joc ale sportivilor, între cluburi, dacă sportivul nu ar dori să semneze decât pe perioade scurte de timp cu clubul care este interesat de dreptul de joc al unui sportiv ?

aciduzzo (117 comentarii)  •  27 iulie 2018, 11:54

Atitudine de bun simt si realista! Unde te duci tu la 31 de ani sa te impui in fata unor hiene ca Ramos, Benzema sau Cazemiro.....Baiatul a stiut sa pareze frumos oferta...dar eu sa fiu sincer n-as avea o problema cu felul in care a refuzat Nagelsmann oferta....problema nu e la el in aceasta situatie...eu nu inteleg iarasi....sub nicio forma.....oricate eforturi as face....ce are in cap Perez asta uneori??...Problema aici e.....pai cui faci tu oferta maestre Perez sa preia acest colos care se cheama Real Madrid?? Cui?? ...Ai luat-o razna, nu esti in toate mintile?? Tu esti presedinte serois, responsabil cu simtul realitatii sau esti o zdrenghea care faci si tu niste propuneri asa....de dragu de a le face ca sa mai bifezi ceva acolo la index....hai domle ca i s-a mai propus unuia sa ia banca Realului!!! Pai asta e presedinte??...Lasand la o parte magaria impardonabila pe care ai facut-o in timpul mondialului cand ai furat ( asta e cuvantul corect) antrenorul nationalei in plin mondial!! Pentru asta nu te-as fi iertat in veci! Cat despre Ozil.....aici trebuie sa fiu de acord cu Che Guevara.....baiatul asta s-a nascut talent si atat!! Joaca numai cand are el chef si asta se intampla foarte rar....ba e defazat...ba are nu stiu ce deficiente in pregatirea fizica...ba e blazat....ba n-are pofta si nu e motivat...aportul lui la echipa este mai mult unul de figuratie de cele mai multe ori....nu-l vad sub nicio forma in galeria marilor mijlocasi ai Germaniei......MATHAUS.....BREHME.....HASSLER.....BALAK ( care intre noi fie vorba era nitel mai mult de jumatate din Mathaus!!)......BASTIAN......si chiar nu inteleg de ce este o victorie pentru rasisti decizia lui Ozil de a se retrage din nationala! Care e legatura eu nu inteleg!

Luciann (26 comentarii)  •  27 iulie 2018, 14:55

Ozil nu mai joaca nimic de ani buni! Numai pase laterale de 5m da! Nu tu sut, nu tu dribling, nu tu centrare, nimic, zero barat!!!

victor L (203 comentarii)  •  27 iulie 2018, 19:31

Pentru prima parte a articolului, cea despre Julian Nagelsmann, nota 10. Pentru cea despre Mesut Ozil, 2 (doi). Evewntual o rescrieti, caci e confuza.

Marco (12 comentarii)  •  27 iulie 2018, 19:35

@aciduzzo: multe sunt de neînțeles de la Geambaşu. Ca spre exemplu de unde a adunat el informația conform căreia Nagelsmann a(r fi) fost ofertat de Real Madrid. Când eşti cancanul gazetăriei sportive, îl eşti până la capăt! Bun de învelit peştele zicea doar ăla despre care Geambaşu zicea că are zâmbet de portar de la Birkenaü

di livio (124 comentarii)  •  27 iulie 2018, 23:22

intelegem de ce gluma ca Julian asta ar trebui internat?...am inteles mai greu da am inteles, ma-ntelegi?...ca juma da articol numa asta ai tipat...trebuia internat la nebuni, camasa de forta, tip periculos, de bagat la ospiciu, motive de internare, pacient, iar internat la nebuni, eretic, agent provocator, anarhist si chiar terorist, doamne apara si pazeste...apu cum mama supararii sa nu intelegem gluma?...ne-ai explicat-o foarte pe larg...am uitat Evanghelia cash-ului, Ozil fiind evanghelistu din Mertan...asta-i lumea, unii primesc cash si altii pui congelati

sundance kid (148 comentarii)  •  28 iulie 2018, 1:58

Ba tu locuiesti in kibbutz !

sundance kid (148 comentarii)  •  28 iulie 2018, 3:06

Ce nume frumos ! Imi aduce aminte de Ciolos .La ei nu ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

vio (16 comentarii)  •  28 iulie 2018, 8:58

Gresiti, d-le Geambasu, nu exista nici o majoritate de germani "dresati"(vedeti, eu folosesc acest cuvânt între ghilimele, exact cum si dumneavoastra ar trebui sa faceti, pentru se refera la oameni si nu la animale) care sa-i "cânte-n struna" lui Özil. Dimpotriva, atitudinea lui este privita cu destula scârba de oamenii obisnuiti(printre care traiesc si eu si cu care discut destul de des pe teme fotbalistice si nu numai). Mai mult, Özil este perceput ca unul dintre motivele esntiale care au adus esecul la mondiale a nationalei Germaniei (alaturi de Gündogan ). Atitudinea celor doi a provocat multe discutii în anturajul echipei, fara legatura cu fotbalul. Mai in formati-va!

Alex (101 comentarii)  •  28 iulie 2018, 17:09

Buna ziua! Julian Nagelsmann ăsta, Jos Palaria! Ozil din punct de vedere sportiv este foarte slab! Nu inteleg ce cauta la Arsenal, iar la nationala Germaniei a jucat pentru ca era cu ceva fantezie in plus fata de altii! Ozil a facut un gest politic mascat pe care ca orice las nu si-l asuma! Mesajul a fost pentru o parte a comunitatii turce din Germania si Anglia! ....deci si impostor! O zi faina sa avem!

Cristi (14 comentarii)  •  28 iulie 2018, 19:31

Nagelsmann conduce privat Jaguar. Si a semnat cu Leipzig din 2019.

Comentează