Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Adevăraţii oameni de fotbal

Au apărut la Antena 3. Cui nu i-a plăcut spectacolul să fie sănătos! Dar putea să nu îţi placă?

Permalink to Adevăraţii oameni de fotbal
marți, 17 aprilie 2018, 7:44

Campania electorală pentru şefia Federaţiei Române de Fotbal a ajuns la final. Aşa cum au propus principalii candidaţi, tema centrală au fost discuţiile pe proiecte fotbalistice. În ultimele zile, preşedintele în funcţie s-a dedicat aritmeticii şi a socotit câte articole defăimătoare la adresa lui a publicat Gazeta Sporturilor în cei 4 ani de mandat. Nişte sute, nu mai ţin minte exact. Senzaţia noastră este că totuşi au fost mai multe decât susţine domnul preşedinte. Softul o fi de vină, mai ales că articolele în care erau remarcate şi lucrurile bune făcute de adminstraţia Burleanu au dispărut cu totul din exerciţiul contabil.

Socotitorul
Fără nicio ironie, aşteptam o abordare mai calmă a lui Răzvan Burleanu. Încontrarea asta împotriva acelei părţi a presei care nu i-a cântat în strună mi se pare neproductivă. Şi detest să pun pe masă teoria străveche potrivit căreia nimeni nu a câştigat un război cu presa, fiindcă mi se pare o legendă care face deservicii presei înseşi. Dar a înţelege că principalii tăi adversari nu sunt nişte ziarişti care te critică, ci alte forţe, cu adevărat periculoase şi determinante, este o problemă de stabilire a priorităţilor.

Nu ştiu dacă a fost sfătuit sau a acţionat din instinct propriu, dar şirul dezvăluirilor de pe blogul lui Burleanu nu a avut nici pe departe aşteptatul efect devastator asupra lui Ionuţ Lupescu. Dimpotrivă, a săpat credibilitatea denunţătorului şi a cimentat-o pe aceea a acuzatului, în jurul căruia oamenii de fotbal au făcut zid. Aici se vede că Burleanu şi echipa chiar nu sunt oameni de fotbal. În cazul de faţă asta a acţionat ca un dezavantaj.

Acasă la A3
În replică, Ionuţ Lupescu a mers la Antena 3 pentru câteva ore de campanie electorală desfăşurate în direct, la oră de maximă audienţă. Nimic anormal aici. Un post privat de televiziune, simpatizant consacrat şi constant al PSD, dedică programul de seară candidatului susţinut de Liviu Dragnea şi de Gabriela Pandele Firea. Pragmatic, Lupescu s-a dus să-şi susţină candidatura acolo unde ştia că va fi susţinut necondiţionat. Nimic mai firesc. Iar emisiunea lui Mihai Gâdea nu a înşelat aşteptările. Nici pe ale candidatului opoziţiei, nici pe cele ale telespectatorilor fideli ai Antenei 3.

Lacrimi, confuzii, efuziuni sentimentale
Odele au fost transmise în direct din studio, live de la Cluj cu Neluţu Sabău şi Gică Popescu şi, tot live, prin Skype, din Anglia, cu Alex Ferguson. Sir Alex, antrenorul legendar al lui Manchester United. Toată lumea a vorbit cu patos şi cu aleasă simţire despre propăşirea fotbalului românesc care va veni negreşit odată cu schimbarea lui Burleanu. Pe Dorinel Munteanu l-au podidit lacrimile, nu mai ştiu cu precizie dacă înainte sau după ce a invocat prezenţa lui Dumnezeu la alegeri. Ciprian Marica a denunţat impostura federală şi a părut un bătrân sfătos într-o carapace de dandy. Bătrân cu adevărat, Mircea Lucescu a evocat amintiri de la „Mexico ’72” (!?) şi vizitele cu fotbaliştii în marile muzee ale lumii, acţiuni de la care se eschiva Ioan Andone. Ioan Andone a confirmat vesel, apoi a fost pus să povestească despre obscenităţile strigate lui Valentin Ceauşescu la un Steaua-Dinamo din ’89.

Vin roşu pentru Sir Alex!
Mai departe. Sabău a fost întrebat dacă a jucat cu Ionuţ Lupescu, Răducioiu i-a mulţumit lui nea Mircea pentru palma pedagogică din semifinala cu Anderlecht, iar sir Alex, care intrase în direct dintr-o încăpere cu faianţă pe pereţi (o baie?, o bucătărie?, o distilerie?), a lăudat spiritul organizatoric şi ştiinţa de fotbal a lui Ionuţ Lupescu, ceea ce este perfect adevărat, doar că pregeta să iasă din transmisiunea în direct, deşi Mihai Gâdea şi-a luat de vreo două ori la revedere şi preciza că îi pune o ultimă întrebare. I love huge, sir Alex, vino în România să îţi dea Ionuţ să bei vin roşu, l-a îndemnat amfiotrionul înainte să taie legătura. Fondul muzical a completat fericit festivismul atent dozat al emisiunii în care candidatul însuşi a fost probabil cel mai discret personaj.

Zâmbiţi? Mai bine nu. A fost emisiunea ideală pentru ce îşi doreau Ionuţ Lupescu şi cei care îl susţin. Ode ceauşisto-comuniste? Doar în mintea unora dintre noi. Pentru cei mai mulţi a fost o lecţie despre patriotism şi despre dragoste de fotbal.

Muzica! Şi mâna la piept, în dreptul inimii, dragi microbişti!

Comentarii (73)Adaugă comentariu

Cristi (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:05

Cristi, nu e bine sa fi 100% sarcastic. Mai putina subtilitate nu ar strica ca sa existe o limita intre o reactie de uimire si propaganda.

Nu Conteaza (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:14

Asa cum am mai spus, nea Mircea, Il Luce, inventatorul tuturor fotbalistilor buni, a ajuns senil! El nu mai poate antrena, pentru ca mintea e deja spre final! A fi batran nu inseamna a fi intelept, doar bolnav! Si, asa cum era normal, intre Burleanu si Lupescu nu e nicio diferenta, deci presa, care se pricepe cel mai bine la fotbal, vezi Vochin si toti ex-ziaristii de la Gazeta din FRF, il vrea pe Burleanu la conducere! Sa iasa nene Burleanu, ca este cel care arata cu adevarat unde e fotbalul romanesc! La coada budei! Antena 3 este Fox News-ul Romaniei, niste lingai interesati! Apropo, nea Mircea, ce se mai aude de 14 Nentori, sau 16 Nentori sau cati Nentori erau mai, ca am uitat, azi pe 17!??

Nica fără frică (138 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:14

Geambașule cei 5 din poză se pricep la fotbal spre deosebire de habarnistul de burleanu și nu degeaba au peste 400 de meciuri adunate la națională!!! burleanu nu e bun nici măcar pt o federația de fotbal cu...... nasturi!!!!

Vilcu (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:15

Ce mai tura-vura, ciuma roșie!

Murariu Marinel (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:18

Nu prea cred ca o sa faca el mare lucru.. trebuie sa aiba grija de prea multi prieteni sa le dea de papa ca sa mai aiba timp si de adevaratul fotbal.. aceasta e parerea mea.. ar fi o realizare mare sa pastreze macar actualul selectioner.. dar sa vedem.. sa fim optimisti.. sa credem in promisiuni ca doar asta facem de cand ne stim, asta e calitatea care ne tine in viata.. bafta!

Dan T (46 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:24

Emisiune patriotica, inaltatoare, de politrucii si asazisii kaizeri, in realitate niste caraghiosi care s-au dus sa refaca atmosfera emisiunilor de pe vremea lui Ceausescu, atat cat erau ele permise.

Mircea (120 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:25

Christ !! :( daca asta-i patriotism si dragoste de fotbal, se duce lumea la caini... Geambasu a fost sarcastic, altfel nu-mi pot explica

nefertem (15 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:28

Gata, campania s-a terminat. Vom scapa de Burleanu (nu-l apar, alt netot), se-ntorc "oamenii de fotbal" pe acordurile unei hore de Teleorman. Caracatita isi intinde tentaculele peste tot. Toti astia mai tineri si cu ceva in cap vor pleca din tara, daca n-au facut-o deja, si-o sa ramaneti voi, presa aservita, pensionarii si asistatii social, sa ridicati ode Ciumei Rosii. Pana cand vom fi dati afara din Europa cu sut in fund si nu vor mai avea astia de unde sa se imprumute. Prin Ungaria spre Venezuela, here we come. Felicitari pentru campanie, ati castigat.

Sextus (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:28

Singura generatie de aur a fotbalului romanesc a fost Steaua 1986... Punct... Nu am vazut pe nimeni din echipa aia sa il sustina pe alde Lupeste, o sluga a mafiotului Sandu... Astia din poza, niste figuri triste...

Liviu (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:37

Tot respectul meu. Bravo, Cristian Geambasu! Foarte bine scris articolul.

Marian (8 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:41

O fotografie plina de someri :)

sundance kid (150 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:43

Din cite imi amintesc eu cele mai mari ode ceuasisto-comuniste erau aduse de Dumitru Graur imediat cum i se dadea legatura . Din cultura Caramitru era cel mai cunoscut . Un mare poet. Ambii acum sunt democrati convinsi .

Florin (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:45

Votați-l pe ,, mini fotbal " !!! A dus fotbalul românesc acolo de unde a venit el, la MINI.

pawn (106 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:47

"hei, hei, hermannstadt!" :)) dar stati asa, ca asta nu e tot: sa vedeti ode cand or sa ia cupa romaniei :)

psihologie (8 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:52

Lui gica popescu i s-a intamplat ca in CONTELE DE MONTE CRISTO: A fost arestat in noaptea dinaintea nuntii (ma rog alegerilor) ; pt partea a2-a ce ziceti daca tov. gradu burleanu ar pati la fel la banketu din aceasta seara de la Rin Hotel - putin probabil la cei ce fac jocurile. Oricum LUPESCU , om de fotbal e cu 10 capete peste specialistul in fotbal cu nasturi si sper sa-l zdrobeasca maine pe secu lui bazeku

ion (4 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:52

Asta cu mana la piept in dreptul iminii e alta traznaie a lui Burleanu. De vreo 100 de ani fotbalistii nostri au ascultat intotdeauna imnul cu mainile pe langa corp, ca toate nationalele europene (exceptii:Ucraina si Croatia, tari aparute dupa 1990i) Burleanu a zis da-o incolo de traditie ascultam si noi imnul ca Brazilia, Mexic, etc Atat l-a dus mintea. Mare patriot,nimic de zis

cismas (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:53

Mircea Lucescu a evocat amintiri de la „Mexico ’72” ce a fost in Mexico '72 ? ca nu mai tin minte...

sundance kid (150 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:53

Era sa uit !! Singurul comentator care nu aducea oda partidului muncitoresc era Cristian Topescu . Nu numai atit dar si -a permis in suedia sa le ceara tovarasilor sa lase fotbalistii mari sa plece in strainatate . Imediat ce a facut asta l-au mazilit .

sundance kid (150 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:54

cismas A fost unul dintre cei mai buni in Mexic .

vasco (267 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 20:57

Campanie electorala?Pentru a convinge pe cine?Nu telespectatorii voteaza!Oricum e pe baza de jocuri de culise si oricum fotbalul romanesc este si va ramane falimentar.

gerula (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:02

Cititi ceea ce a scris Tudor Chirila. Este adevarat si dezamagitor, frustrant si enervant. *** ordinare, mereu offtopic....Ii simtim zilnic in trafic, in super markerturi, in concedii , in spitale, in scoli, in Primarii, etc ,etc... Chiar nu vi s-a luat de ei, de smechereasca lor vrajeala, de interesele lor, de ignoranta dusa pana la nesimtire ? Daddy & coomp ne-a arestat prezentul si condamnat viitorul !!

dice (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:04

Da, durere, e mare durere si la UEFA. Daca n-ai ochi sa vezi ca se profileaza o alta caracatita nu mai ai ochi sa vezi nimic. Seara de trista amintire. Nu inteleg de ce n-au putut veni Sandu, Giovani, Kassai. Nu inteleg de ce n-a venit Dragomir. Unde-o fi fost Raducioiu? Ce baiat, ce minte sclipitoare... Sa fi fost ca in vremurile bune.... Ca poza e buna, ce sa zic, dar e ca in vorba aia: din fata liceu, din spate muzeu, in spate fiind cei de la lansare. M-a uns pe suflet ce-ai scris. Daca mai aveam dubii acum le-am inlaturat. Ca sa nu ne strigam amarul prin piata mai bine ramane Burleanu.

Bogdan (8 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:15

Adevaratul program al lui lupescu.......psd !!!

f111 (4 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:28

Mda ,cel mai bun e Burleanu ,am avut performante maxime ,inteleg aluzia fina !Baaaa ,nu v-ati saturat de ce a fost, adica 0 ? Ba ,ca sa fim intelesi ,intre Burleanu si un caine lup ,daca as putea sa votez ,as vota cainele lup ! Ar avea cel putin aceleasi rezultate ! Vreau mai mult ,nu zic neaparat Lupescu ,de fapt imi place mai mult Puscas ,ba ,dar tot ala ? Imparte Vochin cascavalul cu voi ?Ia hai mai bine sa faceti un articol sa vedem maretele realizari din mandat ! Auzi ,a impartit tricouri si mingi ,jmekerie maxima ,ma ,mai trebuia ciocolata si era tacamu complet !

marius (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:30

Pana cand *** PSD nu va avea mai mult de 1% din voturi...nimic nu se va schimba in tara asta

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:31

It's a common mistake ... dar odele ... nu au fost inventate de Ceausescu, ci de greci ...:)) 'Oda este o specie a poeziei lirice, alcătuită din strofe cu aceeași formă și cu aceeași structură metrică, în care se exprimă elogiul, entuziasmul sau admirația față de persoane, de fapte eroice, idealuri etc' ... morala ... oda nu este o chestie comunista! Odele fata de Ceausescu si PCR, erau fortate, impuse ... 'odele' ... cum le denumiti d-voastra ... fata de Lupescu ... sunt rezultate din ... liberul arbitru, si exprimarea libera a unor persoane! Deci ... haideti sa nu ... scoatem in afara democratiei si legalitatii ... odele ... atata timp cat ele nu sunt impuse impotriva liberului arbitru ... chiar daca personal ... nu reprezinta forma lirica favorita a mea ...:)) In apararea Antenei 3 ... care inteleg ca face obiectul ironiilor d-voastra ... in acest context ... ei au sustinut intodeauna ... 'Generatia de Aur' din fotbalul romanesc ... si pe Gica Popescu la alegerile trecute ... nu este nimic surprinzator ... ca il sustin si de aceasta data pe candidatul 'Generatiei de Aur' ... in detrimentul fostului consilier a lui Traian Basescu, promovat in functie de la Autoritatea Electorala Permanenta (A.E.P.). Dintr-o scapare ... probabil ... sediul GSP ... nu a facut parte din 'confiscarea extinsa' a lui Kovesi ... deci inteleg si lipsa d-voastra de ... beligerananta ... fata de Statul Paralel ... dar ca sa va puneti d-voastra in pielea unor victime ale Statului Paralel ... nu se cade. De altfel ... nu cred ca toata mass-media trebuie sa fie pro-Coldea si pro-Kovesi ... si sa adopte ... motto-ul #rezist 'Punem catusele inainte, stabilim vinovatia dupa ... puscarie' ... sunt pareri si pareri ...:)) Daca ironiile d-voastra ... vizeaza si pe cei 5 din poza ... chiar daca sunt dinamovisti ... ei chiar reprezinta ... oameni adevrati de fotbal ... din 3 generatii diferite ... + 1 SIR ... Din punctul meu de vedere ... este mai bine sa te sutina un SIR decat un SRI ... dar e pararea mea! Si pentru Boss-ul d-voastra ... deaspnea ... puteti sa-i transmiteti ... ca este mai bine sa te sprijine politicul decat ... servicile secrete! Din simplul motiv ca politicul este legitimat de vot si colaboreaza efectiv cu toate federatile ... pe cand servicile secrete nu sunt ... si au cu totul alta ... treaba! Sigur ... d-voastra ... fiind ultra-deontologi ... si ultra-democrati ... cu boala pe libertatea si drepturile oamenilor, chiar si cele fundamentale ... si inmici declarati ai odelor ... puteti sa va rezbunati ... si prezentati o poza cu Burleanu, Vassaras, Daum, Kovesi, Basescu ... si sa-l luati in videocall pe Coldea ... si nu am avea ce sa va reprosam ... dpdv ... deontologic ...:)) Sigur mi-ar place sa discutam si despre realizarile lui Burleanu .. .ca si Presedinte in ultimii 4 ani ... dar vad ca acest subiect nu prezinta mare interes pentru presa romanesca ... la fel ca si odele ... pacat ... cred ca fotbalu romanesc a crescut foarte mult in Epoca lui Mini-Fotbal ... chiar nu inteleg de ce Burleanu ... nu doreste sa ... exploateze acest subiect ... si se tine de tot felul de expozee ... artistice, literale ... dar si grafice ... am vazut ... despre contra-candidat! ...:)) Si atunci ... re ramane sa alegem ... intre ... Oda si Parodie! ...:))

apoca (7 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:35

Sir Alex in circul asta tragi-comic e ceva ... s-ar lua premii la Cannes si ursi de aur cu emisiunea asta :))))

Voina (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:37

În momentul când gsp va scoate din titlurile articolelor postate cu litere de-o șchioapă, cuvintele manipularii (acestea sunt acum pe pagina gsp-ului) : "ASALT, SURPRIZĂ, DEZBINARE, ***, SCUIPA PE CLUB, IRONII, ANALIZA LA SÂNGE, VA FI UN INFERN, ATACAT, OMUL DE ÎNCREDERE, etc., etc", atunci vă ve-ți deosebi de antena 3, gâdea&company, rtv. Pana atunci nici o diferență, tot can can-uri!!!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Andrei (222 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:38

Pragmatic vorbind, Burleanu nu poate fi invins altfel. Nu in Romania de azi. Tu ramai cu sarcasmul, ei cu metodele lor. Ce se alege de fotbal? Vom vedea. Ce s-a ales de presa stim deja si nu ma refer la ce incrimineaza Burleanu, dar uite si la Lupescu, favoritul lui Ioanitoaia. Lupescu nu-l mai citeste pe Tolontan fiindca Tolontan nu mai scrie despre sport. Nici eu nu o mai fac, ca sa fiu sincer. Curajos insa, Lupescu. Nu se poate sa nu stie faptul ca cel mai scurt drum catre statutul de persona non grata e sa te iei direct de elemente importante din media. Au ei apoi grija sa faca din tine o cruciada personala si sa iti demonstreze cine e mai tare. Cam asa s-a intamplat cu Prodanca. Personaje mult mai grobiene si mai vulgare sunt promovate constant in ziar (apropo de ode comuniste), insa fiindca distinsa doamna a injurat jurnalisti, brusc media s-a imbracat in blana lupului moralist. Poate o pateste si Lupescu daca o tine tot asa.

Vioreatza (2 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:44

Daca Lupescu si amicii au dragoste de fotbal si se pricep ,sa se dedice fotbalului, sa-i lase pe cei ce se pricep la management sa facă management, pe cei care se pricep la circ sa facă circ , samd.....

constantin (241 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:45

Antena 3 a făcut un lucru formidabil: şi-a asumat susţinerea unui candidat. În România, o dată pentru todeauna, trebuie spulberat mitul ziaristului independent. Aşa ceva nu există...şi asta-i normalitatea... O să deviez puţin de la subiect, doar aparent, dar sper ca domnul Geambaşu să publice această postare. Am fost dezamăgit de postările unor iubitori ai fotbalului, pe diverse bloguri, care înfierau atitudinea Antenei 3, ode ceauşisto-comuniste... Nu erau ode ceauşisto-comuniste, ci asumarea unei alegeri. Aşa face un ziarist corect. În Franţa, FRANŢA!, ziariştii de la Le Monde sunt de stânga iar cei de al Le Figaro sunt conservatori. Nu sunt echidistanţi! Nu există echidistanţă în această lume. Doar Dumnezeu poate fi echidistant, dacă o exista. În România postdecembristă, nu-mi explic de ce, toţi sclifoţiţii vor ziarişti independenţi. O utopie! În America, AMERICA!, Fox News Tv ţine cu republicanii şi nu face din asta un secret. În România, marele ziarist Ovidiu Ioaniţoaia nu face un secret din faptul că este fan U Craiova şi Napoli... Respect! Chiar dacă nu sunt fan Craiova îl citesc cu plăcere. Marii titani ai presei din România, Ion Cristoiu şi CTP, nu au fost niciodată echidistanţi. Cristoiu l-a înjurat pe Ion Iliescu din 1990 până în 1996...astăzi, CTP-ul este un susţinător al haştagrezist... Oamenii şi-au asumat nişte opţiuni. Şi acum nucleara: ziaristul şi poetul Mihai Eminescu nu a fost NICIODATĂ echidistant... Ca ziarist, M.Eminescu a scris la ziarul Timpul, publicaţia conservatorilor, a boierilor, pe înţelesul tuturor... Un fel de Dreptatea, ziarul ţărăniştilor de după 1990... Ziaristul Eminescu a crezut sincer în viitorul agrar al României şi i-a înjurat din toate poziţiile pe liberali, burghezii, pentru că doreau industrializarea. M. Eminescu, fiu de arendaş, dacă nu va spus proful de Română... M.Eminescu nu a fost echidistant nici ca poet, nu a scris nici măcar o poezie despre soarta cruntă a ţăranului român... El crescuse în casa arendaşului. Profesorul de Română nu va spus nici asta, pun pariu... A scris Împărat şi proletar, mi-ar putea reproşa cineva... Da, însă nu soarta proletarului o plângea Eminescu, ci lovea în angajatorul său, burghezul...liberalul, cel care dorea industrializarea României. Şi mai lovea în Rege, cel pe care îl dujmănea sincer. Apropo, după obţinerea independenţei României şi proclamarea regatului, Eminescu scria în Timpul: O altă poreclă dată României. Eminescu nu a minţit pe nimeni, chiar dacă a greşit, părerea mea. A fost o epocă în care oamenii au fost sinceri, chiar dacă viitorul i-a contrazis. Eminescu nu putea să scrie Noi vrem pământ, a făcut-o Coşbuc, fiul de ţăran... Cum am spus, Eminescu era fiul arendaşului. Despre ce v-am scris mai sus? Despre ziarişti, poeţi şi realizatori tv SINCERI, nu echidistanţi. Revin la Antena 3. Ce a făcut Antena 3? Şi-a asumat o alegere. Eu astfel de ziarişti vreau. Oameni care să creadă cu tărie în ceva. Dacă nu greşesc, Cioran spunea că Românul nici nu crede orb în ceva, nici nu neagă fanatic, ci se îndoieşte sistematic de toate, făcându-şi din elasticitate o virtute. Lăsaţi-o naibii de elasticitate, domilor ziarişti, şi asumaţi-vă o opinie! Antena 3 şi-a asumat-o. Succes, Ionuţ Lupescu! PS Scuze dacă v-am plictisit, dar simţeam nevoia să spun cele de mai sus.

de pe ‘ici ‘sa (10 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:47

din poza, nu stiu cum, lipseste nasul si corleone. pt. uituci e bine sa reamintim ca burleanu si iorgulescu tot cu sprijinul politic al psd au ajuns in posturi, dar atunci m.p., era mitomanul.

Che Guevara (113 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:49

Castiga Burleanu fara sa se uite in urma. Toti PSD-istii astia au adus Romania in colapsul in care e azi.

Catalynn (27 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:50

Io de ce sa nu recunosc l-am preferat pe Lupescu de la bun inceput. Evenimentele din ultimile zile mai degraba m-au dezamagit insa ....Nu emisiunea electorala, aia asa cum spui a fost exact ce te asteptai sa vezi la o astfel de emisiune, cui nu-i place nu se uita si gata, ci stirile (sper false!) despre cum va imparti functiile fara a prima criteriul competentei ci pur si simplu ca la Primarie unde noul primar schimba tot personalul, pana si pe femeile de serviciu cu persoane care l-au ajutat in campanie sau cu rude si prieteni. De asemenea, nu vreau sa scapam de un individ numit practic politic, fost consilier la Cotroceni, cu altul a carui alegere e fortata tot de mediul politic. Pt ca atunci cand esti proptit intr-o functie in acest fel cei care te-au pus acolo vor avea pretentii sa le faci favoruri si pana la urma n-am rezolvat nimic, doar l-am inlocuit pe dracu cu tac'su ...

constantin (241 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:51

ERATA: corect este dusmăni, nu dujmăni.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 21:54

...fotbalul romanesc este la pamant...

Cristian (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:01

Propagandist ***! Domnule Geambașu erați mai cerebral in urma cu o vreme ! Îmi pare rău dar ați pierdut respectul meu!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (150 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:05

Crimson Veritas Singurul luptator adevrat din presa sportiva romaneasca e Maestrul Ioanitoaia . Ceilalti sunt demagogi cu exceptia lui Cristi bineinteles caci altfel mi-ar bloca comentariul .

gigelos (39 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:46

Domnule Geambașu sunteți confuz .V+ati apucat de fumat ? Ce vreți sa spuneți? Va știu de atât de mult timp , e ok , bălării asta de articol nu-mi poate strica bună impresie .Un concediu , poate e timpul ..și ieri alaltăieri, articole varza

LupescuJR (1 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:47

Inimaginal de mare dezamagirea in a-l vedea asociat pe Lupescu (un "european") cu "staff-ul" PSDist... Sincer il vedeam pe Buleanu in locul lui. Lupescu este (era), pentru mine, un salvator.. Poate inca este, dar nu pentru mine. Succes "oamenilor de bine"!

Andrei (222 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 22:47

@sundance kid. Daniele, cu cine se lupta Ioanitoaia? Cu cei care spun coregrafie in loc de scenografie (sic!)? Are mici obsesii pe care le duce pana-n panzele albe si cam atat. Repetitiv si plictisitor. Rar vezi un jurnalist care sa scrie mai plat ca Ioanitoaia.

IO (65 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 23:23

Asa, fara sarmale?

Frenemy (71 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 23:38

M-am convins inca o data (pleonasm acceptat, nu te poti convinge decat o singura data) ca suntem batuti in cap. In fotografie apar: un narcisist securist si descoperitorul Americii, un fotbalist important al generatiei de zinc (vezi tabelul lui Mendeleev, la neferoase) si antrenor infipt adanc in sistem, un alt fotbalist celebru si decan al selectiilor la nationala, dar somer cam de mult timp si incomod pentru tripleta pe care acum o sustine de foame, iar ultimul este un fotbalist bun si itinerant prin Eurasia, alfabetizat si cu opinii transante, dar care nu s-a regasit pana acum in nicio schema de putere. Lasand la o parte faptul ca Lupescu se gandeste deja sa schimbe selectionerul din cine stie ce orgolii personale sau de comanda externa (palmaresul lui Contra de pana acum il recomanda pentru continuitate). Bleah !

luciann (26 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 23:46

S-a facut de *** Lupescu cu PSD-ul lui cu tot!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristi (40 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 0:03

Sa te sprijine Ferguson si sa iti laude competenta profesionala este mai mult de o suta de ori decat a va dori fiecare dintre voi sa castige la loto. Inseamna atat de mult incat mintea niciunuia dintre noi nu poate cuprinde, dovada si ciuda si falsele arogante cu care privim si comentam.

cismas (2 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 0:10

sundance kid, ai dreptate, dar...in '70, atunci a fost CM in Mexic nu ma asteptam la Cristi Geambasu la asa eroare... mama ce de lume se uita la Antena 3, ...ha, ha,ha stati linistiti, la ora aia, cei care voteaza ori dormeau, ori erau pe drum, nu s-au uitat la televizor

Boeangiu Marian (65 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 0:32

Parea un tip decent, educat. Parea! Cand Vanghelie garanteaza pentru Cati Andronescu si Dragnea pentru cine sau ce vreti voi se alege praful de tot! Nu cred sa existe om cu IQ din trei cifre care sa se simta confortabil vazand circul grotesc regizat de CIUMA ROSIE pentru sustinerea indecenta ,grotesca a Kayserului. De fapt Lupescu e principalul perdant pentru ca nu cred sa fie atat de rau pe cat pare acum cum nici Burleanu nu poate fi atat de bun pe cat esti tentat sa-l creditezi acum dupa show-ul nord-corean in favoarea prietenului lui sandulordulpruneaanghelachegicapopescuetc. Oribil! Gretos!

calin (4 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 0:58

@Andrei. Ioanitoaia e pe langa tine un fel de Einstein. Scrie fara inflorituri si intelegi ce vrea sa spuna si cand nu esti de acord cu ce sustine. Gazetaria americana pe care vrea el sa o imite e fara metafore si merge direct la subiect. Ca sa il intelegi iti trebuie creier ceea ce tie pare sa iti lipseasca.

Andrei (222 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 1:31

@calin. De ce imi trebuie creier sa inteleg, daca tot scrie simplu si fara inflorituri sau metafore? Te contrazici singur, monser. Vorba lui Chirac, ai ratat o ocazie buna de a tacea din gura. Limba engleza se preteaza la stilul respectiv, insa poate fi foarte elegant, desi direct. Limbile neo-latine, insa, se ghideaza dupa alte reguli de stil. Ioanitoaia e ca pictorul care arunca cu o galeata de vopsea zicand ca e arta abstracta, fiindca daca il pui sa produca un portret renascentist face entorsa la ambele maini.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  18 aprilie 2018, 1:50

Disputa FRF : Burleanu-Lupescu. Ce se intimpla in cea mai varza dintre tarile UE???? O lupta intre copii unur comnisto-securisti. Sper ca FRF sa se desfinteze cit mai curind posibil.

Comentează