Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ori la bal, ori la bal

Liviu Dragnea ne-a mărturisit pe cine susţine. Dar ceilalţi politicieni cu cine ar vota? Cum care ceilalţi politicieni?

Permalink to Ori la bal, ori la bal
luni, 16 aprilie 2018, 8:14

De acum ştim cum stăm. Ştiam şi până duminică seară, dar intervenţia lui Liviu Dragnea a transformat zvonurile (dorinţele?) în realitate. Ionuţ Lupescu are toată susţinerea liderului PSD în lupta pentru câştigarea şefiei fotbalului românesc. Ceea ce este foarte bine. Tot ceea ce este românesc trece prin filtrul patriotismului pesedist.

Vassaras e un tur-operator?
Dar nu numai. Aflăm că şi PNL-ul, istoricul PNL, fostul mare şi ireductibil adversar al PSD-ului, îl susţine pe fostul internaţional la alegerile de la FRF. Ceea ce este şi mai bine. În sfârşit, clasa politică dă semne de consens atunci când vine vorba despre interesul naţional. Ce mai contează că trei sferturi din populaţia României habar nu are care-i treaba cu fotbalul, cine este Burleanu, dacă Ionuţ Lupescu a fost handbalist sau fotbalist ori dacă Vassaras nu este cumva un tur-operator care trimite turiştii în Halkidiki.

Fotbalistul Liviu
Aşadar, linia a fost dată. Clar, fără nicio ambiguitate, exact aşa cum îi stă bine unui fost fotbalist. Cum, nu ştiaţi? Liviu a jucat fotbal, a fost legitimat pe când era copil, apoi junior. Modest, şi-a evocat trecutul competiţional în faţa colegului nostru Andrei Crăiţoiu, autorul interviului care a spulberat ceaţa din jurul sorții alegerilor. Liviu ştie carevasăzică despre cum stă treaba în sectoarele juvenile, despre cât de importantă ar fi dezvoltarea acestei zone a fotbalului. Bine, bine, ar putea întreba un răuvoitor, dar administraţia Burleanu nu şi-a făcut chiar din acest subiect unul dintre pilonii programului? Nu asta au încercat să pună pe picioare, printre altele, cei de la Casa Fotbalului timp de 4 ani? Ba da, dar nu aşa. Altfel. Iar cum altfel ne va arăta Ionuţ Lupescu.

Mele Pele!
Apropo de mult hulita implicare a politicului în sport, în particular în fotbal. Să trecem la nivelul următor, adică de la vaiete şi zbucium la chiote şi urale. Dacă e bal, bal să fie! Lumea vrea implicare, cointeresare. Oamenii vor politicieni jucători, nu politicieni arbitri! Foarte interesant în context ar fi dacă am putea afla ce gândesc şi ceilalţi politicieni, că nu ştii cum şi când se trezeşte microbistul din ei. De exemplu, în cazul domnului Meleşcanu cunoaştem. Cu ani în urmă, actualul, fostul şi viitorul ministru de externe ne mărturisea că (şi el) a jucat fotbal în tinereţe, şi nu numai că a jucat, dar era supranumit Pele. Ce frumos! Era şi mai frumos dacă era şi adevărat, căci marele Pele nu apăruse în fotbalul mondial la vremea când Meleşcanu pretinde că era asemănat cu (poate) cel mai mare fotbalist al tuturor timpurilor.

Klaus are şi el o părere?
Nu vă roade curiozitatea? Oare pe cine mizează Klaus Iohannis pe 18 aprilie? Cine este exponentul lucrului bine făcut în viziunea Cotrocenilor? Ionuţ Lupescu sau Răzvan Burleanu? Dat fiind decalajul temporal al reacţiilor domnului preşedinte, nu-i exclus să avem un un răspuns până la alegeri. Dar nu la cele de acum, ci în 2020! 20, 20 cum ar spune doamna Viorica Dăncilă.

Dar Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului şi al ALDE (cealaltă denumire a PSD), el cu cine ar vota? Ei, cu cine? Cu cine zice şeful coaliţiei de guvernare, preşedintele partidului-mamă! El lider maximo. Decarul de la Casa Poporului, cum ar zice Hagi.

Familia tradiţională a fotbalului!
Dar UDMR cu cine merge în alegeri? Nu vă grăbiţi să ziceţi „Cu Sepsi!” sau „Cu Viktor Orban!”şi gândiţi-vă că udemeriştii sunt un fel de Istvan Agamiţă Hunordanache. Dreapta, stânga, centru, ei rămân mereu la putere. Deci, mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce-i! Inutil sau futil să ne întrebăm pe cine susţine grupul minorităţilor, alta decât cea maghiară. Pe cine susţine şi minoritatea maghiară!

Ar mai rămâne să aflăm ce crede USR-ul, dar dânşii par blocaţi în discuţia despre familia tradiţională.

Păi, dragi tineri politicieni, cine vi se pare că întrupează valorile familiei tradiţionale între Lupescu şi Burleanu?

Hai, ne vedem la vot! Nu uitaţi trandafirii de la butonieră, de preferinţă trei, culoare roşu. Să nu ne fie de deochi!

Comentarii (28)Adaugă comentariu

Epigonul (21 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 20:42

USR lasă sportul în legea lui: https://www.facebook.com/cornel.zainea.usr/photos/a.1246290422112377.1073741828.1238823992859020/1893821630692583/?type=3&theater

pawn (106 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 20:50

da' domnu' basexu, ala care i-a avut consilieri pe domnii burleanu si visan (in-famul secretar frf, care n-a vazut niciodata un meci de fotbal), cu cine ar vota? mmm? cu ala care la 29 de ani a venit din gaura de bomba si l-a invins pe gica popescu (cu micul ajutor al codrutei + sri), sau cu lupescul psd-ului? aici sunt 2 tabere clare: binom vs psd. nu ca sunt eu de stanga (si sunt mult mai la stanga decat psd), dar si aici e vizibila cu ochiul liber impostura dreptei.

Andrei F (698 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 21:20

Ha,ha...Adica e rau politicul in general ,e si mai rau daca intra si in sport dar cine- l introduce cu drag in dezbaterile publice? A strigat Dragnea de la Parlament sau de la PSD ceva despre Lupescu? A ,nu pentru asta sunt buni ziaristii...desigur impartiali! Aceeasi impartiali care au avut glasul mic- mic acum 4 ani privind trecutul plin de maretie al lui Burleanu! A,Burleanu candideaza iarasi si nu se vorbeste de legaturile lui politice? Pai o fi din cauza ca domnul Craitoiu o fi cerut interviu Palatului Cotroceni!!! O ,nu sariti! Domnul Tolontan doar atat a putut sa spuna!!!!Asta ar fi legaturile lui Burleanu cu sferele inalte!!! Sau sa fi vorbit de Muzeul Cotroceni?

itu52 (288 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 22:05

„Partidul e-n toate E-n cele ce sunt Și-n cele ce mâine vor râde la soare” Este lema pe care fiul de căruțaș, Lesnea, a lăsat-o moștenire poporului român. Că este PSD, PNL, UDMR …RRR și mai știe dumnezeu ce, tot un fel de PCR sunt. Parcă sunt noile organizații de bază ALDE defunctului partid. Dar, după cum s-a văzut, parcă nu e suficient, hățurile par a fi în altă parte. Mai e vremea de surprize, în vremurile noi , președinții s-au trezit dimineața mari pierdanți. Așa-i dragostea mea?

constantin (241 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 22:11

Politicienii s-au vârât în chestiune pentru că aşa le este obiceiul, dar schimbarea nu o vor face ei, dacă schimbarea va fi făcută. Mult succes, Ionuţ Lupescu!

Dica (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:13

Melescanu (dn 10.03.1941) putea lejer sa fie supranumit Pele (dn 23.10.1940 ) doar erau cam de aceeasi varsta. Haideti d-le mai documentati-va macar cand vine vorba de Pele.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 0:47

Melescanu pretindea ca a jucat fotbal pana pe la 14, 15 ani. Pele a aparut prima data pe firmament in 58 la Mondialul din Suedia , cand Mele Pele avea vreo 17. Intelegeti?

JFM (1 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:17

Sa nu mai aud de Lupescu... Bai nene te-am respectat, am vrut sa ajungi acolo sus dar ce-ti trebuia PSD,Firea samd ? Doar un politruc fara veleitati face asa ceva. Tu erai Lupescu, retine treaba asta, erai. Acum esti un caraghios, te-a dresat PSD-ul cum nu si-a inchipuit nici el ca o va putea face. Nu sunt multumit de Burleanu dar acum l-as prefera, macar nu s-a umilit in halul asta.

Che Guevara (113 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:26

PSD=PNL=ALDE=UDMR nu e nici o diferenta. Toti sunt fostul PCR care si-a creat diferite filiale sub mai multe sigle si denumiri. Practic a fost spart un monopol in mai multe bucatele care inca fac parte din aceeasi corporatie. Cand nu era unanimitate la alegeri pe vremea lui Ceasca se luau decizii cu procente de 89-90%. Cam atat se obtine si azi. Dar sub coviltirul a 4 partide, ca sa nu se prinda chiar toata lumea. Si cand vine cate un strain in control il iau astia deoparte si ii zic: "Stai domnule, ca nu ai inteles matale bine..." poate sa castige alegerile la FRF oricine. Daca nu schimbam radical situatia politica din Romania se alege praful de tara asta!

Nica fără frică (138 comentarii)  •  16 aprilie 2018, 23:35

Tolontane ești răutăcios cu Viorica Dancila referitor la 2020! Chiar nu văd care-i problema cu 2020!? Americani nu spun niciodată două mii douăzeci ci douăzeci douăzeci! În România din ziua de azi în care romanii nu mai fac cumpărături ci.... shopping! Nu mai au ținte ci... targets! Au breaking news, mentenanță și alte americanisme sau englezisme care înlocuiesc cuvintele românești fără de niciun rost doar ca să se dea cool dar de fapt fiind niște penibili de papagali imitatori!!!!

Che Guevara (113 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 1:31

@Nica fara frica vezi ca nu vorbesti cu Tolontan aici. Si Viorica ta stie engleza exact cat stii tu cui sa te adresezi. Se vede de la 1000 km ca esti ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Nica fără frică (138 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 3:39

Scuze Geambașule am crezut că articolul este scris de... Tolontan! :)

motanul incaltat (455 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 3:48

Dar serviciile cu cine tin??? Dar Masoneria???

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 6:14

...foarte frumos articol ...cu un titlu si mai frumos ...ori la bal ori la bal ...instructiv ...

Chalex (105 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 7:01

Inteleg, dle Geambasu ca "futil" reprezinta varianta scurta de la "foarte util"! Asta, pentru cei care inca nu sunt deprinsi cu abrevierile, "la zi" ale celor mai tineri care comunica intre ei pe net. Cat despre "sustinatorii legali" din familia politica damboviteana nu ne mai mira nimic pentru ca, nu-i asa?!, "Partidul este in toate", vorba unui "tribun" bun de gura. Dumnezeu sa-i odihneasca si sa-i repauzeze pe toti cei care aghezmuiesc fotbalul cu politica! Nu de alta, dar ar fi anacronic ca tocmai fotbalul, atat de iubit si pe meleagurile noastre, sa scape "necontaminat" de virusul cu care ne-au infestat o mustata *** si o "number one" care a inventat "imunoglobina twenty-twenty". Ofiliti-va in pace dragi trandafiri de la butoniera democratiei noastre iliesciano-dargnista!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

rammstein (42 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 8:11

pote federatia statului paralel teleorman..acolo va fi lupescu presedinte..se ajunge ca anii'80 ,cand campioana se decidea in cabinetele 1 si 2 ale partidului comunist ..de fapt acum nu s-a schimbat nimic tot comunistii ne conduc...sa-l vad atunci pe *** !!!!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Liviu (5 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 9:03

Cristian, ai vazut cumva aseara echipa lui Lupescu la Antena 3? De mult nu am mai vazut ceva mai gretos. Unde s-a ajuns cu politicul, frate. Sa mergi la antena 3, la Gadea, sa faci legatura prin skype cu Ferguson, mi se pare cel mai comunist lucru posibil. Vrei sa arati lumii cat de popular esti tu? Fa ca Dragnea, un miting...

Sorin (3 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 10:24

"Este nevoie de cineva care să înțeleagă fotbalul pentru că nu mai e același ca acum 25 de ani. Nimeni nu e mai potrivit decât el să se descurce în asemenea situații"- sir Alex F. Penibil! Vorbim de management nu de tehnici de lovire a mingii. Prin comportamentul sau, asocierea cu Dragnea, Lupescu dovedeste disperare. Pe mine m-a pierdut. Bine ca nu votez

comentario23 (26 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 11:15

Am ras cu pofta; foarte bun editorialul. Apropo, mi se pare mie sau si pe dumneavoastra v-a mai convins Burleanu ca pare a fi, sa zicem, raul cel mai mic?

Petro Burgener (65 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 18:25

Sincer speram sa nu se intample asa ceva, adica Lupescu alaturi de Dragnea si Firea! M-am lamurit acum cine-i Lupescu! Burleanu am vazut cat poate, daca nu-l sfatuia cineva sa-l puna la nationala pe Contra ,probabil ca il numea pe Jenei sau pe Halagian! Sper sa castige Puscas!

Cris (99 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:26

Acum vin si eu sa va dau intelepciune prin intrebarea suprema. Pai Dragnea si-a luat singur interviu si si-a expus opinia cu privire la favoritul alegerilor FRF? Nu cumva un ziarist a gasit ca este intelept sa mearga la Dragnea si, provocandu-l pe marginea unui subiect fierbinte si interesant pt orice microbist (fie el si politician), i-a cerut parerea? Pai, in cazul asta nu cumva problema a fost generata chiar de catre jurnalistul „impartial si binevoitor”? Desigur, Dragnea ar fi avut optinuea tacerii. Dar in cazul asta jurnalistul nu ar fi invocat lipsa de comunicare si impiedicarea informarii publicului? Nu stim! Eu in locul lui Dragnea *** si as fi optat pt tacere. Mai mult, in general politicienii ar trebui sa opteze pt tacere in fata presei, sa-si vada de obligatiile profesionale, care nicidecum nu includ obligatia de oferire a interviurilor (comunicarile activitatii politice a legislativului si executivului ar trebui sa se faca strict prin ofiterii de presa, in rest - mucles!). Dar problema e una si simpla: unu intreaba si altul raspunde! Evident, vinovat este cel care raspunde, pt simplul fapt ca raspunde. Voie buna...si *** fraierului Dragnea (si un tort cu frisca jurnalistului care i-a luat interviul)!

Cris (99 comentarii)  •  17 aprilie 2018, 19:41

Si inca ceva, intelegand in mod corect articolele cu privire la „afilierea politica” a lui Lupescu (pt ca eu am capacitatea sa si inteleg ce citesc, nu doar sa citesc precum majoritatea), ma bucur, ca simptatizant al lui Lupescu, ca acesta este un PNL-ist (eu simpatizand cu acest partid, cel putin raportat la originile sale). Da, toate articolele de presa il proclama pe Lupescu, implicit, PNL-ist. Desigur, simultan si psd-ist. Insa, avand in vedere rationamentul „afilierii„ (intalnirile cu oamenii politici si simpatiile acestora pt Lupescu), Lupescu este fie in egala masura pnl-ist si psd-ist, avand in vedere ca s-a intalnit cu reprezentantii politici ai administratiilor publice locale din tara apartenenti ai ambelor grupari politice, fie nici una nici alta - omul a inteles ca dezvoltarea infrastructurii sportive la nivel local este dependenta de o buna relatie cu liderii administratiilor publice locale, lideri evident politici, fara deosebire de culoarea politica, iar asta este o calitate manageriala indubitabila a unuia care vrea sa conduca o organizatie de utilitate publica).

Comentează