Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Stai, tată, acasă!

Am greşit atunci când am scris despre liga fotbalului de altădată prefaţând acest Steaua-Rapid 1-3. Ne-au lămurit huliganii din tribune. Asta este Liga României interlope

Permalink to Stai, tată, acasă!
sâmbătă, 14 aprilie 2018, 10:18

Aţi văzut, bănuiesc, filmuleţul cu George Ogăraru. Foarte bună ideea promovării întâlnirii CSA Steaua-Academia Rapid şi excelent jucată mica scenetă! Echipat în tricoul roşu-albastru, fostul jucător al Stelei îşi ia bicicleta şi dă să plece la meci. Dar până la partida propriu-zisă mai sunt vreo două zile. George este oprit de o voce de copil, despre care înţelegem că aparţine fiului său. Băiatul îşi întreabă tatăl unde se duce şi de ce atât de devreme. „Acest meci nu se ratează. Vino şi tu!”, îi răspunde Ogăraru senior lui Ogăraru junior. Cut! Tăietură regizorală. Frumos!

În realitate lucrurile stau un pic altfel. George Ogăraru trebuia să îi spună altceva fiului său. Stai, tată, acasă! Stai, nu cumva să vii pe stadion, nu te-am crescut ca să fii sac de box! Nu este pentru copii acolo. Nu este nici pentru femei, nici pentru oameni în vârstă. De fapt, nu este nici pentru mine.

Nu ştiu ce naiba m-a găsit! Nu este pentru nimeni în afară de nişte indivizi care vin să se bată, să-şi spargă capetele, să înjure, să-şi arate bicepşii, tricepşii şi cei câţiva neuroni care au supravieţuit printre tatuaje şi lanţurile groase din jurul gâtului. Cut! Tăietură!

Acolo este pentru ei, tată, doar pentru aceste specimene. Cefe groase, feţe abrutizate, de oameni răi, al căror scop în viaţă este să stâlcească mutra semenilor cu muşchi mai puţini. Ei îşi închipuie că sunt bărbaţii adevăraţi. Aşa li se pare că arată vitejia. Dar să nu îi crezi, fiule! Să nu te iei după ei!

Dacă o fetiţă şi mama ei cad victime unor astfel de scene provocate de personaje cu mutre şi comportament de interlopi, dacă un singur bătrân, ce-o fi el, nostalgic stelist sau rapidist, este lovit sau măcar agresat verbal, atunci degeaba totul. Poveştile, speranţele, cuvintele frumoase dinaintea partidei. Cut. Tăietură. Sperăm că nu de cuţit.

Am greşit grav când am crezut că prin acest meci vom începe să ne vindecăm împreună de bolile cronice ale fotbalului nostru. Golănie, violenţă fizică şi verbală. Exhibiţionism de doi lei cu frustraţi care vor să fie văzuţi în acţiune. Feţe abrutizate. De partea celor paşnici, teama, panica. Pericolul adulmecat la tot pasul. Asta ne-a oferit acest CSA Steaua-Academia Rapid.

Şi fotbalul? Dacă mai are vreo importanţă. Calitatea jocului nu a fost totuşi atât de modestă pe cât încercau unii să ne convingă, dar nici nu mai contează. Nu se mai vede de scaunele care zboară prin aerul poluat de fumigene şi gaze lacrimogene.

Nu mai contează sau contează prea puţin că au câştigat rapidiştii cu 3-1. Elevii lui Constantin Schumacher s-au dovedit mai maturi, mai buni. Reţinem, în schimb, că exemplele proaste din tribune au coborât şi în gazon, unde jucătorii au fost şi ei pe punctul să se ia la bătaie.

Iar Ciuculescu, portarul vişiniilor care trăgea golăneşte de timp înainte ca Predescu să execute penaltyul Stelei, mi s-a părut cel mai bine înşurubat pe contextul meciului.

Putea fi un meci-simbol. Putea fi altceva. Putea fi momentul în care suporterii să îşi onoreze statutul de oameni ataşaţi de o echipă, de ideea de a suferi alături de ea. Am văzut, în schimb, altceva.

Şi să nu ne mai amăgim spunând că brutele care au stricat totul nu ne reprezintă. Ba da, aşa arată o parte importantă a României de astăzi! Iar cei care spumegă ură din spatele tastaturilor sunt uneori mai violenţi decât ăia pe care i-am văzut în tribune la Steaua-Rapid. O ruşine! 

Comentarii (197)Adaugă comentariu

Andrei (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:19

Cică Jandarmeria Română probabil va amenda Armata Română pentru organizarea slabă a evenimentului sportiv.

ion (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:20

bai dar nu spui nimic de mizeriile de jandarmi care au dat cu gaze la intamplare!!????

zap (4 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:21

#Alex de la 22:47 Nu stiu cu ce esti sau nu esti tu de acord si, in situatia data, nici nu are importantă dar cu un simplu adevăr trebuie sa fii de acord: adevarul esti ca esti un mare idiot

gioni (19 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:22

echipe de traditie c e atrag publicul nu cone blatuita ca *** si Craiova inventata ptr bani publici

sundance kid (150 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:22

Din rauin mai rau . Asta arata gradul de necivilizatie la care s-a ajuns dupa 29 de ani de la asa zisa democratie cu iz balcanic. Nu are nimic cu fotbalul dar eu nu ma mai intorc acolo nici cu picioarele inainte . Sunt onuit in ultimii 28 de ani cu multa liniste si in trafic si la coada la casierie si peste tot . Banui ca peluza sud a stelei a urmarit sa iasa in evidenta folosind orice mijloace chiar si violenta . Mai bine cu aplaudacii aia ca la congresul al 13-lea de la noua peluza ros albastra decit cu astia ! Ma ingrozeste numai gandul ca poti sa iti duci copilul la asa ceva ! Organizatorii sunt si ei de vina . Biletele la tribune trebuiau vindute numai la stadioanele giulesti si ghencea . Unii la T1, ceilalti la T 2. Sper ca sa se fi invatat ceva din asta !

ovidiu (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:24

Astea sunt *** de care incerca sa scape Becali dupa ce primise amenzi si suspendari fara numar. Sa ii tina CSA si sa se spele cu ei pe cap.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dum (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:24

Interlopi, drogați, pușcăriași, fără slujbe, infractori, golanii asta este peluza sud. Soluția interzis pe stadion toată viața. Oare ce a văzut o tara intrega domnule taloane. Cum puteti apărea în uniformă statului fiind reprezentat de asemenea nenorociți. Felicitări domnule geambasu. Si rusine tuturor ce susțin această echipă a mafiei. Oare de unde domnilor au ăstia bani ca să facă asemenea nenorociți. Cred ca de aici a plecat războiul cu gigi. A oprit robinetul delicventilor.

Adu (66 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:25

Sa se interzica fotbalul, macar pana mor mafiotii din el si pricep toti ca trebuie sa fie un joc, un sport, un loc de amuzament, nu o piata de lupta intre tembeli si afaceristi.

psihologie (8 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:26

sper ca mizeria asta promovata ca mare meci ii va convinge DEFINITIV pe judecatori ca ADEVARATA STEAUA este FCSB si nu penibilitatea talpanista

Steaua1986forever (8 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:26

Ciudat domnule Geambasu, cand suporterii echipei dvs de suflet (stiti dvs cine, e vorba de echipa aia care se bate la retrogradare in L1) faceau acelasi lucru, erau senzationali, frumosi, geniali, etc. Altii in schimb, sunt "interlopi". Nu cumva vorbim de dublu-standard si de lipsa crasa de echidistanta? Intelegem durerea dvs din suflet cand vedeti ca vin oamenii la stadion numai cand le plateste patronul (sigur, ne-interlop) coregrafia la echipa dvs, dar totusi, un pic de decenta in interpretari nu ar strica. Nu s-au "batut" TOTI fanii stelisti cu TOTI fanii rapidisti, lasati generalizarile, nu sunt un semn de prea mare inteligenta, credeti-ma pe cuvant.

Visiniu (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:27

Daca "ultrasii" *** din peluza sud nu stricau treaba chiar as fi spus ca normalitatea s-a intors in mare pe stadion.La a 2-a si la 1-a au fost amestecati rapidisti cu stelisti si totul a fost in regula.Cum e si normal.Vezi numai ce a fost urat..

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulix_73 (6 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:30

Acesta e unul dintre momentele cand nu regret , chiar ma bucur , ca grupurile de infractori din peluzele Sud si Nord nu mai sunt prezente la meciurile Stelei ( adevarata Steaua , cea din liga I )

juliusmad (8 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:30

nu au jucat steaua si rapid. rapid a decedat iar steaua e in liga 1

Gheorghe (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:31

Țin cu Steaua de 45 de ani. Nu a existat în toți acești ani nici măcar un an în care să nu fie în liga 1. A fost și a rămas acolo. Echipa lui Talpa este o echipă nouă în niciun caz Steaua care a rămas aceeași an de an. Nu sunt de acord să fie pus semnul egalității între Juventus Colentina, Voluntari, Chiajna și Sepsi. Sunt oltean dar îi admir pe cei din Sfântu Gheorghe pentru munca lor, pentru joc, pentru stadion, pentru galerie. Hajra Sepsi Osk.

gigelos (96 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:31

O fi dat Nea Gigi ceva parale sa iasa ce a iesit ? MM ? Teia ? ... imi aduce aminte de bataia cu huliganii lui Dinamo de la Guvern cu Ciordache alta intrebare ... perfect

Liviu (5 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:31

Organizarea a fost proasta, Cristi. Daca vinzi bilete prost, neorganizat, atunci la ce te astepti? Rivalitatea nu se uita. Bine, asta nu e o scuza, dar asta e adevarul. Am si eu o intrebare. Ce asteptari ai de la suporteri (ultrasi) cand in fotbal sunt oameni cu dosare penale, misogini, agramati, fosti puscariasi, care apar zi de zi la televizor, scriu pe facebook, au interventii telefonice, jignesc, injura in direct, iar nimeni nu are curajul sa ii opreasca? Vezi GiGi Becali, care spunea pe la tv ca femeile sunt inferioare barbatilor, ca *** nu sunt oameni si tot felul de aberatii. MM incita la ura pe Facebook. Ana Maria Prodan doreste moartea jurnalistilor (ati incercat un boicot aici, dar ati uitat repede)... Promovezi trash, circ, manele, ce astepti sa primesti la stadion? Schimbarea porneste de la voi, formatorii de opinie. P.S. Din punctul meu de vedere, la ora actuala, la Gazeta, esti singurul jurnalist obiectiv. Din acest motiv, sa fie clar, am indraznit sa-ti scriu. Succes in continuare. O seara faina!

Adrian Vasile (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:32

Salut, Ma uitam la Digi si prezentau imagini cu incidentele si se vedea un steward de vreo 70 de ani cu parul alb. Cum poate o firma de paza sa asigure salariile lunare ale angajatiilor daca trimite 960 de oameni la un eveniment si castiga 40000 Eur. La un calcul simplu ar insemna 40 eur de angajat adica aprox 180 de lei din care trebuie teoretica sa plateasca si taxe. ???

Adu (66 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:32

Daca justitia nu poate stopa mafia din fotbal, o poate stopa legislativul daca suspenda orice competitie de fotbal. Ca sa nu mai fie expusi oameni nevinovati la circuri sportive pentru adulti unde se propaga violenta si nu e loc sa mearga copiii.

alexandru (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:36

e totusi prima data cand in galeria stelei nu se mai vad: *** burtosi, ***, samantari

eueueu (4 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:36

@Alex (1 comentarii) • 14 aprilie 2018, 22:47 Stati acasa sau izolati-va, ca nu v-a simtit nimeni lipsa! Eu unul v-as interzice pe viata la orice eveniment sportiv! Sunteti un pericol social, niste *** agresivi care pot deveni violenti in orice moment, din orice prostie. Nu sta linistit un oras intreg timp de 2-3 ore dupa meci ca au iesit *** de la stadion si poate au chef de bataie.. fenomenu' ***. Mai moare cate un copil de 18 ani ca are frustrari in ziua respectiva una din *** reprezentative pentru voi astia, "ultrasii" (vezi cazul recent cu dinamovistul lovit in cap si lasat rece). Ce naiba, sunteti misto! Mizerie sociala mai mare decat "ultrasii" (ca numai asta nu sunteti, ***) nu produce decat "stim cu totii cine, dar suntem politically correct" in tara asta! ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (21 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:37

Domnule Geambasu, acest meci caricatural a aratat ce inseamna asa zisa CSA Steaua. O revarsare de mediocritate, golanie si ***. De aia aceste cluburi parazitare, Steaua si Dinamo trebuiau desfiintate in 1990. Fara ele fotbalul ar fi fost mai curat. Chiar performantele lor europene, desi notabile, sunt discutabile. Cum sa nu ajungi acolo sus, cand iei tot ceea ce e mai bun in tara, cu japca? Si hai sa ne gandim si la traseul incredibil de usor al Stelei, care a jucat cu danezi, unguri, finlandezi, belgieni si o Barcelona slaba, in care vedeta era scotianul Archibald. Cu asemenea adversari, chiar Viitorul lui Hagi ar castiga CCE.. Ce era Ungaria acum 60-70 de ani? Cea mai buna echipa din lume. Ce este acum? Zero barat. Hai, sa nu mai traim din amintiri si mituri! Sa ne uitam in prezent si in viitor, adica la ceea ce conteaza cu adevarat. Cat sa mai jelim dupa Hagi, Balaci, Adrian Ilie, dupa "Steaua vitezista" din 86, sau "Craiova Maxima", din 82, dupa "generatia de aur", care in realitate nu a castigat nimic, nici macar un loc in semifinale?! In rest, tacere!...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Clord (22 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:37

Baiatul meu cel mare implineste 11 ani anul acesta! Joaca baschet, face inot si joaca fotbal in curtea scolii cu colegii! Nu-l stiam microbist! Anul asta m-a rugat sa mergem pe National Arena la meciurile FCSB-ului! Am luat bilete, am aplaudat, am scandat! La meciul cu Craiova, un om de ordine a venit catre noi si l-a atentionat pe un vecin de scaun ca fuma! Un gest mai degraba al unui om cu lipsa de educatie! M-am simtit ca pe Camp Nou! Unde abonatii, aproximativ 90.000, daca nu vin la meci, anunta online ca altcineva sa poata cumpara biletul! Asta imi doresc! Am investit si voi investi tot ce va fi necesar ca baietii mei sa nu ajunga niciodata *** pe care asta seara le-am vazut la tv! Noi suntem viitorul, nu ei! FCSB este Steaua! Pentru mine, din aceasta seara, este foarte clar!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

AltMayerAltFrayer (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:39

Domne, am prezis 100% ca acest meci va fi despre bataie si golani! Era logic! Asta inseamna "suporteri", adica niste smardoi care stau sub fusta mamei si cand ajung pe stadion arata de ce sunt acolo! Nu, nu au habar de istorie sau despre sport! Aici era vorba despre fotbal! Nu, nu mai suporterilor, nu era fotbal american, nu stiti care e diferenta! Astia nu au venit pe stadion niciodata sa vada meciuri, doar pentru scandal, batai, violenta! Faptul ca acum "tin" cu echipe de Liga a 4-a e doar un context, unii nu mai primeau bani de la Becali, altii de la Copos! si atunci s-au refugiat unde au gasit si ei, nu pentru ca tin cu echipele respective! Apropo, in casa Armatei joaca pisica pe masa, dar asta este Armata Romana, o gluma de prost gust! Daca vin 2 talibani si 3 teroristi prin Romania si se joaca cu chibritul, dau sah-mat unei armate care nu ar fi in stare sa se apere de niste babe chioare in scaun cu rotile! Asteptam ca aceste echipe sa fie promovate in Liga 1, unde ii asteapta alti smardoi de la alte echipe, sa iasa bataie mereu, nu?

sundance kid (150 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:44

Si inca ceva . Daca nu castiga cel putin 3,4 milioane din procesul ala in care au cerut 37 de milioane, clubul armatei se desfiinteaza . Daca Becali e pus sa plateasca 15- 20 de milioane atunci inchide FCSB-ul cu tot cu MM STOICA al lui . Intr-o zi vom afla la cit e evaluat prejudiciul .

George (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:46

La puscarie cu toti.Sa nu mai intre in viata lor pe un stadion.Dar nu ma mira nimic.Asa trusturi de presa,asa suporteri.

Adry (2 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:48

Inca o chestie.Sper ca maretii ultrasi sa-si faca ordine sau clubul in frunte cu Lacatus sa-i puna la punct.Sa nu creada ca tolomacii ca avalansa de indignare usor obsrvabila vine de la frustrati,becalioti,semintari sau klingonieni!Si fara tampenii ca la meci nu e teatru si alte asemenea consideratii.Modelul lor polonez,ungar,sarb,albanez de ultras e trimis in neanderthalul fotbalului! Poate si Politia si Jandarmeria face prevenire si-i trimite prin inchisori sau macar ii tine la sectie in ziua meciului. 'Semintarii' de la T2 au strigat frumos si indelung pana ati trimis un sfert acasa prin comportamentul vostru! Rog stelistii sa nu mai certe media pentru promovarea meciului! Sa certe pentru promovarea ***,becalismului,neculaismului,dragomirilor,infractorilor condamnati in fotbal,zmeilor de la comentarii,cancanului asazis sportiv etc.Si sa traga organele de urechi ca si la altii ultrasii nu s-au dat singuri pe brazda,asta e utopie.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adu (66 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:52

La ce e bun un meci de fotbal daca e periculos? Nu poti sa iti duci acolo copiii, familia, prietenii, fiindca sunt in tribuna *** capabili sa injure fara jena, sa se ia la bataie, sau sa arunce fumigene, pirotehnice, (cand vor fi bombe?!) si se permite oficial aceasta debandada publica cu bilete platite pentru afacerile unor fosti sau viitori puscariasi?! Ce spectacol cu bilet platit e acela unde risti sa mori din prostia altora?!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cosu (42 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:53

Excellent articol domnule Geambasu .

Joe (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:54

mai alex daca tu pe astia din seara asta-i consideri galerii esti dus cu capul mai baiatule si spune mie un meci din vest intre forte ale tarilor respective unde se intampla asa ceva de ex la un meci real barca sunt 70-80 mii de spectatorii si la cate meciuri am vz n-am vz un scaun rupt si aruncat din tribune tvr a transmis retrospectiva cm si spectatorii din ani 50-60 erau mai civilizati ca cei din seara asta dar ce vrei sectorul 5 avea dreptate becali cand spunea ca decat sa platesc amenda si terenul suspendat mai bn fara ei

Silviu (1 comentarii)  •  14 aprilie 2018, 23:55

Inainte sa ne băgați pe toți în aceeași oală poate ar trebui să știți că acel copil in tricou ros-albastru, purtat pe brațe din cauza studiului stelist, a fost aplaudat de întreaga galerie rapidista

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:12

Nu I-am bagat pe toti in aceeasi oala, dar s-a vazut foarte urat. E suficient ca o suta sau doua de nebuni sa strice totul

Andrei F (698 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:02

In mare aveti dreptate.In mare deoarece puteati sa fiti la fel de corect si cand alti suporteri lovesc jucatorii echipei adverse sau cand injura oficialii aleleasi echipe...

?????? (278 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:14

Un meci care amitește de vremurile în care Staua devenea câștigătoare a Cupei Campionilor sau Craiova , Dinamo , Rapid jucau semifinale de cupe europene , iar cluburile engleze erau excluse din competițiile europene datorită huliganilor ?

Logos (3 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:25

Măcar recunoști că ai greșit. Ar trebui toți gazetarii să vă puneți cenușă în cap pentru că voi ați mediatizat meciul ăsta de parcă cine știe ce partidă super importantă ar fi. După ce le-ați făcut reclamă intensivă vă mai mirați că au venit golanii să-și arate mușchii?

Bagheera (15 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:26

Organizare proasta. Galeria Stelei a luat foc atunci cand un ultras rapidist a traversat terenul ca sa-i injure la 3-1. Acelasi om era pe gazon la 2-1. Si Pancu a provocat fatis. Surpriza: acum nu v-ati mai sesizat ca s-a cantat celebrul "Am avut si vom avea mereu..."

Alexandru (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:27

Ce faceți voi la digi si pe site-ul gsp este *** împotriva jurnalismului!!! Se învârte in mormânt răposatul Dumitru Graur când vede cât de incompetent este jurnalismul in ziua de astăzi!! Promovați toți pușcăriașii!! Știri doar de cancan!!! Va meritați soarta!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

itu52 (288 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:27

Am revăzut cu plăcere CM 1966 din Anglia și am rămas surprins de stadioane. La vremea respectivă nu am sesizat, eram fascinat de minge și jucători. Tribune ticsite de oameni, comportament de sărbătoare. Am urmărit în mod special zona ce desparte terenul de tribune. Și atunci ca acum, gardul delimitator nu trecea de genunchi. Atenție era 1966, vorba lui I. Lupescu, despre ce vorbim! Acum avem posibilitatea să vedem meciuri din vest, urmăriți stadioanele , căutați stâlpi și sârma ghimpată de la noi. Am vrut să văd Spania - România după 40 de ani, la Cluj. Surpriză vedeam terenul de la inelul II, peste gardul de sârmă înalt de peste 2 m. Păi, despre ce vorbim! Sunt foate curios de cele 4 stadioane dedicate lui Euro 20 - 20. Vor avea străinii parte de celebrele noastre garduri sau vor face echilibristică prin tribunele cu inclinare periculoasă, impusă de cascada despărțitoare cu terenul de joc.

mir25 (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:29

Din pacate trebuie sa recunoastem ca aici am ajuns. Pe langa problemele de alta data, aceste scindari ale echipelor de traditie, insolvente,falimente si reinfiintari nu au facut decat sa puna paie pe foc intr-o societate si asa de la o zi la alta mai bolnava. Traim intr-un haos total.Pe langa rivalitatile de alta data,s-au mai creat si altele noi,stelisti vs fecesebisti, csu vs fc u craiova,dinamo vs dinamo si multe altele. S-a ajuns ca iti dai in cap cu vecinul sau amicul cu care alta data mergeai la meciuri sa sustii aceeasi echipa,fiindca acum e in alta tabara decat tine.Rusine celor care au condus fotbalul , rusine celor care au permis astfel de scindari, rusine statului roman, rusine justitiei. In acest fel nu putem decat sa involuam, sa ne intoarcem in pesteri...Trebuie spus stop !!! Asa cum au facut grecii. Trebuie facuta ordine si apoi putem sa o luam de la capat cu ce ne mai ramane.

Georges (27 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:30

Din 25000 de spectatori, fo 200 au participat la violente. Vad ca doar de ei vorbim. Si pe mine m,au dezgustat, dar totuși, nu,-i vad in rol principal...

observator_federal (32 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:34

Cam asta este situația: este greu să se coaguleze o opinie majoritară sănătoasă, corectă, dacă mijloacele de informare și implicit de educație, păcătuiesc prin lipsa de echidistanță și obiectivitate, ba uneori afișează un partizanat aproape indecent, cu mobile ascunse... O Ligă a corupților este preferabilă uneia a interlopilor? Să promovăm - corect, fără partipriuri - exemplele pozitive, când acestea există: ambianța excepțională (civilizată, fair-play, spectaculoasă) din tribunele stadionului din Craiova ar fi un caz, de ce nu? Chiar așa!

VanBasten (27 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:38

Nu vi se parw suspect ca au fost niște băieți care au atacat cu orice preț? Care au provocat scandal? Daca ar fi fost susținuți de ceilalți fani, as fi înțeles revarsarea de ură.... Dar au fost un procent infim. Bizar....

Budulai (2 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:43

Ciuculescu a fost decent, dacă ar fi sa facem o paralela el era suporterul ăla de la tribuna care înjură de morți tot meciul. Marcatorul Stelei în schimb era de teapa suporterului care a traversat terenul până în fața peluzei populate de steliști, bucuria lui de după gol e o instigare mai mare decât ceea ce a făcut acel *** din peluza rapidistă.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

CLAU25 (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:44

:)) bine ca am scapat de ***! Sper sa sustineti in continuare adevarata echipa a stelei si sa ramaneti acolo cu echipa voastra de suflet! Chiar va e dor de indivizii astia? Oricum sa te umileasca rapidul cu jucatori de 40 de ani , penibil! Ce ma bucur ca am scapat de acesti huligani... interlopi cu doua clase care vin la stadion doar sa se bata, injure si se faca de ras! Rusine CSA , Rusine Talpan , Rusine ca terfeliti numele STEAUA in ultima liga! Ma bucur ca nu va mai dat Gigi bani si a terminat in sfarsit cu voi, ma intreb oare cat de bine e fara voi pe stadioane, ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Georges (27 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:45

De acord, 100 sau 200 pot sa strice seara... Si mie imi venea sa vomit cand am plecat de la stadion... Totusi, am fost mult mai multi prezenti, (poate prea) tăcuți si demni. As fi sperat ca cineva sa acrie si despre zecile de mii de oameni prezenți care sint dublu pedepsiți... Nici nu s,au putut bucura de meci si nici nu sint luati în seamă...

Che Guevara (113 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:48

Craiova e in finala unei Cupe Europene la handbal si voi aveti 3 pagini despre un meci de fotbal din liga a 4-a si o sitre mica in subsol despre performanta handabalistelor oltence ?

pawn (106 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:49

hai sa plangem. ce era fotbalul si ce-a ajuns. uite, de pilda in 532 au murit 30 de mii de oameni la "derby-ul" dintre albastri si verzi la constantinopol (erau curse de care, insa intelegeti ideea, rivalitatea era infinita). dar acum suntem in 2018, ce naiba??!! am evoluat, flacaii vanjosi vazuti aseara pe "23 august", si care ar fi fost luati cu latzul acum 5 secole de stefan la marea oaste a moldovei, vor fi luati maine sa faca praf din praful care e deja in siria. nu mai sunt iustinian si generalii lui, nu mai e nici nenorocitul ala de ceausescu al moldovei, dar prostalaii cu cefe groase gata sa moara si mai ales sa omoare pentru cauze care le scapa sunt nemuritori.

Cdx (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:49

Esti doar un vandut giambasule....adica aia dau cu gaze degeaba si ....gata ...ultrasii sunt de vina

Yo (19 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:49

Ati promovat jumatate de luna acest mare meci, voi cei din presa. Ati facut promovare printre suporterii de fotbal in general cu ideea de nou record. Ati propagat comunicatele de prost gust propagandist venite dinspre UMxxxx, in care se vindeau aceleasi bilete in fiecare zi. E si vina voastra! E doar vina voastra ca ati uitat cine e peluza sud, ca ati uitat cine e Jean Pavel si cei ca el si ce aduc ei pe stadion. E vina voastra ca v-ati facut ca nu intelegeti afinitatea unor fosti jucatori, fara valoare de antrenori, pentru proiectul CSA. Ati tratat cu indiferenta miile de oameni care nu inteleg ce s-a intamplat cu echipa lor si cum a ajuns stema pe tricourile unor amatori. Sau de ce este o echipa rezervata doar unei asociatii cu 2000 de membrii. Eu nu am uitat cum peluza sud a vrut sa bata un portar advers la un meci de prezentare cu o echipa din Belgia, cum a distrus meciuri si suspendat stadioane, cum s-a batut cu jandarmii sau cum a fost masa de manevra politica. Mie unuia acest element nu mi-a lipsit de pe stadioane. Voua v-a lipsit. L-ati revazut, resimtit, acum digerati-l si degustati-l. Si scrieti din nou despre mirosul derbiurilor de altadata, chiar daca e putoare nu aroma. Daca e ceva de altadata care lipseste, atunci e vorba de jucatori si de presa. Acum avem blogeri pe facebook care publica in timp real poze cu ultrasi care nu stiu numele jucatorilor propriei echipe in drum spre stadion si se bucura ca niste pusti cand inteleg un banner nu foarte mult lucrat.

liviu (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:51

toti comentatorii se abtin in a spune lucrurilor pe nume : a cheltui bani grei din bugetul statului pentru a da satisfactie unei adunaturi de scursuri ale societatii (asa zisii "suporteri"ai csa steaua) care de fapt au fost extirpati de steaua adevarata , este o nemernicie a unor iresponsabili din conducerea man. guvernul ar trebui sa intervina imediat si sa puna stop vendetei personale a lui talpan , pe banii statului insa , a-i baga in aceasi oala pe frumosii suporteri deznadajduiti si furati ani la rind , ai rapidului , este o nemernicie si mai mare .rusine geambasule

cris4co (14 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 0:53

io sunt ala din ”spatele tastaturii” dar va inselati...nu sunt mai violent! Io sunt ala care am comentat aici la voi acasa inainte de meci ca organizarea va fi proasta din moment ce biletele la tribuna 2 s-au vandut la gramada...io sunt ala care am promis fratelui meu Giulestean ca de data asta voi venii in Peluza la galerie...io sunt ala care NU M-AM TINUT DE CUVANT...N-AM FOST LA MECI...am fost in fata TV-ului si v-am vazut PE TOTI...Io sunt ala care am avut dreptate...au fost incidente pentru ca nu a fost organizare...io sunt ala care azi nu vorbesc de adversari...NU MA INTERESEAZA ADVERSARII...am vazut ca am inca frati multi,frumosi de care jandarmii azi NU S-AU LUAT...am vazut ca avem echipa frumoasa si capabila de revenire in Liga 1...am vazut ”frustratii care vor sa fie vazuti in actiune” in Club Fotbal de pe DigiSport 1...aceiasi gazetari GSP,intrebindu-se da de ce mai avem conflicte...ce e de facut.Faceti-va treaba cinstit,nu mai promovati frustrarea si fiti impartiali mereu,nu doar atunci când va convine...Io tocmai de-asta nu am fost azi pe stadion...nu merg sa ma bat, să sparg capete, să înjur, să-mi arat bicepşii, tricepşii şi cei câţiva neuroni care au supravieţuit printre tatuaje şi lanţurile groase din jurul gâtului...merg sa va arat ca SUPRAVIETUIESC in ciuda adversitatii masmediei romane.RUSINE VOUA GSP-isti.

bogdan (1 comentarii)  •  15 aprilie 2018, 1:01

CSA o echipa ce nu exista cu adevarat

Comentează