Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Jelania manelistă

Asta am reţinut după partida România-Ucraina 1-2 a echipelor naţionale sub 19 ani

Permalink to Jelania manelistă
miercuri, 28 martie 2018, 6:07

Ce mai vaiet, ce mai zbucium! Ce de bocete! Şi ochi daţi peste cap, şi freze de curci plouate, cu gelul de păr amestecându-se printre lacrimi. Aşa ne-au demonstrat „tricolorii” sub 19 ani că suferă după ce au pierdut calificarea la Euro în faţa Ucrainei. Pe pariu că nu va cădea niciunul în depresie?

Nu este nevoie de victime să îi crezi că au suferit din cauza pierderii meciului decisiv cu Ucraina. Alta-i problema. Exerciţiul tristeţii. Felul în care alegi să te prezinţi în faţa publicului într-un moment greu. Modul în care îţi manifeşti durerea în public este o prelungire a educaţiei primite în şcoală şi în familie, este o oglindă a mediului în care te-ai format. Comportamentul la bucurie sau la tristeţe nu ţine doar de impuls, de starea de moment.

Este parte a caracterului, dar şi a orizontului deschis de profesori şi aprofundat de antrenori. Este suma timpului împărtăşit cu prietenii şi cunoscuţii. Este decontul felului în care petreci şi a muzicii pe care o asculţi, este parte a felul în care mănânci şi bei, a ce a anume mănânci şi ce/cum bei. Este totul. Dacă aş pune aici şi suma lecturilor, veţi spune că sunt ori răutăcios, ori nerealist. Elitist se subînţelege.

Măţan, ce barosan!

Vor fi destui cei dispuşi să participe la această revărsare de tristeţe manelistă. Sunt aceiaşi care jubilează la dansurile din buric ale sărbătorilor fotbaliştilor. Băi, ăştia ştiu să petreacă, nu au morcovul în fund, ca intelectualii. De unde rezultă că noi, preţioşii care avem alt set de valori, urmează să fim ăia răi. Demodaţi, sigur că înţelegem această cocălăreală tip „Au inima mea!”, cu tăvălitul prin noroi şi smulsul părului din cap. Altfel, exerciţiu nereuşit, căci gelul întâreşte firul, dar nici nu lasă creierul să respire!

Joci ceea ce eşti, ceea ce mănânci şi ce asculţi. Vorbeşti în consecinţă, deci la schimbare îţi înjuri antrenorul, deşi ştii că toate camerele sunt pe tine, Măţan, marea vedetă a naţionalei mici. Şi pentru că, dragi „tricolori” mici, foarte mici, tot vă băgaţi şi vă scoateţi organele sexuale în cavităţile bucale ale profesorilor şi ale publicului, şi ale ziariştilor, încercaţi măcar să scrieţi corect româneşte „bă..m…aş”. O să vedeţi, măi băieţi, că este mai greu decât să daţi un călcâi sau o pasă cu ristul.

Ştiţi de ce nu s-a delimitat nimeni de prostia lui Moruţan?

Dacă v-a plăcut spectacolul oferit de alde Moruţan şi compania după ratarea calificării, înseamnă să sunteţi pregătiţi pentru ce va să vină. Tot astfel de jelanii de ţaţe deposedate de obiectul bârfei. Simulacre de înmormântări ale calificărilor pierdute, urmare a altor şi altor eşecuri din care nimeni nu înţelege nimic. Antrenorul Boingiu că nu a ştiut să-şi ţină echipa în priză şi că nu a găsit formula de echilibru mental (e adevărat, cu cine?), jucătorii care îşi iau apărarea unul altuia ştiind că prostia lui Moruţan putea fi a oricui altcuiva, jucători care, în afară de câteva numere personale sterile şi din altă epocă a fotbalului, au fost dominaţi cam la toate capitolele de nişte colegi de generaţie din altă ţară. Care, nu ştiu dacă aţi observat, arătau ca nişte băieţi pur şi simplu normali pentru vârsta lor. În special fără frezele alea fistichii, made în Ferentari. În particular, mai înalţi, totuşi suficient de tehnici încât să nu-i muşte mingea şi să facă şi posesie.

Teoria ucraineanului ciobănaş

Apropo, de unde ideea că ucrainenii sunt nişte ciobănaşi, că fotbalul din Ucraina ne este a priori inferior? Vă spun de unde, din ţopârlăneala noastră tradiţională. Din mândria asta prostească în virtutea căreia ne considerăm niscaiva brazilieni ai Europei. Din ignoranţa pe care o ridicăm la rang de virtute. Ucraina a dat trei câştigători ai Balonului de aur. Blohin, Belanov şi Şevcenko. Noi am dat ifose.

Comentarii (158)Adaugă comentariu

Alex (17 comentarii)  •  30 martie 2018, 13:03

Alerta maxima, frustratul de servici loveste din nou. Incredibil :) Vorbesti serios? Modul in care iti manifesti durerea in public este parte a felului in care mananci si bei? :)) Ce chestie profunda. Acum cateva zile nici macar nu stiai ca exista echipa asta dar cand ti-a ajuns la urechi faptul ca Romania se afla la un pas de turneul final te-ai transformat in cel mai infocat suporter. Cand echipa nu a reusit acest lucru ai facut ce poti tu mai bine, te-ai dezlantuit in fata laptopului. Si fireste ca nu te-a interesat jocul lor in sine. Te-ai legat cum altfel de gelul din par dar aici te inteleg ca si eu mai am par de vreo doua dusuri. Dupa care ai trecut la muzica pe care o asculta pentru ca daca tu mergi la Artmania te consideri o fiinta superioara. Si tot asa ai continuat sa lovesti niste pusti cazuti la pamant. Ştii de ce nu s-a delimitat nimeni de prostia lui Moruţan? Pentru ca asta inseamna sa faci parte dintr-o echipa. Daca jucam toata viata tenis sau ping pong nu prea stim cum e cu treaba asta. Pe pariu (asa cum elitist te-ai exprimat in articol) ca o dadeai cotita daca s-ar fi calificat? Gaseai tu o miscare de geniu ascunsa in eliminarea lui Morutan care sa-l ajute la turneul final. Eventual sa ne califice la mondialul de tineret si atunci ai fi fost satisfacut. Nu te-ar mai fi preocupat freza si bogatia vocabularului. Si ne-ar fi dat si noua ocazia de a vedea cat de las si de parti pris esti.

Petru (7 comentarii)  •  30 martie 2018, 14:30

Excelent articol. De pus in rama la Mogosoaia.

dragos (2 comentarii)  •  30 martie 2018, 20:15

Dulca spune ca isi asuma rezultatul. Cum il asuma, isi da demisia din fotbal?

Radu (1 comentarii)  •  8 aprilie 2018, 12:16

Întâmplător cunosc fotbaliști de vârsta celor vizați în articol. Sunt exact cum îi prezintă domnul C. Geambașu. Realitate 101 %!!!!!!!

Comentează