Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Go! Pleacă, fă!

Jelena Ostapenko dă tonul la mitocănie. Dar nu este singură. Uitaţi tenisul destinat doamnelor şi domnilor, începe Era Bădăranilor!

Permalink to Go! Pleacă, fă!
duminică, 1 octombrie 2017, 11:09

O scenă care merită văzută, revăzută şi comentată. Poate aşa vom începe să înţelegem încotro tenisul. Mai ales tenisul fetelor. Dar nu numai, că nici băieţii nu stau mult mai bine cu capul, iar cu manierele nici atât. Tenisul, ştiţi, activitatea aceea elegantă populată a priori de ţinute alese şi gesturi fair play. Aşa era odinioară. Acum trăim în altă dimensiune.

Am mai văzut filmul
Aşadar. Jelena Ostapenko, învingătoarea Simonei Halep în finala Roland Garros 2017, îşi cheamă antrenoarea în una dintre pauzele semifinalei de la Wuhan. Jocul letonei de origine ucraineană merge prost şi nervii îi dau pe afară, aşa cum îi dă şi burtica. Adversara, australianca Ashleigh Barty, revelaţia turneului, îşi vede netulburată de treabă. Antrenoarea Anabel Medina Garrigues, fostă jucătoare de top 20 mondial, îi recomandă îmbujoratei şi îmbufnatei sale eleve să abandoneze, dacă într-adevăr are o suferinţă fizică. Sau, dacă nu, să încerce să îi pună probleme, dat fiind că perspectiva unei finale îi provoacă presiune suplimentară americancei. Totul rostit pe tonul acela părintesc, calm, împăciuitor, sfătos, ca la o şedinţă de terapie psihiatrică. Apropo. Am mai văzut filmul ăsta, dar cu Halep şi Cahill în distribuţie. Ştim pe de rost replicile. Să revenim însă. Ostapenko îmbucă ceva, probabil un jeleu energizant, că un burger cu cartofi prăjiţi nu avea timp, o priveşte pe Garrigues ca pe un gândac şi îi spune „Go!”. Pleacă! Spaniola se supune cu aerul unui animal bătut şi urcă în tribună. Ostapenko pierde şi al doilea set cu 6-0. Sfârşit de scenetă. Început de nebunie.

Reţetă pentru umilirea antrenorului
Tipul de „dialog” Ostapenko-Medina Garrigues a intrat timid în peisajul tenisului. Apoi, destul de repede, s-a transformat în loc comun. Există şi best of-uri în materie. Ieşirea Iuliei Putinţeva la turneul de la Connecticut merita de departe un Oscar pentru interpretare. Meci cu Alizee Cornet, când rusoaica naturalizată kazahă şi-a făcut antrenorul cum i-a venit la gură. A fost o demonstraţie perfectă despre felul în care poţi să îţi umileşti antrenorul, pe care îl cataloghezi drept dobitoc, idiot şi cum mai vrei tu. De ce? Pentru că el nu te aplaudă cum o aplaudă ai ei pe Alizee. Sună cunoscut, nu? Sigur, nu la cotele atinse de Putinţeva. Păi da, Simona noastră cu unul dintre antrenorii dinaintea lui Cahill, parcă Victor Ioniţă. Ţineţi minte faimosul îndemn: „Bate din palmele alea!”. Să nu uităm nici antologica întrebare a doamnei Alina Tecşor, pe atunci căpitanul echipei noastre de Fed Cup. „Simona, vrei o banană?”. Nu era o întrebare, ci o încercare timorată de comunicare. Bineînţeles, antrenoarea a fost strivită cu o privire destinată fiinţelor inferioare.

Ticuri, nesimţiţi şi copii servitori
De ce? De ce toate astea? De ce nu. Pentru că io te plătesc, io te umilesc! De-aia! Pentru că jucătorii şi jucătoarele s-au metamorfozat în tirani care îşi tratează antrenorii ca pe nişte servitori nevolnici. Din cauză că tenisul a permis transformarea copiilor de mingi în anexe ale jucătorilor. În chelneri care oferă băuturile răcoritoare, în purtători de umbrele şi de prosoape transpirate. Iar unii aplaudă această schizofrenie, cică aşa se călesc viitorii campioni. De ce se întâmplă aşa, de ce tenisul a devenit un spaţiu al nesimţiţilor, vezi Kyrgios, şi al proprietarilor de ticuri, vezi Nadal, cu degetele lui băgate în fund şi duse apoi la nas? Vezi Nadal, dar nu doar Nadal. Vezi absenţele ciudate ale lui Djokovici şi Murray, vezi dincolo de aparenţe, iubitorule de tenis!

De ce aşa? Probabil că sportul acela pe care îl ştiam unii dintre noi îşi pierde sufletul. Banii mulţi, tot mai mulţi, sunt desigur un motiv. Dar nu singurul. Nu am un răspuns sau mi-e teamă să îl dau. În cazul domnișoarelor despre care am povestit aș sugera și o legătură cu spațiul etno-geografic din care provin dumnealor. Peste toate, am senzaţia că de o bună bucată de timp ni se serveşte un gigantic surogat. Care arată excelent, dar care miroase a plastic şi nu mai are niciun gust. Se numeşte când UEFA Champions League, când circuitul ATP, când Formula 1. Sigur, este foarte posibil să îmi fi pierdut eu şi gustul, şi mirosul, şi emoţiile. Şi totul să fie perfect. Go! Ori silence please?!

Comentarii (97)Adaugă comentariu

Niculae Moromete (26 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:25

Ai scris despre Ostapenko gândindu-te la prestația de ieri a lui Halep...aia cu "proasta naibii", cu plecarea in alergare, cu capul intre picioare a lui Pavel, de la ultimul coaching-ul.

Maharajah (9 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:26

Auzi la geamby ... vorbește cu fă şi promovează *** ca "iosif_vs" ... la fel cum o fac ***. O data cineva trebuie să raporteze pagina voastră de învelit peşte căci pentru alte operațiuni este prea tare.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Mihai (11 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:28

Excelent articol.Mult adevar,nu ti ai piedut nici gustul nici mirosul,asta e lumea in care traim.

Raducu (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:30

Frumos articol si din pacate adevarat. Banul a transformat sportivii in gladiatorii timpurilor noastre, cu reguli dure si adesea inumane, intr-o lume in care mitocania, infatuarea si proasta crestere sunt de "bon ton", in timp ce buna crestere si comportamentul civilizat sunt desuete si ar trebui sa ne faca sa rosim pe cei care am fost crescuti in acest spirit in familie si in scola. Pacat!

Maharajah (9 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:57

Vai *** .... ai şi citit comentariul ??? Poate citești ceva filozofie de a poetului şi scriitorului nepereche "iosif_vs" ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (28 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 11:58

Bun, intrebarea este de ce accepta antrenorii asa ceva? Simplu, pentru ca sunt f bine platiti, responsabilitate minima, munca asa si asa. Nu-si da nici unul demisia chiar daca sunt facuti albie de porci, toti sunt concediati. Antrenori sunt multi, ca multi sunt fostii jucatori ramasi fara rost, dar jucatori in primii 20-30, adica din cei care isi permit sa plateasca un antrenor f bine, sunt putini.

Justițiarul (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:08

Nu sunt un fan al jurnalistului de sport Cristi Geambașu mai degrabă al lui Tolo dar articolul de mai sus chiar punctează la obiect si tenisul si fotbalul au "degenerat" pur si simplu Ar trebui restartate cele 2 sporturi . Un fel de punct si de la capăt , mai putini bani si mai mult sport si fair play.

Cip (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:08

Bravo mă!!! Scrie mai multe despre asta.

urod (105 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:09

Ai incheiat articolul corect , asa este , tine si de spatiul geografic dar si de ambalajul frumos al occidentului. Viata este in continua schimbare si din pacate nu in bine. Totusi in occident , lucrurile stau mai bine , pt ca acolo se pastreaza macar niste aparente iar cei care ajung sa aiba bani , sunt civilizati....dar la noi este altceva , stii vorba aia ..... ,, fereasca Dumnezeu de omu' prost si de taranu ajuns''.....in zona asta ,unii au ajuns sa aibe bani iar altii mai deloc , din cauza asta cei cu bani , ajung sa aibe un dispret fata de cei care nu au. De Becali , ce sa vorbim , este un campion absolut , de-asta eu il dispretuiesc , poate sa faca acte de caritate cat vrea el....este un exemplu prost in tot ce face el si iarasi ajungem la presa care sta si-i soarbe cuvintele. Practic , la acesti oameni le face bine sa umileasca , le da o stare de superioritate asupra muritorilor de rand si bineinteles toate pleaca de la educatie .....mai sunt si banii multi care strica tot...doar cum e...unde sunt bani multi , apar tot felul de oameni si interese. De aceea , in tenis au inceput sa apara asemenea lucruri care nu le vedeai acum 15-20 de ani....mai vedeai izbucniri nervoase dar nu antrenori umiliti. Dar ce este bine , este ca in occident se iau masuri ,se pastreaza o anumita eticheta , dar ce vine din partea cealalta ..!!!!..acolo este problema.

Bogdan (10 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:12

Asa e cand scrii in primul rand pt cancan, si abia apoi esti dornic sa oferi informatii relevante. Si spun asta pt ca Barty e australianca, nu americanca. Ai avea asteptari de la un jurnalist sa se documenteze cand scrie un articol. Insa asa cum ne-a obisnuit, domnul Geambasu cauta mai mult senzationalul dintr-un articol decat informatia relevanta. Si ca o nota despre articol, sunt destul de sigur ca Ostapenko nu a zis "Go" catre antrenoare, ci a zis "No" la intrebarea daca vrea sa ii puna probleme adversarei....ai atunci Anabel a plecat. Insa recunosc, aici e posibil sa ma insel!

George (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:17

Americana A Barty!!! Poate australiana A Barty!!! Slab de tot domnule Geambașu

Bogdan (10 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:17

Barty e australianca domnule Geambasu, nu americanca. Dar ce mai conteaza detaliile astea, cand cancan-ul pornit de articol e in floare. Apropo, Ostapenko nu a zis cumva "no" in loc de "go" cand vorbea cu Anabel?

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:02

Da, Barty este australianca, scuze pentru greseala!
Nu, Ostapenko nu a zis „No”, a zis „Go!”. Internetul iti sta la dispozitie, dai o cautare si te lamuresti

Radu (5 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:18

Demult trebuia scris articolul acesta dar n-a avut nimeni curajul necesar pentru ca se pomenea numele"Halep". O parte a presei o elogiaza le Simona de parca ar trebui sa fie nr.1 mondial si cineva n-o lasa. Referitor la "spatiul geografic ", Geambasu pune punctul pe "i ". Romanul cand are doi lei in buzunar e grandoman, nimeni nu--i mai ajunge la "nasuc",uita de unde a plecat si asta se intampla in tarile fost comuniste , deoarece au asimilat toate obiceiurile proaste ale rusilor. Una cu alta, mai ziz o data : articolul a fost perfect si direct la tinta. Acum, vor fi mii de comentarii, dar Geambasu n-a scris decat adevarul, fara slte inflorituri.

PSG (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:23

Simate domn, limbajul si educatia colorata a lui Ilie Nastase merita mentioanata in articol. Se integreaza destul de bine. O zi buna!

Ion (15 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:28

Da Cristian, ai dreptate in mare masură. Infuzia de bani in Industrie creează multi monstruleti, sau monstruloi, dupa putinta si educatie... Personal , apreciez , ca educatia sta la baza acestor aspecte enuntate de tine. Faptul ca sportul se ' plastifică' este rezultatul globalizării si a faptului ca sportul, in mare parte, este subjugat banului... De ce mi se pare ca Parlamentul Romaniei seamana cu decorul tau ? Probabil doar motivele mele sunt inversate...

Chis Alexandru (105 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:33

Exemplele analizate de dvs: Ostapenko, Putintseva si Halep sunt jucatoare care nu au trecut pe la Academia Bolettieri din Bradenton, Florida. Talentele cizelate de celebra Academie americano-italiana invata, este drept, acel ragnet menit a descatusa energii dar si de a infricosa adversara/adversarul. Nu o sa vedem niciodata un "export Bolettieri" ca are asemenea derapaje de comportament si de limbaj. Este drept ca Seles, Wenus sau Sharapova sunt, de cele mai multe ori, "urlatoare", dar niciodata nu ar proceda, badaraneste, asa cum procedeaza Simona sau Ielina. Cat despre bani... cei care-i castiga tocmesc lautarii si sparg si petrecerea! C-asa-i in tenis, vorba regretatului Toma.

Cezar (12 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:48

Bun articol ... Corect pâna la ceruri .

cicero (14 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:48

Fa,adica a face?

Ocsi (4 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:51

De acord cu specificarea ca Barty este australianca.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:00

Da, Barty este australianca. Am corectat greseala

Tepes (7 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 12:59

Maharajah, Tu dai pe dinafara de prostie ! Tot ce scrie in articolul asta e PERFECT ADEVARAT ! Doar ca unul ca tine(cu IQ cat temperatura camerei)..nu pricepe ! Bravo Cristi pt articol..

Andrei F (698 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:19

Oare chiar era numai sportivitate inainte?!?Sunt atatea ex. si de atunci...

Grig Radu (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:20

Lasati-ma cu Nick Bollettieri ca am vazut-o pe Serena in 2009 cand cu greseala de picior ! As citi cu placere o dezvoltare a subiectului cu absentele lui Nole + Andy ...

gio (28 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:21

Cazul Putinteva.. acolo a fost si altceva, ea avusese (avea?) relatie cu antrenorul si am asistat la o mica scena de familie, din pacate in public.

Dan (3 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 13:31

Da

El Cid (9 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:05

Cristi Băiete, te miri??? probabil tu și alții ca tine sunteți parașutați de pe Everest acum juma de ceas, ai auzit despre incultură, non educație, Generația NEET, laitmotivul atîrnatorului de Net, Posesorul (utilizatorul de like)...... Cam de printre ăștia Sunt Korifeii (coafați-pavoazați) .. exchibiționiștii Aureolați ai zilelor Actuale. Dar încă este excelent, mergi pe la clasele 8-12, ținete bine Ce Urmează.... PARFUM. Un ultim aspect de reținut.... consumul echilibrat de Cretă sau prizatul ca Modus Vivendi , reflectează Geambașule.... Go, încă O Doză!!!

brazvan (47 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:17

rău, as usual, dar ceva mai corect decât alte dăți.

Bogdan (21 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:22

O întrebare, domnule Geambașu. Ce comparație putem găsi pentru fatza lui Ostapenko? Da' Halep când e obraznica cu antrenorul, cu cine/ce seamănă? Sunt ferm convins ca o comparație bine aleasa poate ridica valoarea articolului.

seba (157 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:34

articolul are lucruri si adevarate in el. da, banii tot mai multi din sport schimba atitudini si valori. dar, sa nu exageram. ce frumos si ce fair-play era sportul "pa" vremea mea. si ce a ajuns acum. sportivi colerici, sportivi obraznici sau badarani gen kyrgios ori putinseva au fost intotdeauna. expunerea tot mai mare a sportului scoate in evidenta si lucuri mai urate. probabil in anii '70 - '80 erau televizate doar 5% din meciurile care sunt televizate acum. cazuri de genul putinseva nu ar fi fost aduse in atentie pentru ca putinseva ar fi fost televizata de vreo doua ori in toata cariera ei. nimeni nu va mai sti peste 10 ani de aceasta fata si de felul cum s-a comportat cu antrenorul. mcenroe, muster, nastase, rios ori serena au fost la fel de obraznici in multe situatii. i-au salvat rezultatele sau carisma. de asemenea, intotdeauna au fost unii carora li s-au permis mai multe datorita valorii. nu cred ca e doar fantezie daca imi imaginez ca stefan kovaci il intreba pe kruyff in momentele dificile daca vrea o tigara. jelenei ostapenko i se permit mai multe pentru ca este un star in devenire. nu stiu daca va confirma, dar cel putin este un copil minune. daca ar fi procedat asa cineva de 30 de ani mi s-ar fi parut mitocan. sincer, mai mult m-a amuzat faza. jelena este doar un copil, va invata in timp sa se comporte. are o nebunie amplificata si de varsta, dar nu-mi lasa impresia unei persoane rau intentionate, unei badarane.

Dragos (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:40

De fapt, mai Cristi, e ca la Supermarket. Mâncare, ieftina, proasta, plină de E -uri și fara niciun gust.... iarta-mi paralela cu bucătăria:)

Andrei F (698 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:43

Un ex. de comportare nesportiva s-a produs la French Open cu o detinatoare de multe turnee care aflandu-se in dificultate a servit din mana atragand reactiile adversarei-tot o mare campioana- dar si a publicului...Arbitrul atunci a dat doar un avertisment pentru comportare nesportiva deoarece regulamentul de tenis nu are referiri la aceasta problema-cum se serveste...Campioana in culpa este dintr-o tara din vest...

stefan (15 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:54

rău, da' prost. ca de obicei

Cosmo (70 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 14:58

Da, banii tot mai mulți ar fi un motiv. Altul ar putea fi presiunea mediatică. Parcă mai demult nu erau atâția jurnaliști și .. cum ziceai?, ah da, postaci, deștepți, care sa te facă de cacao după fiecare înfrângere. Alt motiv ar putea fi tehnologia, nu prea găsești pe YouTube filmări cu Chris evert vorbind cu antrenorul ei în timpul finalelor cu Navratilova. În rest, cred că așa e, vremea gentleman-ilor de tip Năstase sau McEnroe a cam apus. :(

Vasy (3 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:03

Interesantă și curajoasă perspectiva... te pune pe gânduri. Personal, cred că fetele au tendința asta mult mai pronunțată decât băieții (Kyrgios excepted!). Sincer, nu înțeleg amestecul unor campioni ca Rafa, Nole sau Andy în discuția asta; chiar nu cred că merită asocierea, nu îmi amintesc să fi arătat 'bădărănie' vreodată; dimpotrivă, mi se par niște exemple de atitudine profesională și umană

Gigel (13 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:05

Mai "scarbos" decat degetele lui Nadal in fund (desi isi trage doar chilotii nu isi face examen de prostata) mi se par injuraturile lui Murray la fiecare punct.....sau ruperea tricorilor a lui Djokovic. Si hai sa nu o dam cu "pe vremea mea nu era asa". Sau ai uitat de McEnroe? Agassi? Hewitt? Chela (care l-a scuipat pe Hewitt)? Stepanek? Fernando Gonzalez?. Chestiile astea se intampla de multi ani...doar ca atunci nu era tehnologia atat de avansata incat fiecare gest pe care il faci sa fie shareuit pe 100 de siteuri.

Vasy (3 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:05

@Cosmo: Daaa! Chiar ai nimerit-o cu cei 2 'gentlemani' - Năstase și McEnroe :))

Radu (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:06

Bine ,măcar ca ne-am trezit și spunem lucrurile pe nume.La fel face și Halep a noastră,tot un tupeu din ăla ordinar. Noi,oamenii,îi judecam pe semenii noștri după cum sunt îmbrăcati și după bani.Asa suntem noi, în general est - europenii.

cornel (40 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:25

Cred că această decizie ca în pauze antrenorul să poată fi chemat și să vină lângă jucător, amplifică acest sentiment de slugărnicie ! Cât despre bădărănii în tenis ...sunt la tot pasul !

Dan (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:38

Mda....s-au schimbat vremurile. Cand McEnroe facea ravagii si dadea cu racheta in stanga si-n dreapta, injuraturi....tot tacamul....era altceva...

antinevralgic (6 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 15:59

Si totusi, intre "Go!" si "Pleaca, få!" e diferenta cam mare, domule Geambasu. Cam la fel de mare ca intre editorialism sportiv si cancan-ul asta obiectiv de 2 bani ce-l practicati dumneavoastra astazi. Thesaurus, dictionarul englez-roman si google translate (ultimele doua variante sunt pt amatori ca dvs) va stau la dispozitie. Asta daca va permite timpul, bineinteles.

Steaua1986forever (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:01

Un articol foarte bun, felicitari. Insa cred ca nu ati amintit suficient alti "mari jucatori de tenis romani" cu atitudini similare. Unul retras si unul in activitate. De fapt, cel retras am inteles ca "simpatic" deci poate sa spuna orice, i se iarta dar ce facem cu celalalt (de fapt, cealalta) ? In rest, sunt obligat sa va intreb ce se mai aude cu plangerea dumneavoastra la politie impotriva celor care va amenintau pe aici, va rugasem sa reveniti cu amanunte. Chiar sunt curios. Va repet, ce am spus si la vremea respectiva, acelasi lucru mi s-a intamplat aici de multe ori cu alti useri si vad ca nu s-a intervenit cu nimic. Va rog mult sa ne anuntati ce s-a intamplat. Va multumesc.

victor L (285 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:10

Atrag unora atentia asupra afirmatiei "Gembasu are perfecta dreptate". Imposibil asa ceva. Nu exista nimeni care sa aiba perfecta dreptate, caci dreptatea nu este un concept acceptat de toti. Dreptatea se vede diferit. Apoi, faptul ca unele tenismene/unii tenismeni au iesiri gen Ostapenko, nu este relevant sa categorisesti tot sportul acesta cu ideile unui ziarist. NB, a trebuit ca dl Geambasu sa sara peste continente, de parca nu l-ar avea in apropiere pe Ilie Nastase ori pe Jiji Becali; Doamne ce politicosi si intelegtori sint aceste doua personaje. Trebuie infierata cu minie jurnalistica o tinara de 20 de ani, care, dupa cistigarea turneului Roland Garos, si-a cam pierdut "uzul ratiunii" :P Nu asta duce la moartea tenisului; nici cind Marat Safin si-a dat cu racheta in cap pina si l-a spart, de curgea singele siroaie ;)

Gheorghe Barbu (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:17

Foarte slab ma Geambasule! Amesteci fapte, gesturi, declaratii si vorbe disparate, adunate pe o durata mare de timp, de la o multime de sportivi intr-o schema logica care sa sustina o afirmatie lipsita de obiectivitate.

octavian (109 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:27

Felicitari d-leGeambasu. tenisul este unul dintre cele mai corupte sporturi. De fapt toate sporturile sunt sub imperiul banului.Mare lucru sa existe cate un sportiv sa nu triseze. Mentalul este subordonat banului. Nu uitati-apropo de patroni- cum a fost umilit si este in continuare, Hagi de catre Gigi.Banul altereaza mintea sportivilor care risca si cistiga.Ce sa mai zicem de un batalion de interesati sa ascunda dopajul.

iosif_vs (3 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:30

Maharajahule, esti prost de bubui. Tu meriti sa fii invelit in ziar, nu peștele!..

Tarabostes (2 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:30

Atâtata timp cât a câștigat un Rolang Garos a dovedit că are valoare. Burtica i-o văd numai invidioșii... :)

talpaiadului (7 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:36

Nu am citit decat inceputul articolului. Rar mi se intampla sa fiu dezgustat in asa masura incat sa nu pot termina de citit. Cristian Geambasu este cel mai slab jurnalist din univers, un fel de baba acrita de viata care se ia de tot si de toate si tavaleste in noroi mari sportivi pentru tot felul de chichite nesemnificative. Mi-e pur si simplu sila de asemenea oameni!

Dan (16 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:47

Prea mult zgomot pentru nimic. Asemenea iesiri nervoase sunt frecvente la jucatori, si nu numai in tenis. Mizele financiare sunt mari si atunci cand prinzi o zi mai proasta iti scapa oleaca de "presiune" pe cine iti este (pe) apropape. Apropo, eu zic sa-l intrebi si pe Nastase, parerea mea!

crisjustme1 (10 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:48

Nu e un articol care sa-ti faca cinste. Fiecare interpreteaza lucrurile cum doreste, insa tenisul e un sport individual, foarte dificil de altfel, Agassi il numea "the loneliest sport in the world". De ce ? pentru ca asa e, pentru ca indiferent de coachingul primit in pauzele dintre gameuri, tot tu , jucatorule , ramai sa duci greul. S-apoi, daca e sa vorbim la subiect , acel "go" nervos poate sa insemne si "ok. lasa-ma. stiu ce am de facut". Pana la urma o putem acuza pentru asa ceva pe ostapenko in tensiunea meciului ? n-as crede.....la putintseva e altceva. Acolo da, e de condamnat 100%. Cat ii priveste pe Djoko si Murray, cred ca riscam sa devenim paranoici cu aceste suspiciuni. Asta e opinia mea. In alta ordine de idei, referindu-ne strict la tenis,sigur ca gasim izbucniri de tot soiul in atp si wta. Dar Cristi, totusi te intreb si eu ceva : erai interesat de acest sport cand juca Marat Safin ? stii ce crize facea in timpul meciurilor ? sau sa mergem mai in urma, cauta pe youtube mcenroe tantrums sa vezi acolo izbucniri necontrolate.....cred ca e diferenta mare fata de ce vezi azi. Multi acuza faptul ca jucatorii sunt cenzurati si nu se exprima liber, altii ca tine acuza badaranii tot mai multi din acest sport. Ideea e ca niciodata nu va fi toata lumea multumita. Dar ghici ce: tenisul merge mai departe, si e un sport din ce in ce mai indragit la nivel mondial. Si asta se datoareaza in primul rand , celor 2 mari campioni, mari ambasadori ai acestui sport: Roger Federer (Mr.Perfect-am un feeling ca e si preferatul tau)si da, Rafael Nadal. Omul ale carui ticuri nu le suporti, dar care a facut enorm de multe lucruri bune pentru tenis. Si care e nr.1 in lume , si se bate cu recordurile, iar care intr-o buna zi, va pregati viitori campioni la Academia Rafa Nadal. Eh, ia zi , tot esti de parere ca tenisul merge intr-o directie gresita ?

un roman (1 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:52

Cand Geambasul se refera la spatiul geografic SIGUR s-a referit la lepadaturile socitatii romanesti care"vand" , tara,nu conteaza pe cat. Chiar 2 centi nu 2 lei.

Catalynn (27 comentarii)  •  1 octombrie 2017, 16:56

D-le Geambașu, putea fi chiar un articol bun, insa l-ati stricat cu obsesia dvs. de a folosi si cel mai neinsemnat prilej de a da in Simona Halep. Pacat!

Comentează