Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Chin, Kenin

Acum ne putem permite un zâmbet. Terminăm și noi obosiți meciurile Simonei. Ne dor toate. Mușchi, articulații, capul. La fel ca ea simțim cum ne înțeapă ba coapsa dreaptă, ba aia stângă. Dar știam că a fi suporterul Simonei nu […]

...

Celelalte

Tabloul WTA afişează 6 românce în prima sută mondială. Încă. Suntem în compania selectă a naţiunilor de tradiţie ale tenisului. Cehia, Statele Unite, Rusia, Germania, Spania. La ce disciplină ne mai putem lăuda cu aşa ceva? Întrebarea o punem cu […]

...

Sfârșit de coșmar, început de speranță

Prudentă, Simona ne avertiza că urmează un meci greu. Eurosport a inserat o porțiune de interviu cu numărul 1 WTA chiar în debutul meciului cu Kaia Kanepi, când românca tocmai câștigase un game pe serviciul adversarei. Dar Simona anticipase corect, […]

...

Despărţirea de Andy

Retragerea unui mare sportiv se poate consuma în mai multe feluri. În triumf sau în uitare vecină cu indiferenţa. În tristeţe apăsătoare, cuplată cu emoţie grea. Cunoscând personajul, a lui Andy Murray nu avea cum să fie altfel decât tristă […]

...

Oh, merde!

Pe Patrick Ekeng l-au mai ucis indolenţa, nepăsarea, suficienţa, plictiseala şi sictirul pe care unii dintre ai noştri le afişează ca pe nişte medalii. Tuturor acestora li se adaugă şi rasismul, da. Şi, apropo, acelea nu sunt medalii. Sunt tinichelele […]

...

Cultul personalităţii lui Hagi

Lozinca "Dai în mine, dai în tine, dai în fabrici şi uzine!" nu a murit. Trăieşte bine mersi, are adepţi şi continuă să ne facă rău

Permalink to Cultul personalităţii lui Hagi
marți, 21 martie 2017, 5:46

Drumul de la „Tu, tu cu mustaţă, nu strâmba!” la „Nu da din sprânceană!” a durat 23 de ani. De fapt, trăim în cercuri concentrice. De la Mondialul din ’94 până la play-off-ul românesc ediţie 2017 s-au schimbat lumi. Nu şi Gheorghe Hagi. Da, Gheorghe Hagi, subiectul gras pentru presă. Ce s-ar face presa fără Hagi? Dar Hagi ce s-ar face fără presă? Cu cine s-ar război? Unde şi-ar mai expune ideile, în vestiar cu Benzar?

Delictul de opinie
Pentru cei care nu au abandonat articolul înjurând, convinşi că urmează alte zoaie aruncate pe statuia „Regelui”. Pentru cei rezistenţi la clişee. Pentru cei cărora le place să gândească singuri. Pentru cei care pot înţelege că a-ţi exprima îndoielile despre un om deosebit nu înseamnă dispreţ. Pentru cei dintre noi contemporani cu oroarea cultului personalităţii lui Nicolae Ceauşescu, dar şi pentru cei dintre noi, nu puţini, nu neapărat neinstruiţi sau rău intenţionaţi, care cred că opinia liber exprimată constituie un delict. În primul rând pentru Gheorghe Hagi.

Întrebări
Ce vrea Hagi de fapt? Să câştige campionatul? Bineînţeles! Să fie mereu cel mai bun? Desigur! Să aibă întotdeauna dreptate? Să fie aclamat? O, da, mai ales! Are Hagi şi interese materiale dincolo de pasiunea mistuitoare pentru fotbal? Normal, ar fi stupid să ne închipuim că Hagi nu doreşte să trăiască mai bine ori că proiectul Viitorul este un soi de perpetuum mobile, care produce rezultate fără să consume nimic. Vin toate aceste ambiţii fireşti ale lui Hagi în contradicţie cu dorinţa altora de mai mult, de mai sus în clasament? Inevitabil! Se întâmplă ca Hagi să mai şi greşească nu o dată în lupta asta cu adversarii reali şi cu cei închipuiţi, în războiul cu sistemul şi cu morile de vânt? Foarte probabil. Apropo de morile de vânt. Hagi este un Don Quijote care nu suportă nici măcar un Sancho Panza lângă el.

Scut în jurul lui Gică
În mod natural, în jurul lui Hagi s-a coagulat opoziţia actualei puteri, reprezentată de echipa lui Burleanu. Explicaţia este simplă. Hagi a fost şi rămâne un apropiat al familiei Becali. Hagi este prieten şi rudă prin alianţă matrimonială cu Gică Popescu, primul eliminat din lupta pentru şefia FRF. Hagi vede un afront personal în fiecare copil al Academiei neconvocat la loturile naţionale. Hagi vede o naţională a României dominată de jucătorii de la Viitorul, ferefiştii nu. În afară de aliaţii interesaţi, exceptându-i pe oamenii care s-au simţit deposedaţi de alegerile din 2014, în jurul lui Hagi au făcut scut şi voluntari. Voluntari pur şi simplu fascinaţi de personalitatea lui. Dar de la fascinaţie la cultul personalităţii nu este decât un pas. Aici voi fi certat. Adică ai tupeul să îl compari pe Hagi cu Ceauşescu? Nu, dar am rămas cu sechele. Suflu şi în fantome. Unii dintre noi au trăit timpurile acelea şi nu le vor repetate. Alţii le-au trăit şi le regretă. Cu dânşii am o problemă. Cu nostalgicii comunismului care trăiesc excelent şi acum şi suspină după vremurile „tabloului”.

Voluntari şi volunturişti
Apropo de voluntari, o poveste scurtă.. Nu ştiu dacă aţi aflat, este foarte la modă prin lumea occidentală aşa-numitul volunturism. Adică voluntari care fac turism în zone defavorizate ale planetei, acolo unde merg să viziteze locuri exotice, dar mai ales ca „să ajute”. Prin urmare, „volunturiştii” donează sume importante de bani sau prestează activităţi în folosul unor comunităţi. Banii şi rodul activităţii lor ajung în mică parte la amărâţii pe care cred volunturiştii că i-ar ajuta şi într-o proporţie covârşitoare în buzunarele promotorilor unor false ONG-uri. Laolaltă studenţi din familii de bani gata şi pensionari prosperi măcinaţi de nedreptăţile sociale ale planetei merg şi muncesc pe rupte pentru tot felul de samsari cambodgieni şi nepalezi care le vând poveşti de adormit copiii. Copiii săraci şi falşi orfani ţinuţi prizonieri pentru sensibilizarea volunturiştilor. Care la sfârşitul sejurului pleacă spre casele lor cu livinguri răcoroase convinşi că au schimbat lumea. Să mai spună cineva că bogatul nu crede săracului!

Nicio asemănare între apărătorii dezinteresaţi ai lui Hagi şi volunturişti. Doar ideea că intenţiile bune pot pava şi drumul spre Raiul din Ovidiu, şi pe cel spre Infernul din Katmandu. Dragul nostru Hagi are nevoie şi de unii care mai ridică din sprâncene, nu doar de laude pe sprânceană.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

ovidiu_3003 (624 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:29

...foarte bun articol care ne spune ca Hagi e om ...si bogatul nu crede saracului ...

Alex (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:44

Esti dus cu capul rau de tot baiete! Salutari ftom NYC !!!

tudor (7 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:44

" Merităm statuie! În trei ani fotbalul nostru se duce!" Uite că nu s-a dus. El este reprezentat astăzi de Viitorul. Dar nu doar de el. Nu există monopol pe facem bine.... Apropo, de ce n-ai botezat clubul Trecutul mărite "rege" ? Iar statuile se ridică de regulă după trecerea în neființă. Pentru nemuritori. Când merită. Sper să fie și cazul dumitale Gheorghe Hagi. Altfel, să auzim numai de bine.

adi_stelistul (320 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:45

Chiar credeti ca Hagi e un Don Quijote? Mira-m-as. Eu cred ca e realist pana la cinism, atitudine de care "ingeniosul hidalgo" din La Mancha nu cred ca era capabil. Dar conteaza mai putin. Asa e, ne e foarte greu sa acceptam ca suntem supusi greselii. Nu doar Hagi sufera de boala asta.

Cornel (2 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:50

Ați văzut ce a spus Stelea ? Hagi nu suportă să fie contrazis , că vrea să aibă dreptate mereu . Concluzia ? Că și alții îți dau dreptate .

Dylow (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:54

@tudor: Ba s-a dus, prietene. Fotbalul in Romania este mort si neingropat. Nu ne-am mai calificat la Mondiale fix de cand Hagi zicea vorbele alea, iar pe plan intern, mai bine ne uitam la sah decat la meciurile din Liga 1.

ovidiu_3003 (624 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:54

...ne am saturat de cei care spun :-cine nu i cu noi ...este impotriva noastra ...

luis (19 comentarii)  •  21 martie 2017, 18:55

Domnule Geambas,ai fost cam elegant.Nu ai spus lucrurilor pe nume,le-ai impachetat frumos,in staniol.Dar sa stii ,si stiu ca stii ca pute si asa,Eu cred ca,ar trebui separat foarte bine omul hadji ,de jucatorul Hagi (cel din teren,si nu neaparat pe la sfarsitul carierei,ca acolo au cam iesit in evidenta carentele de caracter).Pe hadji,il intereseaza doar hadji,chiar daca se da el mare salvator al "forbalului" romanesc.Ajunge doar sa ne gandim cum s-a salvat de la retrogradare,cum a platit apoi pentru acest lucru.Sa nu vorbesc de comportamentul lui,sub orice critica la meciuri,cum ataca arbitrii,jucatori adversi etc.

Dr. Dan Patru Tudosie (57 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:04

Din nou cu efect, ca sa-l ocoleasca orice acuza pe Hagi. Pentru mine, excepantandu-l pe fotbalistul Hagi, exceptional - pe alocuri, patronul Viitorului ramane un golan, un needucat si un ***. A facut blaturi atat ca jucator cat si ca antrenor, a schimbat atrenorul nationalei in dauna echipei, a avut nesimtirea sa vina selectioner cand el nu stia nici sa citeasca bine, a luat cu japca, prin Mircea Sandu, toti banii pe care UEFA i-a trimis pentru dezvoltarea fotbalului juvenil in Romania. Si, nu pot sa nu ma gandesc, chiar nu-i e rusine de copiii lui? La banii lui nu putea sa faca doua ore de pregatire pe saptamana la limba romana timp de doua luni? Altfel, pentru cei care nu cunosc prea multe despre Hagi din afara terenului - unde si-n teren era un golan si-un animal; isi scuipa adversarii, l-a scos pe Antonio Conte din fotbal samd - sa nu uite: asocierea cu verii Becali spune totul despre caracterul sau.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Niculae Moromete (25 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:05

***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Trolleybus (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:18

Geambashule, esti un prost si un nemernic - daca nu ai avea o gaura in loc de suflet si *** *** ai scrie de subiecte infinit mai importante pt fotbalul romanesc decat minusurile lui Hagi: adica de nemernicii care au distrus tot (Sandu, Dragomir, Becali si nu in ultimul rand *** *** de Burleanu) sau de plusurile lui Hagi, nenumarat mai multe decat minusurile. Asta e acuma subiectul mileniului pentru tine, ca are si Hagi niste defecte? *** *** *** ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Daniel Kungst (5 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:21

Buna seara! Avenit comentariu. Imi aminteam cum in urma cu cativa ani, nu prea multi, au trecut in nefiinta doi oameni de referinta pentru medicina romaneasca. Apoi multi altii din alte sfere ale stiintei. Da, am spus bine; stiinta! Acei oameni au studiat cate 35 de ani, pentru ca apoi sa aplice ceea ce au invatat indemnati de dragostea pentru om. Alta generatie, e adevarat, dar cine nu a auzit de profesorul dr. Pesamosca, de conf. dr. Valeria Ene. Au facut cercetare, profesorul operand si in strainatate. dr. Ene Valeria pleca dimineata mai devreme de acasa, pentru a cumpara inclusiv mancare pentru copiii pe care-i trata la Spitalul de neurio-psihiatrie nr. 3 de la Sibiu. Intrebati gimnasta Milosevici, care a cunoscut-o, ce fel de om era. Oameni care s-au dedicat meseriei cu pasiune si talent, dar care au locuit si au trait modest pana la trecerea in nefiinta! I-am uitat! Nu au cerut si nu le-a facut nimeni statuie! Oare fotbalul (am jucat fotbal la Aripi Pitesti, apoi la juniorii lui F. C. Arges), da drepturi speciale celor care l-au practicat? E vorba de talent si in medicina pentru a face performanta! E chiar asa o somitate acest Hagi? imi pare rau, mi-a placut ca forbalist, dar sa pastram proportiile! Cat a studiat acest domn Hagi, acest *** pentru a pretinde atat de mult respect? Au fost si sunt si azi, oameni de valoare care au bun simt! Acest personaj nu are! O seara buna.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Niculae Moromete (25 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:21

Imi cer scuze, citez de pe blogul lui Tolontan despre Hagi , vorbind de Liga Campionilor : " După 1990, nu doar că nu ne-am apropiat de vârf, dar n-am depășit turul doi, prin Steaua și Dinamo, și apoi, când sistemul s-a schimbat, n-am trecut de faza grupelor. Deunăzi, Hagi coboară vocea într-un interviu. De regulă, când vrea să puncteze, el se înfierbântă. Acum însă, vorbește amarul din el. „Știți ce-mi doresc? Să ne batem din nou cu cei mari. Măcar o dată! Să mai intrăm o dată pe teren fără să ne temem de nimeni. Altfel, trăim degeaba în fotbal!” Gheorghe Hagi Scade cuvintele unul după celălalt, ca atunci când ai de mărturisit ceva important, un secret pe care nici păsările nu trebuie să-l afle. „Măcar o dată să ne batem cu cei mari!”. Lider al Ligii 1 și revelația sezonului, Gică Hagi se uită înspre zările unde știe că se află bărbații. Emeric Ienei împlinește mâine 80 de ani. "

Lup (20 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:30

Două observații: 1. „ar fi stupid să ne închipuim că Hagi nu doreşte să trăiască mai bine” - e complet, dar COMPLET FALSĂ. Hagi nu are nevoie să trăiască mai bine, ca bani în plus. Nu poate avea niciodată nici mai puțin, nici mai mult decât are. Nu e filozofie ieftină, cine îl cunoaște, știe despre ce e vorba. Un apartament, o mașină, brânză cu roșii, trening, Marilena. Și cu 100 milioane în plus și cu 10 în minus, tot aia o să mănânce/bea/îmbrace/***. E o jignire să insinuezi că Hagi urmărește să trăiască mai bine din fotbal (de acum înainte). Da, vrea bani, are nevoie de bani, dar nu pentru el, ci pentru a construi pentru fotbalul românesc, adică pentru a-i da încă odată înapoi. 2. „proiectul Viitorul (nu) este un soi de perpetuum mobile, care produce rezultate fără să consume nimic”. Așa e, a consumat, consumă și va mai consuma până se va ajunge - la nivelul foarte concret al bazei materiale (care e construită de la ZERO ABSOLUT) - să atingă nivelul critic. Adică să-și termine hotelul, să mai facă vrep 3 terenuri și alte mărunțișiuri. Dar ATUNCI, adică peste vreo 2 ani, proiectul „Academia” („Viitorul” e altceva, dar văd că nici măcar distincția asta de bază nu operează, după atâția ani și atâtea opinii emise în cunștință de cauză, de către șpețialiști) va fi PERPETUUM MOBILE. E o certitudine absolută. În altă ordine de idei, Hagi chiar e cum se insinuează în articol, și mai mult de atât. Nu e paranoic, e maniac de-a dreptul, dar asta vine la pachet cu tot ce a făcut. Nu vă dați încă seama ce se întâmplă la Ovidiu. NUmai un maniac putea să-și dea toată averea pentru fotbal. Dacă educatul Țiriac ar fi făcut 10% din ce a făcut țărănușul Hagi...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

George (2 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:35

Hagi și - a pus la bătaie banii câștigați din fotbal, ca să creeze ceva. Academia lui be fotbal e unica. Gica a muncit pe brânci și rezultatele se vad. Nu bătând din palme cum. vrea Becali se face valoare. Trebuie munca și răbdare. Gica e orgolios a mai toți macedoneni. Rubedenii i-au dat șuturi în fund a n-au avut răbdare cu el. *** capie, în sinea lui cred ca regreta a l-a umilit pe finu'. Hagi mai greșește că-l tine în brate pe cumnatul pușcăriaș. E ruda lui, dar trebuie sa înțeleagă ca ala a furat vârtos. S-a înhățat cu mafioții machefoni-fratii Becali și a luat-o în bot. Dacă Hagi n-ar avea tarele de educație din comunitate și ar fi mai deștept și diplomat ar avea de câștigat. Gascanul Dobrin a fost un pic mai talentat decât Hagi, era mult mai modest și cu suflet mai bun. Hagi e mare, dar trebuie sa mai înghită și critici, nu numai laude. Critica aduce progres.

alex (27 comentarii)  •  21 martie 2017, 19:38

Hagi e un arivist. un orgolios ipocrit, ***. A fost bun, nu cel mai bun! Dobrin, Balaci, Marcel Raducanu, au fost mai talentati. Iti ascundeau mingea. Hagi dadea de obicei mingea pe langa adversar si il depasea in viteza. Ce a facut Hagi in Spania? Nimic. Dar in Italia? Cam la fel. I-a mers doar in Turcia, langa balcanici. A luat Supercupa cu Galatasaray, dar in acei ani, aceasta echipa se confunda cu Turcia Maxima, premiata cu bronz in 2002. Mai era si Tafarel, marele portar brazilian. Sa nu exageram. Un alt machidon, Stoicikov, a dus Bulgaria in semifinale la CM din 1994, a luat Champions League in 1993 cu Barcelona, a luat si balonul de aur! Se compara aceste performante cu non-performanta lui Hagi de a nu rezista niciun an la Barcelona ? Ca si la Real? Hagi nu e nici campion european, nici mondial, nici castigator al CCE, nici al balonului de aur. A fost foarte bun, dar a profitat si de deschiderea de dupa 1989. Lui Dobrin nu i s-a dat voie la Real, in anii 70. Lui Balaci, nu i s-a dat voie de catre regimul comunist sa mearga la Milan in anii 80, Raducanu a facut istorie la Dortmund, fiind declarat cel mai bun jucator din Bundesliga. Si atunci...despre ce vorbim?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Lup (20 comentarii)  •  21 martie 2017, 20:29

@George și @alex, vorbiți după ureche. @George, când vorbește despre aromâni („aromâni” fiind designațiunea corectă) ca având „carențe de educație din comuniutate”, de parcă educația se distinge în funcție de regiunea istorică: transilvăneni, moldoveni, aromâni, dobrogeni. Hagi, dacă are, are carențe de educație de la EL din familie și, mult mai adecvat, din SISTEMUL PUBLIC DE ÎNVĂȚĂMÂNT. În aceeași ordine de idei, aromânii (ramura sud-dunăreană a poporului român) au dat SUBSTANȚIAL mai mulți reprezentanți de vârf în toate domeniile intelectuale (artistice, culturale științifice) decât numărul lor efectiv în cRomânia sau în cadrul statal în care trăiesc (cei mai mulți dintre frații noștri căzând după Pacea de la București în alte structuri statale). @alex, tu ești urechist când spui că Hristo Stoicikov e „machidon”. Deși în Bulgaria sunt vlahi (aromâni), el nu e. E bulgar sadea, adică slav. În altă ordine de idei, în fiecare bar din Babadag și din toate orașele țării sunt nu doar 2-3 ci mai mulți care au fost mai talentați ca Hagi. Mdea... talent!

Gabi (2 comentarii)  •  21 martie 2017, 20:40

Doua observatii : pentru d-l Geambasau : Cu "legendele" nu te pui ... pentru d-l Hagi : Cu presa ( libera ) nu te pui ...

Liviu (3 comentarii)  •  21 martie 2017, 20:40

Mai multă moderatie în comportament si în declaratii nu i-ar strica.Nu este el stăpânul adevărului absolut.

Hnt04 (2 comentarii)  •  21 martie 2017, 20:42

V-a dovedit ca tot ce a spus , s a adeverit , de la "tu,tu ala cu mustata" cand a spus ca disparem 20 de ani din fotbalul mare unde eram obisnuiti sa participam si sa ne luptam de la egal cu marile forte , la "nu ridica din spranceana" de azi , cu manageriatul unei echipe care se afla in fruntea ligii 1 nqtionale ... a dovedit ca el " face bine" in ceea ce face ... si ca jucator , si ca manager de club ... a luat totul de la 0 .. de la 0 si s a inhamat la o munca titanica riscand tot ce a castigat din fotbal si investind intr un proiect , cand majoritatea ar fi trait linistiti si fara griji , undeva departe de oameni ca voi ..... de aia meritul e si mai mare ... Gica Hagi , i love you , cum ar striga turcii daca ar ajunge pe taramurile lor !!! Dar daca ar fi unul de al lor ???????

Bugar (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 20:55

Excelent articol. Felicitari!

Paul Lacatus (6 comentarii)  •  21 martie 2017, 21:23

Hai sa exageram nitel, daca tot n-avem o idee mai buna pentru editorialul de azi... Domnul meu, un sir suficient de lung de speculatii duce negresit la o oarecare enormitate. Hagi nu este pur si simplu enorm si nu este materialul ideal pentru a produce enormitati. Daca te uiti bine la dumnealui, vezi ceea ce este de vazut: un talent urias al unei persoane cu (toate celelalte) date mediocre. Mai clar: talent fara masura + orgoliu pe masura talentului + personalitate mediocra. Asta este Hagi. Oarecum contradictoriu, dar n-ar trebui sa fie prea complicat pentru noi, astia, analistii fotbalului. Dincolo de asta, este problema ta: ce preferi sa vezi in acest personaj. Eu, unul, prefer sa vad talentul lui si sa ma incant de ceea ce reuseste el sa faca din si cu pustii de la Viitorul. Restul nu merita prea multe vorbe; tolerezi sau nu. Eu zic ca merita sa-i treci cu vederea scaderile. Ce altceva poti sa-i mai ceri lui Hagi si la altceva sa speri? Lasati-l, domnilor, in boii lui, sa-si faca meseria. Si aveti decenta sa-i recunoasteti excelenta, in loc sa-i tot reprosati ca este mediocru sau submediocru in rest. Scuzati de intrebare proasta: voi, ceilalti, in ce excelati la nivelul la care exceleaza Hagi in fotbal? Daca intr-o buna zi vrem sa ne simtim mai inteligenti sau mai educati prin comparatie cu cineva, este oare corect sa ne comparam cu bietul Hagi? Daca vreti sa va masurati capacitatile, va sugerez sa va comparati in materie de fotbal cu Hagi, in materie de virtute cu Maica Tereza, in materie de IQ cu Stephen Hawkins, iar in materie de toate celelalte cu Jeanne d'Arc.

Raul (5 comentarii)  •  21 martie 2017, 21:27

Cred ca de data asta Cristi a pus degetul pe rana. Toate atuurile lui Hagi sunt umbrite de câteva trasaturi de caracter si comportamentale. Pacat de pasiunea lui pentru fotbal, care nu poate fi pusa la îndoiala, asta e toata viata lui. Atitudinea unui formator de caractere trebuie sa fie ireprosabila. Iar capacitatea de a relativiza, de a asculta si de a sintetiza ce spun observatorii, e o calitate rara, dar extrem de utila în orice activiate. Ceea ce - din nefericire - nu e cazul lui Gica Hagi. Si nici nu se mai poate schiba la vârsta lui, caci asta tine mai degraba de cei 7 ani de-acasa...

Damian (3 comentarii)  •  21 martie 2017, 21:31

Punct ochit/punct lovit, tov. Geambașu chiar ai reusit un articol de maxim bun simț, mai delicat însă cu privire la reevalurarea pe baze solid democratice a "cultului personalității rumunașului neaoș" o tempora-o mores.....Nimic Nu S-a Schimbat...de din vremuri de mult Apuse, vorba Unuia in (viu), viața...Ghinion

BYBY (12 comentarii)  •  21 martie 2017, 21:48

Buna seara, Si eu cred ca si altii despre acest articol ca este bun.Se puteau spune insa lucruri adevarate mai multe (rele) despre OMUL HAGI. Cred ca trebuie uneori consiliat daca ar accepta (desi e greu de presupus).Este bine ca uneori este adus cu picioarele pe pamant si i se arata realitatea in fata.El si ,,neamurile" cred ca noi ,,chibitii" nu stim nimic.Ca fotbalist , jos palaria pentru ce-a facut.Ca antrenor mai are putin de dovedit.Ca om in anumite cazuri (cand imita ,,rubedeniile" de exemplu) este precum un om de la mine din sat care i se spune ,,Plotoaga"(scuze!).Sanatate!

Anonim (210 comentarii)  •  21 martie 2017, 21:51

@ alex La Barcelona, in ultimele luni, Stoichkov centra de cum primea mingea, dar era foarte bun, avea initiativa, a castigat trofee (Chivu a castigat Liga Campionilor cu Inter, dar se poate compara cu Hagi?)!! In 1994, daca Prunea nu gafa nepermis sau fundasii nostri transformau loviturile de departajare in meciul cu Suedia, Hagi ar fi castigat Balonul de Aur indiferent ce s-ar fi intamplat in semifinale si intr-una din finale! La Real a marcat goluri exceptionale si a starnit invidia celor din bisericuta lui Butragueno, altfel ar fi jucat mult mai mult. Sunt fapte, nu presupuneri! Oricum ar scrie (de bine, de rau, neutru), jurnalistii care-l au drept subiect pe Hagi o fac pentru ratting! A.

gelu (10 comentarii)  •  21 martie 2017, 22:10

Domnul ziarist ai dat iar cu bata in balta. Hagi Nu e perfect, Dar nimeni Nu e. Inclusive matale. De Cand Nu ne_am Mai calificat la un Mondial? Exact din 98. Continui Sa manipulezi contextul in care a moment Hagi de statuie. Si a zis_o la plural. Nu s_a referit Doar la El. Io sunt de acord mie in suta cu Ce a zis atunci. De Ce Nu pomenesti deloc Cum se ruga de Voi effectiv?? "Mai tineti si voi cu noi nitel, macar acuma". Ce faci tu cu citatul Este pura manipulare. A celor Mai mici Ce Nu l_au prints jucand. Scrie si tu o carte, in Roman ceva care Sa fie citit prin lume. Dupa aia Mai vb. Pana atunci ai nota 2. Stai jos.

Cristian Geambaşu (777 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:06

Vai, vai!

bazileon (82 comentarii)  •  21 martie 2017, 22:22

Articol exact din scoala dlui ioanitoaia. Hagi este un individ mizerabil; momentul in care il injura ca la usa cortului pe Lucescu, antrenorul sau este emblematic. Au urmat nefericita autoimpunere ca antrenor la nationala, balbaita si umilitoarea sa cariera de antrenor si, mai ales, "sacrificarea averii personale", dupa cum cred suma de ***, "pentru binele fotbalului romanesc". Chiar daca fara intentie, un gropar al fotbalului romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Cristian Geambaşu (777 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:04

Vag. Ce înseamnă din școala dlui Ioanitoaia? Ioanitoaia scris si cu i mic ca sa pricepem insignifianta ziaristului.

Lucian (4 comentarii)  •  21 martie 2017, 22:37

Geambasule, pe Hagi si Nadia ii stie toata lumea si ne fac reclama noua ingratilor care nu suportam capra vecinului. Cam asa e poporu asta, mereu isi reneaga varfurile. Abia dupa ce le pierde plange dupa ele. Hagi putea sa traiasca boiereste in orice loc pe pamantul asta. Fraierul ...

Cristian Geambaşu (777 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:08

Corect. Bravo! Afara cu ingrații din țara!

gigelos (94 comentarii)  •  21 martie 2017, 22:57

S-a luat de Loți, sa meargă la ASA sa muncească pe gratis . Un nesimtit.El de ce nu s-a dus la Farul sa muncească pe gratis ? El muncește acum pe gratis ? Când juca Hagi , normal ca toți așteptam de la el sa facă o minune , un șut, o pasa , cum zicea Lupescu , toți în apărare și mingea la Gica dar va spun o constatare . Nici unul di prietenii mei nu-l aveau ca fotbalist favorit, ca idol sa zicem, pe Hagi . Mulți cu Bologna, cu Tudorel, cu Mitza,Sabau,Tzetze, Laca, Belo, Balint, Raducioiu , nu Hagi . Ca bărbat, ca model, ca personaj, ca model , zero barat .Un țăran ambițios și necioplit. Mama ce-mi plac femeile cu brățări, bijuterii , ce zicea el acolo... Se ia de Loți. Noaptea mintii. Ce prestanta,ce educație, ce stil, ce clasa...Educat dar îl știau și de jupan.Acum se pare ca da drumul tuturor frustrărilor avute în perioada când jucau împreuna. Ați observat ca Loți nici nu i-a răspuns? Ce să-i răspunzi, ce sa discuți cu el. Sa se roage sa nu-i plece Bivolaru , ca se duce de râpă

gigelos (94 comentarii)  •  21 martie 2017, 22:59

Boloni nu Bologna

apparte (6 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:22

Macar odata pe an sa te umpli de ***! Anul trecut te-ai luat de Patzaichin, anul asta de Hagi!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Pop Vasile (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:26

Hm...Din cauza lui HAGI ,azi planeta aproape stie sau a auzit de Romania...Din cauza lui HAGI am plins si ris de bucurie...Din cauza lui HAGI am fost la 1 gol si vreo 10 minute de SEMIFINALA MONDIALA(-cu Brazilia)... Da pa mine ma intereseaza ce face HAGI in casa lui , in curtea lui ?!!! NU ...neamul asta prost si needucat il intere capra vecinului...Pe mine ma intere CE MI-A DARUIT HAGI MIE...CE A DARUIT HAGI ACESTUI POPOR...CE A DARUIT HAGI TUTUROR ROMANILOR...si poate niciodata El , REGELE , nu va mai fi egalat in darul lui... Da romanul de azi , sclav in ţara lui , poarta pizma pe HAGI...Dar NOI *** moderni , NU AM DARUIT NIMICA...NICI TARII...NICI FOTBALULUI...NICI LACRIMI SI EXTAZ...NICI URLETE DE SA-MI SARA INIMA DIN PIEPT CIND JUCA NATIONALA...NOI NU AM DARUIT NICI O SUDOARE NICI UN STROP DE SINGE...ROMANIEI...NNNIIIMMMIIICCCAAA !!! dar stam aci , viermi rîme larve...SA-L JUDECAM PE HAGI ?!!! TOCMAI PE HAGI ?!!! In tara nostra frumoasa si plina de hoti si criminali...PE NOI NE FREACA GRIJA SA-L JUDECAM PE HAGI ?!!! ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

antipaste (4 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:28

bun articol.

Adrian (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:30

Buna seara, Pot comenta doar paralela fara niciun argument cu NPO urile din afara si voluntariatul din Nepal sau Cambogia..o iau punctual. Ati fost cumva prin acea zona? Daca da...probabil aceasta a fost experienta dumneavoastra, dar pana a generaliza. Eu am facut voluntariat prin zona aceea...fara sa donez niciun ban si fara sa primesc vreunul. Si nu toate NPO urile sunt cum le numiti dumneavoastra. Ca sa fac si eu o paralela a fost o comparatie fix pesedisto comunista cu profil sorosist. Daca nu aveti habar de NPO uri mai bine nu vorbiti. O seara buna, Adrian

Alex (1 comentarii)  •  21 martie 2017, 23:44

Rusine, domnule Cristian Geambasu! Un articol al unui personaj frustrat, care arunca cu noroi intr un om care se dedica trup si suflet pentru fotbal. Rusine!

valentinoooo (1 comentarii)  •  22 martie 2017, 0:09

Încerc să fiu cât mai ponderat, pentru a nu fi din nou cenzurat (n-am găsit altă rimă!). În primul rând, Hagi şi sportul în general nu cred că mai au nevoie de presă (în niciun caz de aşa-zisă presă sportivă din România, unde la ora 23.45, când scriu aceste rânduri, primele trei articole de pe pagina GSP sunt 1. „Alibec, ironizat înaintea meciului România-Danemarca”, 2. „Hagi o laudă pe Steaua” şi 3. „Perla Viitorului este de vânzare”; unde vedeţi măcar un gram de informaţie?). Presa, în general şi cea sportivă în special, s-au născut pentru a informa oamenii despre evenimente la care nu au avut acces. Ori, în acest moment, în România afli mai multe despre evenimentele sportive de pe site-uri de socializare decât din presa sportivă avidă de click-uri. Nu sunt în măsura să emit sentinţe, dar vreau să cred că nu există prea multă lume interesată de opiniile partizane (de cele mai multe ori) ale unor oameni care nu au practicat un sport în viaţa lor (ştiu, aici voi fi contrazis vehement de specialiştii „de tastatură”). Cu tehnologia pe care o avem acum la dispoziţie, orice persoană conectată la Internet poate găsi informaţia dorită, în timp real şi nefiltrată de „specialişti”, nişte intermediari nedoriţi, în opinia mea. În acest fel, fiecare are posibilitatea să tragă propriile concluzii, fără influenţe exterioare, doar pe baza a ceea ce a văzut. Recunosc, există şi excepţii care nu fac decât să întărească regula, cum ar fi cursele cicliste transmise de Eurosport România, la care plăcerea de a te uita este dublată de un comentariu atât agreabil cât şi pertinent, plin de informaţii şi cu mult mai puţine păreri personale (care în majoritate vin de la foşti ciclişti de performanţă), dar ele sunt extrem de rare. Să revenim la Hagi. Omul ăsta arde pentru fotbal şi lumea încearcă să-i găsească mereu noduri în papură. Sigur, vrea să stea satelitul până termină el de vorbit, nu-i place să te strâmbi la vorbele lui sau să pufneşti în mustaţă, face dezacorduri gramaticale şi intră pe teren să-şi facă dreptate atunci când se consideră nedreptăţit. Dar pune în tot ce face PASIUNEA care a dispărut aproape total din România, inclusiv din presa care nu face decât să inventeze ştiri şi titluri bombastice, ca să mai strângă o mână de click-uri. Răstigniţi-l pe Hagi (pentru a mai bifa un articol) şi o să rămânem cu patronii care îşi împrumută cluburile, cu cei care se ceartă pe trei scaune din peluză sau cu cei care îşi tratează jucătorii ca pe nişte sclavi. Vorbiţi de cultul personalităţii, dar nu sunteţi în stare să recunoaşteţi o personalitate, iar atunci când vă sare în ochi încercaţi să o înghesuiţi în tiparele unei gândiri meschine. Nu, Hagi nu trebuie idolatrizat, nu are nevoie de statuie, nici la propriu, nici la figurat. Dacă face greşeli ce ţin de latura sportivă, ele trebuie scoase în evidenţă, pe un ton civilizat şi cu argumente concrete. Nu precum băşcălia pe care aţi făcut-o toată săptămâna înaintea meciului cu Steaua, cu caricaturi *** şi cu insinuări de doi bani. Se pare însă că doar de asta sunteţi în stare, nu văd analize serioase după meciurile importante, încercaţi doar să inflamaţi atmosfera cu vorbe în vânt (aţi avut un singur specialist adevărat şi ăla a plecat). Poate că ar fi bine să puneţi de-un embargo, să vă supăraţi şi nu mai scrieţi nimic de Hagi. Subiecte, har Domnului, aveţi destule: Alibec e gras, lui Borcea i s-a refuzat învoirea, Gigi e Gigi etc. Viaţa merge înainte, cu Hagi în prim-plan sau fără el. Cu el ne-am calificat la trei Mondiale, fără el, la ceva mai puţine, dar asta nu mai contează. Scrieţi despre tot ce vă trece prin cap, faceţi mişto de proştii care vor să facă ceva palpabil, că despre sport oricum vă pasă prea puţin.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Silvio (2 comentarii)  •  22 martie 2017, 0:44

Feriti-va de mag...profeti falsi. Mie Hagi imi demonstreaza ca se poate construi si in Romania, chiar daca patronul cfrului nu ne crede in stare de lucruri mari. Asta merita palmuit de Nastase, Nadia, Iolanda Balas, Laura Badea, Cristina Neagu, si multi multi altii care au cucerit lumea, ba mai mult, au si calarit-o.

Gygel (2 comentarii)  •  22 martie 2017, 0:56

Daca ati sti cati turci din germania traiesc cu amintirea Hagi. Si acum recunosc ca au iesit cu nasul in fotbalul mare datorita unuia ca hagi.Foarte multi vorbesc ca ce echipa era pe vremea lui Hagi(luce batrani si popescu) lea murit si lor fotbalul si nici galata nu mai e ce a fost.si sa mai stiti un lucru si iei traiesc tot din amintiri ca si noi de altfel. Dar bine macar ca macar avem ce sa ne amintim ca la ora actuala precis nu avem cu ce ne mandri.

Gygel (2 comentarii)  •  22 martie 2017, 1:03

Asa prost incult sau cum loti mai face voi e un nume peste tot in lume.si nu cred eu ca numele si la facut pe birta goala.Il stiu pana si pusti de 16 ani si se mandresc cu golurile pe care le dadea pentru echipa lor(galata).si iei stiu sal aprecieze iar noi il terfelim stergem cu numele lui pe jos. Nui frumos. Sa facem una ca asta datimi un exemplu de mandrie in ultimi 20 ani .

randy (16 comentarii)  •  22 martie 2017, 1:05

Da,foarte bun articolul...Ma gandeam,oare cum ar fi fost Hagi ,daca ar fi respectuos,modest,cumpatat la vorba,si cinstit!?.Adica sa nu aibe in subconstient ca a facut cateva aranjamente ,ca sa promoveze in Liga 1,si dupa aceea sa ramana in Liga 1.Jos palaria pentru ce a fost ca jucator,si pentru investitiile in fotbal.Dar ce bine era ,daca nu existau suspiciuni.Multi jurnalisti il perie.Unii sunt prea tineri si nu au tot filmul carierei lui.Altii,desi batrani,nu i duce mintea sa separe taratele de faina.Ii dau zor cu "Regele"toata ziua buna ziua,desi "Regi"sunt cei care au castigat Cupa Campionilor Europeni.Cred ca daca Hagi avea ceva talent la sculptura,isi cioplea singur statuie.

adi (1 comentarii)  •  22 martie 2017, 3:30

Preferati clanul becali sa va scuipe in direct?!

Marius (1 comentarii)  •  22 martie 2017, 4:05

Domnilor, daca toate cluburile ar avea proiecte similare cu Viitorul in 15 ani am avea din nou fotbal si campionat si nationala. Omul a demonstrat inca o data ca in materie de fotbal se pricepe. Acuma cum o fi el ca om e treaba lui pentru ca nici Geambasu nici eu nici altii care-l plac sau nu-l plac nu sunt nevoiți nici sa lucreze cu el nici sa locuiască împreună cu el. Pana una alta rezultatele vorbesc. Mai ales cele sportive.

DoruForzaStiinta (4 comentarii)  •  22 martie 2017, 7:05

Geambașu...are verb,are "vana",are putere de înțelegere ...este number one...

gogu kioru (49 comentarii)  •  22 martie 2017, 7:41

Repet un fotbalist foarte bun ,dar Gicu Dobrin il vedea pe Balaci nr 1.....Scandalul il caracterizeaza pe ***...el e produsul clanului Beeecali...Totul e o afacere ...Cum il sponzoriza Taromul care era in faliment???????Repet mare fotbalist dar un *** si smeker ...!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

alex (27 comentarii)  •  22 martie 2017, 7:49

Lupule, Hristu Sticicov e aroman din Bulgaria, chiar el a spus-o. De aia e prieten cu Hagi, cu care si seamana.

Cristian (7 comentarii)  •  22 martie 2017, 8:17

Geambasule, esti foarte ironic cu cei care te critica in comentarii. Asa esti tu, mai slab, la fel cum scrii. Adica ranchiunos, modest si gretos. Au fost vreodata fericit in viata ta? Nu cred, tu te hranesti cu ura si gretosenie

waxx (1 comentarii)  •  22 martie 2017, 8:36

Daca ce vedem in liga 1 la un ASA -Timisoara ,etc se numeste fotbal ,atunci cum catalogam un Barca- Valencia ,un Lyon- OM ,un Juve-Milan ? la noi 45 de suporteri la ei fac ,cutremure adevarate prin tribune.Orice a-ti spune generatia lui HAGI a avut dreptate . ori suntem deja calificati la Mondial ?PUTETI SA-I CAUTATI VOI NOD IN PAPURA LUI HAGI ,CAT DORITI. a FOST SI VA RAMANE REGELE FENOMENULUI FOTBAL. PENTRU FANII GRAMATICEI SI AI LIMBEI ROMANE : VOTATI M. GRAPINNI , ANDRONESCU ORI ALTI * ILUMINATI * .

zona magheru (83 comentarii)  •  22 martie 2017, 8:56

Ba HAGI a fost un perfectionist inca de la juniori si inca de la juniori la pasionat munca, miile de ore de antrenament si bineinteles a fost ajutat de talentul imens cu care l-a ajutat natura caci altfel nu ajungea sa fie recunoscut international ca cel mai mare jucator roman din toate timpurile Cu toate scuzele de rigoare dar nici dracu nu a auzit de Dobrin sau Balaci . In rest ? Pai in rest a reusit si in capitalism atit ca manager dar mai ales ca patron chiar daca la un moment dat si-a riscat averea personala ca la Casino ! Sunt convins ca nu si-a rugat finul sa il ajute atunci cind acesta a luat decizia la meciul din Ghencea sa trimita in teren echipa a doua ! Academia Hagi nu inseamna numai un numar de jucatori si antrenori carora trebuie sa le asiguri salarii si conditii ci mult mai mult de atit !

Titu Sandronicus (11 comentarii)  •  22 martie 2017, 8:58

Nu prea vad rostul articolului. Oare lecturandu-l sa-si dea seama Hagi unde greseste dupa care sa vina, cu lacrimi in ochi, la redactia GSP pentru a-si cere scuze ? Cam greu de crezut.. P. S. Apropo de povesti scurte. Acum cativa ani am calatorit intr-o tara indepartata unde oamenii de pe strada nu auzisera de Romania. Stiau insa ca Hagi e un mare fotbalist !

Comentează