Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Povestea violenţei, de la Lucescu la Grozavu

Închidem ochii pentru că am fost educaţi prost. Ni se pare că prin bătaie se poate impune cu adevărat autoritatea. O prostie!

Permalink to Povestea violenţei, de la Lucescu la Grozavu
marți, 7 martie 2017, 6:23

Despre agresiunea lui Leo Grozavu asupra lui Cătălin Golofca se poate scrie în mai multe feluri. Genul pamflet este cel mai tentant; arunci în text câteva epitete vitriolante, apelezi la nişte ironii, presari şi un pic de sarcasm şi treaba e gata. Despre asaltul antrenorului de la Botoşani se mai poate scrie şi moralizator, încărcând articolul cu pilde ori cu referinţe literare. Să nu excludem nici stilul la două capete. La două capete scrii atunci când nu vrei să te pronunţi şi o scalzi. Acesta este faimosul gen rabinic „Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate”. Când îl mângâi pe unul, îl altoieşti cu o nuieluşă pe celălalt. Şi viceversa. Efectul este sigur. Cititorul nu pricepe nimic, dar tu te-ai scos. Nu te-ai pus rău cu nimeni.

Mai rău ca-n peşteră
Despre agresiunea lui Leo Grozavu asupra lui Golofca se poate scrie în mai multe feluri. Dar trebuie să se scrie şi să se vorbească, pentru că altfel înseamnă că ne întoarcem în peşteri. Deşi unii ar putea obiecta că oamenii peşterilor aveau şi preocupări artistice, nu doar îşi croiau ciomege-n cap. Dacă acceptăm versiunea domnului Grozavu, potrivit căreia nu s-a întâmplat nimic şi nu este important ce s-a întâmplat la marginea terenului, ci în interiorul acestuia, dacă suntem de acord că mâna aceea pusă în gâtul jucătorului (acel pumn reprimat într-o palmă-croşeu, într-un posibil gest de strangulare) este ceva normal, o faţetă ca oricare alta a relaţiei antrenor-fotbalist, dacă trecem mai departe şi zicem că asta-i viaţa, se mai întâmplă, atunci vom coabita bine mersi cu violenţa.

Amintiri din copilărie
Da, vom trăi liniştiţi, convinşi că violenţa este parte necesară a lumii noastre. Bătaia ca formă de exercitare a autorităţii, corecţia fizică folosită ca vehicul al procesului de învăţare. La noi, bătaia rodeşte însă pe solul fertil al tradiţiei popular-rurale, pe ideea că educaţia unui copil nu-i completă dacă nu îi mai tragi şi câte una după ceafă. Să nu uităm teoria „bătăii rupte din Rai” invocată de înţelepciunea populară, care, ca orice înţelepciune, promovează şi tot soiul de prostii. Apoi bătaia din „Amintiri din copilărie” folosită şi astăzi ca instrument iniţiatic de învăţători şi profesori care aparţin şi altor zone etno-folclorice decât Humuleştii&Moldova profundă. Leo Grozavu l-a agresat pe Golofca pentru că este, probabil, un tip violent pur şi simplu, dar şi pentru că trăieşte într-un mediu care îi permite, îi încurajează, ba chiar îi cultivă pornirile de om al cavernelor.

Amintiţi-vă de Răducioiu!
Putem crede că Golofca este obraznic, ne putem închipui că şi-a provocat antrenorul prin indolenţa afişată pe teren. Dar Grozavu a vrut să-l strângă de gât pe Golofca fiindcă doar aşa ştie el să îşi impună autoritatea. Şi pentru că aşa a văzut la iluştrii înaintaşi. Aplaudăm şi astăzi palmele „educative” pe care odinioară i le-a dat Mircea Lucescu lui Răducioiu în văzul a 70.000 de oameni pe fostul „23 August”, dar ne mirăm că un antrenor în 2017 este pe punctul să-şi flageleze fotbalistul. Nu era nimic de aplaudat atunci – am fost pe stadion la meciul Dinamo-Anderlecht, am văzut scena şi ţin minte că nu mi-a plăcut deloc, dar deloc -, nu este acceptabil ce s-a întâmplat luni seara la Giurgiu. Cine descoperă nuanţe în discuţia asta nu merită nici măcar o palmă!

Mi se şopteşte că Leo Grozavu este un antrenor destoinic. O fi, dar mi se pare irelevant acum. Nu vreau să mă gândesc ce se întâmplă în vestiar, dacă în văzul tuturor am fost martorii unei agresiuni fizice si verbale. Previzibil, agresorul nu şi-a recunoscut vina. Mă mir că n-a muşcat din microfon şi nu i-a tras una peste faţă nesimţitului care i-a pus întrebarea.

Comentarii (48)Adaugă comentariu

Fiscu (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:37

Ce este inadmisibil este faptul ca Politia si chiar Procuratura nu s-au sesizat! Practic, daca asa ceva se intampla pe strada, era vorba de dosar penal! Daca asa se intampla in familie cand barbatul loveste femeia, sau femeia loveste barbatul, este vorba de violenta in familie, caz penal! DE CE persoana Grozavu Leo nu este anchetata de politie? Nu trebuie suspendat, trebuie demis si cercetat, probabil in stare de libertate, pentru agresiune! Astfel de lucruri nu pot fi acceptate in complicitate de toti! Inclusiv de Porumboiu, ajuns si el la ***!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Iulian Iancu (9 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:39

Marele Golofca a fost schimbat.În semn de protest a aruncat tricoul.Antrenorul, în loc să aplaude măreţul gest,l-a altoit pe acest imens jucător,care condiţionează rămînerea la Botoşani de plecarea lui Leo Grozavu.Urît,foarte urît!Nu sînt de acord cu violenţa,da' nici nu tolerez gesturile de mimoză candidă ale unor jucători.Dacă Leo Grozavu are ca metodă de impunere bătaia nu e doar problema lui.Oare Golofca va ajunge la Steaua?

victor L (285 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:47

"Cititorul nu pricepe nimic". Sigur? Uite, stie ca nu e doar "Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate”." Mai este si un al treilea "si tu ai dreptate". Cit despre gestul lui Leo cel Grozavu, nu am cuvinte; ar fi pe masura gestului sau de parcare.

Kulcsar (2 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:53

Leo *** are antecedente.Normal ar fi ca jucatorul sa faca plangere la politie si clubul sa-l amendeze si sa-l concedieze.Fara alte dicutii si justificari.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

dinamo_fan (48 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:57

bai fiscule...sa dai cuiva o palma nu e caz penal. ne-ati disperat cu palma asta. fara palma asta nu auzea nimeni niciodata de golofca. sa zica mersi ca l-a scos in lume.

Flaviu (69 comentarii)  •  7 martie 2017, 18:58

Ar fii corect sa amintim presiunea sub care era Lucescu atunci.. Era o semifinala obținută cu greu , după 2 meciuri de referință cu Partizan ( nu uitati de Mijatovic si de Spasic), după ghinionul eliminarii cu Sampdoria cu un an înainte ( cu gol primit in min 90), cu spectrul destramarii echipei Dinamo , după CM din vara aceluiasi an etc.. Si peste astea dorința de a avea o finala, ca sa țină pasul cu performanțele Stelei.. Plus un arbitraj groaznic al unui arbitru olandez.. Iar Raducioiu era copilul sau de suflet, deci palma aplicată de Nea Mircea are alte conotatii decât gestul lui Grozavu.. Nu știu daca aceasta comparație e cea mai reușită .. In rest Leo Grozavu a greșit si probabil va plăti ( in mai multe moduri) ..

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:01

Cel mai violent antrenor roman este, fara putinta de tagada, Sorin Cartu. Am jucat fotbal cand eram pusti si am fost si la antrenamentele primei echipe, unde antrenor era nea Sorin. Ce batai ne dadea... El si cativa jucatori spre final de cariera. Nu ma intelegeti gresit, ne batea de ne usca si la partidele amicale, nu doar la antrenamente. De obicei, jucatorul vizat era schimbat si lua loc pe banca de rezerve. Maseurul si antrenorii secunzi se puneau in fata lui, iar Sorin Cartu venea si-l calca in picioare la propriu. Astea sunt lucruri petrecute in jurul anilor 2000. De asemenea, a batut un fotbalist de la prima echipa la pauza unui meci cu Dinamo. Nu-mi mai amintesc numele complect al colegului meu, dar il chema Ghita. Ghita a plecat de la stadion in pauza partidei si nu s-a mai intors. Evolua mijlocas stanga. Perioada in care am jucat fotbal a fost extrem de scurta, iar parte din lotul echipei mari am facut doar cateva luni, dar in acele luni am asistat la cel putin 20 de batai date de Cartu colegilor, dar si mie. Iar veteranii echipei ne rupeau la fiecare antrenament daca aveam tupeul sa ii deposedam de balon sau sa nu le pasam. Sunt nume extrem de sonore.

marian (31 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:07

@fiscu-au nevoie de o plangere facuta de domnul golofca.

daniel (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:09

Gestul e clar unul mitocanesc.Baiatul ala Iulian Iancu probabil e un taietor de frunze la caini pe la club.Nu e Golofca mare jucator.Dar cine e Leo ca antrenor ?Dar ca fotbalist?Cert e ca va primi o amenda de la club vezi Doamne,am citit astazi ce-a spus Sfaiter si e clar ca nu pateste nimic.Va antrena in continuare in Liga 1.Traiasca Sfaiter !Traiasca Botosani!Ca la Botosani la nimeni.Pacat de suporteri si acel oras minunat.

demolarii (40 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:12

Este grav ce s-a intamplat la Botosani, dar si mai grav este ce s-a intamplat la Cluj. CFR a beneficiat de munca unui jucator in turul campionatului 2015-2016, lasandu-i impresia ca jucatorul se afla sub contract cu clubul, pentru ca ulterior sa-i solicite returnarea banilor, fapt consemnat ulterior intr-o decizie judecatoreasca. Violenta fizica e directa, dar violenta care atinge demnitatea cum e si respectul de sine cum e? Art. 4 din Codul Munciispune ca (1) Munca forţată este interzisă. (2) Termenul muncă forţată desemnează orice muncă sau serviciu impus unei persoane sub ameninţare ori pentru care persoana nu şi-a exprimat consimţământul în mod liber. Codul penal complecteaza in ART. 191 Supunerea la muncă forţată sau obligatorie Fapta de a supune o persoană, în alte cazuri decât cele prevăzute de dispoziţiile legale, la prestarea unei munci contra voinţei sale sau la o muncă obligatorie, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. iar in Art. 244 Înşelăciunea (1) Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani. (2) Înşelăciunea săvârşită prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Dacă mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplică regulile privind concursul de infracţiuni. Si CFR Cluj pozeaza in afacere de succes......iar AFAN nu incearca nici macar acum obligarea cluburilor la un contract colectiv cu cerinte minimale...........sincer prefer o palma de la un om care m-a ajutat sa ma formez si sa devin ce sunt, decat palmele de genul pe care viata ni le da sub forma pataniei jucatorilor de la CFR Cluj....

pawn (106 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:19

la sfarsitul lungii sale copilarii, domnul golo..afagarasyg, whatever, a fost crunt abuzat. la maturitate va scrie o carte despre aceasta trauma, iar adaptarea va lua oscarul pentru cel mai bun film strain. chiar ne dam seama de ridicolul situatiei? un adult (ceva mai fortos, e adevarat) isi pocneste un coleg de echipa, asta e tot. chestie in afara competitiei si regulamentelor sportive, plangere la politie, certificat de la iml (ca am inteles ca i-a spart buza) si asta este. nu a fost un copil maltratat sistematic in tacere, ani de zile, nu a fost una dintre miile de femei decapitate in irak sau siria pentru ca nu poarta cum-se-cheam, nu a fost jandarmul care si-a pierdut un ochi scos de "pasnicii" haulitori din piata victoriei, NU! a fost o ciocnire intre 2 adulti. cu atat mai penibil este articolul lui geambasu, altfel un tip de un cinism si de o duritate egale cu el insusi.

alex (17 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:24

E fascinant cum patronul echipei din Botosani dezaproba aproband. Acest patron vrea sa fie corect social, dar in sinea lui stie ca bataia e rupta din raiul Moldovei. El sustine ca are nevoie de Leo...

Andrei (11 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:29

Paralela cu Lucescu e reuşită. Şi acest Grozav a trecut pe la Dinamo !

marian (31 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:31

@dr dan patru tudosie-domnul cartu trebuia pus direct in *** la meciul jucat de cfr cand a spart acel geam .

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

sundance kid (96 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:34

Eu am facut o prostie in copilarie si cind a aflat taica-meu m-a calcat in picioare ! In cazul meu corectia a functionat . Au trecut 40 de ani de atunci si nu am mai repetat-o dar in ziua de azi nu cred mai e nevoie de asa ceva pentru ca Occidentul are grija de noi ! Ca sa fac o paralela pot sa ma refer la gimnastia . De cind sunt tratate ca niste printese nu mai aduc nici o medalie . Prarea mea etse ca fiecare cultura cu ale ei !

Andrei (222 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:41

Cristi, in primul paragraf il descrii perfect pe Ioanitoaia.

Bârgaoanu Dragoş (48 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:53

Când am citit prima parte a articolului, mă gândeam că faceți descrierea stilului inconfundabil al domnului Ioanițoaia.Apoi m-am liniştit văzând că ați revenit la chestii aplicate.Ok...Grozavu merită "ars"!Fără bla-bla-uri, scuze penibile(genul celor proferate de domnul Eftime, finanțator al Botoşanului, sau cele ale lui Gigi Becali în cazurile lui Tamaş şi Mihai Stoica).Acum vine întrebarea mea către dvs.În cazul SIR Alex Ferguson vs. David Beckham(când l-a pocnit cu gheata-n cap), ce măsuri a luat Federația Engleză de Fotbal?S-a pus "batista" pe țambal în cel mai pur stil românesc?

Adi (2 comentarii)  •  7 martie 2017, 19:56

Toti care comenteaza pe aici i-ar fi tras si ei una lui golofca asta da a erau antrenori la botosani si . Eu sper ca leo care de fapt nu i-a facut mare lucru l-a altoit calumea la vestiare in afara razei camerelor tv. Grozavu era fundas la Dinamo in 1992 cand golofca asta nu era nici in faza de conceptie cred. De ce sa fie Leo dat afara? Era un *** pe la steaua care a coborat de le tribuna oficiala si a pocnit un suporter fara sa pateasca nimic. A facut puscarie ulterior dar nu pt ca la trosnit pe ala ci pt una dintre furaciuni. Leo tb sa-si continue activitatea oricati martafoi sliosi o sa-si tranteasca ostentativ tricourile pe jos.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Adi (2 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:05

Ps. D-le Geambasu din dorinta dvs de a scrie ceva orice faceti 3 paralele gresite: 1. Spuneti-ne si noua ce asemanare sau comparatie vedeti intre Raducioiu si Golovca? 2. Ce asemanare gasiti intre marele Mircea Lucescu si Leo Grozavu? 3. Ce asemanari gasiti intre un Dinamo-Anderlecht pt accederea in finala unei Cupe Europene cu un astra-botosani?

Artigiani (3 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:09

trebuia demis in direct inainte sa ajunga la conferinta de presa si mai trebuia demis a doua oara dupa conferinta pentru ca nu si a cerut scuze public ....INCALIFICABIL

Bogdan (17 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:10

@Iulian iancu: Oare a ajunge la Steaua in ziua de azi, mai reprezzinte pentru cineva vreun tel? parca mai mult mi-as dori sa ma foloseasca Hagi decat becali, daca as mai fi jucator activ si as avea valoare... Domnule Geamabsu, in mare aveti dreptate, insa la ce mocirla si ce conditii sunt in liga 1, ce fel de oameni credeti ca ar lucra daca ne scapam de astia care nu ne plac?...tot unii ca ei ar veni! Moralitatea si omenia sunt lucruri pe care educatia si mai ales autoeducatie ti le sadeste in minte, ori educatia costa si nu e atractiva la fel ca o tura cu cea mai tare gagica din oras cand ai bani si iti permiti. Fotbalistii prefera sa se imbete si sa se incoarde prin cluburi, in loc sa citeasca... In locul lui Grozavu, eu as fi trimis acest nesimtit la cabine, ori cu tricoul pe el ori sa-si dea si sortul jos, daca a aruncat tricoul pe jos! unde e respectul fata de echipa care il plateste?

sundance kid (96 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:30

@ Bârgaoanu Dragoş Scotienii cind devin nervosi bat englezi ca pe covoare ! La voi era o vorba !" Bataia e rupta din RAI " !

ionnis (81 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:32

spune si de ce i-a dat lucescu o palma lui raducioiu, ca a fost eliminat

randy (15 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:45

Violenta trebuie condamnata .Cine o sustine ,sunt oameni cu probleme de educatie.Nu exista scuze.Daca ti bati copii,toata viata or sa plateazca psihic pentru asta.

ionut (1 comentarii)  •  7 martie 2017, 20:47

Vai, dar cata ura impotriva antrenorului. Oameni buni, la ce joaca astia in ziua de azi eu, daca as fi antrenor, i-as bate non-stop. Voi nu vedeti ca isi bat joc de fotbal, de denumirea fotbalist? Habar nu au sa stea in teren, sa dea o pasa, sa dribleze, sa centreze. Si nu este vina exclusiva a antrenorului. Mare parte vine din atitudinea lor: plini de figuri, de fitze, de tunsori smechere. Bine i-ai facut Leo!

Popa (2 comentarii)  •  7 martie 2017, 21:00

Vad ca toata lumea tace, nu se ia nici o masura,sa se autosesize politia romana,un dosar penal,o plangere a jucatorului, dat afara, un caracter care nu mai are ce cauta in fotbal

cineva (35 comentarii)  •  7 martie 2017, 21:28

Grozavu este doar un efect . Concentrati-va asupra CAUZEI .( oricum el nu prea are toate tiglele pe casa )

Florin (55 comentarii)  •  7 martie 2017, 23:21

Doctore Patru, ai jucat cumva fundas central? Cred ca ne-am intalnit la un trial pentru U16 la Nucet, povesteai de antrenamente cu alergare de fond de peste o ora...am avut si eu parte de antrenamente pe model sovietic, cu 20 de ture la incalzire in fiecare zi la tineretul lui FC National, la mari specialisti in antrenorat...e tragic sa lasi copiii si jucatorii pe mana unor astfel de indivizi PERICULOSI, inchistati si care mutileaza jucatori si destine...Raducioiu a fost un talent imens, dar labil psihic si neadaptat la cluburile mari, ca mai toti jucatorii nostri obisnuiti sa o ia in freza on a daily basis...Cand joci in occident, nu te mai critica nimeni, nu iei o palma niciodata, dar daca nu esti top stai pe banca sau in tribuna...romanasul nostru e complet derutat, de ce nu ma critica nimeni, de ce nu ma bate nimeni, de ce nu ma ia nimeni la misto (si de ce nu rade nimeni la mistourile mele), se simte ignorat si neiubit si clacheaza...Aia e, bataia si mistoul e patria noastra, dar asta vine la pachet si se confunda cu resemnarea...

dan (67 comentarii)  •  7 martie 2017, 23:21

Tin sa-ti reamintesc ca omenirea a evoluat din paleolitic incoace folosind si "bataia", bataie care este BUNA daca stii cum si cind sa o dai. Altfel ajungi sa ai generatii, cum din pacate gasesti in Ro, lipsite de orice urma de respect...

dan (29 comentarii)  •  8 martie 2017, 0:08

Nimeni nu este de neinlocuit. Asta, Grozavul, nu mai trebuie sa antreneze, nu mai are voie sa antreneze, stati linistiti, se poate si fara el, sunt destui care pot sa-i ia locul.

Sorin (141 comentarii)  •  8 martie 2017, 2:56

de ce gsp-ul nu incepe o campanie impotriva violentei plecand de la acel gest al antrenorului de la Botosani? Sunt surprins de pozitia lui Naum de la TV, unde a facut un balet jenant, in sensul ca nu a fost transant ca Ilie Dumitrescu! Trebuia sa fie clar, concis si sa condamne, cu fermitate, violenta fizica. pt la emisiunea de la TV se uita si copiii…m-a dezamagit. 1. Grozavu trebuie declarant persoana non grata. Si nu mai are ce cauta pe nici un teren, pt ca acel gest a fost vazut si de copii. 2. Acel jucator trebuie sa il urmareasca in civil pe acel individ, pt vatamare corporala premeditata. 3. Era sa uit: va scriu dint-o tara civilizata unde pt un asemenea gest mergi direct la puscarie! Ilie Dumitrescu: chapeau!!

splendini (52 comentarii)  •  8 martie 2017, 4:30

In ceea ce priveste educatia copiilor, sint doua extreme: "eu te-am facut, eu te omor", si "Luca, imi dai voie sa-ti explic unde ai gresit cind i-ai turnat apa fiarta pe ceafa fratiorului tau Eric?"

Horia (54 comentarii)  •  8 martie 2017, 7:06

Etapa de etapa, meci de meci, forbalistii isi dau la gioale, isi baga coate in gat, se scuipa si isi mai baga si maini in gat. Aia e ok, fotbalistii sunt niste luptatori, isi apara tricoul, culorile. Grozavu si-a aparat culorile terfelite -mai grav- de unul de-al lor! E un cave man! Haideti sa nu masuram cu ocaua mica daca nu e cazul...

Horia (54 comentarii)  •  8 martie 2017, 7:07

@ splendini: ce te faci cand Luca iti spune "nu-ti dau voie sa-mi eplici nimic, ca acum ma joc si oricum nici nu ma intereseaza" :D ?

gogu kioru (49 comentarii)  •  8 martie 2017, 7:29

Ce pretentii sa ai de la un badaran ca acest Grozav..Trebuie suspendat macar 2 ani batausul..Rusine tovarase antrenor ,se vede ca esti doar un bataus cu gura mare,rusine!

dan (113 comentarii)  •  8 martie 2017, 9:27

Simplu . Un club care se respecta ( oare avem asa ceva in tara ? ) ar rezilia contractul antrenorului cat si pe cel al jucatorului cu aripi pe ceafa daca intr-adevar acesta si-a aruncat tricoul ca pe o carpa . Din imaginile prezentate nu e foarte clara treaba asta . E foarte simplu . Dar asta intr-o societate normala .

Dr. Dan Patru Tudosie (56 comentarii)  •  8 martie 2017, 9:37

@Florin, Da, evoluam ca fundas central. Cat dam in Grozavu, sa nu uitam ca Sir Alex Ferguson i-a dat o gheata in cap lui David Beckham.

Cristian (3 comentarii)  •  8 martie 2017, 9:52

Leo Grozavu a fost OBRAZNIC si ca jucator,iar ca antrenor,la fel,fite in cap, smecheras de cartier,infatuat la tv.

gigelos (96 comentarii)  •  8 martie 2017, 9:52

La ce *** de cariera a avut Raducioiu , un ratat , păcat, ce calități avea , mare păcat, dacă ar da timpul înapoi, cred ca și-ar dori acum sa fi luat în fiecare zi o palma de la Lucescu, dar să-i vina mintea ( putina e adevărat) la căpătând. Era copilul lui

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gio (28 comentarii)  •  8 martie 2017, 10:04

Nu este doar vina unor animale gen grozavu, cartu etc, este vina noastra ca natie ca toleram, accptam, incurajam. Vreo treime din comentarii il apara pe grozavu, vad palma respectiva ca pe ceva normal, unii chiar ar fi vrut sa fie calcat in picioare. In cultura noastra de natie primitiva bataia este ceva normal, fiind considerata ca necesara ca mijloc de educatie sau doar o exprimare a barbatiei neanderthaliene. Interesant dl patru mai sus povesteste cum isi calca sorin cartu jucatorii in picioare, veneau maseurii si secunzii sa faca paravan sa nu vada nimeni. Deci animalele astea constientizeaza totusi ca nu e legal, moral, normal si incearca sa ascunda fapta. Daca grozavu astepta pana la vestiare mai afla cineva de incident? Cum ar fi daca ar lua cineva masuri? Parlamentul prin legi dure impotriva violentei, federatia cu suspendari pe viata? Cum ar fi sa-l fia steptat pe grozavu politia la finalul jocului si sa petreaca noaptea la racoare? Credeti ca mai indraznea vreun antrenor sa-si loveasca jucatorii? Apropo, pentru cei care considerati ca antrenorul are justificare sa-si bata jucatorul in urma unei prestatii slabe, ce parere aveti, patronul are voie sa-si bata antrenorul dupa infrangere? Ca si patronul poate sa puna bodyguarzii sa-l calce in picioare pe grozavu,nu?

mal. (24 comentarii)  •  8 martie 2017, 10:44

De fapt, cred că bătăile astea sunt doar descărcarea nervoasă a unui huligan care nu are capacitatea de a se exprima în alt mod în momentele de tensiune! Nici vorbă de măsură educativă! Ce poate fi educativ într-o bătaie? Și mai e ceva, foarte important! Cultura sportului respectiv! Nu am auzit de bătaie la golf, rugby, tenis, înnot, etc, etc...

palcau ovidiu (2 comentarii)  •  8 martie 2017, 11:55

bai geambasu tot un fel de mitic lingau,parvenit ai ramas.cum poti sa-l compari pe neaMircea cu moldoveanu acela.nema cap nema cultura din partea amandurora....

mg (232 comentarii)  •  8 martie 2017, 12:58

..şi uite'aşa ai mai pus de'o audienţă record, felicitări.. :) Altminteri mult zgomot pentru nimic. Care mai de care se declară, în mod ipocrit, oripilat de "agresiunea" lui Grozavu, "omul cavernelor". În realitate omul s-a abţinut să-i radă o cazma aşa cum au făcut, nu demult, antrenori celebri(Sir Alex Ferguson, Mircea Lucescu..etc) Când vorbim de fetiţele de la gimnastică mai treacă meargă(deşi Nadia nu s-a plâns c'a mai încasat-o..), dar fotbalul e un sport de contact unde n'ai ce căuta dacă nu eşti dur. Se sparg capete, se rup coaste, se dă la ţurloaie, despre ce vorbim ? Poate'am rămas oameni de grotă, dar violenţa incită publicul. Cum altfel explici înflorirea pe meleag autohton, şi nu mă refer la fundu' Moldovei, a sporturilor full-contact aduse de peste ocean ? Iftimoaie, Sandu Lungu şi Moroşanu sunt vedete tv sau nu ? Finala Super Bowl este cel mai mediatizat eveniment sportiv şi te asigur că băieţii ăia nu joacă şotron.

Bogdan (1 comentarii)  •  8 martie 2017, 14:05

Deci exagerăm. Sa fim serioși, aia nu a fost bătaie. L'a îmbrâncit. Hai sa ne gândim la ce gheata în cap a luat David Beckham, de la sir Alex. Și nu cred ca a pățit ceva ferguson.

alex (107 comentarii)  •  8 martie 2017, 14:54

Eu sunt de părere că ceea ce s-a întâmplat este o reprezentare, în văzul tuturor, a faptelor reprobabile ce se petreceau sau se petrec în sport în general, în fotbal în particular. Mulți dintre cei ce au comentat aici consideră că bătaia este bună și disciplinează oamenii. Este dreptul lor să creadă asta. Dacă pentru ei a fost bine ca mod de educație de ce nu ar fi bine și pentru copii lor. Că îi vor altoi ei sau profesorii lor, copii mai mari, antrenori sau alte categorii sociale....le v-a prinde bine. Eu aleg să-mi educ și cresc altfel copilul....cu dragoste. Multă lume spune aici că jucătorul a gresit si chiar mai mult a provocat. Dar de la cine a învătat? De la înaintașii lui! Când vezi foști fotbaliști deveniți antrenori cum se comportă la greselile actualilor jucători te întrebi de nu cumva trăiești într-o realitate paralela....95% au fost jucători mediocrii! Mulți se întreabă de ce a ajuns fotbalul românesc (și societatea) atât de jos? din cauza motivației! Ca in orice domaniu există legende, lumea vorbeste, iar fotbalistii nostrii pe langa fotbal mai aveau si alte metode de a se impune. Erau protejati si ei stiau asta si actionau ca atare. Si ca antrenori fac la fel! Si acum astept un motiv bun pentru care ti-ai da copilul la un sport de echipă? zi faină sa avem!

Titu Sandronicus (11 comentarii)  •  8 martie 2017, 15:05

A luat unul o palma, mare scofala..Daca era barbat ii tragea si el una lui Grozavu..Atata ipocrizie...Dar despre bataile luate de fetitele alea din lot la Deva..Ceva?

Victor (6 comentarii)  •  8 martie 2017, 19:06

Citez din debutul articolului: "Să nu excludem nici stilul la două capete. La două capete scrii atunci când nu vrei să te pronunţi şi o scalzi. Acesta este faimosul gen rabinic „Şi tu ai dreptate, şi tu ai dreptate”. Când îl mângâi pe unul, îl altoieşti cu o nuieluşă pe celălalt. Şi viceversa. Efectul este sigur. Cititorul nu pricepe nimic, dar tu te-ai scos. Nu te-ai pus rău cu nimeni." Cum l-am citit, nu am putut sa ma gandesc decat la Ovidiu Ioanitoaia. Nu a durat mult pana am avut confirmarea - in articolul dumnealui "Demisia lui Grozavu".

Comentează