Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Diferenţa dintre Kerber şi Halep

Nu este vorba despre locul ocupat în ierarhia WTA. Nici despre banii câştigaţi în carieră

Permalink to Diferenţa dintre Kerber şi Halep
luni, 16 ianuarie 2017, 5:34

Primul tur al Openului australian. Wawrinka, învingătorul ediţiei 2014, a avut nevoie de 5 seturi ca să treacă de slovacul Martin Klizan. Croatul Marin Cilici l-a învins greu, tot în 5 seturi, pe polonezul Jerzy Janowicz. La fete, Angelique Kerber, liderul mondial, a sughiţat şi a transpirat mult în meciul contra ucrainencei Lesia Ţurenko. După un prim set liniştit şi o minge de meci într-o a doua rundă la fel de calmă, Angelique Kerber s-a pierdut cu firea şi cu tenisul. Ţurenko a simţit slăbiciunea adversarei şi a profitat. Kerber s-a clătinat. A revenit anevoie în partidă şi scorul de 6-2 din manşa decisivă este puţin mincinos.

Rănită şi nervoasă

Kerber a câştigat învingându-şi slăbiciunile, asta rămâne. O teorie banalizată prin întrebuinţare excesivă, dar perfect valabilă şi astăzi, fundamentează puterea marilor campioni de a supravieţui în competiţie. În tenis, dar nu numai. Se adună cumva, trec peste momentele dificile. Apoi, cu o graţie nebănuită, găsesc pacea interioară care le permite să meargă mai departe. Şi ajungem la ce ne interesează pe noi. Asta nu a reuşit Simona Halep contra americancei Shelby Rogers. Halep nu a arătat ca o luptătoare, ci ca un om rănit. Asta a văzut însuşi Mats Wilander, analistul Eurosport. Ştiţi, bănuiesc, că Wilander este unul dintre admiratorii necondiţionaţi ai Simonei Halep. Wilander, multiplu câştigător de Grand Slam, vestit mai degrabă pentru blândeţea comentariilor lui. Chiar şi aşa, suedezul a observat precaritatea serviciului româncei. Şi o problemă de atitudine. Nu îi arăţi adversarei că suferi, chiar dacă suferinţa este reală, a spus el.

Una vorbim, alta simţim

De unde totuşi această accidentare la genunchi? Cum a apărut şi de când? Toate mesajele vorbite şi scrise ale campioanei române arătau o Simona Halep optimistă, pregătită fizic şi acomodată cu ambientul australian. Mărturii repetate despre relaţia extraordinară cu antrenorul Darren Cahill. Şi, mai ales, clamarea obsesivă a bucuriei de a juca. Atât doar că pe teren lucrurile au stat altfel. Iluzoria bucurie s-a topit în frustrare de la primele schimburi de mingi. Racheta lovită de pământ din gameul al doilea prevestea deznodământul trist. 3-6, 1-6. Nervii au alungat zâmbetul de la primele lovituri energice ale americancei, o jucătoare suspect de mult subevaluată. Ceva nu se lega în jocul numărului 4 mondial, în pofida comentariului pozitiv-patriotic al prietenului nostru Radu Antofi, un veteran la microfonul Eurosportului.

E delict să spui ce crezi?

Mi-am zis atunci că trăim în lumi paralele. De o parte pozitivii, adaptabilii. Semenii noştri care văd partea frumoasă a vieţii, seduşi de perspectiva senină asupra evenimentelor. De partea cealaltă, noi, cei negri în cerul gurii, pesimiştii de profesie, gata să lovim mişeleşte în omul căzut. Aşa să fie? A ajuns un delict să fii critic? Să spui că lucrurile merg rău când merg rău şi să aplauzi când merg bine? Atât de adânc acţionează în subconştient dictatura publicului care vrea să-i cânţi dulce în ureche încât să vezi roz în loc de negru? Să fi câştigat deja bătălia sistemul care promovează politica divertismentului în dauna unei opinii lucide?

Clişeele lui Darren

Nu vom afla curând răspunsul la aceste întrebări pretenţioase. Dar ar trebui să ne preocupe ce se întâmplă cu unul dintre sportivii de frunte ai României. Aici vin alte întrebări, mai puţin existenţiale. Este Simona Halep suprasolicitată fizic? Este ea victima efortului necesar a compensa o statură care nu o avantajează? Tenisul ei fizic, care a dus-o aproape de culmi, îşi cere plata acum? Este obosită şi psihic şi nimeni nu are curajul să îi atragă atenţia? Iar relaţia asta zen cu Darren Cahill nu cumva mai mult o demobilizează? Ce a câştigat Halep în planul jocului de când australianul îi este antrenor? Ce îl face deosebit în ochii ei, doar faptul că la coaching Darren îi descântă nişte clişee călduţe?

Sunt convins că semenii noştri care cred în forţa tămăduitoare a binelui universal au răspunsurile potrivite pentru toate aceste întrebări puerile.

Comentarii (33)Adaugă comentariu

alexandru Miron (3 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 18:43

Halep nu are nici o scuză. Anul trecut a pus eliminarea din primul tur al Open-ului australian pe seama faptului că a ajuns târziu in Australia si nu s-a acomodat cu clima, fusul orar, etc. Anul acesta a ajuns acolo cu o luna inainte de turneu tocmai pentru "aclimatizare". S-a antrenat intens, s-a acomodat cu conditiile de acolo și nu a făcut în tot acest timp nici o referire la vreo problema de sănătate. A participat doar la turneul din China unde a fost eliminată în turul doi dupa ce în turul unu "i-a trect glonțul pe lânga ureche" în timp ce celelalte competitoare au jucat în turneele australiene, unele ajungand în faze superioare. S-a văzut de atunci că ceva e în neregulă cu ea. Cred ca Năstase are dreptate: Ar trebui să se retragă, dar nu pentru o perioadă ci definitiv! Nu cred că va câstiga vreun turneu de grand slem sau că va ajunge vreodata nr.1 WTA. Părerea mea! (vorba lui Văcăroiu!).

Andrei (222 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 18:49

Cristi, si daca doar atat poate Simona Halep si noi vrem de la ea prea mult? De ce nu e prezenta constanta si consistenta in top 10 suficient? Nu cumva cazi si tu prada mentalitatii pe care o denunti? Mentalitatea care cauta doar superstaruri, glamour si sedinte foto cu trofee stralucitoare si decoltee adanci? In opinia mea, Halep s-a autodepasit mereu, ea neavand niciodata calitatile native de nr. 1 autentic. Restul sunt detalii de caseta tehnica. Nu ma intelege gresit: nevoia de modele a unei societati din care au disparut reperele e normala, de aici poate si patima exagerata a unora care iau la modul foarte personal tot ce se intampla cu Halep.

cOSTINEL (51 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 19:17

Super articol . Problema condiţiei fizice nu a apărut doar de acum . Niciodată Simona nu a avut un preparator fizic la nivelul antrenorului (Cahill) . Tot timpul şi-a luat tinerei , fără expierienţă , fără un plan , iar anul trecut , când în sfârşit , a ajuns la unul dintre cei mai mari preparatori fizici(Gil Reyes - fost preparator fizic pentru Agassi) a fugit după NUMAI O SĂPTĂMÂNĂ ??!! . Din păcate , în loc de program la sală strict , cel puţin o ora pe zi , în timpul formării lor tenismencele au parte doar de una cel mult două corzi elastice , sporadic şi atât . Accidentările apărute , imaginare sau nu sunt tributul amatorismului în formă continuată la Simona şi tare mi-e teamă că ăsta e numai vârful iceberg-ului , inceputul .

vasco (1 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 19:22

Diferenta dintre Kerber si Halep?Este diferenta dintre Hagi si Beckenbauer.Educatia!Caracterul!Sa ne aducem amninte ca Halep este,dupa declaratiile si sfaturile bunicii ei,conationala cu Hagi,Becali,clanul becali?

Mocanu Ioan (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 19:50

Bun articolul mai trebuia adăugat că pregătirea au inceput o în decembrie mi se pare inadmisibil pentru echipa ei ,am văzut că e compusa din 5 persoane să o lase să se prezinte la modul asta .

Marius (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 19:56

Am si eu o intrebare?Simona dar tu cum esti?lasa tenisul putin la o parte iti permiti sa mergi undeva sa te reculegi fara antrenor fara neam fara tata.E timp si pentru tine banii nu te ajuta vrei sa atingi maximul mediteaza asupra ta ca om si vei avea sucses si pe plan sportiv.Rupe-te umpic de realitate si critici si regaseste placerea unui om simplu dar talentat.PS Tiriac nu e de ascultat in momentele astea caterica arunca doar cand castigi.

Jean-Paul (174 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 20:01

D-le Geambasu, Critica dvs la adresa Simonei, in ceea ce priveste mimica ei si atitudinea in timpul jocului este gresita. Si am sa va spun de ce. Limbajul trupului afisat de Simona nu este destinat adversarei ci noua celor care ne uitam la meci. Astfel, noi trebuie sa intelegem ca doar faptul ca e accidentata e cauza pentru care nu lupta, nu castiga si nu satisface nici asteptarile antrenorului ei care asteapta sa-o dovada ca munca lui nu e in zadar , plus sa-si incaseze cota parte din castigul jucatorului(ei). Pe de alta parte, Darren nu poate fi acuzat de nimic: antrenamentele cu el sunt placute, omul face glume potrivite nivelului ei de inteligenta, o face sa rada, sa se simta bine, iar dupa fiecare esec, gaseste argumente care sa-i alunge rapid din minte sentimentele de jena, frustrare si altele pentru cateva zile... Fanii sunt, oricum, greu de multumit: astia care nu cred ca au jucat macar un meci oficial la nivel de oras, comuna sau cartier, habar nu au de dificultatile vietii sportive: somn, distractie, hrana, pregatire, meciuri. Cu banii castigati, Simona deja si-a asigurat un trai mai mult decat decent pentru ea si urmasii ei. Darren s-ar putea sa renunte el la coaching-ul cu Simona daca castigul lui va avea de suferit: nu cred ca se va desparti prin sms, dar nu cred nici ca Stere va fi de acord sa plateasca luna de luna atatia bani in conditiile in care ea castiga prea putin si doar din pariuri ar putea sa mentina nivelul incasarilor.... Eu sunt convins ca nu-si va lua pauza prea mare fiindca oricum se apropie alte turnee, plus meciurile de Fed Cup. In final, as mai avea o observatie: comparatia cu Angelique este total inadecvata din doua motive: 1) nemtoaica are alta mentalitate, alta cultura a activitatii sportive 2)marile succese ale Angeliquei au venit la o varsta pe care Simona inca n-a atins-o, ceea ce vrea sa spuna ca experienta ei a fost pusa la treaba, sa aduca profit. Deci, ar avea de unde invata Simona, daca ar fi dispusa. In concluzie, dvs ca jurnalist, v-ati spus o parere, sincera sau nu, indreptatita sau nu(astea din perspectiva jucatoarei si fanilor ei), deci ati tras sirena de alarma, ceva in genul eroului din cartile de pe vremuri... Iubitorii tenisului nu vor purta doliu pentru ca a pierdut Simona a nu stiu cata oara intr-un GS. Sunt atatea meciuri, atatia jucatori si jucatoare care ne pot aduce bucurii prin calitatea sau determinarea cu care joaca. E trendy sa fii patriot, dar e nevoie sa existe o compatibilitate intre patriotismul tau de suporter si patriotismul jucatorului(ei) pe care-i simpatizezi. O seara buna

Osyris (2 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 20:53

Simona este o mare campioana. Din pacate, la toate începuturile de turnee ea are același discurs demobilizator in care susține ca a venit doar sa se bucure de tenis si ca nu își propune un scop/ obiectiv clar la turneul respectiv. Din pacate, cred ca si din cauza asta nu mai are agresivitatea si concentrarea care o caracterizau anii anteriori. Nu ai cum sa faci performanța cu o gândire ,,de vacanța". Sper sa revină cu picioarele (si mintea) pe teren. Succes pe viitor!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 21:01

...trebuie sa spunem ca lucrurile merg rau ...cand merg rau...fara presiune nu exista performanta...Wawrinka a revenit de la 3-4 pentru slovak cu break ...si slovakul era pe val juca un tenis foarte bun ... Wawrinka ...castigator de A.O. in era Murray ,Nadal.Federer .Djokovici...asa vointa trebuie sa aiba si Halep...atunci va castiga un G.S.

andipanda (28 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 21:28

Cand o sa ne obisnuim cu gandul ca Halep nu poate realiza mai mult decat sa fie in primele8,ca sa participe anual la Turneul Campionilor,o sa fim mult mai linistiti si mai putin patimasi.Ea o sa castige suficient iar noi n-o sa ne mai ofticam pt.fiecare infrangere,atat timp cat e in primele 8.Asta e.

haideusicfr (141 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 21:37

Din pacate *vasco* are dreptate. Bunica-sa cel putin a spus ca fata trebuie sa-si ia tot un machedon .Pe fiul lui Teo Sponte sau cum il cheama pe *** acela. Spune multe treaba asta nu-i asa ?

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

haideusicfr (141 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 21:44

Costinel: ai dreptate ,desele probleme de "sanatate" inseamna de fapt slaba pregatire fizica ,lipsa de antrenament ,febrele musculare ,etc . Nu-i nimica pierdut ,inca e in top.Are timp ,viata inainte. Dar trebuie seriozitate.Si alta mentalitate. Capul sus ,rabdare ,suferinta si forma fizica va reveni.

pop ion (29 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 22:10

Este evident ca S.H. a atins deja nivelul maximei competente (in tenis), iar de acum inainte drumul ei nu poate fi decat descendent. Prin urmare, face singurul lucru care i-a mai ramas: sa castige niste bani frumosi, chioar daca acest lucru nu il va face din postura de jucatoare de varf, ci din cea de jucatoare bunicica, ca sa nu spunem de duzina. Ca sa fim sinceri, trebuie sa fim de acord ca pozitia ei in clasament este neasteptat de buna fata de calitatile pe care (nu) le are.

Ush (4 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 22:46

Ok, a pierdut acum cum a pierdut si alte dati. Si cum a si castigat alte dati. In mare, asa cum s-a intamplat, meciurile pierdute si cele castigate au dus-o in top 10. Mi se par de prost gust comentariile unora care ii cer unei jucatoare de top 10 sa se lase de tenis. Sunt jucatoare si de top 100 care nu se lasa de tenis. E problema ei cat si cum joaca. Poate o sa ajunga in top 50, top 100 asta este. Au fost si altele care au urmat un traseu descendent si nu s-au lasat, chiar daca au fost si numarul 1 si acum sunt mult in spatele Simonei. Vezi Jankovici sau Wozniacki. Daca specialistii in tenis spun ca are calitati, inseamna ca are. Noi restul nu suntem specialisti si e de tot rahatul sa ii contrazici pe ei, mai ales ca nu sunt doar unul. Problema pe care o stie si ea si o vad si altii este in interiorul ei. Asadar va fluctua in continuare. Ceea ce spune inainte de turnee sunt incercari de a gasi o abordare care sa o ajute mental. Poate inca nu a gasit solutia optima. Asta e. Este lupta ei cu ea insasi si cine suntem noi sa ii spunem sa renunte? Fiecare dintre noi are o lupta a sa in interior. Cum ar fi sa tipe restul de langa noi sa renuntam?

alex (41 comentarii)  •  16 ianuarie 2017, 23:43

Halep atat poate. Iar scuzele ei sunt puerile. E o balcanica si nu poate depasi conditia asta. Dar sa ii recunoastem meritele. De la Ruzici nu am avut una mai buna ca ea. Pacat ca a irosit acum 2-3 ani, cand era in forma, sansele de a castiga un turneu important

Fiscu (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 0:19

Daca am ajuns sa credem ca Halep e jucatoare de tenis, e clar ca noi avem probleme. Asta nu are tangenta cu tenisul. Plus ca acum are alte probleme pe baza de barbati, doar nu se oboseste sa invete sa joace sportul alb. Aceasta femeiusca joaca golf, cricket, oina. Nu tenis.

armani (2 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 0:20

Auzi mai ... vasco ! Acestui HAGI , in tara asta i se spune "regele" si nu "briliantul" sau "cobra". Acest HAGI s-a detasat de toti ceilalti competitori in primul rand prin CARACTER si DEVOTAMENT , ceea ce nu exista la natia ta ! Asta ca sa-ti intelegi radacinile si stramosii ...

Petrache (87 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 1:49

Simona a fost timp de 3 ani ce mai tare jucatoare pe care a avut-o Romania vreodata. Cam atat. S-a saturat si ea. E Om. Chiar daca nu mai castiga nici un meci de acum incolo, inca 30 de ani nu vom mai avea jucatoare ca ea - 15 titluri WTA, 3 ani in primele 5 din lume. Sa ne bucuram ca a fost in loc sa regretam ca nu mai este! PS: Vorbind de Kerber, acum 2 ani o batea pe Kerber pe unde o prindea - s-a intors roata.

Bârgaoanu Dragoş (48 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 7:50

Cred că totul se rezumă la mentalitatea dată de educație.Dacă scopul S.H( predestinate inițiale?!)era propăşirea materială...şi atât?Dacă Simona nu are bucuria de a juca?Dacă ei nu-i place tenisul şi l-a făcut constrânsă de părinți?După felul în care joacă...aşa pare!

tenistotal (3 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 8:08

O noapte de cosmar pentru toti romanii care au vazut meciul...Pentru unii nefamiliarizati cu clasamente si favorite, ar fi putut crede ca rolurile s-au schimbat, ca romnca a fost locul 52 si americanca nr. 4 mondial.Intradevar, scorul 3-6, 1-6 in fata lui Shelby Rogers ar fi trebuit sa fie invers, si nimeni nu s-ar fi mirat sau suparat. Din pacate au fost 75 de minute groaznice (unii le-au numit de cosmar) si chiar daca Simona a resimtit o jena la genunchiul stang, parca prea slaba a fost prestatia ei. A declarat inainte de meci ca se simte bine, ca vrea sa ajunga cat mai departe in turneu, ca joaca cu mare placere in Australia, doar ca nimic din toate acestea nu au avut acoperire.Poate ca antrenamentele ( a avut o pauza de aproape 2 saptamani) sa fi fost tari si sa fi pricinuit o problema fizica, dar daca piciorul afecta serviciul si dreapta, ce ne facem cu reverul care nu a mers deloc nici el?Simona nu mai poate sa se ascunda dupa scuze, trebuie sa fie sportiva si sa acorde adversarei toate meritele, altfel conferintele sale de presa nu mai au credibilitate, sau poate asa functioneaza ea, se amageste singura. Noi cei de acasa sau de aiurea care o vad jucand astfel raman complet uluiti si evident dezamagiti, fiindca pe un hard care ar trebui sa-i fie favorabil, ea nu a reusit nimic.Cele 4-5 puncte in care am recunoscut-o sunt nimic fata de un meci intreg, fie si de doar 16 ghemuri.Infrangerea cu Siniakova de la Shenzhen cat si cea de la Melbourne se datoreste in special faptului ca loviturile sale au fost mai mereu prea scurte, mingea cadea undeva in zona liniei de serviciu, venind exact in racheta adversarei, care a dat tare fara prea multe invitatii.Shelby nici nu a prea alergat, efortul ei a fost mai mic ca la un antrenament si si-a exersat toate loviturile din spate, crosuri sau lunguri de linie care au pus mereu probleme.Cum a raspuns Simona la astfel de mingi? Nu a prea raspuns fiind destul de greoaie, nu le-a prins, si daca a facut-o s-a expus unor umilinte permanante.In box, antrenorul arunca prosopul ca sa nu-si expuna jucatorul care este depasit permanent, in tenis nici macar coachingul nu este permis la acest nivel, asa ca Darren Cahill a fost un simplu spectator frustrat.Oare munca sa e corecta, duce la progres, sau si el se imbata cu apa rece ca doar e comentator profesionist? Simona a servit foarte slab (chiar daca a reusit/nimerit doi asi consecutivi) cu directii fara probleme pentru adversara dar mai ales cu viteze de doar 100 km pe ora, ceeace a facut ca retururile sa vina nemiloase, chiar si dupa primul serviciu. De un timp ea nu mai loveste forehandul plat si rapid, se fereste de greseala si a adoptat o lovitura lift, care ar fi excelenta daca ar cadea langa linia de fund, daca nu, vine exact in racheta celei de dincolo de fileu.Reverul in lung de linie, atat de aplaudat alta data nu mai e lovit dezinvolt, este incercat rar, chiar si atunci cand se impunea.Alergarea a devenit greoaie (oare masa musculara nu e prea mare?), in nici un caz nu mai este cea mai rapida jucatoare din circuit, iar anticipatia este tot mai slaba, nu prea “se prinde” unde va veni mingea si evident ca atunci cand o vede este tarziu. Ce sa mai spun despre loviturile care ii veneau pe corp? Nu mai are sprinteneala care te lasa sa-ti faci loc la lovitura , iar greseala vine automat.Lipsa de initiativa, a fost clara, ea ramanand mereu la 2 m de linia de fund de unde urmarea cu ingrijorare ce se va mai intampla, ne avand deloc intentia de a incomoda adversara cu mingi agresive.Oricat de tare te-ar durea un genunchi, cealalta jumatate a corpului ar trebui sa functioneze si macar sa se vada acest lucru, nu sa ramai pasiva si resemnata ca astazi jocul nu merge.Supara in continuare lipsa de inspiratie, as zice de vedere periferica, dorind sa faca punctul tocmai in directia unde se afla adversara.Drive-urile,alta data atat de spectaculoase, au devenit fricoase, sau date la mana...Ingrijorator, mai ales ca multe puncte au fost rodul greselilor de putin ale americancei... Cu jocul aratat astazi, Simona va alunca in clasament, in urma ei fiind Pliskova, Cibulkova, Muguruza si atentie-Konta care vin puternic.Desigur ca sanatatea trebuie ameliorata, poate e nevoie de ceva tratamente, dar cred ca marele Willander (unicul jucator din lume care a castigat la AO atat in era de iarba cat si in cea moderna) a declarat in zilele trecute:” mintea ei nu este inca in locul potrivit” si “stabilitatea mentala e ingredientul cel mai important, si aici cred ca e slabiciunea Simonei: e prea emotiva, ii lipseste capacitatea de a ramane sus sapte zile la rand, de a nu pierde controlul in nicio partida, in niciun set, in niciun schimb de mingi. Nu e vorba de forehand, de backhand, de nu stiu ce lovitura, nu sunt slabiciuni in jocul ei, totul se castiga sau se pierde in mintea ei. Pacat... Ma ingrijoreaza faptul Simona ca ar urma sa joace la Sankt Petersburg, unde din 32 de jucatoare jumatate vor fi rusoaice, care si daca se fla in jurul locurilor 100 sunt extrem de periculoase, de avide de succese, despre campioanele lor ce sa mai spunem...

IOAN BRATU (7 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 8:18

Apreciez analizele facute la jocul Simonei, dar si comentariile patimasilor. In sportul de acum numai cifrele vorbesc, de bani, trofee si clasamente. Va supun atentiei o scurta analiza de la finala Simonei de la RG 2014. Din 11 turnee de GS care au urmat, Simona a pierdut de 3 ori in turul 1 la Cepelova, Shuai Zang si Rogers, de 2 ori in turul 2 la aceeasi Baroni, deci concluzia este clara din 11 turnee la 5 pierzi lamentabile din pozitii de favorita 2-4. Astept de la chibitii comentatori o analiza din care jucatoarele care au facut macar o semifinala a pierdut de 5 ori in t1 sau t2 in aceasta perioada. Cred ca varful de performanta al Simonei a fost si va ramane RG 2014. Am o varsta inaintata ca si tenisul de placere pe care il practic si nu cred ca voi fi partas la o cucerere de GS de Simona.

Gary (51 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 8:21

Simona Halep s-a nascut "accidentata";acum isi trateaza *** nitel irecuperabil. Totul pentru bani! Nici o placere in a JUCA!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

seba (157 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 8:24

intrebarile din finalul articolului sunt pertinente. as mai adauga una: cum sta simona cu modestia? rachetele lovite de teren au legatura si cu asta. acum vreo trei ani, fiind intrebata care e cel mai bun sfat pe care i l-a dat hagi, simona a raspuns ca e acela de a ramane mereu modesta. cred ca ar ajuta-o sa-si aduca aminte de asta. pe darren cahill il doare-n papuci, timpul trece, banii intra-n cont, nu cred ca mai are morivatia de acum vreo 15 ani. ps: nu e delict sa fii critic, dar cand esti foarte des critic doar de dragul de a fi critic, pentru a aduna view-uri, comentarii si a-ti atrage de partea ta o anumita nisa a cititorilor, lumea nu te mai ia in serios nici cand ai dreptate.

rammstein (42 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 8:35

cristi lasati-o dracului pe tuta asta !!..a dat de *** si s-a umflat genughiul !!!..a fost un accident ca a ajuns unde a ajuns ...adevarata valoare acum se vede...sa nu mai aud de individa asta...si sa nu mai o asociati cu ROMANIA !!!>...clar ????...asta nu repezinta tara ..ci o *** exact ca puscariasul din pipera....

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

17 Nentori Tirana (677 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 9:56

Vrei ca Simona sa lupte pina la capat. Dar tu, ai rezistat pina la capat ? Poti fi sincer ? ------------------------------ Uneori e greu. Se vedea de la o posta ca ceva nu merge iar forta lipsea. In fotbal s-ar zice ca n-a reusit sa intre in joc. Eu o cred cind spune ca s-a antrenat mult, ca a schimbat mult. A si ajuns la timp. Poate era mai bune niste jocuri la Sydney inainte de turneul vizat la Melbourne. Kerber si-a luat-o si si-a invatat lectia. Diferenta e si de presiune. Uneia i s-a spus „carne tocata“ care nu-si merita locul desi cistigase anul trecut in finala, alteia i s-a prezis ca o sa cistige turneul. Si se trezeste ca are adversar bun, dar slab cotat, inca din prima runda. A fost supralicitata si din cauza faptului ca a ajuns printre primele si a fost in centrul atentiei. ------------------------------ Ce noapte de cosmar pentru noi viseaza @tenistotal ? Pentru Simona am fi vrut mai mult, nu pentru noi. Doar tinem cu ea, nu-i asa ? N-are ce sa-si reproseze. S-a antrenat serios, are un staf impresionant, care nu-i platit cu castane. Rezultatele trebuie sa apara. Vrea munca si un joc mai variat. Asa s-a intimplat si acum doi ani cind s-a pregatit sa joace in forta. A zis ca n-a fost bine, ca trebuie sa revina la ce stie, dar uite ca i-a ajutat pina la urma. Adevarul e ca trebuie sa mai invete si altceva, foarte bine face Simona. -------------------------------- Din pacate Kerber nu i-a fost luni adversara si nici nu este in general. Pariem pe prima intilnire directa ? Hai Simona !!!

pamfletaru (16 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 10:25

Cand pierd in tenis,de vina e piciorul.../ L-as opera saracul,insa ,vindecat/,N-as mai avea pe cine sa mai dau vina,cand meciuri nu am castigat !...

vasco (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 11:23

@armani, "Domnule"Armani,asa cum spune despre tine si denumirea pe care ti-ai ales-o si faptul ca esti printre cei care ii spun 'rege' lui Hagi,nu esti decat un manelist sfertodoct care imediat sari sa jignesti.Nu ar fi trebuit,asa cum fac de obicei cu cei de teapa ta,sa te bag in seama,doar ca nu prea stiu unde ai vazut tu CARACTER la Hagi.Tocmai ca,daca ar fi avut asa ceva s-ar fi comportat ca un adevarat lider al generatiei sale,dar a fost un egoist,a tinut prin influenta sa si a clicii de machedoni cu care faceau selectia pe atunci,a tinut in afara si nu a lasat sa se afirme jucatori precum Gica C raioveanu,Timofte si altii.A facut si a desfacut totul doar in interes propriu si nu pentru " natie" asa cum crezi tu.Va faceti toti manelistii si becalistii ca uitati episodul barajului cu Slovenia,unde ,daca avea caracter nu se baga,dar a venit la de-a gata si el si cumnatul gica popescu si doar ei doi au compromis acea calificare,usoara de altfel....Apropos,de ce" natie "crezi tu ca sunt eu?Sunt intrebari la care nu astept raspuns,esti doar unul dintre corigentii cu care nu am stat niciodata mai mult de doua secunde de vorba...

Fane (133 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 11:26

Cea mai mare diferenta , una este din Germania,cealalta din Romania. O diferenta importanta este la fizic.Kerber este puternica,pe cand Halep trebuie sa faca un efort extraordinar pentru a se mentine la un nivel inalt.Probabil ca Simona si-a atins limita de sus si nu mai are loc de progres.E posibil ca deja uzura sa-si spuna cuvantul si sa urmeze caderea din top 10. Nu ii doresc acest lucru,dar nu vad cum va putea sa scape de tot mai multe accidentari. Chiar nu vad de ce trebuie sa fie denigrata de tot felul de nimeni pe lume.In fond este viata ei si o poate trai asa cum isi doreste. A castigat bani,la care nici nu visa in urma cu 4-5 ani,prin munca ei. Cei care o insulta,sunt convins,ca fac urat cand cineva le cere socoteala de ce sunt lenesi si nu au realizat nici o ceapa degerata pe acest pamant.

sorin (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 11:26

nu are echipa. oare zgarcenia proverbiala a machdonilor sa fie devina?

cristian (1 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 13:24

@armani: ba baiatule, cine ii spune rege acestui blatist dovedit??? cativa *** la fel ca tine, ca el si halepa. caracter???? ha!!! ia sa ne aducem aminte de blatul cu finu - ciobanul din pipera, dupa care rejili blatist n-a mai luat nici macar un punct in meciurile cu fc becali. du-te la *** tai baietica

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

virgil (14 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 14:29

corecta si din privinta mea remarca in ceea ce-l priveste pe comentatorul Radu Antofi: a ajuns mai jalnic decat alti comentatori din vremurile ceausiste, si asta pentru ca si-a vandut sufletul pentru bani. Il stiam mai demult cu un comentariu pertinent, dar de o vreme foloseam butonul Mute cand era dansul la microfon. Cum era 2 noaptea, a trebuit sa rabd pe langa atitudinea rusinoasa a Simonei si comentariul mizerabil al d-lui Antofi pentru a nu adormi.

lucifer (18 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 20:10

Foarte multe filozofie pe tema SImona Halep....Care e diferenta intre Kerber si Halep si,nu numai....Diferenta e de valoare in primul rand....si apoi de pregtatire la toate aspectele....fizic si de calitatea care o joaca Halep si Kerber....Nu trebuie sa fii specialist sa vezi ca Halpe inca ocupa unul din primele 8 locuri nu pe valoare ci doar pe o conjunctura ca a adunat multe puncte si inca mai poate sta in primele 8 ! Valoric cum e si Halep in circuitul WTA sant cel putin inca vreo 50 de jucatoare gen Halep....Asta pentru cei ce urmaresc tenisul WTA....Anul trecut chiar am sperat si am crezut ca va evoula si ca poate mai mult ! Se pare ca nu poate mai mult....Clar ca vrea.dar la fel de clar e ca Halep nu se pregateste nici fizic si nici psihic pentru a nu se face de ras...Debutul in acest an a fost chiar umilitor....si pentru ea si pentru noi care tot am spus ca santem mandri ca a vem o jucatoare buna de tenis ! Sincer imi pare rau,dar uitandu-ma zi de zi la tenis....ATP sau WTA....vad o Halpep din ce in ce mai modesta si mai nepregatita....Cu siguranta nici antrenorul ei D Cahhil nu va mai sta mult langa ea fiindca se face si el de ras....Halep nu avea nevoie de D Cahhil,el e un antrenor pentru cei care deja stiu tenis si sant pregatiti foarte bine fizic...etc....cum a fost Agassi...unde a fost antrenor ! Ea are nevoie de antrenori care sa o pregateasca si fizic si ceea ce are de facut in teren...Sa nu mai vorbim de serva ei ! Cu sevra ei nu poate avea pretentii la nimic ! Un singur lucru e de discutat....De ce Halep joaca in fiecare an din ce in ce mai modest.....si de ce Kerber (,ca de la ea am plecat titlul reportajului)....joaca din ce in ce mai bine si de ce Kerber e pe locul 1 ....? Fiindca Kerber s-a pregtatit ,se pregateste si asta se vede.....cum la fel de bine se vede si la Halep de ce in cadere libera....

Bogdan (9 comentarii)  •  17 ianuarie 2017, 23:10

Haideti sa ne bucuram impreuna de cotele mari pe care le au adversarele SImonei si sa nu ne mai batem capul cu ea. Ea a ajuns singura unde a ajuns, nu ne datoreaza nimic! Sa profitam de conjunctura, as zice eu...

Comentează