Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Marius loves Valentin!

Lăcătuş nu îşi trădează prietenul. Dar Lăcătuş nu înţelege că nu toţi românii au motive să-l venereze pe fiul lui Nicolae Ceauşescu

Permalink to Marius loves Valentin!
marți, 27 decembrie 2016, 9:30

Povestea continuă. Prietenia lui Marius Lăcătuş cu Valentin Ceauşescu dăinuie în timp şi curge peste deceniile scurse de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni. Şi ce lucru mai frumos decât prietenia dintre doi bărbaţi care au traversat la braţ vremurile scriind istorie în fotbalul românesc? Dar înainte să ne podidească lacrimile, înainte să ne lăsăm pradă amintirilor, un necesar exerciţiu de memorie. Sau de cunoaştere.

Fratele mai mare al Zoiei şi al lui Nicu
Pentru mai tinerii suporteri stelişti. Pentru tineri, în general. Cine este Valentin Ceauşescu, omul pe care Lăcătuş susţine că nu l-a abandonat niciodată? Valentin Ceauşescu este singurul supravieţuitor al familiei lui Nicolae Ceauşescu. Până să-l lovească pasiunea pentru fotbal şi pentru Steaua, fiul cel mai mare al lui Nicolae şi al Elenei, Valentin se dovedise mult mai discret în gesturi publice decât sora sa „matematiciana” Zoia sau decât Nicu, beizadeaua domnitorilor comunişti. Securitatea ascundea multe, dar nu totul. Guvernată îmi închipui şi un subtil spirit gazetăresc tabloid, Miliţia Politică a regimului comunist ne lăsa să aflăm o seamă de picanterii. Devenise notoriu amorul Zoiei cu tânărul şi promiţătorul scriitor, pe vremea aceea, Petru Popescu. Citiţi „Supleantul” şi veţi afla versiunea romanţată a relaţiei. În paralel, orgiile lui Nicuşor şi ale găştii lui de prinţişori roşii, recrutaţi fără excepţie dintre odraslele activului de partid şi de stat, erau şi mai greu de ascuns. Prin comparaţie, Valentin părea un monument de echilibru şi de modestie.

Jucăria numită Steaua
Absolvent al Facultăţii de Fizică, primul născut al famililei Ceauşescu beneficiase şi de o bursă de studii la Londra. Acolo unde, zvon propagat tot de omniscienta Securitate, s-ar fi intersectat cu una dintre fetele Regelui Mihai. Chemat de urgenţă la Bucureşti, până când idila nu căpăta conotaţii de scandal internaţional, „fizicianul” a continuat să lucreze la Institutul de la Măgurele. Fără să fi descoperit vreo particulă elementară care ulterior să-i poarte numele. Dar în afara tablourilor de patrimoniu pe care începuse să le colecţioneze (Petraşcu, Pallady, Tonitza, Ciucurencu) fără să le cumpere!, lui Valentin îi trebuia încă o jucărie. Astfel şi-a descoperit iubirea pentru fotbal. Pentru Steaua. Pe filieră paternă, pentru echipa Armatei. De ce pe filieră paternă? La nici 30 de ani, fostul ucenic cizmar Nicolae Ceauşescu fusese uns general şi apăruse în România „eliberată” de sovietici în fruntea uneia dintre diviziile Tudor Vladimirescu şi Mihai Viteazu, emanaţii ale Armatei Roşii. Ceauşescu nu luptase nicio secundă în Al Doilea Război Mondial.

Totul pentru băieţi, din Occidentul putred
În cunoştinţă de cauză, intrăm acum în joncţiune cu mărturisirile lui Marius Lăcătuş. Cu nesfârşita lui recunoştinţă faţă de tătuca Valentin, omul care nu punea geană pe geană până când nu ştia că băieţilor de la Steaua nu le lipseşte nimic. De la mâncarea de la popota ofiţerilor până la video-urile aduse cu sacrificii din Occidentul putred, din ale cărui delicatese numai unii dintre noi aveau voie să guste. „Venea primul şi pleca ultimul”, rememorează Lăcă. Şi nu vorbeşte nici despre nea Imi Ienei, antrenorul de la Sevilla, nici despre Ion Alecsandrescu, Şeful Secţiei de Fotbal, ci despre Valentin. Dar, vă veţi întreba, Valentin parcă era fizician la IFA, la Măgurele. Nu avea serviciu acolo? Cum stătea el cât era ziulica de lungă la Steaua? Se învoia? Lucra duminica şi sâmbetele nerămase libere?

CSA Valentin
Este proiectul CSA Steaua o proiecţie a nostalgiilor lui Lăcătuş? Bineînţeles, iar Valentin face parte din himeră. Din aceeaşi poveste se hrănesc Tudorel Stoica şi alţi componenţi iluştri ai generaţiei Sevilla ’86. Nu îi învinovăţeşte prietenia pe care continuă să i-o poarte lui Valentin, ci sanctificarea unui personaj care şi-a ridicat capriciul la rang de artă. Nu despre meritele lui Valentin în edificarea formaţiei campioane europeană este vorba, ci despre ce reprezenta Valentin în România de dinainte de Decembrie ’89. Nu toţi am mâncat la popotă şi nu toţi am fost transferaţi la Steaua la ordinul „fizicianului”, dragă Marius şi dragă Tudorel! Puteţi să vă jucaţi de-a Epoca de Aur, dar nu ne puneţi pe toţi la socoteală!

Comentarii (99)Adaugă comentariu

Freddy RE (5 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 14:54

Față de ce marfă e azi pe piață, 110% toți românii au motive să-l venereze pe Valentin.

Cosu (42 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:08

Excellent article. Bravos-

Daniel (17 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:21

Nu va suparati domnule Geambasu dar nu inteleg rostul si momentul scrierii acestui articol, deloc! Da important e ce reprezinta o persoana in ochii lumii si istoriei, dar pentru persoanele apropiate e mai important cum este cu adevarat persoana respectiva. Nu va judecati prietenii ziaristi dupa cum ii vede lumea sau dupa ce curent par sa reprezinte in opinia publica, ii cunoateti suficient ca sa va faceti propia parere!

IO (65 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:31

Ca toti romanii am trait si eu in patria muma acelasi calvar, Ceausescu. Putea sa sa se numeasca altfel, Iliescu de pilda, dar tot calvar era. In toti acei ani nu am auzit pe nimeni sa spuna ceva rau despre Valentin Ceausescu. Nu stiu cat era adevar in faptul ca nu prea se intelegea cu ilustrii si savantii, apoi odiosii sai parinti, dar la vremea aia chestia asta prindea la popor. Daca Steaua era sau nu jucaria lui, nici asta nu stiu, dar daca era, s-a jucat cam bine cu ea. N-o fi inventat vreo particula, cum nici 99.99% din fizicienii lunii n-au facut-o, dar in fotbal i-a cam reusit. Scumpa echipa al carei suporter sunteti a avut aceleasi "capacitati" si inca in plus fatza de Steaua, dar a ramas la o semifinala de CCE si, daca nu ma insel, la una de CC.

Flux (2 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:35

Mi se pare deplasat sa pui fizician si matematician intre ghilimele in cazul acelor doi oameni cat timp toate atestarile arata ca au fost chiar buni profesional. Sa-i judeci acum pentru ce au facut parintii lor e dovada de infantilism.

kla2005 (8 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 16:44

Un adevar dureros! Majoritatea stelistilor nu mai vrea reintoarcerea aceasta utopica la comunism. Insa, mi-e frica de faptul ca se vor trezi mult prea tarziu unii...iar Steaua va disparea definitiv...

haideusicfr (141 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 17:04

Lumea o ducea greu ,comunismul a murit urat la noi , dar valoroasa Stea a ramas .Si a reaparut Valentin. Nu se mai aude nimic despre prof.Doina Cornea , ce ne-a spalat noua tuturor rusinea ,in schimb apare Valentin .sa faca ce ?

mg (232 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 17:15

..cam baţi câmpii.. Vrei să spui că Lăcătuş s-a băgat la echipa asta nouă din dragoste pt Valentin? Iar Tudorel Stoica îl sapă pe Gigi din acelaşi motiv ? Chiar crezi că CSA Steaua mai e controlată de Valentin ? Mai degrabă s-au combinat, pe de o parte, meschinăriile unor generali cărora Gigi le-a dat cu flit şi pe de altă parte orgoliile rănite alte unor tipi mărunţi de genul Talpan.. Ăstora din urmă li se adaugă, din păcate pt ei, şi căţiva membri ai acelei echipe care a câştigat Liga campionilor în '86. Da' eu întreb altceva : de ce tace Viorel Păunescu, personajul cheie care a preluat clubul de la armată?

Stefan (4 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 17:40

E un articol foarte bun dar as dori sa scrieti la fel si despre Dinamo deoarece sprijinul oferit Stelei era la fel ca si cel alocat rivalei sale.

eo (6 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 17:52

A, tot ce vreau e la loc o Stea a comunității sectorului 6, nu *** ultraexpus. Bag seama ca sunteți fan Gigi Becali si nu mai vrei soldati, mai bine mitocani adulatori de prostie de succes. Cat despre galeriile care luau bani, este cât se poate de fals, vorbiti din auzite si fără acoperire. Am fost în acea galerie în linia întâi si nu am luat bani. Niciodată.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Ion (37 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 18:29

@mg Stoica a spus fara jena,public...a cerut lui Argaseala sa-l ia pe fecior si sa joace la Steaua...Asta dupa ce Stoica Jr. a plecat de mic de la Steaua,a jucat unde a vrut si cind nu a mai fost dorit devenise buna pentru a juca Steaua.

Ion (37 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 18:31

@eo Poate o fi adevarat in cazul tau...Cauta pe net inregistrarea emisiunii lui Pavel cu Safta...Recunoaste ca a luat bani pentru deplasari de la Gigi...

mircea gabriel (9 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 18:36

*** mah! sunteti neam de *** comuniste. v-ati nascut din ***, traiti doar in ***. Habar nu aveti de ce sunteti pe lumea asta. ***.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Dodo (93 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 18:37

Domnu inginer dinamovist, jurnalismul si fotbalul e mai grele; revino la meseria pt care te-ai pregatit. Acolo nu trebuie sa fii impartial.

Critian Stancovici (4 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 18:48

Domnule Geambasu, ar fi fost nemaipomenit daca ai fi avut si dumneata decenta si profesionalismul lui Valentin si loialitatea lui Lacatus! Am crescut in acea Romanie de care povestesti dumneata si din '90 traiesc in Canada. Iti pot spune ca educatia primita in acea epoca, numita a lui Ceausescu, mi-a oferit posibilitatea sa reusesc aici! Nu vreau sa te judec, dar simt o anumita frustrare la dumneavostra, frustare care n-are nimic de-a face cu epoca respectiva. Caci daca am fi trait in aceeasi epoca, sint convins ca inteligenta dumnevoastra, pe are n-o contest, dimpotriva, ar fi fost ult mai apreciata. De ce "dam" in oamenii aclor vremuri care au facut ceva pt tara aceea, pe care noi o iubim, ca sintem Romani doar, nu? De ce ne legam de ei acum, cind nu mai sint la fel de puternici, dar care au avut totusi taria de caracter si ma refer la Valentin aici, sa pastreze decenta de la care nu ne asteptam nici-unul dintre noi. Personal, nu am avut ocazia sa-l cunosc pe Valentin, dar daca as avea onoarea sa se intimple, l-as felicit pt ceea ce a facut pt Romania anilor respectivi. Dumneavostra loviti un om care nu va "iesi" prin presa sa va combata, vorbti despre el de parca l-ati cunoaste, desi sint convins ca-l stiti la fel de bine ca mine! Domnule Geambasu, inchei prin a va spune, ca daca doriti orice schimbare, trebuie sa incepeti cu dumneavostra... Cu mult respect!

ZONA MAGHERU (96 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 19:59

Eu citesc numai pe diagonala si de obicei ma opresc numai la doua, trei comentarii care din punctul meu de vedere se merita citite soi retinut ceva . Apropo eu l-am avut profesor la transmisii automate pe Mircea Oprean . Nu stau sa ii fac caracterizarea pentru ca mi-ar lua pagini dar pe scurt . " omul sfinteste locul " . In primul rind stia totul despre aceasta materie . In al doilea rind stia sa explice . In al treilea rind mi-ar fi fost imposibil sa recurg la "pile" pentru ca profesorul fost student de 10 ( sef de an) era sotul lui Zoe Ceausescu deci banui ca mai lua masa cu socrul dictator de profesie . Pe plan uman ii acord tot nota 10 .

Alphonse (2 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 20:24

Urât. Acest articol vă descalifică. Nu aveți nimic exact a le reproșa acestor oameni și totuși îi murdăriți cu noroiul unor clișee care nu vă fac cinste ca intelectual.

ZONA MAGHERU (96 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 20:26

Un ulrtim comentariu si iti multmesc . O enigma pentru mine si care va ramine neelucidata este faptul ca desi era foarte uman si modest cu noi nu a avut curajul sa ii spuna socrului de profesie politician dictator cum ajunsesera sa sufere bucurestenii de frig si de aia si aia si asta in special datorita proiectelor lui de inspiratie faraonica !! Bine macar ca a ramas ceva fizic ca uman se cam prabusise totul ! Merci si SARBATORI FERICITE tie si celor apropiati !

Jean-Paul (174 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 20:28

D-le Geambasu, Chiar daca pare justificata veneratia lui Laca pentru Valentin, ea este explicabila fiindca denota involutia intelectuala, atata cat a fost, a celui ce era poreclit drept "fiara". Asa cum ati scris aici si cum am mentionat si eu de atatea ori, era suficient ca valentin sa dea un telefon sefului comisariatului militar din judetul X sau Y ori Z, ca acestia sa-l impacheteze urgent pe jucatorul dorit de steaua de atunci si treaba era si facuta. In paralel, valentin isi permitea sa-i sune si pe prim secretarii de partid de la nivel judetean pentru a asigura executarea doleantei lui....adica sa nu se opuna incorporarii respectivelor tinte....chiar daca sefii cluburilor vor opune rezistenta..... ....Imi amintesc ca spre sfarsitul anilor '80, eram intr-o delegatie la o uzina din Bucuresti pentru a grabi livrarea aparaturii de automatizare, ce nu venea in ciuda contractului semnat inca de la inceptutul anului respectiv. Ca sa ma faca sa inteleg cum ar trebui sa procedez pentru a obtine, totusi, aparatura respectiva, directorul firmei mi-a spus direct: "stiti tov (.......), cu cine vorbeam la telefon cand ati intrat in biroul meu? Ei bine, mi-a dat telefon secretarul stiintific de la institutul de la Magurele sin-am avut ce sa fac, i-am onorat comanda. Dvs de ce nu interveniti prin ministerul de care apartineti?" - "Dar eu stiu ca secretarul asta stiintific se ocupa si de fotbal. Probabil sunteti stelist si de aceea i-ati aprobat cererea", am glumit eu -Nu glumesc deloc, nu ma intereseaza fotbalul, dar nu-l puteam refuza, cred ca sunteti de acord cu mine, nu? - Bine, bine, am ripostat eu: dar am contract cu dvs semnat din ianuarie, acum suntem in octombrie iar tov valentin de abia acum v-a dat telefon si deja l-ati servit. Nu vreau sa continuam dialogul pe tema asta, dar nu va pot servi: stam prost cu importurile de materiale care intra in componenta acestor aparate si tocmai le-am oferit Institutului de fizica.... Am dat doar un exemplu despre obedienta sefilor din acea vreme fata de "rugamintile"exprimate de valentin..... P.S. Nu era o simpla minciuna justificativa ce-mi spusese directorul fiindca am prins exact finalul discutiei telefonice si am deslusit cine era interlocutorul.....

catalin (2 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 21:01

Da, VALENTIN a contribuit la formarea celei mai importante echipe din istoria fotbalului romanesc, STEAUA BUCURESTI. Da,VALENTIN a lucrat pina acum de curind afara, in domeniul in care tu pui ghilimele. VALENTIN a fost competent sa lucreze in Elvetia. Atunci cind VALENTIN a fost arestat, colegii de la MAGURELE au cerut toti sa fie eliberat. VALENTIN este si va fi un OM DE ONOARE. RESPECT, DOMNULE VALENTIN!

Pop (12 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 21:19

F bine spus ! CSA a facut o mare greseala ! Trebuia sa faca echipa si apoi sa faca anuntul . Nu invers ! Apoi , Lacatus uita , ca Armata statului roman , membra NATO , nu poate sa angajeaze pe cineva fara concurs ! Sunt bani publici si trebuie sa scoata la concurs si postul de antrenor , dar si pe cel de fundas central ! Lacatus a spus ca oricine este binevenit langa echipa NATO ! Serios ??? Chiar si LUKOIL - de exemplu ?

Crimson Veritas (27 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 21:53

@pop ... Pai ... nu cred ca l-au angajat pe Lacatus ... loialitatea nu se impiedica in contracte ...:))

andy (18 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 21:58

Marius Lacatus idolul nostru ne a demonstrat acum ca are caracter zero,la fel ca si talentul de antrenor.Armata vrea sa distruga,asta i rolul armatei in razboi. Poate ne zice Lacatus si ilustrul Talpan cat a castigat armata din razboiul ,,stema,, si cat a pierdut.Sa ne zica domnii cat a pierdut armata de cand stadionul Ghencea nu mai este inchiriat echipei lui Gigi si de ce a ajuns acest stadion o ruina?Poate dm Talpan o sa fie tras la raspundere pt prejudiciul creat.

mg (232 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 22:16

@Ion - da Alin Stoica, altă speranţă fâsâită a fotbalului românesc. Cât despre Valentin Ceauşescu, omu' a fost şi rămâne discret, îşi vede de treaba lui. Ce-ar fi făcut dl Geambaşu în locul lui ? Ar fi emigrat în Congo ? Şi-ar fi schimbat numele ?

bogdan (9 comentarii)  •  27 decembrie 2016, 23:57

Haideti sa lamurim niste lucruri ca vad ca se cam intarita niste internauti.. Cunosc personal o situatie asemanatoare...la ICE am fost coleg de laborator cu fiul lui Postelnicu care era (tatal..) echivalentul (oarecum) a lui Valentin, la Dinamo.. Si el, ca si Valentin, era un tip la locul lui, fara excese, a ajutat mult atit laboratorul cit si Instititutul..prin relatiile pe care le avea si frica generalizata care exista in Romania.. In limbajul de azi, al unei societati mai normale, toate aceste ajutoare nu erau decit "trafic de influenta" si abuzuri, daca vreti. Sigur ca erau cu un scop nobil, sa zicem, ajutorul dat locului de munca sau colegilor directi, sau in cazul lui Valentin si al lui Postelnicu (tatal) crearea unor schipe de fotbal super puternice care au scos capul in Europa pt Romania. Dar, nu uitati, la ce pret s-a facut asta? Abuzuri, privilegii, anormalitati, sugrumarea oricarei competitii interne, etc...pai mai sufla cineva pe vremea aia in fata Stelei sau a lui Dinamo oameni buni? Era bine ca ambele era super protejate nu doar luind cei mai buni jucatori dar si cu arbitrii? Mai tineti minte circul de la Baia Mare cind s-a jucat pina a batut Steaua ca Mateianu nu a vrut sa se predea? Sau represaliile la Timisoare cind au batut pe Dinamo? Despre asta vorbeste Geambasu mai baieti, sunteti probabil tineri si nu stiti...nu ca alde Vali sau baiatul lui Postelnicu nu au fost *** la nivel personal si chiar au ajutat destul... Vorba este ca aceste 'realizari" s-au facut prin abuzuri grave, prin umilirea unui campionat intreg, a nu mai stiu cite orase...si pina si rezultatele desi erau ale 'romanilor' de fapt nu prea erau ale noastre pt ca erau apanajul familiei Ceausescu pe de o parte si a securitatii in contra partida..era ping pong privat oameni buni nu caritate sociala...chiar nu intelegeti ca nu orice rezultat scuza mijloacele? Si apropos de Valentin, stiu ca a fost domn cu apropiatii lui si nu a facut multe abuzuri personale (desi insusirea unor tablouri de patrimoniu cam asa se cheama..) dar hai sa ne gindim un pic...ca fizican simplu la Magurele, putea cineva sa se "ocupe" de Steaua? Sa faca deplasari cu ei in Vest ? sa le faciliteze tot felul de bunuri material? Daca nu era baiatul, ce e drept cu mai mult bun simt decit altii in situatia lui, al dictatorului? Si, in fine, competenta profesionala...da, era un tip destept, dotat, spre deosebire de parintii analfabeti, dar cam ce mare contributie profesionala aducea el la Magurele cind era toata ziua la meciurile Stelei, in cantonamentele lor si in deplasari? Putina decenta si mai multa informare... Faptul ca a fost un tip decent in conditiile date nu il face mare erou al neamului... Laca si Stoica au tot dreptul, personal, sa il considere prieten, au si de ce pt ca I-a ajutat enorm, in buna masura cu multe abuzuri, asa cum s-a facut si la Dinamo...dar pt restul, nu va aruncati cu apararea lui si nu confundati orgoliul personal al familiei Ceausescu sau Postelnicu cu "mindria tarii"...sunt diferente mari...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

gicu (2 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 0:12

Draga prietene , daca taceai filozof ramaneai. Asa , ai dat-o in bara. Valentin Ceausescu a fost fiul unor nemernici , dar asta nu l-a impiedicat sa fie om. Am cunoscut o sumedenie de oameni care au intrat in contact cu el si nici un om normal din Romania nu-i poarta ranchiuna. Din pacate avem destui, poate chiar prea multi oameni in tara asta , dintre care unii chiar scriu la gazete, iar altii chiar si voteaza, plini de venin si ura si care nu au alta treaba decat sa muste fara niciun rost . Ai cunoscut vreun om capabil , evident cu exceptia ta , in viata asta marunta pe care o traiesti?

maistor kokir (76 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 0:16

Pai daca era fizician chiar crede cineva ca mai si lucra , el a inceput sa lucreze cu adevarat de abia dupa 90 . Era totusi fiul dictatorului ,erau multe lucruri mai importante pt el decat fizica atomica . Totusi ,sa ajungem sa scoatem in evidenta ,ca Valentin a avut mari merite pt ce a facut Steaua in acea perioada, mi se pare cam deplasat, era meritul (de fapt "meritul") partidului comunist roman care se gandea ca e mult mai ieftin sa dai romanului o echipa de fotbal de valoare, decat sa-i pui la dispozitie magazine pline etc ... aveam sport bun de tot in acea perioada, in '84 am mers la Los Angeles ,si am terminat pe locul 2, ceva de neimaginat astazi, cand culmea avem ce mai mare crestere economica din UE ...

seba (157 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 0:26

felicitari, te apropii din ce in ce mai mult de stilul anamaria prodan. tine-o tot asa ;)

DOC (1 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:01

Am citit mazgaleala asta, numita articol de pseudo-jurnalistii de la gsp, nu datorita numelui autorului mazgalelii ci numelui Valentin. Valentin Ceausescu vinde azi in Ro, din ce in ce mai mult. Calitatea este recunoscuta in timp indiferent de domeniu sau de tara. Gigi, Geambasu, etc. au fost promovati doua decenii, timp de o generatie, de cei ce au avut ca misiune distrugerea Ro. Incultura si gunoaiele umane sunt promovate ca etaloane de valoare si moralitate. Azi, Gigi, Geambasu, etc. nu mai vand, pentru ca lipsa valorii este si ea recunoscuta in timp, oriunde. Ati prostit si indobitocit o tara intreaga cu mizeriile voastre dar timpul vostru se apropie de sfarsit. Perestroika v-a dat sansa sa va renegati trecutul si sa demolati ce ati construit in 130 de ani. Trump va va da sansa sa reveniti la locul pe care il meritati, in groapa de gunoi a istoriei. De la Paris : Respect Valentin, Respect Lacatus, Respect adevaratei Steaua Bucuresti!

ionut (20 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:13

Nu inteleg rostul articolului. Sau e scris pentru cat mai multe accesari pentru ca Steaua inca mai vinde sau dinamovistul din tine mai iese la suprafata din cand in cand. Tu si rapidistul de la Digi(imi scapa numele acum) incercati sa pareti impartiali dar nu prea va iese. Care e problema daca Lacatus simpatizeaza un om care l a ajutat in trecut? Sa inteleg ca tu nu ai niciun prieten cu carnet de comunist? Nu stiu ce a facut Valentin in trecut dar macar omu are bunu simt sa nu apara la TV. Ceea ce nu pot sa spun de favoritul ziaristilor Becali. Popescu a facut puscarie si acum nu mai stie cum sa apara la TV. MM crede ca daca a urmarit sute de meciuri in puscarie acum e mare expert. De mistorurile despre studiile si viata amoroasa a lui Valentin ce mai e de zis. Cati din colegii tai de la GSP inclusiv tu, pot sa jure cu mana pe Biblie ca in cariera lor nu au fost 'ajutati' sa ajunga ziaristi? Fara suparare, cum zice Nea Ovidiu(alt 'mare' jurnalist) darla cum scrii tu pe vremea lui Ceasca ai fi carat corespondenta. 90% din ziaristii sportivi din ziua de azi nu stiu altceva decat can can. Inteleg ca fotbalul nostru e praf dar treaba voastra e sa analizati nu sa intaratati lumea pe forum pentru cat mai multe clickuri.

neagu solomon (4 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:21

Pacat,mare pacat.dupa 27 de ani de la revolutie sa ne indreptam iarasi inspre rasarit ! Huo,din zei ati ajuns demoni,iar tu Tudorele in afara faptului ca ai fost un jucator luptator,un numar 5 clasic,dupa, ai fost 0 barat,iar acum ai iesit in frunte ca un *** al armatei ! Doar cei care nu realizeaza nimic,cauta sa distruga tot ce face altul cu banii sai, voi toti care ati creat acest nucleu anti Becali si pro fosila Valentin sunteti doar niste profitori care doar ati luat si nu ati platit un singur salariu din buzuzunarul vostru in materie de fotbal !!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vioteatza (19 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:27

Chiar ca este un articol din seria " daca taceai, filosof ramaneai", dar hai sa nu fim rai, poate nu avea omul despre ce sa scrie si daca este asa este scuzabil, numai cine nu munceste nu greseste....Toti facem greseli pana la urma.

Danila Prepeleac (5 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:30

Domnule Geambasu vad ca vorbesti fara sa sti ce spui. Total in necunostiinta de cauza, cu multa rautate si invidie. Nu vreau sa apar Comunismul sau Ceausestii. Am trait acolo 24 de ani in timpul Comunismului si am suferit mult din cauza ca toata familia eram crestini, incluzind ani grei de inchisoare pentru tatal meu pentru simplul pacat ca credea in Dumnezeu. Cu toate astea ce a facut Valentin cu Steaua, rezultatul acela in CCE, nu se va mai repeta in veci. Romania nu va mai fi campioana mondiala sau olympica la gimnastica nici o data. Si multe altele. Ce s-a facut in Romania in ultimii 28 de ani ? Nimic important. 100 de km de autostrada? Uite in ce situatie e fotbalul romanesc. Rusinos! Si tot ce se intimpla in Romania e din cauza coruptiei , egoismului si invidiei. La fel ce spune Dl Stancovici pot spune si eu. Ce am invatat in toti anii de scoala din Romania m-au ajutat sa am succes in absolut tot ce am facut si fac in Statele Unite. Da am invatat in anumite clase in sali mici cu ziduri in jalnica conditie, insa oamenii de atunci aveau caracter si dragoste pentru copii. Oameni care si-au sacrificat viata sa invete urmatoarea generatie. Acum in Romania fiecare face totul pentru el si atit. S-a dus chiar si dragostea de tara. Uitati-va ce de intimpla cu industria sanatatii acum in Romania. Cind ma gindesc la asta mi-e rusine ca sint roman. Sa moara oameni pe capete ca cineva sa se imbogateasca si ami mult ? Ce Josnic ! Si Evil. Da, ati scapat de Comunism. Slava Domnului. Dar faceti ceva mai bun decit au facut ei. Fiti mai cu succes decit ei caci acum aveti libertatea sa faceti tot ce va doriti si visati. Insa pina atunci nu aveti nici un drept sa criticati pe cei ce au reusit sa faca ceva cu mult mai putine resurse decit aveti voi acum. Si inca ceva toti romanii sint super critical, sint asi in a critica pe toata lumea insa putini sint cei ce pun umarul sa faca ceva constructiv sa ajute pe cineva sa vina cu o idee buna sa incurajeje pe cei ce INCEARCA sa schimbe lucrurile spre bine.

Regele Hagi (6 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 1:50

Ar fi interesant sa explice dl. Viorel Paunescu cum a preluat echipa Steaua...

Robert (12 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 4:38

Slab de tot!!! Nu numai slab dar si nedocumenat si tendentios. Zoe n-a suparat pe nimeni pana in ziua in care a murit, iar Nicu, atunci cand a fost lasat sa isi deschida aripile a facut din judetul Sibiu, singurul loc in care se putea trai decent. Cred ca mizeria asta a fost scrisa ***, caci altfel nu-mi explic... Sa nu uitam ca Nea Nicu, cat il injuram noi, a lasat tara pe plus cu 3 miliarde de dolari. S-a trait greu, au fost lipsuri, dar s-au facut lucruri la care nici cu gandul nu ne mai putem duce azi... Au trecut anii si s-au schimbat cei care o duc bine... Si azi sunt oameni la limita subzistentei, dar nu sunt aceeasi... Industriua e la pamant, locuri de munca ioc... Aia care se pot vinde mai bine afara au plecat sau pleaca... Geambasu e jalnic, mai bine tacea naibii...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Critian Stancovici (4 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 6:29

@Bogdan - cu tot respectul Bogdan, ai mare dreptate, numai ca realitatea este acceeasi peste tot, din pacate. Sint putini oamenii, care desi au posibilitatea si sint in pozitii privilegiate, care fac ceva sau incearca sa faca ceva pt locul, grupul sau tara de care apartin. In contextul asta si numai din punctul meu de vedere, consider ca Valentin a pus Romania pe harta cu ce a facut la Steaua. Si ne-a facut pe toti fericiti la vremea respectiva. Si inca ceva, nu imi plac cei care pretind ca vor sa faca o diferenta dar lovesc in oameni care nu se mai pot apara. Daca aveam ceva de zis, ar fi trebuit sa o facem atunci, la vremea respectiva si pt ca n-am facut-o, ar trebui sa ne asumam si noi responsabilitatea a ceea ce s-a intimplat atunci. Dar, e mai usor sa vorbesti acum.... Sanatate!

haideusicfr (141 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 8:44

Cristian Stancovici: daca a fost atat de bine in Romania ce cauti in Canada ? Ai plecat imediat dupa Revolutie. De incantat ce erai de pregatirea ce ai facut-o aici. Daca ti-e drag Valentin ia-l acolo ,da-i de mancare si de baut ,iar el iti va povesti despre echipa Steaua.

aciduzzo (1 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 9:12

Mi-e teama dragaGeambasule ca acum cu acest articol n-ai nimerit-o!! Sau mai corect spus......nu prea ai nimerit-o!!! Eu ti-o spun ca stelist......in vara lui 89, mai exact prin mai 89, pana sa joace Steaua a doua finala a CCE, eram la un antrenament al Stelei.....condusa de Cașcheta si nea Țiți......baietii toti in corpore pe terenul 3 din spate, cine-l mai stie, terenul lor de antrenament.....toti fara Belo care o zbughise , jucau 2 contra 5 doar cu nea Titi ca nea Puiu inca nu venise de la vestiar! La un moment dat, zaresc pe margine un tip cu ceva plete, subtirel, pantaloni de stofa un pic bufanti, camasa eleganta si un sacou pe umeri......nu baga pe nimeni in seama dar nici nimeni nu-l baga pe el.....ma uit si il recunosc imediat pe Valentin!!!...Se uita la antrenamentul baietilor fara sa-i bage in seama, baietii nici ei nu cred ca l-au vazut...si dupa vreo 15 minute apare si nea Puiu cu intentia sa inceapa sedinta de pregatire!! Cașcheta cand il vede il saluta respectuos si Valentin ii spune:.. Puiule, vezi ca echipa aceea (si arata cu mana spre echipa unde era clica....Bumbescu, Iovan, Stangaciu, Lacatus,....etc)e cea mai neserioasa! Fa putina ordine!!"....atat i-a zis Valentin.....si a inceput antrenamentul....cu nea Puiu care era extrem de sever cu toata lumea nu numai cu respectiva echipa!!! ...................Ma gandesc ca in mod cert, pe langa privilegiile alea de care spui tu aici nea Cristi.....au fost si foarte multe momente de profesionism autentic impuse de Valentin , un profesionism care a dat roade fara doar si poate in fotbalul romanesc al acelor vremuri!!...Cat despre popote si video-uri(!!!!) .......hai sa fim seriosi....toata divizia A si cred ca si 90 la suta din divizia B, fiecare echipa avea popota ei si videourile ei!!! Vai saracii ce rau o duceau cei de la Dinamo, Flacara Moreni......Victoria Bucuresti, FC Olt.....si cate alte zeci de excipe din B care plateau mult mai bine uneori si decat Steaua, ca sa nu mai zic Craiova sau FC Arges......ia vedeti cati bani erau la Gloria Buzau, cati bani erau la echipele mineresti, FC Baia Mare, catia bani erau la Metalul Bucuresti si la toate echipele de divizia A si B finantate de mari colosi industriali, combinate, fabrici mari uzine, mine si asa mai departe!! Azi ti-ai gasit sa bubui Steaua...pentru mine vei deveni credibil cand le vei lua la rand pe toate....a!!! ...era sa uita.....fetele alea mari de pension din Regie....ce le-ati uitat.....Gino, Marcelino si Maradonino ( tot opera lui nea Vanea e asta, ca lui nu i-a placut niciodata Steaua si nici Hagi dupa ce a venit la Steaua, cat era la Sportul il diviniza!!!)....aduceti-va aminte cum au fost sezoane intregi cand Sportul se programa sa piarda cu Dinamo numai cu 3-0....si in pauza dintre sezoane cine avea turneele cele mai fructuoase din toate punctele de vedere in Germania si Italia???? Va spun eu- Sportul Stdentesc....nu Craiova, nu altcineva!! Astea pana in martie 85....cu derby-ul acela pe 23 August cu 140 de mii de oameni dintre care vreo 5 mii pe pista.....cand n-a mai tinut cioaca.....si a trebuit sa se joace pe bune ca altfel ii linsa publicul si pe unii si pe altii....si hop 2-1 pentru Sportul.....Steaua campioana dupa 7 ani!!!...Asta facea si Sportul.....pentru cine nu stie ar fi bine sa vorbim nitel mai mult despre lucrurirl acestea.....la Dinamo banuiesc ca Postelnicu era sfant bun de canonizat, la fel ca Barbulescu, ca Miitica Dragomir la Victoria si cati si cati si cati!!!Hai sa fim seriosi.....Iar Lacatus....nu e de condamnat pentru ceea ce face.....sa vedem ce se va intampla peste vreo 3-4 ani cu Steaua asta a lui Lacatus.....sa vedem!!

vasco (267 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 9:24

In tonul titlului articolului voi spune :_Me too I love Valentin!De ce?Pentru ca a tinut piept abuzurilor securitatii in fotbal.Va faceti ca uitati d-le Geambasu faptul ca Divizia A de atunci era mai mult de jumatate a MI:Dinamo,Victoria,Flacara Moreni,SC(Dinamo)Bacau plus satelitii...Daca vreti sa fiti demascator echidistant al abuzurilor din vremea aceea de ce nu pomeniti niciodata de arbitrajele scandaloase pro Dinamo,de ce nu ne spuneti despre trecutul securist al lui dragomir,modul in care a format echipe ale MI,de ce nu ne spuneti la fel de revoltat ce functie a primit colonelul,pe atunci,Mircea Lucescu in cadrul inspectoratului judetean MI Hunedoara...?Sau astea nu conteaza?Da ,este adevarat Valentin era beizadea dar nu s-a purtat deloc precum beizadelele imbogatitilor fraudulos de azi,singura lui "vina" fiind ca datorita apartenentei la familia Ceausescu a reusit sa tina piept abuzurilor securiste.Nu numai Steaua incorpora militari fotbalisti ci si ministerul de interne...Sau chiar ati uitat?Mai suntem totusi unii care nu am uitat.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 11:48

Un articol foarte bun care ne aduce aminte de acedle vremi ...azi traim mult mai prost ca atunci ...cam 70 la suta dintre romani ...ceilalti 30 la suta ne scriu mereu ce bine este acum in comparfatie cu ce a fost atunci ...nimeni nu i asculta pe cei 70 la suta care traiesc aproape de pragul de saracie ...blaturi se fac si acum ...steaua lui Valentin avea o suta si ceva de meciuri fara infrangere ... Jos Securitatea !!!...care a trtait bine si atunci si care traieste excelent acum ...din cauza Securitatii nimeni nu mai stie adevarul ...despre comunism versus capitalism ...

mal. (24 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 15:01

Felicitări pentru articol! Să nu ne numere pe toți! Nici nu am profitat toți... Nici nu suntem toți proști... În rest, e mai ușor să fii nostalgic decât să faci ceva în viață!

mal. (24 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 15:05

@ovidiu_3003: era simplu, tovarășe: din munca celor 30% se îndestulau și ceilalți 70%... la sfârșit, toți aveau la fel! Procentul mulțumiților era mai mare decât al celor ce munceau! Mai departe, scrie-n carte! (doar pentru cei care citesc...)

haudinamo (34 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 16:01

"Puteţi să vă jucaţi de-a Epoca de Aur, dar nu ne puneţi pe toţi la socoteală!" Pai ce domnule, te-a pus Lacatus pe dumneata la socoteala? Lacatus nu vorbeste despre dinamovisti sau despre "fanii" lui Becali, el vorbeste despre fanii Stelei de dinainte de Becali, pe suportul lor mizeaza el. Hai sa nu ne simtim ofensati de-a ce se joaca Lacatus cu Valentin in relatia lor privata, asta nu are nicio importanta pentru legitimitatea sportiva a noii echipe, decat in masura in care avem misiunea sa spoim cu var mizeria becalista care se intituleaza fc sport becali dar se pretinde Steaua. Eforturile dvs se vor dovedi inutile cand va incepe sa functioneze echipa in liga a 5-a... cu 2000 de suporteri in tribuna. Cand va ajunge in liga a doua deja vor fi 5-6000 in medie, iar cand echipa asta va ajunge in liga 1 si va juca impotriva fcsportbecali-ului, veti vedea ca va fi stadionul plin iar fcsportbecali nu va avea niciun suporter, poate maxim 10-20 inchiriati din Pipera. Asta inseamna legitimitate, oamenii nu sunt prosti. Fcsportbecaleaua nu a ajuns de la 25.000 la 250 de spectatori in decurs de un an jumate doar din intamplare ;)

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  28 decembrie 2016, 17:31

...ce vorbesti ba... mal ?...s o crezi tu ca munceau 30 la suta ...ne duceam la servici 90 la suta din populatia activa ...dar aveam conducatori prosti ...sau dezinteresati ...acum nu mai avem industrie ...agricultura nici atat ...am devenit o tara de constructori,paznici si croitorese ...cu conducatori muult dar muuult mai prosti decat atunci ...

Robert (12 comentarii)  •  29 decembrie 2016, 6:46

Geambasu, tu de 25 de ani traiesti din ***??? WOW!!! Ma intreb ce vezi dimineata in oglinda si ce vede femeia aia in tine (daca ai asa ceva)... Ma mai intreb daca sau cat te jenezi pentru existenta ta mizerabila... P.S. Stiu ca n-o sa publicati aceste randuri, dar mai stiu ca vor ajunge acolo unde imi doresc eu; la mizerabil...

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

mg (232 comentarii)  •  29 decembrie 2016, 11:39

@haudinamo - "2000 de suporteri in tribuna" să vadă ce? leapşa pe ouate? La echipa aia o să te'ncânte poate Lăcătuş, cu burta pân'la genunchi cu câţiva amici de la bere, că altcineva nu se bagă.. Dă-ţi doua palme şi trezeşte-te. Cât pariezi pe aberaţiile pe care le debitezi?

vasco (267 comentarii)  •  30 decembrie 2016, 18:55

@haideusicefere, dar tu de ce ti-ai facut pasaport unguresc?

eugen (4 comentarii)  •  31 decembrie 2016, 21:49

Corect !

Horia (54 comentarii)  •  1 ianuarie 2017, 20:28

ce are *** cu prefectura? De pe urma "jocului" lui Valentin, Steaua (si asta a lui Jiji) a ajuns ce e azi. Fara el si fara interventiile sale, si Steaua se pregatea de 15 ani de Liga Campionilor... Ce a lasat Valentin? O baza performanta, buget, profesionisti, palmares si imagine. Exact ce nu a avut FC Brasov, Corvinul sau U cluj si exact plusul fata de Dinamo in 90-95 in fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Comentează