Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Croaţii şi mămăligile

Am văzut cum se comportă o naţională care se respectă. După ce am văzut, ar trebui să şi înţelegem ceva

Permalink to Croaţii şi mămăligile
joi, 23 iunie 2016, 9:25

Ni se cer soluţii, critică constructivă. Observaţi, iese ditamai cacofonia: critică constructivă. Nu există aşa ceva, nici măcar limba română nu o acceptă. Critica poate fi justificată sau nu, îndreptăţită au ba. Iar cu soluţiile nu suntem noi datori, ci specialiştii. Noi putem semnala fenomene, tendinţe. Modele.

Croaţia este un fenomen. O tendinţă, un model de urmat. Croaţia ca parte a unui conglomerat fotbalistic numit cândva Iugoslavia. Croaţia nu este un teritoriu imaculat al fotbalului, tenebrele pariurilor alterează nu o dată competiţia internă. Dar Croaţia oferă un superb exemplu de regenerare. De ambiţie colectivă altoită pe calitate individuală. Sub steagul naţional, croaţii devin o forţă, fie că joacă fotbal, baschet sau handbal. Dar ei nu joacă, ei trăiesc, se bat, luptă, se sacrifică. Nici noi nu jucăm, ne prefacem doar.

Victoria Croaţiei în faţa Spaniei este contraargumentul la starea de agregare mămăligoasă a naţionalei României. Nu cumva galbenul tricourilor noastre este sublimarea alimentului ancestral al naţiunii, mămăliga? Să trecem însă de la terciul nostru la ceilalţi. Felul în care s-au contrat Rakitici, Kalinici, Perisici şi ceilalţi cu spaniolii este un model de atitudine sănătoasă.

Mesajul simplu că în sport se poate aproape orice atât timp cât nu crezi că eşti prea mic. Acesta este drumul. Curaj, lipsă de complexe, ştiinţă fotbalistică. Răutate. În toate sensurile, pozitivă şi negativă. Noi arborăm o neutralitate mai ceva decât a elveţienilor.

Croaţia este o ţară cu aproximativ 4 milioane şi jumătate de locuitori. Croaţia este cât două judeţe mai răsărite din România. Croaţia are sub 1.000 de jucători profesionişti. Înţelegeţi? Nu vorbim doar despre cantitate, vorbim mai ales despre calitate. Ai lor joacă la Barcelona, Real şi Inter, ai noştri ştiţi pe unde. Ai lor îşi doresc să ajungă la Barcelona şi Real, ai noştri suspină după un contract în liga a doua chineză. În Qatar, în Cecenia.

Uitaţi-vă cum joacă croaţii, domnilor specialişti şi conţopişti responsabili ai naţionalei! Entuziasmant! Obligaţi-le pe dragile noastre mămăliguţe costumate în galben să le vadă meciurile! Ale lor, ale slovacilor, ale islandezilor. Că ei, din proprie iniţiativă, nu se uită.

Pentru început, înainte să dea rod centrele zonale, luaţi măsuri simple. De exemplu, încercaţi să îi mai şi educaţi! Poate le mai scoatem şi manelele din meniu, nu doar tocăniţele.

E nevoie de schimbat ceva acum, nu la calendele albaneze. Şi nu trebuie să treacă 10-15 ani ca să se întâmple ceva. Or fi bune şi proiectele, dar ştiţi cumva care a fost proiectul croat? Sau cel islandez?

Comentarii (54)Adaugă comentariu

Martorul (5 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:36

Corect!

lord belial (189 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:38

noi arboram nu o neutralitate, ci o lipsa de curaj dublata de o lipsa de interes. si de talent, dar nu asta ar fi cea mai mare problema - ca mai e un stanciu, un sanmartean, un (hai, fie) chipciu, copiii aia din atac de la dinamo, panti, lung jr, strangi colo-sa de o echipa. cei care au avut onoare sa reprezinte romania au facut-o intr-un mod rusinos, cum nu se cade unei reprezentative nationale. probabil, nu au pic de mandrie in ei. si nici un pic de caracter

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:55

Proiectul islandez nu poate sa fie aplicat in Romania ...De ce ?...fiindca in Islanda nu exista coruptie ... Croatia nu poate nici ea sa fie un model pentru noi ...De ce ?...fiindca avem conducatori mult mai prosti decat au ei ...uitati va la Negoita ,Jiji Becali,Burleanu ...8 mili de E care s au dus ...

lord belial (189 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:56

ps: ati vazut islanda? mamaligile noastre au vazut cum se castiga in ultimele secunde un meci? sau au fugit repede in nightclub odata intorsi de la euro?

Paiazze (45 comentarii)  •  23 iunie 2016, 9:58

Degeaba. Tu ne compari pe noi cu croatii? Asta e gluma zilei. Si nici macar nu-mi plac croatii, sunt probabil printre cei mai rasisti si mai ingamfati europeni, dar ce-i al lor e-al lor... Noi? Pai tara asta parca e blestemata cu natia asta de zombi dezinteresati sau interesati mai curand de freza, de smartfoane, de manele, de mizerii televizate. Sentimentul de mandrie nationala este egal cu zero in clipa asta. O natie care se lasa condusa cu atata usurinta de nenorocitii ***, jucandu-se cu legea ca sa-si salveze camarazii de hotie, nu are cum sa dea nastere unor lucruri marete. Sambata se incearca o actiune care sa arate *** din Parlament ca romanul ar putea sa se trezeasca din "somnul cel de moarte". Sunt dispus sa pun pariu pe orice ca se vor aduna cateva sute de oameni. Cel mult... Restul? E cald, e Euro, mai bine beau o berica, se mai uita la un meci... O natie de sclavi perfecti!

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

Vali (27 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:16

Degeaba au atatea calitati croatii, slovacii, islandezii, nu sunt atat de "tehnici" precum jucatorii romani de fotbal ! Si nici nu au "specialisti" in fotbal, cei care sunt indreptatiti sa emita pareri in legatura cu acest "fenomen" .

Epigon (1 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:21

Croatii,spre deosebire de ai nostri au c.aie;i-am criticat cu totii pe toti in urma rusinii cu Albania,dar pun si eu o intrebare:credeti ca selectionerul croat le cerea alor sai elevi sa mearga peste spanioli in minutul 88?nu cred.Daca ar fi fost ai nostri,calificati de pe locul 2,super multumiti de realizarea lor...credeti ca vreodata ar fi fortat victoria?Aceasta parte anatomica lipseste alor nostri,mai presus de talent,conditii sau antrenori!

simplu (51 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:23

cristi - voi stiti cu adevarat cum se face selectia la centrele astea zonale? fac pariu ca si la centrele astea zonale e o coruptie de te doare capul. copiii cui intra, care da mai mult pe la antrenori etc. si asa se cresc numai gloabe fara talent sau gena fotbalistica. totul porneste de la aceasta selectie. pe vremuri erau antrenori pasionati care se mandreau cu ce scoteau, era cartea lor de vizita. acum antrenorii de copii sunt absolventi de sport, al caror unic scop e sa faca bani, nu ii intereseaza pe ei pe cine scot. pana nu se rezolva aceasta problema cu siguranta nu vom avea nici macar aproape de valoarea croatiei. singurul model care pare sa functioneze e la hagi, pt ca se implica seful de la selectia copiilor pana la echipa mare. in plus daca tot e sa ne comparam cu croatii, noi nu avem nici etica muncii nici fibra mentala pe care o au ei. noi suntem tot timpul niste plangaciosi, gasim doar scuze pt nerealizari si ne inmuiem la primul obstacol serios, ca sa nu mai zic ca nu ne putem integra in niciun colectiv ca vrem sa moara capra vecinului. asa ca nu mai visa la croatia, fotbalul nostru daca va mai avea performante vor fi rodul intamplarii

Andrei (222 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:24

Fenomenul fotbal e o mica parte dintr-un fenomen mult mai larg, ce imbina storie, cultura si civilizatie. Acesta nu are legatura cu populatia, afirmatia pe care o faci fiind tipica unei analize scoase total din context. E ca si cand o suta de pisici se uita la un leu si se intreaba de ce ala are sanse mai multe desi e de unul singur. Noi avem un trecut dominat de "capul plecat sabia nu-l taie" in timp ce ei au un trecut de lupta. Ei au vecini vestici, noi cu fosta URSS. Ei cu coasta Dalmatiei, noi cu tigania de la Mamaia. Cum vrei sa se schimbe fotbalul cand intregul mecanism trebuie resetat, iar pentru asta e nevoie de secole..? Ah, da, putem pune un antrenor italian si vom fi si noi ca albanezii si eventual ungurii, desi acolo stacheta e deja cam sus, daca judec la cald dupa meciul de ieri. Sa nu gandim simplu dle Geambasu. Daca se schimba ceva radical, it's not in our lifetime.

Sasa (51 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:30

Domnule Geambasu, nimic de Ungaria, Islanda, sau Irlanda de Nord?

Gizas (5 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:30

Slovenia e cat doua judete, nu Croatia. Afirmatia e valabila atat pentru suprafata cat si pentru populatie. Insa e de inteles exagerarea.

JAX (9 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:31

Vorbim la pereti,nimic nu se va schimba pentru ca lenea,ingamfarea si maneaua sunt in ADN-ul fotbalistului roman.

Obiectiv (17 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:39

Articolul este doar in parte obiectiv. Da, Croatia este un exemplu, Romania ar trebui sa-l urmeze. Dar secretul sta in "natura". Da, in natura"! Croatia are o generatie de fotbalisti incredibila in momentul asta. Indubitabil printre cele mai valoroase din lume (luati individual, ca echipa nu cred ca poate , totusi, sa invinga, in meciuri decisive - de finala, marile puteri, care au si traditie, mentalitate etc.). Iar ca sa ajungi la o asemenea valoare, treb sa "puna osul mama natura", adica sa se nasca astfel de jucatori valorosi, sa ai "materie prima" care sa poata fi cizelata de catre antrenori. Generatia lor cu Modrici (coordonatorul si motorul celei mai bune echipe din lume actualmente - Real Madrid), Rakitici (unul dintre cei mai buni jucatori ai Barcelonei), Perisici (jucatorul lui Inter), Sirna (experimentatul si valorul jucator al lui Shaktar), Kalinici, Mantzukici etc. este peste generatia Romaniei cu Hagi, Munteanu, Popescu, Raducioiu etc. Croatia este, dpdv valoric, comparabila cu Belgia (in opinia mea peste Belgia, cei mai buni jucatori ai acesteia fiind sub valoarea individuala a celor mai buni de la Croatia). Prin urmare, este bine sa urmam exemplul Croatiei, dar daca nu se nasc jucatori cu o asemenea valoare mondiala, poti sa-i aduci pe toti antrenorii de varf ai lumii la un loc, ca Stanciu, Alibec, Popa sau Chipciu nu vor ajunge niciodata coordonatorii si baza unor echipe ca Real, Barca, Inter, Atletico etc., precum sunt cei ai Croatiei de azi.

Obiectiv (17 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:45

Concluzia e ca , avand in vedere valoarea generatiei noastre, mai degraba s-ar impune sa urmam, in prezent, exemplul Islandei, Ungariei, care substituie lipsa valorii cu daruire si orgoliu peste masura.

Gizas (5 comentarii)  •  23 iunie 2016, 10:51

@Epigon: tu ai vazut ce schimbari a facut Ante Cacic pe final de meci? Nu le-a cerut sa atace, ci i-a obligat !

victor L (285 comentarii)  •  23 iunie 2016, 11:06

dom` Geambasu, si dvoastra, cu felul de a scrie, faceti parte din starea "mamaligoasa" a romanilor. Chiar va credeti diferit? nu ma faceti sa rid, e caldura mare :P

Andrei F (698 comentarii)  •  23 iunie 2016, 11:13

Poate ne place prea mult sa ne plingem...Ni se spunea ca am fost in preliminarii intr-o grupa foarte slaba...Uite ca Ungaria si Irlanda de Nord sau calificat...Croatii au invins Spania si cu sansa daca ne gindim la penaltyul ratat de spanioli...Poate si noi cu putin noroc o mai scaldam...Daca se dadea eliminare,daca nu se semnaliza gresit obsaid,daca antrenorul forma o echipa...Poate este mai bine asa pentru ca daca mai jucam un meci o faceam iarasi la mica ciupeala...Imi amintesc din nou vorbele lui Razvan Lucescu...cum sa nu te bata Franta,Elvetia ca doar sunt mai bune ...cu Albania stai sa vezi si a fost stai sa vezi...Si marea majoritate a comentatorilor si suporterilor au gresit,cel putin eu nu am auzit ceva pe care sa cladesti...Si eu am sperat la mai mult de la aceasta echipa,de la unii jucatori...Poate singurul cu o rautate pozitiva a fost Contra...antrenorul...Pacat ca a semnat prin Spania...

gstan (1 comentarii)  •  23 iunie 2016, 11:40

CRISTIAN GEAMBAŞU ... tu esti la digi in fiecare seara.. croatia va castiga europeanul pt ca are cea mai buna echipa.. in ceea ce priveste nationala... dumneata... cu echipa digi care ascundeti balturile infecte facute de viitorul si steaua si le clasati ca "mari victorii" ale lui gica.... sunteti cel mai neprofesionist jurnalist din presa sportiva din romania.. si digi sport care au pierdut toate treansmisiile importante .. este un post mediocru de tv care numai prezinta interes nici in randul pensionarilor!

Jean-Paul (174 comentarii)  •  23 iunie 2016, 11:53

De ce sa nu avem si noi falitii nostri, vorba lui Catavencu? Haideti, d-le Geambasu, chiar asa, noi nu avem curaj? Pai, il avem chiar pe cel mai curajos, ministrul Educatiei, aflat intr-un post strategic, cel al formarii profesionale. N-avem mandrie? ba avem, de da peste bord: ati uitat ce mandru era Ponta in 2014 pentru ca era roman si isi dorea presedintia? Ziceti ca n-avem tineri care sa joace la Madrid, Barcelona sau Torino? Va invit sa va sacrificati un weekend doua si sa vizitati aceste orase si sunt sigur ca veti da peste tineri romani, angrenati in miutze pe terenurile de la periferiile oraselor respective. Da, e adeevarat ca acestia joaca de placere si nu pentru bani, dar cate vedete n-au plecat de pe aceste terenuri virane? Da, e adevarat ca nu avem ambitia croatilor fiindca la noi deviza dominanta este: "las' ca merge si asa". Si nu doar in sport, nu doar in politica ci si peste tot.Nu sunt sigur daca va amintiti si, aici, ma refer la masa cititorilor, ca pe vremea lui Carol I, unul dintre sfetnicii germani ai printului Carol(intamplarea a avut loc prin 1869-1870,deci inainte de a fi devenit rege) a vrut sa demisioneze din post, exasperat de nepasarea romanilor fata de mersul lucrurilor. Intrebat de catre Carol de ce vrea sa demisioneze, sfetnicul a spus ca e prea multa "da-o in p..... masii", expresia favorita a romanului cand vroia sa expedieze problema. Si inca o chestiune: nu stiu daca Iordanescu a fost cel mai varstnic selectioner de la Euro, dar in mod sigur, a fost cel mai mare in grad(militar). Daca era dupa mintea lui, cred ca Iordanescu ar fi stat in functie pana dobora recordul lui Ivor Powell, galezul care a antrenat 55 de ani si s-a retras la varsta de 93 de ani.... Dar, la varsta lui, Iordanescu nu mai avea energia si motivatia de a se implica in pregatirea lotului, asa explicandu-se, cred eu, triada secunzilor, fara a mai pune la socoteala si antrenorul cu portarii... Iar problema fundamentala este alta:nu avem un cadru legal, organizat care sa permita dezvoltarea aptitudinilor sportive la copii si adolescenti, nu avem nici cadrul institutional pentru cresterea sportivilor de performanta si aici ma refer la toate aspectele nu doar sportive propriu-zise ci si cele ce tin de finantare, dezvoltare intelectuala, etc

aadvark (48 comentarii)  •  23 iunie 2016, 12:01

Nici eu nu as face comparatia cu Croatia, care are totusi 4-5 fotbalisti de superclasa, peste mult laudata Belgie, care are un joc batranesc, lent. Uitati-va mai bine la Slovacia, sa vedeti cum trebuie suplinita lipsa de valoare individuala. Meciul lor cu Anglia este un exemplu foarte bun. Campionatul lor este, as indrazni sa spun, semi- amator, iar prin echipa isi mai gasesc locul jucatori de la sparta Praga sau din campionatele arabe. Totusi au batut Rusia si au iesit din grupe, dupa ce au invins si Spania in preliminarii.

Livache (1 comentarii)  •  23 iunie 2016, 12:27

Islanda are mai putini oameni ca Timisoara (331,918 july 2015 est.) cam 8% dintre ei au fost aseara la meci.. si a iesit frumos, nu? https://streamable.com/f6hj

lazy (4 comentarii)  •  23 iunie 2016, 12:35

o opinie care vi se poate parea stupida dar eu cred in ea: ar trebui sa schimbam culorile in care joaca nationala. sigur, asta nu va avea vreo influenta asupra calitatii jocului dar imi creeaza o senzatie neplacuta galbenul ala bleg. inconstient il asociez cu lipsa de combativitate si cu stupizenia jucatorului roman in general. sau mai bine sa ramana la aceleasi culori sa nu compromita si altele.

Margelatu (32 comentarii)  •  23 iunie 2016, 12:52

Spiritul de lupta este f important, poate cel mai important. Dar si fizicul conteaza...si la asta ei sunt superiori. Dar fara indoiala ca avem de invatat mult si de la Croatia si de la Islanda!

Owen (7 comentarii)  •  23 iunie 2016, 13:17

Auzi, dar dezastrul nationalei e in primul rand din cauza celor care conduc cluburile din Romania. Oameni precum Becali, pe care voi ii ridicati in slavi, fie ca baga bani in club, fie ca va dau voua bani, au distrus fotbalul romanesc. L-au distrus prin amatorismul de care dau dovada, dar si prin dorinta de a se imbogati. Ce vrei mai mult, daca FCSB nu are centru de juniori si copii, ce sa mai vorbim de scouteri (si aici ma refer la cele mai multe cluburi din Romania) etc. Asta e fotbalul romanesc, condus de amatori si fanfaroni, care sunt ridicati in slavi in ziare si la televizor. Atunci de ce ne mai miram ca jucatorii care au reprezentat Romania la Euro2016 nu au nimic din spiritul croatilor, islandezilor sau al slovacilor?!?

kkciosuldelahamangia (42 comentarii)  •  23 iunie 2016, 13:25

acel galben urat vine de la mamaliga.

daniel (55 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:07

culoarea galbena a tricourilor si a echipamentului e foarte frumoasa..imbracti-i pe croati in galben sa vedeti ca tot asa artagos joaca...pai si brazilia are tricouri galbene de ani de zile si au castigat 5 cupe mondiale..bine, acum trec printr-o criza de valoare si exprimare...

werf (1 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:12

"croatii, sunt probabil printre cei mai rasisti si mai ingamfati europeni" "Noi? Pai tara asta parca e blestemata cu natia asta de zombi dezinteresati sau interesati mai curand de freza, de smartfoane, de manele, de mizerii televizate. Sentimentul de mandrie nationala este egal cu zero". Croatii au constiinta nationala, un termen necunoscut romanilor, de unde si confuziile pe care le fac in descrierea altui popor. Acelasi lucru este valabil si-n cazul ungurilor. Pt ca romanii nu au asa ceva, nici n-o pot recunoaste si nu pot identifica cauza consecintelor negative, desi la vad, numindu-le cu exactitate. De aici vin deruta, concluziile proaste si cu regularitate actiunile sortite esecului. Preluarea altor "culturi" inferioare nu poate constitui o surpriza in acest caz. Deci acceptarea si raspindirea prostului gust devin intr-un astfel de caz ceva normal. Romanii sint ajutati sa devina mamaligi de unii care stiu f bine ce si cum sa procedeze. Rezultatele sint vizibile. Cine spune ca a avea 81% de locuitori la tara in 1945 in conditiile cunoscute n-a avut importanta sa se mai gindeasca. Tot asa sa procedeze si in privinta consecintelor mutarilor in masa in orase ale acestora si la ce-au folosit promovarile pe baza de provenienta rurala aplicate inainte de 89. Avem "succesuri" pe banda rulanta! Rolul personajului burlesc este sa derominizeze fotbalul. Federația habarniștilor - de O. Ioanitoaia Deunăzi, capii FRF au mai comis o boacănă. După ce l-au numit pe grecul Kyros Vassaras șeful arbitrilor români, mișcare inspirată ori nu, ne vom lămuri curînd, l-au recomandat pe elen, în scris, pentru comisia europeană de resort, în care a mai activat. Numai că răspunsul venit de la Nyon le-a bătut obrazul federalilor, i-a readus cu picioarele pe pămînt. UEFA a explicat că, fiind cetățean grec, Vassaras poate fi propus exclusiv de forul din Atena, numai de el. De federația națională, nu de una străină, amănunt pe care specialiștii de la București erau datori să-l știe. Neștiindu-l, s-au făcut de rîs. Dupa cum am scris in trecut totul va avea soarta pe care a avut-o deja economia romaneasca. Va veni vremea cind veti fi usuiti precum gainile!!!

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:30

Justitia romana isi face treaba si condamna la 7 ani unul din groparii fotbalului romanesc ...poate ca daca ar plati si cei vinovati de esecul cu Albania ...am avea un fotbal performant ...la noi nu pateste nimeni nimic daca greseste ...sa i arda la bani ...cine greseste trebuie sa plateasca ...

gilos (47 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:30

Ai dreptate, Tatarusanu este un portar modest care are obsesia tragerilor de timp, inclusiv la zero-zero...Iar Prepelita este un jucator mediocru obsedat de simulari, de multe ori este penibil de-a dreptul...

Flying Frenchman (1 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:31

"Noi arborăm o neutralitate mai ceva decât a elveţienilor." Citesti cumva Scena9.ro? Ai citit articolul lui Mihai Mateas despre meciul cu Elvetia?

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  23 iunie 2016, 15:31

Flying Frenchman
Nu am citit articolul cu pricina. Nici nu stiam de existenta site-lui cu pricina, scuze pentru ignoranta. Dar nici nu l-am gasit in arhiva, articolul. Despre ce e vorba?

ciuche (10 comentarii)  •  23 iunie 2016, 14:49

Toata Romania vede........Ungaria!

Jean-Paul (174 comentarii)  •  23 iunie 2016, 15:27

D-le Geambasu, chiar nu inteleg ce va deranjeaza la culoarea galbena a echipamentului. Dupa cum se stie, "galbenul este considerata drept cea mai calda, cea mai expansiva si poate cea mai insufletita culoare". Sa se traga de aici apatia jucatorilor nostri,care ar transpira obositi si infierbantati dupa nici 60 de minute de joc? In acelasi context, culoarea echipamentului ar avea totusi avantaje: galbenul este o culoare intensa, pare nu doar impresionant ci si orbitor , precum este un suvoi de metal topit. Ne-am putea pune atunci intrebarea: "cum de adversarii nu se simt coplesiti, cum de nu cedeaza atacurilor furibunde ale culorii, asupra irisurilor lor"? Dintr-o alta perspectiva, galbenul ar reprezinta razele soarelui ce strabat imensa distanta Soare-Pamant si ar poseda aura si taria divinitatilor din lumea cealalta. Si, zic eu, fotbalistii nostri tot nu realizeza uriasul potential ce le sta la indemana :))) Unii analisti din domeniu, afirma cum ca "galbenul este o culoare masculina, o culoare a luminii si a vietii", dar noi nu reusim sa punem in aplicare aceste avantaje. Totusi, ne consolam cu ideea conform careia, "galbenul are o asemenea nazuinta spre lumina", adica, intr-un viitor, pe care doar oracolul de la Delphi ni l-ar putea delimita si preciza, vom ajunge sa fim multumiti de bravii nostri luptatori. Pe de alta parte, galbenul este considerat a fi "simbolul tineretii si al nemuririi divine". De aceea,cred eu, Ozon, Dobrin, Dumitriu II si Balaci sunt atat de apreciati si azi desi au trecut multi ani de cand ii priveam cu nesat pe stadion. Daca pentru multi, galbenul este culoarea geloziei, iar pentru poeti , este culoarea zeilor, doar fiindca ii inspira, pentru toti romanii, galbenul este parte a fiintei noastre, a tricolorului si sperantei.

exidpol (48 comentarii)  •  23 iunie 2016, 15:52

-un aspect care nu trebuia să-i scape unui ziarist care se respectă ar fi fost observația că croații sunt catolici...

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  23 iunie 2016, 16:12

exidpol

S-a scris treaba asta de atitea ori si s-a batut moneda pe paralela sirbii-ortodocsi, croatii-catolici, ca deja mi se pare un cliseu. Pe care, nu-i asa, il tot foloseste cu mare succes Cornel Dinu. Si de aceea nu am scris despre catolicismul croatilor, mai ales ca nu cred ca este relevant apropo de fotbal.

Florian (3 comentarii)  •  23 iunie 2016, 16:19

Domnule Geambasu, absolut cortect tot articolul si toate aprecierile. Croatii sunt o natiune mandra dar muncitoare si corecta. Va spun asta fiindca stau, temporar, cu job ul de 5 ani, aici. Ei vand jucatorii cate unul pe preturi care la noi sunt echivalente cu valoarea unei jumatati din echipele din liga 1. Care este secretul, exact aceasta: mandrie nationala si personala si munca!!! Sa va dau un exemplu: din balconul casei mele vad o curte interioara, unde sta un junior de la Dinamo Zagreb. E! Baiatul asta se scoala la 6 dimineata, iese in curte si fara altcineva, o ora face diferite miscari de antrenament cu mingea si fara...singur...o ora pe zi...Vedeti dumneavoastra un Adi Popa (l-am numit nu fiindca am altceva cu el decat ca este grasut, ceea ce in echipa Croatiei nu am vazut) sa faca asa ceva singur si nesupravegheat? De aceea pe Modric l-au vandut cu 42 de milioane (cum spuneati, Mamic/DZ e un profitor luand, ca si la noi de altfel, bani negrii din acest transfer). De aceea tinerii care au jucat in locul multor titulari cu Spania, si care majoritatea sunt in Italia (aseara remarca comentatorul intalian, cu mandrie, ca 7 din titularii care au batut Spania, joaca in il Calcio), nu au teama, stiu ce pot, nu se triseaza singuri si sunt mandri de natiunea lor!!! Sper sa prind ziua cand altii vor spune despre ai nostrii acelasi lucru.

Anonim (210 comentarii)  •  23 iunie 2016, 16:33

Chiar daca au o echipa foarte buna, croatii i-au invins pe spanioli din cauza neatentiei ultimilor; cum bine spuneau comentatorii meciului, Spania dadea impresia ca se antrena, insa croatii au jucat pana la capat si, precum, in "amicalul" cu Georgia, "elevii" lui del Bosque n-au mai putut reveni pe tabela! In rest, numai exagerari; daca l-am lua pe Kovacic drept etalon, am constata ca sefii Realului s-au pacalit groaznic inregimentandu-l, in conditiile in care nici la Inter nu facuse mare lucru! In plus, oricat ar fi de valorosi, croatii isi vor submina eforturile prin tot felul de gesturi gratuite, precum cel al lui Vida din meciul cu Cehia! Sincer, nu-i vad capabili sa treaca de Portugalia! A.

Mihai Coman (10 comentarii)  •  23 iunie 2016, 16:37

Miiiistoooooooooo !

dan (67 comentarii)  •  23 iunie 2016, 16:42

Era, mai demult, o reclama care reprezinta perfect spiritul poporului nostru -spunea personajul de acolo: "Lasa ba, noi sa fim sanatosi !"

ludu (2 comentarii)  •  23 iunie 2016, 17:09

25 de ani slavita-ti pe Nasul,Corleone, Meme,s.a.m.d,si acum va plingeti ca nu avem fotbal.Avem d-le Geambasu,liga fantasticilor din voluntari se vede pe trei canale in acelasi timp, LOOK,DIGI,DOLCE(cel putin aici sintem campioni mondiali),cind Urzicenii au facut record de puncte in champions ati uitat sa ne spuneti ca niste scotieni au batut recordul mondial de autogoluri,la ora de ales ce meci televizam ,punem cel mai mediatizat nu cel mai echilibrat(cel putin ipotetic),.Cam asta a facut presa ,multa gargaraaaaaaaaaa,in loc sa puna degetul pe rana .Ar fi vremea sa va duceti si voi la culcare.

Berinde Vasile (2 comentarii)  •  23 iunie 2016, 17:24

croatia vs romania 2 fosti colegi de liceu la o terasa: cum mai e nevasta-ta? minunat, e un inger!!! uauu, nici a mea nu-i om!!

Anonim (210 comentarii)  •  23 iunie 2016, 17:35

Or fi mandri croatii, dar sunt si infatuati, cum scria cineva pe acest blog si n-a prea fost bagat in seama! Cu un de Gea lamentabil, era firesc ca Perisic sa inscrie la coltul scurt (al portarului); celalalt gol a fost destul de frumos, dar nu se compara cu primul dintre cele doua "semnate"de Ronaldo aseara! A.

Marcel (14 comentarii)  •  23 iunie 2016, 18:29

Dar ce zici, domnule draga, despre Rusia si Ucraina ? Pana mai ieri erau modelele noastre de campionate puternice din est. Ce rezultate au avut aceste "modele demne de urmat" ? Cum au iesit de la Euro ? Mai bine decat noi ?

MZM (198 comentarii)  •  23 iunie 2016, 19:34

Domnule Geambasu, comparati echipa noastra cu cea a Croatiei si, desigur, comparatia ne este defavorabila pe toate planurile. Dar de ce sa ne comparam cu echipe care au castigat grupa in care au jucat la turneul final si nu cu... colegele noastre care au terminat pe ultimul loc? Iata, am intocmit un clasament al codaselor, care arata astfel: M V E I Gol. Dif. Pcte 1. Romania 3 0 1 2 2:4 - 2 1 2. Suedia 3 0 1 2 1:3 -2 1 3. Cehia 3 0 1 2 2:5 -3 1 4. Austria 3 o 1 2 1:4 -3 1 5. Rusia 3 0 1 2 2:6 -4 1 6. Ukraina 3 0 0 3 0:5 -5 0 La egalitate de puncte si de diferenta (negativa) de goluri am preferat echipa care a inscris mai multe goluri. Cateva observatii care se desprind din acest clasament. 1. Romania e in fruntea acestui clasament si ar trebui blamata cel mai putin. 2. Toate cele cinci echipe din spatele nostru au campionate interne mult mai puternice decat al nostru. 3. Toate cele 5 tari au echipe de club cu rezultate in cupele europene mult mai bune decat inregistreaza echipele romanesti. 4. Ukraina, care ne-a invins recent intr-un joc amical, dandu-ne 4 goluri, e pe ultimul loc in acest clasament, fara niciun punct, fara gol marcat si 5 primite. 5. Rusia, fosta campioana europeana, este pe locul 5 cu 2 goluri marcate si 6 primite. Deci nu cred ca trebuie sa ne lamentam chia asa de mult. Ce ar trebui sa mai zica rusii sau suedezi?! Desigur, trebuie luate masuri de redresare, dar, deocamdata atata putem. Si, apoi nici la alte participari in campionatul european n-am rupt gura targului, chiar si cu generatia de aur!

ion (2 comentarii)  •  23 iunie 2016, 21:24

Toti care au purtat echipament galben (Romania, Ucraina, Suedia) au plecat acasa. Sa fie o coincidenta ?

alibec (2 comentarii)  •  23 iunie 2016, 21:30

niste manelisti. macar daca ar juca fotbal. dar nu joaca. deci niste manelisti ce nu stiu sa joace fotbal. rezultatele de la europene sint normale.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  23 iunie 2016, 21:36

MZM ...ne a batut o ehipa slaba care nu ne mai batuse de 70 de ani ,..ne a batut intr un moment critic ...cand trebuia sa demonstram ca avem valoare ...Ro si a propus cand a plecat spre Franta sa castige un punct cu Elvetia si sa bata Albania ...ei bine n a reusit ...tu ce vrei sa faci ?...sa ne spui ca nu e nimeni de vina ...ca nu trebuie sa plateasca nimeni ...ca viata merge mai departe ?

Anonim (210 comentarii)  •  23 iunie 2016, 21:44

@ MZM Nu-s de acord ca tarile clasate in urma noastra (tinand cont de numarul de puncte si de golaveraj) au campionate MULT MAI PUTERNICE decat al nostru! Mai puternice au doar Rusia si Ucraina, in timp ce campionatele din Austria si Cehia ar fi cam de valoarea celui romanesc; in fine, Suedia are un campionat mai slab, asa cum dovedeste si clasamentul coeficientilor UEFA! A.

ovidiu_3003 (644 comentarii)  •  23 iunie 2016, 22:57

MZM ...de ce nu compari echipa noastra cu cea a Albaniei ?...sa ne spui cat de buna e Albania si ce campionat tare are ...dar noi suntem peste Rusia si Cehia si egala Elvetiei care a batut Albania ...Ce tot ne aburesti ?...s a pierdut meciul cu Albania din cauza incompetentei lui Kascheta si gafei lui Tatarusinea ...

Simex (8 comentarii)  •  23 iunie 2016, 23:10

Bai fratilor citesc unele comentarii pe aici si imi fac cruce..Multi nici n-au inteles mesajul articolului dar se baga in seama...Aici e vorba nu despre valoare sau conditii...Este vorba despre determinare si mandrie...Ce-i asta ca atat ne e valoarea?Am mers la CE sa facem 4 puncte, invingand Albania?Nu!Am mers sa jucam fotbal!Si cu Franta si cu Elvetia si daca se poate sa si castigam!De ce nu se poate?Ce ei au cate 4 picioare?Unde e mandria de a fi fotbalist adevarat?Despre asta se scrie in articol....Despre mentalitate....Care la noi lipseste...De aia suntem unde suntem....nu este vorba despre culoarea mamaligii ci despre ceea ce reprezinta ea....

octavian (19 comentarii)  •  24 iunie 2016, 7:30

apropo d-le ***... fara atac la persoana. cu stima d-le ***

Acest comentariu a fost moderat pentru că nu respectă regulile site-ului.

exidpol (48 comentarii)  •  24 iunie 2016, 9:41

stm Geambașu, -era vorba (întrun cuvânt) de: cultură, civilizație și mentalitate, asta am vrut să spun; că nu ai înțeles nu e vina mea; privește în jurul tău la... sandu, mitică, becali, meme, etc.

Comentează