Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Egali cu propria suficienţă

Fundaşul dreapta Vulicevici este numele sîrbului care nu a auzit pronosticul oficialilor stelişti. 2-0 şi calificare la pas a campioanei României. Sfîntă ignoranţă!

Permalink to Egali cu propria suficienţă
miercuri, 29 iulie 2015, 11:25

Bojinov este gras şi face ruptură musculară. Sperietoarea lui Partizan arată ca un playboy care mănîncă ceafă de porc şi bea bere la pet cu gust puternic şi amărui. Dar forţa lui Partizan nu stă într-un jucător ratat înainte de vreme, ci într-o mînă de tineri mai mult sau mai puţin sîrbi care aleargă, pasează şi atacă poarta lui Cojocaru. Zivkovici, Saponjici, Oumaru, Babovici.

Să zicem că ne-am lămurit. Dar forţa Stelei în cine stă? Nu, nu în Chipciu, care îşi schimbă ghetele. Nu se încălţase invers, măcar asta era o scuză. Deci, în cine speranţa? Poate în Hamroun sau în Popa, oamenii care înviorează peisajul după pauză. Primul cu un şut sub bara transversală respins de celălalt Zivkovici, al doilea cu un dublu dribling finalizat. Nu în Breeveld, nu în Muniru, mijlocaşii de acoperire prinşi deseori descoperiţi. Nici în Tade, care calcă pe minge cu o naturaleţe dezarmantă. Steaua arată ca o echipă fără lance şi fără lăncier. Iar golul lui Varela, care a reuşit egalarea după o lovitură liberă executată de Hamroun, nu schimbă esenţial datele problemei.

Fundaşul dreapta Vulicevici este numele sîrbului care nu a auzit pronosticul oficialilor stelişti. 2-0 şi calificare la pas a campioanei României. Sfîntă ignoranţă! Vulicevici este numele inconştientului care nu ştia ca Steaua juca un meci de 10 milioane de euro. El şi alţi tineri care au cîştigat Mondialul sub 20 de ani pentru Serbia au venit la Bucureşti şi au arătat ce înseamnă să ştii să îţi creşti tineri. Tinerii fotbalişti, tinerii în general. Acesta este mesajul partidei Steaua-Partizan. Pentru cine vrea să îl înţeleagă şi nu se ţine de aroganţe, glume şi alte mătănii. Amin!

Comentarii (26)Adaugă comentariu

Danny B (4 comentarii)  •  29 iulie 2015, 23:43

Nu trebuie sa stam stramb , ca sa judecam – ce baze sportive , avem noi …. cati tineri vin acum la fotbal … cum stam cu pshihicul si cu mentalitatea acum in aceasta tara , in care falsitatea , este cuvant primordial ?

ovidiu (11 comentarii)  •  30 iulie 2015, 0:02

Steaua de azi nu e nici macar umbra cel putin a echipei ce juca in grupele CL cu Chelsea sau macar cea cu Ajax, e departe si se pare ca se departeaza tot mai mult de adevaratul fotbal. Cum si echipa nationala, imbatata de un mincinos loc 8 nu joaca absolut nimic. De fapt cata vreme in prima liga care se vrea reorganizata, apar nume ca Voluntari, caci Botosaniul e printre favorite la un loc de UEFA, nu e de mirare ca nu vom mai avea in curand nici o reprezentanta in CL sau Europa League.

jos_cenzura (96 comentarii)  •  30 iulie 2015, 0:04

In articolul din GSP despre meci (si in live text) nu scrie nicaieri ca golul lui Varela a venit din faza fixa. A propos, centrarea nu a fost din corner, ci din lovitura libera.

lord belial (189 comentarii)  •  30 iulie 2015, 0:50

steaua a jucat confuz, dar a cumparat niste jucatori buni in vara. evident, dupa cum l-am remarcat inca de la inceput, hamroun. apoi tade, care, desi nu are controlul balonului, are plasament si e bataios in careu. varela sef, popa bun, papp mai bun ca alte dati, etc. nu, problema stelei nu sta in jucatori, ci in antrenor.

partizan, o echipa slaba, greoaie, anosta, fara straluciri, pe care steaua o poate invinge la belgrad. remarc ca echipa lui radoi reactioneaza mereu mai bine dupa gol primit, e reactiva, iar la belgrad o sa arate mai bine

Romil (3 comentarii)  •  30 iulie 2015, 2:01

Păi, uite că ce-ai scris e destul de corect,de ce trebuia să te îneci ca ţiganul la mal:”pentru cine nu se ţine de aroganţe, glume şi alte mătănii”(sic!).Ce-s pentru tine mătăniile ???Dacă n-ai aflat derivă din greceşte: înseamnă golire(de sine, de orgoliu, de mândrie) deci nu-s „aroganţe(şi)glume”!!!Metanoia(gr.)=golire(de sine, de orgoliu, de mândrie).Un ziarist de talia sau mă rog de „vechimea” ta,n-ar trebui să folosească cuvinte ale căror sensuri nu le stăpâne şte deplin.Amin și Doamne ajută pe viitor!!!

jos_cenzura (96 comentarii)  •  30 iulie 2015, 2:41

Ovidiu, inaintea ultimului meci, nationala chiar a jucat bine, si cat de cat ofensiv, de cand a venit Iordanescu. Bravo lui ca a reusit sa scoata ceva cu jucatorii pe care ii are. Sa speram ca ultimul meci a fost un accident.

motanul incaltat (455 comentarii)  •  30 iulie 2015, 3:07

Steaua e PA….. Copiaza deja modelul Dinamo: Lasati-ne sa ne pregatim pt CL….. Nu stim insa anul cind Steaua va intra in grupele CL…. Anul asta s-a terminat inainte de a fi inceput…… Jucatori fara nici o valoare , antrenor pus pe relatii de rudenie. Asta in Romania se numeste fotbal profesionst. In lumea celor mari , asemenea profesionalism ar fi posibil doar la o echipa de scara de bloc….Iar Gigi da declaratii asemenea unui jucator care a cam pierdut tot la ruleta dar mai are o ultima sansa la ultima mina. Insa nici el nu crede c-ar mai fi posibil.

CatAlin (1 comentarii)  •  30 iulie 2015, 5:46

Steaua a avut o pepiniera de copii si juniori foare buna care a fost desfiintata.
Acum se inchiriaza grupe de juniori pentru a fenta

Dan (113 comentarii)  •  30 iulie 2015, 8:29

Doua chestiuni . Prima : cu lotul asta Steaua nu are ce sa caute in CL . Iar cu lotul asta n-o sa ne putem da seama nici care-i treaba cu Mirel , daca are sau nu stofa de antrenor bun . Ca antrenori cu numele sunt multi . Si a doua : e a nu stiu cata oara cand Chipciu isi schimba ghetele dupa inceputul meciului . Se pare ca are o problema cu alegerea lor . Cred ca si asta spune ceva despre un jucator …

Un stelist (2 comentarii)  •  30 iulie 2015, 8:47

Nu e o problema. Stelei ii lipsesc cateva lucruri pentru a fi o echipa ( mare ). Ii lipsesc suporterii, o emblema, un stadion, un antrenor, cativa jucatori si un finantator. In rest totul e in regula si se poate face performanta. PS: am uitat, nici numele echipei nu se simte prea bine. :). Buna expresie… „sfanta ignoranta”. Va dau scris ca aceasta echipa nu va mai exista la anul pe vremea asta. Nasul si finul ii vor pune cruce.

GOGOBERIDZE (13 comentarii)  •  30 iulie 2015, 9:38

Pacat ca fcsb a egalat norocos,dar ulciorul nu merge de multe ori la apa.Pana miercuri nu mai e mult si adevarul despre muhaelele de la fcsb va iesi la suprafata.E si nedrept ca finantatorul sa castige niste bani pe de-a moaca.In fond de ce sa ne bucuram noi ca un individ castiga niste bani nemeritati.Ajunge , avem experienta altor „tunari” de la Urziceni,Galati si Cluj.Gata a zburat puiu’ cu ata!

ciupi (376 comentarii)  •  30 iulie 2015, 10:28

daca vi se pare posibil ca NOI sa ne comparam cu SARBII la chestii legate de cresterea tineretului (in sport si-alte alea…) putem sa ne comparam cu japonezii la puterea de munca, cu nemtii la disciplina ei, cu americanii la cum se fac bani, cu rusii la constructia nationala de votca samd. steaua trebuie sa urmareasca acum partidele din europa league. de acolo vor sosi viitorii sai adversari in europa.

asdasd (8 comentarii)  •  30 iulie 2015, 10:32

a trasferat tarziu si majoritatea slabi=gratis si a pus antrenor cu zero experienta. sigur iar 40 de milioane de la uefa nu doar 30

IonutB (1 comentarii)  •  30 iulie 2015, 11:00

As vrea sa vad si o continuare a articolului. Sau poate o completare venita de la altcineva. Cineva care sa ne lamureasca de ce si de unde sarbii si croatii vand pe milioane si zeci de milioane si au ajuns sa ia mondial de U20, iar la noi Hagi (care chiar a facut ceva cu cap la viitorul) abia vinde cu sute de mii catre steaua. As vrea sa inteleg de ce cu atatea academii (pe langa Hagi mai sunt vreo cateva in Transilvania care chiar produc tineri f buni) nu putem bate Insulele feroe la juniori?
Poate colegul Vochin ne poate ajuta sa intelegem de ce juniorul roman e mingicar ca brazilianu’, dar face stop ca maltezu’ si alearga cat bucatarul andorez. Imi explica un fost om de (din) fotbal ca a incercat sa faca scoala cum a vazut el in olanda. In prima zi i-a pus pe copii sa dea pase de maxim 10 metri. jumate de ora cu stangul, jumate cu dreptul. A doua zi i-a pus sa dea pasa lunga si sa faca stop. O ora intreaga. Pana le-a intrat in reflex miscarea corecta. Mai departe, la fel, cate un procedeu. Dupa o saptaman nu mai avea niciun copil Toti plecasera la o scoala unde le dadea mingea si ii lasa sa joace cum stiau ei. Imi spunea ca i-a vazut dupa un timp pe vreo cativa vedete in Divizia C.
Pe de alta parte, nu pot sa nu imi dau cu parerea la comentariul lui lord belial cu o idee lansata de Mitica: daca iti iei jucatori de la retrogradate, cum sa joci in UCL? Pai daca aia erau buni, mai retrogada echipa aia a lor? Hamroun a picat cu galatiul, tudorie la fel, taher cu medias… Tade si muniru au fost jucatori OK la o echipa care a terminat cu 15 puncte (exagerez) sub steaua. Pai astia nu aduc un plus. Aduceau un plus daca veneau de la o echipa care a terminat cu 15 puncte peste steaua. Cu tot respectul, strategia asta am vazut-o la dinamo cu lotul Severin sau mari vedete de la brasov, ceahlaul, etc. It’s wrong. It’s fundamentaly wrong.

flo (12 comentarii)  •  30 iulie 2015, 11:10

Dupa Panduri-Steaua…Ovi Ioanitoaia scria un mega articol despre Chipciul…care in sfarsit a stralucit…si stiu ca i-am zis…ne ovi te grabesti…lasa-l vreo 2-3 meciuri…si uite ca am avut dreptate.Steaua are maini moarte de cativa ani buni incoace…dar voi presa ii vedeti diamante care asteapta sa fie slefuite.S-a vazut aseara la Partizan cum arata dimantele adevarate…oricum steluta nu are nici o sansa…ca vb aia doar nu joaca cu pandurii

gilos (47 comentarii)  •  30 iulie 2015, 11:26

Ceva lot ar avea Steaua, dar oare Mirel este antrenor ? N-am vazut nimic care sa-mi inspire ca acest meci a fost pregatit , totul parea improvizatie si intamplare.
O fi fost Radoi un fotbalist talentat si ambitios, dar asta este suficient pentru a fi antrenor la Steaua ?
Chipciu este praf, nu joaca nimic iar Adi Popa este limitat, pur si simplu nu are valoare, de doua ori a scapat de fundasii adversi si fie a tras in balarii fie s-a impiedicat in minge.

LEFTER POPESCU (20 comentarii)  •  30 iulie 2015, 13:44

Domnule Geambasu,
.
„forta” FCSB-ului din meciul de aseara a stat in acea fractiune de secunda in care portarul advers, dorind sa iasa pe centrare , a alunecat ,ramanand ghemuit la pamant cand mingea era departe de capul lui Varela .
.
Fara acea norocoasa alunecare a portarului golul egalizator nu ar fi venit iar GIGI Vopsitoru’ nu si-ar mai fi scos de la san crucea s-o pupe in semn de a multumi Divinitatii.

lord belial (189 comentarii)  •  30 iulie 2015, 14:41

@IonutB – ala e un paralogism, o eroare in judecata, cum ca daca iei jucatori de la echipe mai bune ca tine, devii automat o echipa mai buna.
departe de mine sa aplaud transferurile stelei (clar, carpeli, clar gainarii) sau antrenorul actual, dar hamroun e chiar jucator de fotbal, indiferent de pedigree. la fel si muniru, la fel si tade. cu echipa asta carpita, steaua va defila in campionat, daca isi ia un antrenor. nici EL nu e departe, sincer sa fiu, steaua, desi bezmetica in teren, are, la nivel individual, fotbalisti mai buni ca sarbii. in plus, care e faza cu o echipa all-romanian? mai lasati-ma cu nationalismele astea stupid gaunoase. am vazut ce fac fotbalistii romani, gen chipciu: sunt lenti si trag echipa in jos. hamroun, in schimb, e fotbalist veritabil si muncitor. hai steaua!

cristi (89 comentarii)  •  30 iulie 2015, 15:58

Sant suporte Dinamovist si daca santem sinceri,trebuie sa respectam Steaua.In acest moment sant singurii care tin capul sus,cat se poate de sus.Nu sant ei de vina ca avem un campionat extrem de slab.Pana la urma ei,ca si Dinamo se lupta cu primariile din Romania,cele din Bucuresti sant impasibile,dar nici investitorii nu au tragere de inima sa organizeze cluburile sub forma de actionariat impreuna cu suporterii .

adi_stelistul (454 comentarii)  •  30 iulie 2015, 17:11

Prea subtil pentru urechile carora le era adresat. Sau, mai degraba, prea irelevant. Important e profitul adus de prezenta in grupe. Doar ca Becali a ramas blocat in mercantilismul transferurilor, desi e evident ca acesta nu mai e deloc o strategie castigatoare. Centru de juniori? Aia cand pot juca? Peste 5 ani????!!!! Ha-ha-ha, nu ne intereseaza. Noua ne trebuie vreo 2-3 armeni sau Cape Verdieni, de-astia, naiba sa-i ia, tot aia, sa trecem de play-off. Ca de Partizan ne ajuta Al de Sus si calugarii de la Atos sa trecem. Plus finu’, desigur, care stie.

azimut (5 comentarii)  •  30 iulie 2015, 21:37

sarbii au inscris dupa o faza cat de cat lucrata. fcsb a dat gol cu ajutorul portarului advers care a alunecat…e o diferenta.si e greu sa nu ai sntrenor. ca Radoi e pus si el acolo…

Obiectiv (63 comentarii)  •  31 iulie 2015, 9:24

@ ciupi
Pai, in afara de unele sporturi de echipa (baschet, polo, fotbal – juniori si tineret) si la tenis (la baieti), la ce sunt mai buni decat noi sarbii? Ca mai destepti nu sunt, in ciuda admiratiei nedisimulate si neconditionate de care se bucura! In plus, sunt si aroganti!
@ azimut
Asa o fi, dar, in final, Steaua putea castiga; a fost o chestiune de cativa centimetri si de noroc (pentru portarul sarb)! O.

tot Cristi (1 comentarii)  •  31 iulie 2015, 13:44

Da, domnule Geambasu, bine zis, arogante, glume si matanii. M-am saturat de acest… „domn” Becali care incearca (si cu multi chiar reuseste) sa ne „fenteze” prin iesirile lui. N-a invatat nimic nici dupa pelerinajele pe Muntele Athos, nici dupa detentie. N-a invatat ca nu e bine sa-l ispitesti pe Dumnezeu. Banii sunt pe primul loc, iar sufletul Stelei pentru el nu conteaza. Sunt stelist de mai bine de 30 de ani, dar acum ma uit la meciurile acestei echipe si simt ca n-are suflet, se joaca doar pentru banii patronului. Sunt adusi doar jucatori care ne sunt prezentati drept „cei mai buni” din tara, de parca noi toti suntem prosti. Transferurile de Liga Campionilor sunt de fapt niste „Bibishkovi” de doi lei, care au venit gratis si care cu siguranta nu vor pleca pe 5 milioane cat vrea sefu. Si mai ceva „domnule” Becali. Nu vei lua campionatul anul acesta si nu vei ajunge nici in Liga Campionilor, pentru ca Dumnezeu nu doarme. L-ai dat afara pe Galca pe usa din dos dupa ce a castigat tot in tara. Il vom vedea pe finu ce face. Ii doresc tot ce e mai bun pentru el, desi asta inseamna sa fie bine si pentru tine.

Gabriel (3 comentarii)  •  31 iulie 2015, 14:01

@Obiectiv si @lord belial, uite ce spune dom ziarist : ” El şi alţi tineri care au cîştigat Mondialul sub 20 de ani..” Cati astfel de jucatori are Steaua in echipa? Din cate am auzit nu prea au ajuns pe la loturile nationale, nu mai vorbesc sa ajunga Campioni Mondiali… Atunci , despre ce valoare vorbim ? Vedeta sarbilor se spune ca este cotata si poate sa fie vanduta pe 4 mil euro, la Steaua toata echipa plus rezervele nu fac atat ! Daca aveau valoare nu plecau sa joace la echipe din Europa, in campionate puternice? Cine are nevoie de astfel de jucatori?

Obiectiv (63 comentarii)  •  31 iulie 2015, 17:39

@ Gabriel
Am scris despre performantele lor la tineret; la prima reprezentativa, in schimb, nimic, desi au cativa buni jucatori (Ivanovic, Matic, chiar si Vidic). Aveau o victorie la „masa verde” in actualele preliminarii, insa au pierdut-o si pe aceea…
Apropo de specialisti: pe Transfermarkt, valoarea lotului Stelei este superioara celui al sarbilor. QED! O.

Obiectiv (63 comentarii)  •  1 august 2015, 9:39

@ Gabriel si celorlalti admiratori neconditionati ai sarbilor
Recent, echipele de handbal tineret ale sarbilor au fost inferioare „omonimelor” din Romania.
Nu bag mana in foc, dar Steaua poate invinge o echipa precum Partizan pe terenul ei, cum a facut-o si Dinamo, atunci cand belgradenii insemnau mult mai mult decat acum!
Argumente? Faptul ca Steaua joaca mai bine in deplasare, ca au „cutitul la os” si, nu in ultimul rand, ca au o valoare superioara!
In fine, dl. Geambasu se cam grabeste cu verdictele, asa cum fac si comentatorii de la Pro TV inca inainte de consumarea unei treimi din meci! O.

Comentează