Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Jucătoarea ei, nu a noastră

Simona Halep ne linişteşte. Nu este în criză, nu a obosit. Şi, terapie infailibilă, nu citeşte presa

Permalink to Jucătoarea ei, nu a noastră
sâmbătă, 4 iulie 2015, 2:44

Am convingerea că sîmbătă dimineaţă foarte mulţi amatori de sport au mers la chioşc să îşi cumpere Gazeta Sporturilor, pentru a putea citi interviul dat ziarului nostru de Simona Halep. Preţ exemplar, 2 lei (iată, presa de doi lei!). Sau că alţii, nu neapărat mai tineri, dar mai apropiaţi de relaţia cu PC-urile, tabletele sau telefoanele inteligente, au apelat la ediţia digitală a Gazetei. Fie şi pentru un singur număr, 0,5 euro plus TVA. Acum că am stabilit cine şi cum putea citi interviul, adică toată lumea, mai puţin cei foarte critici, dar care apelează doar varianta gratuită, site-ul GSP.ro, să vedem ce a spus jucătoarea noastră. În legătură cu eliminarea prematură de la Wimbledon, legat de felul în care îşi priveşte cariera în continuare ori apropo de subiectul schimbării dese a antrenorilor.

În primul rînd că aserţiunea „jucătoarea noastră” pare complet greşită. Mai corect ar fi „jucătoarea ei”. Simona Halep spune pe şleau că nu are nici  o obligaţie faţă de nimeni din ţară şi că joacă în primul rînd pentru ea însăşi. A amintit ceva şi de fani, de care se bucură că există, a mai pomenit ceva şi de copii, cei care o aplaudă pe unde o întîlnesc, dar în rest, ăia care o critică, pfui! Sinceritatea merită premiată, dar poate fi şi comentată. Uite că mi-a ieşit şi rima! Aşadar, conform propriilor mărturisiri, Simonei Halep nu i se pare că ar fi în criză, nici că la mijloc e vorba de o cădere mentală, ci de o anumită oboseală mentală. Interesantă clasificare, demnă de un tratat de psihologie.

Şi continuă să se psihanalizeze „jucătoarea ei”. Simte nevoia unei reevaluări, a reaşezării jocului în funcţie de adversară, recunoaşte nevoia unei pauze, pe care şi-o va şi lua pînă la turneul de la Cincinnati. Vrea să le facă singură pe toate, dar nu i  se pare că ar avea o problemă să asculte sfaturile antrenorilor. Victor Ioniţă? Final de contract, sfîrşit de contact vizual. Daniel Dobre? Vom trăi şi vom vedea. Prea dese schimbări de tehnicieni? Şi alţii procedează la fel. Participarea în turneele de dublu? Un mijloc de progres. Păcat că mijlocul de progres ţine doar un tur.

Odată trecută fierbinţeala care se presupune că ne-a cuprins după înfrîngerea Simonei Halep în faţa cehoaicei Jana Cepelova, rămîn totuşi nişte întrebări. Sau constatări. Vulnerabilitatea jocului ei. Tactică şi pe lovituri deficitare. În turul al doilea de la Wimbledon, Cepelova a fost victima Monicăi Niculescu, 6-3, 6-3 pentru „jucătoarea noastră”. Comentariu cu umor de bună calitate al Monicăi, „fata  a avut ghinion că a dat peste mine, nu i-am trimis mingi pe care să le lovească de la şold”. Cunoaştem celebra execuţie slice de forehand a Monicăi, deci nu trebuie explicaţii suplimentare. Ce s-ar fi întîmplat dacă Halep şi Niculescu se întîlneau în turul secund? Greu de spus, dar merită un exerciţiu de imaginaţie. Ce s-ar întîmpla dacă Simona ar citi presa? Fiindcă mărturiseşte, cu o mîndrie a ignoranţei pe care am mai întîlnit-o şi la alţi sportivi, că nu o citeşte. Îşi refuză acest supliciu. Dar află de la alţii, care au grjă să-i spună cînd se scrie „de rău”. Cînd e „de bine”, tăcere, au grijă de asta tot amicii. Şi, în fond, de ce şi-ar amărî ea zilele citindu-i pe nişte amărîţi de ziarişti? Nimic bun, fiindcă oamenii care o critică sînt răi şi „nu cunosc ce se întîmplă în interiorul sportului pe care îl practic”.

Reţinem în final apelul la pozitivism al Simonei Halep. Un apel pe care mai an l-am auzit şi de la Hagi. Să fim pozitivi, să facem bine. De ce nu?, „să ne «simtem» bine”! În concluzie, posibil să ne fi inflamat noi mai mult decît era cazul cu Simona Halep. Aşa se întîmpă cînd îţi pasă de cineva, pui suflet, te implici, cîteodată eşti nedrept. Eu îi promit ceva Simonei, eliberat de presiunea că s-ar putea să o citească sau că ar interesa-o cît negru sub unghie. Şi mă leg că mă voi ţine de această promisiune. Îi voi urmări în continare meciurile, cu interesul omului căruia îi place sportul. Dar nu îmi va mai păsa foarte tare ce se întîmplă, nu voi mai pune suflet. Sau la suflet. Mă voi uita la un meci de-ale ei ca la unul al Andreei Petkovic sau al Christinei McHale, ca să zic aşa. Ceea ce, dacă îmi permiteţi, vă sfătuiesc şi pe dumneavoastră. Închei cu (încă) un citat din Halep fiica. „Perfecţiunea nu există”. Interesant!

Comentarii (173)Adaugă comentariu

Tudor (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:32

Domnule Geambasu, ati citit articolul de pe treizecizero.ro in legatura cu presa romaneasca? Va recomand sa-l cititi. Va incadrati perfect in profilul ziaristului pe care acel articol il blameaza. Trebuie sa intelegeti ca nivelul de retorica plina de venin si rautate trebuie sa inceteze.
Cu „jucatoarea ei”, asa cum o numiti in articolul de mai sus, va faceti dumneavoastra banii de salar.
Este ultimul articol pe care il voi citi pe GSP. Sper ca noile generatii de cititori va vor taxa la fel genul acesta de jurnalism de colt de bloc.

pop (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:32

nu comentati aici presa, romanilor, comentati ce spune jucatoarea de tenis halep si ganditiva daca vreodata ar spune serena, ca nu o intereseaza ce spun americanii. nu stiu daca aceasta si-ar permite vreodata asa ceva.

Dorel (6 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:33

Are dreptate Simona. Orice site deschizi, numai injuraturi la adresa ei. Toata lumea vrea numai victorii pe linie, dar in sport ca si inviata nu poti castiga mereu. Ce dumneata esti perfect? Lasati fata in pace. Ma mir ca pana acum nu a renuntat la cetatenie. Foarte bine ca nu mai vine in tara.

Bogdan (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:33

Pe ce loc e dl. Geambasu in lume? La categoria jurnalisti, sau la orice alta categorie?
Are talentul unui copil precoce si se straduieste ca un adult plafonat?
Dar isi permite, pentru ca nu e in top. Atunci am fi mult mai critici cu articolele sale…
Si nu numai noi, intreg mapamondul.
Deocamdata cred ca vorbeste pentru categoria sa de performanta…

Sorin (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:35

Asa e poate Dan „chiar nu are nici o obligatie fata de nimeni” dar totusi ia mai gandeste un pic , chiar asa este ? Daca nu am fi noi astia mititei si neinsemnati in fata lor , vedetelor, ei oare ar mai exista ? si daca da pentru cine/ce , doar pentru ei ? Ai pretentii cand platesti taxe , servicii, produse in general pentru orice , vrei sa ti se dea ,sa ti se ofere , pe buna dreptate , as spune si dar atunci daca facem o paralela in sport nu e acelasi lucru ? De unde oare provin banii de-i castiga ea pentru ea daca nu de la noi astia mititeti si neinsemnati , aplaudacii si doar atat , de care are cand si cand nevoie . Si nu conteaza in ce fel ii dai (banii) , pe televiziune , bilet la meci sau pur si simplu in plus pe un produs caruia ii face reclama .

napoca (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:37

ced poti sa te astepti de la o straina de Romania?

Dan (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:37

Cand era pe 44 sau mai jos dadeati doar rezultate seci. Cum a ajuns sa aiba rezultate ati devenit priceput in tenis, ati inceput sa dati sfaturi, sa va bagati in seama. Poate ar fi mai bine sa scrieti numai despre Petkovici si McHale.

sorin (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:38

….”…doar pentru ca asa vor unii”

Alex (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:40

Groaznic articol!

gabriel (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:40

Cand ne vom vindeca oare de nationalism? Femeia asta este un om care iubeste tenisul si care practica acest sport cu placere,nu o eticheta pe care sa o purtam noi cu mandrie in piept.Mai mult de atat,este singura responsabila de propriile performante si esecuri.Daca este eliminata prematur la un turneu se intampla ca multi dintre noi ne declaram cu mult prea mare gratuitate „dezamagiti de ea”.Dar sa ne aducem aminte ca Halep nu este o propietate nationala,ci este doar un om care joaca tenis si se intampla ca uneori sa o faca bine,alteori mai putin bine.Responsabilitatea ii apartine in intregime si poate reprezenta cel mult un model de urmat.Daca vrem sa ne mandrim cu ceva,sa incepem cu realizarile in plan personal si nu cu realizarile altora.Patriotismul asta stupid nu face decat sa ne scufunde calitatea primara de fiinte umane cu aspiratii ce ar trebui sa depaseasca cu mult granitele imaginare ale unei tari.

Bobby de Niro (4 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:43

Simona Halep este o sportiva tenace, care si-a depasit cu mult conditia. Nu are calitati fizice pt un nr. 1, mentale nici atat. Faptul ca a ajuns nr. 2 este numai o circumstanta. Mica jucatoare de provincie ar face bine ca din banii castigati ( e drept, din munca ei cinstita ) sa-i dea ceva si d-lui. Halep Sr, un datornic la stat executat silit. Ii doresc d-rei. Halep mult succes. Dar in conditiile de fata, nu o sa-l aiba.
Felicitari pt pozitia dvs, d-le. Geambasu.

Dingo (7 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:44

Care este rolul presei? Doar sa proslaveasca realizarili marete?
Cum reactioneaza marii sportivi la criticile din presa?

Geambașul lui | Colierul de perle al bunicii (774 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:44

[…] Geambașu ne sfătuiește să ne uităm la meciurile Simonei Halep ca la meciurile Andreei Petkovic. De ce? Pentru că nu-i […]

Catalin (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:44

In Japonia am auzit de o companie care te premiaza daca gasesti defecte sau erori, adica pe invers. Noi ascundem, ne facem ca nu exista! La ea totul pleaca de la minte, trebuie sa cauti si sa intrebi pe cei care stiu ce sa faci,
asta e! Atleta buna am vazut cu toti ca e, dar…..daca nu ai minte pierzi totul!

Dani Corban (4 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:45

Foarte bine face. Dacă ar fi citit presa, în special părerologiile jurnaliştilor români, şi ar fi ţinut cont de ele, nu ar fi ajuns vreodată în top 10 mondial. Jurnaliştii sportivi au rolul lor în a distra mulţimea spectatoare. Dar cei care produc spectacolul, sportivii din arenă, trebuie să ignore total polemicile şi „analizele” jurnalistice. Altfel se afundă în nişte mreje care nu legătură cu performanţa.

Razvan G (4 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:45

In mare parte, Simona si-a cladit singura cariera, cu ajutorul familiei ei si al antrenorilor pe care i-a avut. Statul roman si cetatenii romani nu au investit nimic in ea, fie vorba de bani si de energie, ca sa ajunga unde este acum. Pana in 2013 era o jucatoare anonima, iar jurnalistii abia de ii dedicau o stire-doua. La fel cum lumina atrage toate mustele si insectele, asa atrage succesul oti suporterii si jurnalistii de carton, care isi ung propriul orgoliu cu nationalitatea Simonei.
Simona este o exceptie intr-o tara unde talentele nu sunt cultivate; intamplarea a facut sa se nasca in Romania si sa fie ca o floare crescuta intr-un camp plin de buruieni. La fel de bine putea sa se fi nascut in Rusia, Ucraina sau alta tara asemanatoare alei noastre.

Catavencu (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:48

O Ilie Nastase in fusta ! Dar are si putintica dreptate, operatia de micsorare a sanilor nu a facut-o pentru Romania ci pentru ea.

Dan M (13 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:50

M-am bucurat când a câștigat, i-am căutat scuze când a pierdut, dar mă tem că a pornit pe un drum greșit. Aroganța de care suferă în ultima vreme se va întoarce împotriva ei, sunt convins de asta. Are multe întrebări la care ar trebui să-și răspundă Simona. Poate n-ar fi rău să se întrebe cum de cei mai mulți spectatori țin cu adversarele ei, în timpul meciurilor. Nu-i vorba doar despre simpatia de care se bucură, în mod tradțional, outsider-ul. Anul trecut, poate susținerea fanilor a înclinat balanța în favoarea ei, în unele meciuri. Dacă nu pricepe treaba asta, e trist. Pentru ea, nu pentru fani.

PS. Domnule Geambașu, sunt de acord cu opiniile dvs. Ce am constatat, însă, în rândurile de mai sus, este că sunteți în pericol să fiți atins de „sindromul Halep”. Înainte să aruncați săgeți ironice spre oamenii care nu vă cumpără ziarul, aruncați o privire peste știrile de pe gsp.ro. V-ar întrista halul în care sunt scrise. Am avut mulți ani abonament la Gazetă, dar am renunțat în momentul în care ați devenit un ziar de can-can, scris de agramați și pus pe vânătoare de click-uri. Eu de asta mă mulțumesc cu varianta gratuită. Slavă Domnului, aici găsesc editorialele, adică singurele texte de calitate din Gazetă.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:16

Dan M

O parte din stirile de pe gsp.ro sint scrise si cu greseli, banuiesc ca din cauza vitezei cu care se lucreaza la sectia online. Altfel, o mare parte din stirile de can can de care va plingeti sint de pe linkuri catre alte site-uri. In aceeasi ordine de idei, sa stiti ca in ziar, cit si pe editia digitala, sint lucruri interesante, cu continut pe care nu-l regasiti pe gsp.ro. Si nu sint nici agramate, nici can-can-uri. Dimpotriva, interviuri, reportaje, anchete. Presa adevarata cum zicem noi.Dar bineinteles ca astea costa. Si bineinteles ca o sa spuneti ca va ironizez. Nu vi se pare ca o munca, mai ales daca e si de calitate, trebuie platita?

Psi (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:51

articol absolut penibil, scris de un om care da impresia ca habar nu are de sport…

Ionut (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 17:51

Fratilor! Asta trebuie sa faca presa! Sa critice, dar cu argumente! Dati-i in cap lui Geambasu, dar cand lauda nejustificat! Acum are dreptate omul! Daca cineva nu e in stare sa isi asume rolul sa ridice mana si sa iasa! Marile campioane trec si peste asta! O tara intreaga l-a urat pe Radu Banciu cand a zis de Simona ca e tarancuta. Nu vi se pare ca a cam avut dreptate?

ilie (3 comentarii)  •  4 iulie 2015, 18:09

Cata incrancenare pentru un joc ! Domnule Geambasu, tenisul e un joc, uneori castigi, alteori pierzi si este adevarat Simona Halep nu datoreaza nimanui nimic. A ajuns aici pe munca ei si pe banii parintilor. Mi-aduc aminte ca in ziarul dvs. a aparut o stire despre Halep doar atunci cand si-a facut operatie de micsorare a sanilor (alt sacrificiu personal) nu si despre meciurile ei. Daca nu ajungea pe locul 2 probabil o expediati intr-o stire de subsol, ceva alaturi de Cruduta.

cristian007 (12 comentarii)  •  4 iulie 2015, 18:15

Daca o sa incepeti sa o priviti pe Halep ca o jucatoare de tenis si nu ca un simbol national care trebuie sa performeze orisicand de parca ar fi un robot, daca ati accepta faptul ca Halep a facut in tenis in doar 2 ani cat nu au facut restul de tenismene din Ro in o suta de ani, daca nu ati considera ca detineti adevarul absolut despre cum trebuie sa se antreneze si cu cine, ati incepe sa va bucurati de Halep pentru ceea ce e….o jucatoare de tenis cu un joc complet, spectaculos care in plus poarta tricolorul romanesc. Sunt sigur ca Halep nu vrea mai mult….decat sa fie tratata ca Georges, deci dl ziarist sunteti pe drumul cel bun.

TUDORICA (13 comentarii)  •  4 iulie 2015, 18:18

Ce profesie are Simona? Jucatoare profesionista de tenis.Bun.Cu cine are ea contract? Cu patronii.Bun.Este Romania patroana ei? Nu.Are datorii in Romania?Nu.Banuiesc ca si-a platit chiria ,gazul ,lumina,apa,asa ca n-are treaba cu ginitorii.Lasati fata -n pace,terminati cu reflexele aste comunisto-securiste de a controla toate miscarile unui cetatean,obligat sa-si iubeasca tara si pe conducatorii ei.A propos,cu ce drept *** fugit la turci si-a facut propaganda pentru imbunatatirea imaginii folosind imaginea Simonei in clipuri publicitare.Eu l-as pune, in locul Simonei ,sa plateasca aceasta folosire ilegala a imaginii unui cetatean liber al Europei Unite.Eu cred ca ar putea intra in discutie si libertatea unui sportiv profesionist,nu de alta ,dar suntem intr-un stat democratic si libertatea individului este valoarea suprema,chiar daca unii mai au reflexe comunistoide!

huedin (3 comentarii)  •  4 iulie 2015, 18:33

domnule geambas,nu aveti dreptate.
cu simona ne mandrim si cand pierde.
dar dumneavoastra?
domnule victor viorel geambasu sunteti cumva doctor?

dragos (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 18:39

Bravo, Cristian, excelent articol, nu va fi never nr.1, pt ca nu are mentalitatea necesară. Hai sa fim serioși, nici machedobul hagi nu acastigat Liga campionilor.

IO (65 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:09

CIntind comentariile, observ ca duduia Halep are intr-adevar multi fani. Fani de aceia ca la concertele marunte de rock la care „artistii” ii scuipa, ii injura, uneori mai si urineaza, ce-i drept nu prea des, ca mai apoi sa le sara musteriilor in cap ca intr-o piscina, iar acestia sa-l prinda, mandrii fiind ca au primit increderea „zeului” de a nu-l lasa se schilodeasca cumva lasadu-l sa izbeaca podea. Eu unul, fiind operat de patriotism la sporturile individuale, (exceptand aici campionate europene, mondiale sau olimpiade, chiar si cupa davis sau cum s-o mai numi ea), nu am nici un fel de simpatii pt duduia Halep, nici ca joc, cu atat mai putin ca persoana.

red john (9 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:17

Valeu, ce pasiuni mistuitoare starneste acest sport in care se sta pe scaun, se beau sucuri si se repeta ticurile dinaintea fiecarui serviciu mai mult decat se joaca efectiv. 1-2 minute pe teren, apoi hai sa luam o pauza ca am obosit de cate mingi in fileu am dat. In legatura cu Simona Halep, cert este un lucru: atata timp cat nu are in jurul ei numai straini valorosi, nu va progresa. A renuntat la belgian aiurea, s-a inhaitat cu Victor Ionita, si acum cu Daniel whatever. Simono, angajeaja-ti numai straini care stiu cu adevarat ce se face in perioadele alea putine cand mingea e efectiv in joc. Cu romanasii te duci la vale. Stiu, strainii aia buni sunt scumpi, asta e, renunti la sesiunile de shopping de care esti atat de indragostita. Ii zici lui taticu sa te lase in pace, sa nu se mai bage in seama, ca banii castigati de tine sunt ai tai, nu ai lui. Cam asta e cu Simona Halep. Ii plac romanii atat de mult incat a ajuns sa se complaca intr-o mediocritate romaneasca sinistra.

Venom (36 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:34

După ce ai lăudat – o pe Mitu, ți-am zis ca aduci ghinion! Acum după ce te-ai luat de Simona, sunt liniștit 😀 sigur își revine! Revenind, Halep păcătuiește pentru că nu are un om de PR, astfel că și atunci când „minte”, minte cu sinceritate! Nu știu să existe pe lumea asta femeie care să nu fie interesată de ce se vorbește despre ea! Dacă are timp, normal că devorează tot ce se scrie sau cunoscuții îi comunică – de aici însă și până la a se lua după ziariști sau să facă din Geambașu stea călăuzitoare, e cale lungă! La nivelul la care este ea, fără un om specializat în comunicare va fi din ce în ce mai greu și va spune din ce în ce mai multe prostii sau clișee (vezi cazul Genie). E și normal, puțini dintre sportivi au avut timp să învețe sau să aibă nativ calități de comunicare. În încheiere îți spun că nu am citit interviul, dar dacă a fost de 2 lei, poate trebuia să trimiteți alt ziarist!

teodor (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:43

Dar daca ea sau tatal ei au jucat la pariuri pa victoria adversarei ? Cat a fost cota la pariuri daca pierdea ?

Cat (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:52

„Nu am nici o obligaţie faţă de nimeni ca să fac ceva sau să mă port într-­un fel, doar pentru că aşa vor unii”! Geambasule, tu ai? (Profesional vorbind)

Gigi Carabina (3 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:58

Cui nu-i place, sa nu se mai uite la ea. E doar tenis, relaxati-va!

Domnule Geambasu, eu nu reusesc sa inteleg care este exact problema dumneavoastra sau a celor care nu o suporta pe Halep? Intreb fara rautate, incercati sa articulati va rog PROBLEMA EXACTA pe care unii o au cu Halep.

marius (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 19:59

Din partea mea halep poate sa renunte la cetatenia romana. Prea e cu nasul pe sus, si manelista. Bine a făcut radu banciu când a criticat-o. Bun articol. Felicitări. România nu este pentru Tradatori.

Andrei Ionescu (11 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:05

Tendentios. Urat. Agresiv. Sunteti motivul prntru care nu mai cumpar gazeta! Simona e motivata de Romania, e afectata de Romania! Nu ati inteles nimic! Si mi-e si jena sa va explic ca instigand la ura ati adaptat limbajul si critica de la fotbsl pentru tenis si nu se pupa! E chiar penibil, dar recomand sa va duceti sa cunoasteti jucatorii mai bine, sa vedeti ca sunt oameni. Sa nu mai alergati dupa audienta cu orice pret!

elena (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:10

Multe comentarii pro si contra! Oare locul 3 l-a ocupat prea devreme?
In continuare cred ca va avea sanse sa revina !!! Sa aiba succes in continuare.
Si vorba unui mare politician „punct si de la capat”!

dan (6 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:26

In alta ordine de idei.. Cristi ce parere ai de tzeapa „I am the rocker”? Nu are legatura cu Simona Halep dar sunt sigur ca stii la ce ma refer.

Cristian Geambaşu (913 comentarii)  •  4 iulie 2015, 22:33

dan

I am the rocker. Da, buna intrebare. Imi propusesem sa ajung macar la concertul Dream Theater, desi ii vazusem si anul trecut si tot la Romexpo. Ce sa zic, imi faceam procese de constiinta ca nu pot ajunge, aveam alte oligatii si nu puteam sa sar peste ele. Acum m-am linistit, nu ma da nimeni absent, nici macar constiinta de rocker de progress. Imi inchipui ca a fost o treaba facuta pe genunchi, preturile au fost cam mari zic eu (pentru publicul tinta al festivalului respectiv, daca era ceva Gutza, Salam, Parizer se gaseau bani), asta a fost si un motiv pentru care am pregetat sa iau bilete din timp. Faptul este ca mi se pare ca ne-am facut iar de rusine si altatdata nu mai pupam DT, carora le-am stricat programul. Ca, banuiesc, numai de cocalareala din Romania nu aveau chef. Asa ca ii vedem tot pe la Budapesta, Praga si alte locuri mai civilizate, ]n care nu te ameninta cititorii ca iti iau gitul la ceas de seara ca scrii rau de Halep. Ca a fost si un mesaj din asta, ca sa ti le zic pe toate.

Cristian (18 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:26

sunt perfect de acord cu tine, la fel mi-am zis si eu ca nu imi va mai pasa deloc… la revedere cu programarea ceasului ca are simona meci la ora 2 sau 4 noaptea iar a doua zi trebuie sa merg si la birou… sa fim sanatosi toti

manu (7 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:51

Felicitari dumnule Geambasu! Adevaul doare, dar trebuie sus!

Rodica (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:53

Dl Geambasu, sunteti jalnic si cu un tupeu maxim. Cine sunteti d-voastra sa o judecati in felul acesta?Ce ati facut pt Romania?Ea-spre deosebire de d-voastra a dus numele tarii noastre pe tot mapamondul, cu banii ei, cu eforturile ei, cu sacrificiul copilariei si adolescentei ei…..EA a facut ca d-voastra si toata media sa faceti audienta numai specificand numele ei in titlu…..de asta am deschis si eu articolul dvs sa-l citesc, pt numele EI mentionat in articol….in rest voi sunteti buni numai de gargara….cand e sus suntem mandri ca e romanca, cand areun joc mai slab sau o perioada mai deficitara, blamam si blamam…conform principiului ca noi, romanii, ne pricepem la toate!!!SA VA FIE RUSINE….BINE FACE CA NU VA CITESTE…LA FEL VOI FACE SI EU DE ACUM INCOLO….

Petrache (87 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:55

Domnule Geambasu, Halep a fost si ramane jucatoarea „noastra”. Acum ca nu mai castiga titluri WTA in serie ne lepadam de ea? Pana acum am avut noi nevoie de ea, acum ca ea are nevoie de noi, aruncam cu pietre in ea? Pai sigur ca am avut toti nevoie de ea. Amaratul care venea obosit de la servici unde lucra pe te-miri-ce era mandru sa vada o conationala batand jucatoare de top 20. In presa mondiala, apareau articole in care Romania nu era asociata cu cersetori, coruptie, hotie sau saracie – ci cu o fata simpatica de 1,68 batand la tenis namile de 1,85. Ziaristii de sport au avut si ei ceva mai interesant decat victoriile Astrei impotriva vreunei echipe din Malta. Si acum ne lepadam de ea?

radu (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 20:58

„datorita” presei si a rautatii oamenilor, care i judeca fiecare picatura de transpiratie, Simona va cadea, din dorinta de a reusi… Si va mai reusi doar impotriva jucatoarelor din afara primelor 20. Asta pentru ca suntem un popor de atotstiutori si judecatori. In loc sa i admiram calitatile rar intalnite, ii judecam defectele, insistam pe acest lucru… Daca era pe locul 25, ne mandream si cu faptul ca era cap de serie in turneu.
Deh …asa se face presa in Romania, judecand,calcand in picioare…
Nu va invinovatesc in mod direct, dle. Geambasu…ci doar…asa suntem noi,romanii. Poate si eu as fi dorit sa excelez in judecata daca as fi fost in locul dvs.
Mai lasati o sa respire, sa piarda, sa iasa din topuri, macar atunci s o lasati ! Nu joaca tenis pe banii GSP-ului, nici pe cei ai MTS-ului, nici pe ai mei…
Sunt curios : daca ar juca tenis pentru … Australia (de exemplu), acel popor ar trata o la fel ? Ar fi mandri si cangurii…
Geambasule,expertule care esti, NU VEZI CA SE CHINUIE SA FIE MAI BUNA, TOCMAI DE ASTA DA ATATEA MINGI IN FILEU? DIN CAUZA CA ESTE JUDECATA SI SUFERA PENTRU ASTA! NU MERITI SA TE MAI UITI LA NICIUN MECI DE AL EI !
Haideti s o lasam sa fie libera,sa piarda,sa planga,sa castige,sa rada. Altfel nu ne putem bucura de ea…

brazvan (47 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:02

dl. geambașu, la fel Ka Kolega andrieș, are deosebitul talent de a descoperi ce e mai rău în eroii articolelor sale. de obicei nu gust stilul, acum însă merg și eu o tură și întreb:
-cum te simți tu, ca antrenor, când eleva ta iubită, în loc să te asculte, te îndeamnă, la hohă totală, să bați din palme?
– cum te simți, ca angajat, să fii dat afară prin sms?
-cum te simți tu, alexandra dulgheru, când ZEIȚA nu-ți lasă și ție un amărât de ghem în setul doi și-ți trage un 6-0 încurajator?

evident, aceste întrebări nu sunt adresate celor ce-o iubesc necondiționat pe domnișoara…

Adi (56 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:09

Articolele de presa nu ajuta un sportiv sa fie mai bun in teren. Doar aduc bani celor care le scriu. Si uneori si patronilor, daca umfla artificial pretul jucatorilor la bursa de transferuri, sau cotele la pariuri. Dar cred ca un bun sportiv evita sa citeasca presa, tocmai fiindca interesele presei sunt diferite de ale sportivului.

căpcă1 (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:26

Cu tot respectul pentru dvs, nu pot fi de acord cu ideea unei Simona Halep „naţionalizate” !
Pînă la urmă este chiar treaba ei cum îşi gestionează succesul sau înfrîngerile, nu de alta dar, acum cîţiva ani, familia ei îşi ipoteca apartamentul pentru a-i putea asigura prezenţa la turnee. Nu cred că dacă atunci, cînd nu era în topul mondial, cineva din ţara asta ar fi ajutat-o cu ceva . Atunci nu mai era „a noastră”, nu, era „a lu` tac`su, să se descurce” !
De regulă ne împăunăm cu succesul altora, din care vrem şi noi o fărîmă, pentru simplul motiv de naţionalitate, devenim chiar rude, pe motivul rufelor uscate la acelaşi soare.
Tenisul este un sport scump şi, mai ales, individual, cei care îl practică o fac pe spezele lor. Iar în România, cu atît mai mult. Lăsaţi deci ideea de „sportiva noastră” şi nu o mai fluturaţi doar din dorinţa scrierii unui articol.Nu de alta, cred că Simona Halep, indiferent de poziţia din topul mondial, are mai puţină nevoie de părerile ziariştilor decât aveţi dvs nevoie de ea, pentru a vă exercita profesia

traian (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:26

Domnule Geambasu , Apreciez art dvs . Impartasesc integral
punctul de vedere exprimat .
Carente mari de educatie , din pacate . Caracter alunecos….
Imi pare tare rau . Afectiv nu ma voi mai implica . Cu respect…

lapidarium (1 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:31

Vanare de vant
Marea noastra sportiva mai are mult pana o sa ne convinga ca este talentul pe care unii refuzam sa il vedem.Sceptic din fire si cu bube in cap (ca tot romanul) ma indoiesc sincer ca Halep va castiga vreodata vreun turneu de mare slem (chiar daca se retrag Sarapova si Williams) si ca va avea mult de luptat cu jucatoarele tinere care vin din urma.Toti prietenii ma cearta ca nu sunt roman, ca nu imi place Halep, ca nu stiu ce, ca asa si pe dincolo.
Cele nu’s cate turnee castigate in ultimii ani nu au nicio relevanta atata timp cat sunt castigate in fata unor adversare din afara primului 10 mondial (nu le mai punem pe cele care sunt in primul 10 si care au acelasi stil de a juca).Mereu o ne place sa elaboram fraze pompoase gen:a jucat finala la Roland Garros, a jucat semifinala la Wimblendon , a ajuns in sferuri la Australian Open….bine , bine zic si eu, dar cand castigam si noi ceva!? Pentru americani conteaza intodeauna primul loc, noi romanii ne falim la orice sport ca: am ajuns in finala, in semifinala, sferturi, am eliminat pe nu stiu care…bla, bla, bla. Nu ar trebui totusi sa ne laudam cand chiar castigam ceva?
Mi-as permite cateva lucruri enervante observate la Halep
-a schimbat un antrenor bun (Fissette) cu unul mediocru (Marcu) cu o mentalitate tipic romaneasca, incapabil de reactie si solutii in momente cheie ale jocului
-nu si-a imbunatatit nimic din hibele pe care le avea vis-a-vis de joc :primul serviciu, venirea la fileu, ruperi de ritm…mereu acelasi joc tern de pe spatele terenului .
-nu are antidot impotriva jucatoarelor inalte, care stau bine fizic si care stiu si jocul (gen Williams, Sarapova, Makarova e.t.c)
-are moment detul de enrvante cand pierde game-uri la rand fara riposta, game-uri ce cantaresc uneori destul in economia partidei (vezi cu Makarova si altele).
Este certitudine ca Halep este un numar 3 de circumstanta, muncitoare (nu si talentata !) care trebuie sa mai munceasca mult mai mult pentru a estompa din decalajul care exista intre ea si jucatoarele care chiar conteaza.Asta implica si schimbarea antrenorului cat si vizite mai dese la un psiholog pentru ca risca sa aiba mentalitate de roman (de loser in momentele cheie), lucrul pe care sincer nu il vazusem la ea in momentul ascensiunii in ierarhia ATP.Pana atunci ramane doar o buna jucatoare de tenis cu oarece aspiratii la varful ierarhiei.Este plina tara de sportivi esuati, nascuti talente si morti sperante !
Batai sore cu moarte ca cea de aseara si ca cea din finala de la Turneul Campioanelor ar trebui sa dea de gandit oricarui aplaudac.Pana atunci ne vom aducem aminte over and over again de aceiasi Nastase, Tiriac si Ruzici….si cred ca suntem singura natie (din Europa) care facem titluri de glorie din infrangeri. (articolul este scris in ianuarie a.c pe pagina personala de facebook)…respect d-le Geambasu pentre ultimele doua articole despre „pseudofenomenul halep”!

blaga nicolae (9 comentarii)  •  4 iulie 2015, 21:59

dupa titlu corect D_l GEAMBASU nu este jucatoarea ROMANILOR

Dan M (13 comentarii)  •  4 iulie 2015, 22:10

Mulțumesc pentru răspuns, domnule Geambașu. N-am luat-o deloc ca pe o ironie, pentru că știu al naibii de bine ce înseamnă să faci presă în România de astăzi. Se fac 18 ani de când sunt ziarist, iar de vreo zece mă încăpățânez să tipăresc o revistă care apare în vestul țării. Bunicică, zice lumea. Știu ce înseamnă să primești laude și bătăi pe umăr, de încurajare, și cum se închid multe uși atunci când vine vorba despre susținere financiară concretă.
Cred că-i important să precizez că, atunci când aveam abonament la GS, conținutul tipărit apărea, în cea mai mare parte, și pe site, după 1 noaptea. Hai să zicem că era un gest de solidaritate. Îmi imaginez că nu stă(tea) Gazeta în cei doi lei ai mei, dar gândeam că, în felul acesta, susțin cumva un ziar pe care l-am apreciat întotdeauna. După același principiu, refuz invitațiile la spectacole, concerte, etc., și prefer să-mi plătesc biletul.
Am exagerat mai devreme: există în continuare conținut de calitate în Gazeta tipărită. În legătură cu site-ul, îmi păstrez opinia. Nu-i vorba despre grabă, ci despre nepăsare și o politică editorială pe care poate o înțelegeți dvs., că eu nu reușesc și nici nu-mi mai propun să încerc. Dacă ați fi scris, la debut, așa cum o fac colegii dvs. – mai tineri, bănuiesc -, ați fi avut acum altă meserie. Un titlu de ieri: „D. Petrescu a dezvăluit discuțiile cu Becali: Hai să vă spun ce s-a întâmplat. M-a sunat și mi-a zis asta”. Altul: „” De la bărbați a trecut la… cu cine doarme Tonciu goală în pat”. Și încă unul: „Latovlevici și-a expus planurile: Sper că vom reuși asta”. Scuzați-mă, dar astea nu sunt titluri de ziar serios. Eu le iau ca pe o lipsă de respect față de cititori și-mi doresc să dispară cât mai curând, ca să pot redeveni cititor-plătitor al Gazetei.
Cu prietenie.

blaga nicolae (9 comentarii)  •  4 iulie 2015, 22:11

RUSINE HA HALEPINO

Adi (56 comentarii)  •  4 iulie 2015, 22:26

Presa e a cui o scrie, nu a cui o citeste! Sa fim cinstiti, se pot revolta cititorii de presa daca articolele din presa sunt rauvoitoare, partinitoare, mincinoase sau criminale de-a dreptul?! Nu, ca libertatea e a presei sa scrie cum vrea, iar cititorii pot doar sa inghita modul in care presa isi manipuleaza publicul SI CLIENTII prin articole. Deci nu cred in atitudinea asta ca un sportiv datoreaza cuiva, presei sau fanilor, sa fie demn de asteptarile fata de el, asa cum nici un jurnalist nu e obligat sa isi satisfaca toti cititorii. Jurnalistii trebuie sa ii satisfaca doar pe cei care le platesc sa scrie ce scriu. Cam atat despre obiectivitatea si moralitatea presei.

dante (2 comentarii)  •  4 iulie 2015, 22:29

@IO : „CIntind comentariile, observ ca duduia Halep are intr-adevar multi fani”.
Stai linistit, n-ai citit nimic – marea majoritate a comentariilor sunt cenzurate. Si in loc sa ne plangem de „mediocritatea romaneasca” mai bine ar face fiecare ceva ca sa iasa din ea. Dar e mai mult mai usor sa avem pretentii de la altii.Fata asta pana la 23 de ani a atins un nivel la care majoritatea doar viseaza … si e acuzata de mediocritate de ?…? :D, e hilar.

Comentează