Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Ordinul Sagradelor Pase Repetate

Finala de la Berlin a consacrat-o regină a Europei tot pe Barcelona. Este o domnie lungă, prea lungă. Şi care vorbeşte despre criza fotbalului

Permalink to Ordinul Sagradelor Pase Repetate
luni, 8 iunie 2015, 8:52

Se schimbă lumea, se schimbă epitetele. Aţi observat că, mai nou, marile finale sînt eroice? Tensionate. Şi aprig disputate. Nu mai sînt nici epice, nici de poveste. Că despre frumuseţe, ce să mai vorbim?

Frumuseţea e funia din casa spînzuratului de tactică. V-aţi prins că vorbim despre pomul lăudat de la Berlin, finala UEFA Champions League. Corolarul celei mai importante competiţii a Bătrînului Continent, unde în afara întrebării „Ce minuni mai fac Messi, Neymar şi Suarez?”, trebuia să ne convingem prin calitatea fotbalului etalat că drumul european este cel vrednic de urmat de sportul-rege.

Un rege cam decrepit şi cam fricos, dragilor, nu vi se pare?

Barcelona a cîştigat natural, fiindcă a fost echipa mai bună, asta se simţea de la primele pase. Na-ţi-o ţie, dă-mi-o mie, na-ţi-o ţie, dă-i-o lui Iniesta – posesie, temporizare, tiki-taka post-Guardiola, ziceţi-i cum vreţi, dar dacă ăsta este fotbalul la care ar trebui să ne închinăm şi pe care e obligatoriu să-l glorificăm prin analize docte, atunci nu, e timpul să devenim atei, liber cugetători, liber schimbişti, orice, dar nu credincioşi al Ordinului Sagradei Familii a Paselor Repetate.

Juve a fost Bătrîna Doamnă prudentă. Să nu plece cu sacul plin din capitala Germaniei. Bine organizată, cu fotbalişti conştiincioşi, campioana Italiei a aşteptat prea mult ca lumina să vină de la Pirlo şi inspiraţia de la Pogba. Din păcate, Pirlo a îmbătrînit, dureros, definitiv, iar Pogba joacă după cum îi este şi moţul din creştetul capului. Cu cît prestaţiile francezului sînt însă mai banale, cu atît preţul lui creşte.

Pogba nu are nici pasă, nici limpezime în joc, nici execuţii de atacant, nici ambiţie peste măsură, cu toate astea marile cluburi se bat pe el, suma a urcat spre suta de milioane de euro, în timp ce noi ne uităm la el şi ne punem ca proştii sute de milioane de întrebări despre absurdul în care a ajuns fotbalul şi cum e posibil ca băieţii ăştia cu freze şi raboteze în cap să ouă cîte o mărgică din ghips despre care ni se spune că ar fi ditamai diamantul.

Poate sînt eu cîrcotaş şi nu am sesizat inefabilul acestei finale dintre Barcelona şi Juventus. Chiar îi provoc pe cei care rezistă să citească articolul pînă la capăt fără să dea cu ziarul-PC-ul-laptopul-tableta de pereţi să îmi dezvăluie frumuseţea ascunsă a acestui meci.

Emoţia, imprevizibilul care ar fi pîndit la fiecare preluare. Poate nedescoperite de mine toate minunăţiile astea, dar existente în fibra sprinterului Suarez şi în tehnica filigranată a lui Iniesta. De ce nu, în meşteşugul lui Marchisio? Totuşi. O finală de Champions League care a trăit 60 de minute din golul lui Rakitici, dar a fost lipsită de Messi cu Messi pe teren nu este cea mai ofertantă alegere. Şi sigur că este riscant, neprofesionist şi cumva sinucigaş să spui că fotbalul este într-un mare impas. Desigur, lăfăindu-se pe un munte de bani, cu plebea la poale.

Comentarii (36)Adaugă comentariu

Radu (9 comentarii)  •  8 iunie 2015, 9:50

Sunteti tendentios cu „a trait 60 de minute cu golul lui Rakitici”. Au fost o multime de ocazii de poarta. Si mai toate de partea Barcei. Singurul lucru e ca n-avea ce sa caute Juventus in finala asta. Cu Real era mai finala.

Tom (70 comentarii)  •  8 iunie 2015, 9:57

Domnule Geambașu, care gen de fotbal v-ar fi plăcut mai mult? Acela cu baloane trimise la bătaie, cu pase de 40-50 m la „ce o ieși” sau „focu’ la ei”? Barca a jucat având posesie, căutând breșe în apărarea supradimensionată a lui Juve, a înscris 3 goluri, ce mai e de discutat? A jucat tehnic, spectaculos, în contradicție cu jocul meschin al italienilor. Chiar nu vă înțeleg! Decât doar, dacă nu vreți să mai măriți traficul artificial.

Constantin (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 10:02

D-l Geambasu, Barcelona i-a 3 celei mai bune echipe din fotbalul italian, intr-o finala europeana!! Nu e putin lucru sa castigi asa usor contra lui Juve, mai ales intr-o finala. Realul de ce nu a putut?? Iti spun eu. Ca nu-l are pe cel mai bun jucator de echipa din istorie. Tine minte asta. Bayern de ce nu a fost prezenta la Berlin? Cum, nu a fost pe teren?! Ma scuzati, dar v-ati uitat la alt meci sigur! Puneti rezumatul sa vedeti numitorul comun la toate cele 3 goluri. Singurul capabil din acest sport sa fie si dirijorul si orchestra in acelasi meci. Numai bine.

liviu (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 10:25

Barca intr’adevar a jucat ce stie cel mai bine, tiki-taka, dar rar am vazut Barcelona pe contraatac asa cum am vazut’o in finala. 2 dintre cele 3 goluri au fost marcate pe contratac, si de vreo doua ori au fost 5 contra 3 pe contraatac pornit de la cornerele lui Juve. Nu ai cum sa nu iei in seama detalii de genul asta.

Mihnea (3 comentarii)  •  8 iunie 2015, 11:01

Voiai goluri din foarfeca, sa dribleze Messi 4-5 jucatori de la Juve si sa dea gol etc? Daca lua Steaua sau Dinamo 4 Ligi in 10 ani cu stilul nati-o tie da-o mie dai-o lui Dodel le faceam monument. Finala din ’86 o fi fost mult mai epica? Majoritatea au zis ca a fost o finala frumoasa, daca esti fan Real normal ca nu ti s-a parut.De gazon n-a zis nimeni nimic, alunecau de ziceai ca e hochei pe gheata si au sarit zeci de bucati din el.Halal gazon de finala. Messi a pus umarul la primele doua goluri, n-a jucat fenomenal, dar nu poti face asta mereu. Articol carcotas de care puteai sa ne scutesti.

Adi (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 11:04

Articol scris la plictiseala si fara nici o legatura. Messi a Participat la toate cele 3 goluri ale Barcelonei, ca tot era acuzat ca nu a fost pe teren..iar cei trei din fata au facut cateva faze ce au uimit prin viteza si tehnica (mai ales faza din repriza a doua cand din 4 pase au scos 7 jucatori de la Juve).
Probabil Domnul Geambasu a analizat prea mult Gaz Metan – Brasov si Chiajna – Petrolul …cu un suspans si un joc „fantastic” iar aceast apartida nu a reusit sa il mai impresioneze.

je (12 comentarii)  •  8 iunie 2015, 11:06

cel putin are foarte mare dreptate in ceea ce-l priveste pe Pogba…

Daniel (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 11:20

Vi se pare ca a fost o finala urata? Va provoc sa vizualizati finalele din ultimii 20-25 de ani. Cu mana pe inima va pot spune ca acest meci se incadreaza de departe in categoria celor frumoase, cu faze de poarte, cu incercari de a baga mingea in plasa. Nu uitati ca, indifferent de numele si valoarea jucatorilor, este meciul cu cea mai ridicata miza a sezonului. In care fiecare da tot ce poate. Iar in orice meci joci si cat te lasa adversarul sa o faci. Dar cand cu totii sunt pregatiti tehnico-tactic la maxim, sunt montati, se pregatesc capcane speciale pentru jucatorii cheie ai fiecarei echipe, tocmai cei mai buni sunt condamnati la anonimat.
Eu personal ma bucur ca am putut vedea un meci mai mult decat bun pentru o finala, daca vreti spectacol, cautati acele faze cand nu se decide totul intr-o singura partida, unde fiecare greseala te poate costa totul, pt ca stiti, istoria ii retine pe castigatori, niciodata pe cei de pe locul doi.

Tom (70 comentarii)  •  8 iunie 2015, 11:49

Corect @ liviu, dar contraatucurile Barcelonei au fost în majoritatea lor la scorul de 2-1 când Juve a trebuit să atace.

TheDog (45 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:03

Articol aiurea, finala a fost superba!

Ory (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:15

Unul dintre cele mai proaste articole vazute la tine Cristi. Si te citesc destul de des. Mie mi-a placut Pogba mai ales in repriza a 2-a. Messi a fost f bine inchis in dreapta de Juve, dar ca de obicei in ultimul timp, a inceput sa joace in repriza a 2-a.

serghei (47 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:18

A fost o finala OK. 18-14 suturi la poarta, 4 goluri, ceva suspans la 1-1 si 2-1, pentru ca Juventus a avut ocaziile ei… goluri frumoase, mai ales cel al lui Rakitic din min. 4, stadion superb, 75.000 de oameni in tribune, coregrafii frumoase, ce mai vreti mai mult de atat?

laurentiucat (2 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:28

sunt fan real. a fost o finala ok iar la messi erau tot timpul 3 oameni pe el cand avea mingea la picior.

dan (4 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:34

de la messi au pornit toate cele trei goluri ale barcelonei. foarte slab articol.

brazvan (47 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:37

treișpe comentarii, cu cel de față al paișpelea, nici unul favorabil. domnu scriitor, or fi toți cu pluta?!?

Cristian (60 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:54

Sal,
la fel gandesc si eu, chiar in timpul finalei am citit ziarul dvs de sambata (paper-like) deoarece nu apucasem sa-l citesc in timpul zilei.
E adevarat ca am tipat cat m-au tinut plamanii la golul lui Juve (superba faza), apoi iar am lasat tv-ul sa mearga si am mai citit cateva articole.
Nu pot sa spun ca fost un meci plictisitor, dar nici cea mai buna finala din ultimul timp n-a fost. Undeva pe la mijloc 🙂

Radu Vasilescu (2 comentarii)  •  8 iunie 2015, 12:59

Ca de obicei,crezînd că așa esti mai mare ziarist sportiv, te pui contra celor cîteva zeci de miloane de telespectatori,sute de specialiști care suțin că Barca,a jucat tacti si tehnic perfect.Tu nu poți ínțelege ptr că tu sti sa vorbesti despre salarii foarte mari ale fotbalistilor,despre blaturi doar de tine știute,despre numele comunist Dinamo(vezi Dynamo Huston),etc,etc.Prin structură. și ADN,esti veninonos,cocîrjat iti este scrisul,ca și mersul.Din cauza ta nu mai cumpăr Gazeta!

Radu Vasilescu (2 comentarii)  •  8 iunie 2015, 13:04

Esti ca de obicei,,contra, jalnic,veninos,cîrcotaș,nu ai habar de ceeace este astăzi fotbalul!Ca să te convingi citește presa europeană de specialitate! Ești jalnic și principala cauză ptr. Care nu mai cumpăr Gazeta de ani de zile!Specialistule!!!

Vlad (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 13:05

Rar mi se intampla sa am rabdare sa citesc articole asa de slabe. Pacat de constructia si structura profesionista articolului. Continutul este extrem de slab. Trecand peste observatiile tale gresite legate de meciul de sambata seara (scoase foarte bine in evidenta de celelate comentarii) iti pot spune ca nu fotbalul este cel care este intr-un foarte mare impas ci capacitatea ta de a intelge si a te bucura de fotbal.

gilos (47 comentarii)  •  8 iunie 2015, 13:17

Meciul a fost foarte frumos, chiar nu inteleg de ce nu v-a placut…
O fi cool sa fii tot timpul gica-contra ?

Mihai (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 13:50

Domnule Geambasu,

Cu tot respectul, este unul din cele mai slabe articole scrise de dumneavoastra. Intre calitatile dumneavoastra am remarcat mereu luciditatea si capacitatea de a emite rationamente argumentate. Citind acest articol nu stiu ce sa cred. Imi vin in minte doua scenarii:
1. Ati fabricat argumente si ati deformat realitatea finalei in mod intentionat pentru a produce un articol artificial si a creste numarul accesarilor?
2. Ati ajuns intr-un moment de ratacire totala ceea ce ma face sa ma intreb daca ma mai pot bucura vreodata de excelentele dvs articole? Mi-ar parea sincer rau sa nu mai pot citi articole scrise de unul din jurnalistii mei preferati.

Am citit printre randuri comentariile de mai sus. Ati face bine sa faceti acelasi lucru. Vi s-au dat exemple concrete de atacuri in viteza, din 3-4 pase ale Barcelonei. Evident ca au fost si momente de „tiki taka”. Finala nu a trait 60 min din golul lui Rakitici (dupa o actiune sah-mat). Au mai fost destule ocazii clare.

La final partea care sper sa actioneze ca un pumn in mintea dvs ratacita. A fost cea mai grea finala pentru mine. Sunt fan Internazionale, respectiv Real Madrid. In ciuda frutrarii ca Realul nu a ajuns in finala, recunosc cu mana pe inima ca am vazut un meci frumos. Barcelona merita trofeul in acest an mai mult decat in unii dintre anii anteriori.
Va doresc sa nu va mai faceti de ras de dragul traficului. Poate ati crescut traficul pe moment, dar pe termen lung riscati sa pierdeti toti cititorii. In caz ca a fost doar o scapare si ati fost bolnav, va doresc recuparare grabnica si usoara.

Guno (7 comentarii)  •  8 iunie 2015, 14:48

Mai Cristi, sau mai pe scurt – „Bai, da’ ce face invidia din om…”
Stim cu totii ca esti „madrilist”, de aia ai vazut alt meci… LOL

marius (19 comentarii)  •  8 iunie 2015, 15:47

of of of , ce va mai place sa ignorati faptul ca Barca are un joc plictisitor, previzibil, un handbal cu piciorul mai exact. Faceti o simpla comparatie a finalei cu meciul amical Franta-Belgia scor 3-4 si bagati capul in pamant.
PS: desi amical, meciul a avut de toate, intrari de cartonas rosu, goluri din careu, din afara centrari si gol etc

xman (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 16:08

@radu
Nici tu nu prea aveai ce sa cauti pe acest blog cu un astfel de comentariu. Real a pierdut din vina ei: aroganta.
Despre articol: M-am cam saturat de tiki-taka si-napoi. Insa pana nu se gaseste o echipa care sa demonstreze mai des si mai constant ca un altfel de fotbal ar trebui jucat lumea se va inchina in fata lui barca. Nu si eu. Pentru ca mi se pare plictisitor jocul lor. La fel de plictisitoare mi se par si targerile de timp, simularile, cersetoria practicate de armata celor de la barca. Sa fii cel mai sus si sa cersesti e o nesimtire. Dar ce stiu eu…sunt unul care se pricepe la fel ca tot romanu la fotbal si politica. Acum, dati-i drumul, armata de fani barca…

Emilian (91 comentarii)  •  8 iunie 2015, 16:41

Cristian, sunt de acord ca jocul tiki-taka este uneori cam plictisitor si de asemenea ca sumele vehiculate in jurul lui Pogba sunt total nejustificate pentru un jucator care e departe de a fi genial. Totusi, finala a fost una de un nivel foarte ridicat, cu suspans, cu ruperi de ritm si pe alocuri cu elemente de virtuozitate. De asemenea, este gresit sa spui ca Messi a lipsit, doar fiindca nu a dat goluri ca in meciul cu Bayern. Am vazut in trecut alte finale mult mai tacticizate si marcate de miza jocului; cea de la Berlin a fost destul de deschisa si au existat numeroase faze de parte. Singura parte la care iti dau dreptate deplina este cea legata de Pogba.

Sorinx1986 (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 17:12

Cred ca ati vazut alt meci, domnule Geambasu. Barcelona se leapada usor, usor de acel stil de joc cu pase la nesfarsit de pe vremea lui Guardiola. Acum Barcelona joaca mai direct pe poarta, verticalizeaza mult mai mult, cateodata lasa adversarul s-o domine ca sa poata iesi contra-atacuri. Bineinteles, Luis Enrique are cel mai mare merit ca ne scapa de acel joc de pase ingrozitor de plictisitor de pe vremea lui Guardiola.

Iulian (2 comentarii)  •  8 iunie 2015, 17:27

Sunt sigur ca daca domnul Geambasu ar fi trait in anii 50, ar fi fost enervat la culme de suprematia Realului si de faptul ca Di Stefano de abia se vedea pe teren!

lupino (5 comentarii)  •  8 iunie 2015, 17:57

Barca joaca asa de multi ani, e adevarat, un tip de joc adus la perfectiune de Guardiola si Enrique. Sa nu uitam ca in acelasi stil joaca echipele Barcelonei la toate nivelurile, incepand de la copii; este o filosofie bazata pe jucatori tehnici, de statura mica / medie, dar foarte agili, inteligenti, crescuti impreuna, iar „plombele” transferate (Suare, Rakitici) sunt alesi sa corespunda acestei filosofii. II spunem uneori tiki-taka, dar acesta este un termen care presupune mai mult o plimbare fara scop a mingii (asemanatoare mai mult „temporizarii” nationale); de fapt, avem de a face cu o echipa care ataca, paseaza, uneori foarte mult, atat cat este nevoie pentru a gasi o bresa, a dezechilibra adversarul; este, la urma urmei, o tactica inteligenta, creativa. Si deseori inteligenta in joc compenseaza absenta unei salve de driblinguri marca Messi sau Neymar.

daniel (11 comentarii)  •  8 iunie 2015, 18:25

va salut.inca din momentul in care am vazut titlul m-am gandit ca o sa dati”rasol” iar continutul acestui pseudo articol imi da dreptate.”madrilistul” din dvs va face atat de veninos?ipocrit?n-ati vazut fotbal? a fost fotbal adevarat acum cativa ani cand Inter-ul lui Mou s-a bagat la propriu cu fundul in poarta sa pare un 3-1 in fata aceleasi Barca? sau v-ati aliat cu ciudatii comentatori de la digi?alte „capodopere”din media care nu vad decat Real si doar Real?
cat despre faze?toata lumea se astepta ca Juve sa intre cu totul in poarta dar a uimit modul in care a raspuns unei Barca pe care Luis Enrique a adus-o la nivel maxim in ziua finalei. aici cred ca s-a facut diferenta – Barca mai juca 3 finale. Barca a avut acest finis extraordinar care a facut-o sa cucereasca 3 trofee.
oricum, sigur nu veti raspunde acestei avalanse de comentarii la adresa stupidului articol de fata. in viata este mare lucru sa recunosti cand ai gresit. sa stai drept si sa spui:aveti dreptate – am gresit.

BOB (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 19:44

barca a omorat fotbalul

valeriu ciuca (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 20:31

Și mie mi s-a părut la fel, o finală destul de anostă față de așteptările publicului. Dar pentru o finală există mai multe scenarii și sincer m-am gândit și la scenariul ăsta dinainte. N-a fost meciul spectaculos la care ne-am fi așteptat cu atâți jucători tehnici de excepție pe teren: Messi, Tevez, Suarez, Neymar, Morata, Iniesta etc. A fost meciul lui Enrique și Allegri, mai mult al lui Enrique, italianul a stat mai mult la cutie și a așteptat mișcarea adversarului. Iar eu zic că ambii antrenori și-au arătat clasa: Enrique a apelat la tiki-taka imediat după gol, invitându-l pe Allegri să atace, dar italianul n-a mușcat momeala, știind că, dacă se descoperă și fiind obligat de Messi să-și sacrifice doi fundași în zona lui, plus Tevez ( care a făcut cel mai urât fault la Messi, colegul de națională…) dacă se arunca în atac mai încasa 2-3 până la pauză și meciul era terminat. A fost un meci tactic, lipsit de spectaculozitate. Cred că a fost, în mintea lui Luis Enrique, varianta „victorie la sigur”. Era periculos, totuși, dacă ne gândim că juca împotriva unei echipe cu contraatac puternic, și nu era decât un singur meci. Cred că în dublă manșă am fi văzut două meciuri spectaculoase, așa, nimeni nu are chef să riște. Barcelona și-a atins scopul, și nici cei de la Juve nu păreau prea supărați după meci, au fost învinși de echipa mai bună. De multe ori uităm că un trofeu nu se câștigă într-un singur meci, e vorba de un sezon întreg de meciuri grele, și uităm prea ușor ce meciuri spectaculoase au făcut protagonistele din finală pe parcurs. Finala a fost destul de anostă, repet, de acord cu domnul Geambașu, dar cred că, per total, sezonul ăsta a fost cel mai spectaculos atât pentru Juventus, cât mai ales pentru Barcelona.

Oarecare (3 comentarii)  •  8 iunie 2015, 20:33

🙂 Domnule, nu are importanta ce vizualizati, conteaza ce spun specialistii.
Aveti grija, miine poimiine va linseaza pe strada capetele tuguiate daca nu purtati creasta lui Posomega / Pogba (sau cum il cheama). Pentru siguranta tatuativa, atirnativa cercei de urechi iar ca sa nu stirniti nici-o suspiciune bagativa si-o sirma in nas

georgica33 (1 comentarii)  •  8 iunie 2015, 20:37

Domnule Geambașu devi hipster

bogdan (9 comentarii)  •  8 iunie 2015, 20:40

Intr-adevar un articol incredibil de prost argumentat. Evident ca oricine are dreptul la o opinie daca meciul i-a placut sau nu, dar sa inventezi argumente este deja cam mult pt un ziarist de specialitate, nu? Juve are jucatori, cum e-ati zis, onesti?? Onesti? o echipa cu Pirlo, Tevez, Pogba, Marchissio, Buffon printre altii este doar onesta? Echipa care defileaza in Italia? Nu cumva au fost facuti sa para doar onesti de o echipa care nu te lasa sa ai mingea de loc? fara Messi cu Messi? Poate nu a fost spectaculos ca in alte meciuri dar a contribuit la toate golurile Barcei, plus ca tactica #1 pt Juventus a fost anularea lui Messi. Apoi, cind o echipa de calibrul si cu organizarea tactica a lui Juve decide sa stea la cutie, cam care ar fi tipul de joc pe care l-ati recomanda? Mingi la bataie pt atacantii fara gabarit ai Barcei?? Nici la 0-1 Juve nu a iesit la joc si bine au facut pt ca luau 5.. Juve e o echipa super tare, au eliminat un Madrid stelar, au luat iar campionatul, au jucat cum se zice lasind totul pe teren si chiar la 1-1 nu s-a indoit cineva de castigator atit de clara a fost superioritatea barcei, chiar si cu greseli de arbitraj contra.. Si in final, daca asta fost o finala slaba in opinia Dvs, dati-ne 3 exemple din ultimii 20 de ani de finale mai bune fotbalistic vorbind? 1? 2? 3 ? asteptam….
Doar cu sumele ridicule vehiculate pe Pogba aveti ceva dreptate dar ce o avea aia cu meciu in sine.. si apropos, impotriva altcuiva decit Barca, alde Pogba chiar ar arata mult mai mult, categoric are calitati si fiind si tinar se bate lumea pe el..daca chiar va ajunge supe asta vom vedea..

DAN (4 comentarii)  •  8 iunie 2015, 20:43

Nu sunt de acord Cristi cu tine cu toate ca te respect foarte mult.Sunt obiectiv chiar daca sunt un infocat

seba (157 comentarii)  •  8 iunie 2015, 21:46

mi-a placut meciul. nu stiu neaparat daca a fost frumos, dar a fost peste asteptari. inainte de start parea cea mai dezechilibrata finala din ultimii multi ani. cu toate astea, juve a reusit sa revina si chiar a lasat impresia ca poate duce meciul in prelungiri.
alfel, cred ca nivelul barcelonei 2015 este sub nivelul altor campioane europene din perioada recenta. sub bayern-ul lui jupp heynckes, probabil sub inter-ul lui mourinho si mai ales, in opinia mea, sub barcelona 2011. imi plac mult si suarez si neymar, nu mai zic de rakitici. dar cred ca barcelona de acum ar fi luat bataie la scor de la barcelona de acum vreo 4-5 ani.
inca ceva. parearea mea e ca tiki-taka este un stil de fotbal minunat. chiar daca unora nu le-a placut nicodata iar altora li s-a luat de el. eu cred ca acest stil de joc a scazut in estetica din cauza faptului ca cei mai buni fotbalisti care l-au practicat si-au depasit varful carierei. unii mai de mult, cum e xavi. iar altii, cum sunt messi ori iniesta, s-au mai uzat.
ce inseamna tiki-taka? multa munca si spirit de echipa pentru ca cei care n-au mingea alearga pentru a fi mereu o optiune de pasa pentru cel care o are. curaj sa nu te feresti de spatii inguste si tehnica impecabila plus imaginatie pentru a te descurca in aceste spatii. si totul pleaca de la un presing sufocant si inteligent facut de toata echipa. incercati sa faceti asta cand jucati fotbal cu prietenii si veti aprecia mai mult tiki-taka.

Comentează