Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

La revedere, Wim!

Simona Halep trebuie să se decidă dacă va continua cu Fissette. Este o alegere importantă.

Au trecut emoţiile. Fierbinţeala, entuziasmul, heirupismul de suporter s-au mai stins. Au rămas rezultatele. Calificarea în finala de la Singapore, omagiile personalităţilor lumii tenisului. Cele […]

marți, 28 octombrie 2014, 9:15

Simona Halep trebuie să se decidă dacă va continua cu Fissette. Este o alegere importantă.

Au trecut emoţiile. Fierbinţeala, entuziasmul, heirupismul de suporter s-au mai stins. Au rămas rezultatele. Calificarea în finala de la Singapore, omagiile personalităţilor lumii tenisului. Cele mai multe, sincere. Altele, mai puţine, interesate ori politicoase. Peste toate, cea mai importantă a fost regăsirea sentimentului de comuniune altfel decît stimulat de mirosul micilor şi gustul incredibil de amărui al berilor. Familii întregi de români, de la bunici pînă la părinţi de profesie ocupaţi şi prichindei mari maeştri în mînuirea tabletei, s-au reîntîlnit în faţa televizorului. Televizorul care a încetat să mai fie un instrument malefic în era reţelelor de socializare.

Au trecut emoţiile. S-a încheiat şi contractul dintre Simona Halep şi antrenorul ei, belgianul Wim Fissette. Asta este o veste de natură tehnică? Sau una sentimentală? După cum stau lucrurile în tenisul de astăzi aş merge pe prima variantă. Dar încheierea contractului nu înseamnă şi întreruperea colaborării. Deocamdată nu ştim dacă Halep doreşte să continue. Nici dacă Fissette nu are alte planuri. Începută imediat după Australian Open 2014, relaţia dintre româncă şi belgian a fost un succes. Cîntărită şi en gros, şi en detail, munca lor supravegheată cu înţelepciune de Virginia Ruzici, a dat roade. Turnee cîştigate, ascensiune abruptă în ierarhia WTA. Bani şi glorie. Glorie şi bani. Cum preferaţi.

Au trecut emoţiile. Dar să ne întoarcem în punctul în care emoţiile erau intacte. Cînd şansele nu se topiseră în transpiraţia neputinţei. Acolo, în primul set al finalei Serena Williams-Simona Halep, atunci cînd scorul era 4-2 pentru americancă, iar în jocul româncei se simţeau deja fisuri. Cînd probabil ar fi fost suficiente doar cîteva mici reglaje, mai ales că Simona reuşise un break cu care strîngea scorul la 4-3. Atunci ar fi fost nevoie (şi) de comunicare. Directă, nu telepatică. Aşa cum a procedat în mod repetat Piotr Wozniacki cu Caroline pe care a tot dăscălit-o în mai multe pauze dintre game-uri la semifinala cu Serena. Şi a făcut-cu rezultate, Caroline a fost pe punctul să o elimine pe mai puternica ei amică.

Simona a mers şi s-a aşezat pe scaun. Concentrată, în cea mai selectă companie, cu ea însăşi. Wim Fissette în tribună, contemplativ. Calm. Prea calm. La cîţiva metri distanţă, ea. Singură. Prea singură. Cineva trebuia să facă pasul. Să renunţe la orgoliu şi la „ce impresie lăsăm, dragă, aici, dacă noi solicităm coaching, în timp ce Williams cu Mouratoglou al ei schimbă doar priviri experte”, chit că după umila mea părere nu erau decît ocheade de îndrăgostiţi pe altarul tenisului.

Simona este un om echilibrat, cu o putere de concentrare mult peste medie. Dar Simona este şi un om încăpăţînat, mîndru. Căpos, cum se spune în popor. Aşa se întîmplă că una dintre principalele ei calităţi se transformă uneori într-un defect greu de combătut. De cealaltă parte, Wim Fissette. Omul care i-a îmbunătăţit Simonei loviturile deficitare şi i-a şlefuit stilul. Şi acum întrebarea. Este blîndul Wim Fissette persoana care să spargă platoşa de orgoliu a Simonei? Cu riscul să fie respins, poate chiar pus la colţ pe moment? Nu. Răspuns final. Mai mult. Wim Fissette este responsabil pentru felul în care a arătat Halep în finala cu Serena Williams. Ca orice antrenor din lumea asta, care răspunde pentru rezultatele sportivilor de care se ocupă. Nu a existat un plan de joc alternativ, pliat pe schimbarea de tactică a americancei. Meciul nu a fost pregătit, ci doar clocit pe ideea că Serena nu mai are cu ce să o surprindă pe Simona. Fissette mai mult decît Halep a fost depăşit de importanţa meciului. Şi probabil că este depăşit de stadiul la care a ajuns Halep.

Comentarii (58)Adaugă comentariu

Tom (70 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 10:41

Ai dreptate Cristian! Pe langa faptul ca serviciul nu i-a mai mers Simonei, ca in general nu i-a mai iesit jocul, antrenorul are partea lui de vina. In fond, jocul nu-ti mai iese cand adversarul e peste tine si atunci, cand regulamentul turneului permite, antrenorul poate face minuni. Nu mai spun ca Wim a pregatit tactic meciul plecand de la premiza ca Serena va juca la fel dpdv tactic, nu a avut pregatit plabul B si eventual C. Serena nu a jucat bine deloc, doar mai putin rau ca Simona.

laura (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 10:58

foarte interesant cum „este depăşit de stadiul la care a ajuns Halep.”, adica locul 3 in WTA (pasager si locul2) si cu un turneu de categoria a 3-a castigat. Se pare ca nu era depasit de „stadiul la care ajunsese Kim Clijsters”, cu ceva Grand-Slamuri si locul 1 WTA. Nici la meciul din grupe nu parea prea depasit. Mai degraba exista jurnalisti depasiti de anumite mentalitati sau caractere care nu le pot intelege – ramaneti la Steaua, Dinu Gheorghe si chestii din astea pe care le intelegeti…

Stanga Constantin (2 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:12

Ca si tine, impartasesc opinia ca antrenorul putea face mai mult in momentele cheie ale meciului cu Serena si nu numai! Cred ca este depasit ,ba mai mult cred ca este un mediocru !

Venom (36 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:24

„Pasivitatea” s-ar putea sa fie o intelegere intre ei, fiindca prea e cu repetite. Pare aiurea, intr-adevar sunt momente in care te gandesti ce plm face asta ma, acolo, doarme? Dar, neintervenind in meci, uite ca el preia inclusiv presiunea acuzatiilor tale de acum. Cert este ca jocul Simonei s-a schimbat in bine si proportiile de „datorita cui” sunt pure speculatii. Numai Simona stie exact ce-i trebuie si cat e Fissette de ne-vinovat de esecuri.

nu conteaza (33 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:28

afara, afara
cu Wim Fissette din tara !

Un oarecare (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:34

„Ca orice antrenor din lumea asta, care răspunde pentru rezultatele sportivilor de care se ocupă.”

Cu tot respectul trebuie sa incetati sa credeti ca orice sport se reduce la fotbal. Asta e tenis, un sport individual in care antrenorul are un rol redus pe parcursul unui meci, in special cand joci cu numarul 1 mondial care stie sa joace o finala. Credeti ca 10 cuvinte ajuta asa mult intr-un meci in care diferenta a fost totala? Simona nu a jucat nimic nici in primul set, in afara de 2 asi, game-urile au fost jucate de Serena: fie in favoarea ei, fie in favoarea Simonei. Simona a incercat, dar nu i-a intrat absolut nimic: scurte, loburi, servici voleu – a incercat. Meciurile, turneele chiar partile de sezon sunt pregatite cu mult timp inainte iar Simona a fost mai mult decat pregatita pentru acest turneu la fel ca si pentru multe altele. A crescut enorm la serviciu, are o gama foarte larga de lovituri pe care le stapaneste foarte bine, fizic si cu bune si cu rele: multe, destul de multe accidentari, dar si un numar mare de turnee jucate cum putem vedea pe site-ul wta. Cat de mult din cresterea din acest an apartine antrenorului stie doar Simona si stuff-ul ei, daca fizioterapeutul nu e bun tot ei stiu, eu ce stiu e ca unii jurnalisti nu se ridica nici pe departe la nivelul performantelor unei jucatoare de tenis ca si Simona Halep.

Cu tot respectul, asa nu.

Emilian (91 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:37

Cristian, cu tot respectul, nu stiu daca esti in masura sa apreciezi care a fost planul de joc si daca a existat un plan alternativ. Noi am vazut jocul, dar cred ca ne lipsesc multe elemente ca sa stim exact cat e vina lui Fissette si cat nu e vina lui. Tragand linie la capatul acestui an, nu putem constata decat un lucru: rezultatele Simonei in era Fissette sunt peste asteptari! Ai uitat de unde a pornit Simona si pari sa observi doar ce lipseste in jocul ei. Simplu fapt ca ea a reusit in 2014 sa-si consolideze statutul de mare jucataore este o mare realizare! S-apoi, asa cum bine spuneai chiar tu, Simona are un orgoliu supradimensionat, care uneori o ajuta, dar alteori….

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:47

Bine zis ..prea capoasa machidoanca noastra!Cruciat are dreptate..Simo nu asculta de nimeni,nu vorbeste cu antrenorii!Capoasa a scapat 1 mil dolari..caposenia costa!Spunem lucrurilor pe nume..Probabil urmeaza Ruzici,Cjiriac si-a bagat coada..adica ce i-a mai ramas din coada!

Christian C (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:47

Cum poate fi un antrenor care a fost alaturi de Clijsters in cea mai buna perioada a carierei depasit de situatie? A castigat Grand Slam-uri, nu a antrenat jucatoare de top 100, a antrenat o jucatoare extraordinara. Si Halep este incapatanata, adevarat, joaca pe intuitie, dar asta nu va schimba nimeni. Din moment ce asta doreste Simona, nu poate nimeni sa-i schimbe jocul acum. E irelevanta venirea pe banca, la turneele de grand slam e interzis acest lucru si probabil, in curand, va fi interzis si la turneele acestea. Eu zic ca daca ar exista posibilitatea Carlos Rodriguez, sa vina, dar daca nu, Fissette e cea mai buna solutie. Un antrenor roman ar trebui sa iasa din calcul in acest moment, e nevoie de un antrenor care stie ce inseamna sa castigi un turneu de grand slam, iar Fissette stie.

Christian C (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:49

De precizat si faptul ca Simona e prima jucatoare antrenata de Wim Fissette care pierde la Serena. Clijsters si Lisicki au castigat mereu cand au intalnit-o pe Serena sub comanda lui.

Eugen DELCEA (16 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:55

1.Serviciul – simonei i-a intrat foarte rar primul serviciu, Srenei i-a mers perfect. Aici, nu mai e de vină antrenorul. 2. Mobilitatea – Simona a fost mai imobilă ca Serena, de multe ori ! De aici, mingi moi sau greşite. Nu e permis să rămâi crăcănată pe linia de fund şi să nu faci nimic…3.Tactica – a stat prea în spate, ceea ce n-a făcut în primul meci; n-a mai reuşit s-o plimbe – când a făcut-o, Serena a greşit; am anunţat înainte că Serena va fi mai ofensivă – Simona s-a purtat de parcă nu se aştepta !; a returnat mingi moi şi la semiînălţime, cum îşi dorea Serena iar când a dat loburi au fost prea joase, nu-i lăsau timp să se reaşeze. 4. Mentalul – a intrat crispată pe teren, parcă învinsă (ca la RG, cu Sharapova) şi a pierdut 2 game-uri cu care putea face 4-1, deşi Serena a greşit când trebuia…De la 3-5 parcă a renunţat la luptă şi de-abia aştepta să se termine meciul, calvarul !! Meciul l-a pierdut mental în primul rând !

sorin (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 11:59

In linii mari pot fi de acord cu tine Cristi. Doar ca un interviu cu Firicel Tomai citit mai zilele trecute mi-a deschis alte perspective . Omul asta descrie o Simona Halep cu reale probleme de comunicare ( vorbea doar cu familia ei ). Oricat ar fi progresat Simona si in aceasta zona a comunicarii inclin sa cred ca de aici vine cauza pentru care relatia profesionala cu Wim Fissette este pe butuci.( Am presupus , evident ca el – avind in vedere antecedentele – nu are probleme de comunicare)
In alta ordine de idei nu stiu ce ar fi putut schimba antrenorul in momentul in care era evident ca Simona stie ce trebuie facut doar ca nu poate – fiind sfarsita dpdv fizic.

Lucian (9 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:07

Va propun sa discutam putin pe cifre. Simona a terminat anul trecut pe locul 11 fara nici o finala de major. Cu Wim anul asta incheie pe 3 cu doua finale. A jucat si a invins cele mai bune jucatoare din WTA, Sharapova fiind bineinteles exceptia care confirma ideea. De ce ar rupe colaborarea?

Acum va propun sa discutam pe impresii. Dpmdv de jucator amator de tenis jocul ei este mult imbunatatit fata de anul trecut. Loveste mai apasat si mai lung, dreapta a devenit o arma la fel de redutabila ca si reverul, serviciul este si el imbunatatit. Granted, mai are mult loc de progres la serviciu, slice, voleu, dar ele cred ca vor veni in timp si in ordinea importantei.

Eu cred ca Wim Fissette are destule merite in ascensiunea Simonei. Si destule sa-i mai ofere. Sper ca ei sa continue colaborarea.

P.S. Comentariile de genul afara afara cu Wim Fissette din tara isi au locul intr-o peluza de fotbal si nu intr-o arena sau loc unde se comenteaza tenis. Sper ca au fost scrise ca si pamflet.

Narcis (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:11

Singura mare greseala a celor din staff-ul Simonei,a fost aceea ca nu au invatato sa se menajeze in ultimul meci din grupe.Chiar nu pot sa accept nici acum,de ce a fost posibil ca Simona sa faca o asemenea prostie..!!??Cum naiba sa te expui la un meci de 3 seturi in conditiile in care nu aveai nevoie de acel meci si mai mult decat atat,in conditiile in care accdentarile la Simona au fost cam dese in ultima perioada!!??Sub nicio forma nu spun ca trebuia sa „blatuiasca”meciul contra Anei.Doar trebuia sa joace relax,pentru ca avea nevoie de energie suplimentara in fazele superioare.

EU (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:12

Din pacate cred ca nu aveti dreptate! Nu cred ca orice alta jucatoare care facea la fel de „bine” fata” de S. Williams se gandea cum sa-si ia la revedere de la antrenorul care i-a fost de folos in n-spe confruntari. Williams o va bate inca un an-doi, tot asa, cu orice antrenor, asa cum ar bate pe oricine in lume. Simona a prins o zi extraordinar de buna, Serena una extraordinar de proasta, asa a fost posibila rezultatul primei intalniri. Sa nu ne facem iluzii. Simone este pe locul pe care il merita cu prisosinta. Multumita (si) lui Wim Fisette!

alex (107 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:14

Buna ziua!
am sa fac si eu cateva observatii de amator in ale sportului alb.
1. Stiti vorba aceea detaliile conteaza? …. observati conferinta de presa a lui Williams si o sa intelegeti ca de acolo se castiga meciuri, sponsori, aliante, simpatii, etc…..(apropo de comunicare)
2. In spatele lui Williams este o armata de oameni care castiga bani pentru ea si dupa urma ei….industria americana de facut bani de pe urma sportivilor este uriasa….
3. Derapajele bahice si poate si altele ….ar fi trebuit sa o puna la pamant cateva zile (celelalte fete au jucat, odihnit..si tot erau obosite dupa 2 ore de meci, ea nu a fost asa)…aici denota avangarda americana in medicina si fizioterapie si altele….
4. Cand dai din serici constant peste 180 Km ora….nu mai sunt multe de spus, va dati seama ce viteaza atinge mingea din lovitura balansata ….
5. Planul B, C, D …. trebuie sa-l pregatesti temeinic, din timp si pe bucati….nu la o finala….
6. Williams a batut-o pe Simona cu armele ei, serviciu puternic, retur rapid si riscant….miscare multa…acoperit teren ( e si mare -isi permite)
7. Relatia cu antrenorul se modifica, cu media, cu sponsorul, cu restul …. bani nu mai sunt aceiasi, iar renegocierile sunt dure …rezultatul este evident si concret….

pabibabum (107 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:15

ooo ba berbecilor ca nu s-a terminat nu a zis nimeni ca nu or sa semneze din nou

ady (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:17

E simpla problema ,Simo nu are inca experienta suficienta in finale cu miza mare ,are emotii ….cand joaca fara presiune e imbatabila…restul e can -can .Are nevoie de mai multe finale tari ….

Laurentiu (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:20

Sau poate mai exista o varianta….Poate ca dl-ui Wim nu-i convine ca ”studenta” ei sa faca un altfel de blat cum a crezut lumea. Sponsorii Serenei pierdeau peste 6 milioane de dolari prin pierderea finalei. Simona este stimulata financiar cu multe zerouri, joaca peste 2 ore cu Ana fara sens, cu mult sacrificiu, oboseala, si o tine pe Serena unde trebuie. Tatal Simonei stie, Simona primeste cecul, Serena primeste Cupa. La nici o zi, ghici ce, Wim pleaca, cica nu e bun, expira contractul, e „moale” etc, poate luam un roman antrenor. Da, il dam pe Fabio Cappelo si il luam pe Viorel Ganea. Banii tot ban i sunt peste tot, tenisul e tot acolo intr-un joc murdar in spatele usilor.

GOLOMBIOSCHI ILIE (26 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:26

A fost o greseala de tactica ce putea fi remediata daca se lua decizia in timp util. Plimbatul in laterale al Serenei trebuia facut dupa 4,5, lovituri, neutre si lungi, care sa o uzeze fizic si mental pe aceasta si apoi sa atace decisiv. Asta in meciul cu Serena trebuia sa faca parte din planul A, nu din planul B, C, etc…

con (27 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:27

Faptele sint urmatoarele: Halep a avut rezultate excelente in 2014, a ajuns in finala in turneul celor mai bune 8 jucatoare, termina anul pe 3. Astea sint faptele si vin in urma unor imbunatatiri vizibile ale jocului ei fata de anul trecut (serviciu, psihic, rever). Mai e clar ca nici ea, nici antrenorul nu au fost perfecti.
Acuma… ca putea sa castige turneul asta sau un mare slem, ca putea sa termine anul No.1, ca daca avea un antrenor care cobora in teren si care nu era depasit de stadiul ei ar fi batut-o pe Serena in finala Cu 6-0 6-0… asta numai dl Geambasu se pare poate sti sigur…

Mihai Marian (4 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:30

Eugen DELCEA — De acord cu tot ce ai spus aproape in totalitate,afar de 4-1…eu cred ca putea fi 4-0 si sanse mari s o bage in corzi pe Serena.La 1-0 la seturi Serena nu mai era cea care sburda pe teren in setul 2.Simona a capotat,la 5-3..Cred ca trebuia sa si faca finala cum voia ea si sa lase fayr play-ul.Sunt convins ca Serena daca avea un adversar de temut in finala facea ina sa fel sa l evite.Asa fac marii granzi la marile turnee,nu cum a procedat Simona.Nu stiu de ,ce interese au fost,dar nu mi pare in regula sa fiu corect si sa intalnesc in finala adversarul cel mai tare,mai ales daca pot sa l evit.putea frumos sa piarda la ana in doua seturi la limita,sau la tie-break…si nimeni nu avea ce sa spuna.Dupa parerea mea Wozniacki era mult mai usor de invins in finala.Un mare jucator si cu un antrenor capabil asta faceau..

Mario (4 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:40

Fara rautate, dar ai comportament de Stere Halep, acum ce faci? dictezi tu ce urmeaza in cariera sau cine urmeaza in cariera ei sportiva, ai sugerezi cam ce sa faca de acum incolo, faci cateodata(mai des) articole cam prea deplasate prietene, alarmante, poetice…ce naiba, esti cronicar sportiv nu scriitor de drame.

Andrei (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:41

La revedere Cristian!

dank (2 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:54

nu cred ca trebuie schimbat e un antrenor bun ..

ovidius72 (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:55

Buna Cristi,
Am doar o singura intrebare fara a face alte comentarii(sunt destui „priceputi” care se ocupa de problema asta):
In meciul din grupe Fissette nu a fost „depasit de stadiul la care a ajuns Halep?”

Multumesc pentru raspuns.

dank (2 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 12:56

ia va decide daca continua, a fost o faza amuzanta a cerut celenge simona si fisset ia facut semn ca nu e nevoie, nici nu sa uitat la el, parerea mea e ca simonei ia fost frica sa castige si de aici a pierdut meciul

Adrian Cipu (5 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:09

In ce calitate dai verdicte asa de usor?

Cum e posibil ca, de la atatia kilometri distanta si fara sa ai contact direct cu cei doi, sa ai pretentia ca stii dedesubturile relatiei dintre Simona si Wim?

Pe acelasi principiu pot sa afirm si eu ca relatia dintre tine si sotia ta scartaie…e foarte usor sa dai cu parul, sau sa incerci sa pari mai destept decat esti.

Io (15 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:13

am apreciat foarte mult comentariul lui ,, un oarecare,,

nu ca altele nu ar fi de calitate, dar asta mi-a placut foarte mult..

Sor (8 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:31

Antrenorul nu poate interveni decat la cererea jucatoarei adresata arbitrului de scaun.

Gabi (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:45

Citesc comentariile de pana acum si nu reusesc sa-mi revin! Stiam ca romanul este priceput la toate dar nu ma asteptam si la tenis. Mai baieti, @Tom, @Stanga, voi stiti cu ce se mananca sportul asta cu nume de tenis, cate turnee aveti in palmares de va permiteti sa criticati/comentati prestatia unui antrenor de top10 ??? Cand o sa invatam sa ne vedem lungul nasului atunci si tara asta o sa iasa in lumea civilizata!!!

Romanul din Romania (4 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:46

totul depinde de cum se inteleg Wim si dl Stere Halep 😉

Architrion (14 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:47

Contrar parerii multora din marii specialisti in tenis ce comenteaza pe aici si stiu „sigur” ca au dreptate, eu cred ca Simona trebuie sa treaca la un alt nivel si implict alt antrenor. Nu stiu de unde „dragostea” subita a microbistilor romani pentru Wim? Eu cred ca Fissette este ineficient ca antrenor in timpul meciurilor decisive. Probabil este bun ca antrenor de tehnica loviturilor, fiind adevarat faptul ca Halep si-a imbunatatit serviciul si loviturile in general. Parerea mea se bazeaza pe cele doua finale importante pe care Simona le-a jucat Roland Garros si Singapore unde banca tehnica a parut fara reactie (sau oricum una foarte slaba calitativ).

Romanul din Romania (4 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 13:52

Simona Halep, presedinte !!! 🙂

adi_stelistul (454 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 14:06

Nu ma pot pronunta asupra subiectului pentru ca nu ma pricep. Nu stiu daca Fissette e omul potrivit pentru Simona. Dar nu inteleg afirmatia dumneavoastra din final. Cum adica e Fissette „depasit de stadiul la care a ajuns Simona”? Dupa ce a antrenat-o 3 ani pe Clijsters, timp in care aceasta a luat de 2 ori US Open, o data Melbourne si o data Mastersul, cum poate fi „depasit de stadiul la care a ajuns Simona”? Eu sigur sunt depasit de semnificatia acestei afirmatii.

bogdan (10 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 14:17

Domnule Geambasu, vezi ca inca nu s-a terminat scandalul cu Kovacs. Mai bine comentezi acel subiect, ca te pricepi mai bine acolo.
Lasa tenisul pentru cei ce se pricep cu adevarat. Stiu ca Simona e „la moda” acum, dar de aici pana la a iti expune parerea cu privire la antrenorul Simonei e cale lunga!

antipsd (3 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 14:44

acest belgian este atit de antrenor cum este antrenor cel de la echipa de hanbal feminin baia mare.
amindoi sub valoarea materiei prime.

Dan (113 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 14:47

Domnule Geambasu tonul comentariului dvs. suna a sentinta , nu doar a o parere de ziarist si probabil practicant de tenis in timpul liber . Nu cred ca sunteti in situatia de a da verdicte in domeniul acesta si cu atat mai putin in ceea ce priveste relatia Simona – Antrenor . Singurii dintre noi care stiu ce si cum sunt chiar cei doi . Noi putem doar sa emitem tot felul de supozitii si pareri care de care mai avizate si pertinente , evident . Ca suntem toti fosti sau actuali mari jucatori de tenis , iarasi evident . Mai usor cu pianul …

dan88 (13 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 14:50

Sinonei ai trebuie un antrenor foarte bun psiholog, , si in acelasi timp un foarte bun strateg. Simona trebuia coborata pe pamant, convinsa sa nu joace inca o data cu Serena, rezultatul era clar inainte de finala….tenisul, ca si orice alt joc profesionist are si alte reguli , mai speculative, de care trebuie neaparat sa tii cont daca vrei sa castigi un trofeu.Pentru ca, peste ani, este tot ce va ramane, fairplay -ul spotiv este de admirat, insa nu va ramane in istorie, din pacate.
Simona are nevoie, mai mult decat orice, de un manager adevarat(poate Tiriac, cine stie).
Succes mult Simona, foloseste-ti orgoliul cu cap!

Tom (70 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 15:07

Mai baiete (@ Gabi), poate ai uitat ca e un forum liber, intr-o presa libera, intr-o tara libera, in care fiecar e poate sa-si exprime opiniile. Trebuie sa-ti cerem tie voie? Pot sa critic pe oricine, oricand, oriunde daca folosesc un limbaj civilizt, fara sa-ti cer tie permisiunea, cunoscatorule care esti tu cunoscator. Dar, btw… tu cate turnee de tenis ai castigat? Am sustinut doar ( si acuma detaliez), ca Wim ala, acum, la acest stadiu, e depasit. A facut mult pentru Simona, a adus-o unde e acum, dar iata….are limitele lui, iar Simonei acum ii trebuie altceva. Imi dai voie sa am aceasta opinie?
Multumesc!

seba (157 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 15:26

mi-ar placea sa continue cu wim fissette.

jocul simonei a crescut mult in acest an. sigur, nu doar datorita belgianului. simona a jucat multe turnee mari, meciuri cu adversari tari si este in acea perioada a cariereri cand jocul ei creste indifent de cine ar antrena-o. totusi, cred ca fissette are un mare merit pentru felul cum a jucat simona in 2014. nu neaparat in felul cum serveste sau cum executa reverul, ci, mai degraba, prin faptul ca a stiut cum sa comunice cu simona si cum sa ii dea starea de spirit care s-o ajute cel mai mult sa progreseze. referitor la tactici si la adversari, fissette stiu ca spunea ca ii ofera simonei informatii, dar nu prea multe, pentru ca altfel nu s-ar mai simti libera. mai spunea ca un antrenor este intr-o situatie usor dificila: trebuie sa ofere sportivului indrumare, dar nu prea multa. mi se pare foarte interesant.

faptul ca nu vorbeste cu simona in pauze banuiesc ca se intampla asa pentru ca amandoi si-au propus asta. poate pe moment ar ajuta-o. sau poate nu. dar cred pe termen lung e mai bine pentru simona sa ia singura deciziile importante. oricum, la turneele de grand slam antrenorul nu are voie sa vorbeasca cu tenismanul. si grand slam-urile reprezinta cel mai important obiectiv pentru un tenismen.

nici pe del bosque sau pe ancelotti nu prea i-am vazut sa dea indicatii in timpul meciurilor. si sunt cei mai titrati antenori.

Mihai Bulica (677 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 15:28

Bani publici pentru milioane private

În aceste zile spatiul public românesc a fost răzbătut de fiori de revoltă proletară coagulaţi în jurul ideii că Simona baga iar milioane in buzunar iar acum unii nu au voie sa se hrănească nici din popularitatea ei.
Statul roman are alte priorităţi decât să crească jucători de tenis care până la 22 de ani să câştige 4-5 milioane de euro.
Tenisul este un sport aristocratic, simbol al societăţii capitaliste.
Daca statul s-ar implica, cu terenuri, baze sportive in general, subventii de la oamenii muncii, am afla poveştile a sute sau mii de tineri în care si părinţii au investit bani, energie şi speranţă, dar care n-au răzbit în tenisul de elită precum constănţeanca. O întreprindere foarte riscantă, ar trimite mii de suflete nevinovate in depresii.Vezi:
„Московский государственный университет имени Dr Imitrov Theatronovici – Sport van Mord“

Sigur că Simona Halep are asociat numele României. Dar o ţară nu-şi construieşte o imagine cu sportivi. Asta este o spoială. In plus nu e frumosa si nici americanca. Ca daca ar fi …
Iar chestiunea “sănătăţii noi generaţii” nu este rezolvată cu câţiva sportivi de succes, că doar America inunda în urmă cu câţiva ani tablorile turneelor mari de tenis şi totuşi avea cea mai bulimică tânără generaţie din lume. Atentie, nu cu “valută de la Petre Roman”. “Nu vrem bani, nu vrem valută, vrem ca Roman să ne …”. În fine, m-au podidit amintirile…

Wim e ungur ? Caci dupa titlu … ar merita.

irriducibil (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 16:17

Domnule Geambasu, scrieti constant doar de dragul de a scrie, vorbiti la tv doar de dragul de a vorbi sau de a va auzi…in rest, numai aberatii!

kid (10 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 16:19

La revedere ,Cristian Gambasu!

Lucifer (18 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 17:27

Cu sau fara el ,nimic nu garanteaza ca ea va castiga vreodata un grand slam ! E clar ca joaca mult mai bine decand este cu el chiar daca in finala a jucat zero barat! Caroline Wozniaki nu ca castigat cu Serena nici in finala la US Open si nici aici la Singapore,dar nici nu a pierdut fara drept de apel ca si Halep ! Wozniaki a stat vreo 2 ani si nici azi nu are un grand slam ! Vad ca Halep e pe urmele ei,locul 2…3….dar…performantele in tenis …ca sa ramai in istoria mare a tenisului….e doar cand ai castigat unul dintre cele 4 grand slamuri! Restul este bani si…locul 2 …3…iti da sansa sa fii cap se serie si sa joci pe terenurile principale! Iar chestia asta ca Simona a jucat corect si cinstit la Singapore ….asa este,dar se vede ca nu are creier ! Trebuie sa lase ea cinstea aia romaneasca la draku si sa o lase pe Serena sa mearga in america ! Pai cat de prost trebuie sa fii sa ne spui ca nu iti este frica de Serena si ca poti sa o bati si in finala? Pai Serena ar fi putut sa o duca pe sora ei Venus in semifinale la Sinagpore ar fi jucat corect sa o duca pe Halep sau pe alta? Asa e romanul,cinstit si prost…E bine sa ai tupeu in tenis …dart mai trebuie si creier! In tenis nu este viitor…este doar prezent! Del Potro a castigat cu mult noroc un Us open si de atunci a mai auzit careva despre el? Toti spuneau atunci ca va rupe tenisul in viitor! Sa dea d=zeu sa ramana tot cu acest antrenor si sa lase vrajala ca fiind pe locul 1 …2….3…..ca ala nu conteaza! Nici draku nu stie cine a fost acuma 1 an…2…..3…ani pe locul 1…..2…. Tot ce stie lumea si cu ce ramai…este grand slamuri castigate ! Restul este vrajala!

dinu (1 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 18:01

N-as renunta la el…dar cel mai corect sa-l evalueze corect este Simona!
Cu el a invins-o pe Serena, cu el a si pierdut….Nu-i normal ca orice novice in de-ale tenisului sa stabileasca ce-i mai bine pentru admirabila noastra jucatoare!

geani (13 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 19:58

eu zic ca ar trebui sa continue cu el..a progresat Simona cu el,parerea mea…

Toma (18 comentarii)  •  28 octombrie 2014, 20:05

Din păcate, ne dăm cu părerea fără să știm ceva despre căile de comunicare între 2 introvertiți Wim și Simona. Ceea ce nouă, extrovertiților ni se pare normal(coaching in court) pe introvertiți îi deranjează. Și ca să înțelegem mai bine vă dau exemplul unei cunoscute extrovertite Sorana Cîrstea; ea are nevoie mereu de sfaturi, se încarcă foarte mult din asta, privește mereu spre antrenor, pe Simona așa ceva o deranjează. Ea stabilește cu Wim planul la începutul meciului și-atît, restul Simonei îi place să-și asume răspunderea. Personal, nu cred că se va despărți de Wim, întrerupînd niște progrese vizibile și înlocuindu-l cu Dobre.
P.S. Deși și eu simțeam că era cazul ca Simona să-l cheme pe Wim la finală, după cum permite regulamentul, ea n-a făcut-o. De ce, întrebați-o pe Simona! De aceea, a-l scoate țap ispășitor pe belgian pentru pierderea finalei e o eroare, meciul s-a pierdut pe frica Simonei.

leomessi778 (1 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 0:51

Eu cred ca simona este singura care poate hotari daca aceasta colaborare mai poate continua si daca impreuna cu wim poate castiga un gran slam ca asta conteaza restul e can-can

Toma (18 comentarii)  •  29 octombrie 2014, 5:23

Dle Tolontan, nu-mi pot reține o întrebare: de ce, ,,la revedere Wim”, ați încheiat vreun contract cu belgianul?

Comentează