Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

De ce lipsim?

Avem tot mai puţini suporteri pe stadioane, dar acesta nu e un motiv să-i certăm

4.533 de spectatori. Aceasta a fost asistenţa de la meciul dintre Steaua şi U Cluj. Deşi vremea era frumoasă, deşi Steaua joacă în general spectaculos […]

marți, 21 octombrie 2014, 11:26

Avem tot mai puţini suporteri pe stadioane, dar acesta nu e un motiv să-i certăm

4.533 de spectatori. Aceasta a fost asistenţa de la meciul dintre Steaua şi U Cluj. Deşi vremea era frumoasă, deşi Steaua joacă în general spectaculos şi merge bine în campionat, iar partidele în care evoluează Lucian Sînmărtean, noul idol al roş-albaştrilor, au devenit o atracţie suplimentară. De ce totuşi atît de puţină lume? De ce public puţin şi la Cluj, în Gruia, acolo unde CFR şi Dinamo au reuşit unul dintre cele mai bune meciuri ale campionatului?

Să revenim la cei 4.533 de spectatori ai Stelei. Vorbim despre echipa cu cei mai mulţi suporteri din ţară. Şi din diaspora, care este o altă parte (semnificativă) de ţară. Mai mult de 60% dintre cei care au preferinţe fotbalistice sînt susţinători ai multiplei campioane a României. Unde sînt ei? Procentual, desigur, nu îmi închipuiam că milioane de fani se aliniază la coadă la bilete în faţa arenei din Ghencea. Răspunsul absenteismului trebuie căutat în lumea în care trăim. Înainte să începem să îi certăm pe cei care preferă să stea acasă sau cu prietenii în loc să vină la stadion. Ăsta-i ultimul lucru pe care ar trebui să-l facem, un proces de intenţie, cu suporterul blajin pus pe banca acuzaţilor. Fiindcă, aşa cum aţi observat, cei activi, ultraşi sau huligani, stau mult mai bine la capitolul frecvenţă. Doar că ei merg spre terenul de fotbal fără să le pese prea tare de ce se întîmplă acolo, pe teren. Ei au răfuieli de încheiat. Socoteli de reglat. Nervoşii de Peluza Nord-Vest cu trădătorii de la Peluza Sud-Est şi Inimoşii de la a Doua Treime de la Tribuna I cu blazaţii de la Prima Treime de la Tribuna a II-a. Nu despre aceştia discutăm, ci despre cetăţenii paşnici care sînt luaţi în derîdere de băieţii cu idealuri ultra.

Pot fi invocate tot soiul de motive pentru a explica absenteismul de pe stadioane. Chiar fără calificare de sociolog le poţi observa. De exemplu, violenţa latentă sau în stare pură pe care o pot întîlni acolo oamenii care vor să guste un meci şi eventual o bere cu un hot-dog. Lipsa unor mijloace de transport eficiente, civilizate şi pînă la ore tîrzii. Calitatea slabă a multor meciuri. Neatractivitatea vetustelor noastre stadioane, deşi aici lucrurile s-au mai schimbat. Arena Naţională, Cluj Arena, stadionul „Constantin Rădulescu” al CFR-ului. Ploieşti, Giurgiu. Şi, cu anumite derogări, bătrînul stadion din Ghencea. Buun, sîntem, se pare, într-o fundătură. Nu cumva trebuie să căutăm în altă parte? Cum ar fi obiceiurile noastre de consum? În imobilismul nostru pe care îl practicăm constant sub motivul că sîntem obosiţi? În sedentarismul nostru, căruia cei mai mulţi i-am căzut prizonieri, sub pretextul că avem o mulţime de beteşuguri? Ne încuiem în casă şi butonăm telecomenzile punţilor electronice către viaţă, în loc să ieşim la aer curat şi să o trăim aievea.

Dorinţa de a ieşi din casă, de a merge în oraş – în parc, la un meci sau la un film, de ce nu, la un picnic? – este direct proporţională cu banii de care dispunem. Şi, în general, românii au puţini bani pentru agrement. Pentru loisir cum spun francezii. Nu avem bani, perfect adevărat!, dar nu avem nici cultura participării la viaţa cetăţii, sub toate formele ei. Fotbalul este parte a acestei culturi, chit că multora li se pare subcultură. Aici, în materie de absenteism ca formă a comodităţii, nu ne mai putem ascunde în spatele nici unui alibi. Şi probabil că vor mai trece ani pînă cînd vom recupera. Şi pînă cînd tribunele stadioanelor noastre vor fi la fel de pline ca în Premier League sau Bundesliga. Niciodată? Niciodată să nu spui niciodată, zice o vorbă din fotbal.

Comentarii (61)Adaugă comentariu

Orbul (10 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 11:52

Nu mai merg la meciuri pentru ca jandarmerie si pentru ca bgs si pentru ca abuzuri si pentru ca aranjamente si pentr ca nivel scazut de fotbal.
E chiar asa neclar?!

eu (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 11:54

Stiu ca nu va aparea acest mesaj pe site.. pentru ca voi sunteti manipulatori ai opiniei, nu jurnalisti.

De ce nu merg pe stadion, Geambasule? Pentru ca „oamenii de fotbal” sunt in marea lor majoritate niste evazionisti si „afaceristi cu statul”, pentru ca nimeni nu investeste solid, ci doar sa ia ochiu..

Pentru ca conditiile sunt de 2 bani, pentru ca nivelul fotbalistic este lamentabil, pentru ca datorita acestor „mari conducatori de fotbal” nu vedem nici o perspectiva la orizont, doar mai mult din aceeasi mocirla.

Pentru ca pot sa merg la stadion si sa mi se sparga capul degeaba de catre marii bigies si jandarmerie, fara sa fac nimic.. doar pentru ca niste altii i-au injurat de mama si acum isi varsa frustrarile dand in stanga si dreapta. Pentru ca acestia nu pot fi trasi la raspundere si pentru ca ni se spune dupa aceea din presa si de la federatie ca e vina noastra ca stam in peluza.. de parca atunci cand intri pe un stadion si stai la peluza esti de acord sa iti sparga un bigies capu’ ca a aruncat vecinu cu o torta.

Pentru ca la televizor apare marele oprea sa explice cum el a aplicat legea, pentru ca voi il difuzati (ii faceti un „favor”, stii ce zic nu? 😉 ) si nu IN ULTIMUL rand pentru ca apar articole ca ale tale, menite sa bage sub pres mizeria, sa docilizeze omul de rand si sa-l faca sa nu-si doreasca normalitate, ci sa fie multumit ca a scapat si in seara asta de cap spart sau umilinta fotbalistica in Europa.

Cenzureaza-ma, stiu ca o s-o faci.. „jurnalistule”. Libertate de exprimare.. da, sigur :))

bar (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 11:59

FRUMOS ARTICOL!!! LIPSA UNUI MARKETING, FOTBAL DE PROASTA CALITATE> COPII PANA IN 18 ANI, FEMEILE SI PENSIONARI AR TREBUI LASATI GRATIS LA CE FOTBAL AVEM. ABUZURILE JANDARMERIEI SE INTETESC MEREU ODATA CU APARITIA ALEGERILOR. FAPTUL CA AVEM UN STADION MARE MODERN SI JANDAMERIA NE BAGA DOAR PE O POARTA CA IN EVIUL MEDIU CA OILE !!! Allianz Arena ESTE UN MODEL DE CIVILIZÁȚIE JANDARMI NOSTRI AR TREBUI DUSI AICI SA VADA SA COPIEZE MODELUL DE COMPORTAMENT.

Ery (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 11:59

E atât de simplu de ce sunt din ce în ce mai puţini spectatori la meciurile de fotbal . 1. E greu să ajungi şi să pleci de la stadion datorită mijloacelor de transport . 2. Atmosfera din stadion cu petardele,fumigenele şi alte pirotehnice. 3. Trompetele şi urletele animalice ale unor spectatori. 4. Cuvintele şi lozincile scârboase urlate de unii aşa zişi spectatori . 5. Huligani care nu vin să vadă un spectacol de fotbal ci doar să se BATĂ ŞI SĂ-şi REGLEZE ANUMITE CONTURI. Şi atunci de ce să nu stăm acasă la televizor comod în fotoliu cu o cafea ,o bere şi ceva de ronţăit în faţă fără să fi deranjat de nesimţiţi.

paszcani (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:00

ai uitat sa pui la cauze si netelevizarea meciurilor, de fapt vinderea drepturile catre televiziuni obscure.
poate ca mama omida de la liga sa spuna ca e bine, ca oamenii sunt obligati sa mearga la stadion, dar de fapt, efectul e invers.
oamenii isi pierd interesul pentru liga I.
cred ca ‘inteligentii’ o sa ofere pe gratis pana la urma meciurile, ca sa reinvie interesul.
nu degeaba cei de acum au audienta 0, poate nu trec de 0.5% ca sa rotunjeasca la 1%.

Valentin (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:01

Cand m-am decis si eu sa merg pe stadion la un meci m-am trezit intre 2 galerii care se bateau de mama focului, fara legatura cu ce se intampla pe teren si jandarmii raspandeau gaze lacrimogene nediscriminatoriu.

Alex (4 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:03

Cand vezi cu ce capora joaca Steaua si cand vezi ca si-au asigurat serviciile celui mai vechi stelist din gashka lui Deaconu-Bricheta (verificat in atatea meciuri aranjate!) trebuie sa fi complet idioooooooot sa dai bani pentru a vedea o alta mascarada!

cristi (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:04

Si ce anume va mira D-le Geambasu ca nu mai vine aproape nimeni pe stadioane?Chiar nu banuiati ca asta o sa se intimple cind echipe ca si U Craiova,Timisoara,FC Arges si multe altele o sa dispara iar ele sunt inlocuite de echipe,,satesti,,(scuze daca se simte cineva jihnit) aici o sa se ajunga?Chiar nu banuiati ca dupa ,,mizeria si namolul,, in care se tireste fotbalul in ultimii12-15 ani se v-a ajunge aici,adica cu nenumarate insuccese ale echipei nationale si cu scaderea interesului a oamenilor simpli care veneau la stadion la fiecare meci indiferent de vreme,de cum mergea echipa sau de ce nu si cu problemele pe care le avea fiecare…..
eu unul nu pot sa cred ca sunte-ti chiar asa naiv!!!

Alex (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:05

De ce va uitati numai in „curtea” Stelei? Universitatea Craiova are o medie de 10.000 de spectatori acasa, in lipsa unor rezultate notabile. Echipa din Banie, desi inca neacceptata decat de vreo 75% dintre suporteri, aduce a echipa moderna: magazin al clubului, vanzari online de bilete si abonamente, strategii de popularizare a echipei in scoli si licee, GALERIE CARE ISI INCURAJEZA ECHIPA 90 DE MINUTE, FARA A RASPUNDE PROVOCARILOR GALERIILOR ADVERSE. Desi sunt fan al altei echipe (FC Arges), am fost recent la un meci al Craiovei pe Ion Oblemenco. M-a frapat in special lipsa de agresivitate a galeriei – nu au injurat nici macar odata adversarii sau jucatorii proprii.
Respect Universitatea Craiova!

bar (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:08

VAD CA SI VOI ZIARISTI PUNETI BOTUL LA MINCIUNILE POLITICE SI LA DISCURSUL PURTATORULUI DE CUVANT AL JANDAMERIEI CARE DEZINFORMEAZA SI CITESTE PARCA DIN CARTI LA ORI CE POST UN MONOLOG EXTRAS DIN CARTILE COMUNISTE. NU AVEM FOTBAL!!! NU AVEM COPII SI JUNIORI!!! NU AVEM ECHIPE IN LIGILE INFERIOARE CARE NE DUCEAM CU DRAG SA VEDEM UN MECI DE LA 11 DIMINEATA IN WK. FOTBALUL NOSTRU ESTE CA UN CANCER INCET DAR BINE….

Rozu (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:08

Fotbalul nostru moare, incet dar sigur!

Chris (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:13

Si pentru ca analfabeti, si pentru ca atmosfera din tribune :)))))
Greu de imaginat ca poti avea si o altfel de discutie pe un teren de fotbal.
Sportul in general in RO nu mai genereaza spectatori. E vorba si de educatie si de societate. Nu in ultimul timp si de situatia financiara a fiecarui individ.
A disparut competitia loiala, iar tot ce se intampla in tara reprezinta coeficientul increderii in sistem.
Atunci pana cand un tsunami nu va sterge hoarda de nepriceputi si hoti din toate structurile de conducere a tarii, inclusive cele sportive, nici o latura sportiva nu va mai atrage oameni civilazati in tribune: 1. Pentru ca majoritatea se vor afla in alte colturi ale lumii.
2. Cei ramasi in tara se vor concentra catre supravietuire si nu vor mai avea placerea sa se bucure de ceea ce inseamna Sport.

altona (9 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:21

Stii cum sta treaba? Noi sintem samintari, adica suporteri de rahat…Noi nu cintam, noi nu ne batem cu garda, noi asteptam ca ewchipa sa ne ridice in picioare. Noi sintem suporteri de duminica, sintem niste mizerii de suporteri. Noi facem de ris clubul, echipa si galleria adevarata.

Ti-o spune un rapidist care a fost frecat cu zapada de Rica la un amical cu CFR cind suporterul avea virsta de 4 ani.

De vina este BGS, Jandarmeria, guvernul si toti ingerii din cer, dar niciodata animalele care se defines „ultras” pentru ca le este rusine de definitia corecta „hooligans”.

Sa mai spun ca ora 2145 este perfecta pentru fotbal?

nick (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:21

plin de analfabeti pe aici. La fiecare replica. De-aia merg lucrurile prost…

Ultras Talmaciu (5 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:27

Hai sa nu mai dam vina aiurea pe huligani ca nu au gonit ei grosul spectatorilor. Erau huligani si in 1995 cand Craiova a deplasat in Ghencea vreo 4000 de suporteri pentru finala campionatului. Erau huligani si cand un Sportul-Steaua facea lejer 12.000 de „cetateni” in ciuda temperaturii.

Huliganismul nu s-a accentuat intre timp, sa fie clar. Erau atunci niste vremuri „de tranzitie” in care galeriile erau mult mai putin controlate, se intra cu tone de pirotehnice, umblau „la liber” prin oras fara sa-i flancheze nimeni, ca atunci cand au atacat autocarul Rapidului si i-au spart arcada lui Bealcu.

Cauzele pustiirii sunt mai degraba:
– can-can-izarea dragomiro-borceasco-coposoido-becaliozanta a sportului, pe care A PRODUS-O PRESA romana, invocand cu cinism si nesimtire „ce se cere”, in goana dupa umflarea audientei de aceeasi proasta calitate ca si articolele si personajele respective. Oamenilor decenti li s-a facut lehamite;

– lenevirea generala ca urmare a comportamentului de consum (ati remarcat-o bine si dvs). Acum totul „e gratis” pe net, inclusiv golurile si fazele importante imediat dupa orice meci, sucurile carbogazoase si chipsurile de cartofi se vand la pungi si sticle din ce in ce mai mari, orele de sport se pot „sari” ieftin, etc… e vina parintilor ca le iau pustilor placi video in loc sa-i trimita la escalada in Piatra Craiului;

– Cluburile de fotbal insele! Sunt conduse prost de niste imberbi, profitori, incompetenti! Este inadmisibil un club cu potentialul demografic al Stelei sa stea asa execrabil la capitolele comunicare cu suporterii, merchandising, fidelizare, etc… Mizeria din tribune este consecinta mizeriei de pe „gulerele albe” de la loje care nu stiu si/sau nu vor sa aduca nici civilizatia, nici spectacolul, nici profitul in relatia cu suporterii.

Paul (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:34

Deci e foarte frig pe stadion… La CFR cu Dinamo a fost lume nu a fost arhiplin stadionul, dar lume a fost. Problema se pune ca fiind ora 21:00 copii se cam pun sa doarma. Unde mai punem faptul ca la ora aia a fost un frig mai ales in repriza a doua.
1. Ora de disputare trebuie sa fie una normala la 15:00, 14:30 cum se joaca in Anglia, Germania. Da, un derby trebuie sa fie seara, dar nu de la ora 21 de la 19:00 20:00
2. Lipsa de alcool pe stadion… dar asta merge mana in mana cu frigul… fiind frig o palinca te mai incalzeste:D
3. Lipsa de samanta pe anumite stadioane:D
4. Lipsa fotbalului in anumite stadioane
5. Lipsa unui arbitraj cooerent, pentru spectator nu pentru conducatorii de talk showuri
6. Lipsa unei prese care sa promoveze sportul in sine nu scandalurile de pe langa

Unu’ (71 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:36

Ultimul meci la un meci al Stelei a fost cand era Protasov antrenor, iar dupa meci jandarmii au sarit calare peste suporteri iesind un macel. Mi-am zis ca nu are sens sa-mi risc sanatatea si viitorul din cauza unor dobitoci. Si de acasa se poate vedea un meci.

Calin (6 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 12:52

In plus fata de ceea ce argumenta Orbul, obisnuiam sa merg pe Cotroceni si in Regie. Echipele de astazi nu ma reprezinta. In consecinta nu ma veti prinde pe la stadion.
Numai bine.

cristiano85 (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:12

Eu nu mai merg pe stadion pentru ca nu se mai joaca fotbal cu sufletul, fotbal muncit, spectaculos. Pe teren sunt 22 de mercenari care mimeaza sportul daca nu-si primesc banii.
Eu nu mai merg pe stadion pentru ca in Romania, competitia fotbalistica a fost distrusa de comunisti. Echipe ca Timisoara, Craiova, Rapid, Constanta, Bacau, Bistrita, Arad etc au fost nimicite de institutiile publice, eliminate sau trimise in ligile inferioare, pentru a face culoar echipei fanion a comunistilor: STEAUA. Toti sefii din federatii si comisii trag pentru Steaua, ca de acolo curge banul. Atunci de ce sa mai merg pe stadion? De ce sa vad un spectacol prost si sa mai dau si bani pentru asta?

mircea (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:16

Vorbesti de absenteism pe stadioane,de violenta suporterilor.Perfect adevarat ce scrii,dar de ce nu scrii de adevaratele motive?

laur (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:21

cum de ce d-le Geambasu?pai fotbalul din ziua de astazi este o afacere pentru toata lumea:patroni care nu vad decat profitul cat mai rapid, jucatori mercenari care nu joaca decat pentru bani si atat, jandarmi care dau bastoane si gaze in stanga si dreapta la prima injuratura a vreunui suporter,mai vreti motive? inainte de revolutie mureau pe teren pentru culori, acum mor pentru o seara i club rupti in gura!Voi presa a-ti luat mereu apararea asazisilor patroni care chipurile investesc de aceia a ajuns fotbalul romanesc unde este acum!pai daca dai doua sute de mii pe un jucator pai de tot atatia bani iti joaca!ce sa vada publicul care vine? arbitri corupti?jucatori care pun la pariuri ca pierde echipa lor?schimbam o mafie cu alta , de aici si rezultatele!

tyriell (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:23

Mda.Prin 1998 parca,Dinamo avea de jucat o restanta in campionat.Si s-a jucat martea sau miercurea,de la ora 14.Era sfarsit de noiembrie,innorat si cateva grade sub zero.Tin minte,deoarece am fost la meci,ca stadionul a fost arhiplin.Se statea pana si pe scari.Oare de ce?Aaa…era sa uit.Dinamo juca impotriva „marei rivale istorice”,Otelul Galati.Poate ca de aia…

@Ery (2 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:25

Ery, hai ma, serios? D-aia nu vii tu la stadion, pentru ca ‘unii spectatori scandeaza lozinci scarboase’ ? Presupun ca traiesti intr-un balon de puf, totul miroase a primavara in jurul tau, Romania ta e una minunata, fara tigani, fara mizerie, iar injuratul este singura ta problema. Esti la un nivel foarte ridicat, daca-ti permiti sa te simti deranjat de niste injuraturi auzite la opera. Pardon, la stadion. In trafic nu se injura, la tv nici atat, pe strada nu vezi cetateni ceva mai bronzati de origine indiana care scuipa, vorbesc porcos, miros, vorbesc tare sau asculta muzica in mijloacele de transport public la telefoanele mobile de sute de euro pe care nu stiu sa le foloseasca, dar le detin. La englezi e altceva nu? Ai vrea sa fie ca acolo, presupun. Sa-ti spun ceva, toti englezii folosesc ‘fuck’ de 2-3 ori in fiecare fraza, ba ca adjectiv, complement, adverb, substantiv in vocativ si in orice forma adaptabila. Ei n-au o problema cu asta, tu ai. Terminati mai oameni buni, nu sunteti fetite de 4 ani sa va puneti manutele la urechi cand auziti o ‘mure’ sau ‘ puma’. Pana la urma aceste cuvinte exista in vocabularul nostru, le gasim in dictionare, nu ranesc pe nimeni. E adevarat ca unii le folosesc in exces, iar o galerie anume, cea a Stelei, are majoritatea scandarilor si cantecelor bazata pe injuraturi la adresa rivalei Dinamo si a rapidistilor. La ultimul meci pur si simplu doar **** Dinamo s-a auzit. In mai multe ritmuri muzicale. Asta tine si de tipul de suporter, categoria sociala din care faci parte. N-are nimeni pretentia ca stelistii sunt vreo elita a societatii, nici pe departe, ba chiar.. dar hai sa nu suparam lumea. Ideea e ca, daca chiar te deranjeaza aspectul asta legat de ‘match day experience’, poti sa initiezi (singur, sau in grup, poate iti gasesti aliati in demersul tau) niste actiuni prin care sa dezaprobi sau sa sanctionezi ‘ limbajul licentios ‘ :). Scrii mesaje, steaguri pe doua bete, scandezi ‘ fara injuraturi ‘, iti faci tricou cu ‘ numai injuraţ ‘, sunt destule metode. Iar asta cu huliganii e alimentata de presa. Toata treaba cu violenta pe stadioane pleaca de la cei care ar trebui sa asigure securitatea suporterilor – firmele private de paza si jandarmeria. Mai sunt si incidente intre galerii, dar acolo isi rezolva treburile intre ei, nu cauta sa faca rau altora neimplicati. Daca stii ca in peluza echipei tale sunt probleme, du-te intr-un colt sau mai sus, daca vrei sa ramai si sa canti, daca nu-ti convine nici asa, mergi la tribuna unde se sta pe scaun si se urmareste meciul.

mircea (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:29

Si voi ziaristii si realizatorii de emisiuni sportive,sunteti la fel de vinovati,ca si majoritatea oamenilor din fotbal.Sunati pe cineva si incepeti sa intrebati”ati auzit ce a declarat x de d-voastra?Dupa aceea sunati cealalta persoana si comentati declaratile primei persoane.Si voi sunteti la fel de vinovati…Va place scandalul,cearta,si sa faceti oamenii sa se certe.Spiritul de fair-play,unde este in cazul vostru?Gesturile si violenta verbala a lui M.M Stoica,cum au fost pedepsite?Nu trebuia si el exclus de pe stadioane,ca oricare alt „hooligan”?Si voi scrieti la comanda,de multe ori evitati anumite evenimente sau fapte,pentru ca nu trebuie sa „lezati” conducatorii din fotbal,altfel numai aveti voie la anumite evenimente…Vedeti-va pe voi prima oara,apoi aruncati cu pietre,dati exemplu de civilizatie,si apoi comentati ce fac si zic altii.

mircea (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:32

Oamenii sunt scarbiti de fotbalul de proasta calitate,de arbitrajele proaste,de coruptia din acest sport iubit,de lipsa de fair-play a tuturor.Acestea cred ca sunt adevaratele motive…

anton (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 13:51

nu era vreme frumoasa… erau 10 grade cand a inceput meciul si vreo 6-7 cand s-au terminat… englezii platesc vreun miliard de lire si joaca de la ora 15:00… meciul Steaua – U era duminica de la 21:00… dar evident ca suporterii sunt pe ultimul plan… nimanui nu ii pasa ca la ora 23:00 cand se termina meciul nu mai exista mijloace de transport in comun, nimanui nu ii pasa ca a doua zi lumea merge la serviciu… nimanui nu ii pasa ca U este o echipa cu suporteri si probabil ar fi facut deplasarea daca meciul era sambata de exemplu [de ex: un drum cu trenul Bucuresti – Cluj dureaza ~9 ore]. In acea duminica, dupa amiaza a fost placuta… ok, nu era cald, ca doar e octombrie, dar vremea era placuta… dar, evident, Steaua trebuie sa joace duminica de la 21:00…

sunt de acord ca in Romania nu exista cultura mersului in weekend la stadion cu prieteni/familie etc… dar nici nu se vrea a se dezvolta aceasta cultura… de ce nu putem avea meciuri dupa amiaza de la 16/18? in toate tarile cu fotbal pe care il admiram etapa se joaca, in mare parte, de la aceeasi ora pe lumina… noi trebuie sa degeram in nocturna inca din octombrie ca da bine la tv…

Obiectiv (63 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:06

@ Cristi Geambasu
Mi se pare, sau o cam „dati in bara” in ultimul timp cu subiectele alese?
Nu le luati apararea suporterilor, ca multi dintre ei nu merita!
Unii prefera sa stea la o terasa si sa consume echivalentul in sticle de bere al unui bilet, altii nu mai pot de atata bine si s-au obisnuit cu victoriile pe banda rulanta si, in fine, mai sunt si cei dezgustati de spectacolul oferit de pseudo-galerii. Acestia din urma nu sunt de blamat, insa sunt (din plin) cei carora li s-au oferit cele mai bune conditii si au si banii necesari pentru un bilet si berile de dupa, i-am numit pe clujenii care simpatizeaza cu Universitatea!
In fine, mai sunt si cei care nu-si permit, avand putinii bani dramuiti! O.

aham (62 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:18

plin de analfabeti care „stiu”…mie nu-mi pasa de aia care vin la meciuri si nu participa la incurajarea echipei. nu-s o pierdere, majoritatea nici nu-s suporteri in adevaratul sens al cuvantului…

ba(la)nel (75 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:21

D-le Geambasu, de iesit le aer, iese multa lume…dar prefera sa mearga intr-un parc, sa iasa la o bere cu amicii, sau sa vada un film, o piesa de teatru…sincer, daca eu (sau un prieten al dumneavoastra) v-as propune duminica sa mergem la un film bun, la o plimbare prin Cismigiu sau sa vedem impreuna un Ceahlaul-Chiajna, ce ati alege?

@Ery (2 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:24

Lumea ar (re)veni la stadion daca:
– etapa ar fi mai compacta, cu ore de bun simt, accesibile tuturor. Cred ca cea mai buna programare o are Bundesliga – miezul etapei (5-6 meciuri) sambata la 16:30, inca un meci la 19:30 ( pentru televiziuni, sa aiba 2 meciuri legate), inca doua duminica la aceleasi ore si unul vinerea seara. Nici nemtii n-ar umple stadioanele daca s-ar juca duminica sau lunea la 21, fara sa aiba cu ce se intoarce acasa, sa tremure de frig, a doua zi fiind nevoiti sa mearga la munca/scoala/furat/etc.

– in primele doua ligi sau macar in Liga 1 stadioanele ar fi decente iar suporterii respectati. Din peluza din Tg. Jiu nu se vede nimic, la Piatra Neamt nocturna e in interiorul stadionului, obturand vizibilitatea multor spectatori. La Dinamo la fel, din peluze nu se vede nimic, iar la T2 sunt stalpi din 5 in 5 metri care chiar deranjeaza. Giulestiul e aproape cazut, e jegos, neatractiv, nu-ti vine sa-ti petreci sambata acolo. Tot legat de respectul pentru suporteri/spectatori/consumatori, cluburile ar trebui sa ofere conditii minime de igiena, grupuri sanitare suficiente pentru zeci de mii de oameni care vor sa le foloseasca in 15 minute cat tine pauza si sa mai si poata cumpara o apa plata sau, de ce nu, o bere? In Germania, Spania si Olanda se sta cu paharele de bere in mana in tribuna si in peluza si nu sunt violente. Cum ar fi sa zici ‘mergem sa vedem meciu’ si sa bem o bere? Hai la stadion, nu la bar ‘ Cine vrea sa se imbete si sa faca scandal, bea tarie inainte de meci pentru a-l tine 2 ore si iese mai rau decat daca ar bea 2 pahare mari de bere cu 5% alcool in timpul meciului sau in pauza. Cand oamenii se simt bine, liberi (nu inghesuiti 2 ore pe un turnichet care nici nu prea functioneaza), si atmosfera generata e mai de calitate si vor reveni pe stadion etapa urmatoare sau peste doua etape.

– s-ar opera legislativ prin Legalizarea tortelor, a fumigenelor si a stroboscoapelor in anumite zone ale stadioanelor, dar sub anumite conditii. Aruncarea lor in teren sau in alte zone ale stadionului sa fie sanctionate foarte grav. Cluburile, pentru a evita sanctiunile financiare si suspendarea stadionului (din care ar rezulta pierderea veniturilor generate in ziua meciului), i-ar identifica pe camere pe cei care arunca cu torte sau alte obiecte in teren si ar instiinta organele abilitate pentru a-i trage la raspundere personal. Daca stii ca ai voie cu torte, fumigene in peluza, te duci acolo si le aprinzi, le tii in mana, faci spectacol. Daca nu-ti place fumul si ti-e frica de lucrurile astea, poti alege sa vezi meciul din alta zona a stadionului si sa te si bucuri in acelasi timp de specacolul oferit prin folosirea acestora. In Suedia s-au legalizat de curand si nu sunt probleme.

– ar exista competitie, campionatul ar fi mai echilibrat, nu cum e in prezent cu echipa puscariasilor evazionisti care a cumparat ‘crema’ si joaca impotriva unor fantome. Sa nu mai spunem de mizeriile cu impresarii si arbitrajul.

– ar reveni echipele de traditie din orasele importante. Altfel ar arata Liga 1 cu meciuri Craiova – Dinamo, Timisoara – UTA, Petrolul – Rapid, FC Arges – Steaua, etc. in lupta pentru campionat, cupe europene. Iar in Liga 2 sa se bata pentru promovare echipe din orase importante, precum Alba-Iulia, Oradea, Constanta, Iasi, Baia Mare, Brasov, Sibiu, Bacau, Resita si altele.

– televiziunile si ziarele (scrise/online) ar transmite evenimentele intr-un mod profesionist, obiectiv, incercand sa implice si alte echipe/orase decat ‘granzii’ din Bucuresti. Lumea s-a saturat de stelism si de manelizarea asta excesiva, incercarea de umilire a celorlalti pentru a le face pe plac celor mai multi dintre microbisti. Avem ore intregi de emisiuni in care se vorbeste degeaba, in stereotipuri, cu aceiasi oameni care spun lucruri previzibile, interviurile cu jucatorii, antrenorii si conducatorii cluburilor au aceleasi intrebari si se asteapta mereu aceleasi raspunsuri care nu mai intereseaza pe nimeni. Uitati-va putin pe pagina web a Bundesligii si cum transmite eurosport etapa de acolo in fiecare saptamana, ce reportaje se fac, ce se urmareste. La noi sunt numai scandaluri, umilinte, incidente, cancanuri, toate pe ‘surse din cadrul clubului’. Nu ne intereseaza ce a postat Dodel pe pagina lui Iancu de facebook si cum a iesit Nilă la cafea cu nu stiu ce asistenta tv. Comentatorii mereu par sictiriti, mereu isi dau cu parerea, incearca sa se puna de acord si sa stabileasca o parere generala absoluta legata de un anumit lucru. Comentatorii ar trebui, nu sa ascunda, dar sa nu acorde atat de multa atentie aspectelor negative, ci sa incerce sa abordeze o atitudine mai optimista, mai in spiritul jocului. Daca un meci Gaz Metan – Concordia e prost, incearca sa-l faci interesant. Pot studia comentariile din Anglia, Spania, Portugalia, America de Sud. Daca mereu se transmite ideea de urat, de proasta calitate, de ‘la altii e mai bine’, ‘la noi nu e ca in premier league’, atunci lumea va fi indepartata si interesul general va scadea, asa cum practic se intampla in prezent.

just_m3 (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:32

Motivul 1. Avem oficial 3 mil de oameni care au plecat din tara si neoficial in romanik mai sunt vreo 15-16 mil de fapt. Toti avem mai multi prieteni tineri dincolo decat aici.Din milioanele de oameni plecati poate se mai aduna 2-3000 la media de spectatori. Motivul 2. fotbalul mizerabil. Daca steaua e lidera nu inseamna ca joaca si bine(1-3 in europa ,prima repriza cu aalborg,chinul cu ludogorets – echipe de mana a 5’a din europa spune tot). Motivul 3. Numa pe oamenii cu 4-5 clase si pe analfabeti ii mai intereseaza liga 1 ( o liga nu ca trebuie ,dar sa fie….fara nicio valoare,fara niciun proiect,fara niciun tanar jucator de valoare,fara niciun jucator strain de valoare si cu un singur fotbalist-sanmartean! ). Motivul 4.astea nu sunt stadioane,sunt cocine comuniste ca mai toate adunaturile de moloz numite stadioane din rromanik! nu se compara cu nicio arena de la arad in vest! Motivul 5. campionatul e deja jucat,tot din lipsa de valoare. Motivul 6. Niciun copil nu mai tine cu vreo echipa din romanik. toti sunt interesati de fotbalul adevarat. Motivul 7.a fost un weekend cu temperaturi scazute,dar daca-mi amintesc si in vara tot asa putini erau :)) Motivul 8. Lumea scarbita de fortele de ordine,niste fosti puscariasi cu ceafa lata care intr’o tara civilizata ar fi fost acuzati de tentativa de omor pentru folosinta telescoapicelor si la noi au fost iertati. Daca adaugam si prezenta testoaselor ce au rolul de-a proteja politicienii (jandarmii) completam un tablou mirific.

just_m3 (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:34

Sa veniti sa vorbiti in continuare ca oamenii nu vin din cauza violentei cand in italia,grecia,turcia,franta e mult mai rau si pentru asta se joaca sold -out 3/4 din campionat inseamna ca sunteti orbi si ignoranti!

just_m3 (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:42

si da….niciodata nu o sa fie arene pline si niciodata n-o sa mai avem fotbal. Sunt eu mai negativist, dar cu o populatie de batrani ramasi si cu generatiile de tineri care emigreaza la foc continuu nu mai poti face nimic. Nu mai ai pe ce baze se construiesti o societate. Oamenii cu cap pleaca, raman aici doar ratatii care si-au ales meserii gresite si nu au sanse dincolo….E din rau in mai rau de la an la an si nu neaparat financiar. Uita-te in jurul tau cand mergi acasa… asta nu e o populatie pe care poti sa construiesti o tara moderna si o societate civilizata deci clar …nici fotbal!

Newmarkt (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:52

Totul e transmis din perspectiva Stelei, restul nu conteaza. Toti s-au saturat pana si stelistii de situatia asta. Pe oameni ii atrage concurenta, competitia, imprevizibilitatea. Incercati, voi presa, sa schimbati asta. Incercati sa atrageti atentia federatiei, a ligii, a cui vreti voi ca lumea are nevoie de Arges, Timisoara, Craiova, UTA, Farul, Bacau si alte echipe care faceau meciurile palpitante. Voi credeti ca daca cea mai mare parte din oameni se asociaza cu Steaua, ati rezolvat problema, adresandu-va doar lor. Nu prea merge. Pana si ei s-au saturat, asa in nesimtirea si ignoranta lor.

Noi avem impresia ca suntem buricul Europei la fotbal de parca am avea cate 2-3 echipe an de an in sferturi-semifinale de CL sau EL. Facem glume cu Dinamo in Champions League de parca primele 4 de la noi din campionat ar merge an de an in grupe si o parte s-ar mai si califica, iar Dinamo nu. Si mai si tinem gluma asta 10 ani, ca cica ni se pare amuzanta. La fel cu Rapidul, radem de ei ca n-au ce manca, si ne place mereu ca-i umilim, cuvant la moda, des utilizat in presa noastra profesionista. Ar trebui sa ne vedem lungul nasului si sa punem pret pe competitiile interne. In Europa joaca 2-3 echipe, maxim 5-6 meciuri toamna. Apoi ne raman campionatul, cupa, meciurile nationalei. Daca reusim sa crestem nivelul campionatului, vom ajunge mai usor si in ‘Europa’ si vom si face ceva pe acolo. Avem impresia ca Steaua face mare performanta in cupele europene si e o mare echipa, un club de succes ca-n occident. Nimic mai fals. Steaua nu are niciun jucator produs de club, nu are o strategie de dezvoltare, Becali a reusit sa adune tot ce a fost mai bun din campionat si sa faca profit din vanzarea unor jucatori pentru el. Drept dovada stadionul gol in campionat si mai nou in UEFA, lipsa academiei de juniori, marketing nema. In Champions League au maturat toti cu ea pe jos, acolo e alt nivel, alta pregatire tactica si fizica. De ce? Pentru ca in Anglia, Germania, Spania, chiar si Elvetia, se joaca mai intens, mai des, mai multe meciuri au miza, echipele sunt tinute in priza in competitiile interne. La noi cand o tii din omenii in insolvente, n-ai cum sa faci performanta.

v (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:56

@ 19 Cristian…D-le,spui ca s-au desfintat acele echipe ca sa faca loc Stelei…Dar spune te rog,toate acele echipe au fost matrasite in perioada 2001-2011. In toata aceasta perioada Steaua a castigat 2 campionate.si a castigat cand intr-adevar avea echipa,avea antrenor…si asta o confirma faptul ca au jucat o semifinala de Cupa Uefa chiar atunci….in rest Steaua a fost slaba in aceasta perioada,cu locuri 3-4-5 in clasament…Si atunci de unde ajutorul acordat Stelei???

lord belial (189 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 14:56

bun articolul si o analiza sociala lucida a present day romania
doar ca fotbalul, tot sociologic vorbind, chiar este o subcultura, in adevaratul sens al cuvintului. subcultura nu are un sens peiorativ, cum eronat cred unii, ci reprezinta doar o cultura minora, dar dotata cu propriile-i insignia, valori, itemi de status, lideri si steme samd

Adrian Cipu (5 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:00

Eu, ca suporter stelist care inca mai merge pe stadion, sunt de parere ca o mare contributie la gonirea suporterilor stelisti de pe stadion o are Becali si adunatura de parveniti care sunt oficiali la club.

Si cand spun asta, ma refer in special la strategia non-performanta, cu cheltuieli minime si profit maxim, cat si la nesimtirea conducatorilor, o nesimtire aflata in contrast cu ceea ce fusese obisnuit suporterul ros-albastru de odinioara.

Eu unul nu ma regasesc in nimic din ceea ce ne propune conducerea clubului, iar deciziile de genul „facem transferuri doar dupa calificarea in grupele UCL” vor ramane un mister pentru mine.

nitoi cornel (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:15

Cu siguranta sunt multe puncte de vedere corecte,enumerate putin mai sus dar daca analizam totul si in acelasi timp criticam pana in cele mai mici detalii nu rezolvam nimic.Vreau sa fac o mica paranteza referitor la calitatea fotbalului din Romania.
In primul rand trebuie sa fim realisti in asteptari.Daca mergem sa vedem un meci Chiajna cu Ceahlaul nu trebuie sa ne asteptam la Real cu Barca.Hai sa mergem de placere,de dragul vremurilor cand stateam rezemati de gardul din curtea scolii si ne uitam la altii cum jucau fotbal,oare nu era suficient sa ne simtim bine? Hai sa ne uitam la suporterii lui Hamburg care de 3 ani scapa in ultima etapa de retrogradare si tot merg la meci,si exemple sunt dar nu are rost sa le enumar acum.

Ka0s (5 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:16

Daca tot se vorbeste preponderent de Steaua si fanii ei, un motiv pentru care asa-zisii cetateni, suporterii de tribuna (si uneori de rezultat) nu mai vin pe Ghencea este mutarea pe National Arena. S-au obisnuit cu mall-ul cu scari cochete, lumina multa, wc-uri si acoperis deasupra capului. Pe urma isi aduc aminte de Ghencea cu terenurile virane sinistre prin care balauresti cu orele pana ajungi la un metrou, wc-urile de dupa pomi, becurile chioare ramase de pe vremea lui Dej si scarile bombardate pe care iti sucesti gleznele cand incep neanderthalii de stewarzi sa dea cu gaze. Pur si simplu cetatenii de rezultat au abandonat arena, nu echipa. Ia muta toate meciurile inapoi in Ghencea sa vezi cum usor, usor, de nevoie incep sa se intoarca. Sau -si mai bine- demoleaza Ghencea, fa un stadion nou cu capacitate mare (40-45.000), fa infrastructura calumea in si in jurul stadionului si lasa mall-ul din Muncii pentru echipa nationala si concerte rock.

Obiectiv (63 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:17

@ just_m3
Pe langa unele observatii destul de pertinente, faci si afirmatii gratuite, defaimatoare („analfabeti”, „ratati”, „batrani” etc.)! Rezulta clar ca tinerii sunt cei destepti intrucat parasesc tara, in timp ce cei care mai sustin cum pot economia tarii sunt ratati!
Inca o afirmatie gratuita: la vest de Arad, in Ungaria, nu era, pana in urma cu cateva luni, nicio arena mai de Doamne ajuta! Acum sunt 3 (dintre care una minuscula, a Academiei Puskas) si se va construi o a patra, care sa gazduiasca meciuri la Euro 2020! Serbia are stadioane decente? Dar Croatia? Raspunsul – nu! Ei bine, rasfatatii clujeni au un stadion frumos (desi are pista), construit si cu fonduri guvernamentale, dar nu populeaza indeajuns tribunele unde-s protejati si de intemperii! In schimb, ploiestenii au o medie buna de spectatori si valorifica conditiile care li s-au oferit prin construirea stadionului!
@ consumatorilor de bere
Pentru unii, consumul de bere este scopul, nu pretextul (de a socializa cu prietenii)!

Obiectiv (63 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:19

Scuze pentru o cacofonie! Reformulez: „… valorifica exceptionalele conditii care li s-au creat…”

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 15:32

In Ungaria sunt 78 academii de fotbal!La Craiova media este de 10200 spectatori…!Respectam adevarul Geambie..da??????????????

luc (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 16:03

Lumea fotablului romanesc a ajuns o adunatura de personaje sinistre, infractori, analfabeti si golani. In afara de politica, nu cred ca mai exista vreun domeniu in care personaje de o calitate atat de proasta au sansa de a ajunge sa fie atat de mediatizate. Imi este sila sa vad cum tot felul de „invitati speciali” fac analiza vreunui meci mediocru de parca ar vorbi despre fuziunea la rece. M-am saturat si de voi ziaristii care-i urmariti cu microfoanele prin parcari de parca ar urma sa emita cine stie ce cugetare ce trebuie imediat raspandita muritorilor de rand. M-am saturat si de editorialele voastre ale caror teme se repeta cu o ciclitate perfecta : aceleasi lamentari cand pierdem calificarea, urmate desigur de „noile sperante”, laude exagerate dupa o victorie chinuita cu o echipa de mana a treia, de parca nu sunteti constienti ca baza de selectie este la fel de proasta acum ca si acum cinci ani (daca nu e chiar mai rau). M-am saturat si de eternele sperante, „viitorii Hagi”, niste cocalari care la primul salariu mai consistent ajung sa isi bea mintile prin cluburi. Stiu ca daca ma uit la un meci de fotbal subventionez indirect lumea asta dezgustatoare, asa ca prefer sa ma uit la liga campionilor sau la alte sporturi. Uite de asta nu ma uit eu la fotbalul romanesc.

gilos (147 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 16:41

D-le Geambasu,

Am sa vorbesc in nume propriu, de ce nu mai vin eu la stadion in Liga I.
Am fost la recentul meci cu Ungaria, la tribuna II, chiar langa peluza cu incidentele.
Ultrasii au inceput scandalul inca de la metrou, in fiecare statie aruncau cu petarde si strigau trivialitati, desi la metrou erau femei, copii, batrani, oameni care n-aveau nicio treaba cu fotbalul.
Inca de la intrarea lor pe stadion, tinta lor a fost sa-i provoace pe suporterii unguri. Au aruncat cu torte si petarde in sectorul maghiarilor si au facut nenumarate tentative de a rupe cordonul fortelor de ordine. Violente, pumni, imbranceli, scaune rupte si aruncate la intamplare. Peste toate un intreg arsenal pirotehnic, Torte, petarde, fumigene.
Limbaj trivial, scandari vulgare.
Cam asta a fost atmosfera la un meci al echipei nationale.
Se aude ca FRF sustine aceste grupuri de asa-zisi ultrasi si le ofera tichete reduse la pret.
Oricum, nu am sesizat nicio intentie a FRF de a se delimita de violentele de la stadion si nicio vointa de a lua masuri impotriva huliganismului care a pus stapanire pe arenele sportive.
Faptul ca fumatul in tribune este un fapt banal, de care nimanui nu-i mai pasa pare un fleac in aceste conditii.

Pana cand nu va fi asigurat un climat sportiv si civilizat, in care securitatea tuturor suporterilor sa fie o prioritate, contati pe absenta mea de la meciurile din Liga I.

Sa auzim de bine !

Cata (1 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 16:45

Li s-a scarabit oamenilor de fotbal de proasta calitate, arbitraje penibile, de niste stadioane groaznice (majoritatea), de manelizarea fenomenului de cei din presa scrisa si TV, prin intoxicarea microbistilor numai cu informatii despre Steaua (90%) si celelalte echipe din Bucuresti (restul de 10%). De ce nu apar si articole despre Craiova, echipa cu cei mai multi suporteri pe stadioane? Pentru cei din presa centrala nu exista decat Bucurestiul, in Romania. Atat! Si atunci, ce ne mai miram?

romanul (2 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 16:46

„Un popor fara cultura, este un popor usor de manipulat”. – Immanuel Kant.
Pe asta va bazati voi adunaturile din presa mioritica, pentru a minti, manipula si indobitoci zilnic bietul popor roman. Lumea s-a saturat de turma voastra si de icoana voastra suprema aflata acum in pelerinaj pentru cativa ani, la „manastirea” Poarta Alba.

Alex (9 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 17:31

Sigur ca sunt multe motive pentru absenteismul de pe stadioana, dar, asa cum au mai zis si altii mai jos si eu sunt de parere ca daca meciurile ar incepe in intervalul 14:00 – 16:00 s-ar mai aglomera putin. Macar ca unii ar pune in balanta: ma duc la stadion sau dau cu aspiratorul.

Lereter (36 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 18:30

La mine este simplu : nu am echipa in prima divizie,darcam vad -la TV-aproape toate meciurile de prima divizia . In plus nu pierd meciurile echipei UTA in C. Beneficiind ca unele deplasari,in liga III-a sint scurte,merg si acolo. Dar,primul motiv,care te aduce la stadion este spectacolul. Acesta lipseste ,la noi. Poate doar Steaua il produce. In schimb vad des scandal,vad antrenori galagiosi,arbitri incapabili,chiar tendentiosi. De aici numarul redus de spectatori. Grija pentru ei nu exista,tribunele nu sint acoperite,orele la prima divizie sint total aiurea ,pentru televiziuni,nu pentru spectatori. Ce sa caut la un meci in septembrie la ora 21 ?. Apoi si daca vrei cum sa aduni mii de spectatori la Chiajna,la Giurgiu,etc ?. Marile orase s-au cam plictisit ,la Cluj,la Timisoara,la constanta,la brasov nu se mai joaca fotbal. Avem fotbal de criza,in plus daca mai si sint fani violenti iti trece orice chef. Dar revin,fara spectacol,fara corectitudine NU SE POATE !. Iar meciul fara spectatori e ca nunta fara lautari ! Nu foloseste nimanui !

aer5 (7 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 19:54

din cauza ca nu se mai vad meciurile la un post accesibil tuturor..asta este motivul

vasile (3 comentarii)  •  21 octombrie 2014, 20:14

Vreau să vorbesc în numele meu ca fan U Cluj.
Eu nu vin din următoarele motive;
-am fost înşelat destul de Walter(luăm cupe , e nu mai putem a plecat dar măcar provăm juniori)
– nu vreau să fiu părtaş la bătaia de joc continuă faţă de jucători, clubul fiind total neserios
-stadionul este amplasat lângă râu şi deşi este modern, vântul face ravagii iarna, neavând un acoperiş unitar
-echipa nu are nici un viitor şi nici un proiect clar
– echipa nu este promovată, nu se organizează nici un eveniment şi nu ai nici o facilitate ca abonat
-preţurile absolut abominabile la speculanţii ce vând pe stadion
Toate astea se strâng
Desigur pentru mulţi sunt şi banii, 900 de lei reprezintă salariul la mulţi oameni.

Comentează