Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Gică Popescu între graţiere şi graţie

După canoanele şmecheriei româneşti, Gică Popescu nu este ceea ce se poate numi un deţinut model. Nu îşi dă ochii peste cap şi nu invocă suferinţe medicale pentru a-şi scurta şederea în detenţie, nu face pe scriitorul prolific, atins de […]

vineri, 19 septembrie 2014, 8:37

După canoanele şmecheriei româneşti, Gică Popescu nu este ceea ce se poate numi un deţinut model. Nu îşi dă ochii peste cap şi nu invocă suferinţe medicale pentru a-şi scurta şederea în detenţie, nu face pe scriitorul prolific, atins de revelaţia creaţiei. În general, nu ştim nimic despre viaţa din închisoare a lui Gică Popescu şi este mai bine aşa. Este normal. Atît doar că este dureros să vorbim despre deţinutul Gică Popescu, nu despre fostul mare fotbalist Gică Popescu.

Români mîndri că sînt români

Tăcerea exemplară a lui Gică Popescu este spartă de zgomotul făcut de cei peste 24.000 de români care se simt mîndri că sînt români şi pe care Gică Popescu i-a determinat să se simtă mîndri că sînt români. Cei peste 24.000 de români mîndri că sînt români şi pe care Gică Popescu i-a făcut şi mai mîndri că sînt români au semnat o petiţie, semnalează Spy News, prin care cer graţierea fostului mare fotbalist. Ce cred celelalte milioane de compatrioţi este dificil de spus. Putem presupune că o parte semnificativă, nu ştim dacă majoritatea sau minoritatea, au aceeaşi părere. Că lui Popescu i s-a făcut o nedreptate. Sau că şi dacă nu i s-a făcut o nedreptate din perspectiva justiţiei, pedeapsa cu închisoarea este exagerată şi prea severă.

Profil de campion

Obligatoriu, clemenţa invocată se leagă de figura emblematică a condamnatului. Care nu este un infractor de drept comun, ci o glorie a sportului românesc. Un om care într-o perioadă semnificativă a vieţii a reprezentat cu cinste culorile patriei. Iar cînd a jucat la mari cluburi de fotbal din străinătate a interpretat tot rolul românului bun, serios şi meritoriu, prin antiteză cu românul rău, leneş şi hoţ pe care îl percepea mai ales Occidentul.

Miză electorală

Dată fiind reţinerea pe care a manifestat-o pînă acum din momentul pronunţării sentinţei definitive din Dosarul Transferurilor, nu trebuie să ne închipuim că fostul căpitan al naţionalei de fotbal va invoca sprijinul popular atunci cînd se va hotărî, să zicem, să înainteze o cerere de graţiere. Sau poate îşi va duce exerciţiul demnităţii pînă la capăt şi nu va aştepta iertare de la întîiul om în stat. Numai că posibilul viitor număr unu în stat s-a antepronunţat. Dacă va ajunge preşedinte, Victor Ponta a anunţat că are de gînd să-l graţieze pe Gică Popescu. De ce? O dată pentru că este foarte mîndru că este foarte român şi Gică Popescu l-a făcut şi mai mîndru de atît. Apoi, fiindcă asta dă bine la numerosul electorat mîndru că este român.

Ce gîndesc ceilalţi români?

Întrebarea este: ce gîndesc totuşi românii care nu ţipă în gura mare că sînt mîndri că sînt români? Românii care sînt români pur şi simplu, aşa cum italienii sînt italieni, germanii, germani ori finlandezii, finlandezi. Românii care gîndesc că pensiile viagere ale marilor sportivi sînt un lux pe care mîndra şi săraca Românie nu ar fi trebuit să şi-l permită. Românii care se bucură cînd Simona Halep cîştigă şi se întristează atunci cînd pierde, fără a pretinde că sînt mîndri că sînt contemporanii ei. Românii care l-au văzut jucînd pe Gică Popescu şi l-au admirat, românii care nu au înţeles ce treabă avea el cu nişte şmenuri din transferuri de fotbalişti, el, marele internaţional, fotbalistul cu Barcelona aşternută la picioarele lui. Înţelegeţi? Ar fi foarte instructiv să aflăm ce cred şi aceşti români mai puţin zgomotoşi, care nu se bat cu cărămida în piept ca să-şi anunţe patriotismul.

Încă o dată, respect pentru tăcerea lui Gică Popescu! Aş zice chiar că sînt mîndru de ea.

Comentarii (50)Adaugă comentariu

zink 1978 (3 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 10:01

E foarte simplu! Cine greseste plateste! E perfect posibil ca anturajul fratilor impresari sa-l fi dus in eroare! Desi personal nu cred…! Mare sportiv dar oare mare om?……

Nea Vanea (54 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 10:33

@zink 1978:
„E foarte simplu! Cine greseste plateste!”
Te intreb si eu: in ce tara traiesti?! Daca traiesti in Romania, habar nu ai ce se intampla pe aici!

bogdan a (17 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 10:36

Un om foarte demn este Gica Popescu. Personal sunt mai mult decat de acord cu gratierea. Daca sistemul de pedepse actual are ca scop (re)educarea infractorului, in cazul lui sunt 100% ca obiectivul a fost atins. Cat despre restul din dosarul acela, nicio sansa.

Redmax (5 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 10:40

Frumos articol, imi pare rau de Gica dar si-a facut-o cu mana lui, nu era cazul sa se bage in ”afaceri” cu mafiotii Becali.

iorgu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:17

a furat, l-au prins, a dat OBLIGAT bani inapoi si acum puscarie . care-i problema?
daca nu-l prindeau, venea singur sa dea bani inapoi?
atita tam-tam pentru un hot….cu tacere sau fara tacere…acum e hot, inainte a fost fotbalist…idiotii aia care-s mindrii de popescu imi fac greata…esti mindru de un hot…

vb (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:22

sunt fan Craiova ,stiu ce inseamna sa iubesti aceasta echipa ,cand am auzit ca „marele oltean ” dupa intoarcerea acasa cere clubului de fotbal oltean sa-i dea 1 milion de euro sa joace ,nu-i primeste si se duce la rivala Dinamo ,pot spune ca-i marele „Popescu”? ,pentru mine ,omul (jucatorul) a murit ,nu ma intereseaza ce face acum. Pe „tatal’ Dumnezeu sa-l odihnesca in pace .

lord belial (189 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:33

in timp ce gica popescu e la bulau, DUPA ce si-a achitat impozitele, DNA-ul nu o cheama nici acum pe udrea la ancheta. DNA e armata de maimute a lui basescu.

radu florian (25 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:42

Gica Popescu era „Dumnezeu” in Craiova… A ales Dinamo la reintoarcerea din Occident, pentru o mana de craitari in plus… de acolo, i se trag toate: „fratia” cu clanul Becali, ironia suporterilor dinamovisti, dizgratia celor olteni… Pacat!… desi fan Craiova, eu l-am iertat si stiu ca el inca simte „olteneste”!
Toata stima pentru taria lui, care l-a caracterizat dintotdeauna !!!

Matusa Tamara (17 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:48

nu a dat banii inapoi…a trebuit sa- dea, pentru ca i s-a cerut asta,deoarece s-a constatat frauda.
De cand…. cei care fura un sac de cartofi trebuie sa stea in puscarie iar cei care fura milioane trebuie reeducati si gratiati. Hotia are mai multe fete dar o singura pedeapsa… puscaria. Insa-si puscaria este mediul de reeducare si nu gratierea. Gratierea lui ar fi o violare a legislatiei si a constitutiei.

nelu (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 11:59

Si eu sunt mandru ca sunt roman dar nu sunt de acord cu gratierea.
Gica a fost fotbalist mare dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa plateasca pentru ce a facut.

MEM (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 12:01

Gica Popescu a fost condamnat pentru incalcarea legii, nu pentru trecutul sportiv. In pare rau pentru el, dar legea e lege!

popor (12 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 12:48

pai popoescu nu a bagat mana in sacul cu bani ai statului. nu a dat cat era stabilit .pai cati nu au datorii la stat ?cati nu fenteaza? de unde au romii analfabeti castele ,jeepuri si milioane,permise auto+port arma ? / fara a a vea prea multi carte sau firme.aia nu ar trebui sa stea la puscarie. nu ! trebuia sacrificat cineva ca licheauA lui STAVARACHE (PRIMAR BACAU IN PUSCARIE) SA AJUNGA LA FRF SEF. VOI DE FAPT PRESA STITI FOARTE BINE ACEST LUCRU,DAR NU AVETI SANGE SI TUPEU CA ADEVARATA PRESA DE AFARA.nu am semnat dar o voi face si ca mine sunt inca zeci de mii. si stiti bine asta.

doze (13 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 12:49

iar ati inceput? la puscarie cu hotii.

sorin (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:07

Adica majoritatea oamenilor cu o educatie civica si-au dat seama ca mafiotii becali reprezinta tot ce are mai hidos rasa umana, iar Gica Popescu nu? Atunci s-a folosit de o aroganta fata de restul cetatenilor si-si merita pedeapsa primita!

alex (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:16

a ajuns justitia sa fie stabilita prin semnaturi stranse de la ultimele opinci ?

Nu-s eu mare crestin, dar ati auzit de unul Barabas sau cum ii zice aluia de a fost eliberat prin vot popular ?

Cam asta se vrea si la noi, toti hotii inculti si populisti sa fie lasati liberi sa mictioneze pe justitie cum si cand le place, pentru ca au sustinerea pulimii.

k.soze (2 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:18

„nu este un infractor de drept comun, ci o glorie a sportului românesc”. gresit! in materie sportiva e o glorie a fotbalului, dar in materie penala este un infractor de drept comun.
iar faptul ca acum 15 ani dadea cu piciorul in minge mai bine ca 99% dintre cei ce au dat vreodata cu piciorul in minge in tara asta nu e un motiv de gratiere!

fax (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:19

ce audiente ar mai fi facut huidu cu necazul baciului, daca nu s-ar fi defectat ML-ul…

Gica Paunescu (30 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:48

Dar pe ,, marele” Hoeness, de ce nu-l ,,cer” nemtii afara din puscarie ? Are peste 60 de ani, a returnat banii, a fost un mare fotbalist, etc. Ceea ce-nseamna ca daca la Germanica asa se face, apoi si la Romanica. Macar ptr. ca ambele tari sunt membre ale UE, suntem adica niste egali.
Punct.

lord belial (189 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:57

ian te uita, ce tara de iacobini si nemti, zici ca toti sinteti cu impozitele la zi. si ca statul va si ofera ceva la schimb pt impozitele percepute. gen locuri de munca, gen protectie sociala, etc

cynic (37 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 13:58

mie nu imi vine sa zic ca sunt mandru ca sunt roman si nici macar nu stiu sigur daca sunt mandru ca sunt roman. cu toate acestea nu m-ar deranja daca de exemplu Basescu l-ar gratia in ultima lui zi la Cotroceni. in felul acesta gestul nici nu ar putea fi considerat drept campanie electorala.

MZM (198 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 14:05

Domnule Geambasu, toata stima pentru modul corect si serios in care vorbesti despre acest caz, dureros si jenant in egala masura pentru marele jucator care a fost Gica Popescu. A gresit si trebuie sa plateasc, iar faptul ca unii gresesc si nu platesc nu sghimba fondul problemei. In ce-l priveste pe Victor Viorel, cine-l mai crede ca se va tine de vreo promisiune? Sau poate ca vrea, daca ajunge presedintele tarii, sa se foloseasca de faima de sportiv a lui Popescu pentru a-i gratia, la gramada, pe infractorii cu care PSD a fost sau este asociat: Voiculescu, Fenechiu, Catalin Voicu, George Copos, Gigi Becali etc., etc.

Cristi (4 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 14:19

Ca infractor, lui Gica Popescu ii poti calca usor pe urme. Furi un ou sau bati un bou si in cateva saptamani esti coechipier cu el. Pe urmele de fotbalist insa, vor mai trece ani multi pana va fi cineva indreptatit sa paseasca.

Emilian (91 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 14:19

Cinste lui Popescu pentru atitudinea lui! Va iesi de acolo cu capul sus! (lucru care nu se poate spune despre Bombonel, Jiji, si alte personaje). Cat despre petitionarii aia, nu sunt decat o masa de manevra folosita in scopuri politice.

Alfa (2 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 14:34

Pe vremea cand era fotbalist la Craiova, Gica Popescu a fost si turnator la securitate. Marelui sportiv ii lipseste caracterul, de aceea a ajuns la puscarie.
Gratierea il va incuraja sa ramana la fel. Numai executand pedeapsa intreaga ar putea sa se schimbe.

cata (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 14:47

Sunt bucureștean dar am ținut si tin cu Craiova si l-am admirat pe Gica Popescu ca si fotbalist.
E o realitate ca a fi mare fotbalist nu garanteaza reusita in orice alt domeniu (partial confirmata de realizarile omului GP). Chiar dacă orice investiție are ca obiectiv realizarea de profit apreciez ca a investit in Romania cand putea investii oriunde in alta parte.
Vis-a-vis de vina pe care o are in acest proces consider ca justitia si-a spus cuvantul. Totusi sentinta este dura in comparatie cu sentita data altor infractori celebrii sau care au furat infinit mai mult deoarece GP chiar a adus un plus de imagine Romaniei. Pentru a nu defavoriza omul de rand in fata justitiei consider ca o pedeapsa cu suspendare coroborata cu plata integrala a fraudei, majorata cu penalitati, plus o amenda penala calculata procentual din prejudiciu ar fi fost mai corecta. Mesajul sentintei ar fii fost: clementa pentru o fosta glorie; la urmatoarea infractiune intri la puscarie; prejudiciu recuperat; venituri suplimentare la buget (beneficiu pentru toti cetatenii tarii nu numai pentru infractori care s-ar fi simtit defavorizati de clementa acordata).

mario (19 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 15:28

Sunt unul din cei care au semnat petitia.
acum sa va spun cateva motive de ce am facut asta:
1. uitati ca primul judecator a hotarat pedeapsa cu suspendare, iar al 2 lea judecator cu o zi inainte de alegerile frf care le castiga popescu clar si dupa 15000 de amanari exact cu o zi inainte ii da cu executare, si hocus pocus cine devine presedinte frf? burleanu, omul lui basescu.
2. cam ce rol are incarcerarea? de a corecta o persoana. hai sa fim seriosi , gica popescu chiar are nevoie sa fie corectat ca si om?
3. daca ar fi gratiat, cred ca omul popescu ii va fi atat de rusine si se va simti atat de dator fata de societate incat cred ca va face tot posibilul sa se revanseze, decat daca si-ar ispasi toata pedeapsa.

genti (2 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 16:34

text bun. surprinzator pt dl. geambasu.

almaviva (18 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 16:37

Sunt mandru ca sunt roman. De fapt, insasi condamnarea lui Popescu si a altor penali – sa nu uitam, in fata legii el este un infractor – ma face sa ma simt mandru ca sunt roman. Sunt mandru sa pot spune ca in tara mea infractorii, smenarii, parvenitii si smecherii acestia care si-au batut joc de tara asta atata amar de vreme, au inceput sa fie bagati la inchisoare. Si sper ca DNA sa fie lasata sa continue aceasta nobila campanie de deparazitare a tarii. Amin!

florin (2 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 17:05

din start afirm ca nu pot sa ma mandresc ca sunt roman, in tara mea nu am vreun motiv pentru asa ceva, ma simt penibil ca cei care ne conduc ne injosesc dela 1947 incoace, dar afirm la fel ca sunt mandru de alti romani incepand cu diferiti domnitori si toti regii romaniei, de un cioran, ionesco, paler, eminescu, titulescu sau un tiriac, nastase, comaneci, halep si multi altii. tot aici sunt mandru si de un gica popescu chiar daca condamnat fiind ne arata totusi ce mai inseamna printre mojicia si grosolania ROManeasca, demnitatea, si mare pacat ca societatea contemporana ce pare in totalitate nula, ne sileste in al asemui cu misei gen nastase, becali, voiculescu, cozma……….

vasco (267 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 18:23

Inclusiv acest articol incalca asazisa normalitate a lui Gica Popescu,si moralitatea,prin faptul ca face totusi pledoarie pentru o eventuala gratiere a lui.Sa-i fie rusine lui popescu pentru asocierea cu grupul de infractori becaliot,cu Mircea Sandu,Kasai si ceilalti care au dus la distrugerea fotbalului romanesc.Paradoxal,a fost un mare jucator,dar din cauza caracterului si a lacomiei a intrat in jocuri mafiote.Sa stea acolo sa ispaseasca,model si pentru altii.Corul casandrelor care-l vor liber e tipic pentru o societate imorala,care fraternizeaza sentimental cu infractorii.

covalact de tara (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 19:09

asadar nelule scrii din impuls ! Iti spun eu cum e impulsu: Gica Popescu, marele nostru fotbalist, este un gangster mare cu care noi ne laudam sa-l puscariem ! Ai o probema cu asta ?

sintion (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 19:16

ESTE UN NAIV MANEVRAT DE MACHEDONI

lereter (36 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 20:22

Dle Cristian Geambasu,sa plecam de la realitate. Cea care ne arata ca Gheorghe Popescu,fostul mare fotbalist,a fost condamnat,cumva ciudat. Este singurul condamnat important,ca nume,si cu nu foarte mare suma implicata,la care judecatorii au dat peste ce au cerut procurorii ! Ciudat,nu-i asa ? De obicel este invers,doar la el nu !. Unii judecatori,pentru coruptie au luat „cu suspendare”,la Popescu „nu s-a putut”-ca devenea presedinte la FRF. In rest,chiar daca omul a dat banii inainte,chiar daca a facut ceva pentru romani (ne-a scos in strada de bucurie,etc) a fost dat exemplu,condamnat la sange. Chestia asta nu merita sa o persiflati Dv. Apropos nu stiu sa fi primit,ca Gigi becali,5 zile de concediu. Deci,dle ziarist ar fi frumos sa nu mai rasuciti un cutit,intr-o rana ( a lui Gica popescu,a lui Hagi,a noastra a miilor de indivizi,care stim ca i s-a facut o nedreptate,ca si lui Padureanu)

marius (1 comentarii)  •  19 septembrie 2014, 22:48

Am fost la lansarea candidaturi la presedentia FRF de la Craiova a lui GICA POPESCU , am avut onoarea sa stau de vorba cu el si sa explic problemele din fotbal si din sportul romanesc , le stia si vorbeam aceeasi limba adica totul trebuie sa plece de la juniori cu sustinere financiara, cu oameni care sa aiba verticalitate si experienta in domeniu, control, monitorizare si rezultate pe termen scurt si lung in functie de proiecte . Avea promisiuni din afara de la sponsori uriasi ca vor investi in fotbalul romanesc , aveau garantia unui mare sportiv , a performantelor acestuia si a seriozitatii lui . Pentru mine a fost un soc decizia luata de justitia romana , sunt vicepresedinte la un club de fotbal feminin si toate sperantele se legau de proiectele pe care le avea GICA POPESCU ! NU exista legi care sa incurajeze sportul , este adevarat ca s-au facut si jocuri financiare dar daca nu se vor da legi care sa fie in sprijinul sportului acesta va muri. TOATA STIMA PENTRU ACEST OM , CHIAR DACA A GRESIT PLATESTE PENTRU ANTURAJUL IN CARE A INTRAT DAR NU SE COMPARA CU ACESTA!

traian (1 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 0:07

SUNT ROMAN DECI SUNT MANDRU ( WOOOWWW, VRAJEALA)din cate stiu eu Gica Popescu a aflat ca e ceva in neregula cu acel impozit si l-a platit imediat, omul si-a recunoscut vina , a fost indus in eroare de asazisii prieteni(impresarii minune ) de ce a fost bagat la puscarie ?eeeeeee, aici e buba.pai cum de ce ?mai venea burlanu la ”frf” ?cineva spunea de palatele tiganesti , mertane etc , pai……..ce GP a cotizat cat au cotizat aia .fiecare palat a contribuit la ”palat” ( nu neaparat la cotroceni )

motanul incaltat (455 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 0:50

Sunt infractiuni, ca cele fiscale,unde nu puscaria e unica solutie, ci un arrest fortat la domiciliu….. interzicerea de a parasi o anumita zona….In alte tari cum ar fi Suedia nici nu faci puscarie pt furturi marunte….In Romania , Basescu se lauda ca a gratiat o femeie care avea 4 -5-6 copiii si furase o piine sa le dea sa manince….. Pai pt, o asa infractiune, Guvernul ar fi trebuit trimis la puscarie nu femeia respectiva . Caci se aude vorba ca suntem in secolul 21……………….Iar pronuntarea sentintei cu o zi inainte de alegerile FRF e cam cusuta cu ata alba… Cica aia rosie te protejeaza……Iar tacerea cred ca e ca urmare a faptului ca realizeaza unde s-a bagat….. In niste jocuri de culise care-l depaseau cu mult.

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 6:43

Turnator,infractor,manajer prost,oltean laudaros ..Gica de la Calafat sa-si faca pedeapsa ca orice infractor!!!!!!

Alex One (122 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 7:34

Comportamentul lui Popescu pare model pentru ca nu s-a „ocupat” presa de el , probabil ca ratingul nu ar fi spectaculos. Apropo, de ce nu s-a aflat cum a fost fotografiat Becali in puscarie si cum au ajuns pozele in posesia unor publicatii (contra cat ?) avand in vedere ca detinerea de aparatura foto, inclusiv telefoane mobile, este interzisa. S-a comunicat atunci ca se va efectua o ancheta, stie cineva rezultatul ? Si daca tot ne consideram europeni, cum e posibl ca pentru fapte similare, in Romania se da puscarie la greu iar in occident pentru prejudicii mult mai mari faptuitorul, ultimul caz, Messi, doar restituie suma evazionata eventual cu o penalizare ?

Patricia (17 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 7:50

@cata- cred ca glumesti…ceea ce spui tu trebuia oricum(retineri, plati, penalitati, amenzi, confiscari pana la nivelul intregii averi…chiar si pe cele mutate pe alte nume) …dar inclusiv puscarie. Iar chestia cu procentualul de care vorbesti trebuia sa fie 500% si nu procent din…etc.
Mai cititi legislatie internationala si ve-ti vedea ca pedeapsa doar cu puscaria este o chestie periculoasa in legislatia actuala.Toti a-si vor muta averile pe alte nume.Aceasata va deveni o practica generala de tip mafiot si va baga in aceeasi oala si pe cei pe numele carora se vor muta averile.

@mario – GP …trebuie corectat in primul rand ca si om. Este ceva ce nu a avut niciodata din moment ce a facut asa ceva.Gloria si faima ca fotbalist au luat-o cu mult inaintea lui ca om.Educatia superficiala, simplitatea, prostia l-au dat de gol pana la urma. Gloria, faima si bogatia sunt lucruri care trebuie sa stii sa le conduci altfel te pot ingropa. El a avut o sansa…sa detina toate acestea de si nu avea calitatea ca om. Nu cred ca vea nevoie de asa ceva dar originea l-a tradat(un taran la curtea regelui fotbal). Acesta este pacatul original.

Patricia (17 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 8:00

iar chestia cu…pai altii nu au patit nimic…trebuie inteleasa astfel: Din acest moment trebuie privit totul comparativ cu GP(si altii) si nu comparativ cu cei care au primit pedepse cu suspendare.
Acesta este mesajul: Daca GP, o glorie Romaneasca in fotbal a primit pedeapsa cu executare atunci nu este loc nici pentru ceilalti.

Asa le este dat unora sa ajute la „insanatosirea climatului juridic” in tara noastra. De undeva trebuia plecat si nu se putea pleca de la nea Vasile…Daca era baiat istet si nu se baga in troaca porcilor ….poate scapa. De caracter nu poti scapa oricum

rezidenta din buzau (3 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 8:26

As putea face prinsoare cu oricine: La Bulau a ajuns sa fie… fetita. Si-i place… Vrea sa duca pedeapsa pana la capat.
…e o parere, una dintr-o mie.

nelu (8 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 9:11

Excelent articol!Felicitari! Cred ca odata ce s-a inhaitat cu fratii Becali stia perfect la ce se expune.A fost,desigur, un mare fotbalist.Pacat ca valoarea umana este alta.De ce nu a ajuns,si sunt sigur ca nu va ajunge niciodata, Hagi in asemenea ipostaza?! Alta valoare umana!Cu totul alta!

gilos (147 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 11:39

Ideea ca Gica Popescu este nevinovat si ca trecutul sau fotbalistic ar trebui sa-i asigure privilegiul de a nu fi condamnat a fost lansata de o parte a presei, in frunte cu Antena 3.

Gratierea lui Popescu ar fi de luat in vedere daca acesta si-ar recunoaste sincer greselile si ar intelege sa se disocieze definitiv de clanul impresarilor, care de fapt l-au adus in situatia de a fi condamnat.

mario (19 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 14:45

bine mai Patricia, pentru tine GP nu are caracter, atunci de ce procurorii au cerut pentru el pedeapsa cu suspendare si el a primit cu executare (cu o zi inainte de alegerile frf)? cunosti tu detaliile dosarului? nu crezi ca pana si acei procurori au realizat ca GP a fost doar o victima colaterala? omu’ a fost inchis pentru ca asa au vrut unii ce urmaresc sa gestioneze ei banii fotbalului romanesc. nu vi se pare ciudat ca la LPF alegerile au fost castigate de un om care cu o seara inainte s-a intalnit cu oameni din politica (Ponta parca si nu mai stiu cine) iar la FRF de fostul consilier a lui Base. in loc sa privesti imaginea in asamblu ramai fixata pe un singur punct.
GP a fost executat la ordin, asta e ce cred eu. Daca nu ar fi asa atunci pana si Messi ar trebui sa fie inchis, la fel pentru evaziune fiscala de cateva zeci de milioane, pe care a returnat-o. Dar judecatorii lor sunt prosti iar astia romani sunt destepti.

Cornel (1 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 21:31

Prin aceasta penitenta DEMNA Gh. Popescu are sansa sa ne arate ca asocierea cu Becali si evaziunea fiscala facuta a fost o greseala. Fara lamentari, smecherii, vaicareli. Dupa aceea va putea, si vom putea spune ca o glorie a fotbalului romanesc si-a recuperat demnitatea si vom putea fi cu totii mandri de el. Ca va fi asa cum credem ca a fost inainte de asta, un om foarte corect. Desi episodul privatizarii din Poiana Brasov ne mai strecoara o umbra in suflet.

tudor babeanu (1 comentarii)  •  20 septembrie 2014, 21:51

Balanta justitiei nu a avut 2 talere

Mihail (2 comentarii)  •  21 septembrie 2014, 19:07

Gica Popescu si ceilalti interlopi au furat sume imense de la bugetul de stat cand in spitale nu sunt medicamente pentru copiii cu leucemie… Se sting copilasi din lipsa de bani… In alte tari ei sunt salvati… Fiecare borfas isi asuma un risc atunci cand fura… Trebuie sa-si asume si consecintele. Daca tot sunt banditi, macar sa ramana barbati pana la capat si sa-si asume pedeapsa..

gima (30 comentarii)  •  21 septembrie 2014, 19:23

la puscarie! exista o decizie judecatoreasca

bazileon (82 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 7:42

Eu cred (spre deosebire de cativa comentatori exaltati) ca GP prefera puscaria confiscarii totale a averii. Iar gratierea, de ce nu?

Pelendava (6 comentarii)  •  22 septembrie 2014, 8:42

@”Patricia”, mai ia-ti o pauza. Mai lunga. Si treci pe la scoala, poate inveti si tu sa scrii. Cat despre verdictul tau vis-a-vis de omul Gica Popescu, las-o moarta. Daca pricepi asa cum scrii, esti plina de caracter si bun-simt. Pacat insa ca-ti lipsesc ambele. Cu desavarsire.

Comentează