Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Senor Costel

Gâlcă încearcă să facă o echipă mai bună din Steaua şi să rămînă civilizat. Este o încercare care merită încurajată

Mai ţineţi minte cum arătau antrenorii pe vremuri? Poate n-ar fi rău să ne amintim. Poate că ar fi bine […]

joi, 21 august 2014, 8:17

Gâlcă încearcă să facă o echipă mai bună din Steaua şi să rămînă civilizat. Este o încercare care merită încurajată

Mai ţineţi minte cum arătau antrenorii pe vremuri? Poate n-ar fi rău să ne amintim. Poate că ar fi bine să le spunem şi mai tinerilor noştri suferinzi în ale fotbalului, căci ei nu i-au apucat. Nu că ar fi pierdut ceva fundamental! Estetic vorbind, antrenorul ancestral era ceva între omul cavernelor şi maistrul din uzină căruia îi placea să-şi rîdă de inginerul picat în secţia lui. La noi cel puţin, respectivul era apelat cu „nea”, formulă de politeţe aproximativă. „Nea” se îmbrăca de regulă cu un trening ponosit din care ieşea în evidenţă burta post activitate competiţională. „Nea” vorbea simplu, dădea indicaţii de genul „Focu’ la ei!” sau „Să-i urcăm pe garduri!”. Cînd „elevii” nu răspundeau corect comenzilor primite, îi mai altoia. Ca semn al înţelepciunii şi autorităţii. „Nea” fuma înainte de meci, în timpul acestuia şi după, iar cînd stresul atingea cote paroxistice scuipa cu poftă şi înjura neaoş. Îşi făcea un titlu de glorie din ignoranţă. Nu ştia limbi străine, nu îl interesa adversarul. Se apăra cu deviza „Să ne facem jocul nostru”.

Trecem acum la noua generaţie. Am un prieten pe care îl deranjează eleganţa vestimentară cernită a lui Costel Gâlcă. Admite că se îmbracă bine, că este slim şi cad de minune hainele pe el, dar susţine şi că prea mult negru strică. Nu îi împărtăşesc revolta cromatică, din contră. Dar orice microbist ştie că pe Costel Gâlcă nu costumele Armani îl ţin în funcţie, ci rezultatele. Asta este o propoziţie-capcană, fiindcă dacă o considerăm sută la sută adevărată ajungem din nou la „nea”, cel cu trening şi burtă. Altceva mi se pare important. Indiferent în ce culori se îmbracă, încă noul antrenor al Stelei este un personaj de descoperit. Un om cu o personalitate mult mai puternică decît ai fi tentat să crezi la o privire fugară.

De aceea îl observ cu o atenţie vecină cu simpatia pe Costel Gâlcă. Este un interes profesional şi uman aici. Ziaristul are obligaţia să îşi cunoască şi să îşi înţeleagă personajele despre care scrie. Să reducă la minimum impresiile subiective şi umorile personale şi să maximizeze faptele. Iar faptele spun că Gâlcă propune un amestec de bun-simţ şi modestie acolo unde sălăşluiau aroganţa şi trufia. Din nou mi se va atrage atenţia că trufaşul şi arogantul Reghe a cîştigat două titluri, cu participări în grupele Champions League, iar succesorul care nu-şi bruftuluieşte interlocutorii la conferinţa de presă a cîştigat deocamdată doar admiraţia reporterilor cărora le-a strîns mîna la zona mixtă.

Apropo de conferinţa de presă de după meciul cu Ludogoreţ. Gâlcă a vorbit la superlativ despre jucătorii lui. Chit că ştie mai bine decît noi ce a mers şi ce nu. Pentru cei foarte atenţi la subtext şi la nuanţe, el a spus însă mult mai mult decît s-a auzit în microfoane. Între prestaţia „magnifică” a lui Sînmărtean şi cea „foarte bună” a lui Latovlevici există o mare diferenţă semantică. Antrenorul Stelei stăpîneşte o regulă de bază. Autoritatea în faţa jucătorilor nu ţi-o cîştigi beştelindu-i în public. Dar ceva îmi spune că zahărul de la apariţiile TV se metamorfozează în porţii mici de chinină în cantonamente. Acolo unde, de exemplu, golgeterul află că va fi sacrificat spre folosul echipei. Un tip slab şi influenţabil n-ar reuşi aşa ceva în veci.

Nu pariez pe succesul profesional al lui Gâlcă, dar pentru frumuseţea demonstraţiei mi-ar plăcea să-i iasă. Să dovedeşti că poţi avea rezultate şi, concomitent, să rămîi un om civilizat. Şi, pe cît posibil, să arăţi mai aproape de Arsene Wenger decît de nea…

Comentarii (53)Adaugă comentariu

daniel (12 comentarii)  •  21 august 2014, 10:46

Sincere felicitari pentru articol!! Galca ofera un model de eleganta (vestimentara si comportamentala) pe care multi de pe meleagurile noastre ar trebui sa o adopte. Sunt stelist de mic si imi doresc din tot sufletul sa ii iasa!

Calu (54 comentarii)  •  21 august 2014, 13:40

Ati luat si voi la Hazeta Sporturilor limba engleza de calculator? Ce-i aia slim? Tu scrii de LOL. Lasa ca avem si azi antrenori de tot rasul. Chiar daca se imbraca la costum, crezi ca Lucescu e mai breaz, ca deturneaza autobuzul plin cu calatori? Asta era caz penal, abia azi ar fi trebuit sa iasa din puscarie.

gabi (2 comentarii)  •  21 august 2014, 13:41

sper sa invete si Piturca ceva, din eleganta lui Galca, Pustai, Grigoras etc

Emilian (91 comentarii)  •  21 august 2014, 13:42

Excelent articol! Sunt dinamovist si nu pot avea simpatii pentru Galca, dar nu pot sa nu remarc ceea ce ai observat si tu: bun simt, inteligenta, eleganta. Cred ca se profileaza un antrenor de calibru.

MRR (13 comentarii)  •  21 august 2014, 13:47

sunt dinamovist, dar observ ca galca nu intra in conflicte, nu se infumureaza si chiar isi face treaba cat poate el de bine…nici stoican nu este altfel , asa ca felicitari acestei generatii ( in prima parte a articolului pariu ca era vorba de descrierea lui halagian sau florin marin :))

little_john (3 comentarii)  •  21 august 2014, 13:49

Foarte bun articolul! Sper din tot sufletul sa ii iasa lui Galca!

acciduzzu (31 comentarii)  •  21 august 2014, 13:49

Frumos articol si bine venit. As spune ca, dupa plecarea lui Reghe cu stilul lui propriu, mai arogant si strident dar, asa cum spui, rezultatele conteaza, Galca a reusit sa tina echipa unita. Cu toate plecarile. Iar echipa joaca si nu o face de loc rau. Nici nu e inca de talia celor mari dar se apropie de cei mijlocii. Experienta jucatorilor si jocul tactic sunt insa valorificate cat de bine se poate. cand echipa se va cristaliza nu ar fi exclus sa vedem si rezultate. Oricum e nevoie de inca doi oameni de atac si un fundas central. E nevoie sa existe si un jucator leader care trage echipa dupa el cand e greu. E insa prea devreme sa analizam. Sa speram ca se califica in CL si atunci vor trebui adusi jucatori avand certitudinea banilor care vor veni de la UEFA.

Florin (9 comentarii)  •  21 august 2014, 13:51

Felicitari pentru articol! Nu sunt fan steaua, dar imi place Galca, elegant, serios….ce mai …se vede ca nu-i crescut acasa….nu este cazul dlui. chipciu care plange ca e lovit sau fluierat.

ionut (20 comentarii)  •  21 august 2014, 13:52

Lucrurile merg mai bine de cand a plecat Reghe si de cand Becali si MM sunt la puscarie. Din pacate Steaua nu poate arata ca un club european pentru ca Becali strica lucrurile din puscarie. O sa ne intoarcem la paine si circ imediat ce iese.
Cum au mai spus si alti ziaristi, Galca trebuie sa califice echipa in CL. De abia apoi va avea linistea necasara sa si dovedeasca valoarea ca antrenor. Din pacate ii va fi greu sa reuseasca cu 3,4 maini moarte pe meci. Steaua putea face fata in CL cu 4,5 transferuri bune care nu cred ca ar fi costat mai mult de 5,6 milioane. Dar unde nu i cap vai de picioare. Becali prefera modelul romanesc pentru ca e prea incompetent sa faca un plan pe termen lung cu investitii mari.

horia (7 comentarii)  •  21 august 2014, 13:55

in sfarsit un articol care mi-a placut.
era perfect daca nu spuneai ca nu pariezi pe succesul profesional si daca la sfarsit in loc de puncte puncte ai fi pus doar un punct.
nu are importanta daca va avea sau nu succes.
galca e din alta lume:una normala,pe cale de disparitie.

Mac (6 comentarii)  •  21 august 2014, 13:58

Felicitari pentru articol!
II doresc sa-i iasa lui Galca!

cip (1 comentarii)  •  21 august 2014, 13:58

bun articol. sper ca si GALCA sa fie elogiat la sfarsitul sezonului. e cel mai de bun simt antrenor din cati am vazut pana azi de la „nea” Emi (culmea ca si domnia sa era nea) si „nea ” Puiu pe care numai politica l-a compromis putin.
cat despre Reghe, nu l-a iubit presa, dar si el a fost un model… batea mai degraba spre stilul lui Mou decat al lui Arsene. sper insa ca sa nu-I simtim lipsa in acest campionat obosit!

calin (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:00

sper sa fie un model ptr ce urmeaza

xhthu (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:02

il mai tine cineva minte pe titi teasca? sau pe halagian care la fiecare meci se imbraca in acelasi trening si cu sapca lui norocoasa cu chicago bulls? :)))))

mario (19 comentarii)  •  21 august 2014, 14:07

Speram sa reuseasca chiar daca ii lipsesc cativa jucatori transferati pe vreo 25 milioane de euro. Asta ar fi o realizare si mai mare decat a lui Reghe.

Cristian Geambaşu (301 comentarii)  •  21 august 2014, 14:13

horia

Nu pariez nu din cauza ca nu cred in antrenorul Galca, ci pentru ca nu am veleitati de oracol. Succesul in viata si in profesie al unui om depinde foarte mult de el, dar nu numai de el.

ac (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:13

o mica propunere pt incheiere:
”…sa arati mai aproape de Sir decat de nea”

Liviu (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:17

În scurt timp, Costel Gâlcă a reușit să demonstreze că este oarecum altfel în comparație cu majoritatea antrenorilor noștri. El știe că o decizie trebuie argumentată și nu luată doar pentru a arăta cine e șeful!
Asta arată că are stofă de pedagog, ceea ce este o mare calitate a unui antrenor.
Sunt semne, așadar, că Steaua are un antrenor de valoare și de mare perspectivă!

Paolodicanio (4 comentarii)  •  21 august 2014, 14:21

In sfarsit, Cristi ! Oase sunt multi cei care vad aceste diferente? Intre un fotbalist mediocru Reghe – cu ale lui arogante de Cottbus sau Chindia Targoviste si Costel Galca coleg de liceu cu subsemnatul la Pitesti- un baiat cu un caracter exemplar si cu un CV frumos. Diferente de educatie, de anturaj conjugal. Il cunosc si pe Reghe din vechea echipa a Chindiei ( dintre care multi au ajuns la Pitesti, pentru cei care mai stiu – Balasa, Mielusica, Bogoi, Galmencea si Bardes). Ii doresc sa castige titlul si in acest fel sa linisteasca tatuatii si stirbii din galeria Stelei, pentru care conteaza doar sa castigi, indiferent cum.

florin (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:23

Domnule Geambasu,
Nu am fost niciodata un suporter al domniei voastre si probabil nici nu o sa fiu in viitor. Trebuie insa sa recunosc cam-a surprins extrem de placut articolul dumneavoastra si l-am citit de doua ori cu mare placere. Motivul principal fiind curajul de a recunoaste nevoia de bun-simt atit de necesara in sportul romanesc in general si fotbalul in particular.
Vizibila dumneavostra simpatie pentru domnul Gilca este indreptatita din punctul meu de vedere de faptul ca nu vad in acest moment nici un alt antrenor care sa se ridice la acelasi nivel de modestie. Sper ca el dovedeasca ca se poate reusi in meseria asta si avind un comportament decent.

gilos (147 comentarii)  •  21 august 2014, 14:26

Este adevarat, Reghe a reusit sa ajunga doi ani la rand in grupele CL, dar a avut la dispozitie jucatori precum : Chiriches, Rusescu, Tatarusanu, Gardos, Bourceanu, Pintilii, Piovaccari, Nikolici, Martinovici …etc
Toti au fost vanduti si s-au luat bani frumosi pe ei, plus banii veniti de la UEFA pentru participarea in grupele CL.
Ce s-a adus in locul lor ?
Lotul de acum este muuult inferior, fata de cel din sezonul trecut.

Ca sa il putem compara pe Costel Galca cu Reghecampf, ar trebui ca amandoi sa beneficieze de loturi de jucatori de valoare apropiata, nu mai vorbesc de preparatorul fizic, care a plecat si el…

Strike (2 comentarii)  •  21 august 2014, 14:31

Cum se face ca echipa nationala de baschet a romaniei bate Slovacia, si gsp nu gaseste loc pentru asa o stire

http://www.frbaschet.ro/stiri/2014-08-21/victorie-importanta-cu-slovacia-in-cursa-de-calificare-la-eurobasket-2015

cioc (2 comentarii)  •  21 august 2014, 14:34

Frumos scris.
Galca, deja, mi-a demonstrat ca este antrenor totuși rezultatele VORBESTE.

razvan (11 comentarii)  •  21 august 2014, 14:37

,,Să dovedeşti că poţi avea rezultate şi, concomitent, să rămîi un om civilizat. Şi, pe cît posibil, să arăţi mai aproape de Arsene Wenger decît de nea…”..REGHE.Am completat cu permisiunea dvs.
Intr-adevar,avem un antrenor care ,pe langa faptul ca are rezultate buna cu o echipa din care ii lipseste bourceanu,pintilii si piovaccari…adica tocmai cei care l-au tinut in spate pe manelistul reghe(aa..uitasem si de neurbert..cel care intr-adevar a contact la steaua,nu reghe!!!),este si un om civilizat care face cinste culorilor Stelei.Succes!!!!

als (2 comentarii)  •  21 august 2014, 14:41

O fi stiind dl. Galca cum sa se imbrace (desi sa pui pe tine doar haine negre nu-i chiar rocket science), insa cu acordul gramatical are o mare problema. Nu stiu, dle. Geambasu, unde ati vazut dvs. subtext si nuante, eu am auzit probabil cel mai agramat discurs al unui antrenor/fotbalist (poate gasiti pe undeva video-ul si il vizionati din nou). Nu-i asta o problema majora in meseria lui si ii doresc sa faca treaba buna la Steaua, m-am amuzat atunci de discrepanta dintre tinuta vestimentara si discurs… iar acum, hop, si dvs., altfel un presupus om al cuvintelor, cu laudele legate de calitatile extra-fotbalistice ale d-lui Galca.
Poate totusi v-a luat ochii costumul Armani si n-ati mai fost atent la vorbe, zic si eu…

horia (7 comentarii)  •  21 august 2014, 14:49

apropo de pedagogi(antrenori,profesori,manageri)si nu numai:
ceea ce faceti striga atat de tare incat nu se aude ceea ce spuneti.

speedy (1 comentarii)  •  21 august 2014, 14:53

Felicitari Galca, Felicitari Steuuuuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaaaaaa

DORELUS (1 comentarii)  •  21 august 2014, 15:08

Bun articol,la obiect si plin de bun simt.Si eu sunt un dinamovist vechi ,dara nu prea avem cu ce ne mindri din 89 incoace,si nu pot sa nu remarc placut prestanta lui Gilca,dealtfel si ca fotbalist el nu prea dadea cu bita in balta,erau ei destui sa o faca Regele Gecuta si alti.
Hai steaua ca pina se hotareste dinamo ne apuca pensionarea daca nu si inaltarea.
Doamne ajuta.

MUNTEANUL (8 comentarii)  •  21 august 2014, 15:12

Sincer, cred tot mai mult în antrenorul Stelei,care a preferat un 1-0 sigur (era să fie 2-0, calificabil 100% !!) fără Keșeru, cu care ar fi câștigat cu 3-2 (3 goluri Keșeru!!!),adică și-ar fi tras-o singur cu bulgarii, o adunătură de mercenari …Cred că asistăm la afirmarea unuia dintre viitorii mari antrenori ai României…Numai bine!

Kendo (45 comentarii)  •  21 august 2014, 15:15

@als – poti fi civilizat si fara a stapani gramatica limbii romane sau a altei limbi. Sau, ca sa inversez logica, te pomenesti ca toti cei care vorbesc corect sunt niste gentlemeni impecabili… Apropo, vad ca ai un mesaj (aproape) impecabil din punct de vedere gramatical.

vasco (267 comentarii)  •  21 august 2014, 15:29

Articolul ar fi foarte de bun simt si ar avea dreptate in esenta lui,cam asa as dori si eu ,antrenori gentlemani si in exprimare si in prezenta scenica si profesional.Cu totii ne-am saturat de rotatia mgiunului cu flocea si altii;doar ca printre citatele date din lungul sir de „nea” am citit si unul care mie imi era si imi este drag in continuare,si anume,”sa ne facem jocul nostru,nu ne intereseaza sa jucam dupa adversar,sa ne impunem jocul nostru…”.L-am citat pe un „nea” si anume Imi,un „nea”balcanic din partea jucatorilor pentru un domn,Emerich Jenei.Si parca,parca,il prefer pe „nea” lui”mister”…

alb_rosu_in_VN (116 comentarii)  •  21 august 2014, 15:29

Felicitari lui Galca, sper sa ramana la fel de modest si cand vor veni succese mai mari.
Bun articol, bine punctate cateva aspecte.

ares (14 comentarii)  •  21 august 2014, 15:49

OK articol, se pare ca e vremea noului val de antrenori…si Stoican si Ganea arata si se comporta la fel.

Ion-Tudor Rusu (2 comentarii)  •  21 august 2014, 16:01

Am asistat dn pacate la „cresterea” unui antrenor ca Reghe. Impreuna cu „minunata” sotie. Plus show-ul TV.
Categoric, Reghe e un antrenor foarte bun. Rezultatele o spun.

Nu am inteles niciodata de ce perioada din Germania nu l-a cizelat. Poate ca influenta „doamnei” si „show-ul” T(V contau mai mult.

Galca e altceva! E un tip educat, rafinat, care a reprezentat Romania in mai multe meciuri ca Reghe (sa nu uitam 2-5 cu Danemarca…pasa reghe…la adversar).

Doar atat am sa spun! A plecat „manelistul!. Bun venit civilizatie!

Succes Galca…fara jumate din echipa!

Liviu (1 comentarii)  •  21 august 2014, 16:03

1. Reghe si Costel sunt diferiti (ia sa aiba Costel o nevasta dusa…) dar profesional sunt mult mai buni decat ai scris vreodata tu domnule Geambasu.

2. Mai Horia, ce te apuci sa lauzi articolul, si nu spui mai clar ca „in sfarsit” inseamna „ani de citit articolele d-lui Geambasu”. Bine, nici sa-i spui omului ce mi-ai spus la telefon, ca apoi nu mai doarme o vreme… (na!, puncte, puncte, sa fie fericit, ha ha)

GI Joe (1 comentarii)  •  21 august 2014, 16:05

Frumos articol, la cat a tot fost atacat Galca recent cu Keseru, Sanmartean pe stanga, Chipciu in fata, ca il copiaza fara succes pe Reghe etc, merita sa i se recunoasca meritele.

Cat despre lot, eu cred ca doar un atacant mai solid gen Piovaccari sa Nikolici lipseste. Sanmartean e peste Bourceanu, iar Prepelita n-o fi el Pintilii da nici Lovin nu e. Keseru e un fel de Rusescu, oportunist in fata portii Rapa/Luchin/Varela sunt peste Georgievski. Poate Chiriches/Gardos sa lipseasca, mie personal de Geraldo imi pare rau ca l-au dat cand l-au dat. Tinereii din urma, Iancu, Stanciu, Gradinaru, Valceanu etc au de unde invata, cu cupa ligii proaspat introdusa, plus increderea ce le-o acorda antrenorul bagandu-i mai des.

andrei (698 comentarii)  •  21 august 2014, 16:21

Senor Costel! As fi vrut sa fie o gluma …Gilca este pe inima jurnalistilor.Cum sa nu fie…Spun ziaristi,,trebuie achizitii,,Gilca preia din zbor…Achizitii ,trebuie achizitii.Steaua nu a facut achizitii…Chiar da declaratii aiuritoare privind patronul dar…a fost pe placul jurnalistilor.Desi in perioada aceea Arlauschis se lovea de bari salvind echipa si deci si pe mister Gilca.Ziaristi sunt nemultumiti de Lemnaru ,pac apare Gilca ii spune in fata lui Lemnaru ca nu l-a dorit…E nevoie de nota personala,Keseru rezerva dupa ce acesta tocmai intrase in istoria clubului…1-0 cu bulgarii.Ce mare antrenor e Gilca ca a cistigat si fara Keseru titular.Oare asa este?…Eu nu cred atit timp cit sint jucatori care de la joc la joc o fac tot mai rau si chiar ma intreb de ce ei sunt titulari.Ni se spune ce psiholog a fost Gilca cu Keseru …De ce nu ni se spune ce psiholog este Gilca cu Latovlevici pentru ca acesta chiar are nevoie sa fie ajutat.Se incapatineaza amindoi-unul in a persista in greseli iar celalalt in a nu vedea….Desigur Keseru nu este Ronaldo,dar ce ne facem ca Latovlevici nu mai este Lato pe care-l stiam…Stim doar ca Gilca e pe placul jurnalistilor…Si nu e de bine…

steaua1 (19 comentarii)  •  21 august 2014, 16:24

frumos articol!

antimafia (21 comentarii)  •  21 august 2014, 16:56

„Vreau sa ma comunic”, „trebuie sa ma comunic”, dixit Costel Galca la preluarea echipei Steaua. Ma asteptam de la un om care a trait atatia ani in Spania si care, probabil, si-a insusit limba spaniola, sa nu aduca atatea „ofrande” limbii romane incat sa-l concureze pe Vanghelie. Mi se pare ca Galca n-a citit in viata lui o carte, este aproape un analfabet. Daca v-ati gandit sa-i ridicati osanale cred ca-i prea devreme. Omul fara cultura, fotbalistica in cazul lui, nu poate sa devina. Antrenorii mari citesc mult, chiar daca nu ne spun noua. Cred ca-i multa nimereala in cazul antrenorului Galca. Chiar si Piturca, care e tot cu nimereala (dar si cu zarul), cred ca l-ar fi utilizat pe Keseru. In lipsa unuia dintre motoare – Chipciu – garantia calificarii este celalalt motor, Sanmartean. Daca va lipsi si Sanmartean, Steaua nu se califica, Galca va fi „retrogradat” de media.

almaviva (18 comentarii)  •  21 august 2014, 17:08

Bravo, d-le Geambasu, un articol excelent. Lasand la o parte carentele din limbajul lui Galca, stilul sau elegant denota o anumita tinuta si conduita civilizata. A unui om ce se respecta. Poata invata ceva de la el si acel ‘nea’ de la nationala, care din trening si adidasi nu mai iese, indiferent ca-i meci, antrenament etc…

bob (1 comentarii)  •  21 august 2014, 17:14

Bun de pus in rama. Costumul lui Galca alaturi de textul articolului.

Alin (1 comentarii)  •  21 august 2014, 17:26

Tot respectul pentru Costel Galca , un baiat cu mult bun simt si care se pare ca stie ce vrea . Cu o echipa mult sub valoarea celei cu care Laurentiu Reghecampf si cu foarte putin timp la dispozitie ,Costel a reusit sa schimbe fata Stelei in primul rand sub aspectul decentei si in al doilea rand sub aspectul jocului, unul foarte elaborat ,pe care Steaua il are in acest moment . Sigur ca mai sunt multe lucruri de pus la punct si daca Steaua va trece de Ludogoret , Costel va avea linistea necesara de a-si impune viziunea si de a-l face repede ‘uitat’ pe Reghe .Sincer nu duc lipsa scandalurilor in care Reghe se implica intotdeauna sau pe care le crea cu bunastiinta . Bravo COSTEL GALCA . SUCCES .

gigi_netzoiu (14 comentarii)  •  21 august 2014, 18:56

Daca taiem burta din carcaterizarea lui Nea si adaugam „plecam cu sansa a doua” de la conferinta de presa, ramanem cu fix Nea Pitzi-urca. Lol

milovan_djilas (22 comentarii)  •  21 august 2014, 19:37

Ca de obicei, un articol excelent, iar descrierea vechiului antrenor roman este cat se poate de adevarata.
Pe acasa tv, acum multi ani, erau emisiuni sportive, parte din ele prezentate de regretatul actor Silviu Stanculescu. Ei bine, acolo am vazut reactia unui „nea”, cand echipa sa a marcat, la adresa „nea”-ului de pe banca adversa (vorbim de o liga inferioara din Romania). Ceva de senzatie, ce a putut sa gesticuleze omul ala, toate gesturile obscene cunoscute, din toate timpurile si mai ales tarile, referitoare la blowjob. Si era un „nea” clasic, exact ca cei descrisi de dl. Geambasu.

seba (157 comentarii)  •  21 august 2014, 22:36

ai descris misto antrenorul „ancestral”. si, da, hala este exponentul acestui tip de antrenor 🙂 printre altele, campion la 32 de ani cu echipa de provincie 😉

mi-a placut fotbalistul galca, imi place omul galca si mi-ar plcea ca antrenorul galca sa aiba rezultate. pentru ca, la fel ca si tine, cred ca modestia, bunul simt, educatia si eleganta, atat cea morala cat si cea vestimentara, sunt compatibile cu performanta.

alexu (57 comentarii)  •  22 august 2014, 5:54

Eu va intreb doar atat: ce masina conduce Costel Galca? Cum arata sotia lui? Copiii? Ce casa are? habar nu aveti ! Pai asta e un antrenor adevarat, sa nu ai habar de viata lui personala, sa fie ca o umbra dupa ce se termina partidele, sa aiba aproape un aer de mister in jurul sau. Uitati-va la Ferguson, Guardiola, Ancelotti si multi altii..Nimeni nu scrie ceva despre ei daca nu are legatura cu meciul (inainte sau dupa) din simplul motiv ca nu ai ce sa scrii. Sunt niste prezente discrete, monumente de bun simt.

In occident asta e ceva normal, la noi din pacate Galca e o „rara avis”. El nu face decat sa aplice simplu ce a invatat in atatia anii printre oameni civilizati. Tocmai de aia nu se incadreaza (inca) cum trebuie in peisajul mioritic

momo (57 comentarii)  •  22 august 2014, 7:24

Frumos articolul. Felicitari! Mai trebuia mentionat si ”Ai, n-ai mingea, tragi la poarta!”

Alex One (122 comentarii)  •  22 august 2014, 7:47

Pe vremea lui „Nea”(sa-i zicem Armeanul ?!)jurnalistii mergeau la baute cu „tehnicienii” de pe banca, nu bag mana-n foc ca in zilele noastre ar fi altfel, (sau acum se poarta plicul ?) evident pe banii purtatorilor de ” trelinguri” iar a doua zi citeam prin ziare, sub semnatura lui nea Jenica, nae Fane, nea Gutza, asta ca sa amintesc doar celebritatile presei, ca altfel se inghesuiau multi , cat de geniali sunt „platitorii spritzanelor”, ce tactici revolutionare aplicau „toti in atac, toti in aparare”, „La noi nu fuge jucatorul, fuge balonu’ „, ai n-ai mangea tragi la poarta”, ce stategii colosale „ba, lu’ ala ii faci marcaj si in pauza daca merge la toaleta, ce chemari mobilizatoare „pe ei si ne vedem la caserie” ! PS. „Trufasul si arogantul” Reghe a gresit ca va bagat in seama si va dat subiecte sa mancati si voi un covrig fara a vinde ceasuri si romane de doi lei. Chiar nu observati ca Galca a adoptat alta tactica, ma rog, si omul e altfel construit, facand declaratii numai cand e musai. Intr-un cuvant, va ignora !

Mediere penal (10 comentarii)  •  22 august 2014, 9:26

Cat timp footbalul se face numai pentru bani sii fara nici un pic de pasiune nu va fi footbal adevarat !

nico13 (3 comentarii)  •  23 august 2014, 10:29

Stati voi linistiti ca o sa-i vina si randul lui Galca sa intre in gura fomistilor astia de journalisti,cei Mai specialisti in tactici de joc,preparatori fizici sau specialisti in psihologia jucatorului roman de fotbal…va ma aduceti aminte de Reghe in cate scandaluri a fost bagat ,iar singurul raspuns al lui a fost performanta…o sa inventeze ei ceva,de prin Spania,de prin Romania ca sunt campioni la intrigi,acuzatii si scandaluri…abia a inceput campionatul si observ ca singurul lucru de care se ia de Galca e ca nu zambeste la interviuri….va vine sa credeti asa ceva …?o junatate de ora numai de asta a comentat vandutul ala,spaima cremvustilor si al cartofilor prajiti Horia Ivanovici
Nu Mai departe de el domnul Geambasu in articolul din 30 iulie astepta Ft nedumerit si chiar furios o explicatie de la Galca pt neincluderea lui Sanmartean la meciul din Kazakhstan si chiar facea bascalie de Arlauskis,Tanase si altii…daca Inca nu si-a dat seama cred ca prin meciul asta I-a dat un raspuns si poate la facut sa Mai Tina gura mica si sa nu laude comentarii de prost gust(de genul Darian,stiti bine la cine ma refer domnule Geambasu)…
O echipa Buna cum e cea a Stelei e meritul antrenorilor Dar in primul rand a fotbalistilor,aceea pe care dumneavoastra ati criticat-o destul de incorect dupa un rezultat destul de bun cu ex sovieticiii…

Comentează