Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
România nu este o echipă!

Radicevici, Grbici, Mehmedovici. Pe bancă, Kim Rasmussen. Cunoștințe mai vechi, adversare mai noi. În zi bună, Muntenegru poate bate pe oricine. Dovadă victoria cu Norvegia la distanță de 5 goluri. România are nevoie tot de o victorie la măcar 5 […]

...

Taci!

Asistăm de niște ani la o degradare alarmantă a relației jucător-antrenor în tenis. Poate ar fi și mai potrivit să spunem jucătoare-antrenor, fiindcă majoritatea copleșitoare a situațiilor provin din tenisul feminin. Antologica secvență în care Sorana Cîrstea îi cere arbitrei […]

...

Cine este cel mai mare adversar al naționalei României?

Calculele hârtiei indicau naționala masculină de handbal a României favorită în dubla întâlnire cu omoloaga din Kosovo. Incredibil, mai există așa ceva! Naționala Kosovo este una dintre puținele reprezentative în fața căreia România mai poate fi considerată favorită. Ca să […]

...

Dinamo pe modelul Barcelona

Totuși, modelul propus de asociația DDB este inspirat din organizarea unor cluburi ca Barcelona.

Lucrul esențial în acest tip de conducere este absența unui patron, a unui privat care face doar ce îl taie capul. În cazul unor entități ca […]

...

Acești doctori care îl enervează pe Marica

Hai că nici LeBron James nu ar fi zis-o mai bine decât Ciprian Marica! „Ne-am săturat de ăștia scoși în față să bage groaza în populație” este o frază-manifest a zilelor pe care le trăim și numai un om cu […]

...

Jucăriile domnului preşedinte

Răzvan Burleanu a început să lucreze la propria discreditare. Iar „disidenţii” îşi freacă mîinile satisfăcuţi.

Aparatul funcţionează. Maşina merge cu motoarele duduind şi, într-un fel foarte ecologic, se alimentează cu combustibil furnizat chiar de cei care constituie obiectul discreditării. Noua […]

miercuri, 11 iunie 2014, 9:40

Răzvan Burleanu a început să lucreze la propria discreditare. Iar „disidenţii” îşi freacă mîinile satisfăcuţi.

Aparatul funcţionează. Maşina merge cu motoarele duduind şi, într-un fel foarte ecologic, se alimentează cu combustibil furnizat chiar de cei care constituie obiectul discreditării. Noua conducere a Federaţiei de fotbal, care începe să nu mai fie atît de nouă, lucrează involuntar la campania ţintită împotriva ei de camarila rămasă fidelă lui Mircea Sandu. Interesant, în operaţiunea „Curăţaţi-l pe Burleanu!” (a curăţa nu în sens igienic, ci agricol), preşedintele însuşi Răzvan Burleanu s-a implicat activ. Să vedem cînd şi cum.

Burleanu nu a greşit cînd a interzis accesul în Casa Fotbalului a disponibilizaţilor Dumitru Meche Mihalache, fostă eminenţă a protocoalelor (a se traduce ospeţe, nu precepte) sau Didi Prodan, disident al diurnelor federale. Orice nouă putere, indiferent că a fost aleasă sau numită, îşi alege colaboratorii din oamenii de încredere. Ceilalţi pleacă, asta e regula, chit că vorbim despre fotbal, antrepriză de construcţii sau fermă apicolă. Viziunea asta ecumenică pe care încearcă acum să o transmită cei care înainte încingeau grătarul în curtea Federaţiei poate totuşi să prindă la un segment al publicului. Mai ales la cel nostalgic – după tacîmurile de pui, după concediile sindicaliste, după activiştii care dădeau butelii peste rînd cetăţenilor cuminţi. Şi după şefii cu experienţă.

Conceptul de experienţă merită o traducere din română în română. Experienţa de a nu mişca lucrurile, de a le a lăsa să băltească şi de a organiza din cînd în cînd o sindrofie, prin care să le reamintească fidelilor din teritoriu că ei sînt şi vor rămîne baroni acolo. Ce uită Didi Prodan să spună sau poate că nu ştie este faptul că nicăieri în lumea asta foştii angajaţi ai unei societăţi nu bîntuie prin birourile pe care le-au ocupat pînă deunăzi. Eventual să şi conspire împotriva „nevalidaţilor”, care joacă rolul pinguinilor de pe banchiza care tocmai stă să se rupă.

Burleanu începe să lucreze în contul contestatarilor – un termen cumva prea pretenţios pentru nişte inşi deposedaţi de privilegii şi care luptă acum disperaţi să şi le recupereze – atunci cînd se comportă precum copilul rămas singur în magazinul cu jucării. Supraexpunerea la evenimentele internaţionale, continuată cu apariţia în trening la cantonamentul tricolorilor, la masă, la antrenamente, la jocuri. Se simte în acţiunile acestea de socializare şi un apetit pentru putere care creşte zilnic. Aici se vede adevărata lipsă de experienţă. Cînd vrei în 3 luni să recuperezi un avantaj pe care celălalt şi l-a construit în 25 de ani. Dar poate că politica paşilor mărunţi este demodată şi unul dintre principiile fundamentale învăţate de preşedintele Burleanu la Colegiul Naţional de Apărare este să nu dai adversarului timp să respire. Vom vedea.

Povestea celor 3 mandate pe care noul statut le prevede pentru preşedintele FRF este o modificare cu dedicaţie a regulamentului. Dacă a fost sfătuit, a fost sfătuit prost. Dacă a procedat aşa de capul lui, e de rău. Şi uite că am greşit mai devreme: poţi să recuperezi în 3 luni ce a făcut altul în două decenii şi jumătate! Iar aici nu-i loc de explicaţii, ci doar de noi plimbări. Răzvan Burleanu tocmai a plecat în Brazilia, la Congresul FIFA.

Comentarii (18)Adaugă comentariu

cornel (40 comentarii)  •  11 iunie 2014, 13:27

Maestre, colegul Vochin , ce zice, a inceput sa ii intre diurnele, e multumit de „reforma” !? Stii ce cred eu nea Cristi ? Ca aia vechi ar fi vrut sa prinda timpurile astea , iar astia noi , pe ale celor vechi ! Dintre ziaristi, cel mai bulversa(n)t, mi se pare dnul Ioanitoaia , care e din ce in ce mai „greu de citit” !

GICA PETRESCU (30 comentarii)  •  11 iunie 2014, 13:52

Ti-ai dat si tu seama ca un venit din haznaua politicii romanesti fara nici o tangenta cu sportul, nu va face altceva decit sa devalizeze bugetul FRF,apoi dupa noi potopul..!,cam tirziu..la cit de destept te crezi..!,Boanchis ti-a luat-o inainte cu ani lumina!!

Corect… (9 comentarii)  •  11 iunie 2014, 14:02

Dar gata bai nene, de abia a venit omu ati inceput toti sa trageti in el. Masina de discreditare functioneaza cred. Lasati omu sa vedem ce poate.

catalin (6 comentarii)  •  11 iunie 2014, 14:08

Daca vrei sa cunosti un om, da-i o functie.

Ce mesaj vrei sa dai cand te imbraci in trening? „Pot fi si eu ca voi”, mi-am luat pijamale de sportiv?

Mircea Sandu se mai imbraca si el, dar ii venea bine caci a fost fotbalist. Astuia ii sta treningul cum ii sta lui Cristi Tanase costumul.

Nu inteleg de ce este introdusa comparatia cu Sandu. Hai sa il comparam cu ce ar trebeui sa fie. In plus, nu vad sa se publice pe site diurnele pe care le ia cand merge in Brazilia.

gogu de la Orodel (49 comentarii)  •  11 iunie 2014, 15:52

Te deranjaza adevarul Jambie??Adevarul ucide….ba frate dar penibil esti…Rau de tot!

coco (23 comentarii)  •  11 iunie 2014, 16:06

O gluma de presedinte…cum ai pune la sefia BNR cenzorul de scara!

maximuspqr (58 comentarii)  •  11 iunie 2014, 16:10

Daca burleanu este interesat de progresul sportului (fotbalului) eu sint Ovidiu Ioanitoaia!
Bine spune si amicul Cornel, il doare n pix pe Vochin de cind e stab la FRF, subit a descoperit multimea de calitati posedata de 3, 14turca.
Sper in continuare sa nu ne fie dor de Mircea Sandu dar…
Burleanu in treining imi aduce aminte de”vrei schimbarea n bine? Cheia e la tine” in campanie avea Emil Constantinescu un clip in care freca menta dar la un moment dat ajungea la domiciliu conjugal , intra in casa, isi pupa nevasta (viitoare prima doamna) copila parca si se aseza la masa unde prima doamna ii servea o portie de ciorba…vai ce emotionant, chisau ochii unii, altele se umezeau de emotie, altele uitau de „nu vrem bani nu vrem valuta, vrem doar Roman sa ne…” Ce realizari a avut Constantinescu stim cu totii (nu ca Iliescu a fost vreun smecher) populism parca I zice (sau priapism)
Pace!

IO (144 comentarii)  •  11 iunie 2014, 16:10

Noua conducere cu chivorchian in rol de dick cheney?

vasco (267 comentarii)  •  11 iunie 2014, 17:57

Ani de zile presa din romania a pus batista pe tambalul minarelilor de pe la FRF si LPF,apoi a inceput cite unul sa mai zica una alta despre „basul’ si”corleone”,mai apoi in urma rezultatelor dezastruoase ale „managementului” in care sefi de facto erau fratii samsari cu citiva dintre prietenii lor din „generatia de aur”,cu largul accept al lui sandu,dragomir,kassai,a inceput lumea din presa si suporterii sa strige,ba „mitica la brutarie”,ba ca sandu e mafiot ,toata lumea dorea schimbarea.In conditii ciudate ,cind credeam ca schimbul de generatii in sistemul mafiot va fi asigurat prin „alegerea” lui popescu…hopa,a aparut Burleanu!Unii spun ca ar fi omul lui basescu,e posibil,dar iata ca s-a incercat scoaterea fotbalului de sub mafie.Dupa scurt timp,aceasta,mafia s-a repliat si au inceput si prin presa sa apara critici si circoteli…La ce?Ca omul,Burleanu,inca nici nu a putut sa faca nimic ,fiind sicanat,ba in justitie,ba in cadrul FRF.E greu sa spargi un sistem pus la punct de sandu si ai lui in douazeci de ani….Din pacate glorii sportive,precum hagi si popescu,plus alti prieteni de-ai lor,dovedesc prin ceeace fac ,lipsa de caracter si prin asta fac rau fotbalului romanesc.Nici o nadejde sa schimbam vreodata ceva,aceleasi racile,ca si in politica,lacomia si coruptia se manifesta si aici,ca si in atitea alte domenii…

Miki Maus (22 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:11

Dezamăgirea n-are ce căuta aici. E ca şi cum ai recunoaşte că eşti fraier. Fiindcă fraier trebuie să fii dacă ai crezut că Burlică e salvatorul fotbalului românesc.
Ce naşte din Băsescu&Chivorchian r… mănâncă (scuze!).

calinescu_ (9 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:21

CAND ESTI ALES CA UN CATANI LA FRF SI PRIMUL PAS ESTE SA-L ANGAJEZI IN POSTUL CHEIE PE TANO CHIVORCHIAN INSEAMNA CA TU VREI SA FII UN AL DOILEA NASH ….!!!

Florin (55 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:21

Buna observatia cu autodistrugerea, numai ca omul o face in lipsa de idei (proprii).

Se lasa dus de sistem ca o fata golasa pe care o baga in seama golanii din cartier…

Programul spectaculos si pornirea in tromba la sedinta de alegeri s-au soldat cu o cazatura in nas (confirmarea lui Piti), cu bagatul gunoiului sub canapea (Chivorchian secretar) si cu un sters de muci pe perdea (juniorii trimisi la turneul de calificare cu autocarul, desi era planificat avion).

Nea Burleanu, fotbalul e un domeniu mai complicat decat business-ul, bossule, aici daca nu e motivat subiectul vine adversarul si ii ia sunca din fasole (vezi Fassoulakis, Gekas etc. – ultima sansa a unei echipe europene sa fie batuta in baraj de Grecia am valorificat-o noi).

Tu ce plm schimbi/faci in fotbalul nostru, te pui bine cu apropiatii si ii lasi sa fie furati in continuare pe aia mici de la judet?

Solutia asta au incercat-o si altii si merge, pe bune.
Dar noua lasa-ne vrajeala cu revolutia bla bla si mai bine lasa-ti cioc sa fii complet noul MILICA DE LA FRF.

Florin (55 comentarii)  •  11 iunie 2014, 18:28

Gata cu carcoteala, ma repliez!!!

Nea Burleanu, vreo actualizare la programul matale? Ai taiat ceva capitole, ai adaugat ceva?

Cand ne faci un raport?

Si o intrebare scurta: cam ce factori de succes implementezi mata la nationala sa ajungem in Top 10?

Antrenor, plan, metode, ceva? Sau e secret?

Hai succes (vezi ca n-am auzit sa se ajunga de la federatia de fotbal la Cotroceni)!

RETINETI CE VA SPUN ACUM (1 comentarii)  •  12 iunie 2014, 10:59

RETINETI CE VA SPUN ACUM. Burleanu o sa intre in politica peste cativa ani. O sa il vedeti cel putin ministru. E un oprtunist si un pupincurist. Psihologii si psihiatrii ar avea un studiu de caz deosebit in cazul lui. Ma tem sa nu ajunga premier sau presedinte. Mai vorbim noi.

qpax (25 comentarii)  •  12 iunie 2014, 11:21

Vorbesti de FRF de parca ar fi politica … ceea ce nu este cazul. La FRF trebuie sa fie oameni competenti in domeniul fotbal, oameni care au imagine internationala in domeniul asta si oameni care au experienta in domeniul asta. Burleanu a inlocuit astfel de oameni, cu nulitati … chiar si impotriva politicilor UEFA care spre exemplu nu accepta inlocuirea delegatior FFR in primul an de la investirea unei noi conduceri, tocmai pentru a preintampina, astfel de masurti cu caracter politic. Deasemnea oamenii astia au contracte de munca care trebuie respectate sub auspicile Codului Muncii si clauzelor contractiuale, nu este acelasi top de contract pe care il are un ministru sau guvernant!

Inca o greseala intentionata pe care o faci, este a ceea de a asimila Generatia de Aur, ‘vechiului regim’ … adica contrapui pe Burleanu lui Sandu, nu proiectului Generatiei de Aur, care a fost subminat prin arestarea lui Gica Popescu cu O ZI inainte de alegeri, si pus in imposibilitatea de a se manifesta, candida, castiga si reforma fotbalul romanesc, la un nivel superior calitataiuv si ca mentalitate, atat regimului Sandu cat si regimului Burleanu. Generatia de Aur, in echipa, avea sansa de a scoate FRF-ul de pe aceasta frecventa a jocurilor politice vindicative, a platirii de polite, masuri menite sa consolideze puterea pe cel putin un deceniu, fara sa aibe repercursiuni reformiste asupra fotbalului (schimbarea sistemului competitonal, reformarea ligilor secunde, modificarea regulamentelor, modificarea relatiei nationala / cluburi, in una civilizata de colaborare si respect reciproc, ca cpontrapondere la actuala pozitie de ‘drepti’, etc.). O sumedenie de masuri, pe care o Generatie provenita si creata in fotbal (si neafiliata politic si neavida de putere) ar fi putut sa le schimbe …

Fapul ca l-ati promovat cu atata inveresunare pe acest nimeni in drum (dar cineva la cotroceni), va face direct responsabili de peripetiile acestui demagog necalificat si incompetent, si de soarta fotbalului romanesc in continuare. Nu toti romanii au memorie scurta, iar lasitatea si servilismul fata de puterea basista va fi tinut minte multi ani de acum incolo!

radu (1 comentarii)  •  12 iunie 2014, 11:32

Razvane, mult succes in obiectivul pe care l-ai avut de la inceput, acela de a fi presedintele Romaniei, al nostru, al tuturor. Te iubim si ca tine vrem sa fim.

MARGELATU (32 comentarii)  •  13 iunie 2014, 5:58

Da-ne si ceva evidenta….se face mare tam tam ca a propus 3 termene in loc de 2. Is this such a big deal?

Orice propunere va trebui votata…si oricum nu e 25 de ani!

1) Propun sa criticati mai putin si sa ganditi mai mult. RB a fost criticat mai mult in 3 luni decat Sandu in 25 de ani! 🙂
2) Nici Napoleon nu cred ca ar fi facut mai mult in 3 luni daca ar fi fost obstructionat in felul in care RB a fost si mai este de cei care au fost la putere.
3) Sa nu uitam ca Sandu a avut grija sa-i faca aproape imposibil lui RB sa face schimbari majore…prin contractele pe care le-a facut etc…

Hai sa mai asteptam inainte de a critica, pt ca oricum, sunt schimbari mai majore pana acum decat in ultimii 10 ani a lui Sandu & Co! 🙂

ionescu (3 comentarii)  •  14 iunie 2014, 20:02

Nu intelesei nimic din ce scrisesi.

Comentează