Cristian Geambaşu

Jurnalist box-to-box, de 25 de ani mereu în echipa ideală a presei de sport. Respectat, temut și foarte apreciat. Întotdeauna la obiect, tăios, fără ocolișuri

Biografie completă Toate articolele
Cele mai noi articole de Cristian Geambaşu
Dinamo chiar arată a retrogradată!

Hagi nu experimentează cu Dinamo. Cu Dinamo are o datorie de plătit. În general, Viitorul se simte confortabil contra lui Dinamo. Și este foarte bine când fotbalul nu devine un spațiu al cumetriilor. După Aventura cu Sepsi, Viitorul pare să […]

...

Despre dezastru cu optimism

Dinamo joacă joi împotriva Viitorului. Și, dacă nu v-ați dat seama ori ați plecat urechea la șoaptele persoanelor rău intenționate, Dinamo se află într-o perioadă în care joacă bine. Asta este părerea antrenorului Adrian Mihalcea. Grav este că omul vorbea […]

...

O posibilă Craiova Maxima

A fost o pledoarie pentru curaj, atitudine ofensivă, pentru fotbal generos. CFR are meritul că a participat activ la spectacolul propus de olteni. Mijlocul terenului, acolo unde se plămădește jocul. Așa zic înțelepții fotbalului. Itu, Bordeianu, Djokovici contra Nistor, Mateiu, […]

...

Mai dăm afară motoreta? Mai râdem de juniori?

Atunci când un jucător supraponderal și în general neantrenat, cum este astăzi Adi Popa, zburdă pe flancul apărat de Kilyen și cu o frână de motoretă veritabilă își aruncă adversarul în alunecare ca pe pârtia de la Clăbucet, lucrurile sunt […]

...

Despre solemnitatea prostiei

O posibilă continuare a articolului „DJ Djoko și asimptomaticii gândirii” al colegului Radu Naum. Era un editorial despre faptele de vitejie ale bravilor tenismeni sârbi și ale tovarășilor bulgari, ruși de de alte naționalități care dau peste nas sistemului capitalist. […]

...

Gripa

Un virus nemilos i-a lovit pe fotbaliştii Stelei înaintea, în timpul şi după meciul contra Vasluiului De departe cea mai sănătoasă echipă din campionatul nostru, Steaua s-a stricat la stomac taman cînd era să bată toate recordurile de invincibilitate şi […]

duminică, 13 aprilie 2014, 3:24

Un virus nemilos i-a lovit pe fotbaliştii Stelei înaintea, în timpul şi după meciul contra Vasluiului

De departe cea mai sănătoasă echipă din campionatul nostru, Steaua s-a stricat la stomac taman cînd era să bată toate recordurile de invincibilitate şi credibilitate ale Ligii 1. Şi în faţa cui? A unor grevişti care şi-au întrerupt acţiunea de protest din motive la fel de ciudate ca şi apariţia virusului buclucaş al partenerilor de întrecere din Ghencea. 5 dintre oamenii importanţi antrenaţi de Laurenţiu Reghecampf au acuzat grave probleme de sănătate, fapt care i-a împiedicat pe Tătăruşanu, Adi Popa şi Răduţ să intre pe teren, în timp ce Pîrvulescu şi Chipiciu au cedat după pauză locul în formaţie unor coechipieri mai sănătoşi. Teoretic, cel puţin, fiindcă Latovlevici a jucat de 3 (nota 3, nu cît 3!), iar Grădinaru, înlocuitorul lui Alex Chipiciu, de 5, fiind luat la ochi şi de Anghel Iordănescu, mare fan al lui Gabi Iancu.

Dar cum nu e bine să vorbim după ureche, hai să purcedem la o scurtă analiză medicală, în conformitate cu simptomele consacrate ale virusului stomacal, cunoscut în popor şi sub numele de gripa stomacului (burţii).

APARE DE OBICEI în urma epidemiilor declanşate pe vasele de croazieră şi sînt întîlnite şi în creşe, şcoli, tabere sau cămine. Deoarece Steaua nu a revenit dintr-o croazieră pe un pachebot de lux şi, în pofida comportamentului infantil al preferatului lui nea Puiu, nu seamănă totuşi cu o creşă, nu rămîne decît varianta unui sabotaj intern sau a unei mîncări prea săţioase. Ori a unui aliment toxic. Cum ar fi, de exemplu, îngîmfarea.

MANIFESTĂRILE BOLII. Crampe stomacale, greaţă, vărsături, diaree, uneori febră şi frisoane. Posibil dureri de cap şi de muşchi. Deşi prezent pe teren pe întreaga durată a partidei, prin nonevoluţia lui Cristi Tănase pare pacientul etalon al simptomelor prezentate. Şi el cu nota 3 în Gazeta de sîmbătă.

BOALA ESTE EXTREM DE CONTAGIOASĂ. Se poate lua inclusiv după un dialog faţă în faţă cu o persoană infectată, chiar dacă aceasta nu a trecut în prealabil pe la o casă de pariuri sportive.

N-A FOST DESCOPERIT NICI UN VACCIN pentru prevenirea acestui virus care face posibile rezultate pur şi simplu halucinante în fotbalul mondial. Cu toate acestea, organisme specializate ale FIFA şi UEFA lucrează cot la cot cu oameni de ştiinţă angajaţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru găsirea unui antidot. Fapt dovedit statistic, tulpinile cele mai rezistenta ale virusului cu pricina au fost localizate în Asia.

PENTRU CĂ BOALA ESTE DECLANŞATĂ DE UN VIRUS, antibioticele sînt ineficiente. Nici noi, microbiştii vechi, carevasăzică obişnuiţi cu tot felul de organisme care îmbolnăvesc fotbalul, nu ştim care este cota de veridicitate a unui meci sau altul. De data asta a oscilat între 18 şi 25 pe o victorie a greviştilor sănătoşi. Cotă de cotă, măi tipsterilor!

REFACEREA IMPUNE CONSUMUL DE LICHIDE. Asta spun medicii, dar efectele bolii, ale imaginii penibile nu se şterg mult timp, indiferent cîtă apă curge pe Dîmboviţa.

Şi o veste bună la sfîrşit. MAJORITATEA SUFERINZILOR SE VINDECĂ în două-trei zile, fără a avea alte complicaţii. Asta înseamnă că Lato, Chipciu, Tănase şi ceilalţi vor zburda în returul semifinalei de Cupa României contra lui Dinamo. Dar să nu zicem hop pînă n-am sărit pîrleazul. Sînt viruşi care merg pe scor exact, pe număr de goluri la pauză şi la final. Aşa că deocamdată trebuie să ne dăm bătuţi. Medicina este neputincioasă în faţa naturii. A naturii umane.

Comentarii (57)Adaugă comentariu

FCDinADN (7 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 9:24

Fratilor, nu e niciun pariu 🙂

vaslui – viitorul 0-1, steaua – vaslui 0-1..altfel spus, viitorul – steaua 1-0, ca sa se evite blatul penibil din meci direct, mergem pe luarea punctelor inapoi.

nu`si lasa gigi nasul la greu, doar hagi l`a luat sa lucreze la academie.

si fac pariu ca dupa steaua – viitorul va iesi cocalarul de reghe sa spuna ca cei care au vbit anul trecut de blat au fost niste nebuni

Adrian (2 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 9:54

Blat pe dracu!!!
Mai oameni buni, astia care sustineti ca Vasluiul a recuperat la Steaua punctele pierdute cu Viitorul, voi ori sunteti bolnavi de scenarita ori va uitati la fotbal si nu intelegeti nimic!
Pai ce dracu, au asteptat minutul 85 sa dea gol Mike ca sa-si ia punctele cedate Viitorului cam prin acelasi minut???
Pai daca Prepelita nimerea poarta din 6 metri (asta ca sa nu mai pun ocaziile lui Chipciu si Piovaccari din prima repriza) ce dracu se intampla dupa aia???

CHALEX (11 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 10:00

Auzind de “gripa fotbaloida” care a lovit in jucatorii Stelei, Barcelona a luat decizia de a baga vestiarul in carantina si de a sesiza SANEPIDUL spaniol, ca nu cumva Messi & Co sa nu fi fost loviti si ei de aceeasi virusi firoscosi care au haladuit hai-hui prin Ghencea. Frica catalanilor este si mai mare pentru ca, daca pierd si finala Cupei si campionatul, precis va fi vorba de o forma foarte grava de “gripa spaniola” ce se poate lasa cu varsarea de singe, intrucit catalanii sunt iuti la minie si, fiind in tara coridei, vad numai rosu-albastru in fata ochilor, ca si fanii Stelei. Intrebarea este una legitima: ‘Va gasi Reghecampf antidotul pentru acel virus intempestiv si retroactiv inaintea meciului cu Viitorul, sau Barcelona va descoperi antidotul bolii, salvindu-l pe Tata M”?

danny pump (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 10:42

ceva a fost putred ,e cert.altfelfani stelei care de o0bicei i-au foc imediat si la cea mai vaga critica,sunt dea dreptul muti!!!

Radu (9 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 12:10

@ Birlic

Buna asta cu Radu Nuiom m-am cracanat de ras. Bafta !

Anonim (1 comentarii)  •  14 aprilie 2014, 23:20

Salut Cristi,

Felicitari pentru articol. In seara aceasta s-a mai trucat un meci, U Cluj – Botosani. La casele de pariuri, acum 24 ore, era incercuit scorul de 2-1 care avea o cota de numai 5.00. intreband prin sala de ce este cota asa mica mi s-a raspuns ca a scazut vertiginos in ultimele zile pentru ca acesta v-a fi rezultatul. Si atunci, cum sa te mai uiti la fotbal?

blue13 (1 comentarii)  •  15 aprilie 2014, 13:26

Cainii latra… Steaua are sacii in caruta 🙂 US 25

Comentează